4.521 visninger
|
Oprettet:
Brunkål... Hvordan gør du? {{forumTopicSubject}}
Er sikker på, at det kun er de helt rigtige der kigger ind med den overskrift *gg*
Jeg har lige lavet en skudefuld brunkål med flæsk til de næste dages indtagelse.
Den slags laves jo forskelligt fra familie til familie og jeg er nysgerrig efter at høre hvordan I laver den...
Og om I bruger kulør?
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Ikke et hot topic sådan noget brunkål
jul 2010
Følger: 18 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 210 Svar: 3.384
Rosenkål er en hel anden snak de er bedst frosne
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.326
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Brunkål er jo en helt anden boldgade. Noget udskældt, men nok mest hos folk, der ikke har smagt det
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.326
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
jul 2010
Følger: 18 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 210 Svar: 3.384
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.326
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Jeg skylder dog mig selv at smage dem lavet på andre måder end i den kogte version...
Tror godt jeg ville kunne lide dem sauterede.
jul 2010
Følger: 18 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 210 Svar: 3.384
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=31334&sognavn=brunk%E5l
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.813
Sukker brunes / smeltes (lige som til brunede kartofler) hvidkålen kommes i og vendes rundt i sukker. Kødet (både røget og fersk kød) lægges ned i kålen og det småkoger til det er nok.
Hvordan laver du det CH.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Jeg har også margarine sammen med sukkeret, men ellers er det på samme facon.
Jeg har set opskrifter, hvor kålen kun koges i 1½ time - og så puttes kulør i. Jeg kan ikke forestille mig det er rigtig lækkert. Min brunkål koges i rigtig mange timer - gerne over to dage.
feb 2008
Følger: 73 Følgere: 68 Hunde: 9 Emner: 73 Svar: 1.462
1 Kg kogeflæsk /svinebryst
1 Hvidkålshoved
50g smør eller margarine
50g sukker
Salt og peber
Jeg kommer også et stk. røget flæsk og en medister i.
Tilsæt ca. 1dl vand, evt. med lidt svinebouillon. Låg på og på svag varme i 1 ½ time, færdig.
feb 2008
Følger: 73 Følgere: 68 Hunde: 9 Emner: 73 Svar: 1.462
http://www.findeopskrifter.dk/s/brunk%C3%A5l-opskrift.html
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 32 Svar: 4.533
Og rosenkål er geniale hvis de smør sauteres. Og så bare med salt og peber...selvfølgelig de friske af slagsen
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
feb 2007
Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.748
aug 2006
Følger: 17 Følgere: 17 Emner: 416 Svar: 5.184
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Der skal ikke ret meget sukker til.
Bruger du slet ikke sukker i overhovedet?
feb 2009
Følger: 11 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 31 Svar: 1.182
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Det forstår jeg ikke?
aug 2006
Følger: 17 Følgere: 17 Emner: 416 Svar: 5.184
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Jeg bruger til et helt kålhoved omtrent 2-3 spsk sukker. Det er ret meget mindre end hvad andre bruger. Jeg bryder mig ikke om, når sukkeret næsten giver halsbrand
Faktisk bliver mit kål nærmest ikke ristet, det bliver bare hældt ned i gryden med det karameliserede sukker og så rørt rundt. Der udskilles ret hurtigt en masse væske - derfor tilsætter jeg heller intet af det. Og så står det bare og koger. Efter et par timer begynder farven stille og roligt at komme, men hvis man giver det mindst et par timer mere, så bliver kålen brun hele vejen igennem.
Lækker lækker!
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1463 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 29 Svar: 30.449
aug 2006
Følger: 17 Følgere: 17 Emner: 416 Svar: 5.184
Den er erstattet af kartoffelsuppe.
aug 2006
Følger: 17 Følgere: 17 Emner: 416 Svar: 5.184
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
Det er pudsigt at du slet ikke har tænkt brunkål i al den tid. Men det er da heller ikke lige det, man løber på hele tiden her og der *GG*
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.131
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.813
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1463 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 29 Svar: 30.449
aug 2006
Følger: 17 Følgere: 17 Emner: 416 Svar: 5.184
okt 2007
Følger: 8 Følgere: 10 Hunde: 2 Emner: 7 Svar: 200
Serveres med rugbrød, stærk grov sennep og muligvis en kålpølse fra en virkelig god slagter.
(Årh, tak CH for at minde mig om at det er ALT for længe siden jeg har lavet brunkål, det ryger klart på menuen en af de nærmeste dage...)
okt 2007
Følger: 8 Følgere: 10 Hunde: 2 Emner: 7 Svar: 200
aug 2011
Følger: 16 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 32 Svar: 4.533
Åhh fik helt lyst til brunkål...selvom jeg har fået det her for ikke så længe siden
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 416 Svar: 13.987
Brunkål... Hvordan gør du?