3.484 visninger
|
Oprettet:
Bente H - nu med 2 sheltier
Tilmeldt:
13. aug 2008 Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
Tilmeldt:
13. aug 2008 Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
Brunsviger - geografi m.v. {{forumTopicSubject}}
Hej HG
Jeg er lidt nysgerrig omkring brunsviger. Jeg ved, at man spiser kagen meget på Fyn og ofte sammen med et rundstykke - altså lagt sammen. (Damn, jeg måbede, da jeg så det). At man også spiser meget brunsviger i Vendsyssel, og man begge steder bruger den som kagemand.
Jeg kommer ikke meget hos bageren, men synes ikke at kunne mindes at have set brunsviger her i Østjylland, men jeg kan sagtens huske forkert. Men i hvert fald bruger vi den ikke som kagemand, derimod wienerbrød.
Er den kage meget udbredt i jeres egn af landet? (angiv gerne, hvor I kommer fra)
Hjælp mig med at blive klogere på brunsvigeren ;o))
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.694
jun 2008
Følger: 45 Følgere: 57 Hunde: 8 Annoncer: 2 Emner: 239 Svar: 3.390
nov 2009
Følger: 19 Følgere: 20 Hunde: 6 Emner: 49 Svar: 1.824
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
okt 2006
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 657
Så vidt jeg ved, stammer den oprindeligt fra Fyn - ikke alle steder i landet kan den findes (f.eks. ikke altid i Kbh.), og sjældent har den ligeså meget snask på, som den fynske ;oD
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.174
Nogle bagere her på fyn kan kunsten og lave en god brunsviger, andre laver noget der end ikke ligner og endnu mindre smager af ægte brunsviger.
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.694
Åh ja! - og helt enig!
Brug hjernen: Nu er jeg fuldblodsjyde, og jeg er aldrig stødt på en med creme. Kan det være i sønderjylland?
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
(Gad vide hvor mange af os, der har nedsvælget en brunsviger før weekenden er omme :D)
feb 2009
Følger: 21 Følgere: 30 Hunde: 5 Emner: 174 Svar: 7.694
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
Jeg gad nok vide, om jeg så egentlig har smagt en rigtig brunsviger, som brunsviger skal smage - jeg bryder mig nemlig ikke selv særlig meget om det - synes, det er alt, alt for sødt
nov 2009
Følger: 19 Følgere: 20 Hunde: 6 Emner: 49 Svar: 1.824
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
vi har altid brugt at bage dem som kagekoner når børnene havde fødselsdag.
Som barn for ca 45 år siden (gud hvor er jeg da i grunden gammel;)) fik vi det kun når vi var på ferie på sydfyn, der var det uden creme
jul 2007
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 95 Svar: 2.496
jul 2007
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 95 Svar: 2.496
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
Jeg har også en svær mistanke til, at jeg selv er én af dem
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.683
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.936
De ER afsindigt søde, så du kan sagtens have smagt en rigtig og ikke brudt dig om den
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.174
Ja, den med rosiner har jeg også set, Blaaaa
Der er faktisk ikke mange der lav er en rigtig brunsviger. Ofte er de enten tørre eller også svømmer bunden i fedt. Snasket skal være ovenpå bunden og ikke i bunden.
.
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.012
Og...efter at have boet i Odense, så er det min erfaring at dem på Fyn har en tyndere bund og er mere snasket end dem i Jylland.
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.012
feb 2005
Følger: 80 Følgere: 75 Hunde: 4 Emner: 366 Svar: 11.349
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.683
okt 2008
Følger: 10 Følgere: 32 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 8.174
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.012
Jeg synes nu også de snaskede var gode. Købte dem i en lille bagerbutik i Odense, der efter sigende skulle lave landets bedste brunsvigere, men nu kan jeg selvfølgelig ikke huske hvad den hed eller hvor præcist den lå, men det var inde i centrum.
okt 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 1 Emner: 509 Svar: 2.022
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
Jeg følger spændt tråden - foreløbig tak for alle de gode input, der er kommet.
Kage kan man nu altid samles om ;o)))
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Og jeg har da også fundet ud af, at selv fynboerne er uenige om, hvordan sådan en svend skal skæres.
Det, de er enige om er, at brødet skal være blødt blødt gærbrød, som er tykt med store dybe huller i.
Den første uenighed kommer allerede der, hvor sukkermassen skal laves - skal fedtstoffet smeltes, så massen kan hældes over dejen, eller skal den ikke - og dermed smøres ud over dejen.
Skal der vendes en smule creme i massen eller ej....
Til gengæld synes jeg ikke hverken glasur eller flødeskum er noget man bruger heromkring. Kun, hvis det er som kagemand eller lignende.... På Fyn kan de i øvrigt ALT med Brunsviger *GG*
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Spiser i øvrigt slet ikke brunsviger, det er ALT for meget...
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.012
feb 2005
Følger: 80 Følgere: 75 Hunde: 4 Emner: 366 Svar: 11.349
Brunsviger - geografi m.v.