1.028 visninger
|
Oprettet:
Brunkartofler - fedtstof i hvornår? {{forumTopicSubject}}
Nu blev jeg jo lige inspireret af Hundemutters tråd *GG*
Lad os tage en infight *GG*
Altså - næsten alle har traditioner omkring det at lave brunkartofler. Og det er jo næsten helligdom, man bryder det IKKE.
Så jeg vil høre jer om en ting - HVORFOR vælger I at gøre som I gør?
Jeg selv putter både sukker og fedtstof på samtidig - en kold pande. Grunden - jeg synes det tager en krig for sukkeret at smelte og fedtstoffet får det hele til at varme langt hurtigere op.
Hvorfor gør du, som du gør? Og kunne du VOVE at prøve noget andet?
maj 2005
Følger: 102 Følgere: 101 Hunde: 2 Emner: 545 Svar: 14.746
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
De smager herligt, karamellen bliver tyk så den hænger ved *mmnnn*
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
mar 2010
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 91 Svar: 3.103
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
(og sikke syndigt du skriver - de skal da være på MEEEGET længere ;o) )
okt 2008
Følger: 9 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 36 Svar: 342
TARVELIG TRÅD!!!!
...For nu blev jeg helt sulten efter brunede kartofler!!!
(Og jeg er hos mine ex-svigerforældre og der står den vist kun på rugbrød/franskbrød i dag)
Men... Kalder I det brune kartofler eller brunede kartofler?? :o)
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Hvorfor skal sukkeret på først?
jan 2010
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 230
Først dækkes panden med sukker, der skrues op på middel-høj varme, man rører ikke i det, men venter til al sukkeret er helt smeltet, så smider man en kæmpe klat stegemargarine i sukkeret, når det er smeltet så er det på med kartoflerne. Man skruer godt ned for varmen, så der nu kun er lav varme på blusset.
Kartoflerne får et tykt lag sukker, og de smager fantastisk.
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
har et par gange prøvet mig med det hele på en gang. og der er sukkeret brændt på..
men ja jeg er skyldig i denne tråd. en veninde og jeg blev engang meget meget uvenner efter en meget ophedet debat om dette emne
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Jeg har aldrig selv haft nogen traditioner hvad det her angår, så jeg har prøvet alt muligt. Det eneste, der ikke går er, når der ikke er varme nok på, SÅ går det i ged - eller der er for meget væske ved kartoflerne.... Men jeg har aldrig oplevet problemer i forhold til rækkefølgen på sukker og fedstof. Tænker at det ene dybest set er ligeså godt som det andet - den med fedstoffet først gør bare, at jeg og min utålmodige sjæl kommer lidt hurtigere videre i teksten *GG*
jan 2010
Følger: 12 Følgere: 12 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.710
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Gad vide, om jeg bare har en god brun-kartoffel-fe hængende på min skulder, når jeg laver det?
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Brunede Kartofler 1901
Smaa Kastanie-Kartofler koges og pilles lettest, medens de ere varme. Paa Stegepanden kommes rigeligt af Klaret, og naar det er hedt, røres en Skefuld Puddersukker deri. Saa snart det er brunt, men ikke branket, kommes et Par Skefulde Vand i, og det koges sammen med Sukkeret og Fedtet. Kartoflerne kommes da heri og vendes forsigtigt. De maa koge i Sukkeret, indtil de faa en smuk, brun Farve. Store Kartofler, som ikke ere melede, kunne skæres i Stykker og brunes, men blive sjældent saa smukke. Der findes i Handelen Kartoffeljærn, hvormed smaa Kartofler kunne udstikkes af større.
Fra: Frøken Jensens Kogebog.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
(link fjernet)
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 47 Hunde: 10 Emner: 78 Svar: 7.912
Når puddersukker er brunet, som til karamelbudding, kommes et stykke smør deri tillige med de kogte og pillede kartofler, som koges ved jævn ild, indtil de er brune.
Man kan også brune smør på panden, komme sirup eller puddersukker deri og lade kartoflerne under jævnlig omrøring langsomt koge deri, indtil de er brune.
Så ifølge den kan begge metoder bruges
Jeg smelter sukker først og kommer derefter smør i.
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Det kunne i øvrigt være sjovt at prøve med enten sirup eller farin...
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 47 Hunde: 10 Emner: 78 Svar: 7.912
Jeg fik også lyst til at prøve brun farin, men skal lige have spurgt min gamle mor, hun fylder snart 90 og har fortalt at i hendes barndom kunne man få farin i 3 forskellige farver, lys, mørk og en mere.
Den lyse minder om rørsukker, så det kunne være man skule prøve med det
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
maj 2007
Følger: 43 Følgere: 40 Hunde: 4 Emner: 333 Svar: 4.476
Her er det sukker på først , når det er smeltet så en klat smør (ikke margerine , kærkården, men rigtig smør) og så kartoflerne .. Og så skal de have god tid Og hvorfor .. Fordi det er sådan min kære mor gør , så er det også sådan jeg gør det
Jeg har også hørt om folk der kommer en sjat vand eller eddike i
mar 2006
Følger: 22 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 48 Svar: 1.081
Først smelte sukkeret - så på med margarine - så kartoflerne.
jul 2007
Følger: 21 Følgere: 25 Hunde: 3 Emner: 283 Svar: 5.335
Hvorfor?? Det ved jeg ikke. Jeg har lært det af min mor, som har lært det af sin mor, som har lært det af sin mor osv osv
En slags tradition i familien *ggg*
Min mand kommer altid begge dele i samtidig, men så synes jeg det bliver én stor klistert masse, der har svært ved at hænge fast på kartoflerne.....
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
Brunkartofler - fedtstof i hvornår?