856 visninger
|
Oprettet:
Kom med en god opskrift {{forumTopicSubject}}
På total lækker mad med Kylling
Er blevet stor forbruger af kyling men er snart løbet tør for ider til hvad jeg kan lave ..
Så kom gerne med nogle bud
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.326
okt 2007
Følger: 15 Følgere: 13 Hunde: 1 Emner: 32 Svar: 577
mar 2008
Følger: 34 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 581 Svar: 2.470
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.326
Jeg bruger så bare bouilionvand istedet.... Selvfølgelig med kyllingesmag...
Og man kan få nogen flasker med anden smag man kan tilsætte i wokken....
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.326
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
Grøntsager efter eget valg... Og så kyllingen, der lige marinerer lidt...
Mumse..
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
4 spsk mel
3 dl vand
6 dl mælk
4 tsk karry
1 løg
1 tsk estragon
Fremgangsmåde:
Kylling:
Bring kyllingebryst i kog i let saltet vand sammen med 2 løg skåret i kvarte og 2 bullion terninger (grøntsag) i en gryde. Koges i ca. 30 min. eller indtil de er møre.
Sovs:
Pil og riv løget. Karry ’brændes af’ i en gryde med smør. Derefter tilsættes løget hvor det hele svitses. Hæld mælk og vand sammen med karry og løget i gryden. Tilsæt meljævningen efter anvisning nedenfor. Smag til med salt, peber og estragon.
Meljævning.
4 spsk vand eller mælk
2 spsk mel
Meljævning er mel og is koldt vand eller mælk rystet godt sammen/rørt godt sammen. Forholdet mellem vand/mælk og mel er to til en, hvor konsistensen minder om piskefløde. Det is kolde vand eller mælk skal tilsættes inden melet. Der må ikke være klumper i jævningen, når den hældes i sovsen. Sovsen bringes i kog inden jævningen tilsættes. Jævningen hældes i sovsen under omrøring imens sovsen koger. Sovsen koger videre til smagen af mel er væk, ca. 5 min. for hvedemel.
---------------------------------------------------------------------------------
Kyllingbryst med grøntsager.
300g kyllingebryst
2 porrer
1/2 agurk
1 rød peberfrugt
1 dl fløde (med mindst fedt % i)
2 spsk hakket basilikum
4 tomater
2 fed hvidløg
1 tsk citronskal
salt og peber
Tilbehør: Pasta eller ris med salat
Skær kyllingebrystet i tynde skiver og svits det. Tag det op af wokken.
Svits porrer, agurk og peberfrugt
Hæld fløden ved. Læg kyllingekødet ovenpå, drys basilikum over. Lad det dampe ved jævn varme 4-5 min.
Skær tomaterne i både og tilsæt sammen med hvidløget og citronskallen. Kog yderligere 5 min under låg.
jan 2011
Følger: 39 Følgere: 31 Hunde: 3 Emner: 166 Svar: 5.326
Hader klumper i sovs...
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.791
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 71 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 48.133
aug 2008
Følger: 18 Følgere: 15 Hunde: 3 Emner: 127 Svar: 3.628
Mums
okt 2006
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 657
Men nu skal jeg hjem til min mor lige om snart og have wienerschnitzler med hele molevitten! ;oD
Kom med en god opskrift