{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.119 visninger | Oprettet:

Please, spis aldrig gåse/andelever !!! {{forumTopicSubject}}

Mange af jer ved det sikkert , men vil lige gøre opmærksom til dem af jer der ikke er klar over hvor meget dyremishandling der forgår inden at "delikatessen" Foie Grass ligger i køledisken...

Foie Grass (Gåse/andelever) er en sygdomsramt lever som direkte følge af at fuglen er blevet tvangsfodret med op til 2 KILO mad om dagen..
Det ville svare til at vi mennesker fik tvunget 20 kg mad i os om dagen..
Leveren svulmer op og fuglen bliver syg/døende, hvorefter den for halsen skåret over og forbløder, den syge og voldsomt forstørrede lever bliver taget ud og solgt som en Delikatesse.



Køb eller spis aldrig Foie Grass (Der er forbudt at producere og købe i flere lande pga mishandlingen af fuglene)



http://www.youtube.com/watch?v=cSEDmyaJMKs


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Please, spis aldrig gåse/andelever !!!
  • #2   3. sep 2009 Gizmo -

    Hvis bare folk lod være med at købe produktet så ville problemet være løst..
    Så det handler nok mest omm oplysning til folket !


  • #4   3. sep 2009 Det smager faktisk meget godt.. I små mængder.

  • #6   3. sep 2009 Der er rigtig mange produktionsdyr, der kunne have det meget bedre.. Hvis folk ville betale prisen for en dyrevelfærdsmæssig bedre produktion, så var der nok heller ikke burhøns og grisene ville have det meget bedre.

    En mink har det efter min mening en hel del bedre end en burhøne..
    Er det mere uetisk at tage livet af en mink end at tage livet af en gris eller kylling ?
    I begge tilfælde er dyrene opdrættede med det formål at lade livet til fordel for menneskets behov.
    Det er måske ikke strengt nødvendigt at gå med ægte pels, men omvendt er det jo heller ikke livsnødvendigt at spise kød..



  • #7   3. sep 2009 Karina -

    Jo men det er jo ikke enten eller !
    Bare fordi at man ikke boycutter ALT hvad der er etisk forkert så betyder det jo ikke at man ikke kan gøre en lille forskel på de par ting man SÅ boycutter smiley

    Jeg går hverken i minkpels eller krokodillestøvler (Ville også føle mig pænt grim hvis jeg endelig gjorde *G*)


    Jeg synes ikke at hajen er et frygteligt dyr der bare skal dø, mens jeg sætter løven op på en piedestal fordi at den er prægtig og mægtig og så gør alt for at den skal bevares..
    Det er nærmest et og samme dyr, den ene lever bare i vand og den anden på land.

    Jeg kan sagtens følge dig..
    Men f.eks så køber jeg altid økologiske æg, men ikke økologisk svinekød, selvom at dyrene har lige dårlige kår.
    Men et eller andet sted skal man jo starte og man kan ikke redde verden på én gang...


  • #8   3. sep 2009 Gizmo : Når du skriver forårsage, hvad mener du så ??
    Forårsage = Er skyld i / årsag til.. Forårsage en ulykke = Er skyld i en ulykke


  • #9   3. sep 2009 ...det smager nu himmelsk

  • #10   3. sep 2009 Nu da Tina og Alex lige kom ind på grise velfærd vil jeg da også lige komme med en jeg altid har undret mig over...

    Hvorfor mener folk frilandsgrise er velfærd? Jeg fatter det simpelthen ikke - nok kan det være dem der overlever turen gennem systemet har haft det lidt bedre, men hvad så med den store mængde der dør? Hvordan kan man forsvare at en større dødelighed er bedre velfærd - ja jeg spør' bare!

    Synes nu vi gør alt for i dansk svineproduktion at grisene har det godt. Man forsøger hele tiden at gøre det bedste for grisen...


  • #11   3. sep 2009 Sig mig hvorfor tror folk grise har dårlige kår????? Dem der siger det - har i før været i en stald? og i mere end 5 min????

  • #13   3. sep 2009 Gizmo @ , Jeg tror du mener forsage - uden å smiley

    Jeg har smagt foie gras og synes det smager dejligt. Har dog vidst det med produktionsmetoderne og tager bestemt også afstand fra det, men når nu min mor serverede det, hjembragt fra rejse i frankrig, skulle jeg da også smage. Jeg køber også buræg, fordi de er billigst, de billigste frosne kyllingestykker o.s.v. selvom jeg hellere så at hønsene havde langt bedre vilkår, men jeg skal altså have mad på bordet og så må jeg gå på kompromis med min ideologi, desværre.



  • #16   3. sep 2009 Helle -
    Min svigerfar har svinehold og det var vist bedre end normalt.
    De gik i store stier. Store nok til at holde måske 100 svin i hver sti.
    Men der var ikke meget plads af den grund. De lå skulder mod skulder når de alle lå ned...

    Og derudover synes jeg at slagteprocessen er hardcore ! Og Jeg er IKKE sart..
    Jeg er meget realistisk og kan godt se at man ikke kan gå og klø slagtedyrene bag ørene hvis man skal ha' en profit !

    Men jeg har arbejdet på et stort slagteri og mange gange var nogen af svinene så stressede at de simpelthen faldt om og døde af stress..



    Karina - Det er da heller ikke ok...
    Men igen, du kan ikke redde hele verden på én gang...

    Synes da at det er fjollet at man nærmest skal ha' skæld ud fordi at man ikke oplyser om ALT det forkerte der forgår i hele verden, fordi at man oplyser om én gren af dyremishandling...
    ( Og dette skriver jeg uden at være tøsefornærmet *S*)


  • #17   3. sep 2009 Hov... Min EX svigerfar, lige for at være korrekt smiley

  • #18   3. sep 2009 Synes grisene i Dk har gode kår - vi er det eneste land i Eu der har tænkt sig at have alle søerne løse inden 2013, alle andre eu lande havde også påbudet, men de får dispensitation (staves). Det synes jeg er fejt overfor de danske bønder som har invisteret så mange penge i dyrevelfærd.

    Mht til løse søer i farestald kan jeg godt se ideen, men ikke så længe det skal være på bekostning af en masse døde smågrise - det holder mit dyrehjerte ikke til...

    Men meht til foie gras, så nej tak - går ikke ind for tvang!


  • #19   3. sep 2009 Forrsten sorry for at komme med indlægget om grise. Men da jeg så det blev nævnt ville jeg bare lige komme med min kommentar til det :o)

  • #20   3. sep 2009 Jeg synes det er helt fint at have sine favoritter inden for dyrevelfærd osv. jeg ville da gerne støtte om et et bedre liv for hundredevis af dyrearter, MEN som Stine siger, så kan man ikke redde hele verden.

    Jeg spiser f.eks aldrig foie gras - af selv samme grund - så et program for mange mange år siden og har aldrig overvejet at smage det side.

    Jeg køber ALDRIG buræg - så undværer jeg hellere.

    Jeg har en hund i grækenland og en elefant i Kenya som jeg betaler til hver måned.

    Jeg er medlem af WSPA.

    MEN der var mange flere punkter jeg gerne ville støtte - det her er bare dem der ligger mit hjerte nærmest og det er hvad økonomien rækker til...

    Man skal jo starte et sted:-)


  • #22   3. sep 2009 antihero: er du så standhaftig at du f.eks ikke går i lædersko eller har bælter, pung eller tasker af læder.
    Spørger bare fordi det er sjældent man ser en der er SÅ standhaftig:-)


  • #24   3. sep 2009 Pepsi -
    Samme tanke...


    Min bedste veninde var vegetar i mange år. Men hun gik stadig i lædersko, bælter osv og hun havde heller ikke noget imod at røre ved råt kød og tilberede det...
    Når hun talte med andre vegetarer der sad og tudede over at det var ååh så synd for dyrene ( Ikke møntet på dig Antihero !!! ) så spurgte hun så at hvis det virkelig var så synd for dyrene, hvorfor gik de så rundt med læderbælter og læderpunge...

    Totalt cool vegetar var hun smiley


  • #25   3. sep 2009 Helle : Det med grisene var også bare et eksempel..
    Og jeg har været i en stald i en hel del mere end 5 minutter :o) Har selv det grønne bevis.

    Jeg synes det var barskt at lære at kastrere og kupere haler på grise, der skriger deres lunger ud ( det gør de så ofte bare man løfter dem )
    Jeg syntes det var barskt at se søer med skuldersår så dybe at de kunne rumme en knyttet hånd.
    Jeg synes det var barskt at se søer med dybe sår efter bindslerne...
    Barskt med 30 kg's grise, der over natten har ædt halerne på hinanden, så der nærmest er et hul ind der hvor halen skulle have været

    Det var så under min læretid og i en gammel stald uden spalter (siger noget om alderen)


    Allerhelst ville jeg selv opdrætte mine slagtedyr.. Have dem gående i dybstrøelse med adgang til mark, men sådan kan jeg desværre ikke fylde min fryser pt. da jeg bor i et byhus.

    Og produktionen skal også være rentabel.... Det er jo klart


  • #26   3. sep 2009 Karina -
    Går ikke i selvsving, synes bare ikke at der er noget galt i at oplyse at Foie Gras er resultatet af dyremishandling , fordi at der er med garanti nogen der ikke ved det ! smiley


  • #27   3. sep 2009 Karina .-

    Bare fordi at det er en gammel debat, er det vel stadig aktuelt at oplyse om !?


  • #28   3. sep 2009 Jeg synes absolut heller ikke der er noget i vejen for at oplyse om en enkelt ting. Så er der jo forhåbentlig bare andre der oplyser om andre ting, som heller ikke er etisk iorden m.v.
    Det sørgelige er så at vores kongehus stolt serverer f.eks. foie gras til store middage hvor menuen bliver offentliggjort i tv. De burde vel om nogen foregå med et godt eksempel? - Bare lige en tanke.....


  • #30   3. sep 2009 Grise er irriterende kloge dyr :o)

Kommentér på:
Please, spis aldrig gåse/andelever !!!

Annonce