{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.602 visninger | Oprettet:

Hest forfangen - hvad med fremtiden? {{forumTopicSubject}}

Jeg er blevet tilbudt en tidligere forfangen hest. Den har været forfangen 2 gange.
Hvad er fremtidsudsigten for sådan en hest.. Den skal bruges til en hyggetur i skoven og primært som selskab. Men jeg skal jo bare sikre mig at den ikke sprænger økonimien med dyrlægeregninger.

Hvis jeg tager mine forholdsregler med specialkost, de hersens "vitaminer" der gives 14 dage inden de kommer¨på græs og så kun hø/halm i moderate mængder. Vil det så kunne gå?
Eller er det en gang forfangen altid forfangen?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hest forfangen - hvad med fremtiden?
  • #1   19. jul 2009 Man skal altid passe på en hest, der har været forfangen, så har den jo tendens til at blive det. Men hvis man styrer fodring med hård hånd, og den ikke bliver lukket ud på en stor kløver mark, så kan man godt styre det.
    Mht hestens brug, hvordan går den nu? det behøver ikke nødvendigvis at have nogen konsekvenser at den har været forfangen, hvis den går helt normalt nu. Og skovturs hest kan den i hvert fald satens bruges til.

    Som sagt ville jeg dog lade være med at smide den på alt for meget græs, for det er især en af de ting, der gør en hest forfangen.


  • #2   19. jul 2009 Ofte bliver en hest, der en gang har været forfangen, forfangen igen... Men man kan tage sine forholdsregler ved at fodre med omtanke og, nok især, være påpasselig når den skal på græs. Ofte en god ide at have en jordfold til sådan en hest og ellers fodre med hø og kun græsning i små mængder...
    Det er meget forskelligt, men har da oplevet at have en pony opstaldet, som ikke blev forfangen, trods den havde døjet med dette rigtigt meget...!


  • #3   19. jul 2009 Forfangenhed opstår mig bekendt jo oftes når en hest pludselig kommer fra sommergræs... Men de hersens vitaminer forbereder maven på det chok det må være at gå fra primært hø og halm til græs alene.. Men jeg tænker også at kan man styre det med hård hånd - og gerne i samråd med dyrlægen er det vel ingen must at den får det igen??

    Den går som skovturshest nu og i det tempo kan den sagtens følge med


  • #4   19. jul 2009 Jeg ville ikke gøre det. min søsters hest, fik det flere gange, og blev til sidst aflivet. Og hesten havde det rigtig skidt!
    Jeg ville være bange for, at den ville få en omgang mere, når den nu har tendens til det.
    Heste kommer sig vidst heller ikke lige så nemt over det som ponyer.


  • #5   19. jul 2009 Er derblevet taget røngtenbilleder af hestens forben og hove? Hvor lang tid var den forfangen?
    Altså der er jo altid fare for tilbagefald, når hesten har været forfangen, men dette kan du undgå ved at styre foderet, eventuelt fodre med specialfoder og styre græsningen. Problemet er hvis hovbenet er drejet eller sunket - så kan hesten få varige problemer.
    Når man har en hest, der tidligere har været forfangen skal man resten af dens liv passe på. Du kan aldrig bare sætte den på sommergræs - give den proteinholdigt foder osv. Men hvis du er indstillet på at der er lidt ekstraarbejde, så skulle det ikke være et problem.


  • #6   19. jul 2009 Søster:
    Ofte er det på denne tid af året at heste bliver forfangne. Det overrasker mange gange ejerne, da hesten jo har gået på græs siden foråret og mange tror at så er der "ingen fare på færde".
    Græssets art kan have stor betydning og ligeledes mængden af græs. Derfor er det ofte en god idé at styre græsningen og evt. lade hesten græsse om natten hvor indholdet af (husker ikke lige hvad det hedder) er lavest i græsset.
    Men ja, jeg ville godt turde tage en tidligere forfangen hest, hvis den ellers pt. er sund og rask og har været paasset fornuftigt i forhold til dens tidligere forfangenhed indtil nu...((o:


  • #7   19. jul 2009 Lise - mener det er sukkerindholdet der er lavt om natten. Man kan også få specielt lav-protein foder, der også har lavt sukkerindhold.

    July - det spiller ingen rolle om det er hest eller pony - sygdommen og rekreationstiden er helt ens.


  • #8   19. jul 2009 Lise & de 2 monstre.. Det hedder fruktan.

  • #9   19. jul 2009 July:
    Præcis.... og tak...((o:

    Os "tudsegamle" husker jo ikke altid så godt mere..*G*


  • #10   19. jul 2009 Siri - Der er altså større chancer for at ponyer kommer sig, end heste.


  • #11   19. jul 2009 Lise & de 2 monstre - hehe, ja jeg ville ønske jeg ikke vidste hvad det hed. men har det desværre i klar erindring smiley


  • #12   19. jul 2009 Det er der da ikke. Det kommer helt an på graden af forfangenhed. Der varierer kraftigt fra race til race hvor meget kraftfoder der skal til eller hvor meget supergodt græs der skal til før de bliver forfangne - men jeg tror altså det er en skrøne at ponyer kommer sig bedre end heste.

  • #13   19. jul 2009 Siri - det er ikke hvad jeg har fået af vide af dyrlægen, og heller ikke hvad jeg selv har oplevet.

  • #14   19. jul 2009 Det er i hvert tilfælde hvad en hovspecialist i USA fortalte mig. Han lever af at behandle forfangne heste og vi havde et langt foredrag med ham.

    Søster lagkage - du skal undersøge hvor lang tid hesten har været forfangen og om den er kronisk forfangen (hvor hovbenet har bevæget sig) eller blot har været akut forfangen.


  • #15   19. jul 2009 Min vallak var forfangen sidste år, og jeg har passet lidt bedre på i år. Men han går på græsfold igen i år og han fejler intet og går også som ridehest.. Men jeg ved at han er mere sårbar når han har været forfangen en gang, og derfor passer jeg godt på..

  • #16   19. jul 2009 Siri - jeg er blevet oplyst af hesten fik smertestillende i en lille uge... Så umiddelbart er det for mig at se ikke den helt store omgang den har været igennem...

  • #17   19. jul 2009 Søster:
    Kan du ikke få nummeret til den dyrlæge der har haft hesten i behandling og få dyrlægens vurdering af sygdomsforløbet...?


  • #18   19. jul 2009 LIse - jo det var da faktisk en god ide.. Hvis han da kan huske det:-)

    Men her i Herning er de ret erfarne mht til forfangenhed - så dem gir jeg lige et kald i morgen tidlig:-)


  • #19   19. jul 2009 Søster - der er faktisk ret stor forskel på om hesten har fået smertestillende i 3-4 dage eller 5-6 dage. Man siger som tommelfingerregel at holder det sig under omkring 4 dage - så er det ikke kronisk forfangenhed. Er det derover - så er det kronisk, idet hovbenet har løsnet sig.

    Super god idé at ringe og snakke med dyrlægen - spørg om hvor længe den var i behandling og om de tror at hovbenet har nået at dreje sig. Ja og selvfølgelig også hvor meget smertestillende den var på - det giver en ret god indikation af hvor alvorligt det var.


Kommentér på:
Hest forfangen - hvad med fremtiden?

Annonce