Opskrifter på højbelagt smørrebrød Opskrifter på højbelagt smørrebrød
Som mange at jer nok ved har jeg jo været ansat i en delikatesse i efteråret og da jeg jo osse er mad- og opskrift-nørd, synes jeg det kunne være sjovt at jeg om mange år kunne gå hen og lave ligeså flot smørebrød som dernede, så derfor har jeg lavet opskrifterne på de forskellige stykker.....
Så var det jeg tænkte på jer herine, at jeg gerne ville dele dem med Jer.
Men jeg kunne godt tænkte mig respons på beskrivelserne af hvordan man gør - om der er forståelige, da der er enormt svært at beskrive. I må meget gerne komme med andre skrivemåder/eksempler
Æg og rejer – luksus smørrebrød.
1 per.
½ sk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
1 stk. Æg
25 g. Mayonnaise
75 g. Rejer
2 stk. Citronspringer
1 tsk. Kaviar
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Ægget deles i en æggedeler. Start med at lægge den lille tynde ende lodret på salatbladet, læg derefter skiverne vandret – en smule hældende nedad - med blommen inderst, lagvis, så hele brødet er dækket.
Mayonnaisen sprøjtes i en bræmme ned langs æggene. Rejerne lægges på og der pyntes af med citronspringer, kaviar, karse og tomat.
TIPS: Der kan i stedet for karse anvendes dild.
Fiskefilet med rejer – luksus smørrebrød.
1 per.
½ sk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
1 stk. Fiskefilet
25 g. Remoulade
75 g. Rejer
2 stk. Citronspringer
1 tsk. Kaviar
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Fisken steget og afkøles. Lægges derefter på brødet med ”halen” oppe ved salatbladet.
Remouladen sprøjtes i en bræmme ned langs fisken. Rejerne lægges på og der pyntes af med citronspringer, kaviar, karse og tomat.
TIPS: Der kan i stedet for karse anvendes dild.
Roastbeef – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
4 - 5 sk. Roastbeef (alt efter størrelsen på skiven)
25 g. Remoulade
30 g. Ristede løg
40 g. Høvlet peberrod
6 – 8 sk. Agurkesalat
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Roast-beefen lægges på brødet – start med to skiver på højre side af brødet, derefter to skiver på venstre side og er det nødvendigt så en skive forneden. Hele brødet skal være dækket.
Remouladen sprøjtes i en bræmme ned langs roastbeefen. De ristede løg lægges ovenpå remouladen i toppen ved salatbladet og den høvlede peberrod i bunden, så remouladen dækkes. Der pyntes med sure agurker, karse og tomat.
Flæskesteg – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
4 - 5 sk. Flæskesteg (alt efter størrelsen på skiven)
Rødkål
2 stk. Appelsinspringer
Svesker
½ stk. Drueagurk
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Flæske-stegen lægges på brødet – start med to skiver på højre side af brødet, derefter to skiver på venstre side og er det nødvendigt så en skive forneden. Hele brødet skal være dækket.
Rødkålen drænes og lægges i en bræmme ned langs stegen. Appelsinspringerne ligges på midten af rødkålen og sveskerne bagved. Drueagurken deles på langs og den skæres i tynde skiver, men sådan af den stadig hænger sammen i den ene ende. Den ligges foran appelsinskiverne som en vifte.
Kogt oksebryst – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
3 - 5 sk. Oksebryst (alt efter størrelsen på skiven)
1 spsk. Peberrodssalat, fin
1 spsk. Pickles
20 g. Høvlet peberrod
1 stk. Asie
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Okse-brystet lægges på brødet – er skiverne tynde, ligges de som i en vifte, med start ved salatbladet. Er brystet bredt, kan der nøjes med tre skiver der ligges vandret på brødet, som det skæres. Hele brødet skal være dækket.
Peberrodssalaten og picklesen lægges midt på brødet op af hinanden. Den høvlede peberrod lægges i bunden af de to øvrige ting, så der ligesom dannes en trekant. Asien lægges henover og der pyntes af med karse og tomat.
Skinke – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
4 - 5 sk. Skinke (alt efter størrelsen på skiven)
2 – 3 sk Æggestand
4 – 5 stk. Slik-asparges, fra glas
2 stk. Agurkespringer
1 håndfuld Squash, i fine strimler
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Skinken lægges på brødet – i en vifte, med start i toppen af salatbladet. Hele brødet skal være dækket.
Æggestanden lægges midt på skinken og aspargesene lægges skråt ovenpå. Agurke
springerne sættes ovenpå aspargesene og squashen lægges bagved. Foran agurkerne pyntes der med karse og tomat.
Hamburgerryg – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
4 - 5 sk. Hamburgerryg (alt efter størrelsen på skiven)
2 spsk. Italiensk salat
2 stk. Agurkespringer
1 håndfuld Gulerod, i fine strimler
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Ham-burgeryggen lægges på brødet – start med to skiver på højre side af brødet, der-efter to skiver på venstre side og er det nødvendigt så en skive forneden. Hele brødet skal være dækket.
Den italienske salat lægges i en bræmme ned langs hamburgerryggen, agurkespring-erne sættes midt ovenpå. Og gulerodsstrimlerne lægges bagved. Foran agurkerne pyntes der med karse og tomat.
Røget landskinke – Luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
3 sk. Røget landskinke
2 – 3 sk Æggestand
4 – 5 stk. Slik-asparges, fra glas
2 stk. Agurkespringer
1 håndfuld Squash, i fine strimler
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Landskinken lægges på brødet, som det skære, blot en lille smule forskudt, og så det dækker hele brødet.
Æggestanden lægges midt på skinken og aspargesene lægges skråt ovenpå. Agurkespringerne sættes ovenpå aspargesene og squashen lægges bagved. Foran agurkerne pyntes der med karse og tomat.
Leverpostej – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
3 sk. Leverpostej
1 sk. Sky
5 – 6 sk. Bacon
3 – 4 stk. Champignon, hele, fra glas
4 – 5 sk. Agurkeslat
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Lever-postejen tages ud af foliebakken deles på midten og skiverne skæres på langs. De lægges på brødet i lag, fra salatbladet og ned. Hele brødet skal være dækket.
Skyen lægges ned langs leverpostejen. Bacon steges og afkøles og lægges ovenpå skyen så det ligesom formes til en rede. Champignonerne lægges på sammen med agurkesalaten.
Dyrlægens natmad – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
4 sk. Saltkød
1 sk. Leverpostej
1 sk. Sky
1 stk. Løg, lille i ringe
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Saltkødet lægges på brødet – start med to skiver på højre side af brødet, derefter to skiver på venstre side. Hele brødet skal være dækket.
Leverpostejen tages ud af foliebakken deles på midten og skiverne skæres på langs. Den lægges ned langs saltkødet, skyen lægges ovenpå, der pyntes med løgringe, karse og tomat.
Kalkunbryst – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
4 – 5 sk. Kalkunbryst
2- 3 spsk. Hønsesalat
2 stk. Appelsinspringer
2 stk. Bacon, stegt
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Kalkunen lægges på brødet – start med to skiver på højre side af brødet, derefter to skiver på venstre side og er det nødvendigt så en skive forneden. Hele brødet skal være dækket.
Hønsesalaten lægges ned langs kalkunen, appelsinspringerne sættes på midten af hønsesalaten og der pyntes med bacon, karse og tomat.
Rullepølse – luksus smørrebrød.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
5 - 6 sk. Rullepølse
2 – 3 sk. Sky
1 stk. Løg, lille i ringe
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Rulle-pølsen lægges på brødet – start med to skiver på højre side af brødet, der vendes skråt nedad, derefter to skiver på venstre side og er det nødvendigt så en skive eller to forneden. Hele brødet skal være dækket.
Skyen lægges midt på rullepølsen og der pyntes med løgringene, karse og tomat.
TIPS: Der kan både anvendes røget og almindelig rullepølse.
Røget ål – luksus smørrebrød
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
3 stk. Røget ål
2 stk. Æggestand
2 stk. Agurkespringer
1 g. Karse
1 stk. Tomatbåd
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Ålen lægges på brødet i lag, fra salatbladet og ned. Hele brødet skal være dækket.
Æggestanden lægges ned langs ålen. Agurkespringerne sættes ovenpå og der pyntes med karse og tomat.
Tatar – luksus smørrebrød
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
75 g. Tatarkød
20 g. Høvlet peberrod
1 - 2 spsk. Kapers
1 – 2 spsk. Løg, hakket
1 stk. Æggeblomme
Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen. Kødet samles og formes forsigtigt, ægges på brødet, så det er helt dækket.
Det pyntes med høvlet peberrod, kapers og de hakkede løg. Æggeblommen serveres i en lille beholder ved siden af
jul 2005
Følger: 61 Følgere: 53 Hunde: 5 Emner: 715 Svar: 10.618
Man får jo helt lyst til smørebrød
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
sep 2006
Følger: 13 Følgere: 17 Emner: 52 Svar: 1.023
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
Og Joann du siger bare til :O)))
sep 2006
Følger: 13 Følgere: 17 Emner: 52 Svar: 1.023
apr 2007
Følger: 7 Følgere: 7 Hunde: 3 Emner: 43 Svar: 1.355
Og dog... Slikasparges fra glas? Nej, henter dem i haven og blancherer dem selv - det gør ikke noget at de er lune og syltet ind i smeltet smør
Om vinteren køber jeg friske i dyre domme i stedet tsk tsk
Champignon fra glas til en lækker leverpostej? Ej, rist nogle friske på panden - meget bedre...
Men for pokker, LÅvise - HG-nørd Du minder da os om Danmarks dejligste vi-kan-hygge-med-vores-uhmmmm-mad....
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
Opskrifter på højbelagt smørrebrød