{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
8.127 visninger | Oprettet:

Tråd nr. 43 til stort og småt {{forumTopicSubject}}

Hermed en ny tråd til alt muligt mellem himmel og jord.

Jeg lægger ud med en lille smule forargelse over, at en ukrainsk kvinde, jeg mødte i går, må ernære sig med rengøring og servering - på trods af, at hun er uddannet kirurg og taler fint dansk.
Så er der altså for meget bureaukrati i systemet! smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tråd nr. 43 til stort og småt
  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #1   22. jul Er der stillinger, hun ikke kan få, fordi hun ikke er dansk, Karina?
    Jeg har mødt flere næsten ikke dansktalende læger på bl.a. Hillerød sygehus, så sproget er ikke alle steder en forhindring. Ukrainerne fik lov at arbejde fra dag 1, synes jeg at have læst - men det var måske den gang, der var så meget fokus på deres situation. Synd og skam er det ihvertfald, at uddannede mennesker ikke kan bruge deres uddannelse smiley


  • #2   22. jul Så vidt jeg forstod, er der noget med, at deres autorisation skal godkendes, før de må praktisere, og det er selvfølgelig fornuftigt nok. Men det virker stadig som spild af kompetencer, når det tager så lang tid.
    Jeg googlede mig frem til det her - udtalelse fra Ombudsmanden:

    "Et autorisationsforløb består af to dele. Først vurderer styrelsen, om ansøgerens uddannelse er egnet til afprøvning. Dernæst gennemfører ansøgeren en række prøver mv. og en evalueringsansættelse.

    I perioden fra slutningen af 2018 til februar 2022 var den tid, der gik, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed påbegyndte sin vurdering af uddannelsens egnethed, steget fra ca. 10 måneder til ca. 36 måneder. Den egentlige sagsbehandling, efter at styrelsen påbegyndte sin vurdering, tog som udgangspunkt mellem 2 og 5 dage."


  • #3   22. jul Hvor synd smiley de ressourcer kunne vi sagtens bruge.

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #4   22. jul Det lyder da fuldstændig bindegalt smiley

  • #5   22. jul Hun er langt fra den eneste. Hende jeg købte kat af i Viborg, hun er ret højtstående i Ukraine men kun assistent i Danmark. Kommunikationen var så ikke ret nem, for hun talte kun Ukrainsk.

  • #6   22. jul Det èr bindegalt.

    Vi har i omgangskredsen en mand der har giftet sig med en Ukrainsk Kvinde (for mange år siden)
    Hendes søn er uddannet i Ukraine, som læge med speciale i operationer af læsioner i led specielt knæ.

    Han er så anerkendt at han har undervist på danske hospitaler, men han skulle vente 37 mdr. på at få en autorisation til at måtte bruge sin uddannelse her i DK.

    Samtidigt kender vi til flere patienter (min mand bl.a.) der måtte vente næsten 10 mdr. på en knæoperation fordi der ikke var læger til det.

    I mellemtiden kunne en af Europas dygtigste knæspecialister så udføre portør opgaver på selvsamme sygehus. (og han taler så godt som flydende dansk da han jo har boet her i landet fra han var 3 til han var 16.


  • #7   22. jul @ Karina .... der er det man kan bruge pressen til noget ... det burde komme på forsiden af EB eller BT ....

  • #8   22. jul Det ville da være godt givet ud at tilbyde dansk-kursus. Men det koster selvfølgelig også

  • #9   22. jul Der er rigtigt mange læger i sundhedssystemet, der ikke taler dansk - men lige netop hende her, som jeg mødte, hun gjorde faktisk, og det gør bare det hele endnu mere bizart!

    Og at lade en højtuddannet specialist indenfor knæ, rende rundt, og komme ud af rutinen og træningen med sit fag i over TRE ÅR!! Det er helt hul i hovedet!


  • #10   22. jul Ja det er der. Der er bare desværre mange der ikke bryder sig om at blive behandlet af en der ikke taler dansk.

  • #11   22. jul men hende her taler jo dansk ...

  • #12   22. jul Nu kan vedkommende jo dansk, så det er fint. Det handler for mig slet ikke om ikke at VILLE behandles af en der ikke taler dansk, det handler om at kunne forstå hvad lægen siger! Det er ikke alle som kan andre sprog en dansk og det er for mig meget utrygt ikke at kunne forstå hvad lægen siger, netop når vi er syge er det vigtigt at føle sig tryg.
    Så for mig er at kunne dansk et vigtigt parameter, at den uddannelse lægen har fået er god nok er meget vigtigt og naturligvis skal det undersøges ordentligt før “lægen” bliver sluppet løs.
    Men det kunne med garanti ske rigtig meget hurtigere en i dag.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #13   22. jul I tilfældet med ukrainske læger, må det kunne lade sig gøre at ansætte en tolk. Jeg vil afgjort også helst kunne forstå, hvad en læge siger.

  • #14   22. jul En tolk virker overhovedet ikke nær så trygt smiley jeg har været rigtig syg, jeg har prøvet at en fremmedsproget læge rablede en masse af sig og sygeplejersken forsøgte at oversætte så jeg kunne forstå det, det var forfærdeligt, jeg følte mig ærligtalt som en genstand, ikke et levende menneske og jeg blev i den grad ikke mindre bange.
    At lægen forklarer hvad der sker og hvad de kan gøre virker utrolig beroligende, hvis jeg “bare” har ondt i benet, så er det fint med mig at en tolk oversætter, men når det handler om livstruende sygdom, så betyder nærhed og tryghed bare enormt meget.


  • #15   22. jul Så er lille miss skank-a-lot gået i løbetid, nærmest på klokkeslæt, 4 måneder efter sidste endt løbetid. Jeg opdagede det kun fordi hun har tisset flere gange, og så opdagede jeg en lille plet blod på undersiden af hendes hale.

    Hun er så dygtig til at holde sig selv ren, og det er sjældent at der er mere end 3-4 bloddråber på gulvet på en dag.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #16   22. jul Det forstår jeg virkelig godt, Bodil - og jeg ville helt sikkert have det som dig, hvis jeg blev ramt af en livstruende sygdom.

  • #17   22. jul Falder regnen så op ad? smiley

    profilbillede
  • #18   22. jul Jeg har sommerferie smiley Den første uge er gået med at grave nogle hundrede meter vandrør og elkabler ned så køerne kan få vandkopper i alle folde. Højt beliggende og med frostsikring. Så skulle vi gerne slippe for at slæbe vand til vinter smiley Regnvejrsdagen blev udnyttet til at stable lidt om på det tilbageværende halm inden vi om ca fjorten dage får en ny leverance til den kommende vinter smiley Jeg har lige været ude og træne lidt lydighed med Penny. Jeg elsker virkelig at lave noget sammen med lakridsen; hun gør sig så meget umage. Bevares sikringerne ryger engang imellem og det går op i hat og briller. Men det gør hun også med et stort grin i hele fjæset. Idag trænede jeg fremadsendelser sat op tidligere på dagen så ikke hun havde set nogle forberedelser. Hun var supersej og røg afsted som en lille sort raket i lige linie og der var BOLDEN sørme smiley smiley smiley smiley Jeg lavede også en med afdækning og hun dækkede så fint. Tror ikke hun var i tvivl om at mor var glad smiley smiley smiley

  • #19   22. jul Er det ham vi ikke taler om her på HG (næver eller hvad det nu var.)
    *
    *
    (Smidte bare hundene i en hesteboks og slap den nye hund ind til sine ejene hunde og lå dem "mule" hunden? Eller er jeg hel forkert på den…)


    profilbillede
  • #20   22. jul MenstruEllie er en belastende type smiley

    Hun plejer nu ikke at være en idiot, når hun er i løbetid, så det er givetvis bare et af de sorte huller, der opstår i unghundehjerner, men i guder, hvor er hun en kegle smiley

    Jeg forsøgte at træne apport med hende, men hun gakkede helt ud, så den blev pakket væk. Så tænkte jeg at vi kunne træne nemme lydighedsøvelser, men det kunne hun heller ikke smiley Så vi trænede “fremadsendelse” i haven - løb frem til en tallerken med en håndfuld foder på, indtil der ikke er mere aftensmad smiley


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.031
    #21   22. jul Nu skal jeg kun sove fem gange til smiley

    profilbillede
  • #22   23. jul #19 - ja det er uden tvivl ham.
    Hundevrøvleren....

    Men er er gudhjælpemig kommet én mere af samme skuffe i Nordsjælland.
    Som reklamerer med, at hans uddannelse er ét seminar hos Cesar Milan og derudover selvstudie af "the Cesar Way".
    Det stopper sgu da aldrig!

    Han skriver bla:
    "det altid interessante emne; godbidder, belønning, og hvorfor det på trods af mange hundeskoler og hundeterapeuters enorme behov for at belønne, ikke virker."

    Det er da godt, at han er klogere end alle dem, der har studeret adfærd for både mennesker og dyr igennem årene...Eller noget....


  • #23   23. jul Karina øv smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #24   23. jul #17 ??????? Hvor ser du regn, der falder opad? smiley smiley

    "Jeg vil altid evaluere hunden i sine vanter"
    skriver ham med Cesars way.

    https://hundehvisker.dk/om-mig/


    Hvor mange af jer har egentlig vanter til jeres hunde? smiley


  • #25   23. jul Altså - ALLE der har hunde med hænder, har da garanteret vanter til dem? smiley

  • #26   23. jul Isabelle - Der er -6 nedbør smiley

  • #27   23. jul Jeg ser filmen “Dog” med Channing Tatum og en malle. Mallen er et bæst som bider alt og alle, men så får den kiks sig kærlighed og bliver from som et lam.

    Dorit mener at filmen er baseret på hende. Hun skal bare have lidt flere kiks smiley


  • #28   23. jul Er det egentlig ikke lidt underligt ?
    Vi kender / ved hvem de er ----> ... Biden ... Trump ... Putin ... Orban ... Zelenskyj ... Xi ... Macron ... Meloni ... Lukasjenko ... Osv ... Osv..... De er snart groet fast i vores hjerner. smiley

    Meeeen ..... Kender / ved vi egentlig , hvem der regerer i vores eget lille Danmark ..... ( lige bortset fra ----> Mette .... Løkke ... og Troels ? ... smiley

    Jeg kan F.eks ikke huske ret mange navne og hvem der er i de forskellige partier i DK. ..... Kan I ? .... smiley


  • #29   23. jul tja, dem du nævner er jo så også landenes ledere, eller forhenværende/måske kommende, de er vel på linie med Mette som vi kender, de der kommer længere nede i rk.følgen i de lande kender mange jo heller ikke .. og jo kender da de fleste partiledere ...
    Jeg synes nu ikke det er så sært, man kender de der omtales mest ...


  • #30   23. jul Jeg synes at de her mennesker, der skal smyyyyge sig rundt om andre folks biler er mindst ligeså trælse, som når radioen sætter sig fast på "Kandis´ bedste" - og jeg forstår ikke, hvorfor F man skal SÅ tæt på, når der er masser af plads. Fair nok, hvis der ikke er, men ...

    Idag på p-pladsen ved den nyåbnede Lidl - hvor der netop er lavet store p-pladser, kørte jeg lidt for mig selv, fandt et sted i skyggen for hundene var med, og lod bagklappen stå helt åben. Man kan nemlig låse resten af bilen, selvom bagklappen er åben - smart - og det benytter jeg mig af, når vejret er som idag, og the Codi-Fin Bro´s er med smiley

    Et par kommer gående - masser af plads, men .. jeg stod på højre side af bilen og var ved at tage poser med flasker ud, så jeg oplevede det hele på tæt hold - og ja, jeg ER en ondert ind imellem, og jeg VED det.

    De kommer som sagt gående - TÆT på bilerne, for no reason - og når så op til min .. og Czhaplin i den smiley
    Han lyder seriøst som en .. psykopathund med mord på dagsordnen, når nogen, der ikke er en midaldrende småfed K´er som hans moar smiley - går så tæt forbi, og resultatet udeblev da heller ikke - KÆFT, de sprang smiley smiley smiley smiley

    Og ja, jeg burde nok have advaret og ja, jeg burde nok ikke have åbnet bagklappen og ja, ja ja ja ja ..

    Men damn, det var sjovt smiley smiley

    Lille Esh siger intet - det er ret spøjst egentlig, for hunde plejer at lære lidt fra hinanden smiley


  • #31   23. jul Hæhæ Martine. Så kan de lære det!!! smiley

  • #32   23. jul Må jeg låne din hund Martine? Min bil får de grimmeste buler, ridser og skader, når jeg holder på handicap pladsen ved Bilka, netop fordi man absolut skal gå mellem bilerne, når der både er fodgængerfelt på den ene side og masser af plads på den anden.

    Måske skal jeg træne Balder op og have ham lidt oftere med. smiley


  • #33   23. jul Det er lige netop møgirriterende, at folk ikke kan holde lidt afstand smiley

    Tror du ville blive træt af ham ret hurtigt - så næsten hellere buler og ridser smiley


  • #34   23. jul Ej, Martine, han skal bare have kiks og kærlighed, så kan en handicappet sagtens have ham smiley smiley

  • #35   23. jul Det kunne ellers være sjovt at få bare en eller to ril at sk*de lidt i bukserne. smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #36   23. jul Min bil har aldrig fået hverken buler eller ridser på parkeringspladser - og selv har jeg aldrig lavet den slags, når jeg går mellem biler disse steder. På handicappladser er der ekstra meget plads, så det er da virkelig uheldigt at få "smadret" sin bil lige dér.

    Hvorfor folk går tæt på bagenden af andres biler, kan jeg slet ikke fatte. Her er der jo PLADS til at holde afstand. Skal jeg imellem to biler er der ret ofte ikke ret mange 20 centimeter, og så bliver jeg nødt til at være tæt på nabobilen.

    PS. Men der var en dag, hvor bagenden stod åben på en bil på parkeringspladsen og en hund sad hylende i et bur i bilen. Her GIK jeg altså om bag bilen, fordi jeg var lidt bekymret for den hylende hund. Det viste sig, at den var frustreret over, at ejer var gået med dens makker på stranden for at træne. Alt var fint smiley


  • #37   23. jul Min bil har aldrig fået hverken buler eller ridser på parkeringspladser

    Du er en heldig kvinde - og lidt af en skrapsak også smiley

    Jeg ville iøvrigt aldrig drømme om, at parkere klods op af andres biler, og så åbne bagklappen med Tjab i. Det ville være respektløst fordi han som sagt er voldsom når han gir gas.


  • #38   23. jul Anne - maller er noget af det nemmeste og kan bruges til det man selv har lyst til .. spørg alle, eller spørg ihvertfald DKs største producent af racen smiley

  • #39   23. jul Ha, ha Martine.
    Min far havde en ruhåret hønsehund, og en dag var min far hos købmanden, og en af min fars bekendte sagde: har du låst din bil, for der lusker en rundt på parkeringspladsen og kigger ind i alle bilerne.
    Min far svarede: så håber jeg da, at han åbner døren i min bil, for Ras er med smiley


  • #41   23. jul Hvis man har en hund der er SÅ reaktiv, ville det måske være smartest at lade den blive hjemme smiley

    Fair nok at en hund larmer i sit bur (hvilket jeg egentlig er lidt træt af at mine ikke gør), men at smadre en rude er slet ikke ok. Og slet ikke over for hunden smiley


  • #42   23. jul Mine larmer i bilen, hvilket jeg ER træt af. Men smadrede de ruderne, så kom de slet ikke med.
    Og jeg ville nok også tænke lidt over tingene, hvis min hund smadrede en rude.


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #43   23. jul Og netop derfor er han også hjemme.
    Når ikke der kan være et bur i bilen der er stort nok, så er det sådan.


  • #44   23. jul God beslutning. Overså at du skrev at han ikke kom med mere.

  • #46   23. jul Smadrede den en forrude smiley smiley smiley smiley smiley smiley

    Hvad skete der så bagefter ?


  • #48   23. jul Wauw !!!

    Jeg troede Tjab var vild smiley smiley

    Er den skør, eller er det bare sådan racen skal være ??


  • #49   23. jul Jeg har i min retardo (og måske småstressede) hjerne simpelthen taget fejl af månederne. Eller troet at der var en måned imellem juli og august, I don’t know smiley

    Men nu er det så gået op for mig, at den konkurrence som jeg troede jeg havde MASSER af tid til at træne til, er om 4 uger. Og det er sådan set ikke det store problem, ud over at jeg har pillet fremadsendelsen helt fra hinanden, og havde planlagt at have lidt mere tid til at sætte den sammen igen smiley

    Og når vovse så samtidig er idiotunghund i løbetid, synes jeg at tiden bliver lidt knap. Til gengæld får vi gået utrolig mange spor, fordi hun vil give sit liv som sit tørfoder for tiden smiley


  • #50   23. jul Og så sidder der en dame i USA, som er ved at lave denne snude om til en skulptur i ler smiley Fordi jeg havde delt billedet i en fb-gruppe, og damen er helt forelsket i snudeskaftet og det lille smil smiley

    Så Ellies snude bliver simpelthen lavet til kunst, som bliver solgt til en hundetosse i Guds eget land smiley


    profilbillede
  • #51   23. jul #50 ... Anne med .... Sorry jeg ku' ik' la' vær' ........ smiley smiley

    Tillykke .... Det bliver en meget berømt snude ... smiley


    profilbillede
  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #52   23. jul Martine: nok lidt af begge dele smiley
    Det er en ekstremt vogtende race generelt dog.


  • #53   23. jul Fint besøg her til aften smiley

    profilbillede
  • #54   23. jul Cookie, hvorfor vælger man en SÅ ekstrem race til at bo i lille DK, hvor den tydeligvis ikke får afløb for sine instinkter, og i stedet kaster sig over kontrollører og forruder i biler?

    Jeg mener, du går op i om dyr har fantomsmerter, når de bliver kastreret, men har det fint med en hund, som (ud fra dine beskrivelser af ham) ikke lyder til at være særlig velplaceret i DK smiley


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #55   24. jul Anne, fordi jeg kan.
    At han ikke længere synes det er fedt at være med i byen pga manglende socialisering, og nu er hjemme på matriklen, har da intet at sige i forhold til hvordan han ellers trives.
    Han bryder sig ikke om mennesker overhovedet. Så må jeg jo så sørge for at han så ikke skal konfronteres med de 2 benede.


  • #56   24. jul Fair nok. Jeg undrer mig bare over, at en der er så stor fortaler for dyrevelfærd, ikke overvejer velfærden for en hund, der ikke lyder til at trives i lille DK. Særligt med tanke på at du har givet udtryk for at du vil have en mere af samme slags.

    Men dejligt at du tager dine forholdsregler, så han ikke skader andre smiley



  • #58   24. jul kan man virkelig med 100% sikkerhed sikre sig at en hund ikke kommer fri på et tidspunkt/et sted hvor det ikke skal ske ... smiley


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #60   24. jul Og som svar på #58: nej man kan aldrig gardere sig 100 % men fandens tæt på.
    Jeg havde Krumme, som var betydeligt farligere (Fila mix, der bed først og spurgte bagefter) i 9 år uden han åd nogen. Hector AST/Ambull i 10 år uden han åd nogen heller osv osv. Så jeg er ikke så bekymret for en hund der slet ikke vil mennesker, andet end problemet med at indfange ham igen, da han ikke kan lokkes med mad osv. Men mon ikke det ville lykkes alligevel, hvis uheldet er ude.
    Og jeg ved hvor jeg kan finde ham, som nabo til en gård med får.


  • #61   24. jul Anne, hvorfor skulle han ikke kunne trives i Danmark..? Er det et must at han skal slæbes med til alt..? Netop der har jeg jo taget konsekvensen af.

    Jeg kan jo af gode grunde kun forholde mig til dét, du skriver. Som er at han har forsøgt at æde en kontrollør, og at han - trods gitter i bilen - ikke kan være med, fordi du er bange for at han kan slippe ud (smadre sig ud?) af bilen smiley Det lyder bare ikke som en hund, der trives i et lille land, hvor man ikke kan undgå at rende ind i fremmede mennesker. Han lyder til at være perfekt til det han er skabt til - at gå et øde sted og passe på husdyr. At “skaden” så er sket, og du ikke vil af med ham, har jeg på alle måder forståelse for. Men at skaffe sig endnu en af samme type, virker helt skørt for mig smiley Både af hensyn til omgivelserne, men i særdeleshed af hensyn til hunden.

    Der findes mange potente racer, og så længe de kan få afløb for deres drifter, er det fint. Det lyder bare ikke til at den slags hund kan få afløb, uden at skade sig selv eller andre (eller biler).


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #62   24. jul Hvori består det fantastiske i at have en farlig/skræmmende hund?
    Kunne du falde for en race, der ikke udgjorde en fare/virkede skræmmende ?


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #64   24. jul Den er jeg med på, Krumme. Det lyder bare "lidt" som om du går efter noget farligt/skræmmende i de mix/racer, du vælger.

  • #66   24. jul Den sorte RH Corb ville også være et godt bud, men den er ikke FCI godkendt.


    Hvorfor betyder det noget ???


  • #67   24. jul Nej, det er ikke en måde at skabe drama. Men når du gentagne gange beskriver, at han vil smadre bilen i sit “raseri”, og at du har måttet sikre bilen med børnesikring og gitter for at han i “raseri” ikke kan smadre sig ud af bilen, så lyder han sgu ikke som én der vil ud for at blive klappet på hovedet smiley

    Du skriver at du har måttet “opgive at tage ham med” - det læser jeg som, at du HAR taget ham med, selvom du bevidst har købt en race, som ikke kan lide fremmede mennesker. Og at du har trodset hans instinkter og alligevel taget ham med i bilen, vel vidende at der har været mennesker omkring bilen. Sorry, men jeg kan ikke se det som andet end, at du selv har sat din hund i situationer, som har fremkaldt en adfærd, som ikke er fair over for hverken hun eller omgivelser.


  • #68   24. jul Jeg vil lige give mit besyv med til det der med "farlige hunde".

    Nu vil jeg ikke begynde at gætte på hvordan DU har det, Cookie, men alligevel tolke lidt på det - bær lige over med mig smiley

    Når man har en hund, som min Tjab, er man hele dens verden. Det står der altid i de der på facebook - "vær god ved din hund, du er hele hans verden" (noget i den stil ihvertfald), og det er jo til en vis grænse også rigtigt.
    Men !! - en hund som Esh, som jo er glad for mere eller mindre alle, får også sit "behov" dækket til en vis grad, i klap, kæl, kiks, leg .. med andre end mig. Ikke at jeg på nogen måde opfordrer hverken ham, eller andre, til at gøre det - det ligger bare naturligt hos ham, at mennesker er søde, venlige, sjove .. etc.

    Tjab er anderledes - han har kun valgt mig (og kæresten HELDIGVIS i de sidste par år mere og mere), som "hans". Han vil ikke andre, han er ikke interesseret og de skal bare forsvinde og blive HELT væk.
    Folk, som han har kendt fra han var lille .. ligemeget .. han gider dem ikke.
    Jeg har fra starten af valgt, da han var hvalp, at folk skulle holde sig fra ham - MEN .. at han også skulle holde sig fra dem. Mao, ikke "lad ham lige snuse til dig mens du står stille", "lad ham "dutte" dig og så giver du ham en kiks" .. osv osv osv .. som adskillige sch-ejere mente at jeg skulle gøre. Nej, verden skal lade ham være - og han skal lade den være til gengæld.

    Besværligt - åh ja ! Især i starten, da han var lille. Så blev han stor og gul og ligegyldig, mistede sin "aj, må jeg ikke hilse på den" .. og så blev tingene bare nemmere.
    Han er som han er og jeg kan ikke gøre noget ved det. Jeg valgte så også, at han skulle acceptere når jeg sagde at han SKULLE ! - jeg vil ikke ha mas med en hund hos en dyrlæge og jeg gider ikke diskutere med en hund om hvorvidt den skal have klippet klør eller ikke. Så det accepterer han - han knurrer og knurrer ... og knurrer lidt mere .. når han er hos dyrlægen, men han står som en stenstøtte og rører ikke et knurhår.

    Her er det anderledes med Esh - han har slet ikke den der modvilje mod nogen, og synes det er sjovt at komme til dyrlæge og sige hej .. hej hej hej hej ... Han er en venlig sjæl og hvis han bevæger sig lidt under undersøgelserne, går det nok endda. Han ville aldrig bide nogen.

    Men !
    Tjab er MIN hund og jeg er hans menneske. 100% - der er kun mig og ham, og ingen andre sådan for alvor.
    Uanset hvor urimelig jeg er vil han altid holde med mig, imod dem, jeg er urimelig overfor.
    Han spørger ikke "hvorfor" - han spørger bare "hvem" (skal vi tæve).

    Denne totale - og her mangler jeg et ord - er bare så fantastisk at opleve. Det er ikke fordi jeg er bange for andre mennesker og jeg har ham på ingen måde som bodyguard - men jeg ved at han er der.

    Esh er der også .. det tror jeg .. men .. han er der også for andre, og han synes folk er søde og han er social.

    Jeg elsker Esh og han er et brag af en trænings- og konkurrencehund. Han er den nemmeste i verden, alle elsker ham for han er nærmest idiotisk sød. Jeg har aldrig et sekund fortrudt at jeg hentede ham ..

    ... men skulle jeg bare ha en HUND og boede øde øde .. så ville jeg til enhver tid vælge Tjab, for han er så kompromisløs og så meget mig .. gi´r det mening ?

    Omvendt er jeg ikke et sekund i tvivl om, at hvis jeg skal ha en ny malle på et tidspunkt - så vælger jeg en som Esh - Tjab er for besværlig i Danmark smiley

    Med dette her lange skriv vil jeg vidst i virkeligheden bare frem til, at jeg godt kan følge Cookie lidt i, at "almindelige" hunde kan være en liiiiiiille smule kedelige smiley


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #69   24. jul Er lige ude og køre, men kan sige du rammer SPOT ON Martine.
    Skal nok give et mere fyldestgørende svar senere..


  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #70   24. jul Cookie

    Havde faktisk lidt den samme oplevelse i går med Luka.
    Så ikke præcis hvad der skete.
    Var på vej ned til bilen efter genoptræning.
    Bagklappen står altid åben når hundene er med.
    Så hører jeg Luka tænder helt af. Og en lille dreng råber til hans far imens han løber væk fra bilen

    “Uh der sad en hund derinde”
    “Jeg blev godt nok bange far”

    Faderen sagde ikke noget negativt om hunden.
    Tror drengen har været over at se hvorfor bagklappen stod åben.
    Og han tog det også pænt den lille dreng. Men håber det er sidste gang han stikker hovedet ind til en åben bagklap.

    Luka er med fordi vi starter forfra med socialisering i byen igen. Efter 4 måneder hjemme.
    Dog går vi kun i udkanten indtil videre.
    Vi fandt en lækker park at gå rundt i.
    Gågaden er ikke ingen af os klar på endnu.
    Måske hun aldrig bliver klar. Men så skal jeg huske at sætte hendes behov før mine egne og så går vi bare i udkanten af byen eller slet ikke.
    Det må tiden vise.


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #72   24. jul Lige præcis det du skriver med at sætte hunden først, er jo netop det vi gør nu begge 2.
    Jeg kunne godt have tænkt mig at vise Cookie frem, mendet gider han ikke, så finder vi noget andet at lave.
    Jeg er ogsåfortrøstningsfuld i forhold til en evt næste af samme slags.

    At Corben ikke er FCI godkendt kan være et problem da den kunne ligne en forbudt race. Men den stambogsføres trods alt i den rumænske fci klub. Den er hvad der svarer til X-register, som OEB er herhjemme.

    Har dog også kig på Carpatin som også er rumænsk hyrdehund dog gruppe 1.


  • #73   24. jul Og det har fungeret sommetider, og sommetider ikke, men gitteret har været på, så kan kun kunne gå amok i midten af 308eren, fordi buret med tøserne var bagi.

    Bilen skulle så synes i januar og der må nu engang ikke være gitter bag forsæder på en personbil på hvide plader, så det skulle ud og bilen rengøres.
    Ergo var der frit spil for ham, da jeg skulle handle i Netto en dag, og gitteret ikke på. Ergo ny rude.


    Det her er da netop ikke at sætte hunden først, og vurdere ud fra race og individ. Det er ydre omstændigheder der har gjort, at du ikke længere har ham med, ikke fordi din fornuft sagde det.

    Med det sagt, så er det dejligt at du nu har taget den beslutning om, at han ikke skal med ud i verden mere. Det er det der adskiller dig fra tosserne med muskelhunde, som bare skal have kiks og kærlighed smiley


  • #74   24. jul Og apropos irriterende……

    profilbillede
  • #75   24. jul #74

    smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #77   24. jul 74: En Bucovinas pels falder selv det der grønne stads ud af..

  • #78   24. jul Det meste falder heldigvis også af af sig selv smiley Men dem der sidder på ører, hals og ben, skal hjælpes af med en karte.

    Til gengæld har hundebarnet virkelig hygget sig med at spurte igennem krat, grave huller på engen og fange mus smiley


  • #79   24. jul Carina -

    Bucovina kan jeg google, men den anden kan jeg ikke finde ?

    Har du evt et billede af en ?


  • #81   24. jul Tak Karina smiley

  • #82   24. jul Jeg ville gerne fodre Channing Tatum med kiks og kærlighed smiley

  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #83   24. jul Her er de 4 rumænske hyrdehunde samlet.
    Fra venstre mod højre, Corb, Carpatin, Mioritic og Bucovina.
    Bucovina hanner er oftest de største.


    profilbillede
  • #84   24. jul Mine to er rigtig tit med i bilen; de elsker at kører bil smiley Bagklappen står selvfølgelig åben når det er varmt. De knalder begge to ud hvis nogen går for tæt på. Clinton lyder som om han er totalt sindsyg og Penny går ballistick. Jeg må tilstå at det ikke rigtigt gør mig noget. Så må folk holde afstand til bilen.

  • #85   24. jul Pernille smiley

    Sådan har mange af mine veninder det også, og jeg kan SLET ikke se det smiley


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #86   24. jul Mette, lige præcis..
    mange hunde knalder ud i bilen, det er ikke tegn på de er fuldstændig off i forhold til ophold i DK. Der er bare forskel på størrelsen af hund.


  • #87   24. jul Altså jeg er enig i at det virker skørt at vælge SÅ ekstrem en race og plante den i lille DK, han viser jo også at han ikke passer ind. Forstå mig ret, det der bliver beskrevet her, ville jo aldrig nogensinde ske, hvis han var i sit rette element.
    Når det så er sagt, så er der stadig folk der vælger racer der ikke kan trække vejret, trods det at de kan vælge SÅ mange andre racer.
    Det virker for mig, lige så skørt.


  • #88   24. jul Jeg ser ikke problemet. Man er jo nødt til at prøve sin hunds grænser af. Finder dem og agerer derefter. Vi har 5 hunde med hver deres grænser. Vores ældste Airedale flegner ved synes af andre hunde. Dårlig socialisering herfra. Hendes afkom har det ikke, da vi har fået vores hvalpekøbere til ikke at gentage vores fejl.
    Vi tager hende simpelthen bare ikke med ud. Men ja vi har da prøvet nogle gange inden vi stoppede.
    Jeg forstår til fulde at man vælger andre racer. Jeg gider heller ikke dem "alle" har. Det er bare for kedeligt. Elsker hunde med "kant".


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #89   24. jul Så må det jo være alle hunde og racer der knalder ud i biler og ikke lader sig berøre, der ikke hører hjemme i Danmark.. ja det giver jo mening smiley

    Jøsses en logik..
    tror jeg henter 10 mere bare fordi de ikke hører til herhjemme


  • #91   24. jul Ja han har det uden tvivl godt. Det er jo ikke en selskabsrace, der skal med alle steder.
    Vores gider da heller ikke med alle steder, med mindre der er gnavere at grave efter.


  • #92   24. jul Mine larmer også i bilen, men de smadre altså ikke ruden i bilen. Eller åbner dørene. Eller stikker af og skal indfanges hvis der kommer mennesker her.
    Igen, gik han i sit hjemland og passede en flok geder, får eller andet, så ville det jo aldrig ske. Netop fordi han ikke skulle omgåes mennesker mod sin vilje eller slæbes med i bilen.


  • #93   24. jul Zenta bør man ikke drage sine egne erfaringer?
    Fint hvis man ved alt på forhånd.
    Jeg læser det da som om det er dét Krumme har gjort, og handler efterfølgende derefter. Længere er den da ikke.


  • #95   24. jul Jeg skrev også længere oppe at det var en god beslutning at lade hunden blive hjemme.
    Men derfor må jeg vil gerne have en mening om at vælge SÅ ekstrem en race, når man kan vælge SÅ mange andre. Ligesom at jeg heller ikke forstår at man bevidst vælger racer der ikke kan trække vejret.


  • #96   24. jul Cookie

    Du er da en af de eneste, der har en af de racer her i DK, ik ?

    Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde er rendt ind i sådan en smiley


  • #97   24. jul Jeg gider heller ikke dem "alle" har. Det er bare for kedeligt.

    Opskriften på, hvorfor flere og flere maller fylder op på internaterne eller bliver aflivet i en tidlig alder.

    Kommer aldrig til at forstå, hvorfor det, at have noget ingen andre har, kan blive medvirkende i valg af hunderace .. og at det ligefrem er "kedeligt" at have en der findes i stort antal .. nope, don´t get it ...


  • #98   24. jul Nu skrev jeg larmer i bilen. At mine larmer i bilen. Ikke at de flejner, smadre ruder eller noget andet. Larmer. Og at ja, det er da irriterende. I modsætning til Anne der synes det er irriterende at hendes intet siger, så siger jeg at det modsatte altså også er irriterende. smiley

    Og så skrev jeg intet om noget stort problem at hunde larmer i bilen. Men jeg ser det da klart som et problem hvis hunden smadre bilen, enig.


  • #99   24. jul Jeg forstår ikke det her "ingen får lov at røre ham" - hvad betyder det?
    Bider han folk, hvis de rækker ud efter ham eller hvordan skal det forstås?


  • #100   24. jul Enig Martine, bliver så ked af det når jeg ser mallerne i forkerte hænder. Ja også min egen race.

  • #101   24. jul #99

    Hvem skriver du til her ?


  • #102   24. jul Martine, man kan ikke se # på mobilen, men jeg har en fornemmelse af, du mener mig?

    Jeg skrev til Cookie i hvert fald:)


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #103   24. jul "Med dette her lange skriv vil jeg vidst i virkeligheden bare frem til, at jeg godt kan følge Cookie lidt i, at "almindelige" hunde kan være en liiiiiiiille smule kedelige smiley "

    - Og desværre vælger også de forkerte mennesker bl.a. maller af den årsag. De vil have en ualmindelig ikke "kedelig" hund, men har hverken evnerne eller lysten til at sætte sig ind i og/eller opfylde, hvad den, de nu vælger, har behov for og kræver smiley

    Der er flere af brugshunderacerne, jeg rigtig godt kunne tænke mig - hvis jeg var en anden end mig altså smiley


  • #105   24. jul A-S

    Det vidste jeg ikke, det der med # ikke er synligt på en mobil smiley


  • #106   24. jul Ja en del hunde tænder af i bilen, men det er dog de færreste der smadre ruden. Ja han er en stor hund, tænker stadig at de færreste hunde går efter at smadre bilen.

  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #107   24. jul Tvivler på Cookie er gået efter at smadre bilen bevidst.
    Det er jo netop sket fordi han ikke var i bur/ adskilt med gitter om til forruden.



  • #110   24. jul Cookie: Men hvis så folk gør det - rækker ud for at klappe, hvad så?

  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #111   24. jul Det er jo klart skadens omfang i bilen er minde når hunden er afgrænset i sit spillerum smiley
    Det med Luka i går lød meget voldsomt.
    Og sikkert os set sådan ud.
    Men havde hun nu haft hele bilen kunne hun jo os ha risikeret at ødelægge noget hvis hun havde været cookies størrelse smiley
    Det siger jo sig selv.


  • #112   24. jul Er sideruder sværere at smadre indefra end en forrude? (Måske dumt spg, jeg aner intet om biler..)

  • #114   24. jul Cookie

    Hvad med at pakke buret ind ? Jeg havde en hund, der ikke kunne tåle at køre i bil - hun savlede og blev utryg - så jeg fik rådet at pakke buret ind. Det hjalp og hun stoppede med savleriet.
    Tænker at det måske kunne bruges hvis du gerne vil kunne "smutte forbi" et sted for at købe "det man lige står og mangler" - uden at hunden går fuldstændig amok smiley


  • #116   24. jul Igen, hvis han var i sit hjemland og passede en flok dyr, så var det du beskriver, jo aldrig sket.
    Jeg tror jeg ville overveje en kassebil, hvis du gerne vil have ham med. Han er jo en ung hund som du har i mange år endnu.


  • #117   24. jul jeg har været i Ree Park og set farlige dyr i dag smiley

    Løvemor så træt ud, hun flyttede jævnligt en unge med munden fra et sted til et andet, når så hun gik efter en anden så løb den flyttede med ... hun lignede en der tænkte om ikke de små snart skulle sove ...
    Lemurene lavede et show i træer, på sten og træstammer der kunne gøre enhver parkour mester misundelig ..


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #118   24. jul Zenta: og hvad så når en Schæfer gør det..? Og en JRT..? Og en gravhund som min mors..? Hvad skal de så og hvad land skal de til..? For fact er at mange hunde flejner.



  • #119   24. jul Cookie

    Var inde på WD og kigge lidt rundt - faldt over denne her, det må lige være noget for dig smiley


    profilbillede
  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #120   24. jul Ikke for noget, Cookie - men der er en anselig forskel på størrelse og vægt på fx en JR og en hund som din smiley
    Schæferen og din rumæner er lidt mere lig hinanden i størrelse - men der er, såvidt jeg lige kan google mig til, stadig gerne omkring 10-25 kg's forskel.


  • #121   24. jul Altså nu har jeg en tæve på 40 kg og hun er stor. Men hun smadre altså ikke bilen. Hun larmer ja, det gør mine 2 små også, og ja det er da irriterende, ikke noget stort problem nej, irriterende ja, men de smadre ikke bilen. Og nej, det er ikke fedt at have en stor tæve, og nej, har ikke lagt ekstra kg på. Hun vejer 39 komma et eller andet. smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #122   24. jul #119
    Den ligner faktisk én, jeg mødte i skoven i dag. Kæft, mine hunde var noget småtteras ved siden af den smiley
    Det var en blanding af alt muligt, som ejerne ikke anede, hvad var smiley


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 610
    #123   24. jul Jeps, Martine. Ðet er en Alabai aka Centralasiatisk Owcharka.. Desværre ikke lovlig i Danmark. Min skulle være hvid da den ligner en isbjørn smiley

    profilbillede
  • #125   24. jul Cookie, du har ikke svaret på hvad han ville gøre, hvis nogen rørte ham. Du skriver jo at han for alt i verden vil undgå konfrontationer med mennesker, men alligevel er du over ham, så ingen rører ham. Er det for at passe på hunden eller folk?

  • #126   24. jul Min unghund/MenstruEllie har fundet sin hjerne igen smiley Og har fået en ny ven - en sød, lille, forsigtig collietæve på 7 måneder, som nærmest kom slangende på ryggen for at sige hej. Ellie syntes straks at det lille myr var noget af det sødeste, og de fik hoppet, bokset og tumlet lidt smiley

    De har set hinanden an på afstand i flere måneder, og i dag mente de så at det var på tide at blive venner smiley


  • #128   25. jul Idag fylder jeg 38 smiley

  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #129   25. jul Tillykke med fødselsdagen Frk Jensen smiley
    Håber du får en dejlig dag smiley


  • #130   25. jul Tillykke med fødselsdagen.

  • #131   25. jul Tillykke med fødselsdagen, frk Jensen smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #132   25. jul Tillykke med fødselsdagen, frk. Jensen.

  • #133   25. jul Cookie
    Bare ren interesse, da jeg intet kender til den type vogte hund.
    Hvis i fik indbrud, eller du blev antastet på tur, hvordan ville Cookie reagere ( eller racen generelt)?
    Bare når du skriver at han trækker sig og ikke ønsker konfrontation med mennesker.
    Jeg er bare lidt nørdet med racer og kan godt lide at få mere viden.


  • #135   25. jul tillykke med fødselsdagen Frk. Jensen ...

  • #136   25. jul Tillykke med fødselsdagen Frk. Jensen.

  • #137   25. jul Så lige en video på FB hvor en kæmpe - seriøst - mørk tigerstribet hund overfaldt en mindre hund (altså mallestørrelse, men lille i forhold til).
    Manden - en kinesertype naturligvis smiley - forsøgte at stoppe det, men forgæves.

    Så lukkede han en KÆMPE KÆMPE hund ud - hvid tingest - der roligt gik hen og tjekkede situationen ud, og så gik den hen og tog fat i den i nakken, stille og roligt - og så var det slut. Den mørke forsvandt bare ind i en hundegård af sig selv.

    Den overfaldne hund rejste sig og havde ikke en skramme - og var iøvrigt en tæve !!!

    Ingen tvivl om at det er et arrangeret setup for at vise kæmpehunden frem - jeg har naturligvis anmeldt, men det ændrer jo intet. Personen, der delte, er heller ikke på min venteliste mere.

    Men et eller andet sted var den der kæmpehund sq imponerende - den gjorde som jeg iøvrigt selv gør, når jeg træner hunde … så lidt som muligt, men så meget der skal til smiley


  • #139   25. jul Ej, det lyder da ikke særlig rart for dine andre hunde, Cookie...

  • #141   25. jul Tænkte mere mentalt end fysisk ubehag. Det lyder da ikke rart for dem at leve med ikke at turde bevæge sig bestemte steder i huset...

  • #143   25. jul Kan du bestemme dig, Cookie? smiley

    Du beskriver den hund i øst og vest. Så er han ved at smadre bilen i raseri, men han vil for alt i verden undgå konfrontationer. Og han vil beskytte sin flok imod angribende rovdyr, men muler dine andre (tæve) hunde? smiley

    Du kan helt sikkert finde folk der synes din hund lyder mega fed, men jeg tror publikum herinde er lidt for …. sarte.



  • #145   25. jul Årh, min veninde har fået hundehvalp, og den er ualmindelig nuttet. En anden veninde får hundehvalp om 15 uger. Og selvom jeg er en lille bitte smule misundelig på at de har/får nuttede hvalpe, så er jeg virkelig glad for at det ikke er mig smiley

  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #146   25. jul Jamen helt enige hvalpe er søde hos andre smiley eller på billeder smiley


  • #147   26. jul Aj, jeg er SÅ hvalpeskruk.
    Elsker ALT ved at have hvalp! Det er da noget af det mest fantastiske og magiske, man får lov til at opleve smiley
    Jeg har hele to hundevenner i lokalområdet, der venter hvalpe her i sensommeren.
    Jeg døøøøøørrrrrrr........


  • #148   26. jul Jeg elsker at have hvalpe, det er så sjovt og spændende at følge et lille væsen smiley den yngste jeg har lige nu er 10 måneder, heldigvis skal Focus have hvalpe om 4 uger, jeg tror jeg er nødt til at beholde en af dem;)

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.031
    #149   26. jul Nu skal jeg kun sove én gang mere smiley

    profilbillede
  • #150   26. jul Hvad er det en for en race, Eva ?

  • #151   26. jul Denne her har jeg glæde af et par gange om ugen smiley

    profilbillede
  • #152   26. jul Nøj, nogle skønne hvalpe her i tråden smiley der kommer til at gå maange år, før der kommer hvalp i huset her. Der kommer ikke til at være nogen afløsere, når moppedellerne ikke er her mere (hvilket der nok heller ikke er så forfærdelig lang tid til smiley )

    Jeg er dog egentlig ret afklaret med det. Men jeg må nok afsted til et par hundeudstillinger eller hjælpe som hundepasser, så jeg kan få mit nussebehov stillet


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.031
    #153   26. jul Martine - Det er en korthåret vizsla smiley

  • #154   26. jul Eva - tak, han ser virkelig fin ud smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.031
    #155   26. jul Martine - Tak smiley Når det gælder temperament, er jeg egentlig mest til den ruhårede, men jeg har været så heldig at falde over et kuld, hvor tæven er helt fantastisk både i sind og skind, og så bor de oven i købet lige rundt om hjørnet, så jeg har kunnet følge kuldet meget tæt smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #156   26. jul Så fik mine børn "endelig" overtalt mig til at købe en Iphone - efter at have haft android altid.
    Gider l......... så virke? Næh. GODT, jeg stadig har min Googletelefon.


  • #157   26. jul Isabelle måske jeg kan hjælpe? For et par år siden skiftet jeg fra Hawaii dims telefon til en iPhone.

  • #158   26. jul jeg kom også til at købe hvalp, det var så ikke helt planen..
    Alma flyttede ind i onsdags.
    hun er så bund solid i sindet og masser af gå på mod.


    profilbillede
  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #159   26. jul Tusind tak for tilbuddet, Trine. Desværre tror jeg ikke, du kan hjælpe - ikke engang butikken har kunnet indtil videre.
    Mobilen vil ikke anerkende mit 5G netværk.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #160   26. jul Jamen altså, hvor er hun lækker, MLA smiley smiley smiley

  • #161   26. jul Altså Isabelle - hvorfor i alverden lod du dig overtale? smiley

  • #162   26. jul jeg bliver lidt forvirret Isabelle, du skrev forleden at du havde købt en Google telefon, mener jeg ? er det det samme som en I Phone .. har aldrig hørt om en google telefon ...

    @ Anne og alle andre omkring hvalpe .. jeg tror ikke der er nogen herinde der ikke ææælsker hvalpe ... jeg ville også elske duften, nutteheden osv, men jeg har simpelthen ikke energien, og slet ikke aften og morgen ... det ville være synd for en hvalp at have mig ... mange ældre har energien, men jeg har efterhånden 5 eksempler på ældre mennesker der har tænkt mest på sig selv og ikke hunden .... 2 af dem blev virkelig ballademagere, 2 af dem må imo have det kedeligste liv for en rask og ung hund ( de 4 er så alle nu ældre hunde), og den 5. som nu er godt ½ år, ja den bliver forkælet, men stimuleret og opdraget nej ... så hvordan det kommer til at gå de næste år må tiden vise...


  • #163   26. jul Altså - min er ihvertfald en Google-telefon smiley

    Google Pixel for at være mere præcis. Elsker den!


  • #164   26. jul MLA fantastisk impuls kom til køb smiley

    Tillykke med hende


  • #165   26. jul Tak!
    tja, det kan jo smutte..


  • #166   26. jul Kender det godt MLA.
    Og er helt enig med Pernille i, at det er et gennemført skønt impulskøb, du er havnet med smiley


  • #167   26. jul tak smiley

  • #168   26. jul er en google telefon og en I phone det samme ? det er det da ikke, vel ?

    I phone er et Apple produkt, det er google telefon vel ikke ? eller ???


  • #169   26. jul Nej, det er slet slet ikke det samme smiley

    iPhone er et Apple-produkt, der bruger styresystemet IOS.

    Google står bag styresystemet Android, der bruges af næsten alle andre producenter end lige Apple/IPhone, og de nyeste versioner/features bliver så frigivet til deres egne Google Pixel-telefoner først smiley


  • #170   26. jul ok ... @ Isabelle, er det en I phone eller en Google phone du har fået ...

  • #171   26. jul Hun har da begge dele så vist jeg kan se:) en Google som virker, en iPhone som ikke gider virke smiley

  • #172   26. jul Hvis det er børnene der har overtalt dig, Isabelle, så må det vel også være dem, der hjælper dig med at få den til at virke smiley

  • #173   26. jul Jeg har puffet pufbar med gymmybear, mens jeg sad ude ved mekanikeren. Nu er jeg hooked smiley

    Jeg kan godt forstå at de er blevet ulovlige smiley


  • #174   26. jul @ Bodil, jeg havde opfattelsen af at den nye er Google og den gl der virker er en samsung eller lign ....

  • #175   26. jul Isabelle, med 3 defekte telefoner, er du så HELT sikker på, at det ikke er en fejl 40? smiley

  • #176   26. jul Jeg er helt mast, fordi jeg får så meget medicin lige nu, så jeg fik mig en lille skraber her i eftermiddag. Imens fandt Ellie noget klamt at rulle sig i, og stank af rådden lort og var slimet på hele den ene siden af halsen smiley

    Så midt i at jeg stod og spulede hunden med haveslangen, kom naboerne forbi, og døde af grin over både mig og hysterisk hund. Nu lugter hun kun lidt af rådden lort smiley



  • #177   26. jul Endelig! Tre ugers ferie med den her ballademager, hendes far og gamle Svende smiley

    Vi skal være hjemme, i haven, lave nyt værelse til ungen, en tur til Rudolf…aka Rhodos smiley , spise is, sove længe, tage på eventyr og ud i verden…bare os tre og gamle Svende smiley

    …og ja! Hun sover i smørhullet mellem sin mor og far smiley …lidt endnu smiley


    profilbillede
  • #178   26. jul Se lige... altså så søde smiley

    profilbillede
  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #179   27. jul Helt sikkert også fejl 40, Anne.
    Jeg blev lokket af et billigt abonnement inkl. Iphone hos Telia. Totalt idiotisk smiley
    At det Teliaabonnement så overhovedet ikke er sat i gang (af Telia) gør ikke det hele sjovere.
    Googletelefonen virker mht at ringe og SMS'e - men ikke med mit vanlige nummer, for det har Telia "snuppet".



  • #180   27. jul jeg synes virkelig det er så (r)øv træls for dig Isabelle, og synes du skal insistere på at få en anden telefon, altså et andet apparat ... og det er virkelig ikke fordi jeg på nogen måde er apple tilhænger, men der er en grund til så mange har I phone, og når de virker så er det bare nemt .. jeg synes monopol lignende tilstande er virkelig trælse men nogle gange må man jo af hensyn til at få tingene til at fungere overgive sig til det de fleste har og som de fleste systemer i verden udvikles til at virke på ...

    Det må være selve telefonen der er fejl på, jeg kender ingen der har de problemer med I phone ... jeg vil så sige at når jeg får nyt så hidkalder jeg min søn som sætter det hele op inden jeg rører ved det ...


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #181   27. jul Nu var jeg forbi Teliabutikken. Det viser sig, at det er Yousee, der uden mit vidende, har taget/overført mit vanlige telefonnummer, men ikke aktiveret det smiley Jeg fik et ekstranummer hos dem for at være sikker på at kunne ringe, da der var så meget koks med Telia.
    Det er altså tilsyneladende ikke Iphonen, der er noget galt med - men abonnementskaosset.
    Fra på mandag skulle der gerne være styr på det hele. Jeg vil så lige finde ud af, om jeg vil beholde begge telefoner eller sælge den ene.

    I øvrigt fylder Kenia fem år i dag smiley smiley smiley smiley smiley




    profilbillede
  • #182   27. jul mange XXXX tillykke med og til Kenia ...

    der er jo som regel en forklaring og en årsag et sted når skidtet ikke virker, men det er bare træls når det rammer ... godt du er så tålmodig ..


  • #183   27. jul Tillykke Kenia smiley

  • #184   27. jul Jeg troede at Ellies løbetid var kokset, for pludselig var der rigtig mange blodpletter i går aftes. Da vi skulle til at gå i seng, tænkte jeg at jeg lige ville duppe hendes tissemis med en fugtig klud, i fald den lille langhårede tot på tissemissen var snasket ind i blod. Men der var nærmest ingen blod. Men da hun flyttede sig, var der frisk blod på gulvet.

    Hundebarnet har IGEN skåret en trædepude, men fanden hellere om jeg måtte få lov at undersøge det ordentligt i går aftes. Så det blev en hurtig runde med en rens, manuka honning på poten og så en sok på.

    Her til morgen fik jeg lov at undersøge, og kunne se en lille rift, men det er rent og pænt, og godt på vej til at hele. Så hun har fået mere honning på poten og får lov at gå uden sok. Hun er ikke verdens nemmeste at få lov at dimse poter på, men når hun lige får lidt honning smurt bag fortænderne og op i ganen, er hun from som et lam smiley

    Kæmpe tak til jer der anbefalede den honning smiley


  • #185   27. jul Stort tillykke med Kenia smiley

  • #186   27. jul Tillykke med Kenia smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #187   27. jul Mange tak fra Kenia og mig smiley

  • #188   27. jul smiley

    profilbillede
  • #189   27. jul Der er jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Så den blodige pote, der satte blodige klatter over det hele, er skyld i at gulvet nu er vasket. Det ville jeg egentlig have ventet med til løbetiden var helt overstået, men på den anden side bløder hun så lidt nu, at hun slet ikke grisser. Jeg tager ned i sommerhuset i morgen eller mandag, så det bliver egentlig også meget rart at komme hjem til et rent gulv.

  • #190   27. jul Vi keder os smiley
    Sia er i løbetid, og vi har derfor ikke været i hundeskoven de sidste par dage.

    Jeg tror, at vi prøver tidligt mandag morgen, og så håber jeg, at der ikke er alt for mange i hundeskoven.

    Jeg er dog lidt spændt på, hvordan Sia reagerer på at hun skal være i snor, og derfor ikke kan lege som hun plejer smiley


  • #191   27. jul Jeg keder mig også her på Costa del Sofa. smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #192   27. jul Det ER altså lidt synd for hanhundene i hundeskoven - at de måske bliver nødt til at være i snor, fordi Sia er der.
    Jeg må blankt erkende, at jeg ikke synes tæver i løbetid har noget at gøre i hundeskove.
    Hvad er grunden til, at I ikke vælger en ikke-hundeskov, Lise-Lotte?

    Kæft, hvor er det varmt smiley smiley og jeg magter ikke at sidde ude eller have havedøren åben, for der er havnefest i byen OG havefest hos en nabo-nabo smiley
    Jeg glæder mig på festfolkenes vegne over det skønne vejr, de har fået til deres fester - og overvejer at tænde min bordventilator. Men Kenia er lidt utryg ved den, og når det nu er hendes fødselsdag ... smiley smiley


  • #193   27. jul Vi går skam kun i hundeskoven, hvis vi er alene. Jeg kan jo se, om der er andre biler på parkeringspladsen smiley
    Jeg synes bestemt heller ikke at det er ok at rende rundt med en løbsk tæve på et sted, hvor hundene egentlig må løbe uden snor.
    Men det kan sagtens være, at vi tager et af de andre områder, nu hvor Sia alligevel skal være i snor smiley


  • #194   27. jul Jeg brugte også hundeskove selvom mine tæver var i løb.
    Men jeg forlod skoven, hvis der kom en hanhund.
    Det har aldrig været et problem.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #195   27. jul Jeg kan høre, at det er ret små hundeskove, I bruger/har brugt - og med kun en enkelt P-plads/indgang.
    Dem, jeg kender, kan man ikke sådan bare forlade - medmindre selvfølgelig man ikke går IND i dem sådan rigtigt smiley og der er flere indgange/P-pladser.
    Jeg har mødt et par hanhundeejere, der var RET irriterede over, at der var løbske tæver i to forskellige hundeskove. Jeg forstod dem godt. Jeg har så også mødt en tæveejer, der sagde, at det ikke var hendes problem. Hanhundeejerne kunne bare opdrage deres hanner ordentligt. Noget egoistisk i min optik.


  • #196   27. jul Det er da ikke egoistisk at forvente, at hanhundeejere opdrager deres hunde. Men at forvente, at de har styr på det, før hanhunden er voksen, er ikke realistisk.
    Tæven kommer selvf. ikke i skoven, når den er højløbsk.
    Den hundeskov vi bruger mest er på 2,5 hektar. Så det er en af de mindre.
    Der er 2 indgange, men kun adgang med bil, ved den ende, så der får hundene lov til at tosse rundt.
    Den 2. indgang ligger i modsatte ende af skoven og man kan se/høre, hvis nogen parkerer på vejen. De skal så gå et godt stykke, før de når lågen.
    Mon ikke vi gør det, så ansvarligt som muligt, for alle?
    Tæver skal ikke have flere restriktioner end højst nødvendigt, af hensyn til hanhundeejere, efter min mening. Selv ved dyr er det hensynet til hanner, der prioriteres ..,
    Nope.


  • #197   27. jul "Min" hundeskov er på 6.2 hektar, der er flere indgange, men der er kun en parkeringsplads.

    Man kommer kun med bil, pga beliggenheden. Dog kan man teoretisk komme fra et af de andre områder. Det er et område bestående af gamle grusgrave, som er lavet til rekreative områder.
    Men hvis man skal i hundeskoven, parkerer man ved hundeskoven.

    Selve hundeskoven er indhegnet, og opdelt i 3 områder, som er adskilt med låger. Så selvom min hund render og leger med en anden hund, kommer den ikke længere end til den næste låge.

    Ergo, hvis der ikke er andre biler på parkeringspladsen, er det næsten helt sikkert, at der ikke er andre hunde i hundeskoven.


  • #198   27. jul Tæver skal ikke have flere restriktioner end højst nødvendigt, af hensyn til hanhundeejere, efter min mening. Selv ved dyr er det hensynet til hanner, der prioriteres ..,
    Nope.


    Kunne man som tæveejer overveje, om det er særlig rart for tæven at have en flok hanhunde rendende i røven, og nogle der måske forsøger at springe på? Eller trumfer en (fejlslagen) feminisme det?

    Jeg vil aldrig lære at forstå, hvorfor man hellere vil holde på sin “ret”, frem for at passe på sin hund smiley Man må jo også lufte sin hund uden snor uden for byzone, hvis den er under kontrol. Skal man så også insistere på at lufte sin hund uden snor langs landevejen? Fordi man har “ret” til det?


  • #199   27. jul Hvor er jeg glad for, at jeg dels har lov at bruge de 5 ha privat skov, for enden af min vej, dels at mine hunde er indkaldssikre og kan rende fri når vi er væk fra vejen. Når Ellie er i løb, som nu, holder jeg mig fra den private skov, for ejer af skoven skal ikke døje med at hendes intakte hanhund bliver gak af at Ellie går der. Generelt forsøger jeg at genere hanhunde og deres ejere mindst muligt, og tager heller ikke til holdtræning når min tæve er højløbsk. Er hun almindelig løbsk, aftaler jeg med hanhundene hvordan det skal foregå, så der er plads til alle.

    Jeg synes egentlig at man som hundeejer er “irriterende” nok i de flestes øjne. Ingen grund til at gøre sig irriterende over for lidelsesfæller smiley


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.031
    #200   27. jul Sikke en dag! Lille Gilbert har indtaget matriklen og er endelig gået kold efter at have lavet en masse vigtigt hvalpearbejde smiley

    Han har fundet sofaen, plyndret onklernes madskåle og tjekket en del af haven ud, og så har han nedkæmpet en farlig kampfjer smiley


    profilbillede
  • #201   27. jul Tillykke med den lille fræksak smiley

  • #202   27. jul Anne: Hvilke hanhunde? Der er IKKE andre hanhunde i skoven, imens tæven er der ...

  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #203   27. jul 200

    Man kan næsten mærke hvor blød han er når man ser på billedet smiley


  • #204   27. jul Sanne, så du kan garantere, at der ikke kommer hanhunde i skoven, når du er der med din løbske tæve? Fedt, jeg gad godt være synsk smiley

  • #205   27. jul Årh, Eva, hvor er han bedårende smiley

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.031
    #206   27. jul Tak, Gilbert er virkelig en herlig lille fyr, og han har selvfølgelig den lækreste bløde hvalpepels og masser af skind at vokse i smiley

    Nu ligger han på mine fødder og snorker efter en hård dag på hvalpekontoret, og her stinker af død og ødelæggelse smiley


  • #207   27. jul Anne: Ja. For de skal fysisk igennem lågen, og jeg kan se den, og nå derhen, inden de når i nærheden af den (vi går, hvis den anden låge åbnes - kender kun en person der bruger der, efter spor ..., men for en sikkerheds skyld).
    Når nogen ankommer spørger jeg, om køn på deres vov, skulle det ske, jeg ikke allerede kender hunden. Og så aftaler hundens ejer og jeg, om de skal mødes (selvf. ikke en intakt hanhund), ellers går vi selvf. ud.
    Det er virkelig ikke det kæmpe drama du vil gøre det til.

    Jeg har boet med tæver i over 30 år, og der har aldrig været problemer. Den ene var intakt alle hendes 16 år. Nummer 2 i 4 år, og det var først da hun var neutraliseret, at uopdragne liderlige hanhunde var et problem ..
    Skye var intakt i 2 år, ingen problemer. Vi har vel forladt hundeskoven 3 gange, under løb, aftalt med den anden ejer, og Skye var ude, før den anden blev lukket ind.
    Herude på landet laver vi ikke unødigt drama.
    De fleste har hund, helt uproblematisk.

    Vi havde en hanhund, i skoven, Max, der stressede helt enormt (også pga. kønshormoner), og alle hjalp ejer og hund over den værste tid.
    Vi lånte den en masse aktivitetslegetøj, og trænede stressnedtrapning (ikke i løb) etc.
    Han er igennem nu, og er harmonisk, men det holdt hårdt, og ejerne var desperate. Han spiste og sov ikke, stressede rundt, når der var det mindste snif, af en tæve i byen.
    Ejeren kunne bruge skoven til kontrolleret træning af desensivitet, i den sidste del af træningen ... når skoven lugtede af tæver i løb, og han kunne afledes, og nu er han ret ligeglad.

    Der er 24 timer i døgnet og skoven er vel tom i mindst 15. Det kan ikke passe, at der ikke er plads til alle under hensyn. Og det har heller aldrig været et problem, måske fordi hovedparten af hundene i skoven er tæver og kasterede hanhunde ...

    Men jeg har ikke mere overskud til din nedladende forargelse og evne til at dramatisere alt i aften.

    Så godnat til alle.


  • #208   28. jul Jeg tror måske også det kommer an på hvilken hundeskov.

    Det er i hvert mit indtryk smiley


  • #209   28. jul Herude på landet laver vi ikke unødigt drama.
    De fleste har hund, helt uproblematisk.


    Så forstår jeg ikke din kommentar om, at tæver ikke skal have flere restriktioner, end hanhunde? For tilsyneladende er der slet ikke problemer langt ude på landet.

    Der er slet ingen hundeskov her hvor jeg bor, og alligevel tænker jeg at jeg godt kan tage hensyn. Sådan er vi nok bare så forskellige smiley


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #210   28. jul Der er, som tidligere skrevet, tilsyneladende stor forskel på de hundeskove, I har på landet, Sanne, og så de hundeskove jeg har besøgt og besøger.
    Da Vilma var hvalp besøgte jeg en indhegnet af slagsen et par gange. Det var ingen succes. Her kom folk, der ikke havde styr på deres hunde.
    Når jeg "laver restriktioner" for en tæve i løbetid er det selvfølgelig også for hendes egen skyld. Min Lina duftede godt flere uger før løbetid, og det var ingen fornøjelse for hende at have gejle løse hanhunde i rumpen.

    Jeg er ked af, at Vilma var nødt til at blive steriliseret - men det er OK, at der nu kun er én hund i huset, der kommer i løbetid smiley

    Åh, hvor er han skøn, Eva smiley smiley smiley


  • #211   28. jul Hvis i skulle overtage en hund der ikke er hvalp, hvad ville i så stille af spørgsmål?

    Jeg ved jo hvilke krav/ønsker jeg har til sind, væremåde osv
    Men hvad ville i ellers spørge om?
    Sundhedsbog? Andet?


  • #212   28. jul Staffmom, jeg ville spørge til allergier og spisevaner (forslugen, kræsen, tendens til dårlig mave). Hvordan er den med andre hunde, både eget køn modsatte køn? Hvordan er den med andre dyr? Er der noget den er bange for (torden, fyrværkeri?). Kan den køre bil, være alene hjemme, passes af andre? Hvis intakt hanhund - hvordan er den, når der er løbske tæver i kvarteret?

  • #213   28. jul Gå nogle gode ture med hunden og se, hvordan den reagerer i byen, i naturen, med andre mennesker og hunde etc. Det kan være alene eller sammen med nuværende ejer.

    Hvis man skal bruge bil eller offentlig transport, så afprøv dette.

    Vaccinestatus.

    Sørg for, at hunden bliver registreret i dit navn i Dansk Hunderegister, inden du tager den med hjem.

    Sørg for at få eventuelle papirer med (vaccinationsattest, evt stamtavle, pas etc.). Der er alt for mange sager, hvor tidligere ejer vil sende diverse papirer, men aldrig gør det.



  • #214   28. jul Tusind tak Anne.
    Jeg har gemt dit skriv smiley

    Jeg håber på at finde en tæve denne gang, men man ved jo aldrig.


    Fik i uge tilbudt en tæve. Hun var 10 år, og kun 3 tænder tilbage og så var der et eller andet med en klo, og den skulle helst hentes med det samme.
    Jeg fortalte at vi stod og skulle i sommerhus i uge 32, 4 generationer og det ville jeg ikke smide en ny hund ud i. Den ville jo ikke engang kende mig ordentligt. Men det mente hun sagtens den kunne.

    Det blev et nej tak herfra


  • #215   28. jul Tak Lise-Lotte smiley

    Kan man godt lave sådan en omregistrering med det samme, som man kan med bil?


  • #216   28. jul Staff- Ejerskifte i Dansk hunderegister kan laves elektronisk. Ejer logger ind med MitId så det kan gøres med det samme.

    Kigge hunden i munden og tjekke tænderne. Jeg har lige hørt om nogen , der havde overtaget en yngre hund og ikke gjort det, den skulle have fjernet adskillige tænder, der var pilrådne.


  • #217   28. jul Det er ikke alle hunde der lader sig kigge i munden. Og gør man det, kan man jo kun se synlige skader - de fleste tandskader kan man ikke se med det blotte øje smiley

    Man kan selvfølgelig nok se om tænderne er fulde af tandsten, og det kan være træls, men det kan også bare være dårligt foder.


  • #218   28. jul Tak kirsten.
    Det havde jeg faktisk tænkt på med de tænder, men glemt igen. Jeg notere det. Det er nemlig lille race jeg leder efter.

    Jeg er så glad for jeres hjælp smiley


  • #219   28. jul Ved en lille race, skal du også kigge lidt på, hvordan hunden går/løber, hvis den begynder at halte lidt/trækker et bagben op under sig, så kan det være tegn på løse knæled.

  • #220   28. jul Jeg har noteret at holde øje med patella smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #221   28. jul Det er godt nok et mærkeligt/uheldigt navn. Jeg håber, at Gidsel aldrig bliver gidsel smiley

    profilbillede
  • #222   28. jul Overtage voksen hund, hvis hunden koster noget så ja, få omregistreres når du betaler, hvis den er gratis så er det ofte en fordel at vente, går det ikke er det tusinde gange nemmere at få den retur, jeg venter stort set altid minimum en uges tid hvis mine hunde flytter som voksne:)

  • #223   28. jul Bodil, min tanke var, at det kunne jo være fint hvis hunden kom på en prøveperiode. Så hvis alt mod forventning skulle gå noget galt, så kan den komme tilbage igen, for hundens skyld.

    Men jeg ved ikke helt hvordan jeg lige skal gøre det smiley


  • #224   28. jul Det bør nuværende ejer jo være mindst lige så interesseret i, jeg har en “tilbagekøbs”aftale på alle hunde og hvalpe som flytter herfra;) dvs hvis ny ejer af en eller anden grund ikke kan beholde hunden skal den tilbage hertil smiley

  • #225   28. jul Okay. Det er noget jeg lige må vende med dem, når jeg har fundet den rette smiley


  • #226   28. jul En prøveperiode!

    Det fik jeg med Marley i en måned.
    Det ville jeg ønske jeg havde haft med Yrsa


  • #227   28. jul Pernille, talte i om en prøveperiode?

  • #228   28. jul #224 ... tænkert det jo kommer an på hvor man får en voksen fra, er det fra internat, eller fra diverse omplacerings sider osv...

    jeg ville nok indsnævre racen og så tage kontakt til gode opdrættere, der er flere der omplacerer tæver der skal pensioneres, eller måske, det har vi prøvet 2 gange har tæver de har brugt til udstilling og så alligevel ikke har været det de var gode til . Gode opdrættere der har ry for at være ærlige omkring fx helbred og som er til at lave prøvetidsaftale med ..
    Vi nåede ikke rigtig at tænke os om da vi blev kontaktet mlm jul og nytår, egentlig skulle vi ikke have hund igen nu, men havde talt med nogle af vores forrige opdrættere og givet udtryk for vi gerne med tiden ville finde en voksen tæve, så var de vi blev kontaktet og Oda kom på prøve hen over nytårsaften weekenden .. mine kriterier var hun skulle ville gå ture ( nogle skotter er gå skotter, andre er stå skotter og vi har haft begge, gad ikke en der ikke ville gå lange ture) og så skulle den absolut være 100% god med børn da her er børnebørn meget ofte og der sikkert vil komme flere de kommende år ...
    Hun er super klarer fint 1½-2 timers ture, og hun knuselsker vores børnebørn ..



  • #229   28. jul Jeg har indsnævret og ønsker mig en biewer eller yorkshire terrier smiley
    Troede aldrig det skulle ske, men med min hverdag, passer den ind smiley

    Jeg har skrevet med begge racerepæsentanter men har ikke lige hørt fra den ene.
    Håbede at de kunne guide mig den rigtige vej.

    Jeg kan mig bekymre mig lidt omkring, at de har været vant til at leve med en større eller mindre flok, og så skal være alene hund hos mig.

    Lige nu er der en lille tæve på DBA der søger nyt hjem, men hun er også vant til at leve med en anden


  • #230   28. jul Nej det snakkede vi ikke om. Dumt ja, det skulle vi

  • #231   28. jul Okay smiley

  • #232   28. jul Lad være med at købe hund et sted hvor ejer ikke ønsker hunden retur hvis det ikke går smiley

  • #233   28. jul Jeg ville i prøveperioden tage hunden til dyrlæge og få lavet en "købsundersøgelse". Jeg ved ikke om det eksisterer for hunde, men det er standard med heste og tænker det bør være det for hunde også.

  • #234   28. jul Det kender jeg godt ved heste smiley

    Synes faktisk også det var en god ide omkring hunde


  • #235   28. jul Det er en rigtig go ide faktisk.
    Så har man “rene linjer”


  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #236   28. jul Jeg har gået 5 km i dag med Luka smiley
    Dog holdte vi 3 pauser hvor vi lige kunne sidde lidt.
    Tænk at man kan blive så glad for at kunne gå 5 km igen smiley
    Hun fik flexline på i skoven smiley
    Det tog over 1 time længere end det plejede før det nye knæ.
    Men bare det vi gennemførte var det vigtigste smiley


    profilbillede
  • #237   28. jul Det er nok en rigtig god ide at aftale med sælger, hvis man vil lave en købsundersøgelse. Den er jo standard på hest, men da den ikke er på hund, er der teknisk set frit slag på hvad der skal undersøges. Er det bare et sundhedstjek? For så er det imo spild af krudt, hvis hunden alligevel får det årligt. Er det blodprøver, røntgen, skrab fra ører, tandrøntgen eller hvad skal undersøgelsen dække? Det bør også aftales hvem der betaler, og hvilken dyrlæge der skal stå for undersøgelsen.

    Staffmom, jeg ville i øvrigt ikke købe en brugt hund, som ikke er sygeforsikret, og hvor ny ejer kan overtage forsikringen.


  • #238   28. jul Staffmom, jeg ville i øvrigt ikke købe en brugt hund, som ikke er sygeforsikret, og hvor ny ejer kan overtage forsikringen.

    Det gjorde jeg da med Esh.
    Det kræver blot en sundhedstest fra en dyrlæge til forsikringsselskabet - og så er der selvfølgelig noget med alder.
    Men er den ikke for gammel, er det nu nemt nok.


  • #239   28. jul Hov, det var ik helt rigtigt, det jeg skrev.

    Se her


    profilbillede
  • #240   28. jul Esh var næsten to år, men fra Tjekkiet så derfor ville de have den attest fra dyrlægen smiley

  • #241   28. jul Okay, så jeg kan godt tegne en ny inden de er fyldt 4 år, uden sundhedsattest?



  • #242   28. jul #241

    Hos Dyrekassen ja - det skriver de ihvertfald smiley


  • #243   28. jul altså havde været kennelhund i flok i 3½ år, her er hun jo, som det sikkert også vil blive hos dig det daglige omdrejningspunkt, det har ikke været noget problem overhovedet at hun er blevet ene hund ... Nova som var 20 måneder virkede heller ikke som om hun savnede sin flok, hun nåede så kun at være ene hund 3 måneder ...

  • #244   28. jul Tak Hanne. Det er jeg glad for at høre smiley

  • #245   28. jul Hvis man får en brugt hund og ønsker den sundhedsundersøgt, så må det da være for egen regning, jeg ville under ingen omstændigheder betale for sådan en undersøgelse, det behøves ikke koste penge at forære sin hund væk smiley

  • #246   28. jul Det var helt sikkert også noget jeg ville betale selv smiley

  • #247   28. jul Umiddelbart tænker jeg en købsundersøgelse vil være raceafhængig med en hund. Fx ville jeg nok få taget røntgen af tænder udover alm undersøgelse hvis det var en race med tendens til tandproblemer, men nok nøjes med mundtjek hvis det ikke var. Andre ting man kan få tjekket er en generel gennemgang af hunden af en uddannet kiropraktor. Hvis det var en dværgschnauzer ville jeg også få den øjenlyst hvis den ikke har en status.

    Jeg ville betale, da det jo er min ide, og det skal være min dyrlæge. Jeg ville heller aldrig bruge sælgers dyrlæge ved hestekøb.
    Men jeg ville nok hører sælger om vedkommendes dyrlæge kan sende hundens journal til min dyrlæge, så man har rene linjer med hvad behandling hunden har fået igennem tiden:)

    Og så ville jeg jo kun gøre alle de her ting hvis jeg var rimelig sikker på at ville have hunden:)


  • #248   28. jul Det er simpelthen så frygteligt smiley stakkels små børn og familie!
    https://www.tv2ostjylland.dk/randers/tak-for-alt-35-aarig-kvinde-og-31-aarig-mand-draebt-i-voldsom-ulykke


  • #249   28. jul Martine, der er også kæmpe forskel på at købe en brugt malle af brugslinjer, og så en yorkshire eller anden selskabshund smiley Lige med en malle turde jeg nok også købe uden eksisterende forsikring, men køber man hund “i blinde” via dba eller lignende, og er det en race der er disponeret for 100 sygdomme, så ville jeg ikke turde.

  • #250   28. jul Pernille, kender du de afdøde? Efterlader de sig børn?

    Af artiklen fremgår, at det er sigtede der efterlader sig kone og børn. Hvor må man HADE ham inderligt, efter sådan noget smiley Og hvor er det ynkeligt at han forsøger at undskylde det med sygdom. Sikke en ussel mandsling smiley


  • #251   28. jul Nå, jeg så lige at flere af mine kolleger har delt indsamlingen til de afdødes børn smiley

    Det var vist godt jeg insisterede på at beholde vores procedure for forældreløse børn, selvom det ikke føles særligt godt at vide at der er brug for den smiley


  • #252   28. jul Anne, nej nej kender dem ikke. Men ja, de havde to små børn smiley

  • #253   28. jul Den sigtede havde kørselsforbud men valgte alligevel at sætte sig ind i sin bil smiley

  • #254   28. jul Anne, det jeg kommenterede på var, at du ikke ville købe en genbrugshund, med mindre du kunne overtage sygeforsikringen - og det behøver man altså ikke, for det er nemt at skrive den ind i eget navn.

    Mht at hunden er sund og rask inden overtagelse, har du givet ret.
    Esh var jo gennemfotograferet i ryg, lænd, albuer, hofter .. jeg tænker ikke at man på den måde undersøger de små hunde ?

    Moon var iøvrigt "på prøve" i 14 dage, inden han blev endelig overdraget - det tror jeg i grunden er meget brugt smiley


  • #255   29. jul Stillede for første gang op til HLT i går - naturligvis med alle tre hunde smiley

    Det var SÅ hyggeligt, uhøjtideligt, uformelt og afslappet, at selv Nimbus (der VIRKELIG ikke bryder sig om at gå til prøve) klarede det i stiv pote.
    Faktisk er jeg ret meget i tvivl om, om han overhovedet opdagede, at han var til prøve. smiley

    De klarede sig alle igennem med bravour, og jeg kunne ikke være mere stolt af dem, og deres opførsel på dagen.

    Der blev taget adskillige fine fotos på dagen, både med og uden rosetter, men jeg synes faktisk, I skal se det her. Totalt afslapning og hygge mellem nogle øvelser - og af en eller anden grund, med et ekstra halsbånd som pandebånd.... (ja ja, jeg havde ingen lommer, der var store nok smiley )


    profilbillede
  • #256   29. jul #255 Super oplevelse - kan godt lide billedet smiley

  • #257   29. jul Det er sjovt som man ser hunde så forskelligt.

    Jeg synes ikke der er en mere lækker hund end en stor pekingeser med en masse pels. Mit hjerte slår et slag når jeg møder dem.
    Kender i det med en yndlingsrace?


  • #258   29. jul Karina, det billede er da helt perfekt smiley

  • #259   29. jul Jeg har haft bilen pakket og klar til at køre siden kl. 11, men min satanstilpiskatsombliverspærretindefrainat har ikke vist sig siden hun gik ud i morges. Så vi napper en nat mere hjemme, og kører i morgen tidligt. Møgkat smiley

  • #260   29. jul Jeg elsker piskatte. smiley

    Det er vel bare fordi en eller anden ikke har holdt katten inde i tide...... fløjter. smiley


  • #261   29. jul Hun har sikkert kunne mærke du gjorde klar til at skulle afsted, og ved at så plejer hun at blive spærret inde smiley

    Jeg håber hun kommer hjem imorgen, så du kan komme afsted smiley


  • #262   30. jul Fandt verdens bedste hjem til Teddy og vi tudede en time alle sammen bagefter han var afleveret men skønt at se hvor glad han var og spiste straks og gik rundt uden at gemme sig

    En helt anden kat end den vi reddede

    Og hjemmet er perfekt

    Men for pokker det er svært at rydde op efter andres lort og det gør tit ondt at gøre det rigtige

    Men nu får han endelig det gode liv han fortjener, og vi må erkende at den fortid total har ødelagt hans kattesprog og derfor kan hans selvfølgelig ikke bo her efter sin plejetid

    Men for pokker vi elskede ham bare sådan smiley

    Men altid dyrets tarv først


  • #263   30. jul Frk Jensen, hun synes bare at det er dejligt med lune temperaturer og tørvejr, og så er hun ude hele dagen og hjemme om natten. Men nu er hun spærret inde, så vi kører om en times tid.

    Når vi er i sommerhuset, plejer hun at blive i egen have eller nærmeste naboers haver, så jeg håber hun er nemmere at kalde hjem dernede. Jeg må lige lave et par tests af det smiley


  • #264   30. jul Er det egentlig bare mig som syntes det er sært at kalde sin hund for en dreng eller pige?? For mig er betegnelsen dreng/pige forbeholdt mennesker hunde er hanner og tæver:)
    Og en 4 måneder gammel dreng er da en baby, ikke en hvalp smiley


  • #265   30. jul næh ,jeg bruger nu også betegnelse han og tæve, af og til han og hun .. men ikke dreng og pige ...
    og nej ikke voksen hund er hvalp, og senere unghund ..


  • #266   30. jul Her bliver der brugt far eller mors dreng eller pige.... hundene er ligeglade...

    Men hvorfor gå op i hvad andre siger? smiley


  • #267   30. jul Jeg kalder dem han og hun. Jeg bruger nogle gange dreng eller pige, når nogen spørger om køn.

  • #268   30. jul Det kommer helt an på, om jeg taler om dem - eller til dem.
    Når jeg taler til dem, bliver det tit til "mors smukke pige", "mine skønne drenge" osv. Men når jeg taler om dem, bruger jeg han/hun eller han/tæve alt efter konteksten.


  • #269   30. jul Bodil, hvad siger du hvis du snakker med tyskere? Jeg har aldrig hørt dem omtale dem som andet en “junge” eller “mädchen” smiley

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #270   30. jul Folk må gøre, præcis som de vil - og jeg må synes om det, præcis som jeg vil - og jeg finder det også lidt sært at kalde dyr for drenge og piger smiley
    Dog - hmmmm - jeg kan indimellem kalde Kenia og Vilma for "tøserne". Det er ikke helt det samme, men det ligner smiley


  • #271   30. jul Jeg sveder som et fuldfedt svin smiley

    Landede i sommerhuset omkring middag, og fik allernådigst lov til at smide frostvarer i fryseren, inden hundePIGERNE fik en nedsmeltning, og krævede at komme på stranden. Da det var klaret, fik jeg pakket ud, og har nu brugt et par timer på at binde en kæmpe klematis op, så man faktisk kan gå under den. Den har overtaget et æbletræ, der er skåret ned, og er så kravlet op på rækværket på tagterrassen. Men den hang så lavt, at selv jeg ikke kunne gå under. Og så har jeg fået fjernet det værste ukrudt fra terrassen, og vandet myrer på terrassen.

    Og nu skal jeg i bad, for jeg skal åbenbart have gin kl. 17, for det gør man her på gaden, og sådan noget kan man jo ikke få lov at slippe for smiley


  • #272   30. jul Mine hunde er "drengene" - mors bedste hundebasser smiley

    Jeg er røver-ligeglad med hvad andre kalder deres hunde - drenge eller piger - men det stikker helt af i mit gamle forvirrede fjæs, når jeg læser at "Clear Blue Sky Unicorn of tiny little roses har idag født 3 drenge og 2 piger - både mor og børn har det godt"


    smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley

    Omvendt kan man argumentere, at det formentlig ikke er en race, der appellerer voldsomt til mig, så jeg kan måske bare være ligeglad smiley


  • #273   30. jul Nu kunne jeg godt bruge lidt inspiration.

    Min far og hans kæreste og bror og hans kone kommer til frokost søndag.

    Det bliver koldt bord - der er lidt for enhver smag, så det er nok meget godt.

    MEN !!!
    Vi har jo høns og derfor laver kæresten også en "høj" æggekage, med MASSER af bacon .. og så foreslog jeg, at vi stegte en af kyllingerne og serverede den.

    Så langt så godt .. men ... hvad skal man ha til sådan en fætter ???
    Altså, det bliver skåret ud i stykker og skal bare være et tilvalg ... men noget skal der jo til.

    Nogen, der har nogle gode ideer ?


  • #274   30. jul I kan lave det spm en form for pulled "pork" hvor i får coleslaw osv til smiley

  • #275   30. jul Martine, hvis det må være salat, kan jeg anbefale denne;

    https://mummum.dk/kikaertesalat-med-feta/


  • #276   30. jul #275

    Den ser da helt enormt lækker ud smiley


  • #277   30. jul Jeg blev trukket en tur på Medina i dag.

    Selvom der er lang vej til at jeg kan ride fuldbyrdet igen, og kroppen straffer mig på alle punkter nu, så har det virkelig været tiltrængt.

    Og søde pony gik med forsigtige skridt og stod fuldstændig stille mens jeg kæmpede mig op og ned. I min egen lille naive verden, bilder jeg mig ind at hun godt ved jeg er dårlig og derfor passer lidt ekstra på mig. smiley


    profilbillede
  • #278   30. jul Martine, den smager SÅ lækkert. smiley

    Vi havde den med til en vejfest og selvom der var rigeligt, blev skålen næsten tømt. smiley


  • #279   30. jul jeg lavede en salat fra Insta forleden ... det passede lige med jeg havde en rest kartofler ..

    de skal laves som knuste kartofler i ovn, godt med olie på, når de er færdige skal de hakkes let .. , stegt bacon i tern, så var der feta, ærter, rødløg finthakket (eller salatløg) og masser af fint hakket persille .. ingen dressing, det smagte mega godt ... tænker man kan komme hvad man vil i .. tænkte selv på fx asparges ...

    tænker det er nemt hvis man fx får kartofler en af dagene inden og så koger rigeligt...

    fandt den :
    https://madenimitliv.dk/kartoffelsalat-knuste-kartofler/


  • #280   30. jul Det ser også virkelig lækkert ud, Hanne - nu har jeg printet begge opskrifter ud, så ser jeg hvad det ender med.
    Tusind tak smiley


  • #281   30. jul vil sige at vi er ret trætte af brasede kartofler, og når vi ellers har spist nye kartofler og taget til kartoffelmad så er de der knuste et hit til variation ... de er også geniale til fx burgere istedet for pommes frites ..

  • #282   30. jul Min mand og dreng har stadig ferie mens jeg er tilbage på jobbet.
    Åh hvor vi hygger når jeg kommer hjem.
    Elsker vi bor i nærheden af det her


    profilbillede
  • #283   30. jul Vi har fået sådan noget fange tjek ind-tjek ud på job. Tilsyneladende kan man så ikke tjekke ind, når man samtidig holder ferie. Hvilket er ret meget noget bøvl, når man sidder som den ene af de to, der laver akutte anbringelser. Og sjovt nok er akutte sager helt ligeglade med, om man holder ferie smiley

    Jeg fik heldigvis gået en lang tur på stranden med hundene inden det hele gik igang, og Ellie fik badet så meget, at jeg ikke er sikker på at hun har krudt til at gå med i seng, når jeg er færdig med at arbejde smiley


  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #284   31. jul #283
    Vi har fået sådan noget fange tjek ind-tjek ud på job

    Fnis fange tjek ud tjek ind.
    God beskrivelse og mega sjov smiley smiley
    Vi har lige fået nyt system hos os.
    Og det er faktisk rigtig svært at blive lukket ud når vi skal hjem smiley


  • #285   31. jul Vi er på eventyr i nærområdet smiley Mølledag ved Pibemølle smiley

    Oppe og se på den gamle mølle, vi så ofte kører forbi. Sophisen kaster sig bare ud i eventyret med sin far i hånden…mor…knap så entusiastisk og med blikket stift rettet på den søde mølle-mands fødder, der ellers så galant spurgte om jeg skulle have en hånd ned herfra smiley

    Holy moly hvor sådan en stub-mølle kan bevæge sig i vinden smiley Jeg var æk stolt på vejen ned smiley smiley


    profilbillede
  • #286   31. jul Vi har fået sådan noget fange tjek ind-tjek ud på job

    Jeg hader iPad’ens insisterende autocorrect smiley smiley

    FANCY!! Ikke fange smiley


  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #287   31. jul Tror os vores sku forestille at været fancy.
    Men fange tjek lyder altså meget bedre smiley
    Også fordi vores er så kompliceret hele vejen igennem. Men det værste er når vi skal stemple ud. Det er næsten ikke til og tager mega lang tid smiley


  • #288   31. jul Ej, det lyder også skørt smiley

    Vi har en app, hvor man skal swipe et stempelkort ned i en klippemaskine smiley Og HVER gang tænker jeg på Officer and Gentleman smiley


  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 56 Svar: 265
    #289   31. jul Så har i jo fået den nye udgave af det de havde i Olsen banden da de arbejdede på den der legetøjsfabrik smiley
    Der havde de sådan et papkort der sku ned i sådan en klippemaskine smiley


  • #290   31. jul Hahaha Anne Freudian slip much??? smiley

    Nu har vi kæmpet og kæmpet med Maggies problemer i et år. Hun er generelt en sød og god hund men hun er ikke særligt lydhør og hun er reaktiv ved visse ting. I det små; når hun ser dyr i fjernsynet og lyde. I det store og farlige... trailere på vejen og visse biler.
    Vi har været ved adfærdsbehandlere og prøvet alt - også beroligende. Uden held. Jeg kunne danse rundt iført klikkere og rå bøffer. Ingen kontakt what so ever når først kræet er tændt.

    3½ time hos Lise fra SOR og vi har hul igennem. Mest til os som ejere der ikke har kunnet være den støtte og gnidning som hun har haft brug for. Men som følge deraf også igennem til Maggie. Vi var der i forgårs og kan allerede se forbedringer. Det bliver en lang proces er jeg sikker på. Men nu har vi redskaberne og fortsætter med træning hos Lise til kontinuerlig forbedring. smiley

    For første gang længe føler jeg ikke afmagt og har håbet om en hund der ikke er til fare for sig selv og andre.

    I går så jeg animal planet I en time med en hvilende og sovende Maggie ved siden af


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #291   31. jul Da jeg, som 13-årig, havde fritidsjob på et lokalt renseri (der ikke rensede folks jakkesæt men arbejdstøj af alle mulige arter) havde vi sådan et stempelur, vi tjekkede ind og ud i med vores kort. Jeg kan stadig huske den der klik-klak lyd tingesten sagde smiley
    Jeg kan i øvrigt også huske, hvor sindssygt varme metalknapper blev, når arbejdsbukser mv. havde været i strygepresseren/strygemaskinen - aner ikke, hvad sådan én hedder smiley


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #292   31. jul Tillykke med hjælpen, Obster smiley

    Hvad var det med Freud og Anne
    og
    gnidning af Maggie? smiley smiley

    "Mest til os som ejere der ikke har kunnet være den støtte og gnidning som hun har haft brug for"


  • #293   31. jul Argh touché! smiley smiley

    Og tak!


  • #294   31. jul Vi havde stempel"brikker" på mit første job - det kan vel nærmest betegnes som en oldgammel QR-kode smiley smiley smiley smiley

  • #295   31. jul Haha, Isabelle, hvis ikke du havde kaldt den, havde jeg smiley



  • #296   31. jul Har lige set Dofour og Free smiley Jamen…….. smiley

  • #297   31. jul Dufour er fantastisk - hold kæft, hun er dygtig !!!!!

    Obster - Lise er genial til “problemhunde”.
    Når alle andre adfærdskloge må gi op efter måneder og måneders ligegyldige og ubrugelige råd, kan hun rette op og styre i rigtig retning.
    Synd at hun har et så dårligt ry … ik for hende, men for hundene og deres ejere …


  • #298   31. jul Martine jeg har heldigvis kun hørt godt om Lise. Og som du siger, det er nogle fine redskaber hun giver til hundens bedste. Og jeg vil give min højre arm for det kræ... og jeg ønsker ikke hun eller andre kommer til skade, men derimod at hun kan færdes hensigtsmæssigt og trygt i verden -også uden at være til gene for andre. Og det er jeg helt sikker på Lise er i stand til at guide os imod. Så er resten op til os og vores evner. But...you live you learn smiley

    Jeg er vild med klikkertræning... generelt, men intet er sort hvidt og det har altså sine begrænsninger når kræet med fråde om munden kun fokuserer på at "dræbe" den trailer. Og uanset hvor forsigtigt vi har gået til værks, desensibilisering osv. så har ingen klikker og ingen godbid været nok motivation i forhold til traileren.


  • #299   31. jul jeg ser ikke ret meget OL, men nu I skriver Dufour ...
    jeg har simpelthen ikke tiltro til den sport ... og nej har ikke forstand, men der er simpelthen snart for mange fortællinger .. der var for et par dage siden en artikel om en rytter der var taget hjem inden konkurrencerne startede grundet en video med hende hvor hun træner en hest/rytter og hvor hesten piskes ...
    Jeg tror bare ikke på dem mere ...:

    https://ekstrabladet.dk/sport/ol/uhyggelige-anklager-mod-dufour-naegter-dyremishandling/10316617


  • #300   31. jul elsker J.D. Vance ... med lidt held bliver han dråben der vælter Trump glasset ...

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #301   31. jul Hvorfor tror du det, Hanne?

  • #302   31. jul Hanne, der er koldt på toppen, og der er altid folk der vil gøre en historie ud af alt.

    De heste som rides på det niveau, har en kæmpe motor, ellers kan de slet ikke præstere som de gør. Jo større motor, des mere arbejde skal der bruge på at “styre” den motor. Og ud over motor, har de typisk også en god portion temperament.

    At de dygtigste ryttere kan ride på dét niveau de gør, og samtidig kan få det til at se ud som om rytteren ikke laver en skid, er kæmpe kunst smiley

    Der vil altid være nogen, som mener at noget er mishandling, og særligt når der arbejdes med hestens motor og temperament.

    Free som Dofour rider på OL, trives bedst i trense og almindeligt “blødt” bid, og der ligger bunkevis af træningsvideoer hvor Free rides kun med det. Men i Grand Prix er der krav om kandar.

    Hendes tidligere hest, Bohemian, var utrolig følsom. Han blev solgt til en rytter med en alt for hård fremgangsmåde, og hesten pakkede totalt sammen uden den rytter smiley Han var i øvrigt ikke Dofours hest, men én hun red for ejer, så det var ejers valg at Bo skulle sælges.

    Jeg tror godt at jeg tør lægge hovedet på blokken og sige, at Dofour ALDRIG har mishandlet en hest eller et andet dyr. Men hun har uden tvivl knoklet for at finde et passende leje på motoren på rigtig mange af de heste, hun igennem tiden har præsteret med. Og det er netop hendes force - at hun har føling med at finde balance mellem motor og temperament, og derfor får det bedste frem i de heste hun rider. Jeg tror ikke at der findes en sportsudøver, som jeg har større beundring for smiley


  • #303   31. jul Jeg tror ikke at der findes en sportsudøver, som jeg har større beundring for

    Enig !


  • #304   31. jul Min gode gamle Toyota, som snart har eksisteret i 20 år, er i dag blevet synet smiley

    Det fejrer jeg med grillede koteletter, nye kartofler fra den lokale pusher og ringridere fra Franke smiley Og fordi hundene har opført sig en slags pænt, får de en pølse til deling smiley


  • #305   31. jul jeg kender ikke hende, eller andre specifikt da det ikke er en interesse jeg har, men jeg har en skepsis overfor området generelt ..
    Der er gennem tiderne flere beundrede sportsudøvere der sidenhen har vist sig ikke at være kommet til deres resultater på en måde der fortjente den respekt de fik, ikke ment på hende, men som generel viden ...


  • #306   31. jul Jeg er ved at få spat at ham kommentatoren der sidder og klikker med tungen og siger kom kom kom og tæller smiley

    For mig skal en kommentator kommenterer hvad der laves (øvelsen) og ikke sidde og heppe og lave lyde smiley


  • #307   31. jul Ej, Bjarne er VERDENSKLASSE smiley Elsker, elsker, elsker ham!!!!

  • #308   31. jul Hanne, der er forskel på præstationsfremmende midler og så at komme til tops ved brutalitet.

    Men uanset hvad, så har jeg svært ved at man kan skære alle over en kam. Du må mene at alle, som på den ene eller anden måde befinder sig i toppen af sit felt, ikke er kommet dertil ved flid, talent eller andet? Men at alle har snydt sig frem?

    Puha, det er et sort livssyn at gå rundt med smiley


  • #309   1. aug Haha smiley Jeg syntes han er træls, jeg kunne slet ikke koncentrere mig om det rytter og hest lavede smiley

  • #310   1. aug #307, Enig Bjarne er virkelig vidende og super god som kommentator. Han er en gevinst, og måske specielt til de mange, der ser med fordi det er ol og danskerne klarer sig godt, men ikke ved særlig meget om dressur.
    Og så er det da dejligt, at hans egen passion for dressur og heste så tydeligt slår igennem.


  • #311   1. aug Lene - Jeg kender godt til dressur smiley

  • #312   1. aug @308 Anne, det har jeg vist ikke skrevet, alle ... jeg har blot skrevet at der både under nogle idrætsudøveres aktive karriere, og i andre tilfælde efter den er slut er kommet ting frem der viste at de ikke var den respekt værdig som de havde nydt ....

    jeg har så meget svært ved at se, ved ikke lige hvad det hedder, men det at man finder det "sjovt, interessant" at få dyr til at udføre ting der er så unaturlige for dem, som fx nogle af de bevægelser der er i dressur .. at dyr vil løbe, hoppe, springe, det ser man jo også når de bevæger sig frit, men de der stive trin, den den nakke der bøjes unaturligt osv, det kan jeg ikke se noget i uanset det er indlært ved kærlighed og gode træningsmetoder ... det er for MIG lige så unaturligt som at dresserer aber og elefanter, havdyr og hvad men ellers gør rundt omkring for at underholde ... og NEJ jeg skriver ikke de trænes og respekteres på samme måde .... så lad være at læse det .. det er det at man ender med at få dyret til at gøre noget/bevæge sig på en måde ,am aldrig ville se når det bevæger sig frit ...


  • #313   1. aug Jeg kan godt forstå, at man ikke er vild med ideen om at bruge og videreudvikle på hestens naturlige bevægelser. Men altså, for at være HELT tydelig, så er der absolut ingen af øvelser en dressurhest laver, som ikke findes naturligt i hesten. Så bliver de finpudset og gjort større, mere kraftfulde eller præcise, men det er naturlige bevægelser.

    Om det er værre end at have en hund, som er skabt til at bruge sit instinkt, men som holdes som klappe-kage-hund, er nok op til den enkelte.


  • #314   1. aug Frk. Jensen, jeg har vel heller ikke påstået andet.

    Det jeg skriver er generelt.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #316   1. aug Er det naturligt for en hest at stå og "steppe" på stedet og at gå med hovedet bøjet ind mod bringen som i dressur?
    Jeg har godt nok aldrig set en fri hest gøre noget i nærheden af sådan og bliver da lige nysgerrig mht. om nogen har videoklip af heste, der gør den slags, uden at have en rytter på ryggen og et hovedtøj på.


  • #317   1. aug Jeg forstår ikke den kultur og 'det er sådan det er' i hesteverdenen, i den højere i hvert fald.
    At man køber dem, lejer dem ud og sælger videre som et værktøj.
    Jeg ville blive et vrag af at have dyr tæt på og skille mig af med det flere gange


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 75 Emner: 19 Svar: 2.310
    #318   1. aug Åh altså smiley

    "En 55-årig mand fra Storkøbenhavn mistede onsdag livet i en drukneulykke, da han svømmede ud for at redde sin hund ved en strand nær Nykøbing Sjælland, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport torsdag." (Politiken i dag)

    Hunden befandt sig 2-300 meter fra land.


  • #319   1. aug at man skal købe hus/kæledyr med hjernen er vi ikke uenige om .. nu er det ikke unaturligt for en del hunde at der følger kæl og klap med ... men noget det hestene i præsterer er ikke bevægelser du vil se på marken ..
    Jeg har haft min gang både på Jysk Væddeløbsbane, og også lidt i ridehallen i Aarhus da den lå centralt ... jeg kan godt kende forskel på naturlig og ikke naturlig bevægelse ..
    kan også huske en del af den hårde omgang jeg var vidne til i ridehallen, deraf måske min mindre begejstring for sporten ...


  • #320   1. aug Jeg er jo en af dem, der drønfascineret af sporten - dressur - og synes det er vanvittigt smukt at se en hest "danse" på den måde. Det sammenspil mellem hest og rytter - når det er så harmonisk som CD - jamen jeg får helt gåsehud af at kigge på det.

    Nej, ingen hest laver piaffe på en mark .. men - og prøv lige at følge mig her .. hvis en hest bliver placeret et sted hvor den ikke kan flygte, og der er .. æh .. en slange f.eks i græsset, vil den jo "piaffe" så det basker for at få den uskadeliggjort.
    Der jeg vil hen med det er, at det jo ikke er en bevægelse, der ikke "findes" i hesten. Den findes, ikke så ekstrem, men man videreudvikler jo på noget, der ER i hesten.
    Gennem selektion, har man avlet sig frem til heste, med de her store bevægelser, store motorer, stort temperament, stor vilje .. og så er det jo "bare" at fortsætte træingen smiley

    Man ser jo aldrig islændere eller jyske heste eksempelvis, i dressurkonkurrencer på højt plan, og det er der nok en grund til smiley

    Mht at de bliver trænet forkert - JA !!! Det er der da bestemt nogle, der gør - men ikke alle, og lige der vil jeg næsten lægge hovedet på blokken over at CD ikke er en af dem, der træner uretfærdigt.

    Jeg er jo selv i "eliten" i hundesport herhjemme .. joo, det er jeg smiley - i min sport og hold nu KÆFT, jeg ser meget skrammeltræning, uretfærdig håndtering, hundeførere, der afreagerer i deres hunde .. og jeg er bestemt ikke stolt når jeg siger, at jeg desværre har været en af dem tidligere, da jeg ikke vidste bedre for det første, og for det andet ikke havde fundet ud af, at man KAN træne anderledes .. og iøvrigt også hadede hvert et sekund af det, for jeg elsker mine hunde og ønsker ikke at gøre dem skade.
    Jeg har taget konsekvensen - kæresten og jeg har anlagt privat bane her hvor vi bor og jeg (og ham også naturligvis), bestemmer SUVERÆNT hvem der må være her.
    Folk, der ikke kan finde ud af at behandle deres hunde ordentligt, skal bare blive væk !!!

    Jeg gider ikke glo på det, jeg får enormt ondt af hundene, så jeg kommer egentlig sjældent ud rundt til andre pladser - jeg hygger mig med teamet og mig selv.

    Er det lig med at jeg ikke korrigerer ? At jeg ikke kan være hård og konsekvent ?

    Nej !!! - men jeg sørger for at hunden ved hvad jeg mener INDEN jeg korrigerer den for fejl, jeg indlærer UDELUKKENDE positivt og korrigerer aldrig der, det er kun opbakning og ros for min hunds forsøg på at gøre hvad jeg vil have ham til, jeg sørger for, at mine korrektioner er efter devisen "så lidt som muligt - så meget der skal til", og jeg sørger for, at når jeg bliver frustreret (for det gør jeg ind imellem, når jeg ikke kan få min hund til at forstå hvad jeg vil have ham til, efter en dårlig dag på jobbet, hvor min lunte ikke er så lang måske), giver ham fri - og træner videre en anden dag.

    Og - IKKE for på nogen måde at sidestille en GENIAL sportsudøver med mine forkølede forsøg - sådan tror jeg faktisk også at CD gør det smiley


  • #321   1. aug Isabelle - tjek lige den her. Det er da helt exeptionelle bevægelser den viser helt frit smiley

    https://www.facebook.com/reel/407331179005626

    Jeg har jo haft min gang i travstaldene, og indrømmet - der var også trænere, hvor behandlingen af hestene var ALT for hårdhændet.
    Trav er jo i princippet også en unaturlig gangart for en hest, når der virkelig skal fart på.
    Alligevel har jeg både se plage og ungheste (der ikke var tilkørt) som valgte at løbe om kap i trav.
    Og når vi red traverne, og havde fart på i galop, kunne mange af dem sagtens finde på, at slå over i trav, for at kunne sætte farten yderligere op.
    Så lige med dem, ligger det ihvertfald en del i generne.


  • #322   1. aug #321

    Kæft, en smuksak smiley


  • #323   1. aug Man får helt åndenød af at se ham danse rundt smiley

Kommentér på:
Tråd nr. 43 til stort og småt

Annonce