Tilmeldt:
21. jun 2005 Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Julebag - Tips og nyttig viden =) {{forumTopicSubject}}
Jeg har været rigtig mormor her i eftermiddag/aften og har lavet dej til julekager =)
- De hviler til imorgen så der rigtig kan dufte vidunderligt på 1. advent =)
Jeg har i år bagt brunkager for første gang.. Eller rettere, lavet dejen; bagt er de ikke endnu ; )
Potaske skal der i den kogende masse af herlige sager - smør, sirup og sukker!
Jeg har ALDRIG mødt potaske før, aner faktisk ikke hvad det er eller gør.. men det fandt jeg lige ud af *GG*
Tykbundet gryde - tjek
Opvarmes langsomt til kogepunktet - tjek
Potaske opløst i vand tilsættes - tjek
Den kogende sukkermasse vokser vildt og hurtigt - knap så meget tjek på det åbenbart ; )
Så den nyttige viden - BRUG EN STOR GRYDE NÅR DER SKAL POTASKE I !!!
Og det lille tip; kommer fra min mormor, så gammeldags er det vel ; )
Når i nu skal hen og smutte 10 kg mandler.. eller hvor mange i nu får revet i køkkenet, så iblødsæt dem i kogende vand af 2 gange, de er SÅ lette at smutte =)
Kogende vand over, lad stå 5 min - hæld vandet fra.
Kogende vand over og lad stå til det kun er lunt..
Man brænder ikke fingrene og skindet falder let af og alt er fryd og gammen =)
God vind i de små bagerier, imorgen skal slaget stå her - pebernødder, havregrynskugler, brunkager, vanillekranse og klejner =)
jul 2005
Følger: 61 Følgere: 53 Hunde: 5 Emner: 715 Svar: 10.649
Jeg har arbejdsweekend, så bagningen må vente, men jeg har nu også været igang med første omgang småkager med min veninde og unger.
Den med mandlerne vil jeg huske næste gang
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
- Tænk sig det kan være så lærerigt at bage *GG*
jul 2005
Følger: 61 Følgere: 53 Hunde: 5 Emner: 715 Svar: 10.649
mar 2009
Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 22 Svar: 475
Her er lidt om det: Potaske er en uren form for Kaliumcarbonat, E-501, er et hvidt pulver, der kan fremstilles ved glødning af vinsten og melasse, hvortil der ledes kuldioxid.
Potaske har samme evne som natron og bagepulver, under bagningen danner de kuldioxid, en luftart, der hæver dejen og gør bagværket let og porøst. Det er ikke varmen, men sure stoffer i dejen, der uddriver kulsyren og får det til at hæve.
Produktet benyttes oftest som hævemiddel i dej til brune kager, hvor det giver en speciel sprød og skør konsistens. Den bruges også som pH-regulerende middel (neutraliserer syre) inden for bageri- og konfektureindustrien.
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.037
det så jeg lige de gjorde på dk4 her i formiddag.
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Der skete nu ikke det store, jeg kunne godt se hvor den kogende sirupmasse var på vej hjen, så jeg holdt da bare gryden over vasken indtil jeg lige fik fat i en skål ; )
- Men det KUNNE have gået galt... med brandsår og alt muligt *av av*
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.367
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.205
Julebag - Tips og nyttig viden =)
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside