{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.312 visninger | Oprettet:

lige "lidt" udstillingsfrustrationer fra mig {{forumTopicSubject}}

Jeg MÅ simpelt hen ud med det.

Ih hvor jeg bare ikke gider det her udstillings-ræs.

Men eftersom jeg vil have als-godkendt Almunia, ja så er der jo ikke ligesom nogen anden vej.

Og jo, jeg kan sagtens forstå at hunden skal være racetypisk og have en vis race-standard for at blive avls-godkendt, og det støtter jeg skam 100% op om!!
Men der MÅ være bedre måder at få en avlsgodkendelse en det her...

For som jeg har set nogen skrive i en tråd om DKK: "Hvis man ikke lige kan få slæbt sig hen til en udstilling, så har man nok heller ikke tid eller overskud til hvalpe".

Men nu er det så ikke bare lige at slæbe hunden med hen til en udstilling!!!

Og for at være helt ærligt; det giver bare slet ikke mening alt det jeg skal igennem, for at få en avlsgodkendelse. Det har jo ikke noget med at blive godkendt i forhold til standarden at gøre.

Jeg gik hjem med en Good i Bjerringbro, og det er jo ikke nok.
Så jeg spurgte hvad der skal til for at få den Very Good.

Og intet imod de råd jeg har fået! Folk vil virkelig gerne hjælpe, og jeg er dybt taknemmelig for den hjælp og imødekommenhed der er blandt DKK-cavalier-ejere!!

Men kan det irkelig være rigtigt jeg skal gå til ringtræning, træne derhjemme, passe og pleje pels i.fht. udstilling, få en erfaren cavalier ejer til at fortæller mig hvordan jeg får hendes gode sider frem og ligesom "mindsker" de mindre gode, at jeg ikke må tygge tyggegummi i ringen (sagde dommeren til mig sidst, og jeg gør det kun af ren nervøsitet), er afhængig af en dommers smag, for jeg hører jo mange steder fra at det er normalt en hund kan få good ved én dommer og excellent ved en anden.
Det er jo et KÆMPE arbejde... og jeg er ikke engang interesseret i konkurrencen.
Jeg vil bare gerne have hende bedømt i forhold til om hun er racetypsk nok til at bruge i avl!
Grrrr.
Jeg har endda købt en spadserdragt, for det skal eddermame ikke komme an på det!

STOR respekt til dem som dyrker udstillinger, det er ikke nemt!!!

Men for hewlet hvor er det trælst at der ikke findes en mellemvej for os der ikke som sådan vil konkurrere, men som kommer for avlsgodkendelsen.

Der blev på et tidspunkt spurgt af en DKKer herinde, hvilke årsager der kunne være for at folk ikke avler gennem DKK, jeg tror vitterlig godt at det at man skal igennem hele den her udstillingsproces kan gøre dte for nogen.
Jeg kan (til dels!) godt forstå hvorfor tingene er som de er forhold til selve konkurrence-delen, men hvad har min hunds eksteriør eller sind at gøre med om ørerne er klippet lidt kortere (er mere praktisk når man dyrker Rally). eller om jeg får holdst snoren korrekt i ringen, som jo indvirker på hendes positur... men stadig er kroppen jo den samme??

"Lidt" frustrationer herfra.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  lige "lidt" udstillingsfrustrationer fra mig
  • #1   25. okt 2011 2 gange. én gange hvalp (Fredericia) og én gange åben klasse (Bjerringbro).
    Tager så til Herning her d. 5. og 6.

    Og cavalier-ejerne herinde har virkelig været fænomenale til at motivere og hjælpe!!

    Men synes det er trælst det skal fylde SÅ meget, når jeg ikke interesserer mig for selve konkurrencen.


  • #5   25. okt 2011 der er virklig stor forskel på dommerne. måsen blev den ene weekend europa junior vinder og bedst i racen. 2 uger efter fik han good til en klub udstilling.


    der er meget stor forskel på hvor meget arbejde man ligger i hundenen. men er kvaliteten til det så bør en hver hund uanset hvor fin den er poleret kunne avls godkendes.


    men ja det er benhårdt arbejde. også derfor jeg bliver lidt pist når specielt brugshunde folket er ude efter os udstillingstumper. for det er meget muligt vi ikke står på en pløjemark kl 6 om morgenen med vores hunde klar til spor. - men vi træner og konkurerer lige så intenst




  • #6   25. okt 2011 Charlotte: men det er præcist det min frustration går på... den ene gang BIR den anden gang GOOD eller VG.
    Det kan da ikke være rigtig? Eksteriør ændrer sig jo ikke?
    Så det giver jo ikke mening når man gerne vil have avlsgodkendt en hund?

    Ja, jeg synes det er svært at udstille.
    Under de rammer og krav der er nu... jeg har gået til lydighed og går nu til Rally med Almunia.
    Så hun søger jo automatisk at gå tæt op ad mit ben og kigge på mig. Det er jo et problem ved en udstilling.
    Selvom det jo igen ikke har noget med hendes eksteriør eller sind at gøre.

    Så jeg synes det er bøvlet.

    Jeg synes IKKE man skal fjerne kravet om avlsgodkendelse, men det skal ikke være gennem udstillinger man får den godkendelse, men derimod via specialklubben ved avls-godkendelses-arrangementer.
    Hvor konkurrence ellementet er fjernet og det KUN drejer ig om at se på hundens sind og bygning i forhold til standarden.

    Uh det ville gøre livet lettere for sådan en som mig, som jo gerne vil støtte op om Cavalierens udvikling i den sunde retning.


  • #7   25. okt 2011 Karina har du overvejet at få en anden til at vise hende for dig?? For hvis du selv er så nervøs i ringen så smitter du jo af på din hund og hun vil så ikke vise sig fra sin pæneste side smiley De kigger jo også på hvordan hun bevæger sig osv og er du nervøs kan hun jo godt spænde op i kroppen osv???

    Bare et forslag smiley

    Jeg er jo selv ny i denne udstillings verden, men jeg synes faktisk det er sjovt og jeg dyrker både lydighed og agility med den store jeg har, så man kan godt være til begge ting smiley


  • #8   25. okt 2011 Hundemutter: præcist! Jeg forstår alt hvad du skriver, og giver dig ret.
    Men det gør det jo bare endnu sværrere for mig der ikke vil konkurrere men have den VG.
    Og nej: desværre kigger dommeren jo ikke kun på eksteriør.
    Det er jo en helhed af mange ting der bliver lagt i en bedømmelse.


  • #9   25. okt 2011 Karina nu er der jo flere typer af cavalier der er en kraftig type og en mere spinkel osv og det er jo en smagssag hvilken en dommeren er til, samt nogen er til helfarvede andre til partycolor, så det er aldrig til at vide.

  • #10   25. okt 2011 Nadja, ja jeg har overejet det.
    Har ikke haft tid nok til at finde én der ville kunne lære hende at kende og handle hende inden d. 5 og 6.

    For du har helt ret: det er 100% mig der gør det svært for hende at få den VG. Uden tvivl.
    Det kan jeg jo også se på hendes udtalelse.

    Det er en kombination af min nervøsitet, uerfarenhed og mangel på at se det sjove i det.
    Hvilket jo, hvis man skærer det ind til benet, ikke burde have noget at gøre med min hunds bygning i forhold til racestandarden at gøre!!

    Men går det galt i Herning for mig igen, så giver jeg det et sidste forsøg i Fredericia næste år og finder en der vil. (har allerede en i kikkerten. smiley )


  • #12   25. okt 2011 men jeg får det også lidt aggghhh... så besværligt som jeg personligt gør det. så svært behøver det altså slet ikke at være. hvis ikke man har en forventing til andet end en avls godkendelse.. men ikke lige gider holde hunden op til de få udstillinger der skal til. så mener jeg altså at man bør holde sig fra at få hvalpe det kommer jo ikke som nogen overraskelse at hunden skal godkendes. så sammen med alt det andet arbejde der er i at forberede sig på at få hvlpe. kalkulerer man selvfølgelig med at hunden også skal avlsgodkendes.

  • #13   25. okt 2011 men det er da også dilemma-fyldt at det skal være så meget op til den enkelte dommers smag? Er det ikke? Eller ser jeg på det helt forkert?
    (og nu tænker jeg ikke kun mit eget tilfælde her, men udstilling generelt set, at det skal være sådan)


  • #16   25. okt 2011 Hundemutter - ej du kan altså ikke sammenligne og ikke have interessen for udstilling med at man skal holde sig fra at få hvalpe?? Hvordan dælen laver du lige koblingen der?? Den må du forklare nærmere!!

  • #18   25. okt 2011 Helt ok Charlotte, det ved jeg godt at mange gerne vil have mere end en VG og begrundelserne for dette er helt forståelige for mig.
    Men sådan kommer jeg ikke til at se på det med udstillingen. Jeg tager altså derhen for at få den VG og så er jeg daffet. XD Sorry.


  • #19   25. okt 2011 Tinna: smukt skrevet!! Jeg kunne ikke være mere eng om jeg så selv havde skrevet det. smiley

  • #20   25. okt 2011 "Men kan det irkelig være rigtigt jeg skal gå til ringtræning, træne derhjemme"

    Kan det virkelig være rigtigt at jeg skal gå til rally-træning og træne derhjemme med min hund.

    Kan det virkelig være rigtig at jeg skal gå til agility-træning med min hund.

    JA, det kan virkelig være rigtigt at man skal gå til træning hvis der er noget man gerne vil gøre godt og opnå de bedste resultater med, uanset om det er udstilling, rally, agility, lydighed m.m.


  • #22   25. okt 2011 Men hunden er jo ikke "kun" lige godkendt. Den er godkendt!!! Den har været så god at den har fået en Very Good PLUS at den er blevet sundhedstestet for at blive godkendt til avl. Synes godt nok ikke at det er "kun lige" at blive godkendt. Det er sgu godkendt! smiley

  • #23   25. okt 2011 Krumme: ja det er så ikke mit billede indtil videre af udstillingerne.
    Jeg vil bestemt ikke mene Almunia er grim i forhold til race-standarden, men jeg kan også godt se kritisk på hende, og hun har eksempelvis en mere spids snude end standarden. Men jeg kan ikke remse op i flæng som du gør.
    Og jeg synes bestemt jeg ofte hører at dommerne er "hårde".

    Men jeg ved ikke om det kan have noget at gøre med at Cavalierer ofte er enten den 2. eller 3. mest repræsenterede race ved udstillinger?
    Kan det have betydning for hvor hårde dommerne er i deres bedømmelse?


  • #24   25. okt 2011 Karina personligt ville jeg så ikke få hvalpe på en hund der ikke opnår en Exellent, jeg synes ikke en VG er nok men det er jo så min beslutning.

    Men jeg synes du skal efterlyde en handler i cavaliergruppen for DKK er sikker på der nok er nogen der vil hjælpe dig, hvad med din opdrætter kunne hun ikke hjælpe??


  • #25   25. okt 2011 Anne: ork, dyrker skam hjertens gerne Rally, både derhjemme og til træning. Det er skam slet, slet ikke det jeg mente.
    Jeg ved godt at træning og resultater hænger sammen.
    Men jeg vil jo ikke konkurrere... hmm... troede ellers jeg havde skrevet det så præcist som jeg kunne.
    Men du må jo spørge hvis du stadig ikke helt forstår hvad jeg mener.


  • #26   25. okt 2011 Ok men nu er good jo heller ikke godkendt til avl. Fordi du har et eksepmel er jo ikke ensbetydende med at hunden "kun lige" er godkendt. Den skal igennem meget og især cavalien som kan være udsat skal sundhedstestes for flere ting, så det er ikke "kun lige". Bestemt ikke.

  • #27   25. okt 2011 Jeg synes personligt, at 3 ud af 4 dommere hos cavalierene er for bløde!! Jeg har snart udstillet mange år og synes nok jeg er ved at kunne se, hvornår en cavalier ligner en cavalier og stod jeg ved dommerbordet, blev der uddelt en del flere gule bånd end tilfældet er i dag!

    Jeg har endnu til gode at se en hunde, der ikke blev godkendt på 2-3 udstillinger, hvilket i praksis betyder, at udstillingskravet er til grim, for ALT kan godkendes, hvis man prøver nok.


  • #28   25. okt 2011 Charlotte: Nu gør jeg jo så netop de her ting.
    Men jeg har svært ved at se pointen i det.
    Jeg prøver ellers at gøre det tydeligt at jeg ikke er modstander af at der skal være krav, og når nu kravene er som de er, ja så må jeg jo danse efter de regler.
    Men derfor kan jeg vel godt være frustreret og stille mig kritisk overfor om det giver mening i det store billede som hedder avl?
    I hvert fald når nu mit udgangspunkt ikke nødvendigvis er at opdrette Champs (eller hvad det hedder).
    Og skal det være målet for at det er "ok" at avle??
    Ikke i mine øjne.
    Der er tilgengæld en MASSE andre kvaliteter jeg il ligge vægt på.
    Og det gør jeg skam interesserede køber opmærksom på. smiley


  • #30   25. okt 2011 I min verden skulle excellent være et krav, før en hund kunne bruges til avl og ellers skulle dommerne være hårdere.

  • #31   25. okt 2011 Maj-Britt: ja måske. Jeg kender slet ikke nok til udstillingsverdenen til at kunne modsige dig.
    Jeg har kun læst i tråde i cavalier-gruppen hvordan der ofte bliver skrevet om at det var en hård dommer. smiley


  • #32   25. okt 2011 Krumme: enig. Jeg kunne ikke drømme om at blive ved og ved og ved hvis udtalelserne bare viser det ikke er godt nok.
    Men det er klart jeg bliver ved indtil jeg ved det i hvert fald ikke er mig der fucker det op (undskyld mit franske smiley ) men at det skulle vise sig hun ikke er avlsmateriale.


  • #33   25. okt 2011 Hvor var det du udstillede Karina?

  • #34   25. okt 2011 Maj-Britt vi er helt enige, jeg kan huske jeg for et par år siden var ude og se en DKK udstilling og jeg undrede mig virkelig da det var en B/T der blev BIR den hund havde seriøst ingen hals, den var så duknakket så det gjorde ondt og var bestemt ikke racetypisk :-(( Så jo nogen dommere er bare ikke hårde nok og jeg mener bestemt også at man min skal have en Exellent for at få dem avlsgodkendt på udstillingen.

  • #35   25. okt 2011 Men en hund får jo ikke excellent medmindre man har en god handler. Og det er jo ligesom det der er pointen.

    Hvis du står der med en rigtig flot og racetypisk hund men absolut ikke interesserer dig for udstilling, så er det i mine øjne lidt forkert at man skal gå pænt, se pæn ud, vise de gode sider frem af hunden osv. osv. i stedet for KUN at kigge på hunden og fokusere på dens udseende, pels, mentalitet, anatomien osv. Det ville da give mere mening i mine øjne.
    Fokuser på hunden i stedet for hvordan jeg viser den frem? smiley


  • #36   25. okt 2011 Karina - og de 2 fodboldspillere!! !
    Selv om man ikke vil konkurrere i stor stil, så skal der dog alligevel et minimal af træning til at opnå det resultat man vil, også selv om det ikke er at vinde det hele, men at opnå en flot avlsgodkendelse og ikke kun lige opnå en avlsgodkendelse.


  • #37   25. okt 2011 Charlotte: ok. Lød bare ikke helt som om du forstod mit udgangspunkt når du skriver "Jeg tænker lidt, hvis du ikke gider gøre mere for at få en ordenlig bedømmelse på din hund, hvad gider du så for dine hvalpe , alt sammen er jo besværligt ".
    Men ja: der er jo forskellig indgangsvinkel til hvad man vil med et kuld. Og jeg kan sagtens se meningen i konkurrence-delen i udstillingerne når man sætter fokus på dette ved avl.
    Men i min verden skal der også være plads til et andet fokus end lige at avle champs med champs.


  • #39   25. okt 2011 CTC: Hunden skal nu engang kunne vise sine bevægelser og stå stille og blive mærket igennem, for at kunne blive bedømt, så noget træning kommer man ikke udenom.

    Og en excellent gives bestemt til en smuk hund, selv om handleren er i joggingtøj :o)


  • #40   25. okt 2011 CTC det er jeg så ikke enig med dig i, jeg er meget ny handler dvs jeg har vist hund på 5 udstillinger igennem tiden og forrige weekend skulle jeg så for første gang vise en hvalp som aldrig har prøvet det før (min egen) Jeg har kun udstillet hunde der var veltrænede før og havde vundet flere gange, så jeg er ny i det.

    Men jeg gik da ind både lørdag og søndag som nybegynder og fik SL begge dage og 2 vinder begge dage så man kan godt vise sin hund godt selvom man er nybegynder det kræver bare man gider at sætte sig lidt ind i det.


  • #41   25. okt 2011 Maj-britt: hvad mener du "hvad var det du udstillede"? forstår ikke lige.

  • #42   25. okt 2011 Hov de 5 udstillinger var altså nu efter jeg har vist min egen de 2 dage, så det var 3 udstillinger før jeg fik min egen.

    Min 2 udstilling viste jeg en spidshund og gik ind og fik excellent og vandt åben klasse.


  • #43   25. okt 2011 Nadja: der er i hvert fald ingen tvivl om at jeg ikke gjorde det korrekt i Bjerringbro, så man kan se meget "mig" i udtalelsen. XD Så lidt ret på CTC altså have. Helt ligegyldigt hvad jeg gjorde var det altså ikke.
    Og jeg havde virkelig sat mig ind i det.
    Men ikke nok... jeg er langt mere forberedt til Herning! smiley


  • #45   25. okt 2011 ( på = må CTC have)

  • #46   25. okt 2011 I Bjerringbro var der 52 hunde, 2 good og 8 very good - resten excellent, så det kan vist ikke siges at være en specielt hård dommer...

  • #47   25. okt 2011 Hvis det er rigtigt så kommer jeg dælme i joggintøj i Fredericia og ser hvad dommeren siger til det smiley Synes bestemt Charlie er en excellent smiley

  • #49   25. okt 2011 Maj-Britt: det har jeg heller ikke sagt han var.
    Det har jeg slet ikke kenskab nok til at vide om han var eller ej. Og jeg stod længe og betragtede alle dem som blev udstillet, ingen tvivl om at folk har styr på hvad de laver og deres hunde.
    Det skriver jeg også helt til at starte med, det er virkelig ikke nemtl at udstille.

    Det er jo det min pointe er.

    Ingen tvivl om at jeg skal arbejde meget mere hvis jeg skal kunne præsentere Almunia ordentligt.
    Og min fornemmelse er bestemt ikke at man kommer sovende til det.

    Det troede jeg måske lidt først da jeg tog afsted til Bjerringbro.
    Men at stå side om side men alle mennesker, man tydeligt kan se har lagt et stort arbejde i det de gør, ja så følte jeg mig lidt dum.

    Så jeg ved ikke hvad du kan Krumme, af særlige ting, men jeg har ikke fornemmelsen af man kommer sovende til en VG.
    ALLE sagde jo at man altså skal have været til ringtræning et par gange for at vide hvordan og hvorledes, det ville jo ikke være nødvendigt hvs man bare kan dalre ind i ringen med en hund der er umotiveret og en ejer lige så.

    men igen: baseret på få oplevelser fra min side. Men alligevel oplevelser, og dem kan man jo ikke tage fra mig. smiley


  • #50   25. okt 2011 Rikke: Kan KUN give dig ret!! I min race (cavalieren) har vi bestemt ikke mangel på hvalpe, så der er bestemt ikke brug for, at der avles på alt, der kan gå. Ja, vi har nogle sygdomme at tage hensyn til, men selv med det i baghovedet, synes jeg godt vi kan tillade os, at stille eksteriørmæssige krav til avlsdyrene.

  • #51   25. okt 2011 God indstilling Karina!! Held og lykke i Herning :o)

  • #52   25. okt 2011 tak skal I have!

    Jeg fortryder rigtig meget at jeg ikke har sat al energi ind på at finde én der ville kunne vise Almunia frem.
    For det der frustrerer mig så dybt det er, at jeg ikke ved om det er mig der (nu kommer det franske lige igen) fucker det hele op, eller om hun bare ikke er til mere end en Good.
    Efter at have gennemgået sidste bedømmelse med en lidt mere udstillings-kyndig person, var det helt tydeligt at der ligger et KÆMPE stykke arbejde foran mig.

    Men det er frustrerende ikke at vide hvor hunden ligger bedømmelses-mæssigt når man selv er årsagen til en del.

    Men ja: ud med tyggegummiet, på med den ny-indkøbte spadser-dragt, og så prøver jeg igen!!

    Havde bare brug for at fortælle hvordan det også kan være og hvilke tanker og frustrationer der går gennem ens hovede.


  • #53   25. okt 2011 Jeg siger også Held og lykke i Herning Karina, glæder mig til at høre hvordan det er gået bagefter kommer jo ikke selv, da Bazil er for ung endnu smiley

  • #55   25. okt 2011 ctc. jeg kobler det heller ikke til at have en interesse. men til at hvis man har påtænkt sig at få et kuld hvalpe så er det sku også ens forbandede pligt at møde op til et par udstillinger og få sin hund bedømt... på lige fod med at man er nød til at få lavet de sundheds attester der skal til. og tørre hvalpelort op.. det er nu en del af det at lave et kuld hvalpe. om man så hedder fam pedersen - eller man er udstilling tosse

  • #56   25. okt 2011 ctc. min aller første udstillinghund fik 13 certer før den blev 18 mdr. jeg havde aldrig i mit liv gået til træning med nogle af mine hunde. den kunne ikke en eneste kommando - og jeg havde aldrig haft racen før -- så det har intet med handlingen at gøre..

  • #57   25. okt 2011 Hundemutter - "Forbandede pligt" Nånå okay så.
    Men du kan da ikke mene at fordi man ikke interesserer sig for udstilling og mener at der burde være en anden måde at gøre det på, så GIDER man ikke tøre hundelort op eller få hunden sundhedsattestet?
    Nu snakker vi altså KUN og udstilling og pointen i om dommeren udelukkende kigger på hunden eller om det er "handleren" der skal være god for at få et godt resultat. Tror du skal læse indlægget igen, for det der med at man så ikke gider tørre hvalpelort op er noget mærkeligt noget at sige smiley


  • #58   25. okt 2011 Jeg er egentligt også ret overvældet af udstillingsræset - af samme grund. Jeg har været til 10 styks, og jeg elsker det faktisk! men jeg er ikke en dygtig handler, og jeg bliver træt i ansigtet af at jeg er grunden til at min hund ikke kan dømmes som værende mere racetypisk (han er dog godkendt hver gang). Det burde jo ikke have noget med det at gøre.


    Altså, jeg forstår da godt værdien af godt showmanship, og jeg er også imponeret over hvordan det nærmest ligner en dans hos nogle ekvipager - men jeg synes at der skal være et alternativ til dem der ikke tager det lige så højtideligt. Som jeg har nævnt i andre tråde, så er jeg ekstremt tændt på idéen om avlsgodkendelsesarrangementer indenfor specialklubregi.

    Min løsning bliver dog at jeg får en handler udefra. Det burde ikke være nødvendigt, men det er det altså i vores tilfælde. smiley

    Det er meget nærliggende at spørge mig hvorfor jeg gider blive ved når nu min hund allerede er avlsgodkendt... Jeg er simpelthen bare nødt til at teste om hunden får bedre placering af at have en ordenlig handler... Det er gået hen og er blevet en principsag for mig smiley


  • #59   25. okt 2011 Jeg forstår slet ikke problemet. Hvis hunden skal udstilles flere gange for at være heldig (?) nok til at blive avlsgodkendt, så er den bare ikke racetypisk nok til at blive avlet på medmindre den har nogle helt exceptionelle mentale og helbredsmæssige kvaliteter, som resten af bestanden af samme race ikke har.

    Sørgeligt at der skal avles på alt muligt. Hvis folk vil avle, så skal det være på kvalitetshunde og det kræver mere end at den er sød - og at man selv har lyst.


  • #60   25. okt 2011 jamen jeg mener det er en pligt at man møder op og får hunde bedømt. lever den op til den beskrivelse der er for racen.

    jeg ved da godt de fleste opdrættere godt kan se om deres hund holder sig inden for stantarten. men specielt i de tilfælde hvor det drejer sig om familien pedersen der godt kunne tænke sig et enkelt kuld hvalpe. så syntes jeg det er rigtig vigtigt at de kommer og får deres hund bedømt.


    jeg mener det er en naturlig proces omkring det at få hvalpe. jeg ved da godt en god udstillingshund ikke nødvendigvis behøver være en god avlshund. og omvendt. men jeg syntes et eller andet sted at man skylder sine hvalpekøbere at man har gjort sit bedste for at det ''produkt'' de køber lever op til de forventninger de har. at man i hvert fald har gjort sit bedste for dette.




  • #61   25. okt 2011 Karina og jeg har antalsmæssigt store racer med 30+ deltagende på de nationale udstillinger. Til de internationale kan du ofte fordoble det tal (jeg tror endda at det er lavt sat for CKC'ens vedkommende).

    Det giver sig selv at villet bliver overset i den mængde. Jeg tænker at vi ville have en lidt anden opfattelse af sværhedsgraden hvis vi havde sjældne racer.

    Louise
    Problemet er jo så at den samme hund kan gå fra BIR til G fra den ene dag til den anden, blot ved et dommerskifte. Så det er jo faktisk bare et spørgsmål om held for dem der ligger lige omkring grænsen (medmindre du er erfaren nok til at vide hvad de forskellige dommere dømmer efter).


  • #62   25. okt 2011 ¤ Søster McFluff ¤, Kennelmor - Høøøøørt.
    Avlsgodkendelsesarrangementer indenfor specialklubregi ville være et SUPER alternativ.
    Fordi hunden har fået excellent er det jo ikke ensbetydende med at den er super til avl. Ikke i min verden i hvert fald. Hvis den ikke er social, legesyg, rar mod andre hunde osv. så vil jeg da (undskyld mit sprog) skide på hvor mange gange den har fået excellent smiley
    Det burde da være lidt en kombi af hundes udseende og mentalitet samt sundhedstests smiley


  • #63   26. okt 2011 Nu har jeg ikke læst hele tråden, men jeg har ufatteligt svært ved at forstå hvorfor folk synes det er så synes det er så besværligt at få udstillet bare den ene gang...

    Hvis man ikke udstiller og ikke har en pivdygtig opdrætter som mentor hvordan i alverden kender man så sin hunds strukturelle kvaliteter og mangler og deres betydning for hundens anatomi??

    Og hvis man ikke kender dem, hvordan finder man så en hanhund der har de kvaliteter der komplimenterer ens tæve på bedst mulige måde, både strukturelt, mentalt og linjemæssigt?

    Hvordan hjælper man hvalpekøbere der gerne vil udstille hvis man ikke selv har et clue om det? ( i min verden er det ens pligt at kunne hjælpe eller henvise hvalpekøbere uanset hvad de ønsker at lave med deres hunde)

    Hvordan kan man give sig til at avle uden at have sat sig ind i hvad racens vigtigste strukturelle og racetypiske træk er?

    Er måske firkantet, men kan simpelthen ikke forstå dem der bare kommer til udstilling en enkelt gang for at få en avlsgodkendelse, for hvor i alverden kommer al den viden fra der skal til for at opdrætte?? Jeg siger ikke at al viden kommer fra udstilling, men hvis man ikke engang kan nosse sig sammen til at tage til udstilling en enkelt gang hvor meget opsøgende arbejde i racen laver man så ellers?? Jeg håber så at TS har indsamlet viden fra andre områder etc..?

    Opdræt bør være en passion udført af mennesker der har brugt tid, penge og kræfter på at sætte sig ind i den race de forhåbentlig brænder for og dermed være gode ambassadører for racen og opdrættere der kan støtte og hjælpe deres hvalpekøbere på bedst mulige vis..


  • #64   26. okt 2011 Må lige tilføje at jeg også er en af dem der synes at en VG ikke er nok til at avle på..og ej heller en enkelt udstilling..

    Man bør lave en grundig vurdering af sin tæve og se på om hun har noget at tilbyde racen (specielt i en race så stor som cavaer hvor der er masser at tage af) og så være standhaftig nok til at trække hende fra avlen hvis hun ikke er god nok..

    Selv har jeg trukket min første tæve fra avl, hun har opnået bedømmelser fra 2pr. til excellent, men det betyder intet når jeg laver en strukturel vurdering af hende. Hun har for mange alvorlige strukturelle fejl som racen generelt lider af til at kunne indgå i avl efter min mening...Så jeg startede forfra med et bedre udgangspunkt..


  • #65   26. okt 2011 "Og hvis man ikke kender dem, hvordan finder man så en hanhund der har de kvaliteter der komplimenterer ens tæve på bedst mulige måde, både strukturelt, mentalt og linjemæssigt?"

    For mit eget vedkommende ville jeg se på hanhundens arbejdsresultater (AG/LP/IPO/PH/FT/Hyrdning/etc) og møde ham selv. Jeg synes ikke at en enkel VG rigtigt beskriver nogen kvaliteter, andet end én dommers opfattelse af hunden, begge påvirket af hvordan de nu har haft det den dag. For mig er det fint nok at han er godkendt, og så kan jeg selv tage stilling til om jeg synes at han er pæn. Linje/sundhedsmæssigt kan jeg kigge i stamtavlen.

    Bevares, jeg kan godt lide udstillinger, og en af mine yndlingshunde inden for min race er en udstilingsstjerne men, for dem der alligevel kun er der én gang for at få én VG - de kan lige så godt tage et arrangement hvor der ses på den hele hund.

    Jeg vil også vove at påstå at temperament og arbejdsegenskaber er en races vigtigste racetypiske træk - udseende er vigtigt, men ikke så meget at "racetypisk" ikke bør være godt nok til avl. I hvert fald for de racer der i sin tid er avlet til at kunne arbejde.


  • #66   26. okt 2011 Altså.. For mig er det OK at ANDRE avler sådan. Jeg kan godt se at jeg skriver som om jeg selv ville avle på en enkel VG - og det er ikke tilfældet (lige nu i hvert fald).

    Jeg kan godt lide udstillingsresultaterne, men de SKAL sammenholdes med andet i min bog. Om det så er at man blot har set hunden arbejde, eller om man gransker resultaterne.. Det er op til den enkelte, synes jeg.


  • #67   26. okt 2011 Jaaa... en hund kan står BIR og efterfølgende få en VG (tror dog ikke jeg har set det endnu...), men det er netop en begrundelse for, at udstille mere en én gang for at få sin VG.

    Jeg synes som NB, at man bør sætte sig så godt ind i racen, at man selv kan se sin hunds fejl og mangler, men kan man ikke det, bør man udstille 5-10 gange, så man i det mindste kan danne sig et overblik over, hvor ens hunds fejl ligger og holde de fejl op mod hanhundens fejl. Ja, man kan se på hans udstillingsresultater, men hvad nytter det, hvis han har den nøjagtig samme fejl som tæven?

    Ja, brugsegenskaber er også vigtige og begge ting skal tage med i overvejelse.

    I Tyskland har de godkendelsesarrangementer i forbindelse med udstillinger, hvilket også er en fin idé i mine øjne, hvis man ikke kan lide konkurrencedelen i det.
    Men hvem havde I tænkt jer skulle bedømme hundene, hvis ikke det var dommere uddannet til det? Jeg er dyrlæge og jeg har ingen ANELSE om, hvordan en labrador skal se ud. Jeg ved efter mange års udstilling ca, hvordan en cavalier skal se ud.
    Og uanset hvem, der bedømmer, skal hunden kunne vises, så holdning og bevægelse kan ses.

    Og hvad temperament angår, får man altså et ok billede af det på en udstilling, hvor mange hunde er sammen i en presset atmosfære.


  • #69   26. okt 2011 Måske ikke BIR så, men Exc til G. Det er sket for mange i min race (allrounddommere er ikke kendt for at være specielt gode til sheltiestandarden) - men vi har også en af de racer hvor dommers smag slår så tydeligt igennem at det direkte afspejles i antallet af tilmeldninger på udstillinger.

    Du lærer måske noget om vinkler, hvis du da interesserer dig for det (i så fald ville du udstille mange gange alligevel, eller sætte dig ind i det på anden vis), men det er hurtigere at finde ud af hvilke dommere er lige til din type hund. Også de seriøse spekulerer i det, hvilket jeg ikke kan betænke dem, for der er ikke noget ved at betale 300-400kr for at stille hos en som enten ikke "kan" standarden, eller kan lide større/mindre eller lysere/mørkere pelse end den du har.

    Hvem der skulle dømme på et avlsgodkendelsesarrangement? Jeg synes at vi skal spørge de klubber der bruger den slags. Jeg har en idé om at en specialdommer kunne gøre det i samarbejde med en dyrlæge, men måske har DSG klubben en smartere løsning. Det er et koncept der allerede eksisterer og fungerer - så det er ikke noget vi behæver finde på fra bunden her i gruppen.

    Men tilbage til udgangspunktet - så længe handling og hundens "duft" og frisure har så stor betydning (i hvert fald hos os med antalsmæssigt store racer), så er det ikke altid hundens vinkler, temperament og sundhed der går forrest i feltet. De ting lærer man og tager til sig udelukkende hvis man i forvejen har en interesse for det, og der vil man formodenligt kunne lære det samme uden decideret at deltage. I vores specialklub offentliggøres alle kritikker, så vi har yderliger mulighed for at lave research. Det har jeg lært 100 gange mere af end at udstille min egen hund.

    Jeg synes også at folk BURDE udstille en del gange for at få det hele billede - men jeg kan ikke med min gode vilje se hvorfor det skulle være et krav for folk der "bare" vil lave et enkelt kuld, og altså ikke konkurrere med de seriøse opdrættere. Så længe sundheden og temperamentet er på plads, og der ydes dokumentation i form af en stamtavle, så synes jeg ærlig talt ikke at det rager os andre hvad folk avler på - vi er ikke tvunget til at benytte de hunde i vores linier alligevel.


  • #70   26. okt 2011 Lena: Jeg vil tildels give dig ret. Jeg synes ikke kun det skal være op til hver enkelt ejers samvittighed at vurdere om hunden er ok til avl. Den klippede malteser er jeg enig i, så længe den lever op til standarden. Jeg trimmer en hel del Westier (også med stamtavle) som jeg aldrig ville mene kunne give racen noget got. De er lange, har lange hoveder, lavt ansatte haler, ringe pels, store ører og lyse øjne. Temperamenterne er heller ikke altid ok.Har sågar en kunde som gerne vil have parret deres tæve med en anden kundes hanhund som i øvrigt er kryptorchid. Hun spørger om han kan lave hvalpe. Joh det kan han da helt sikkert men aldrig om jeg ville gøre det. Det er 2 søde hunde med gode pelse og umiddelbart sunde meeeeen.......også selvom de har afsat 4 hvalpe til familie og venner!
    Men når jeg siger det, så er det jo frygtelig dobbeltmoralsk. Vi har slet ingen restriktioner på Sillerne, så vi kunne ibund og grund avle på det vi har lyst til. Mine hunde (de voksne vel at mærke ;-)) er alle min Danske Champions. Vi har verdensvinder og Europavinder tiler, internationale Champions osv. Vi DNA-tester for PLL og er i det hele taget meget OBS. Det er helt selvvalgt. Det er vi "nødt til" da racen er så lille og truet, at alle nok ville vende os ryggen hvis vi ikke gjorde det. Nu er det ikke således at vi ikke har lyst til at racen forbliver sund - helt sikkert. Men jeg kan da tydeligt forestille mig racer som er rigt repræsenteret og hvor man nemt kan gemme sig i flokken. Jeg er bange for at de ikke har lige så høj moral (og det har intet at gøre med at pudse egen glorie).
    Jeg har hørt at stamtvlerne fremover (i følge DKK's oplæg) skulle være at differentieret kvalitet - guld, sølv, bronze. Men hvad med os som ikke har restriktioner. Kan vi kun opnå den laveste og langt fra alle er OBS på at købe en hund med DKK-tavle. De tror en stambog er en stambog. Jeg er desværre bange for at de ikke aner forskellen på de forskellige "værdier" af de nye stambøger. Dem med Bronzebøger er jo nok de billigste hvalpe da opdrætterne ikke bruger så mange penge på sundhedstests og udstillinger. Dem er der sikkert mange der vil vælge. Hvorfår give 10000 kr for en DKK-hund når man kan få en DKK-hund til 7500 et andet sted. De har jo begge DKK-tavle.
    Jeg er bare glad for at jeg har så sjælden en race at der "intet" er at vælge imellem. Folk må tage hvad der er eller vælge en anden race. Men derfor vil jeg gerne stå for kvalitet.
    LIdt rodet indlæg men jeg håber du får en mening ud af det ;-))


  • #71   26. okt 2011 Jeg blev ringet op af en god ven sok jeg ordner hunde for. Han har lige været i Dortmund og Hannove. Han har bla en ung tæve som blev 2. vinder i klassen i Dortmund . "tabte" til den anden unge tæve, da hendes ørespidser ikke helt når skallen. Ugen efter blev hun BIR - under selv samme dommer .........og intet om ørerne. Og tro mig de har ikke ændret sig!
    Denne unge tæve Arlett, har kllaret sig godt i udlandet og det er Peter selvfølgelig glad og stolt over. Men han har hele tiden i baghovedet at denne hund har fået en GOOD på en Dansk udstilling. Og de dommere hun er stillet under, kender absolut godt racen.
    Så fra GOOD til BIR - joh det er muligt...


  • #72   26. okt 2011 Louise

    Din opstilling af de forskellige værdier, med tilhørende prisforskel, kan jeg ikke med min bedste vilje se som et problem. Som det er i dag er DKK tavlen noget mystisk opreklameret noget og man kan få en "lige så sød/god/pæn familiehund" uden tavle til under det halve.

    De billige DKK hunde kan være en god måde at indsluse folk i klubben. Hvor tit har vi ikke set at folk med andre eller ingen tavle spørger ude i forum om deres mulighed for at deltage i DKK arrangementer? Kunne det ikke være fedt for alle, at flere mennesker, der ikke tænkte SÅ meget over købet af deres første hund, har mulighed for at snuse til det, måske endda blive bidt af det, og ende som fuldblæst DKK "snob" som os andre?

    Tænk på hvilke muligheder det giver os som opdrættere at kendskabet og forståelsen for DKK tavlen blev udbredt frem for indskrænket, som tilfældet er nu.


  • #73   26. okt 2011 Søster...
    Joh jeg er helt enig med dig, men fik skrevet meget rodet da jeg har gang i gaveindpakning, frikadeller og hundetrim smiley
    Jo flere DKK-hunde og ejere des bedre. Jeg mener bar eat jeg er bange for at med opløsningen af kravene, vil der komme mange kuld fra "private" hvor forældredyr ikke er udstillede og testede og pludselig er hundene blevet mere usunde og ligger langt fra standarden . Det er der jo mange i forvejen der er/gør men der er ikke stamtavle på. Så jeg mener vi er ligevidt. Hvis DKK brugte flere penge på reklamer som før i tiden og også heri fortæller om forskellen på de froskellige stamtavler, så tror jeg måske dte vil kunne hjælpe meget. Der har såvidt jeg ved ikke været problemer med at få ikke-stambogsførte hunde med i lydighed, ringtræning, agility osv i DKK-regi så længe man er medlem. Ikke hernede i kreds 10 i hvert tilfælde.Det er dog lang tid siden jeg har været aktiv, så måske det har ændret sig.

    Angående prisforskel så er det jo en diskussion for sig selv. Vi kan alle blive enige om at man ikke tjerner fedt på et kuld hvalpe - vi har indtil videre ikke haft problemer med fødsler og alligevel har vi maks haft et overskud på et par tusinde kroner. Vi tager 9500 kr for voes hvalpe. Jeg er tilfreds hvis det løber nogenlunde rundt set over flere år. Nogle gange er det ren tilsætning.Jeg vile dog være flov over at tage mere for mine hvalpe, men på den anden side synes jeg heller ikke at de er af rngere kvalitet end dem til 16000 kr. Folk spørger som regel ikke om prisen på vores race, da det ikke er en hund man overvejer. Det er enten eller da den er så anderledes.Men derfor synes jeg ikke vi kan være bekendt at hæve prisen. Det ville hjælpe meget hvis alle kom ned i pris, så det ikke er der hvalpekøberne stejler. Alle fornuftige mennesker vil jo helts have kvalitet - formoder jeg.

    Jeg har desværre ikke været til DKK møderne men forventer at få et fyldestgørende referat fra en bekendt. Derfor er det også kun hvad jeg har hørt og læst i det små.
    Jeg håber bare folk stadig sætter pris på de opdrættere som virkelig gør noget for at lave et sundt og racetypisk opdræt og at der bliver reklameret med at der er niveaudeling af stamtavlerne. Som sagt er det ikke noget der vil ske i min race men i de antalsmæssigt større.
    Jeg er som sagt ikke decideret imod forslaget, jeg holder bare lidt igen med min optimisme.

    Er der nogle der ved om denne niveau-deling forekommer i andre FCI-lande og hvordan det fungerer?


  • #77   26. okt 2011 Men er det så igen ikke en rigtig god ting at vi får sluset flere ind så flere kan lære hvad det hele går ud på?

  • #79   26. okt 2011 Krumme og Charlotte : lige min pointe men I har bare beskrævet den krotere og nemmere forståeligt.

    Jeg fårstår ikke ideene med at vi skal have registreret flere hvalpe, hvis kvaliteten ikke følger med. Det er i bund og grund kun fordi DKK mangler penge eller ser det vel i grunden lige meget om der registrerets 10000 hvalpe eller 35000 hvalpe årligt. Dem der registrerer i andre klubber er jo dem som ikke kan godkendes eller gide forsøge og de ender jo alligevel med en "ringe" stamtavle.
    Jeg er da bedøvende ligelglad med om registreringstallet er stigende i Finland og Norge/Sverige. Det er lille Danmark det drejer sig om.
    Jeg mener helt er ligt at vores kære formand skulle trække sig og lade andre komme til. Ikke dem der sidder i bestyrelsen men helt nye kræfter. Det er på tide. I andre "firmaer" sidder formanden sku sjældent så længe.
    Han kridter sine egne sko og ser kun sig selv.

    Hvordan med specialklubberne? Ja vores DTK (Dansk Terrier Klub) trives i bedste velgående og der er jo som alle andre steder i nedgangsperioder, et fald i medlemstallet. Folk er påholdende og det vender først ved opgang igen.

    vi kan kun håbe på at folk er så kvalitetsbevidste at de går efter "guldet". De hvalpekøbere som har haft racen før, ja de er nok OBS på bestemte sundhedsmæssige og udseendemæssige punkter. Specielt hvis de har haft en hund med sundhedsproblemer eller "fejl"


  • #80   26. okt 2011 Den er da helt gal med synet og stavningen i dag - det må I sørme undskylde!

  • #82   26. okt 2011 Imens er KSS blevet overhalet indenom af DRU. I er den specialklub som jeg bekymrer mig mest for, for i er dem der lider mest under skidt import, hvalpefabrikker og andre klubber. Jeres racer lider under de fordomme der er mod dem, for jeres hunde er ikke længere repræsentative for racen i DK - i udgør en forsvindende lille andel af markedet nu, og det bliver mindre og mindre for hvert år.

    Når det bliver sværere og sværere at finde en bestemt race med DKK tavle, men nemmere og nemmere med alt muligt andet, så hjælper vi ikke os selv ved at holde fast i at det er vejen frem. Det ender bare med at blive en konkurrence om at se hvem der står tilbage som den sidste opdrætter når klubben lukker og slukker.


  • #83   26. okt 2011 Det er også helt fair, men så kan der da umuligt gå skår af dig over at der slækkes lidt på udstillingskravet?

  • #84   26. okt 2011 Jeg har det på præcis samme måde. Det er derfor jeg godt føler at jeg kan rumme at der er plads til "de andre" i klubben. Så længe jeg kan få anerkendelse på at jeg gør en ekstraindsats, så er jeg glad. smiley

  • #85   26. okt 2011 Det er jo heller ikke KSS's skyld at de mindre racer ("skødehunde") er blevet populære. Der har måske været så stor efterspørgsel på området at folk af denne grund har vendt ansigtet mod udlandet. her kan man købe lige så meget man vil have, ingen krav fra opdrætters side, billige priser osv. Selvfølgelig er der forskel på opdrætterne imellem ,men det er ikke dem jeg refererer til og det er heller ikke dem som hundehandlerne køber op hos. Det er moden og den kan man desværre ikke gøre noget ved. Jeg håber bare aldrig det kommer til at gå ud over min race. Hold fast i den kvalitet I laver - det er jeg sikker på aer vejen frem.

    Krumme: Ja dent kennelmærkepris er vanvittig! Jeg er glad for at jeg fik mit for 10 år siden.
    Hvis udstillingsgebyrerne faldt, så ville der tilmeldes flere hunde. Det er virkelig pebret bare man har 2 hunde med i 2 dage og skal have overnatning.
    det ville sku nok være billigere at afskaffe hundene og så købe den hest jeg i så mange år har ønsket mig!


  • #86   26. okt 2011 Louise

    Labrador og shæfer er også populære. Der er mere end dobbelt så mange lab end chi registreringer i DHR 2010 - schæfer og chi er ca det samme - men der er omkring 10 gange så mange DKK registreringer for hhv lab og schæfer end der er for chi. Begge racer har flere sundhedskrav, men ikke udstillingskrav (schæfer har krav, men kan avlsmønstres i stedet).

    Man kan IKKE ud fra det konkludere at udstilling kan stå alene som problemet, for der er sindssygt mange andre faktorer, og jeg er selvfølgelig klar over at de ikke appelerer til samme segment, eller at de ikke hentes over grænsen. Men det er altså værd at tænke over om ikke den avl som labben "lider" under, ikke er at foretrække over at vi giver østimporten og fuldstændig ukontrollerbar avl eksistensberettigelse.

    Når vi så har fået hjemmehyggeopdrætterne inde, så har vi den perfekte mulighed for at oplyse/videruddanne dem og lade dem blive bidt af samme ambitioner som os andre. Jeg er også idealist når det kommer til hundeopdræt, men jeg er for at vi prøver at starte på et mere pædagogisk niveau.


  • #87   26. okt 2011 Jeg har stået med en tæve der på sin første udstilling fik excellent i junior klasse - næste var åben hvor den blev BIR - næste fik den Good.

    Fakta var at præmieringen "Good" var den korrekte for den tæve.
    Det var let at læse standarden og sammenligne hvor hun ikke levede op til den. Ergo blev hun heller aldrig brugt i avl trods hun var avlsgodkendt.

    Jeg stejler noget over der bliver skrevet "type" herinde.
    Der er kun den type der er angivet i FCI standarden.


  • #88   26. okt 2011 Besynderlig udvikling ikke?

  • #90   26. okt 2011 KSS har avlsgodkendelse arrangementer uden udstilling nu - Der reklameres dog ikke med det.

    Folk kan betale sig fra at få hunde bedømt og avlsgodkendt af en dommer - også selvom en langhårs race er klippet ned.

    Det er nemt at få øje på via hundeweb....

    Og ja, udstilling er et "modeshow" Det er selvfølgelig nemmere at få en masse fine præmieringer jo mindre konkurrenter der er.

    Jeg oplever bestemt, at mange dommere dømmer "snor" (altså handleren) Jeg har lige set det i min egen race. En han havde svært ved at få sine certer. Han blev handlet af en prof og vupti - ikke alene fik han sine certer men blev også BIR/BIM plus gik videre i BIS konkurrencerne, når handleren viste hunden, men den dag ejer igen selv viste frem var den ikke no uno mere....

    Ja, den dag jeg kun mangler feks et cert på en af mine hanner vil jeg bruge Casper. De junior handlere kan mere end os andre. I deres konkurrencer skal de også kunne vise fremmede hunde (de unge bliver bedt om at bytte hunde)

    Så Karina - og de 2 fodboldspillere! !! Enten Casper eller hans storebror Martin vil kunne vise din hund frem selvom de kun har 5 - 10 min at øve sig i sammen smiley


  • #91   26. okt 2011 Hold da fast? Hvor misvisende.

  • #92   26. okt 2011 WOW for en forskel Charlotte...

    Jeg kan bedst lide den gamle


  • #93   26. okt 2011 Terese*Penjo og Macho * - Hvem er de? Casper og Martin? Det tror jeg da bestemt at hun er interesseret i at høre mere om smiley

  • #94   26. okt 2011 Charlotte tjek øjnene på billedet og læs i std; store runde øjne... Det må være en joke at den på billedet har mandelformet!

  • #95   26. okt 2011 *CTC* Hvis hun er interesseret må hun kontakte mig via pb og jeg kan evt formidle videre kontakt - hvis de vil, Jeg kan jo ikke garantere at de siger ja smiley

  • #96   26. okt 2011 Hvorfor sætter man ikke et foto ind i stedet?

  • #97   26. okt 2011 Karin

    At vælge hvis hunde der skal stå som rep for standarden? Det ville være mit mareridstscenarie, tror jeg...


  • #98   26. okt 2011 LOL -nå ja - men man kunne jo kommer "over det" ved at vælge en af de mest vindende hunde de sidste år, ikke? ;))

  • #99   26. okt 2011 Karin

    Tjo... Men idet man gør det, så er alle dommerne jo forpligtet til at placere den hund først i alle fremtidige udstillinger - den ER jo standarden.


  • #101   26. okt 2011 Anette

    Nu skal min hund ikke i avl af helt andre årsager, så det er helt OK at bruge min hund som eksempel i denne tråd hvis nødvendigt (og jeg bliver IKKE harm over at nogen mener at han ikke er egnet til avl).

    Han er udstillet 10 gange under det gamle system, hvor G var minimum. Han har 5/10 G og 5/10 VG, hvoraf han blev placeret i 2 af dem (3. og 4.). Dvs at han er avlsgodkendt hver gang, men ikke som noget helt specielt.

    Nu ved jeg naturligvis ikke med sikkerhed, men jeg har en formodning om at det i hvert fald delvist skyldes at jeg er en stor og kluntet handler. Jeg er hellere ikke indehaver af en blower, og jeg bruger ikke mange timer på at klargøre pels. Min hund bliver hellere ikke showklippet (kun poterne) eller får hårspray eller lignende. Dette - undtagen hårspray - skal afprøves (med en juniorhandler) til næste år.

    Som sagt, min hund skal sandsynligvis ikke i avl, men hvis en dygtig handler kan gå ind og give ham exc, så ville det være ærgeligt at dømme ham ude på de første 10 forsøg. Det ville nok hellere ikke være smart at dømme ham inde alene på en enkel exc..

    men det betyder jo også at man i det hele taget bør overveje hvor meget vægt man skal lægge i de bedømmelser.


  • #103   26. okt 2011 Omvendt Anette...så kan man altså i min verden ikke kun dømme en hund på hvordan den klarer sig i en udstillingsring. Du kan have en billedsmuk hund gående derhjemme som bare ikke er til udstillingsræset? Hvis temp er iorden på sådan en hund synes jeg ikke den skal dømmes ude af avl pr automatik :o)

  • #104   26. okt 2011 Anette

    Nej nej. Det skulle ikke forstås sådan - jeg mener bare at jeg ikke er ked af hvis min hund evt falder for din (eller andres) avlskrav. smiley


  • #105   26. okt 2011 Kennelmor !

    Jøsses!

    Hvor er det dog trist at se avlen udvikler sig i en (for mig at se) ubrugelig retning. :((


  • #107   26. okt 2011 Du er langt fra den enste der siger sådan - der er snart en meget bekymret stor skare derude. Heldigvis var jeg ved at sige.

  • #108   26. okt 2011 Sidder altså lidt og klør mig bag øret ;o) Længere oppe bliver der skrevet at handling intet har at sige, at hunden skal kunne vise sig selv, og til slut i tråden, skal man bare sætte prof. handler på ...hmm hmm

    Søster: Mener du helt alvorligt at de fleste opdrættere vil kunne administrere at avlskrav bliver gjort til en " anbefaling" Indenfor min egen race, er jeg overbevist om at der ikke er en eneste der vil bruge ekstra energi for at få en " gylden pote" Alt vil ryge ud i avlen !


  • #109   26. okt 2011 Det kommer an på hvad du lægger i "avlskrav". Her skriver vi om udstilling, og på lige netop det punkt har jeg ikke noget problem med slækning. Det er i forvejen ikke et krav at man går til mere end 1 udstilling (eller.. indtil man får VG) - men alligevel har vi folk der kommer til dem allesammen. Og jeg er ret overbevist om at det ikke kun sker for min race.

    Det med sundhed er noget der skal tages op på individuel racebasis, og er ikke helt så nemt, for det har en langt alvorligere konsekvens for hundene end om de har den helt rigtige farvenuance, ørestilling eller haleføring. Nogle sundhedskrav vil høre inde under de etiske regler, andre vil udløse den der pote (hvis jeg har forstået forslaget korrekt - men det finder jeg forhåbentligt ud af på tirsdag til mødet).


  • #110   26. okt 2011 Charlotte... Du siger noget smiley

    Søster: Er enig omkring udstilling, men der skal ihvertfald være noget med om hunden er racetypisk... Jeg er aldrig i tvivl , når jeg ser en newf om den har stambog eller ej, og så stor forskel burde der nu ikke være....
    Hvad rygtet siger, er planen hvis at ALT bliver til anbefalinger...


  • #111   26. okt 2011 Jeg viser gerne Almunia for dig i Herning....
    Jeg tror sagtens at du kan få hende avls godkendt.
    Normalt er det slet ikke svært så jeg tror bare at dine nerver har betydet rigtig meget og givet dig en dårlig oplevelse.

    Kom hen til mit bord i Herning og så kan jeg hjælpe dig med at gøre hende i stand og evt enten give dig lidt tips til at vise hende frem - eller selv vise hende for dig, hvis du hellere vil have det.

    Anja som er Almunia's opdrætter udstiller desværre ikke så meget mere men jeg vil rigtig gerne hjælpe dig for det kan sagtens lade sig gøre.

    Du skal bare sørge for at gøre hende ordentligt i stand - bade og føne hendes pels glat og fin og så helst ikke lade hende blive våd ved fx at lade hende gå ind til Herning hvis vejret er dårligt...

    Det skal nok lykkes!



  • #112   26. okt 2011 Og dem der siger at handling ikke betyder noget - hmm kan kun sige at man så ikke helt har gennemskuet hele udstillingsgamet....
    Udstilling kan deles op i mange forskellige grupper....
    Folk som kommer en eller to gange udelukkende for en avlsgodkendelse, folk der godt kan lide konkurrencen og så de nærmest professionelle udstillere og opdrættere for hvem udstilling er et nødvendigt og vellidt del af deres opdræt...

    Er man helt grøn og bare vil have sin avlsgodkendelse i hus - der kan jeg godt forstå de ting der stilles op her og hvor overvældende og forvirrende det kan være. Ideelt set alliererer man sig med sin opdrætter som hjælper en og introducerer en for hele showet...


  • #113   26. okt 2011 nej nej nej... seriøst Nicola????!!!!

    HVOR ER DET BARE FANTASTISK!!!!

    Det vil jeg gerne tage imod med kyshånd!
    For mine nerver stejler jo allerede helt vildt! Jeg kan bare ikke det der...
    og jeg har endda stået på mange teaterscener... men det der konkurrence. guuulp!

    Heldigvis fik hun enormt flot kritik på pelsen i Bjerringbro, så noget kan jeg da finde ud af. smiley Er så også det Anja viste mig rigig godt hvordan jeg skulle gøre. hehe.

    Jeg skal nok komme over til dig.
    Du er simpelt hend er ENGEL!!


  • #114   26. okt 2011 Nej det var da så lidt.
    Vi ses i Herning begge dage : )


  • #115   26. okt 2011 Hvor er det sødt af dig Nicola. Stor rygklapper herfra smiley

  • #116   27. okt 2011 Kanont.... held og lykke

  • #117   27. okt 2011 Karina du kan roligt føle dig tryg ved Nicola, hun er bare super :-)))

    Smiler stolt af min søde opdrætter her :-)) Jeg ved bestemt heller ikke hvad jeg skulle gøre uden Nicola, hun var og er bestemt en drøm af en opdrætter og var mig en stor hjælpe med gode råd og klargøring af Bazil til vores første udstillinger for 2 uger siden :-)))

    Så jeg er lykkelig for at være så heldig at få lov til at købe hund af dig Nicola og du ved jeg vender tilbage næste gang :-)))


  • #118   27. okt 2011 Sq dejligt at læse!

  • #119   27. okt 2011 Ja det er skønt ikke Karin smiley Jeg synes det er fantastisk der findes mennesker som Nicola der bare tilbyder sin hjælp smiley

  • #120   27. okt 2011 Det er virkelig dejlig læsning :)) Skønt, der findes mennesker som Nicola!

  • #122   27. okt 2011 Hatten af for Nicola - stort må jeg sige!!

  • #123   27. okt 2011 Tak alle for jeres søde ord, men i min verden er det en selvfølge at man hjælper andre! Som man jo selv er blevet det.
    Det er de færreste der har lært det her "game" uden en slags "mentor" og sådan en og flere har jeg da også haft....
    Aller helst så jeg at jeg kunne hjælpe Karina til selv at gå i ringen med Almunia, men ellers går det mig da intet at gøre det for hende. Jeg har kun en han i champion klasse, så det er intet problem...
    Jeg synes faktisk, at man som opdrætter er forpligtet til at hjælpe både sine hvalpekøbere og til generelt at være en hjælp for dem som ikke har samme erfaring og viden som en selv....

    Nadja: der er vist ingen tvivl om, at vi to har noget nær et perfekt samarbejde smiley
    jeg glæder mig allerede til du skal have næste lille bandit herfra for det er en fornøjelse smiley


  • #124   27. okt 2011 Sådan Nicola! Hvor er det godt smiley Har set dig in action og du er jo totalt sej til det der smiley


  • #125   27. okt 2011 Tak Nicola du kan tro jeg også glæder mig til at have flere rødder rendende rundt herhjemme, selvom Bazil var billigt til salg for nogen timer siden da jeg opdagede han havde trådt i sin egen lort i haven og bagefter gik en tur henover min nyvaskede sofa *LOL* Men pyt man kan jo kun more sig over ham når han laver ballade :-)) Undvære ham nej det kan jeg ikke har jo forelsket mig fuldstændig i min lille dreng :-))

Kommentér på:
lige "lidt" udstillingsfrustrationer fra mig

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce