4.435 visninger
|
Oprettet:
Christina <3 Pina's moar <3
Tilmeldt:
11. jun 2007 Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 1.970
Tilmeldt:
11. jun 2007 Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 1.970
Bløde svampede boller? {{forumTopicSubject}}
Hey. Jeg håber i kan hjælpe mig med at få nogle bløde lækre boller.
Når jeg bager laver jeg en helt vildt grov og "sund" dej, dvs, jeg bruger meget lidt hvedemel og olie. Mine boller smager dejligt, men de bliver bare lidt hårde udenpå..
Hvordan får jeg bløde svampede men sunde boller??
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
Det er sværere end svært at lave helse boller, der smager og føles som det du efterlyser, min mor laver en variant, hvor hun bruger ahorn sirup, de er stadig hårde i skorpen, men dog ikke så meget.
jul 2009
Følger: 6 Følgere: 17 Hunde: 3 Emner: 52 Svar: 1.323
Og så skal du glemme alt om vejledende hævetid, lad dit brød hæve, til det er ca. dobbelt størrelse, det kan tage op til 1,5 time, men så heller ikke længere med "normal" gærmængde, da gæren begynder at dø.
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.493
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
jun 2007
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 1.970
Karen: Jep det er nemlig bare sværere end svært at få lækre helseboller
jul 2009
Følger: 12 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 23 Svar: 283
okt 2006
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 657
jun 2007
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 1.970
sep 2007
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 78 Svar: 667
jul 2009
Følger: 12 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 23 Svar: 283
jun 2007
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 1.970
- 150 g. skårne rugkerner (sat i blød med 300 ml. kogende vand i 4 timer).
- revne gulerødder 250 g.
- 800 ml. vand + 200 ml. skummet mælk
1/2 pk. gær
- salt
- 2 æggehvider
- ca. 750 g. rugmel
- ca. 500 g. hvedemel
- 150 g. havregryn
Fremgangsmåde:
kernerne sættes i blød.
vand og mælk blandes (temperaturen skal være så gær kan opløses heri), herefter opløses gæren i. Æggehvider og salt tilsættes. Jeg tog min håndmixer og piskede blandingen, inden jeg gik videre. Gulerødder og kerner (+ evt. overskydende vand) tilsættes. Havregryn og rugmel tilsættes. Jeg tog hvedemel lidt efter lidt, og da dejen blev mere medgørlig, smed jeg den ud på et meget melet bordet og "æltede" hvedemel i til en ønsket konsistens. Det bliver en meget klistret dej, når der er så meget rugmel i, og forholdsvis lidt hvedemel, men jeg stoppede da havde en sammenhængende klump, og jeg kunne håndtere dejen på overfladen uden den sad for meget fast i fingrene, dog er den meget klistret i midten stadig, så man kan ikke ælte den 100 % igennem. Jeg hældte meget mel i skålen, så dejen ikke sætter sig for meget fast, og kom dejen i til hævning
Hævetid: 2 timer ca. til dejen er dobbelt str.
Hæld dejen ud på et melet bord, og form boller med mel på hænderne. Sæt bollerne tæt på en plade (så de vokser sammen når de hæver igen). Der blev ca. 2 plader boller.
Efterhæv ca. 1-1,5 time..
Pensle bollerne med yoghurt naturel 0,1% og bag ved 180 grader i 15-20 min. Jeg havde et fad med vand i ovnen samtidig.
De blev super lækre og bløde - så 1000 tak
okt 2006
Følger: 11 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 657
Tusind tak, det ser ud til at være en lækker - og sund - opskrift! Jeg har også både gulerødder og æbler, så det skal da prøves!
jun 2007
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 1 Emner: 154 Svar: 1.970
Bløde svampede boller?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside