907 visninger
|
Oprettet:
patricia medkællinge jyde .
Tilmeldt:
22. feb 2007 Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.748
Tilmeldt:
22. feb 2007 Følger: 41 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 440 Svar: 3.748
kinesisk, thai, indisk osv {{forumTopicSubject}}
kom med jeres bedste opskrifter på øst.inspireret mad... har lige fået flip med wok osv... ku bare godt bruge noget inspiration
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.264
masala krydderi til karryretter, ingefær, galangarod, 3. krydderi, citrongræs, oystersauce, soya, kokos, sesamolie, risvineddike m.m.
Øvrige ingredienser: alt godt fra havet, kylling og andet kød, yoghurt (ikke til kinesisk eller thai), bambusskud, bønnespirer en masse andre grøntsager, frugt, sukker, rismel (til jævning), jasmin-eller basmatiris, kinesiske nudler, filodej til friturestegning.....
nov 2006
Følger: 15 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 273 Svar: 2.424
Har en veninde med en thailandsk mor, hun har lært mig at lave disse :
Glasnudler med svinekød.
2 pakker glasnudler
500 gram hakket svinekød
Et halvt bundt bladselleri (skåret i små stykker)
2 løg (I fine skiver)
4-5 tomater (i fine skiver)
Hvidløg
et bundt frisk koriander.
2-3 små chilier (alt efter hvad man kan lide)
Fish sauce
1 boullionterning
Citronsaft (frisk)
Bring en gryde med vand i kog, put glasnudlerne i, læg låg på og tag gryden af varmen. lad dem stå i det varme vand i 3 min, inden du hælder dem i en si, skyller dem med koldt vand og skærer lidt i det med en kniv eller klipper med en saks,
Steg kødet indtil det har dannet en masse saft og er blevet hvidt.
Put så mordet koriander, hvidløg og chili i.
Put en bouillionterning i.
Hæld citronsaft og en god sjat fiskesovs i.
Smid løgene i og lad dem blive bløde.
Bland tomater, bladselleri og glasnudler i og lad det varme igennem.
Caw Pat
300-500 gram svinekoteletter.
En stor portion kogte ris
2-3 løg i fine skiver.
et halvt bundt frisk koriander
4-5 fed hvidløg
3-4 chilier
Citronsaft
Hvid soya
bouliionterning
Steg koteletterne hvide.
Put det mortede koriander, hvidløg og chili i (Husk at gemme noget af det til senere !
Hæld en god sjat hvid soya i og smid terningen i.
Smag til. Det skal være stærkt og salt.
Put løgene i og lad dem blive bløde.
Bland de kogte, varme ris i.
Lav så en blanding med citronsaft og det sidste af det mortede hvidløg, chili og koriander i.
Dette kan hældes over, når man har taget en portion.
Tigerrejer
Hvidløg
frisk koriander
Maggi
Tigerrejer (Husk, at køber du dem rå skal de pilles og renses)
Olie
Varm olie olie op i en pande.
Brun hvidløget (i må tern).
Steg rejerne lyserøde.
Hæld lidt maggie og den friske koriander over.
Man kan også droppe olien, maggie og koriander og stege dem i sweet chilisovs med frisk hvidløg. Uhhm
Thai frikadeller.
500 gram svinefars
1 æg
lidt mel
masser af hakket hvidløg.
lidt maggie.
Bland farsen og form dem til små frikadeller.
Steges i rigeligt med olie, så de bliver sprøde.
Spises med ris, der er hældt lidt maggie på eller en blanding af citronsaft, hvidløg, fishsauce og hvidløg.
Det er lige dem, jeg kan huske lige nu
nov 2007
Følger: 26 Følgere: 24 Hunde: 3 Emner: 542 Svar: 10.735
Rejer (de store) eller kylling svitses sammen med forårsløg i få min. (kylling lidt længere end rejerne)
Tilsæt noget af den søde chilisauce man ka købe på flaske
Drys med cashew- og peanuts - gerne ristede og mange.
Server med ris eller nudler.
kinesisk, thai, indisk osv
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside