Hjælp, jeg har købt en kylling!! Hjælp, jeg har købt en kylling!!
Ja, efterhånden har man jo vænnet sig til, at alt kød købes nærmest i mundrette stykker, men nu har jeg altså købt en hel kylling og er lidt på den.
Planen er, at bruge halvdelen til noget baskisk kyling-agtigt i en gryde og den andel halvdel vil jeg bare ovnstege. Jeg forestiller mig, at dele den i 4 - kan man gøre det med en stor kniv? Og det, jeg steger i ovnen, hvor længe skal det have og på hvor mange grader? Og hvordan forbereder jeg den?
Jeg kan huske noget fra min barndom med noget meget sprødt persille-krimskrams ovenpå ovnkylling - nogen der ved, hvordan man evt. laver det?
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
dec 2009
Følger: 23 Følgere: 21 Hunde: 3 Emner: 47 Svar: 852
Men når man koger en kylling skal den have ca 45 - 60 min jeg gætter på den skal have det samme i en ovn ved 200 grader hvis det er almindelig ovn og ca 180 hvis det er varm luft.
Når kylling har fået ca 45 min kan du tage den ud og skærer ind til benene, kødet må IKKE være rosa det skal være helt hvidt :o)
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
aug 2005
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 32 Svar: 783
du kan jo hvis du har en god stak persille ligge din kylling over på det og så smide det i ovnen....så måske lige komme lidt salt og peber oven på din kylling. og så kan du stege som du lyster stort set...
jeg steger nok altid min kylling for meget -gg- men jeg hader bare hvis det er rød på nogen måder
men omkring de 200 grader er nok ikke helt forkert og så er tiden jo alt efter hvor meget der er og hvordan du vil have det ....
man stik i det og er saften klar så skulle det jo være nok
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
Mht persillen, bliver den så ikke blød, hvis den ligger under kyllingen og får saften over sig? Det jeg tænker på, der var ovenpå min barndoms kylling havde nærmest konsistens som friturestegt tang. Måske har det bare været blandet med smør og lagt over? Hmm, må vist prøve mig lidt frem her
aug 2005
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 32 Svar: 783
men uha hvor land tid bom bom det er lidt svært men hvis du giver det 45 min så skulle det være helt færdig
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.885
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.885
(link fjernet)
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
Ja nemt ser det jo ud :). Mon ikke man kan lade vingen sidde på bryststykket når nu jeg har fået ind i hovedet, at jeg vil have den i kvarte
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.885
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.885
Og så man også lige vinkle kniven rigtigt, når man skærer brystet af, men det er faktsik ikke SÅ svært, hvis man går stille og roligt frem. Når man har prøvet det et par gange, så går det som en leg.
Der kommer ihvertfald aldrig en fjerkræssaks i mine hænder igen ;o)
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.493
Da mine forældre var unge ( i midten af 1950)og havde 2 små børn, flyttede de til Grønland for at arbejde i 2 år.
De blev bare sat af skibet ved kysten og skulle så selv finde hospitalet (hvor de skulle arbejde).
De fandt hospitalet og det hus, som de skulle bo i.
Da de havde boet der lidt tid, fandt min mor pludselig ½ moskusokse smidt ved bagdøren.
Det var en hilsen fra beboerne i byen........*GG*
Fin hilsen, men som min mor sagde "Der stod altså ikke noget i Frk. Jensens Kogebog om hvordan man parterer ½ moskusokse"........*GGGGGG*
Så hun måtte stå i stearinlysets skær (der var ingen strøm på østkysten dengang) og partere denne ½ moskusokse.......*GGGGGGG*
aug 2006
Følger: 38 Følgere: 69 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.885
Men for hulen da en gæstfrihed!
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.493
Men meget sødt tænkt af beboerne i bygden:-))
Nu gik man jo heller ikke lige til købmanden og handlede.........*GGGGGGG*
Faktisk foregik al færdsel på hundeslæde med et gevær ved siden af sig:-))
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
Mette
Haha, jeg kan lige se det for mig :D. Minder mig om min barndom, hvor mine forældre og dem, vi boede sammen med købte en halv gris, som så skulle parteres på spisebordet. Efter mange timers forsøgen og diskuteren frem og tilbage, var bunken til hakkekød ved at vokse sig så stor, at min farmor, som havde stået i slagterbutik, måtte tilkaldes, så vi ikke skulle leve af frikadeller og krebinetter i et halvt år.
Hjælp, jeg har købt en kylling!!
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside