{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
699 visninger | Oprettet:

Hjælp til læring af indkald. {{forumTopicSubject}}

TIL DEM DER IKKE GIDER LÆSE DET HELE:
Vil have gode råd til hvordan man lærer sin hund indkald.

Er lidt i tvivl om jeg har brug for at blive urolig, for min hund (Misya) har ellers lystert som regel. Hun er bare begyndt at lukke HELT ned når jeg slipper hende fri i en mindre park hvor jeg bor (indhegnet og hvor hunde må gå løs). Så snart hun ser en anden hund eller menneske, spæner hun over til dem, hopper op og så når jeg prøver at kalde hende til mig eller fange hende, gør hun alt for at gøre mig endnu mere pinlig berørt. Prøver at kalde både sødt og vredt.
Jeg tror hun kommer i løbetid i løbet af denne eller næste uge, og det er jo nu lømmelalderen begynder (hun er 8 mdr.), men jeg kender hende bare nok til at hun bliver ustyrlig hvis hun ikke kan slippes fri. Hun har brug for SÅ meget motion, og der er ingen steder jeg kan tage hen med hende hvor vi ikke møder nogen, så bliver nød til at lære hende endnu bedre at komme når jeg kalder.
Godbider hjælper ikke hvis der er en anden hund. Hun er også begyndt at løbe pænt langt væk fra mig når jeg slipper hende løs.

Er der nogen som kender en rigtig god metode at lære sin hund indkald på? Jeg har faktisk aldrig trænet det med hende, det kom bare af sig selv, og hun har været rigtig dygtig engang, men nu hører hun bare INTET!!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til læring af indkald.
  • #2   15. apr 2009 for det første er det ikke ualmindeligt at det pludselig ikke høre efter i den alder. det er den første kønsmodning og lømmelalder der sætter ind. stil ikke for store krav, men vær konsekvent.

    træn rigtig meget hvor du kan rose, de ting hun kan og som hun kan lide at lave. du skal vise hende du er en positiv leder, der kan de gode ting.

    til indkald skal du have en stor snor i evt en flagline, der skal være rigelig længde. gå et sted hen med god plads og bestem dig til hvor langt hun må gå fra dig inden du kalder ind - ikke ret langt i begyndelsen - når du så kalder og hun ikke kommer ind trækker du stille i snoren til hun er inde hos dig, og ros ros ros.

    sørg i det hele taget for altid at rose inden hos dig, så det altid er et godt sted at komme hen.

    jeg ved mange bruger en fløjte eller klikkertræning til at rose hunden, fordi det er svært for dem at virke glad når hunden kommer ind, når man har stået meget længe og kaldt på hunden


  • #3   15. apr 2009 Tak for de to svar (: .
    T&T: Tror jeg vil prøve med en hjælper .. (:
    Connie J: Stiller heller ikke store krav til hende, og roser hende hver gang hun gør noget godt, også selvom det ikke er noget stort. Fx når hun sitter pr. automatik ved et lyskryds osv. Hun er rigtig god til at sitte :b .
    Tænker også meget på at hun er ved at komme i lømmelalderen - trøster jeg mig selv lidt med, syens bare det er slemt når hun overhovedet ikke hører efter mere.
    Mit problem er bare at jeg overhovedet ingen penge har, og står i gæld osv., så mit budget rækker ikke til en flexi-line, men må den jo blive nød til hvis hun ikke kommer når jeg kalder.

    Tak for de gode svar . Håber de hjælper smiley


  • #4   15. apr 2009 ja men en flagline koster vist ikke så meget. kan ikke huske prisen. men selvfølgelig hvis man slet ingen penge har.
    flexliner er jeg ikke tilhænger af


  • #5   15. apr 2009 Okay, hvordan kan det være?
    Kan være jeg skulle overveje at købe en lang snor så til træningen, hvis det kunne være ligeså smart.


  • #6   15. apr 2009 jeg synes for det første ikke man har styr nok på hunden i flexline, der er tilfælde af hvor de ikke holder og det er svært at lave et rolig indruldning af flexlinen.

    desuden er den tynd ogkan være skarp hvis den kommer rundt om et hundeben eller hals


  • #7   15. apr 2009 Jeg har samme problem med min Tiger. Han gider heller ikk rigtig komme længere når han er fri. Og det er bar så flovt når der kommer andre mennesker enten med el. uden hund, og han bar løber hen til dem, og ignorer mig helt.. Hehe.. Så jeg kan sagtens følge dig smiley Man blir bar så hidsig og pinlig over det.. Specielt når man samtidig ved de har lystret utrolig godt førhen, og stadig gør nogle gange..
    Så derfor hugger jeg lig hjælpemidler herfra også smiley


  • #8   15. apr 2009 http://www.grosserguiden.dk/Udviklingsskema/udviklingsskema.html
    om hundens forskellige udviklingstrin

    hvis du kan nå det inden hunden mister interessen for dig, så prøv at løbe den anden vej eller sæt dig ned og vær meget interesseret i at grave i jorden, kommer hunden, så har du guffer parat i sammen kan "grave" frem at græsset.



  • #9   15. apr 2009 Jeg har prøvet og gå modsatte vej, og endda gå ind i opgangen og lukke døren, men han er så fræk han bar kigger efter mig og så ellers bar snuser videre.. Så tror han er blevet lidt for selvstændig hvis man kan sige det sådan.. Men heldigvis kan jeg få ham til mig ved hjælp a en kæp.. Men bar ikk altid man har sådan en i nærheden, og han skal jo komme så snart jeg kalder på ham..

  • #10   15. apr 2009 Connie: Nå ja, kan jeg egentlig godt se, men når det kun drejer sig om indtil lømmelalderen er nogenlunde overstået. Det er vel ca. 3-4 mdr.? Det er jo den eneste form få følelse af at 'gå fri' hun får, hvis det ikke lykkedes mig at lære hende det.

    Mopsejer: Tusind tak for det (: . Kunne være jeg skulle tage en smut forbi der såh !

    Charlotte: Dejligt at vide at man ikke er den eneste der har det problem !! Der er simpelthen ikke noget mere pinligt, end hvis hunden ikke kommer når man kalder. Her den anden dag løb hun efter to små drenge som spillede fodbold (hun ELSKER fodbolde over alt i verden), hvor hele familien på ca. 15 mennesker var på skovtur. Hun gøede og sprang rundt over det hele for at få fat i fodboldene, som en dame have taget for hun ikke skulle ødelægge dem. Jeg tror det tog mig 10 min. før en dame fra skovturen fangede hende for mig. Det var SÅÅH pinligt at jeg gik direkte hjem, selvom jeg lige var kommet. Kunne ikke se dem i øjnene igen, hehe. Det er bare hårdt når man lige pludselig ikke kan styre sin hund mere, for man kunne jo styre hende perfekt tidligere.


  • #11   15. apr 2009 Og lad være at kalde når du kan se hun ikke vil komme.. Fx hvis hun lugter til et eller andet, så hellere hente hende og undgå et mislykket indkald.. Og husk altid at stoppe når det går bedst - så det også bliver en succes næste gang i skal træne indkald smiley

  • #12   15. apr 2009 vores er heldigvis så madglade. det første ord de lære er hundeguffer. så virker deres navn ikke, så siger jeg hundeguffer, det virker hver gang.

    men jeg havde mit hyr med Galia dengang hun var ca 1½år, der var jeg ude og øve med flaglinen, det virkede super.


  • #13   15. apr 2009 Haha.. Tiger elsker os fodbolde, så ser han nogle spille trækker han sindsygt meget for a komme hen og få fat på den.. Hehe.. Ja det er rart man ikke er ene om problemet smiley Det os lidt svært og finde nogle a træne med da jeg har en amstaff som de fleste mennesker er lidt utrygge ved smiley For han ska da virkelig lære og komme når jeg kalder.. Ligegyldig om der er andre mennesker, hunde eller ingen.. Problemet er os bar a nogle godbidder elsker han gigantisk meget hjemme, men udenfor er de pludselig intet for ham.. Han snuser lig til dem, kigger den anden vej, og venter spændt på han må løbe frit igen eller vi går videre.. Rigtig streng er han blevet..

  • #14   15. apr 2009 Ja, jeg er med på Connies råd, jeg blev dog anbefalet tørresnor, men om det er det ene eller det andet er jo ligegyldigt.

    Man kan også købe longerliner til heste i Harald Nyborg til en 50´er. Så er der krog og håndtag på smiley

    Held og lykke med dine fine lille lømmel.


  • #15   16. apr 2009 er der ikke et sted du kan ta ud om natten i hvert fald i weekenderne hvor der ikke kommer andre folk... det havde jo været fantastisk... nu bor jeg på bornholm så der er en del steder at ta hen hvor der ingen mennesker kommer om aftenen... så jeg tager tit ud om aftenen og la hundene rende løs og træne lidt inkald

  • #16   16. apr 2009 det kan også hjælpe hvis du aftaler med en om at komme forbi og beder personen om at sende hende hjem.. gøre sig lidt stor og farlig med stor stemme.. det hjælp på min.. hun var mega dygtig til hundetræning og stikke af.. det gjorde hun så en sag hvor en anden træner kom forbi med hans hold og min hund tog halen mellem benene og så kunne du tro mor var mere rar..

    personen skal ikke røre hende.. bare råbe hjem og så hoppe ud efter hende..
    lidt som ens mor sagde når hun var sur og man skulle gå hjem...

    håber du forstår smiley


  • #17   16. apr 2009 vi har en tørresnor, som vi sætter på hende hvis vi er et sted, uden hegn omkring. den der med hjælper på, har jeg prøvet én gang, og det gik faktisk super.

    start evt. med at træne i din have .. ? jeg har samme problem, så jeg kikker lige med (: <33

    /Helene


  • #18   16. apr 2009 Jeg bor i en lejlighed med en lille baggård, der løber hun dog ikke væk fra endnu.
    Det går ikke om natten, da jeg ska sove ved omkring 10 tiden, og derfor ikke kan nå det når det bliver mørkt.
    Ansofie N: Jeg forstår ikke helt hvad du mener? :s . Kan godt være jeg læser det lidt forkert (: .
    Mopsejer: Hehe, lyder meget ligesom Misya smiley . Intet hjælper når man skal kalde hende ind.
    Charlotte: Ja, men folk er dog ikke så helt vildt bange for hende endnu, da man på alle måder kan se hun er glad og venlig, hun er jo heller ikke så stor endnu.. Halen logrer så meget at røven vrikker med, og så smiler hun helt vildt når hun møder nogen som vil snakke. Tror ingen kan misforstå det smiley . Det farligste hun gør er at slikke.

    Jeg har fundet en som gerne vil træne med hende. Hun har selv en lille amstaff på 10 uger (: .


  • #19   16. apr 2009 Hehe jaa Tiger er os altid total glad når han møder folk, og kan han se de vil hilse og der blir givet lov så gør han akurat det samme med halen så røven bar fiser med.. Ser total grineren ud smiley Tiger har bar fået utrolig mange muskler, så nogle folk kan godt se lidt nervøse ud trods de kan se hvor glad han er.. Dog hilser de stort set os altid alligevel smiley Han er jo os snart 2 år..
    Det er da super.. Håber da det vil lykkes for dig smiley


  • #20   18. apr 2009 Okay, tusind tak. Har en netto 50 m fra mig, så smutter da lige derned her senere (: .

    Charlotte: Ja, men folk skal jo også lige have lov til at se ens hun an (: .


  • #21   18. apr 2009 Ja det ska de skam ha lov til.. Og heldigvis er der dog ingen som har virket bange el skyndt sig over på den anden side som nogle oplever smiley
    Her forleden var der endda en dreng på omkring 8 år der kom og spurgte om han ikk godt måtte hilse på min hund, og moren stod længere henne og smilte.. Det var skam en super dejlig oplevelse smiley


  • #22   18. apr 2009 Jeg har dog oplevet at folk er gået over på en anden side, og en der sprak væk, men tror dog også han var bange for hunde. Jeg ser ofte at folk med mindre hunde går over på den anden side.

  • #23   21. apr 2009 Ja det sker desværre tit.. Specielt dem med mindre hunde sys jeg.. Ofte skynder de sig og dreje ned a en sti når de får øje på os.. Men er lidt heldig her hvor jeg bor.. Der er nemlig ok mange med muskelhunde a enhver art smiley
    Men det andet er ret sørgeligt.. Vi kan desværre nok ikk ændre på det..


  • #24   21. apr 2009 Nej desværre. Jeg har lige været ude og købe hund nr. 2. Hun er en blanding af amstaff og amerikansk bulldog, og super flot - synes jeg. Var ude på en lang gåtur med hende og Misya her idag, og har aldrig set så mange som skyndte sig den anden vej før. Hun er 6 mdr. og er okay stor. Forstår dem på en måde godt, men man bliver jo bare lidt ked af det, når man ved hvor dejlig ens hunde er :s ..

  • #25   21. apr 2009 Ja, det ved jeg godt, og jeg forstår også godt måden folk reagerer på, jeg synes bare det er synd, og det er jo også svært at socialisere en hund som ingen andre vil lege med .. Håber du forstår. Vidste godt hvad jeg gik ind til da jeg fik racen (: .

  • #26   21. apr 2009 Nej desværre.. Muskelhunde kan godt virke lidt ivrige nogen gange synes jeg, men er da trist hun ikke kunne lide det.

Kommentér på:
Hjælp til læring af indkald.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce