{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.761 visninger | Oprettet:

Gode Råd: At lære hunden nej! {{forumTopicSubject}}

ORDET NEJ
At lære hunden at ordet NEJ-
Betyder Ingen Adgang, Stop, Det må du ikke og lignende.

Og ordet JA eller VÆRGSO- Betyder at du nu har givet Tilladelse, Roser den eller hunden FRI.

BENYTTELSE
Dette er en god ting at kunne, både mht. at lære/vise hunden, f.eks. at de ting der står på sofabordet ikke tilhører den. Eller at den ikke må være i sofaen, eller hoppe op og meget mere - en god korrektionshjælper når man træner hunden, eller når den gør noget NEGATIVT smiley

Ordet JA- kan bruges bl.a. til at give hunden signal til at den godt må gå hen og hilse, ellers kan bruges godt sammen med forskellige aktiviteter, og FORSTÅES positivt for hunden som ROS og BELØNNING:

--------------------------------------------------------------
Både i privaten og på pladsen bruger/brugte vi disse øvelser, og de kan bestemt anbefales, da ordet NEJ, næsten er enhver hundeejers og hunds must at styrer.
-------------------------------------------------------------

NEJ ØVELSEN - TRÆNING
Derhjemme, i bussen eller andre siddende steder, er denne øvelse ganske fin at bruge.

Hunden sidder foran dig. I har fronten mod hinanden. Du sørger for hundens opmærksom er drejet på dig.

Du ligger hurtigt tre gange godbid på knæet, efterfulgt af ordet JA eller VÆRSGO(alt efter hvilken kommando du ønsker at lære hunden). Kommandoen skal gives lige INDEN hunden tager godbidden.

4. godbid, bliver lagt på knæet med ordet NEJ! Hunden må ikke få denne godbid, forend du har givet JA-kommandoen.
Meget muligt vil hunden prøve at tage den, men der skal du hurtigt (uden at skræmme hunden med vild fagt) dække med hånden for godbidden.
Når hunden så, er faldet til ro igen, kigger på dig, fjerner du hånden, og siger JA hvorefter hunden må tage godbidden.

Denne øvelse virker også fint udenfor. Der kan man lægge de tre godbidder på jorden, en efter en mens hunden tager dem, og den 4. med ordet nej, og en evt. fod der skærmer mellem godbid og hund når/hvis hunden trods kommandoen nej, forsøger at tage den.

Efter et par gange med disse øvelser, begynder hunden at forstå tilknytningerne til de forskellige kommandoer, og du kan nu øge sværhedsgraden, ved at nøjes med 2 JA-godbidder, istedet for 3, og afsluttet med en NEJ-godbid...
Osv. indtil hunden, forstår at når du siger NEJ, og "dumper" en godbid på jorden, må den først tage den/reagere på din JA-kommando.

Held og lykke med det, håber I får ligeså meget glæde af det som jeg og Freja har fået smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Gode Råd: At lære hunden nej!
  • #1   7. apr 2009 Jeg har lige et spørgsmål. Jeg kan ikke forstå hvorfor du vil give hunden lov til at tage godbidden efter du har sagt nej.. Altså en JA kommando efter en NEJ kommando. Jeg mener da klart at det kan give stor forvirring, at hunden får lov til at få den genstand, der er sagt nej til efterfølgende. Hvad så når den gnaver i ledninger og overfører "først-nej-så-ja" øvelsen??

  • #2   7. apr 2009 det er da vær at prøve.. smiley det joen go ting de kan ja og nej komandoen smiley

  • #3   7. apr 2009 Grunden til at du giver JA kommandoen bagefter, er for at belønne hunden, give den opfattelse/forståelse af forskellen mellem NEJ og JA-
    At NEJ=ingen belønning/godbid, ingen ros. Og JA= godbid og ros, positivt

    Ordet NEJ- er på sin måde ikke et belønningsord- og derfor kan det komplicerer hundens forståelse af ordet, hvis det bliver understøttet med en godbid altså NEJ = ROS

    Så JA gives, dels for at aftage effekten af Nejet, og samtidig styrker det hundens opfattelse af at Ja er positivt og betyder værsgo.... smiley

    Håber jeg kunne uddybe forståelsen af det smiley


  • #4   7. apr 2009 Hunden skal jo også lære, at når du har sagt, NEJ, til at den må tage den godbid du har lagt, at den så skal vente på signalet/kommandoen fra dig, der siger, VÆRSGO, til at nu må den godt tage gobidden.


    Ellers kan hunden i princippet bare blive ved med at sidde og kigge på en godbid, som den ved den ikke må tage. Fordi den venter på et KLAR signal.

    På den måde er man også med til at lære hunden, at et enkelt NEJ betyder nej, så man ikke er nød til gentagende gange at sige det, hvis hunden gør noget den ikke må.

    Desuden kan man understøtte alle kommandoer med en kropsfagt, så man kan i princippet få hunden til at gøre mange ting, uden at man siger et ord....

    smiley


  • #5   7. apr 2009 Jeg indlærer det helt anderledes. Jeg ligger en godbid på fod eller knå og holder hånden over, så hunden kan se og lugte godbidden, men ikke spise den. Når den forsøger at tage godbidden siger jeg nej med dyb stemme og understøtter evt. med kropssprog. Idet hunden fjerne opmærksomheden roser jeg den, enten verbalt eller med en anden form for belønning end den godbid, der er sagt nej til.

    Du skriver: "Ellers kan hunden i princippet bare blive ved med at sidde og kigge på en godbid, som den ved den ikke må tage. Fordi den venter på et KLAR signal."

    Nej, det kan den netop ikke. For når der er sagt nej til et objekt, så er det ALTID et nej til dette objekt. Dvs. at den ikke får godbidden.

    Ja øvelsen er jo en helt anden øvelse. Sidestiller du Ja og Værsgo? Det gør jeg nemlig ikke. Ja øvelsen, er en øvelse i positiv forstærkning. Det er en øvelse, hvor vi bekræftiger hunden i, at det den gør er helt rigtigt. Det er ikke en kommando, der kan sidestilles med verbal ros som eks. "dygtig", men en kommando der oversat betyder "fortsæt du endelig med hvad du har gang i - det er helt rigtig".

    Du skriver:
    "Grunden til at du giver JA kommandoen bagefter, er for at belønne hunden, give den opfattelse/forståelse af forskellen mellem NEJ og JA-
    At NEJ=ingen belønning/godbid, ingen ros. Og JA= godbid og ros, positivt"

    Jeg kan ikke forstå at du vælger at bruge en JA kommando som verbal ros. Jeg vil altid vælge "dygtig" istedet. Så bliver ja kommandoen jo udvandet, og bliver sidestillet med en dygtig kommando. Hele tanken bag at have en specifik ja kommando, er jo at bruge den til noget specifikt. Og ikke som et synonym for dygtig.


  • #6   7. apr 2009 Alle disse øvelser kan i princippet bruges. Jeg har også brugt den med at holde en godbid i lukket hånd.
    Den brugte jeg i starten på ordet nej, senere til at træne gi-pote, pege, vinke m.m.

    Det vigtigste er i princippet vel, at man træner NEJ, på en eller anden måde, og at hunden på en eller anden måde, bliver trænet f.eks. ved at lære den, at når der bliver sagt NEJ - at så får den ikke nogen godbid/bellønning.

    Det er i princippet det alle NEJ - øvelser går ud på. smiley

    Sidstnævnte, med godbidder på jorden, bruger vi på pladsen, men de andre øvelser, har jeg brugt før træning, derhjemme, som følge af andres råd, og mine erfaring med de to andre hunde jeg havde smiley

    Man skal vel gøre det man synes bedst om, jeg kan godt lide disse øvelser - fordi de lære hunden mere end blot ordet NEJ.

    Men man skal jo altid huske på hvordan en hund bedst kan lide at blive trænet, og så holde pauser, min holdning er bestemt, at hunden skal have en positiv oplevelse ud af det, og det er vigtigt at stoppe træningen iINDEN hunden bliver træt eller uinteresseret smiley



  • #7   7. apr 2009 Og som jeg skriver - Man vælger en JA -kommando, som man ønsker hunden skal lære det.
    Man kan bruge JA, VÆRGSO, DYGTIG, FIN eller andet....Det er i begyndelsen lige meget, men senere, kan det være en god ting, at have lært hunden forskellig mening ved de forskellige ord.

    F.eks. Bruger jeg kun Dygtig eller Fin, når hun gør noget rigtigt. Altså som ros kommando. Hvis hun automatisk går på den rigtige side af fortovet, eller holder positionen i plads...

    Og jeg bruger så ordet, JA eller Værsgo, når jeg giver hende lov til at gå hen og hilse på en fremmed hund, når hun får mad, eller når jeg giver hende lov til at gå indenfor. Altså som en slags bevægelses-kommando.

    Men det er jo forskelligt, hvad man ønsker at lære sin hund... Og nogen har også helt forskellige synspunkter på, hvilke baggrunde øvelserne skal bygge på. smiley

    Jeg træner/bygger mine øvelser på den overbevisning der hedder; at hunden lære bedst gennem leg, og positiv træning, dvs. godbidder er ok at bruge. Og jeg tror på, at man kan bygge øvelser på og bruge viden fra ulvenens socialitet og rangorden, til at træne sin hund på en måde, der ligger tættest på hundens naturlige forståelse.
    Jeg har valgt at træne de steder, hvor trænerne deler samme syn, og derfor er uddannet i træningen med dette som retningslinie.


  • #8   8. apr 2009 Jeg gør sådan at jeg sidder med Izzy ved min side, har en godbid i hånden, viser hende den, lukker hånden og siger NEJ! Når hun tager snuden fra den siger jeg JA og roser!
    Som hun begynder at forstå det skal hun tilsidst kigge væk og helt gå fra tingen. smiley

    Man siger JA fordi hunden skal vide at når den flytter sig så gør den det rigtige.


  • #9   8. apr 2009 jeg har lært det lidt som LineT skriver.
    FOrdi vi er på hvalpe træning er den så lidt mere fuld af bidder for at det er sjovt.
    5-6 ja kiks så en nej kiks og i starten er det nok bare det at hunden kigger væk eller på dig og så får den et ja og vi skal vende os væk forat vise vi ikke er intereseret i den. Der efter afsluttes øvelsen med 3-4 ja kiks igen så det stadigt er sjovt.


Kommentér på:
Gode Råd: At lære hunden nej!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce