Tilmeldt:
18. jan 2007 Følger: 20 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 65 Svar: 494
Rugbrød {{forumTopicSubject}}
Da jeg kommer fra Norge, er jeg ikke opvokset med rugbrød og har heller ikke lært at bage det hjemmefra. Jeg har en gang gået i gang med at prøve at bage her i Danmark. Jeg lavede surdej, men da jeg skulle bruge den nogle dage senere var der mug på den og så opgav jeg det projekt for en tid. Jeg ved ikke helt hvad, der gik galt, men surdejen var i alle fald ubrugelig. Er der ikke et eller andet med, at man tager noget af dejen fra til næste gang man skal bage, men hvordan skal man opbevare den så der ikke kommer mug på den?
Nu kunne jeg godt tænke mig at prøve igen. Er der nogen her på gruppen, der er god til at bage rugbrød, som kunne tænke sig at give mig et lille kursus og en god opskrift? Det må gerne være en med rugkerner og evt. solsikkekerner mv.
På forhånd tak for hjælpen.
Mvh. Bageprinsesse Karimette
jan 2008
Følger: 20 Følgere: 18 Hunde: 3 Emner: 273 Svar: 7.102
4 dl lunkent vand røres med
25 g gær, og tilsæt
1½ tsk salt,
1 spsk honning
450 g groft rugmel og
125 g hvedemel.
æltes godt og læg det i en form (ca 1½ l), et fugtigt klæde lægges over og det hæver ved køkkentemp i 4 timer. prikkes med en gaffel og bages i ca 1 1/4 time ved 200 gr. (varmluft ca 175)
jan 2007
Følger: 20 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 65 Svar: 494
Men jeg vil stadig væk også gerne have et lynkursus i rugbrød med surdej og kerner, hvis der er nogen, der er god til det.
okt 2007
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 4 Emner: 19 Svar: 310
sep 2006
Følger: 51 Følgere: 50 Hunde: 4 Emner: 319 Svar: 3.013
okt 2007
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 4 Emner: 19 Svar: 310
okt 2007
Følger: 21 Følgere: 19 Hunde: 4 Emner: 19 Svar: 310
jan 2007
Følger: 20 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 65 Svar: 494
jan 2007
Følger: 20 Følgere: 17 Hunde: 2 Emner: 65 Svar: 494
Rugbrød
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside