Tilmeldt:
17. nov 2005 Følger: 62 Følgere: 80 Hunde: 2 Emner: 534 Svar: 3.710
kalkunfrikadeller m. koldkartoffelsalt {{forumTopicSubject}}
Ingredienser:
400 g hakket kalkunkød
1 æg
2-3 spsk. hvedemel
2 tsk. tørret rosmarin
4 spsk. hakket persille
1 lille finthakket løg
salt og peber
fedtstof til stegning
Kartoffelsalat :
1 kg kogte faste og pillede kartofler
5 dl fromage frais eller ylette
3-4 spsk. mayonnaise
lidt sød eddike - evt. fra asier eller agurkesalat. (det brugte jeg ikke)
1 tsk. Dijon sennep
evt. HP Sauce eller engelsk sauce. (det brugte jeg ikke)
1 lille finthakket løg
salt og peber
klippet purløg
fremgangsmåde:
Rør kød sammen med æg, hvedemel, krydderier, salt og peber. Lad farsen hvile en halv time. Varm olien på en pande, form farsen til 8 frikadeller og steg dem gyldne i ca. 5-8 min. på begge sider.
Til kartoffelsalaten røres fromage frais med mayonnaise, og de øvrige ingredienser tilsættes under forsigtig omrøring. Smages til. Skær kartoflerne i tern og vend dem forsigtigt i dressingen. Drys med fintsnittet purløg
PS: Jeg har lavet den 2 gange og anden gang brugte jeg almindeligt sennep da jeg syntes da var en tand for stærkt.
Men man kan jo også bare nøjes med lidt mindre
nov 2005
Følger: 62 Følgere: 80 Hunde: 2 Emner: 534 Svar: 3.710
og man kan sagtens bruge glas kartofter hvis man vil, så tager det bare ingen tid at lave
kalkunfrikadeller m. koldkartoffelsalt
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside