{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.668 visninger | Oprettet:

Cavalier fra DDH {{forumTopicSubject}}

Hej alle.
En kollega er på udkig efter en cavalier og jeg har rådet til at købe i DKK, grundet sygdom/avlskrav osv osv.

De har arbejdet lidt i det og har så fundet en med hvalpe under DDH, en klub jeg slet ikke kender noget til.
Hvalpens forældre er, ifølge avler tjekket for patella, hjertescannet osv. Ikke MR-scannet.

Jeg er i vtivl om det er udhængning, men hvis nogen kan fortælle mig lidt om/kender til Kennel 4ever you ved Anita Hansen, vil jeg meget gerne høre om det. Også gerne i PB hvis det er udhængning herinde, hvilket jeg selvfølgelig ikke er interesseret i. Jeg har bare sådan lidt svært ved selv at finde noget om kennelen og vil jo selvfølgelig gerne hjælpe min kollega med, at familien ikke køber "katten i sækken" ift sundhed osv.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Cavalier fra DDH
  • #1   13. feb 2019 Jeg kender ingen i DDH, men kan se at ejer har flere racer og tilladelse til erhvervsmæssig opdræt. Det er sjældent et godt tegn, og betyder mange kuld på samme tid = dårligere vilkår for både voksne hunde og hvalpe.
    Ikke et sted for mig.


  • #2   13. feb 2019 Malene, hvor ser du det? jeg kan intet finde selv nemlig..


  • #4   13. feb 2019 Elvira, det er også det jeg har fundet. Kan ikke finde yderligere.


  • #5   13. feb 2019 https://www.den-danske-hundeforening.com/cavalier-king-charles-1

    "Kennel 4 Ever You

    Tilladelse til Erhvervsmæssig opdræt af Hunde"

    https://www.paqle.dk/p/kennel-4-ever-you-s/938291

    Er hvad der kom lige hurtigt på google.

    Generelt virker DDH virkelig som noget hvor hundefabrikkerne holder til, for så kan de sige de har stambog på...


  • #7   13. feb 2019 Elvira, Ja, det tegner jo næppe godt.. smiley


  • #9   13. feb 2019 Jeg ville spørge Karina herinde som har kennel Joy de vie tror jeg nok den hedder smiley hun opdrætter de smukkeste cavaer og jeg ville stole på hende.

  • #12   14. feb 2019 Google hjælper rigtig meget. smiley

    https://www.den-danske-hundeforening.com/


  • #13   15. feb 2019 Tak for alle jeres svar. Jeg har videresendt tråden til min kollega, så hun har selv kunne læse med.


  • Anja H
    Anja H Tilmeldt:
    feb 2019

    Følger: 7 Følgere: 6 Svar: 1
    #14   22. feb 2019 Både jeg og mine forældre har købt hunde ved Anita og det er de meste kærlige og sociale hunde. Vi kan varmt anbefale Anita. Det er i øvrigt cavalier vi har.

  • anita h
    anita h Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 18 Følgere: 17 Svar: 14
    #15   25. feb 2019 Det er da dejligt at folk kan skrive og snakke om en når de aldrig her været på besøg ved en[*kunde være at du skulle komme på besøg og hilse på og se hvordan hundende for*Men nu er man jo heller ikke DKK opdrætter men bare i en lille klub*men de små klubber er lige så gode som de store klubber*I dag er det jo også sådan bare man har 4 hunde så er man fabriks hunde avler hummmm jeg sover i stuen sammen med hvalpene så helt klart mine hunde her det ikke godt mvh Kennel 4 Ever You's

  • #16   25. feb 2019 Jeg kan på det varmeste anbefale Cavalier fra Birgitte, kennel Cava King
    Hun er vist Danmarks ældste opdrætter inden for racen og gør virkelig meget ud af både sundhed og socialisering.
    Lige nu har hun et kuld som er 10 dage gammel.

    https://bricksite.com/Cavaking


  • #18   26. feb 2019 Det er en god klub til mennesker som sætter pris på store pokaler!

    Der er ingen klub, der har så store pokaler som dem.


  • #19   26. feb 2019 ……. og så er det utrolig nemt at få en eller flere af de store pokaler.

  • #20   26. feb 2019 Jeg synes simpelthen det er så sjovt, at en klub ligefrem reklamerer med at hos dem får de store pokaler. smiley

  • #22   26. feb 2019 Hejsa. Vi har købt ved Anita. Det er snart 2 år siden. Jeg kan roligt fortælle, at det var et lidt kompliceret forløb, fordi vi bor i Spanien. Jeg er så glad fir den kæmpe indsats Anita ydede i hele forløbet. Ud over at vi har fået jordklodens mest fantastiske hund, fuldstændig sygdomsfri, og med et skønt sind, så ordnede hun alle papirer, og hjalp med alle vacciner. Som om det ikke var nok, så tilbød hun også at vores lille hvalp kunne få sin lovpligtige karantæne hjemme hos sin mor. Altså hos Anita.
    Aldrig nogensinde har vi oplevet bedre service. Jeg kunne skrive en hel bog, men skulle jeg gøre det kort: "Anita har verdens bedste hunde, og vi er så priviligerede, at vi har fået lov at have en af dem". Vi vil anbefale Anita til enhver, der med et godt hjerte ønsker sig en pragtfuld hund.


  • Lotte N
    Lotte N Tilmeldt:
    feb 2019

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 1
    #23   26. feb 2019 Jeg Har en lækker basse af en cavalier fra Anita. Han er verdens nemmeste hund! Han bliver 3 år til April og Han er altså vidunderlig Og Anita ekstremt behjælpelig med alt.
    Så kan klart anbefale hende Og hendes vapser. smiley


  • #24   26. feb 2019 Så Michael oprettede en bruger og ved et rent tilfælde var den første debat han fandt en hvor lige netop der var snak om hans opdrætter som han er glad for.

    Ved et tilfælde sidder Lotte foran sin PC et kvarter senere og opretter en profil på Hundegalleri og rent tilfælde er den første debat hun læser denne her, som lige præcis drejer sig om hendes opdrætter som hun er glad for.

    Mon ikke om 5 min at Simon får oprettet hans bruger...


  • #25   26. feb 2019 Hvor spændende med alle de nye brugere som tilfældigvis har hund herfra og liige falder over denne tråd samtidig. Slet ikke mistænkeligt eller påfaldende. XD

  • #28   26. feb 2019 Hvis bare det var nok med "nemme og gode hunde", som nogen så fint beskriver det.
    Heldigvis er vi en hel masse, som går op i sundhed, genetik og arv.


  • #29   26. feb 2019 Michael og Lotte

    Har jeres hunde en FCI stamtavle ?
    Mig bekendt er DDH ikke medlem af FCI, uanset, hvor sund og rask hunden er, så kan den jo ikke bruges til andet end at ligge klappe mens den ligger på sofaen.
    Vil man noget seriøst med hunden kan den jo ikke bruges.


  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #31   26. feb 2019 Jeg ved at hun går meget op i at hendes hunde er sygdomsfri Så ja

    Jeg syndes hun skal køre ud og besøge hjemmet inden hun får dårlig smag i munden og andre Hu have mange kan snakke og snakke men hvad ved det er ikke noget og måske heller ikke mig find ud af det selv


  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #32   26. feb 2019 Hej Anni DKK det blev den klub kan da heller ikke bruge til noget jo du kan jo bare sende alle parpiger på hund en så får du en stambog så hvad er det For lort

  • #33   26. feb 2019 Kari - en hund bliver ikke sygdomsfri ved at man undlader at teste og lukker øjnene.

    Forskellen mellem gode og mindre gode opdrættere er, at de mindre gode opdrættere bare avler hunde til klap her og nu, mens de gode opdrættere undersøger tingene til bunds samt fremtidssikrer racen.
    En hund er ikke bare en hund. Der skal en hel masse mere frem i lyset end at hundene er "gode hunde". Det er alle jo, hvis man spørger ejerne. Der skal beviser på bordet, og de kommer ikke af sig selv.


  • #34   26. feb 2019 Kari - jeg tror ikke du ved hvordan DKK fungere hvis du tror alle hunde kan få en stambog xD

  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #35   26. feb 2019 Jeg ved godt hvordan det er Dkk jeg er i den klub det er sygdom det er det jo lige meget hvorfor en klub du er i eller om du aflytter uden papir du skal så for at den standard jeg ved at du ikke skal udstille i DKK for at få en Stampe på dine hvalpe hvad er det så vejret men det må i jo hvide tak for i aften

  • #37   26. feb 2019 Kari, når du skriver, at der er sygdom i cavalierer fra DKK, mener du så, at hundene er helt sunde og raske i andre klubber?

  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #38   26. feb 2019 Nej sygdommen er over det hele men prøv at køre ud og besøge stedet du vil kigge på i stedet for det her Så bøvs det jo ikke at svines nogen til og så er det jo lige meget hvorfor en klub du er i det er bare så træls at det kun kan være en klub og vi afleveret store som små skal huske vi har babyer på FCI standard men det kan vi jo også diskutere men det var jo ikke spørgsmålet men jeg synes hun skulle køre ud og besøge hende godnat

  • anita h
    anita h Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 18 Følgere: 17 Svar: 14
    #40   26. feb 2019 Nej det jo også der problemet ligger der kun kan være 1 fra hvert land der kan kalde sig for FCI men der for er vore hunde ikke mindre vær*nu er det ikke kun jer som her DKK eller FCI hunde*og jeg er sikker på at vis i kom og kiggede vil i ikke en gang kunde sige hvad der er hvad men i tror bare at i ved alt*

  • anita h
    anita h Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 18 Følgere: 17 Svar: 14
    #41   26. feb 2019 Sundhed på forældrene stor på hvalpenes stambog

  • #42   27. feb 2019 Nej det jo også der problemet ligger der kun kan være 1 fra hvert land der kan kalde sig for FCI men der for er vore hunde ikke mindre vær


    Selvfølgelig er en hund uden FCI stambog mindre værd end en med, det burde du som opdrætter vide, for hvis man vil noget med sin hund, så bliver man jo bremset, hvis ikke den har en FCI stambog.
    Man kan da hverken udstille eller deltage i hundesports konkurrencer i hele verden, hvis ikke hunden har en FCI stambog

    Sundhed på forældrene stor på hvalpenes stambog

    At sundhedsresultater står på hvalpens stambog kan jeg som køber da ikke bruge til noget som helst.
    Når jeg sidder derhjemme og leder efter en hvalp, så er dine hvalpes stambøger jo ikke tilgængelig for mig så jeg kan se, hvad der ligger af sygdomme bag ved dit opdræt.
    Hos DKK kan jeg gå ind i databasen og slå alle relevante oplysninger op.


  • #44   27. feb 2019 Anita, når du har hvalpekøbere der opretter sig på " sølle " hg efter din kennel har fået kritik, så mister jeg alt.
    Havde du en super god kennel, så burde det ikke være nødvendigt.


  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #46   27. feb 2019 Hold da op det er kun DKK folk her inde ja jeg tror jeg melder mig ud af DKK
    Jeg troede ikke at man kunne stige så langt ned fordi at man er det er DKK
    Og så er det jo også nogen fra det er DKK det er blevet kritiseret i de forskellige linier åbnet en kritisere folk klap hesten nu tror jeg det er nok svineri her inde


  • #47   27. feb 2019 Kari jeg er ikke medlem af DKK og der er mange ting jeg ikke støtter op omkring ved dem, men de er af min viden, de eneste hvor jeg kan gå tilbage i anerne og tjekke op på sundhed.
    Kan man det andre steder?

    Når du har så meget imod dkk, så fatter jeg ikke, at du ikke har meldt dig ud for læææænge siden smiley


  • anita h
    anita h Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 18 Følgere: 17 Svar: 14
    #48   27. feb 2019 [i]! Jeg her ikke brug for at sælge til sådan nogen som jer[* Går ganske fint uden* De fleste siger at de ikke er nitraseret i udstilling/i] og jeg fortæller dem at det kun er i de små klubber de kan bruges og uden problem*Og de får alle sundhedspapier at se på min voksne hunde nå de køber ved mig og viser dem det står på stambogen OVER ANT AUT smiley smiley

  • #49   27. feb 2019 Jeg har heller ikke DKK, men DJR. HG består bestemt ikke kun af DKK entusiaster. Tror bare vi består meget af sundhedsentusiaster.

  • #51   27. feb 2019 Anita vi taler også sundhed på forfædre.
    Jeg ville gerne kunne søge længere tilbage.



  • #52   27. feb 2019 Anita, jeg er hellere ikke mere medlem af DKK.
    Men hvis jeg skal købe ny hund, så bliver det altså med DKK stambog, for det er den eneste klub, hvor jeg kan tjekke sundheden på de linjer jeg vil købe af, samt at jeg får en hund med en stamtavle jeg kan bruge i hele verden.
    Hvis ikke jeg har en FCI stamtavle, så kan jeg jo lige så godt købe en blanding


  • Kim B
    Kim B Tilmeldt:
    feb 2019

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 3
    #53   27. feb 2019 Hvor pokker vil I hen med en hetz som denne..??? Jeg begriber det ikke, der må være et behov at højne sig selv, eller bare høre sig selv. Og hvordan kan man "disse" en opdrætter man aldrig har besøgt...?? Man får de mest fantastiske cavalier fra Anita, og kan i allerhøjeste grad anbefale at køre ud til Anita og se hundene.

  • #54   27. feb 2019 Kim - fordi vi går op i sundheden og den får man ikke af at se på hunden ofte. Det skal festes hos en dyrlæge med diverse test som det ikke virker til der bliver lagt vægt på her.

  • #55   27. feb 2019 Men Kim, det er jo ikke nok bare at kigge på hundene.

    Jo jo de er da sikkert mega søde og dejlige, og opdrætter kan fortælle om at de er sunde og raske.

    Men hvor finder jeg sundhedsresultater på forældre, ældre generationer, evt. søskende mm.?
    Hvor kan jeg undersøge linjerne?

    Jeg tror, at det oftest handler om manglende viden. En manglende viden om, at det ikke kun handler om mor/far til kuldet, eller at man ikke bare kan sige "den kan løbe og trække vejret" og så er det hele super fint. I bund og grund en mangelfuld viden om avl og genetik - for ellers ville man ikke udtale sig sådan, som Anita fx gør.


  • Kim B
    Kim B Tilmeldt:
    feb 2019

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 3
    #56   27. feb 2019 Funke og Anya. I vores stambog kan vi se tilbage til oldeforældre...! Og IGEN så uanset hvad, så kan en sådan hetz ikke forsvares..pinligt og utilstedeligt...

  • #58   27. feb 2019 Øv, jeg havde gættet på den næste bruger hed Simon...

  • #59   27. feb 2019 Kim B, nu er dette ikke en hetz mod Anitas kennel
    Der er ikke en eneste der har skrevet at hun laver dårlige og syge hunde.
    Der er ene og alene gjort opmærksom på, hvad det indebærer hvis man køber hund med DDH stamtavle.
    Det der er tale om er, at hvis man har en hund som ikke har en FCI stambog, så begrænser man sig selv, for så kan man ikke hverken udstille eller bruge den til hundesport i hele verdenen.
    Det er IKKE hetz, men fakta.

    Da DDH ikke har en database, hvor alle deres hunde er opført med sundhedsresultater, så kan man jo ikke tjekke op på de forskellige linjers sundheds resultater inden man køber hvalp.
    Det er hellere IKKE hetz, men fakta.

    Men når nu du påstår at det er noget vås vi siger, så kan du vel dokumentere, hvordan jeg kommer med til VM i en eller anden sportsgren med en hund med DDH tavle ?
    Jeg venter spændt på dit svar.


  • Kim B
    Kim B Tilmeldt:
    feb 2019

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 3
    #61   27. feb 2019 Anni...det er i den grad en hetz, med uha kan ikke anbefales via vores google søgninger osv.. Nu er det sådan at 90% af os hundeejere, bare gerne vil have en sund og rask dejlig familiehund. Vi skal ikke til udstilling eller vm i curling.. Spørgsmålet der starter denne tråd omhandler udelukkende om sundhed, men I fantaster gør det til noget helt andet, og i den grad angriber en opdrætter uden grund, OG tilmed navngivet...pinligt og utilstedeligt...

  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #63   27. feb 2019 Kim du har så ret men jeg tror ikke de forstår det smiley smiley

  • #65   27. feb 2019 Status på cm- han er en nar smiley

  • #67   27. feb 2019 Jeg vil da også bare gerne have en sund og rask og dejlig hund. Det er jo netop derfor du får de spørgsmål, Kim. Sundhed er langt mere end at kigge på dyret og konstatere at det kan trække vejret og bevæge sig rundt smiley Men måske du og Anita ikke mener det?

  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #68   27. feb 2019 men hjertescanning, DNA test for EFS og CCS samt gerne en status på CM). Som jeg har skrevet kan du ikke ikke ikke få en stampede i det er det DDH når de papirer ikke er i orden
    Så kan du heller ikke få stamtavle på dine hvalpe når din tæve ikke været på udstilling
    Så den ikke har skæv kæber skæv tænder skæv ben stillinger skæv ryg giver man ser på kontrolleret ved en udstilling så du har en perfekt hund til ud til at avle på det gør vi det er spår klubber om de har de DKk piger eller ikke vi kan ikke sende papirerne ind for at få en stamtavle jeg har prøvet igen for at se om det fiser ind smiley smiley


  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #69   27. feb 2019 Fünke ja som igen hvor vi lavet de samme papir som i DKK ja vi bruger mere tid på at få os hunde tjekket ved dyrlægen på udstilling så vi er sikker på at de er sunde og raske normalt gider ikke jeg ikke bruge tid på det her den her gang synes jeg det lyder åndssvagt vejr hvad i har gang i

  • #70   27. feb 2019 Avs bavs….. jeg er ikke fra DDH, men jeg er heller ikke en DKKér, shit så er mine hunde jo ikke gode nok.... eller...…. tjoooooo det tænker jeg faktisk, mine hunde er nemlig også gennemtestet
    Anakende FCI tavler, ja det er kun DKK, fordi der kun er én klub pr. land der må have dette ( og det er den største), men det betyder ikke at andre ikke avler efter FCI regler.....
    Det er kun DKK der lige nu har en database hvor man kan søge generationer tilbage, men der er faktisk andre klubber det arbejder på at det kan lade sig gøre, men det koster( ikke alle har lige så mange penge som den "store" klub.)
    Jeg bliver sgu lidt harm, for det virker som om det "kun " er en hund fra DKK, der er ok.
    Jeg kan også godt udstille i ex. Tyskland ( da mine hunde er testet fri via forældredyr)
    mvh
    Christina


  • #72   27. feb 2019 Host host, den her tråd er lige så tosset som specialdogs-gate, hvor det pludselig VÆLTEDE frem med tilfredse kunder. Tænk hvis man som opdrætter kunne nøjes med at vise sine hunde og sine hundes sundhed frem, som bevis for at man laver gode hunde, og ikke behøvede at skrive til alle sine hvalpekøbere, om de godt gider oprette sig på sølle HG, for at forsvare deres opdrætter smiley

    Det er sgu for pinligt!


  • #75   27. feb 2019 DDH og de andre småklubber har et par opdrættere i ganske få racer ?????? hvem tænker du på her ??????

  • #79   27. feb 2019 Maj-Brtt*DKK snob, - SÅ du antager også DRU for at være en lille bitte klub smiley

  • #83   27. feb 2019 Jeg tror lige, at det er nødvendigt at gentage noget helt essentielt:

    Stamtavlen bruges til at tjekke op på linjer og sundhed før jeg køber hvalp.

    Den bruges som et redskab FØR køb.

    Hvordan kan dette gøres i DDH? Jeg skal hverken konkurrere på verdensplan eller udstille, jeg er bare interesseret i sundheden og kan ikke finde lignende redskab andre steder.


  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #84   27. feb 2019 Køb jeres hund i DKK og så lad Anita være og jeg synes at i sviner hende og ddh til og alle de andre opdrætter så fej for jeres egen dør inde i beskylder os andre for noget og jeg synes at det er godt at nogen Anitas hvalpe køber at i har i sit besyv med

    Jeg håber ikke at Anita sælger en hund til nogle af jer heller ikke til hende der her slået det her op


  • #87   27. feb 2019 Der er heller ikke nogen der er interesseret i en hvalp derfra smiley

    Forstår godt du resgerer, du er glad for din hund og din opdrætter, men det ændre ikke på, at man ikke kan tjekke sundhedsresultat før køb


  • #88   27. feb 2019 DDH er vist også der hvor der holder en del hundehandlere/hundefabrikker til så vidt jeg ved, så kritik af klubben er vist kun med rette.

  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #89   27. feb 2019 Cavalier fra DDH
    Hej alle.
    En kollega er på udkig efter en cavalier og jeg har rådet til at købe i DKK, grundet sygdom/avlskrav osv osv.

    De har arbejdet lidt i det og har så fundet en med hvalpe under DDH, en klub jeg slet ikke kender noget til.
    Hvalpens forældre er, ifølge avler tjekket for patella, hjertescannet osv. Ikke MR-scannet.

    Jeg er i vtivl om det er udhængning, men hvis nogen kan fortælle mig lidt om/kender til Kennel 4ever you ved Anita Hansen, vil jeg meget gerne høre om det. Også gerne i PB hvis det er udhængning herinde, hvilket jeg selvfølgelig ikke er interesseret i. Jeg har bare sådan lidt svært ved selv at finde noget om kennelen og vil jo selvfølgelig gerne hjælpe min kollega med, at familien ikke køber "katten i sækken" ift sundhed osv.

    Det er nok noget det gået helt galt glemt at læse det sidste ja hvad var det 82 det er bare negativ eller sådan noget


  • #91   27. feb 2019 Men Stella, det kan du lige pt kun i DKK, de er de eneste lige nu der har en database, ved at DRU arbejder på at få det, dog er stambøger e blevet lavet om så det går helt tilbage til oldeforældrene

  • #92   27. feb 2019 Ida - true men DDH er vist lavet af folk der er smidt ud af DKK i hvert fald til at starte med.

  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #94   27. feb 2019
    Ida prøv lige igen at læse det er der så prøv at sætte hovedet i blød hilsen Kari
    men hjertescanning, DNA test for EFS og CCS samt gerne en status på CM). Som jeg har skrevet kan du ikke ikke ikke få en stampede i det er det DDH når de papirer ikke er i orden
    Så kan du heller ikke få stamtavle på dine hvalpe når din tæve ikke været på udstilling
    Så den ikke har skæv kæber skæv tænder skæv ben stillinger skæv ryg giver man ser på kontrolleret ved en udstilling så du har en perfekt hund til ud til at avle på det gør vi det er spår klubber om de har de DKk piger eller ikke vi kan ikke sende papirerne ind for at få en stamtavle jeg har prøvet igen for at se om det fiser ind


  • #96   27. feb 2019 Jeg var en af dem, som var på samme DRUudstilling som #80. Labrador, golden retriever og schæfer er de mest populære racer i DK. Det kan vist ikke betvivles ? Der var IKKE en eneste labrador, ikke EN eneste golden og ikke EN eneste schæfer på den udstilling. Jeg tror at der var 5 store hunde. resten var primært chihuahua og cavalier. Det virkede ikke seriøst, når man er vant til udstillinger med konkurrence (4-6.000 hunde)

    Kan nogen af jer, som er nytilkomne (MEGET belejliget) så fortælle mig hvordan sytten jeg skal finde en labrador hvor jeg synes godt om forældredyrenes udseende OG kan tjekke labradorens sundhed?
    Hvor tjekker jeg det i de små klubber?

    Nu snakker vi jo ikke om 3 opdrættere, som jeg kan overveje at købe labrador hos, vi snakker måske 100....... Så man mener at jeg skal opsøge alle 100 for at kigge på stamtavlen og se forældredyrenes sundhedsresultater?.... Og når jeg så kan bruge mange måneder på at finde det kuld, som jeg gerne vil have hvalp fra, så kan jeg måske besøge flere 100 opdrættere??
    For en del år siden løb rygterne at DRU havde en database, som kun var tilgængelig for bestyrelsen (dengang B var formand) og forlydender dengang lovede at databasen ville blive offentlig. Det er den da ikke endnu, så vidt jeg kan se.....


  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #98   27. feb 2019 Ida
    Nej vi har ingen steder at vi kan slå det op men det er sku er godt nok vi kan jeg nemlig vise papirerne når de rigtige hvalpe køber, og jeg har ingen hvalpe fra Anita hvis det var det du ville spørge


  • #100   27. feb 2019 Man kan vil altid ringe til en opdrætter.
    Jeg er fra DRU, og jeg syntes også det er mega ærgerligt ar vi ikke har en database endnu, ingen tvivl om det.... Og håber også at det snart kommer


  • #103   27. feb 2019 Når vi snakker udstilling kan jeg give dig ret i nogle at tingene, helt sikkert.
    Ny kan jeg så se længere oppe at i skriver at der er 3-4000 hunde på en DKK udstilling, det kunne jeg så ikke rumne/eller ønske at myne hunde skulle.....
    Det der er mest forfærdeligt og død ærgerligt er at vi alle vil og ønsker det bedste for vores hunde og tester alt hvad vi kan for racen (håber jeg da alle gør) og alligevel bekriger klubberne hinanden (Brøndby & FCK), istedet for at alle prøver at hjælpe hinanden.
    Da jeg fik min første cava, kendte jeg ikke ordentligt forskel på DKK og dru, jeg viste bare hvilke undersøgelser/test osv jeg skulle kigge efter


  • Kari T
    Kari T Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 10 Følgere: 9 Svar: 13
    #104   27. feb 2019 Jeg tror bare I er useriøs useriøs og useriøs og useriøs

  • #105   27. feb 2019 Maj.-britt.... Hunde Web er desværre igen kun for dkk??


  • #108   27. feb 2019 Jeg tror bare I er useriøs useriøs og useriøs og useriøs

    Seriøst svar........

    Men du har endnu ikke svaret på hvordan jeg tjekker 60 kulds sundhed for at finde det kuld, som jeg vil købe hvalp fra? UDEN at skulle besøge alle 60 opdrættere først....


  • #110   27. feb 2019 Jeg ville ønske, at der oprettedes lignende databaser uden for DKK, eller lignende databaser for blandinger. Det er slet ikke, fordi jeg ikke under andre denne form for registrering. Det er jo blandt andet netop sådan, man bedre kommer racerelevante sygdomme til livs.

    Men Hundeweb er ikke en mulighed uden for DKK, og det er ikke det samme - på nogen mulig måde - at se resultater (på hvem?) ude hos opdrætter, eller høre det over telefonen. Det er meget lidt brugbart for køber.

    Jeg har på ingen måde noget personligt imod hverken dig, Anita eller Kim; jeg synes bare det er dumt at fravælge det redskab man trods alt har hos DKK, og dermed (hvad jeg forstår som at) gå på kompromis med etik og sundhed.


  • #111   27. feb 2019 Uden ligefrem at ville bakke op om de små klubber, så er det vel ikke så meget sværere at få fat i sundhedsresultater hos en opdrætter der, end hvis man køber en del steder i udlandet. Man beder om at få tilsendt kopi af enten stamtavler med påtrykte resultater eller kopi af attesterne.
    Det tager ikke voldsom lang tid på mail, så man behøver ikke vente på, at man har købt hvalpen. Selvfølgelig er det nemmere at kunne sidde og nørde i en database, specielt hvis det er en talmæssig stor race, men man kan jo heller ikke regne med at alle resultater er i hundewebben, når vi f.eks. snakker hunde med udenlandsk afstamning.


  • #112   27. feb 2019 Jeg tror slet ikke at nogen har noget imod andre i denne tråd (Bortset fra at jeg ikke kan snuppe MB), men uenige? DET er vi og det er kun godt. Det giver dynamik.

  • #114   27. feb 2019 Indrømmer det ALDRIG!!!

  • #115   27. feb 2019 Maj-Britt muligvis ikke, men der kan sagtens være hunde i afstamningen, der er importeret, og hvor ikke alle resultater ligger i hundewebben. Resultater, der ikke fremgår af en import hunds stamtavle, skal man betale for at få ført på.

    Måske er det mere udbredt i de talmæssigt små racer, men der er det da bestemt også udbredt.


  • #117   27. feb 2019 Bestemt, jeg understreger egentlig også bare, at man altså ikke behøver vente til man har købt hunden, før man får sundhedsresultater at se. Hundewebben eller anden database er en god hjælp, men det er ikke nødvendigvis den eller ingen ting.

  • #119   27. feb 2019 Jeg ville som DRUér ønsker af vi havde den samme mulighed med databasen.... det ville også gøre det hele meget nemmere for at finde ordentlige avlhanner smiley
    Når det så er sagt, ville det være (bare en drøm, for ved jo godt at det aldrig kommer til at ske) at ex DKK og DRU ville arbejde sammen, vi vil alle være kæreste eje det bedste.
    og vi er faktisk nogen ( selv om man ikke er DKKér) undersøger for ALT, inden de bliver sat i avl smiley
    Og det handler jo ikke kun om udstillinger, for de bliver sgu ikke bedre,kønnere eller sundere hunde fordi de er blevet præmieret højt


  • #121   27. feb 2019 Pia jeg er ikke i DDH ???

    da Jeg fik min første cavalier for 5 år siden, kiggede jeg kun på DKK og DRU.( kendt ikke til de andre)
    Efter at have snakket med rigtig mange og jeg vidste mere om hvilke undersøgelse /test jeg skulle kigge efter. Fandt jeg en i DRU. så det er helt tilfældig at jeg er landet her !


  • #122   27. feb 2019 Må jeg spørge, Christina, hvorfor du så ikke køber en hund fra DKK og (hvis den bliver som ønsket) avler på denne?

    Jeg spørger virkelig af ren nysgerrighed, fordi jeg ikke forstår, hvorfor man mon fortsætter med DRU, når man har mulighed gennem DKK smiley Jeg forstår DJR - men er der en bestemt grund hos dig?


  • #124   27. feb 2019 Fünke
    fordk jeg har 2 cavalier som jeg avler på, og den kan jeg ikke få med over i DKK.
    ( og tror mig der er ikke rigtig noget DKKér der vil sælge til en der har hunde i dru)
    og man kan jo ikke være i 2 klubber :-9
    Hvis jeg på et tidsppunkt skulle flytte til DKK( tror stadig ikke at de vil have druér… eller ??? er jeg ikke opdateret???) så ville begge mine hunde få blanke stambøger


  • #127   27. feb 2019 pia, - lige præcis, - men det er ikke noget jeg kan gøre ved nu, - det er hele er nu også bare for at sige at vi altså er nogen, i andre klubber, som gør alt hvad vi kan for laver det samme undersøgelser / test, - altså gør alt hvad vi kan

  • #129   27. feb 2019 og hva så med mine to hunde på 4.5 og 2 år ?????

  • #131   27. feb 2019 nej selvfølgelig har jeg ikke det smiley
    Den "lille" på 2 har slet ikke været parret endnu, men, jeg vil ikke kunne bære at lade hende gå over til familie hund og ikke lave hvalpe på hende


  • #133   27. feb 2019 , jeg vil ikke kunne bære at lade hende gå over til familie hund og ikke lave hvalpe på hende

    Hvad dårligt er det for hunden at den er familie hund frem for avlshund ?
    Jeg er ret sikker på, at hvis hunden kunne tale, så ville den gerne være fri for at den skal have hvalpe...…..


  • #134   27. feb 2019 #Pia, - hendes sind er fantastisk, og sundhedsmæssigt er alt også ok, - om der er noget specielt ??? ( syntes jeg er svært at svare på, - for der er ikke noget der er SÅ specielle at det er et most !), - men nok lige så meget fordi jeg godt kunne tænke mig en hvalp efter hende...… ( men igen alle ting er med i mine overvejelser, - så jeg udelukker ikke noget)

    # Anni, - der er intet galt med at være familie hund ( og jeg er ikke en af de avler der skiller mig af med mine hunde når jeg ikke kan avle mere på dem, jeg har kun 2 hunde og de er familie hunde og sover også i min seng mellem min mand og jeg om natten. min ældste tæve har kun fået 2 kuld, og skal MAX have 1 mere, hvis hun overhovedet skal have de, det må tiden vise efter de næste scanninger. Mine hundes sundhed kommer først frem for at de skal have hvalpe


  • anita h
    anita h Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 18 Følgere: 17 Svar: 14
    #136   27. feb 2019 SYNTES GODT NOK DET ER UTROLIGT AT DET IKKE STÅR TYDELIGT *JEG PRØVER IGEN* HUNDENE KAN IKKE SÅ STAMBOG PÅ HVALPENE VIS IKKE[/MOR OG FAR ER UDSTILLET OG EJ VIS DE IKKE ER HJERTESCANNER OG PATELLAi][ OG EFS OG CCS TESTET ALLE MINE HUNDE ER FRI ELLERS VILLE JEG IKKE BRUGE DEM I AVL* OG IGEN DET HELE STÅR PÅ HVALPENS STAMBOG*NEJ VI HER IKKE DATABASE DA VI JO IKKE HAR VOLSOM MANGE PENGE I KLUBBERNE* HÅBER DA DET KOMMER MED TIDEN*jeg KAN IKKE UDSTILLE PÅ STORT STED DA JEG HER EN HANDICAPPET SPASTISKER DATTER MED CEBERALPARESE OG HUN KAN IKKE RUMME DET]OG DER FOR ER JEG I DE SMÅ KLUBBER OG DER KENDER DE MIN DATTER OG MIG ALLE SAMMEN OG DET ER SÅ GRUNDEN TIL JEG IKKE ER I DKK HÅBER SÅ DET BEDER KAN FORSTÅS* OG IGEN JEG SÆLGER IKKE TIL FOLK UDEN AT DE FÅR INFO OM AT DE IKKE KAN BRUGE DEN I DDK OG DE FÅR ALLE PAPIRNE PÅ FORÆLDRENE AT DE OG DA JEG OGSÅ HER NOGLE BEDSTEFORÆLDRENE GÅNE SER DE OGSÅ DEM OG DERES PAPIRER*MIN DATTER HER VÆRET BEDSTE BARE OG HUND OG BEDSTE JUNIOR OG HUND SÅ MUN IKKE DET ER MERE VÆR EN AT VÆRE I EN KLUB SOM HUN IKKE KAN DELTAGE* OG IGEN JEG HER BÅDE DDH OG DRU OG DKK OG FCI HUNDE VED MIG OG TIL DAS DATO ER MINE DRU OG DDH HUNDE DE SUNDESTE HUMMMMMMMMMMMMM smiley smiley smiley

  • anita h
    anita h Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 18 Følgere: 17 Svar: 14
    #137   27. feb 2019 Jeg her snakket med DDH for noget tid siden om ikke de kan finde ud af om der ikke kan indgås aftale om at vi kan få MR SKANNET til de priser som DDK får og håber så der kommer positivt svar til bage for så er jeg på med at scanne mine cavalier men forskellen er at vi skal give det 4 dobbelt beløb en dkk skal*så nok en af grundene til man ikke har fået skannet nogen*og igen det giver STADIG KUN NU OG HER BILLEDE så kan man vende og dreje det så meget man vil

  • #138   27. feb 2019 Vil det sige, at du ikke får scannet dine hunde fordi det er for dyrt?
    Og du kalder os for useriøs......


  • anita h
    anita h Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 18 Følgere: 17 Svar: 14
    #139   27. feb 2019 Har ikke kaldt nogen useriøst*Hold nu fæft mand* jeg siger der ikke er krav om mr skanning nogen steder og jeg siger at der man ikke sådan som så kan bruge det til noget da du kun kan tage nu og her skanning* det vil sige at du kan skanne fri nu men om en måneden kan de se anderledes ud og så kan den lige pludseligt være syg og samtidigt kan det hop flere generationer over så uanset hvor mange gernerationer man skanner kan det algeveller komme* der med sagt at jeg ikke vil lade mine hunde skanne men jeg skider ikke gul ud af røven* DKK vil heller ikke skanne vis de skal give der 11000 til 14000 tusinde kroner pr gang*her fået at vide at de får det til ca 3000 kr pr skanning det var da mere det kan kan få råd til men du kan ikke se forskellen eller HVA* så kan man køre til østtyskland og få det gjort der nede og ja det kan man nu er det stadig sådan at jeg ikke bare lige kan tage af sted da jeg her min HANDICAPPET SATTER men det kan man jo heller ikke læse nogen steder *så ja jeg er åbent bart useriøs* nu er det sådan at i DKK må man pare hunde med hjerteskanning 0-2 med en 0-2 ja ved ikke hvad jeg skal sige med hvem der er useriøst og hvem der ikke er* i de små klubber kan man IKKE få stambog på hvalpen uden at være kommet på udstilling med alle voksne dyr så der bliver kigget på alt og vi kan kun få avlgodkendt vis de her sakse-bid og begge sten er i posen ja og alt sandet kan kigger på og samtidigt så skal alle have mindst en serdels lovende så det er den bedste tæve eller han i ringen * så bob bob

  • #141   28. feb 2019 Jeg synes det sjovt at du ligger SÅ meget vægt på der er krav om udstilling. 1. Der er ikke voldsomt mange hunde i DDH, så chancen for at få en god bedømmelse/pokal er væsentlig større end i DKK hvor din hund dømmes sammen med mange andre.
    2. Krav om udstilling har aldrig forbedret en race. Det er derfor en del racer er delt op i udstilling og arbejdslinjer. Derudover kan du kigge på racer som bulldogs der også er smadret af udstilling. Og schæfer m.fl.


  • #143   28. feb 2019 Men nu bliver det værste jo bare ikke sorteret fra på udstillingerne. Så ville halte hunde jo ikke få præmier som du selv har sagt, og smellerfede land ville ikke vinde i DKK.

    Det er muligt at udstillinger har forbedret enkelte racer men de har ødelagt en del også.


  • #146   28. feb 2019 Ida, hvis ikke du gider gøre den helt ekstreme indsats at bede om at få tilsendt kopi af sundhedsattester på forældre, bedsteforældre m.m, inden du evt. besøger opdrætter, så må du selvfølgelig vente, til du har købt hvalpen. Andre kan godt finde ud af at spørge.

    I en lille klub som DDH er det næppe en uoverskuelig opgave at kontakte de ganske få opdrættere, der er af en given race.

    Men vi skal jo alle købe der, hvor vi føler det giver mening. For mig er det FCI, og det har intet at gøre med hundewebben, som selvfølgelig er et godt redskab men ikke afgørende for mit valg.


  • #148   28. feb 2019 Hvis man ikke har det som opdrætter kan man normalt skaffe det. Som opdrætter har man jo også en interesse i den slags oplysninger, og en del oplysninger findes faktisk på forældrenes stamtavler, og dem har man i hvert fald kopi af som opdrætter.

    Jeg er skam helt enig, at hundeweb og andre databaser er en stor fordel, jeg mener bare ikke, at det er så enten / eller, som du lægger det op til.
    Og hvem siger også at samtlige bedsteforældre og oldeforældre er danske, hvilken sikkerhed er der for at deres oplysninger findes på hundeweb ?


  • #149   28. feb 2019 Jeg kan ikke bruge hundeweb til en skid.
    Alle hunde i racen er importhunde et par generationer inde. Er vi heldige registrere DKK 3 generationer.
    Jeg kan ikke engang bruge det til at udregne indavl!

    Til jer med store racer med adskillige generationer af danske avlshunde, så giver det fint mening i bukker og nejer af hundeweb.

    Men vi andre er altså nødt til at skrive med folk, søge info andre steder. Have vores tests på papir i skuffen osv.
    Og jeg er så taknemlig for Norge og Sverige har åbne databaser, så jeg kan søge info på racen i disse lande. Der ud over er jeg super taknemlig over vi har entusiaster der laver et privat alternativ på tværs af landegrænser.

    Jeg køber FCI hunde fordi alt andet er galimatias hvis man gerne vil have så stor en genetisk materiale som muligt i racen. Og fordi det er den mulighed der er i min race smiley



  • #151   28. feb 2019 Ida, ja hundene er på hundeweb men ikke nødvendigvis deres egne og aners sundheds resultater.
    Jeg importerede Celtia fra Italien, og selvfølgelig er hun også i hundeweb, men ikke ret mange af de sundhedsresultater, der ligger bag hende. F.eks. af forskellige grunde er ingen af hendes forældres hd resultater på hundeweb, men jeg har kopi af attesterne, som jeg da gladelig ville have sendt til folk, der var interesseret i hvalp. Nu var der ingen, der bad om de oplysninger, men havde der været, så ville det ikke have været noget problem, og havde der været ønsker om resultater længere tilbage, så ville jeg da have skaffet dem, hvis de eksisterede.


  • #152   28. feb 2019 Måske skal man også være klar over, at rigtig mange udenlandske hunde bliver oprettet i hundewebben, fordi de bliver udstillet i Danmark. I den forbindelse bliver deres sundhedsresultater heller ikke påført.

  • #154   28. feb 2019 Du husker ikke nødvendigvis forkert, Ida. Hvis der er parret i udlandet, så er der vel sendt sundhedsresultater med i forbindelse med registrering af kuldet, eller de kan have stået på hans stamtavle.
    Jeg har lavet de fleste af mine kuld med parringer i udlandet, og selvfølgelig sender jeg hanhundens sundhedsresultater med, så de kan blive registreret og komme på hvalpenes stamtavle.
    Men jeg sender ikke hanhundens forældre og bedsteforældres sundhedsresultater med. Dem skal man betale for at få registreret på hundewebben, og det har jeg ikke synes var nødvendigt. De resultater, der står på hanhundens stamtavle bliver automatisk registreret der, og ellers prøver jeg at skaffe kopier, hvis det bliver efterspurgt. Det gør det så som regel ikke, ligeså vel som de fleste købere heller ikke har været på hundeweb og undersøge det.


  • #156   28. feb 2019 # pia hvad er en speciel hund ???? og hvad gør den så speciel at man SKAL avle på den.?


  • #157   28. feb 2019 REN Nysgerrighed...… ingen provokation KUN NYSGERRIG !!!!
    vil det sige at en hund i DKK ikke skal avlsgodkendes på en udstilling ??? at de er godkendt når alle test er taget ???


  • #158   28. feb 2019 Christina, det er rigtig.
    DKK har fjernet udstillingspligten.


  • #160   28. feb 2019 # Pia, ja men så er vi jo helt enige smiley

    # Anni, - det vil sige at hvis man er er kynisk kan man avle på en med "knæk" på hale eller en med under/overbid, for kort hale eller øre...… der er slet ikke nogen der bedømmer dem på udseenet , - eller hvordan skal det forståes ( INFO stadig bare nysgerrig)


  • #161   28. feb 2019 # 160
    Jeps, du har forstået det rigtig


  • #162   28. feb 2019 Ida, hvis det er svenske linjer kan der sagtens have været andre i linjerne, der har været brugt i Danmark, og måske endda danske hunde bag også.

  • #163   28. feb 2019 # Anni.... nåhhh Det syntes jeg faktisk ikke lyder helt så fedt..... tænk så hvis man faldt i armene på en avler der ikke mener at ex. over/under bid betyder så meget....

  • #165   1. mar 2019 Gad vide hvorfor jeg ikke kan klikke på racestandarden på cavalieren på DKK?

  • #166   1. mar 2019 Tine B, det er besynderligt, der er faktisk mange racer hvor man ikke kan se standarden på.

  • #167   1. mar 2019 Det virker fint for mig her: https://www.dkk.dk/race/cavalier-king-charles-spaniel

  • #168   1. mar 2019 Anya, det du linker til er ikke racestandarden, det er en beskrivelse af racen.
    Racestandarderne finder du her, og der er en del racer med gråt, dem kan man pludselig ikke mere se standarderne på.

    https://www.dkk.dk/race/racestandard


  • #169   1. mar 2019 Anni - Der er et link til standarden i højre side, og det virker fint.

  • #170   1. mar 2019 Anya, ja, men det er da besynderligt, at DKK har lukket for at man kan gå direkte ind og se standaderne der, hvor alle standarder plejer at ligge.

  • #171   2. mar 2019 Anni, ja der er nemlig rigtig mange man ikke kan klikke på. Vi snakkede om evt ny race næste gang vi skal have hund og ville ind for at kigge på de forskellige.

Kommentér på:
Cavalier fra DDH

Annonce