{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.409 visninger | Oprettet:

Nogle bud på, hvad Aqui kan fejle? Hængende hale... {{forumTopicSubject}}

Helt tilbage i slut november opdagede jeg, at Aqui havde fået tendens til at bære halen meget lavt. Nærmest lodret ned - og det var meget atypisk for ham.

Jeg gik til dyrlægen, som primært tjekkede ham for gigt, men i det hele taget mærkede bentøj, ryg, nakke osv. igennem uden at finde tegn på ømhed. Konklusionen var, at han nok bare var muskelfattig pga. alder.

Men det undrede mig bare, at det var svingende. Indimellem virkede halen "normal", men andre dage/tidspunkter var det ikke godt.

Han fik lidt massage og noget laserbehandling henover december, og det hjalp lidt, men helt godt blev det ikke.

Kort før jul var han så til kiropraktor, hvor han fik behandling, og også laser. Hun syntes, han var meget låst henover bagparten, men fandt ikke andet.. Det hjalp MEGET. For hver dag der gik, kunne jeg se, at han ca. 5 minutter mere på gåturen holdt halen, hvor den skulle være. Men det holdt kun én uge, så faldt han tilbage igen.

Lige efter nytår var han så til kiropraktor igen til opfølgning. Denne gang var der ikke meget at komme efter hverken henover bagparten, og heller ikke længere oppe i ryg eller nakke - så han fik godt nok behandling og laser, men der var ikke så meget for hende at gøre. Han skulle derfor først til opfølgning igen efter én måned.

Denne gang hjalp det slet ikke. For første gang fik jeg istedet virkelig opfattelsen af, at han havde ondt - så meget, at jeg måtte kontakte egen dyrlæge igen, og han fik smertestillende til to uger. Halvvejs igennem forløbet med smertestillende kontaktede jeg dyrlægen igen - fordi jeg godt nok ikke længere følte, han havde så ondt, men den var stadig gal med halen.

Op til dyrlægen - som ikke kunne finde noget i bagparten, men fandt en mindre ømhed i ryggen næsten oppe ved skuldrene. Hun anbefalede akupunktur, som han så fik. Det hjalp en del, og halen opførte sig "normalt" ca halvdelen af af tiden de efterfølgende. Han skulle så til opfølgende behandling forrige fredag om morgenen. Han fik aku igen - og denne gang hjalp det fantastisk. Han var totalt i hopla både fredag eftermiddag, hele lørdagen, og hele søndagen.

MEN mandag i sidste uge syntes jeg så, at den var gal igen. Det svingede lidt henover ugen, hvor jeg skiftevis syntes, det gik fremad - og andre tidspunkter, at der var lidt tilbagefald....

Vi var så ved dyrlægen igen, igen, igen her i forgårs. Der var næsten ingen ømhed tilbage oppe ved skuldrene, men en ny (også mindre) ømhed halvvejs mellem skuldre og bagpart. Han fik aku igen begge steder.

Vi aftalte, at det selvfølgelig ikke er holdbart, at behandlingerne kun virker få dage hver gang, og der så er tilbagefald, så der nu skal mere udredning til.

Men hvad? De foreslår røngten, men samtidig tænker jeg, at hvis det er noget i selve skelettet, så giver det ingen mening, at ømheden flytter sig og at behandling faktisk hjælper?

Jeg har selv lidt en fornemmelse af, at han klemmer halen ind, fordi der er noget "bagtil", der generer ham - og at det så er selve den muskelspænding, der giver ham ømhed rundt omkring. Men man kan bare ikke finde noget. Der er ikke noget i analkirtlerne, og han hverken bider eller slikker sig bagtil. Det er KUN halen, der indikerer, at der er noget galt. Han er ikke halt, og bevæger sig ellers fint og frit.

Samtidig, så virker han ikke øm, når jeg møvler rundt med ham. Strigler. Giver massage. Løfter ben/poter osv. Tværtimod, så lægger han halen til side eller løfter den, hvis man sådan virkelig kløer/kradser på baglår eller helt bag på benene.

Har I nogle gode bud? Jeg er ved at være liiiidt frustreret over, ikke at kunne få en diagnose, så han kan få varig hjælp...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nogle bud på, hvad Aqui kan fejle? Hængende hale...
  • #1   6. feb 2019 Er analkirtlerne tjekket? Der kan måske også være smerter i bugen et sted? Han er en ældre model, ikke? Så ville jeg nok nærmere tænke i noget organ, der er ved at være brugt op smiley



  • #2   6. feb 2019 Tre ting - som A skriver, analkirtler eller psoas-musklen laver numre så hunden får iskias eller Cauda Equina, korsledsinstabilitet.

    Og så må jeg sige, at jeg er noget overrasket over at se, hvor meget Cofferdrengens forstørrede prostata laver numre - hvis Aqui ikke er kastreret er det måske værd at kigge mod?

    Alle tingene er udelukkende egne erfaringer - lige nu kan jeg vist kun se så langt *GG*


  • #3   6. feb 2019 Analkirtler er tjekket - og han interesseret sig som sagt overhovedet ikke for bagparten - hverken bider eller slikker, eller "kører røv".
    Bugen er mærket igennem flere gange, og der er ingen ømhed.
    Han er kastreret, så det kan ikke være prostata.
    Organ. Indrømmet, det er kun tjekket "udefra", men igen, så burde fx. laser, kiropraktik eller akupunktur vel ikke hjælpe, hvis det var et organ, der var ved at stå af? Der er ikke andre symptomer...

    Iskias har jeg faktisk selv tænkt over ud fra, hvad jeg kender fra mennesker. Jeg ved faktisk ikke, om det er tjekket, for det ved jeg ikke, hvordan dyrlægen gør?


  • #4   6. feb 2019 Claus Sloth... ham ville jeg booke tid hos.

  • #5   6. feb 2019 Hvorfor lige ham Louise? Det skal siges, at det er Maia Guldborg, han har været ved de to gange til kiropraktik, så hun har også været alt igennem neurologisk...

  • #6   6. feb 2019 Fordi han er den bedste .. og jeg tænker lidt som CH. Hvis det er led/knogler, så er det Sloth som vil kunne finde det smiley

  • #7   6. feb 2019 Din beskrivelse af halen lyder meget som Atlas'. Den kan også hænge underligt, så det næsten ligner, at han kunne have water tail, og så oplevede jeg, at hans logren kun var til den ene side, når vi gik tur. Vi har også haft stor succes med kiropraktor, men det er kommet tilbage igen efter en uges tid hver gang.
    Vores dyrlæge tror, at Atlas måske har korsledsinstabilitet, men dyrlægen kunne også finde et smertepunkt præcis hvor korsbenet er. Dog er det et problem som ofte ses ved ældre hunde.


  • #8   6. feb 2019 Sloth eller Lindeblad.
    Psoas burde Maja have fundet, men spørg hende om hun har tjekket det.

    Hvad analkirtler angår, så kan hunden i øvrigt virker asymptomatisk - der behøver ikke at være yderligere tegn
    Det er noget tricky noget - og det samme med den forbandede prostata.


  • #9   6. feb 2019 Jeg må bede om at få tjekket de ting - og evt. få taget en blodprøve, for at få ro på ang. organerne. Tak for hjælp og input smiley

    Amalie - enig. Jeres oplevelser med Atlas lyder meget som det jeg står i ... Ved du, om der kan gøres noget? Giver man smertestillende? Eller?


  • #10   6. feb 2019 Smertepunktet ved korsledet findes også ved CE.

    Karina, der er tre muligheder.
    Smertelindre så længe det er muligt indtil lammelserne er for alvorlige, give blokade i rygmarvskanalen eller operere.
    Vi har prøvet to ud af de tre og er noget lamslåede over virkningen af blokaden.
    Operationen var voldsom til gengæld og med for lidt positiv effekt. (Det er dog mange år siden)



  • #11   6. feb 2019 Men det underlige er jo, at de kun fandt smerter ved korsledet ved det første kiropraktor-besøg? Det var væk ved andet besøg, og der har intet været her de sidste tre gange ved dyrlægen. Der har det ligget længere oppe/fremme...

    Så er det vel ikke sandsynligt, at det er det?


  • #12   6. feb 2019 Man kan desværre intet udelukke.

  • #13   6. feb 2019 Tak smiley

  • #14   6. feb 2019 Jeg har ikke meget erfaring på området, så hvor meget du kan bruge af min kommentar ved jeg ikke smiley
    Men som også er tidligere nævnt i tråden, så ville jeg nok gøre opmærksom på Cauda Equina. Min tidligere hund havde det, og det det gjorde mig mistroisk var også en hale der begyndte at hænge mere end sædvanlig. Ikke rigtig andre symptomer egentlig, troede jeg. De dyrlæger vi var til mente det var alder, lidt ømheder - og så havde han også gigt som kunne spille ind. Men jeg tog ham altså til en specialist alligevel, som var 99% sikker på at det var CE.
    Så jeg ved fra erfaring at der ikke er mange dyrlæger der kigger den vej (ved selvfølgelig ikke om din dyrlæge har), så det var i hvert fald en ting at bringe på banen når du tager dertil næste gang smiley


  • #15   6. feb 2019 #9
    CH har vel egentlig sagt det. Vi er startet med smertestillende, fordi min dyrlæge har et lille håb om, at det måske kan være betændelse i leddet i stedet for. Det er især fordi, at han er så ung, at vi prøver det først. Ellers er det røntgen og scanning for at finde ud af, om det er korsledsinstabilitet eller noget andet. Hvis det er det, så ender det nok med, at vi skal have ham opereret.


  • #16   6. feb 2019 Amalie, jeg må virkelig anbefale dig at bede din dyrlæge tale med John Dee om blokaden.
    Den giver aktive tjenestehunde to år mere i tjenesten - og det er meget mindre invasivt.

    Jeg fornemmer at behandlingen ikke er bredt helt ud endnu - på Sjælland ser det da ud til at operation er førstevalg.
    Det er synd og skam.


  • #17   6. feb 2019 Start absolut med et røntgenbillede! Det er den rigtige procedure for udredning, nu hvor du har fået undersøgt ham grundigt smiley Maja er dygtig, så du er i helt kompetente hænder hvad angår bevægeapparatet der. Derfor synes jeg det er endnu mere relevant at få taget næste skridt i udredningen.


  • #18   7. feb 2019 Tak for de nye input. Jeg tager en snak med dyrlægen, så snart de åbner her kl. 8.00, og håber, jeg kan komme til i dag eller i morgen.

    Jeg er SÅ glad for jeres hjælp herinde!


  • #19   7. feb 2019 Opdatering: Der er nu bestilt tid til røngten - og han får en ny omgang smertestillende fra i dag af.

  • #20   14. feb 2019 Oooogggg lige en opdatering mere. Det endte faktisk med, at vi forsøgte os med at tage røntgen allerede i fredags - uden bedøvelse - og det lykkedes. Det gav også øjeblikkeligt diagnosen spondylose.

    Trist diagnose, men stadig væsentligt "bedre" end mange af de andre skrækscenarier, jeg havde nået at forestille mig. Han fik første cartrophen-indsprøjtning med det samme, og skal op og have én mere her i eftermiddag.

    Gudskelov virker han både glad og livlig, og er faktisk ikke synderligt påvirket. Hvis jeg ikke var så obs på hans hale, ville jeg ikke tro, at han fejlede det mindste smiley


  • #21   14. feb 2019 Diagnose er god for så ved man, hvad man kan, skal og må.

    Og ja de skjuler det så godt.

    God bedring med ham smiley


  • #22   14. feb 2019 Tak Louise. Og ja, jeg er faktisk også bare glad for, at jeg nu har en diagnose. Og det forklarer jo også, hvorfor forløbet har været så svingende smiley

  • #23   14. feb 2019 Og ja vi må acceptere, at de også bliver ældre... og et aktivt liv kan medføre lidt slid mm.

  • #24   14. feb 2019 Man ved vel ikke engang, om det skyldes slid, genetik eller noget helt tredie?
    Jeg synes jo ikke, at Aqui er blevet brugt "meget".
    Han er altid blevet holdt i gang, og har været slank og i god form, men han har jo hverken trukket slæde, eller trænet på topplan i nogen hundesport smiley

    Og - det positive ved alt det her har så også været, at der ikke er den mindste smule gigt i kroppen på ham smiley


  • #25   14. feb 2019 Ja noget kan jo bare være den måde de er bygget på.... og med alder kommer skavanker ofte.

  • #26   14. feb 2019 Ja, det kommer man ikke udenom. Og når det skal være - så er spondylose ikke den værste skavank for en stor 12-årig dreng. Specielt ikke, fordi det ikke er helt nede ved korsbenet, så det kunne være meget værre.

  • #27   14. feb 2019 Tak for opdateringen! Det er selvfølgelig aldrig sjovt, når vores hunde fejler noget, men det må være rart at få en diagnose. Så har du noget at forholde dig til smiley

    Tak, CH. Jeg vil prøve, at nævne det for min dyrlæge, når vi skal i røntgen på mandag.


Kommentér på:
Nogle bud på, hvad Aqui kan fejle? Hængende hale...

Annonce