{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.597 visninger | Oprettet:

Åhhh jeg er sgu ikke enig....... {{forumTopicSubject}}

Lang historie kort:
Nuga viste tegn på sygdom.......3 dage uden mad med lidt opkast og tydelige tegn på manglende gnist.
En tur til dyrlæge - undersøgt på kryds og tværs - blodprøve slog ud på forhøjede infektionstal hvilket udmundede i diagnosen Pancreatit, betændelsestilstand i bugspytkirtlen smiley
Dyrlægen fulgte de gængse guidelines for sygdommen, herunder drop med væske, piller mod mavesyre og for kvalme samt smertestillende medicin.
Sygdommen kommer ofte af for fed mad og overvægt(Nuga er vist 1-1½ kg for "tyk") og her står jeg fuldstændig af......Nuga har ALTID fået et godt foder uden alt muligt lort i, undskyld sproget.....ingen majs, korn osv men med god % af kød og proteiner.
Får hun "menneskemad" så er det fx hakket kød, kylling eller gode hundeguffere - det rammer mig derfor rigtigt hårdt med denne diagnose, da jeg hele hendes nu 9 årige liv har gjort det bedste for hende.....
Nu skal hun så resten af hendes liv leve af dette lortefoder, Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat som jeg hårdnakket har undgået pga. indholdet af bras:

Ingredienser
Ris, tørret fjerkræprotein, hvede, havre, hydroliseret animalsk protein, tørret roesnitter, gær, animalsk fedt, mineraler, fructo-oligosaccharider, psyllium (skaller samt frø), fiskeolie, gærhydrolysat (indeholder mannan-oligosaccharider), fløjsblomstpulver.

Jeg er frustreret og også lidt i tvivl om det er den rigtige diagnose.
Vi købte foderet hos dyrlægen men fuck, jeg var ikke meget for at give det til Nuga.
Hun spiser det men ikke med glæde som før.....og så koster det hele 683,94 kr for 12 kg!!! Vanvittigt for sådan noget lort smiley

Er jeg galt på den og er her nogle med erfaring med diagnosen??
Til sidst vil jeg dog gerne sige, at dette ikke er et hug mod dyrlægen da de altid gør hvad de kan både under men også efter behandling.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Åhhh jeg er sgu ikke enig.......
  • #3   29. aug 2018 Det skal selvfølgelig være fedtfattigt men findes der ikke andet mærke end Royal lort??
    Vi giver hende enten kogt kylling eller torskerogn i tørfoderet men jeg kan slet ikke komme mig over indholdet af dette foder!!


  • #6   29. aug 2018 Jeg har en hund med kronisk nedsat funktion i bugspytkirtlen, og som flere gange har haft akut betændelse også og én ting har jeg lært; man eksperimenterer ikke med foderet! Udover fedtindholdet er sammensætningen af foderet vigtig (kan ikke huske nøjagtigt hvordan), så selvom jeg foretrækker kornfrit foder fik Anton i mange år RC Gastro Intestinal Low fat, det var det eneste, han kunne tåle. Nu slås han så også med IBD, og vi har måtte skifte foder, til Essential Contour, det fungerer han godt på.

    Så jeg ville lægge min egen modvilje mod RC på hylden og fodre med det sikre, og bedste for min hund. Anfald af pancreatitis er yderst smertefuld for hunden, så i min verden er der ingen grund til at eksperimentere.


  • #8   29. aug 2018 Hills har også lavet en variant til netop lidelser i bugspytkirtlen, men jeg kan ikke huske navnet. Det må kumme Googles.

  • #10   29. aug 2018 du kan spare 200 kr på det ved at købe det på zooplus.

    jeg synes det er hurtigt at at droppe et foder, fordi man ikke kan lide indholdet.
    man kan som minimum give det et forsøg og se om det rent faktisk hjælper.
    selvfølgelig vil man give sin hund det bedste man kan - men skal man vælge mellem syg eller rask hund, så ville jeg hellere vælge en gang lorte mad og en rask hund - end kvali foder og en syg hund.


  • #12   29. aug 2018 Jeg tænker lidt, kan dyrlægen ikke fortælle hvad det er din hund har brug for - Altså hvad det er i det foder der gør at det er det nødvendige, og så kunne du måske selv (med dyrlægens og/eller en foderspecialists vejledning) få lavet en foderplan der passer mere til dine ønsker, men så din hund stadig får hvad den har brug for, og ikke ting den ikke kan tåle?

  • #13   29. aug 2018 Jeg er IKKE ude på at eksperimentere med foderet men stiller mig meget forundret når nu Nuga har brug for et specielt fedtfattigt foder og valget så går på dette lort.
    Skrigehund....
    Jeg er udemærket godt klar over, at diagnosen skal tages alvorligt men ifølge dyrlægen så kom vi i god tid smiley Hvor ved du i øvrigt fra, at RC er det bedste og mest sikre valg??


  • #14   29. aug 2018 Det ved jeg da heller ikke, om det er til din hund - jeg fortæller om min erfaring om oplevelser med den møgsygdom. Det ER et diætfoder, specielt udviklet til bl. a. denne sygdom, og det er der jo en grund til.

    Jeg siger ikke, at du vil eksperimentere, men jeg synes dit startindlæg lægger lidt op til det, og i så fald er det din beslutning - JEG ville bare ikke gøre det, fordi jeg har set, hvor røvsyge de kan blive af et skift. That's it, jeg skriver ikke dette for at genere dig, men fordi jeg kender til sygdommen.

    Noget helt andet er, at dyrlægen forhåbentlig har sagt, at hun skal have enzymer?

    Anton får sådan en hver dag, bare i en klar leverpostej;

    De kan købes billigere i Tyskland på www.medikamente-per-klick.de


    profilbillede
  • #15   29. aug 2018 Maj-Britt, har du haft en hund med denne sygdom, siden du så kategorisk kan udtale, at andet foder også virker?

  • #16   29. aug 2018 TS, hvem siger din hund får flere anfald af det?

  • #17   29. aug 2018 Prøv evt at søg via zooplus på diagnosen. De har også dyrlægefoder.
    Og spørg så evt din dyrlæge om noget af det kan bruges.

    Et eksempel da Asger bøvlede med urinsten fandt jeg Bosch som er noget bedre i indhold men har samme gode egenskaber som Hills og rc, og dyrlægen sagde god for brugen.


  • #18   29. aug 2018 Nu skal jeg lige høre, om dyrlægen ikke vis blodprøver har tjekket funktionen i bugspytkirtlen?

  • #20   29. aug 2018 Skrigehunde.....
    Det ved jeg faktisk ikke.....mener at diagnose er stillet på grundlag af blodprøve.

    Zenta......
    Nugas sygdom blev opdaget i god tid men det er alm. at hunden skal leve fedtfattigt resten af livet for at undgå tilbagefald da det går hårdt ud over bugspytkirtlen og dens funktion.


  • #21   29. aug 2018 Okay smiley

  • #22   29. aug 2018 Prøv lige at høre dyrlægen om de der enzymer, de er alfa & omega i behandlingen.

  • #23   29. aug 2018 Jeg tror, jeg var fortsat med foderet. Ja, det er nok ikke verdens bedste foder, hvis man kigger på ingredienslisten. Til gengæld virker det og det ville for mig være det afgørende.

    Det kan sagtens være, der er foder, der virker ligeså godt, men jeg har set, hvor pisse ondt det gør på dem og det ville jeg ikke turde gamble med.


  • #24   29. aug 2018 Dyrlægen nævnte intet om enzymer smiley

  • #25   29. aug 2018 Få at vide ved dyrlægen hvad det er ved lige det foder der gør det er det du er blevet anbefalet. Det gør det lettere for dig at måske finde et alternativ, hvis du ved præcist hvad du skal kigge ud fra. Om det kun er fat procent, eller om det også er fedttyper og andre indholdsmæssige egenskaber.

  • #26   29. aug 2018 Det undrer mig godt nok. smiley

    Jeg fik en seddel med diagnose, foderanbefaling og helt specifikt omkring enzymer.

    Det er sgu for dårligt!


  • #28   29. aug 2018 Lige til orientering så får Nuga dette foder nu og fremover(hvis ikke, at der dukker et bedre foder op, dog stadig low fat)
    Jeg kunne ikke drømme om at give hende et andet og i mine øjne bedre foder men det er vist stadig tilladt at være uenig i valget af dette foder og ikke mindst i indholdet af dette vidundermiddel smiley
    Ironi kan forekomme smiley


  • #30   29. aug 2018 Hvis der er sket skader på bugspytkirtlen skal hunden have enzymer og så er det kronisk.

    Alle hunde kan få den akutte, mange får et anfald efter fx julemiddagen, hvor ejer vil være flink og giver fed sovs og and, og disse hunde kan som regel leve helt normalt efterfølgende. Men nogle går permanente skader, og andre igen har det "bare".


  • #31   29. aug 2018 Coffey har også fået diagnosen på baggrund af blodprøver, men han er 100% symptomfri.
    Vi fik vejledning om enzymer, som jo er det, man behandler tilstanden med og så et råd om at fodre fedtfattigt.

    Vores dyrlæge forhørte sig om blodprøverne retter sig over tid og svaret var, at det gør de typisk ikke.

    Vi har valgt at gøre alt som vi plejer indtil der evt. viser sig symptomer


  • #32   29. aug 2018 Min gamle hund havde det, og han fik de enzymer som Skrigehunden viser, og så bare almindeligt lightfoder.

    Min mosters chi har det også, og han fik Wolfsblut (en af varianterne med 9% fedt). Det fik han så sygt dårlig pels af, så i dag får han et almindeligt lightfoder. Dyrlægen på Århus Dyrehospital sagde at foderet var ligegyldigt, bare der er under 12% fedt i.

    Jeg er langt fra ekspert, men har da beskæftiget mig ret meget med hunde med bugspytkirtelbetændelse de sidste, bum bum, 12-13 år.


  • #35   29. aug 2018 "Jeg er fuldstændig enig i at det foder er en gang skod, og muligt at det virker, men det gør andet foder også."

  • #36   29. aug 2018 Jamen så er der jo en masse muligheder for ordentligt foder tænker jeg smiley

  • #37   29. aug 2018 Virkeligheden med hunde med denne sygdom er bare at det er hamrende svært at finde et foder, der begrænser symptomerne.

    Der er ikke plads til hellige køer og kæpheste, det handler om at bruge det, der virker.


  • #38   29. aug 2018 Eller gå til en dygtig ernæringsspecialist og få lagt en foderplan til netop din hund med bugspytkirtelbetændelse. Dog skal du selvfølgelig vide om det er kronisk eller akut, det er baggrunden for foderplanen.

  • #39   29. aug 2018 Personligt ville jeg ikke vælge at forsøge mig frem.. nogle gange må man bare se på hvad der virker i praksis i stedet for.. Men nej RC er heller ikke mit yndlings mærke..

    Ville spørge dyrlægen vdr enzymer! Vores dyrlæge var ikke nok inde i det mht bugspytkirtelen og problemer dermed generelt, det kan jo desværre også være tilfældet her - så bør man spørge ind til det og hvis dyrlægen ikke virker til at ha styr på tingene så hellere komme til en der ved noget mere! Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt smiley De enzymer kan gøre rigtigt meget..


  • #41   29. aug 2018 Enig. Hvis fedtprocenten er noget nær det vigtigste, så findes der sku et hav af mærker man kan vælge frem for det bras til overpris der.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #43   29. aug 2018 Men hvis det virker og hunden trives på det. Hvorfor så gøre det til et problem.

  • #45   29. aug 2018 Jeg vil også sige, at det sker at der er et bedre foder end det dyrlægen anbefaler - Spørgsmålet er så bare at finde frem til det, og det er ofte noget der kræver flere foderskift, hvilket jo desværre ikke er det optimale her.
    Vi blev selv anbefalet Hills og RC allergi foder af vores dyrlæge, og det hjalp ikke spor. Og efter at have prøvet div. forskellige slags foder, blev vi anbefalet et billigt, dansk foder, der bare virkede.

    I denne situation - når du har det som du har det - ville jeg nok, i samråd med dyrlæge og/eller foderspecialist, finde det foder der gav mig ro i maven, og som stadig overholder de krav dyrlægen har sat.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #46   29. aug 2018 Nicole. Så med et andet foder kommer den til at trives i nu bedre eller hvordan. Jeg kigger på hunden.

    Pæn pels,god mave og energi. Hvis det er ok på Pedigree,er det vil et godt foder. Hvad mere ønsker man sig.

    I det her tilfælde er der en grund til at give hunden et bestemt foder. Virker det er resten vil ligemeget.


  • #48   29. aug 2018 Det handler netop ikke bare om fedt når vi kommer ud over teorien.
    Som sagt er det en udfordring at finde et foder, hvor hundens symptomer dæmpes. Det er forskelligt fra hund til hund.

    Der er ikke frit valg på alle hylder bare procenten er i orden, det er en misforståelse.


  • #49   29. aug 2018 Jeg tror lidt at folket her glemmer at hunden kan blive ret syg af at få foder, den ikke fungerer på.
    Finder man noget, der giver ro, så er det en dårlig ide at eksperimentere videre bare fordi man ikke synes om ingredienserne eller man synes noget i teorien et bedre.
    Man skal være rigtig glad, hvis man finder noget, der virker..


  • #50   29. aug 2018 Tjae vi har også en hund på specialfoder , dog pga urinvejssten ( oxalatsten) og en nyresten der ikke må vokse, og det var bestemt heller ikke et foder jeg normalt ville vælge, men her må jeg altså lægge mine holdninger til foderet til side, og give min hund det der er bedst for ham, så jeg kan have ham så mange år som muligt smiley



  • #52   29. aug 2018 Tror ikke der er nogen her der glemmer eller mener det er ok at gamble.
    Vi er bare nogen der ikke falder på røven over dyrlægens foder og ikke stoler blindt på at kun deres foder virker.


  • #53   29. aug 2018 Blandt dyrlægerne?
    Både ejere af hunde med denne sygdom og dyrlæger ved, at man er heldig hvis man finder foder, som hunden - sammen med enzymer - kan leve symptomfrit på.

    De hunde, jeg selv har kendt, er endt op med at de har fået foder som mange herinde ikke ville give hunden, men det er jo altså fuldkommen ligegyldigt når bare hunden har det godt..


  • #54   29. aug 2018 Er (desværre) enig med Ch..

  • #55   29. aug 2018 Og det er jo netop at gamble da selv det mindste udover foderet kan gi voldsomt tilbagefald/smerter..

  • #58   30. aug 2018 Det er også den vejledning vi har fået - man kan ikke komme det nærmere fordi hunde er forskellige.

    Min egen oplevelse er, at de trives bedst på foder med korn, lav fedt og moderat protein.
    Men igen - at finde det rigtige kræver held og man kan ikke tillade så mange eksperimenter da hunden er ekstremt følsom overfor disse skift.

    Man kan ikke bare gøre som med en rask hund...



  • #60   30. aug 2018 Hvad er et bedre foder for en hund med pancreasinsufficiens?

    Hvad tænker du der skulle følges med blodprøver?
    Hunden skider sig halvt (helt) ihjel med denne sygdom, det er ret nemt at se, hvis man er forkert på den.


  • #61   30. aug 2018 57# Nej men som Ch rigtigt skriver så kan man ikke bare skifte rundt som med en rask hund til man finder det rette.. Sys også at man nok bør forsøge med det dyrlægen anbefaler og har mange gode erfaringer med da man trods alt har konkrete erfaringer med denne sygdom og dette foder - det er jo næppe tilfældet for de mange normale fodermærker med blot lav fedtprocent..

  • #62   30. aug 2018 Jeg kan kun håbe, at jer, der skriver, at man sagtens kan teste forskelligt foder og at der findes masser af foder på markedet til hunde med enten akut eller nedsat funktion i bugspytkirtlen, ikke selv har stået med en hund, der er ramt af disse anfald - ellers er det dælme et noget uansvarligt råd at komme med!

    NEJ, det handler bestemt ikke KUN om fedtindholdet i foderet, det handler OGSÅ om hvor let fordøjeligt foderet er, om protein. og fiberindholdet. Det giver sig selv, at når bugspytkirtlen ikke selv producerer (tilstrækkeligt) med fordøjelsesenzymer, og man så fodrer med fx koldpresset kornfrit foder, der ikke er smadret i atomer, som diætfoderet er, så skal det gå galt, for det kan tarmen slet ikke nedbryde og dermed optage. Diætfoder (fx RC Gastro Intestinal low fat) er ikke BARE et fedtreduceret foder, det er et foder til en hund med en (kronisk) sygdom i tamene, og ikke blot til hunde, der skal tabe sig - der er en verden til forskel. Det bør man nok sætte sig ind i, inden man kaster om sig med anbefalinger og "gode" råd.

    Dette handler ikke om at falde på røven over noget (gab!), men om at gøre det bedste for ens hund, og man skulle edderbankeme være dumdristig, hvis man går direkte imod disse anbefalinger!

    Ja, man kan da teste løs, det er der ikke noget, der forhindrer én i at gøre, men tænk så på, at hver eneste gang, man tester et nyt foder, risikerer man altså en hund med massive smerter/ubehag, som ofte (hvis ikke altid) kræver indlæggelse med væstetilførsel, injektioner med kvalme- og smertestillende. Hvis man mener, at ens egne principper om korn i foderet eller "den dumme dyrlæges foder" er dét værd, så go ahead - men det er fandeme uansvarigt og pissetarveligt overfor ens bedste ven!

    Alt, hvad Anton indtager er nøje overvåget - han får ingen godbidder af fremmede, ingen godbidder hos legevennerne og der ryger aldrig guf i kurven i supermarkedet. Kunne han tåle fx en Dentastick i ny & næ? Måske - men en omgang som ovenstående er ikke værd at finde ud af det!

    I vinters havde Anton tørre poter og jeg ville forsøge mig med Kovaline salven, den taler alle så varmt for. Jeg var over ham som en høg bagefter, for at han ikke skulle slikke den af, men alligevel fik han indtaget en lillebitte smule, som i nærmest ingenting og det kostede altså en vagtdyrlæge om natten og efterfølgende indlæggelse, de syge hundemaver er SÅ følsomme overfor alt, hvad der kommer ned. Bruger jeg så stadig den salve? Nej, jeg tør ikke! Nu bruger han min fodsalve og sokker på bagefter, af skade bliver man klog.

    Hvis en dyrlæge har udtalt, at det KUN er fedtprocenten, det handler om i foderet, så har modtager enten misforstået budskabet eller også ved dyrlægen ikke tilstrækkeligt om dette...

    Jeg lægger lidt links til dem, der gerne vil vide mere;

    (Kronisk nedsat funktion i bugspytkirtlen):

    https://www.netdyredoktor.dk/hund/sygdomsleksikon/n/nedsat-bugspytkirtelfunktion/


    (Akut betændelse i bugspytkirtlen);

    https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/pankreatitis-hos-hunde/

    https://www.aalborgdyrehospital.dk/viden-om/hund/bet%C3%A6ndelse-i-bugspytkirtlen

    https://www.netdyrlaege.dk/hund/royal-canin-hundefoder/royal-canin-gastro-intestinal-low-fat-netdyrlaege


  • #63   30. aug 2018 Kunne ikk ha sagt det bedre selv - især det med at Gastro intestinal er lavet til hunde der ikke optager deres foder korrekt hvilket handler om meget mere end fedtprocent! Det ved jeg også fra min egen hund der døjer med blød mave samt dårlig optagelse af b vitamin efter giardia.. Ja, det handler bla om fedtprocent men det handler også om let fordøjeligt foder, fibre og ekstra hjælp så som feks probiotika (fos og mos) - ikke at det kan sammenlignes fuldstændig på alle måder men det ER altså mere komplex end som så.. Og det er de færreste kornfrie fodermærker med højt protein indhold der er ekstra nemt at optage ligesom skånekost er (RC Gastro intestinal ER jo trods alt skånekost)..

    Jeg har også selv måttet gå på kompromis og afprøve meget af dyrlægems foder uden jeg var særligt begejstret, men nogle gange er alternativet bare endnu værre (i forhold til hvis hunden bliver dårlig) også må man bide i det sure æble og se på hvordan hunden trives.. - Det er vel det suverænt vigtigste..


  • #67   30. aug 2018 Skrigehunden, jeg er så en af dem du håber ikke har stået med en hund med hverken kronisk eller akut bugspytkirtelbetændelse. Jeg må erkende at jeg har stået med begge dele - og begge har/havde et langt liv, uden at leve af RC gastro.

    Min første hund, en schæferblanding, mødte jeg da han var 6 år gammel. Han levede på et dårligt lightfoder, og fik tilskud af enzymer. Hans sygdom var i ro (undtagen når han fik hapset noget på gåture), og han blev aflivet 11 år gammel, fordi han havde kræft i lungerne.

    Min mosters hund var svært overvægtig, og engang jeg passede ham, fik han akut bugspytkirtelbetændelse. Han var tæt på at holde op med at trække vejret, han var blå i slimhinderne og helt slap. Han blev indlagt i sidste øjeblik, og fik intensiv behandling fredag-lørdag-søndag, og blev udskrevet mandag.

    Jeg havde en virkelig lang snak med Claus på Århus Dyrehospital, som forklarede at hunden skulle have et foder med lav fedtprocent, og at jeg skulle tale med en veterinær ernæringsdims.

    Jeg kørte ud og havde en lang snak med en fra min klub, som er ernæringsdims, og fik lagt en foderplan. Nu er det ved at være en del år siden, men jeg husker at han skulle have kallun på dåse den første tid (en uge? To?), og kom derefter langsomt over på en af WB-versionerne med 9% fedt.

    I dag får han et slankefoder med korn og majs og alt mulig andet, men han får altså ikke RC gastro. Og han lever i bedste velgående. Det er vel omkring 5-6 år siden han fik diagnosen.

    Så snart han slår en forkert prut, ryger han på dyrehospitalet og får taget blodprøve. I de år der er gået siden indlæggelsen, har hans tal ikke været skæve én eneste gang!

    Men fine links du har lagt ud - alle siger samstemmende, at hunden skal have et letfordøjeligt foder med lavt fedtindhold. Ingen af dem peger på RC gastro.


  • #69   30. aug 2018 TS, er det rigtig forstået at diagnosen alene er stillet på baggrund af infektionstal og fysiske symptomer? Det ville jeg simpelthen ikke synes var nok. Noget så indgribende som bugspytkirtelbetændelse skal stilles ved en sikker diagnose (blodprøve med test for enzym).

    De fysiske symptomer sammenholdt med højt infektionstal kan være alt mulig andet, fx tarmbetændelse, IBD, forbigående maveinfektion.


  • #70   30. aug 2018 Albert har også altid fået kornfri foder. Jeg har været så hys omkring det.
    Men efter hans kastration, og dertil problemer med stofskiftet måtte jeg skifte foder. Han kom på COD-HY fra Specifik. Det var jeg ikke stolt af, men han fungerede perfekt. Så jeg må sluge stoltheden smiley . Jeg forsøgte også med noget fra RC men det virkede ikke ret godt på ham.
    Håber du finder noget som fungere for Nuga, så hun får det godt


  • #71   30. aug 2018 Jeg tænker ikke at RC er det eneste, der dur.
    Personligt ville jeg starte et andet sted - baseret på andres erfaringer.

    Lige nu får Cof det foder han aktid har fået. Dog køber jeg kun variant med korn nu.
    Hvis han får symptomer må vi jo justere.

    At tage blodprøven jævnligt for den kroniske variant giver for mug ikke rigtig mening.
    Man gør alligevel intet for grundsygdommen, man symptombehandler.




  • #73   30. aug 2018 Vi har for 2000 kr enzymer stående i køleskabet. Vi giver ham dem ikke så længe han er symptomfri.

    Forstår jeg det ret, Batdog - rettede plettens blodprøver sig efter et halvt års tid?
    Coffeys blev taget i forbindelse med at han han reagerede kraftigt på medicin.
    Hvis andre har oplevet det som reversibelt, så skal vi have det tjekket igen.


  • #74   30. aug 2018 Almindelig behandling for KEP er enzymer og diæt smiley

  • #75   30. aug 2018 Jeg synes ikke det er dyrt. Jeg giver 700 kr. for 12 kg kattefoder godt og vel hver måned. Det er kvalitetsfoder, og kattefoder i god kvalitet er generelt dyrere end hundefoder, specialkost eller ej. Undrer mig over det er et problem - hvis det er dét der skal til.


  • #76   30. aug 2018 Det er dælme dyrt..
    For en kat virker det måske ikke af så meget, men 700 om måneden i foder til én hund er noget af en udskrivning.
    Vi giver knap det halve.


  • #77   30. aug 2018 Nå ja - pris og kvalitet hænger ikke så nøje sammen når det kommer til hundefoder.
    Hvad der er kvalitet for den ene hund er skrald for den anden...


  • #78   30. aug 2018 Hvorfor? Om det er til kat eller hund er vel i grunden ligegyldigt. Jeg fordeler det godt nok ud på 7 katte smiley Og så engang i mellem tager en af hundene en smagsprøve.
    Det er Essential's The Jaguar - et af de bedste mærker på markedet.
    Hunde får også Essential's.
    Giver kun 560 for 12,5 kg til hund.


  • #79   30. aug 2018 Du kan ikke se forskel på 700 kr i foder til én hund i forhold til 7 katte?

    Noget andet er - det er dælme også et dyrt kattefoder, også her giver vi halvdelen.


  • #81   30. aug 2018 For KEP-hundene kommer prisen på enzymer oveni...
    Den bøtte vi har stående til 2000 kr holder en måned....


  • #82   30. aug 2018 Det er ikke dyrt for kvalitetsfoder. Det er faktisk i den billige ende.
    Kattefoder skal helst have en proteinprocent på 40 % og fedt på absolut mindst 20 %.
    Jeg er ikke sikker på, hvordan det er med hunde, da de kan klare en noget mere omnivor kost end katte kan.


  • #84   30. aug 2018 Og selvfølgelig kan jeg se forskellen - og dyrlæger har jo minimum forstand på ernæring, dog noget klogere på hunde end katte ud fra min erfaring. Men dyrlæger behandler helt sikkert også flere hunde end katte - katte har stadig lavstatus hos mange = man bruger ikke penge på katte, men gerne hunde. Men jeg tænker, at hvis dyrlægen har erfaring med behandling med netop dette foder, så synes jeg ikke det er så dyrt igen.
    Men ja, det er måske nok dyrt ift. indholdet. Har det en anden sammensætning end f.eks. All Dogs, der netop også er et sparet foder?


  • #85   30. aug 2018 Batdog, det er Panzym, 650 gram.
    Jeg nåede desværre ikke at finde noget i DE, hvor det kan købes billigere, før dyrlægen havde bestilt.
    Det var en streg i regningen.

    Jeg fik prompte lyst til bare at fodre med bugspytkirtler smiley


  • #87   30. aug 2018 Christina, jeg har svært ved at se hvad pointen er i at sammenligne Essentials kattefoder med RC til hunde? Eller har jeg misset noget?

  • #88   30. aug 2018 Batdog forskellen ligger nok i at det ene understøtter fordøjelsen og det andet erstatter den manglende produktion fuldstændig. Der må være noget dosisforskel.
    Panzym er 100% tørrede bugspytkirtler.
    Hvorfor det er så dyrt begriber jeg ikke.


  • #89   30. aug 2018 Vi har for et par måneder siden droppet ekstra olie i maden for at skåne kirtlen - men hundens hud kan simpelthen ikke undvære det, så nu starter vi igen. Så må vi se om det gør en forskel. Jeg må indrømme at jeg ikke forventer det, men man ved jo aldrig.


  • #91   30. aug 2018 Vi siger til!
    Vi hopper på ved den mindste ændring - jeg synes det er SÅ meningsfuldt at starte med små armbevægelser i stedet for fuld skrue!

    Hvis vi nærmer os udløbsdato, så sig lige til, det er ikke et problem for sådanne hukommelsesmaskiner som os to smiley smiley


  • #97   30. aug 2018 Hold da helt sgu, sikke en tråd nu smiley

    Jeg vil lige opsummere og/eller rette til:

    Nuga fik konstateret betændelse i bugspytkirtlen.....skal så have RC Gastro.....resten af hendes liv og her knækker min film.
    Jeg har fuld forståelse for, at hun nu og fremover skal have et foder med nedsat fedtindhold for at skåne bugspytkirtlen osv men jeg kan slet ikke forstå, at det valgte foder må være af SÅ ringe kvalitet smiley

    Vi har vist alle den viden om foder og ingredienser, at de første 3-4 ingredienser er de mest basale i foderet. Så langt så godt.
    Jeg vil også gerne understrege, at jeg under ingen omstændigheder bare finder et andet foder, fordi jeg ikke synes om RC's lorteindhold(nu spiser Nuga det her og vi ser tiden an) men jeg vil gerne indrømme, at jeg SLET ikke forstår sammensætningen af lige netop dette foder til en syg hund med Pancreatit.

    Hvor er det nærende og proteinrige måltid?? Jeg fodre sgu da ikke en gris eller hest, som har tarme til at optage alt det korn og fyldstof smiley

    Ja, jeg nævnte også prisen da jeg ikke synes, at foderet lever op til mine forventninger om pris/næring/sammensætning/optagelse.

    Jeg elsker Nuga og vil hende det bedste men her føler jeg bare, at det valgte foder svigter min gode hensigt.


  • #98   30. aug 2018 Det er bare sådan at de hunde ofte trives bedst på foder som man herinde definerer som værende af ringe kvalitet.

    Det kan godt være det ikke lige skal være RC, men ved sygdomme i fordøjelsessystemet bliver man nødt til at acceptere at de sædvanlige dogmer ikke holder.

    Hvad mennesker angår siger man at man skal vende madpyramiden på hovedet - noget tilsvarende skal man med hunde.


  • #99   30. aug 2018 Jeg mener ikke, at det kun er RC, der duer, men hvis man står med en nydiagnosticeret hund hos dyrlægen, der anbefaler dette (eller andet foder) til en bestemt sygdom, synes JEG bare, at det er for risikabelt at gå imod denne anbefaling. Lige præcis denne sygdom er ekstremt foderfølsom, foder og enzymer (ved den kroniske) er det eneste, der kan lindre symptomer og udbrud. Der findes ikke masser af foder egnet til denne sygdom, ihvertfald ikke til en full blown nedsat funktion eller akut, måske der gør ved en lille skævhed i en blodprøve, men ellers ingen symptomer, men det er jo heller ikke det, vi taler om.

    Man skal bare tænke på, at hvis man insisterer på at finde et andet foder end fx med korn, så risikerer du udbrud ved hvert eneste skift, og chancen for at finde et egnet foder ved 1. skift er minimal.

    Jeg har lagt link ind til enzymer længere oppe, 200 stk. til omkring 530 kroner.


  • #101   30. aug 2018 Selvfølgelig er RC da ikke et dårligt foder. Der er postet millioner i forskning af deres foder. Det handler nok mere om overbevisning, end så meget andet, er ofte mit indtryk i disse debatter. Og fred være med det, vi har alle hund på forskellig vis, men når det kommer til diætfoder mener jeg ikke, der er så meget at rafle om, i hvert fald ikke til en start.

    Noget jeg dog undrer mig over;

    Ikke én blinker med øjnene, når en hund herinde får diætfoder beregnet til lydproblemer, vel at mærke foder med korn - for det virker jo! Men hvad i alverden er forskellen? Hvorfor denne rysten på hovedet over diætfoder beregnet til mave- og tarmlidelser?


  • #102   30. aug 2018 Jessie....

    Ingredienser
    Ris, tørret fjerkræprotein, hvede, havre, hydroliseret animalsk protein, tørret roesnitter, gær, animalsk fedt, mineraler, fructo-oligosaccharider, psyllium (skaller samt frø), fiskeolie, gærhydrolysat (indeholder mannan-oligosaccharider), fløjsblomstpulver.

    Synes du virkelig, at det her er til at for at få det bedre af??
    At betale 685 kr for 12 kg korn er sgu for meget i min verden.


  • #107   30. aug 2018 Ja man skal da endelig ikke komme rigtig kylling i men tørret protein....i øvrigt er ris også korn!!
    Virkningen fra dette foder kan vist kun være fordi det er fedtfattigt men det ville sgu have klædt RC at komme lidt gode ingredienser i til prisen.
    At flere hunde fungere godt på dette er helt fint men når min elskede hund er syg, så fortjener hun sgu noget godt at spise og ikke dette grisefoder.

    RC lever højt på omdømme(Jessie ingen undtagelse) men jeg beklager dybt, at det ikke bliver fra min mund at rose dette foder.
    Jeg har sandelig set langt bedre smiley


  • #108   30. aug 2018 Jeg tror jeg siger det en gang til.

    Det er ganske almindeligt at hunde med KEP fungerer bedst på det foder, som man herinde betragter som underlødigt......

    Det er vel fuldstændig underordnet hvad foderet består af, hvis en hund, der i øvrigt er ret så syg, fungerer på det?


  • #109   30. aug 2018 Ups, møgtelefon - mener naturligvis ledproblemer! smiley

  • #110   30. aug 2018 Jeg vinger denne tråd af, det føles lidt omsonst at fortsætte med at skrive i den.

    TS, held og lykke med din vovse. smiley


  • #112   30. aug 2018 I min verden er det en falliterklæring.....
    Skide være med indholdet, bare det virker smiley

    Ja, vi er enige om at bare hunden bliver bedre så er alt godt men det ER jo kun pga den lave fedt% og ikke pga de lækre ingredienser i foderet.


  • #113   30. aug 2018 En falliterklæring er det dælme at undlade at give en hund et foder, der erfaringsmæssigt virker på den sygdom ens hund har, men at man i stedet vil lade hunden være forsøgskanin på grund af nogle principper man har om foderindhold...

    Ja, sorry - DET er sgu for langt ude... Og så er det vist også på tide at jeg smutter fra denne tråd, det ser ud til at det ikke rigtig batter noget...


  • #114   30. aug 2018 Min hund har allergi og det foder han er på ville jeg aldrig under normale omstændigheder vælge ud fra ingredienslisten, men når hunden fungerer godt på det vil jeg aldrig nogensinde overveje, at finde noget andet der er mere “perfekt” for mig, hundeejer. Engang imellem skal man se bort fra ens egen overbevisning og overveje om det er for hundens skyld eller ens egen.

    God bedring med din hund smiley


  • #116   30. aug 2018 Pragtblanding; Læser du slet ikke alle indlæg?

    Vel har det da ej kun noget med fedtindholdet at gøre, hvordan i alverden kan du konkludere dét?

    Det har absolut også noget at gøre med optagelighed, fibre, protein OG fedtindhold, alle ting skal spille sammen og have den korrekte sammensætning. Det er IKKE bare at finde et lightfoder!

    For hulan, det her er op ad bakke og det frustrerer mig, at man lader sine idealer komme i vejen - øv! Man kunne jo overveje at TESTE det der skod diætfoder, inden man forsøger andet!


  • #118   30. aug 2018 CH
    Så læs dog for fanden hvad jeg skriver.....Nuga får dette fantastiske foder fordi dyrlægen sagde at det var det bedste for hende men derfor må jeg vel som alle andre have min egen mening om produktet.
    Skrigehunde...
    Den korrekte sammensætning af korn, korn, pulver og mindre fedt......tja, RC har fat i den lange ende når vi tror på dette møg.


  • #119   30. aug 2018 Du har ikke erfaring med lidelsen...
    Måske du skulle overveje at lytte til dem, der har..


  • #120   30. aug 2018 Shit, du er flabet nu!!!

    RC har reddet Antons liv, det har ikke en skid at gøre med at tro på noget, det er fakta!

    I'm out!


  • #121   30. aug 2018 Måske skulle du læse, at Nuga heldigvis ikke er ret plaget af sygdommen, dvs at den er taget i opløbet.
    Jeg er slet ikke i tvivl om, at havde vi ventet så havde tingene set helt anderledes ud.
    Alt i alt så går min frustration på at skulle give hende dette foder, når der er så meget andet og bedre.
    Dette er et forum og vi har alle ret til en mening uden at skulle belæres eller irettesættes som børn.
    Erfaring er én ting men formidlingen af denne er en anden.
    Tak for jeres indput, skal ikke forstyrre længere.........


  • #122   30. aug 2018 Jeg husker også tydeligt en tråd jeg havde (er dog slettet) hvor jeg ledte efter foder til sarte hundemaver hvor bla Nicole deltog og der vidt og bredt blev udtalt at selvom jeg gerne ville undgå rc/hills så var det vigtigste jo at hunden fungerede på sit foder.. Så jeg kan også sagtens genkende den der med at ved andre sygdomme (endda sygdomme som ikk er helt så smertefulde/akutte) så skal man se hvad fungerer i stedet for..

    Plus TS, Gastro intestinal er IKKE kun fedtprocenten der gør det optimalt for hunde med det problem, det er skånekost dvs let optageligt/fordøjeligt hvilket netop er hele problemet med bugspytkirtelen (altså optagelse af maden), samt der er husk i som afhjælper evt tynd mave.
    det er skånekost og de fodermærker der passer på din holdning til foder er bestemt ikke skånekost og ej heller særligt let optageligt/fordøjeligt.. Desuden er proteinet (ihvertfald noget af det) hydroliseret hvilket også har en betydning så det er skam langt mere end bare fedtprocenten!! Hvis foderet var som så mange andre og det kun var fedtprocent hvorfor er Gastro intestinal så skånekost hvor andre light fodermærker ikke er skånekost - fordi det handler om meget mere end det.. du forenkler det alt for meget..


  • #123   30. aug 2018 En hund bliver altså ikke rask af lækre ingredienser :s De bliver raske af korrekt sammensat foder til sygdommen og som skrevet er Gastro intestinal langt fra kun specielt pga fedtprocent!

  • #126   30. aug 2018 Hvad er ordentlig næring for en hund med KEP?


  • #128   30. aug 2018 Ja i mange af trådene men da jeg så skrev at jeg gerne ville forsøge at finde tørkost der fungerede hvis muligt, så blev der skrevet at jeg skulle/burde fokusere mindre på indholdet og suge den kamel fordi det jo rent faktisk kunne være det der virkede bedst - hvilket også var rigtigt nok.. har måttet gå på kompromis og prøve fodermærker jeg bestemt ikk har jublet over fordi jeg måtte indse at jeg ikke kunne være sart hvis jeg skulle ha en hund der fungerede smiley Hvad du præcist skrev er uvist da tråden er slettet, men som jeg husker det var du nu med på den vogn (Jeg skal være den første til at sige jeg kan tage fejl) - men det er egentlig også ligemeget fordi min pointe var at det faktisk var den generelle holdning smiley og at det i denne situation da er helt absurd at skulle til at prøve sig frem - så bør man ihvertfald samtidigt købe en lottokupon smiley Og det er da synd for hunden når man har noget dyrlægen har gode erfaringer med plus der er forsket massivt i netop den sygdom og brug af produktet! Det er da en no brainer sys jeg.. det andet er udelukkende for ens egen skyld og honestly, hvem af os VED egentlig hvad den hellige gral er indenfor hundefoder - det er kommet frem at store mængder kartofler, linser, ærter mv kan gi hjerteproblemer, hvilket der er meget af i kornfrit foder generelt... Det jeg prøver er at sige ingenting er "a sure thing", og der forskes trods alt massivt i rc.. Det er ihvertfald meget mere testet vdr denne sygdom end alt muligt andet det er helt sikkert..

  • #129   30. aug 2018 Alene her i tråden ses det jo at folk har god erfaring med andet end dyrlægens.

    Og helt ærligt, RC sælger blandt andet deres foder på navnet og omdømme, så hvorfor skulle de dog bruge penge på en ordentlig ingrediensliste? Altså når nu folk falder i svime og køber deres foder til overpris helt frivilligt?
    Ikke engang deres normale foder har kød i.


  • #130   30. aug 2018 127# Og du ved at det fungere for "mange andre" hunde med bugspytkirtel sygdom med andet foder hvorfra? Din nødvendigvis lidt begrænsede erfaring med det personligt? Men du mener du ved bedre end dyrlægerne der oplever mange flere tilfælde og rent faktisk er uddannet.. (Det er ikke ment provokerende)

  • #131   30. aug 2018 At påstå RC ikk har kød i er vist lidt langt ude :s

  • #133   30. aug 2018 Hvorfor mon en foderproducent har er godt omdømme? smiley

  • #135   30. aug 2018 Nicole, hvad, helt specifikt, skal være bedre?
    Når nu disse hunde erfaringsmæssigt fungerer rigtig dårligt på de fodertyper vi normalt finder gode, hvad er det så, du mener, der er godt for DEM?

    Disse hunde skal have ekstremt letoptagelige næringsdele i direkte modsætning til raske hunde.

    Det undrer mig at det ikke rigtig er noget der høres her.
    De skal IKKE have gode proteiner og komplekse kulhydrater for de optager det ikke og bliver møgsyge.

    Det, det er godt for en rask hund er meget ofte rigtig dårligt for en hund med KEP.
    Hvorfor er det så svært at accceptere?


  • #137   30. aug 2018 Præcis Nicole.
    Nogen stoler blindt på dyrlægen og deres foder og andre gør ikke.
    Man kan sælge meget alene på navnet når man nu er en stor kanon og folk er uvidende, men det gør ikke foderet til luksus.

    Og så endda til overpris. Man kan få kornfrit foder med høj kødprocent til samme pris.


  • #139   30. aug 2018 Derfor blev der stadig skrevet (ihvertfald af mange andre) generelt at jeg ikke skulle fokusere primært på ingredienser men på hvad der virkede hvilket man blev nødt til når man stod i sådan en situation - jeg skriver også at jeg sagtens kan huske forkert vdr hvad du præcist skrev, men mht hvad der generelt blev skrevet husker jeg det tydeligt..

    Og jeg husker også da jeg ville skifte fra kingsmoor pga hun fik super ulækker pels hvor dig og en anden bruger (kan godt huske hvem, men vil ikk hænge nogen ud) hvor der blev skrevet fra jeres begges side at hvis det fungerede mht maven (Dog ikke godt bare bedre end de andre ting jeg havde prøvet) så måtte jeg leve med de lidt dårlige ingredienser/sammensætning og ulækker/meget fedtet pels hvis det fungerede på maven.. det er vel ligegyldigt om det er RC eller andet foder med ikke optimal sammensætning/ingredienser..

    Hvis det hjælper på hukommelsen så var det selvsamme tråd hvor dig og den anden bruger blev ved med at ville ha fuld sygehistorie samt vide hvilken udredning hun havde været igennem..


  • #140   30. aug 2018 Jeg taler ikke om RC overhovedet.

    Lad os høre om dine erfaringer med foder til KEP-hunde, Nicole!
    Hvilket foder har du fundet ud af virker til dem?


  • #142   30. aug 2018 Ja det var egentlig ret relevant hvilket foder I så har erfaret der virker..

  • #144   30. aug 2018 Hvad gjorde at du lige præcis anbefalede Wolfsblut til en hund med KEP?

    Hvad var det helt præcist i din research der viste at det ville være godt?

    Wolfsblut ville jeg holde fingrene langt fra med en KEP-syg hund, så det er jo interessant.



  • #145   30. aug 2018 141# Jeg prøvede ik at tørre noget som helst af på dig læs indlægget igen. jeg skriver endda at jeg skal være den første til at indrømme jeg kan huske forkert og at det jo faktisk er fuldstændig kartoffel kartoffel hvad du skrev da det var den generelle holdning i tråden og jeg derfor undre mig over at det bare ikke gælder hunde med bugspytkirtel sygdomme men så mange andre lidelser feks blød mave som i Milles tilfælde..

    Og der blev også skrevet i den omtalte tråd med dig og den anden bruger at der ikke nogensinde kom ro på maven ligegyldigt hvor længe hun var på et foder (da det var afprøvet og forsøgt flere gange), og om det var midlertidigt/i en længere periode hvor der skulle ro på - hvorfor er det så noget helt andet med en meget mere alvorlig og smertefuld sygdom som denne? det kræver da om noget omgående ro!! Men altså jeg vil nu stadig mene at selvom man muligvis har snakket med andre hundeejere så ved dyrlægen nok alligevel en del mere/ser flest tilfælde både gode og dårlige og har derfor et meget bedre grundlag at bedømme udfra - ligegyldigt hvad man måtte sys om RC (jeg er bestemt heller ikk inkarneret fan)

    Sys bare det er ret vildt at du kan mene at det kun handler om fedtprocent (ihvertfald primært), alle fordøjelses sygdomme er så meget mere komplexe end det.. det handler om fibre, protein, fedtprocent, fordøjelighed, optagelse osv osv.. det virker så sindsygt forenklet og virker mig bare underligt at det kommer fra en der burde vide hvor komplex det er med fordøjelses problemer..


  • #147   30. aug 2018 Jeg synes da du lægger ret meget vægt på at understrege hvad der ikke er godt nok, Nicole...

  • #150   30. aug 2018 148# men alligevel nævnes wolfsblut flere gange og det med lav fedtprocent - så lidt udtaler du dig jo alligevel.. og wolfsblut er nu ikke specielt let optageligt.. hvorimod det du ser som værende dårligt foder faktisk lever op til de kriterier.. Så kan man jo så diskutere om wolfsblut i denne sammenhæng til sådan en hund ikke nærmere er "det dårlige foder"..

  • #152   30. aug 2018 Omend jeg også hellere selv til en hund uden bugspytkirtel problemer hellere vil gi wolfsblut!

  • #155   30. aug 2018 Nu virker skånekost jo trods alt for flertallet.. Det er jo netop derfor det bruges så bredt.. pga den overvejende effekt..

  • #156   30. aug 2018 Nicole, nu kan en dyrlæge altså sagtens have forstand på disse lidelser, uden at være ernæringsekspert (findes der indenfor dyrlæger specifikt?) OG sælge RC, Hills m.v - det ene udelukker sørme ikke det andet!



  • #157   30. aug 2018 Nicole, du baserer din erfaring på EN eneste hund, hvilket så ikke engang var din egen?

    Jeg baserer min på mine egne 2 plus et hav af andre igennem diverse netværk!


  • #158   30. aug 2018 Jeg tror det er meget godt at det trods alt er dyrlæger, der er de første til at anbefale diæt til syge hunde...


  • #159   30. aug 2018 Nå, nu vil jeg altså komme videre i teksten, vi bliver ikke enige anyways.

    Fortsat god debat - eller nowet.


  • #160   30. aug 2018 Ja, skal også igang med nogle ting inden jeg skal ind og savle på puder med Millemusen smiley Ha en god aften alle i mennesker foran skærmen smiley

  • #163   30. aug 2018 Ro på nu smiley

    Den problematik som jeg skriver om med Nuga er ang. Betændelse i Bugspytkirtlen alias Pancreatit.
    Copy/paste fra Netdyredoktor.dk:
    Hvad er symptomerne på betændelse i bugspytkirtlen?
    I de akutte tilfælde ser man følgende symptomer:
    Fra mavetarmkanalen ses at hunden kaster op og kan have diarré.
    Der er også tegn på smerter fra bughulen; mange hunde stiller sig i "bedestilling" med forpoterne strakt frem og overkroppen helt nede ved jorden, mens bagbenene står normalt.
    De er sløve og vil ikke spise.
    Hunden vil sandsynligvis have feber, og i mere alvorlige tilfælde vil den gå i chok.

    .....og ikke KEP, som jo er nedsat bugspytkirtelfunktion.
    Copy/paste fra Netdyredoktor.dk:
    Hvad er symptomerne på nedsat bugspytkirtelfunktion?
    Vægttab trods normal eller forøget appetit
    Diarré eller store mængder blød, lys afføring
    Flatulens (hunden prutter meget)
    Tør kedelig pels og voldsom fældning

    Nuga får nu RC Gastro bla bla med enten lidt kogt kylling eller lidt torskerogn i og det glider ned.
    Alt hvad der hedder guffere, gulerødder, rå æg osv er skåret væk.
    Er der mon andet fedtfattigt "fyld" som jeg kan forsøde hendes tilværelse med, så giv gerne lyd smiley


    I må også gerne fortsat pege fingre ad hinanden lige så længe I lyster, bare jeg kan slippe for at læse det smiley


  • #165   30. aug 2018 Batdog
    Fordi jeg blev f...... skræmt da Nuga blev syg smiley
    Rå æg er vist også en god kilde til protein men jeg ved ikke, om det her er ok ??


  • #167   30. aug 2018 162# Skånekost generelt både tørkost eller hjemmelavet.. og Gastro intestinal ER skånekost

  • #169   30. aug 2018 Du kan give rå kyllingefars, eller tilberedt samme, kogt eller rå hvid fisk, f.eks. fiskeboller, det kan jeg huske, at Balou måtte få, da han havde panc.

  • #170   30. aug 2018 Nicole, jeg skriver ingen steder at intet andet kan fungere.. Jeg opponerer imod at skulle afprøve for at finde et der virker fordi det ikke passer ind i det man ville gi en rask hund.. Man bør ta med indover at en rask hund og en syg hund med en så alvorlig sygdom har forskellige behov.. Det er simpelthen ikke okay når man ved at der findes et produkt der virker for virkelig mange med netop den sygdom
    (det kan man ikke komme udenom, ellers blev det simpelthen ikk anbefalet).. Og på den måde undgå yderligere smerte/sygdom hos hunden.. Og fordi man udsætter dermed hunden for noget jeg ikk sys er rimeligt - og for hvis skyld, hundens eller ens egen? Forstår ikke at man ikk vil gå på kompromis med sin egen mening og i stedet se på hunden hvordan den rent faktisk fungere hvilket trods alt må være målet (altså at få en rask hund som trives på sit foder generelt).. Der er værre ting end korn (feks akut bugspytkirtel betændelse som følge af afprøvning af/forkert foder).. Nu er korn ikke dødsfjende No.1 og store mængder kartofler, ærter og linser kan gi sine egne problemer.. Men vi kan hver især gøre som det passer os med vores dyr..

    Og i og med at en ernærings specialist ikke er dyrlæge og det formentlig er en ret kort/overfladisk uddannelse når vi taler dyr så ville jeg være meget bekymret når man tænker på konsekvenserne der evt kan ramme hunden.. Ydermere så sys jeg også at TS er meget hurtig til at bedømme at det udelukkende er fedtprocent der betyder noget hvilket dælme er farligt..


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #171   30. aug 2018 Om jeg forstår det. Hvis det rent faktisk fungere for hunden er der ikke nogen grund til at gøre det til et problem. Jeg ville være glad for at have fundet løsningen i stedet for at se det som et problem.

    Det tager da helt overhånd med hvad hunde ikke må få.


  • #173   31. aug 2018 172# Har du ikke redigeret i dit sidste indlæg eller er jeg bare overtræt? :s

    Det kan da sagtens være der findes noget andet foder der fungerer godt for flere andre hunde, det skal jeg da ikk kunne udelukke - men det er dokumenteret at dette foder har rigtigt god effekt og man undgår på den måde at sætte hele butikken over styr - ligesom du mente Milles mave skulle ha ro.. Men jeg sys ikk man bør satse når man har så meget at tabe..


  • #174   31. aug 2018 172# Har nu læst noget af tråden igen og læser tingene på samme måde - hvis du ikke mener det som jeg læser det, det er da super ærgerligt og det beklager jeg.. Vi læser alle med vores egne briller og formulere tingene forskelligt..

    Men ligemeget hvad så er det korte af det lange at vi er uenige og det virker heller ikke rigtigt til at du forstår hvad jeg mener (bla eftersom du flere gange skriver noget i retning med at der jo kan være andet foder der virker - hvor jeg mener man slet ikk bør rode sig ud i at skulle lede efter det da det gir en øget risiko for tilbagefald/mere sygdom så vi går vist begge fejl af hinanden)

    Men lad os hermed lukke den smiley


  • #176   31. aug 2018 De døde...

  • #178   31. aug 2018 Som de fleste herinde ved, så fik min Lanka konstateret dårlige nyrer for næsten 3,5 år siden, da hun var tæt på 13 år gammel.
    Dyrlægen gav hende MAX et halvt år, og forudså, at det ville gå støt ned af bakke i den periode - og under forudsætning af, at hun naturligvis fik diætfoder og kosttilskud.

    Det lykkedes mig at få mere end tre år mere med hende. Tre år på "skod-foder", som jeg normalt under ingen omstændigheder ville vælge pga. indholdet, men som ikke desto mindre hjalp hende. Og tre år, hvor det at fodre på lille Lanka på 13 kg. kostede en hel del mere pr. måned end at fodre på de to store huskyer tilsammen.

    Jeg fodrede ikke kun med RC, men også med Hills, Specific, Integra, Dr. Clauders osv. Det var ikke lige dyrt altsammen - men indholdet ifølge indholdsfortegnelsen var lige dårligt i mine øjne.

    Der er dog ingen tvivl om, at det var livsforlængende, så jeg kommer (forhåbentlig) aldrig igen til at sige et ondt ord om nogle af de foderfirmaer, der bruger formuer på at forske, så vores syge hunde, kan få et længere og bedre liv.


  • #180   31. aug 2018 Den er lidt søgt, Maj-Britt.

    Hvad skete der med mennesker med cancer, inden (noget af) det kunne behandles?


  • #182   31. aug 2018 Vil lige sige, at jeg fik en kopi af min dyrlæge fra en ældgammel bog med hjemmelavede diæter til diverse sygdomme hos hunde...
    Så allerede før foderproducenterne fik øjnene op for "markedet", så var det faktisk muligt, at fodre, så man tog hensyn til forskellige organer smiley


  • #184   31. aug 2018 Vil lige sige, at det hjemmelavede også var "skod" i de flestes øjne.
    Det bestod af omkring 80% kogte ris. Noget smuldret franskbrød, og så en lille smule kød og æg. smiley smiley smiley smiley


  • #187   31. aug 2018 Jeg beklager, det er mig, ser bringer KEP ind i billedet.
    Men forskellen er nu den samme rent fodermæssigt.

    Der skal letfordøjelige næringsdele til og dertil fiber til at samle afføringen.

    Og jo, hundene dør uden sådan en diæt. Ikke nødvendigvis RC, men foder, vi normalt ville gå langt udenom.



  • #189   31. aug 2018 Eller hjemmelavet fodet man normalt ikke ville holde hunden på permanent fordi også DEN sammensætning ville betragtes som dårligt foder. Same/same

  • #192   31. aug 2018 I praksis kunne vi så ikke førhen, hunde med alvorligt syg pancreas døde.

    Du blander tingene sammen, MB, der er forskel på syge og raske hunde.


  • #194   31. aug 2018 Jeg tror ikke rigtigtvdu kan forestille dig HVOR svært det er at få de hunde til at trives.
    De blev aflivet, ganske enkelt.

    Og nej, det handler ikke bare om RC..


  • #195   31. aug 2018 Bare lige for perspektiveringens skyld, det er ofte pancreatitis alkoholikere dør af.
    Det er ikke bare lidt løs mave, det er alvorlig sygdom, som er virkelig svær at håndtere.


  • #197   31. aug 2018 Jeg orker ikke lige at være med i jeres skænderi, men min Malde (født i 2000) fik konstateret kronisk bugspytkirtelbetændelse inden han var et år. Han levede af Pedigree Light indtil jeg kom til i 2006. Derefter levede han på Arion Light og enzymer indtil han blev aflivet i 2011.

    Min mosters som fik akut bugspytkirtelbetændelse for en del år siden, levede kort på WB og gik derefter over til Vetpro slankefoder, som han stadig lever på. Så vidt jeg husker er han lige fyldt 12 år her i august.

    Ingen af ovennævnte hunde (er) døde af deres mavebøvl og manglende specialfoder.


  • #198   31. aug 2018 Jeg var lige tilbage og tjekke min gamle tråd om mosters chi - det var i marts 2013 han fik akut bugspytkirtelbetændelse.

    Han var på vej i chok da han blev indlagt, og lå med EKG i iltbur i 3 døgn, og fik antibiotika og væske i drop.

    Han var på ren dåsekallun i 2 uger, og kom derefter på WB Wide Plain. Dog kunne hans tænder ikke så godt lide foderet, så hun skiftede til Vetpto Slank, og det har han fået siden slut 2013. Af og til får han kogte, grønne bønner i sin mad, og han får også ret ofte vådfoder (ren kylling eller ren kallun) til morgenmad.

    Han har ikke haft et eneste tilbagefald siden, og er selvsagt ikke død. På trods af at han ikke får foder der er lavet til bugspytkirtelbetændelse.


  • #199   31. aug 2018 Anton har været tæt på at dø et par gange, og Hannibal gjorde det - så hvad kan man bruge det til?

    Ingen siger, at der ikke er forskellige måder at fodre på. Min pointe er bare, at starter man med et foder, som hunden trives på, er man imo et røvhul overfor sin hund, hvis man insisterer på at gå videre til andet foder alene på grund af idealer.

    Hvordan opdager man, at foder nummer 2 ikke virker? Jo, hunden bliver syg, nogle lidt og andre dødssyge - men det ved man ikke på forhånd!!

    Der er forskellige grader af sygdommen, præcis som ved andre sygdomme, men fakta er, at jo mere man belaster bugspytkirtlen, jo dårligere bliver den og jo større risiko er der for tilbagefald. Måske kan en syg hund tåle et for sygdommen ikke optimalt foder i et halvt år, men hvad så derefter? Tester man så videre?


  • #200   31. aug 2018 Skrigehunden, jeg tror at vi går lidt fejl af hinanden. Jeg insisterer ikke på at man ikke skal bruge RC - det får min fede hund, og trives fint - men jeg er bare ikke enig i at hunde dør, hvis de ikke får et foder der er lavet specielt til bugspytkirtelproblemer.

    Det er såmænd det eneste jeg vil frem til. Min sandhed er præcis lige så rigtig som din smiley

    Og sådan lidt hurtig hovedregning siger at marts 2013 er 5,5 år siden - ret mig hvis jeg tager fejl.


  • #201   31. aug 2018 Jeg skriver ikke at hunde dør hvis de ikke får foder der er lavet til bugspytkirtelbetændelse, hvis det er mig, du henviser til, A.

  • #202   31. aug 2018 Nej CH, det er Skrigehuden der i #176 skriver at hunde med bugspytkirtelbetændelse døde før RC lavede deres foder.

    Det er sådan temmelig bombastisk - særligt med tanke på min gamle hund der levede med den kroniske udgave i 10 år, og min mosters der lever på 6. år med tidligere akut udgave - begge uden nogensinde at have fået specialsyet foder.


  • #203   31. aug 2018 Absolut, A.

    Men er hunden rigtig syg, så vil den altså ikke overleve. Fx står der i artikler om den akutte, at dødeligheden er høj og at HVIS hunden overlever sådan et anfald, vil den formentlig have permanente skader på kirtlen. Og så gælder det altså om at holde tungen lige i munden i forhold til, hvad du propper i den hund.

    Jeg kender til rigtig mange hunde, der har levet med KEP i mange år, er fodret korrekt og bum! Så får de en akut betændelse og overlever ikke.

    Chancerne for overlevelse (og ikke mindst er værdigt hundeliv!) er større ved korrekt fodring. Om det så er RC, Hills eller noget helt 3. er for mig underordnet - jeg ønsker bare, at man for hundens skyld ikke skifter, med mindre hunden ikke tåler foderet.

    Min Anton har også IBD, som er den store synder for ham i disse år. Bugspytkirtlen harbhaft pæne tal de sidste par år pga. korrekt fodring og alligevel væltede han, da han fik slikket next to nothing Kovaline af sine poter - der var jeg ved at trække stikket, for jeg kunne ikke overskue endnu en årrække med den sygdom som aktiv.

    Nå, men IBD'en kræver egentlig "bare" et fedtfattigt foder og ingen gluten, men den sygdom er svær, fordi der er ingen konkret rettesnor og ikke 2 tilfælde er ens. Han har i mange år trivedes fint på RC, men pludselig gjorde han ikke, pga. IBD'en. Hans dyrlæge kom i kontakt med en amerikansk dyrlæge, der forsker i IBD, og ham fortalte, at mange IBD hunde skal skifte foder ofte for at holde symptomerne nede. Nogle skifter hver 2., 4. eller 6. måned, mens andre skifter hver 14. dag. Nogle trives sågar på Pedigree i en periode. Jeg har absolut ikke lyst til at fodre med Pedigree, men kommer det så vidt, Arnhem en dag kun kan tåle dét, jamen så må jeg bide det i mig og fodre med det - Antons trivsel kommer før mine principper og det er egentlig hele min pointe i denne debat.

    Om man fodrer med det ene eller det andet er mig ligegyldigt, så længe hunden trives.


  • #204   31. aug 2018 Spørgsmålet var dumt, synes jeg og derfor svarede jeg sådan... my bad!

    Men man kommer ikke udenom, at det SKAL være foder egnet til den sygdom, om det så hedder det ene eller det andet er ligegyldigt.

    Du kan jo heller ikke give en hund med ledproblemer foder fra Fakta og forvente samme effekt som diætfoder beregnet til samme...


  • #206   31. aug 2018 Udfordringen ligger i den tid der går indtil man har eksperimenteret sig frem til noget, der fungerer.

    Og det må jeg indrømme at jeg vil finde møgegoistisk at udsætte hunden for fordi man har nogle principper..
    Det er jo ikke sådan at RC er den eneste mulighed, men det er en af dem der er testet godt af.


  • #207   31. aug 2018 Men jo - en hjemmelavet diæt kan være ligeså godt som et tørkostprodukt (eller dåsefoder).

    Bare mere bøvlet og noget sværere at justere.


  • #209   3. sep 2018 HVis du er i tvivl om diagnosen og behandlingen så kontakt dog en anden dyrlæge for en second opinion. Kronisk bugspytkirtelbetændelse kommer også nogen gange uden at de sædvanlige risikofaktore er tilstede. Min søster havde en Foxterrier der fik det da den var 11 år gammel. Hunden var en meget 'fit' hund, der var blevet brugt meget aktivt hele sit liv, Jeg mener den blev fodret med noget fra Hills resten af livet. Den blev knapt 16 år gammel og var med på min søsters løbeture til det sidste.
    Jeg må tilstå at jeg er ret godt tilfreds med RC. Jeg har brugt det i mange år til mine hunde. Jeg har da prøvet andre mærker gennem tiden, men er altid vendt tilbage til RC. Fx gav Olivers enormt tør og skællet hud og pelsene (trimmepelse) blev underligt 'sprøde' og 'fehårsagtige', Det samme skete med TOTW. Det eneste andet foder jeg har været lige så godt tilfreds med er Acana, men de har ikke sygdomsdiæter. Da Stormy fik konstateret Cystinuria var RC det eneste mærke, der havde en variant, der passede til lidelsen og som kunne holde ham helt symptomfri. Hjemmelavet mad havde ikke rigtigt været en option; jeg kan li'som ikke hydrolysere protein hjemme i køkkenet selv smiley En lille perspektivering her er at i 'gamle dage' var der ikke så meget andet at gøre ved den sygdom end at aflive eller operere sten ud gentagne gange. Eller fx hos hanhunde lave et nyt urinrør og lede urinen ud et andet sted end der, hvor det plejer at komme ud hos dem med tap.....
    Nu har jeg så en hund med nyrer, der ikke fungere tip-top mere (nyreskade pga leptospirose). Jeg har valgt at bruge RC Renal og hendes tal holder sig i ro. Hende kunne jeg nok fodre med noget hjemmegjort, men hun er glad for sit RC renal og ser ud til at trives.


  • #211   4. sep 2018 Prøv at kigge på hike.dk,det er et super godt foder (Vi bruger det til vores slædehunde) de har en der hedder "hike nature diet" og til en ok pris,449,- for 12 kg smiley

  • #212   4. sep 2018 Hvad med denne ja jeg ved prisen er høj men det er 24 kg.. og virbac er ret godt foder..men måske du kunne få en i mindre str for at prøve det af https://www.butik-dyrlaege.dk/shop/virbac-hpm-g1-4849p.html


  • #213   4. sep 2018 Kald bare Royal Canin for et lortefoder, det må du selv om, men jeg kan fortælle dig at jeg har brugt Royal Canin foder til mine hunde de sidste ca. 25 år,- til forskellige racer og har altid fået ros for mine hundes sundhed og flotte pels,- og jeg har ALDRIG haft en hund med syg mave pga. foderet,- og har heller aldrig haft en hund som har udviklet allergi.
    Jeg har med stor succes fået to meget overvægtige (omplacerings)hunde ned på normalvægten for racen med Royal Canin Satiety Support - Veterinært Diet.
    Jeg har aldrig været den som ofte skiftede foder på mine hunde for at prøve at finde noget "bedre og billigere" for hvorfor i alverden skifte et foder ud som virker så perfekt, og som alle mine hunde gennem årene bare har elsket at spise?
    Jeg vil dertil lige tilføje at jeg dog veksler lidt mellem foder med korn og uden korn fra Royal Canin, for mine hunde kan lide begge dele og jeg har heller aldrig haft en hund som ikke kunne tåle korn,- korn som de også elsker at gå og nappe lidt af når vi går tur på vejene langs markerne her på landet. ;)????


  • #215   5. sep 2018 Øh kornfrit er ikke nødvendigvis billigere end RC. Der er bare forskel på hvad folk vil betale for.
    Jeg vil ikke betale 500 kr. for en sæk korn.


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #216   5. sep 2018 Kære Nuga
    Du skal ikke have korn - korn er kulhydrater og sukkersyge patienter må ikke få kulhydrater! Bed din Mor om at købe nogle svinehjerter og kog dem til dig - uden fyldstof. Og så enzymer: bromelain, lipase, protease, amylase. papain og bromelain (papaya og rod af ananas, bromelain er godt for fordøjelsen. Stop med al det færdigfoder . jeg har haft to hunde som begge blev 16 år (gravhunde) på hjemmelavet kost. Mange år siden - hvor tørfoder ikke var på mode! Kh Merete Én har også nævnt tabletter med samme indhold som nævnt,


  • #217   5. sep 2018 Nu er det jo ikk sukkersyge hunden har?

  • #219   5. sep 2018 Kennel Harthitter:
    Jo, du kan sagtens få foder hos Royal Canin uden korn. smiley


  • #222   5. sep 2018 Også her smiley

  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #223   6. sep 2018 til Pernille: Sukkersyge er næste step, hvis der ikke bliver gjort noget og det er her enzymerne kommer ind. og ud med kulhydraterne.
    Til Maj-Britt: jo, da hunden er en carnivore og således ikke har brug for alt det fyldstof, som tørfoder indeholder. Du siger det jo selv: Tørfoder, det er jo skidenemt! Så væk med dovenskaben og kom i gang med at lave noget ordentligt mad til jeres hunde!
    Hilsen Merete


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #225   6. sep 2018 Er der mon nogen, der nogensinde har set en løve få "serveret" en skål med korn ved siden af det dyr, den netop har nedlagt? Tænk på, at tørfoderbranchen jo er er big business! Dyrlægen er "i lommen på" denne branche ligesom læger er det i medicinalbranchen. Grov påstand, men mener, der er belæg for en sådan.
    Mine hunde levede af nyrer, hjerter, lever, fisk, Whiskas kattemad (især var laksen populær). Kyllingehjerter, kråse og lever kan købes som dybfrost. Aldrig haft en sygedag i deres 16 år lange gravhundeliv.
    Hilsen Merete


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #226   6. sep 2018 Meat-based dog foods are closer to a dog’s natural ancestral diet. They’re more like the real thing. Så kort kan det siges!

  • #227   6. sep 2018 Man bliver så træt af den gamle barf-center-retorik.. jeg troede at den tid var lykkeligt forbi.
    Det er lige en tand for religiøst og umuligt at tage alvorligt.


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #228   6. sep 2018 Kære Nuga
    It looks like the pet food industry may have taken advantage of the dog’s remarkable willingness to eat just about anything. Notice the higher carbohydrate content of the kibble compared to the dog’s natural ancestral diet. And the dramatically lower protein and fat.
    Se nedenstående forklaring:
    Nutrient Content Compared: Protein Ancestral Diet = 56%. Dry Dog Food = 18-32%. Fat AD = 25-30%, DDF = 8-22%. Carbohydrates AD = 14%, DDF = 46-74%.

    Tallene taler for sig selv. Sund fornuft!


  • #229   6. sep 2018 smiley

  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #230   6. sep 2018 Mine indlæg har ikke noget med Barf at gøre ……..

  • #232   6. sep 2018 Merete, hvornår har du sidst set en løve (hvis vi nu skal blive i dit super gode eksempel) stå og koge svinehjerter, for derefter at drysse dem med bromelain, lipase, protease og amylase? smiley

    Og pssssst, Nuga læser ikke med. Nuga er en hund. Nuga kan ikke læse eller bruge en pc. Nugas mor var også en hund. Nuga bor hos et menneske, som her på HG har et brugernavn. Hvis man synes brugernavnet er tosset, kan man skrive "TS" (forkortelse for trådstarter).


  • #235   6. sep 2018 Merete, du taler, som om du har forstand til!

    Eksokrin (enzymer til fordøjelsen) og endokrine (insulin) er ikke det samme, og det sker så godt som aldrig, at det rammer insulinproduktionen, hvis der er gentagen betændelse i bugspytkirtlen. Hunden overlever ganske enkelt ikke så længe... Dette er svaret fra Antons dyrlæge, btw.

    Så lad være med at kaste om dig med viden, du tydeligvis ikke har!


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #237   7. sep 2018 Til dig, der sætter mig på plads, er følgende fra netdyrlæge.dk:

    Hvad er prognosen?

    Milde tilfælde af bugspytkirtelbetændelse kan helbredes udelukkende gennem styring af foderoptaget og har en god prognose. Derimod er en svær bugspytkirtelbetændelse en alvorlig sygdom, og omkring halvdelen af patienterne vil dø af sygdommen.

    Når hunden er kommet sig efter sygdommen, vil den desuden have risiko for en eller flere af følgende følgesygdomme: sukkersyge, eksokrin bugspytkirtelinsufficiens (bugspytkirtlen producerer for få enzymer) og tilbagevendende bugspytkirtelbetændelse. Derfor er det vigtigt at hunden får fedtfattig diæt resten af dens dage.


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #238   7. sep 2018 Fra netdyredoktor.dk:
    Kronisk pankreatitis kræver en livslang behandling. Behandlingen består i en nøje sammensat diæt, som aftales i samråd med din dyrlæge. Derudover skal hunden have tilført fordøjelsesenzymer i pille- eller pulverform. Der findes en lang række af disse produkter med navne som pancreatin og pancrease.

    Altså enzymer, som jeg før har nævnt: Amylase, lipase, Protease etc. Forstår, at Pancreatin ikke længere fås på det danske marked, men det gør Pancrease.


  • #239   7. sep 2018 Sikke du kan google...



  • #240   7. sep 2018 Jeg sætter dig ikke på plads, men ifølge dyrlægen, der har stor viden om og erfaring med netop denne lidelse er det ekstremt sjældent, at det sker. Du skriver det, som om det ER der næste, der vil ske og det passer ikke nødvendigvis...

    Google er ikke alt, erfaring er langt mere nuanceret og formentlig realistisk.


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #241   7. sep 2018 Enzymerne, som nævnt, hjælper og understøtter bugspytkirtlen. Jeg ved det fra mig selv. Har taget enzymer i omkring et år og har fået det bedre. Jeg ved godt, at der er forskel på hundens og menneskets fordøjelsessystem - bare sådan at jeg ikke får læst og påskrevet ….

    Og ja, jeg googler - er ikke professor som andre er - tydeligvis


  • merete A
    merete A Tilmeldt:
    apr 2017

    Følger: 1 Svar: 12
    #242   7. sep 2018 og ja, jeg ved godt, at det ikke behøver at ende med sukkersyge - det har jeg heller ikke selv. Mennesker spiser for mange kulhydrater. Det får hunde også gennem tørfoder. Det er dette jeg har forsøgt at bevise i mit skema. Som jeg også har hentet fra Google! Men jeg taler også af erfaring - fra min egen krop ……..


  • #244   7. sep 2018 Enzymerne erstatter dem, som bugspytkirtlen ikke selv producerer.
    Det heler ikke kirtlen og det forsinker ikke en eventuel destruerende proces.

    Hvis der opstår diabetes handler det netop om at kirtlen langsomt ødelægges - og det er en proces som enzymerne ikke har indflydelse på.

    Det er ikke almindeligt at en hund lever så længe med enten kronisk pancreatitis eller KEP at pancreas bliver så ødelagt at der udvikles diabetes.
    Det sker hos mennesker..


  • #245   7. sep 2018 Det er nogle vilde påstande, du kaster om dig med Merete.
    Mennesker og hunde spiser for mange kulhydrater...
    I følge hvem?

    Undersøgelsen er næppe lavet på hunde og konklusionen er kun tilnærmelsesvis rigtig i forhold til mennesker, hvis vi kun snakker raffinerede kulhydrater.

    Igen er vi ude i noget småreligiøst, noget new wave-agtigt..


  • #247   7. sep 2018 Jeg forstår den ikke Batdog..

  • #248   7. sep 2018 Beating on a dead horse smiley

  • #249   7. sep 2018 Nåhh.. smiley

  • #252   7. sep 2018 Det vil jeg håbe Batdog..

  • #253   7. sep 2018 Nå, nu er der så gået lidt tid fra jeg lavede tråden her........
    Nuga får stadig RC lort men spiser det dog. Det bliver blandet med enten kogt kylling eller torskerogn.
    Hun lader til at have det godt og det er sgu det vigtigste smiley
    Det næste issue jeg har er nu, at der på pakken står at mellemvægts hunde skal have ca. 260 gr i døgnet!!!!
    Det er satme meget mad, er det ikke??
    Vi har en lille skål, som vi bruger til at måle med og det gamle foder fik hun en næsten fuld skål af men de 260 gr er 2 hele skåle !!
    Jeg ved, at målestok er vejledende så jeg har valgt at give hende en lille skvat om morgenen og så 3/4 skål om aftenen.
    Så får vi se om hun holder det vægttab, som hun allerede har vist smiley


  • #254   8. sep 2018 Det giver god nok mening at hun skal spise mere Nåe hun kommer på et foder der er mindre kalorietæt. Og det vil et fedtfattigt foder jo være.
    Foderet er ikke tænkt som slanke foder derfor skal de have mere end normalt.
    Hvor meget der er meget osv tør jeg ikke sige. Men overordnet giver det mening.


  • #255   8. sep 2018 Så vidt jeg husker er det produkt meget let - der er "luft" i, så det fylder en masse i tør form.

    Og så er det svært at sammenligne to produkter på deres massefylde.


  • #256   8. sep 2018 Min mors får pt vægt kontrol foder fra specific (også næsten slankefoder) og for at holde vægten mener jeg også det var ca 250-260gram hvor vægttab ca var 120.. Så det lyder meget rigtigt.. Det skal dog lige siges at de som regel på alle produkter sætter dosis lidt højt også skriver at man skal gå stille frem og se hvad vægten siger.. Det fik jeg ihvertfald at vide da jeg snakkede med en der vidste meget om foder generelt.. Og er også 99,9% sikker på det rent faktisk står på flere fodermærker at man skal starte på under anbefalet dosis også altid kan gå op..

Kommentér på:
Åhhh jeg er sgu ikke enig.......

Annonce