{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.840 visninger | Oprettet:

Den der socialisering ... {{forumTopicSubject}}

Jeg læser ret ofte herinde, at folk har problemer med deres hunde i forholdet til andre hunde. Ikke nødvendigvis møder, men også når de blot bliver luftet og man render ind i en anden hund. Her skrives der tit, at folks hunde gør og hvad man gør ved det.

Ligeledes hører / læser jeg, vigtigheden, den ekstreme vigtighed, i at en hund skal møde andre hunde - for hvis den ikke gør det, bliver den "sær" - og det kan være derfor at en hund ikke er så god til at interagere / ignorere andre hunde.

Jeg har en hund - han er to år nu. Han har seriøst ALDRIG mødt en anden hund, efter han kom til Danmark, indtil for ganske nylig.
Han mødte et par stykker i Frankrig, efter jeg havde hentet ham i Tjekkiet, men efter at han kom til landet, har han aldrig mødt andre - kun naturligvis vores egne hunde, der har været / er, 4 voksne maller + en voksen corso. Mallerne alle hanner, corsoen en tæve. Vores nuværende hundebestand har indskrænket sig til kun to voksne hanner, hvoraf den ene ikke egner sig til at gå sammen med min, så siden min var omkring 10 mdr, har han udelukkende været sammen med en voksen hanhund ind imellem.

Mao - han er ikke blevet det jeg tit læser, socialiseret på andre hunde - og det er jo tilsyneladende noget værre rod.

Det sjove er så, at han idag mødte sit livs anden hund.
Jeg var på stranden, han var med - vi var begge i vandet, da der pludselig kommer en sort hund løbende til.
Tjab kom op på stranden væsentligt hurtigere end jeg - og render direkte hen til den fremmede hund, som viste sig at være en ældre tæve.
Hun fortrød hurtigt, at hun var kommet hen til Tjab og viste tænder af ham. Tjab trak sig en smule, men forsøgte liiige en gang mere med at snuse til hende. Hun hakkede ud efter ham på den der hysse tævemåde - han trak sig og mistede totalt interessen for hende, og hun løb tilbage hvor hun kom fra.

Den første gang jeg oplevede hundemøde med ham, var samme sted - en blæsende dag hvor jeg gik med hætten trukket godt op og ikke kunne høre noget som helst. Tjab kom pludselig drønede imod mig - forbi mig - og hen til en lab, der var kommet op til os bagfra.
Den spillede op - halen høj og "attitude" - Tjab gloede på den, lagde hovedet på skulderen af den, grundet blæsten kunne jeg ikke høre om der var lyd - men .. hævede halen og ... ja, så gik gassen af labben, halen røg ned, ørene tilbage .. og det var så det.
Tjab mistede igen interessen for den, og vi fortsatte vores gåtur.

Men .. burde disse to hundemøder, som imo afslører en TOTALT gennemharmonisk hund (min, hvis nogen skulle være i tvivl), i det hele taget kunne lade sig gøre ?
Jeg har holdt ham væk fra alt, der hed fremmede hunde - jeg har skærmet ham fra enhver, der kom løbende til og jeg har gjort det voldsomt, for jeg vil ikke have disse ufrivillige hundemøder.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at den tyske opdrætter havde ret da han sagde - om vores Rick, dengang han var lille - "skidt vær med alt den socialisering på andre hunde - når han bliver voksen, vil han kunne lide tæver, men formentlig ikke hanner." -og han fik ret.

Jeg tror at den overdrevne "de skal møde en masse hunde så de kan lære hundesprog og blive glade for alle" desværre bider sig selv i halen - og at det er langt vigtigere at vise hunden, at vi er der for den, passer på den og sørger for, at den ikke skal forholde sig til hver eneste hund vi møder på vores vej.

Bare lidt tanker herfra smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Den der socialisering ...
  • #1   20. jul 2018 Hvis man vil socialisere hundene, er Det jo vigtigt man gør det rigtigt, så de netop ikke får de der trælse oplevelser...

    Baby er elendig til fremmede hunde, når han er i snor. Og han er ellers "socialiseret" i hoved og røv.

    Jeg tror også det kommer an på hvilken race man har med at gøre.


  • #2   20. jul 2018 Jeg vil sige han jo er blevet socialiseret af jeres andre hunde..

    Jeg er sikker på han ville reagere meget anderledes hvis han ikke havde lært af flokken at kommunikerer


  • #3   20. jul 2018 #2

    Så du tror ikke, at en hvalp kan kommunikere, når den kommer fra moderen / sine andre søskende ?


  • #4   20. jul 2018 #1

    Men "rigtigt" .. hvordan er det ? smiley


  • #5   20. jul 2018 Jamen rigtig socialisering på andre hunde, er i mine øjne møder, som ikke overskrider hvalpens grænser.
    Altså møder med andre hunde, hvor man hver gang sørger for det er en succes. smiley


  • #6   20. jul 2018 3 - jo men ikke på flok niveau..

    Børn kommunikere jo heller ikke på samme måde som voksne.


  • #7   20. jul 2018 #6

    Flokniveau?

    Hvad med de steder hvor der er flere voksne hunde?



  • #9   20. jul 2018 Ulla sagde neger smiley smiley smiley smiley

  • #11   20. jul 2018 Nu var det ikke så meget pga "behovet" - det var mere sådan tanken om, hvorvidt det er godt eller skidt at lade hvalpen forholde sig til så mange hunde i starten af dens liv.

    Til konkurrencer er der både indmarch og afslutningsceremoni, hvor man ind imellem står LÆNGE uden at hunden skal andet end at forholde sig i ro, sammen med en masse andre hunde - så helt alene hele tiden, er man nu ikke smiley


  • #12   20. jul 2018 Åååh Baby er skide bange for sorte mennesker.... Det er SÅ pinligt! smiley

  • #13   20. jul 2018 Enig

    Det er jo de samme fordomme med, at man ikke skal købe en hvalp, som er vokset op i en stald eller hundegård.


  • #15   20. jul 2018 Jeg tror nu også, at det gør en forskel, at hunden har egen flok.

    Mange hunde der har egen flok, har ikke særlig meget interesse i andre hunde, og slet ikke i at lege med dem. Det kan jeg også se i min egen flok, men jeg kan også se, at en del af de hunde, jeg sælger som enehunde - altså kuldsøskende til mine egne hunde - har en større interesse for og en større lyst til leg med fremmede hunde, end mine hunde har.

    Mine hunde får opfyldt deres behov for leg med andre hunde herhjemme, men jeg er ret sikker på, at en del af dem ville være meget mere legesyge med fremmede hunde, hvis ikke de fik det behov opfyldt herhjemme.

    Men socialisering, hvad enten det drejer sig om andre hunde eller andre ting, er efter min mening mere et spørgsmål om gode oplevelser ikke så mange oplevelser.


  • #17   20. jul 2018 De hunde, to stks, jeg har haft "alene" har været langt mindre interesserede i andre hunde, end dem jeg har haft i flok smiley

    Men interessant at høre jeres erfaringer smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #18   20. jul 2018 Jeg tror at rigtig meget er i hunden til at starte med. Hundens første tid og gener er alt afgørende. Min sidste hund ville aldrig blive god til andre hunde,og ham jeg har nu vil ikke have problemer, om han så aldrig så en hund de næste mange år.

    Jeg kan godt følge det. Det er let at ødelægge noget man allerede har. Omvend kan man beholde det man allerede har,ved at passe på det.


  • #19   20. jul 2018 Hvis hvalpen er avlet på psykisk stabile hunde vil jeg ikke tro, at det vil give problemer hvis ikke den møder en masse hunde.
    Hvalpen har forhåbentlig lært et ordentlig "hundesprog" af sin mor.
    Jeg tror hellere ikke, at hvalpen egentlig har behov for at møde en masse andre hunde.
    I naturen er de jo hellere ikke vilde med at møde artsfæller af andre flokke.

    Behovet er nok mere vores.
    Du har ikke behov for at mødes med andre hunde/mennesker for at se hundene lege.
    Har man det behov og hvis man ved at hunden kommer til at den skal omgås mange andre hunde sådan som Ulla skriver, så er det nok en meget god ide at socialisere den på mange andre hunde.


  • #20   20. jul 2018 Tja.., Coco blev socialiseret på den der måde, men dog med måde, fordi det havde jeg læst herinde man skulle være varsom. Og hun er ret god med andre hunde:) Og hun er jo ellers singletonhvalp, så alle havde jo egentlig på forhånd sagt hun ville blive sær. Men det var nu ikke noget jeg nogensinde havde problemer med.

    Mine forældres blev udsat for alt og alle, og har lidt et vanskeligt sind af natur, og hun er blevet rigtig dårlig med fremmede hunde. Det har nok været for meget, selvom det ikke var såååå meget igen.

    Nu har jeg så boet hjemme i et halvt år, og i den periode har Coco næsten udelukkende været sammen med mine forældres (fordi den ikke kan med fremmede). Og det er hun altså blevet lidt sær af.
    Hun gø'er efter andre hunde, og hun er mega overivrig for at hilse, og nogle gange får hun så lov, og det er forskelligt om det er så godt.. Nogen gange mobber hun den anden hund, nogen gange bliver hun helt stiv og hopper så videre uden interesse for den og ganske få gange vil hun lege.
    Det er ok, det er til at håndtere, men der skal helt klart arbejdes med hendes gøen efter andre hunde, nu hvor vi flytter igen.

    Så jeg ved snart ikke... tror det er meget linjer, men en forkert håndtering kan klart også gøre meget.


  • #21   20. jul 2018 Jeg tror genetik spiller ind plus erfaringer. Ikke antal erfaringer men om de er gode

    Så hellere få gode end en masse skidt men har en hund en god genetik kan den ofte ryste en del af sig. Ofte fordi alle jo har en gränse Naturligvis


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #22   20. jul 2018 En hund der ikke kan med andre behøver jo ikke at have fået dårlige oplevelser. Det er vil mere os mennesker,der mener at en hund skal kunne med andre,hvis den er "normal" og har overskud.



  • #23   20. jul 2018 Hvem siger en hund skal kunne med alle max?

    Naturligvis kan dårlige oplevelser påvirke et dyr. Det er helt basis viden. Og gälder også mennesker

    Läring spiller Naturligvis også en rolle hos en hund. Ellers var vi ilde stedt smiley fx I träning


  • #24   20. jul 2018 Nu er jeg jo så heldig, at en ny hundehvalp her ryger direkte ind i en allerede eksisterende flok, så den lærer lynhurtigt at begå sig. Har man ikke den fordel, så tænker jeg såmænd at hundemøder er en ganske god ide. Men under ordnede forhold. Hundeskove og legestuer er noget fanden har skabt på en dårlig dag i mine øje, ihvertfald hvis vi taler socialiseringsmæssigt.

    Men gode møder med en fornuftig voksen hund, der ikke nødvendigvis gider lege med hvalpen det er jeg fan af. Ellers er jeg primært fan af at lære mine hunde at ignorere andre hunde. De har mig og deres flok og når vi er udenfor matriklen, så er andre hunde os uvedkommende.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #25   20. jul 2018 Lens. Læs hvad jeg skriver. Jeg siger at det ikke behøver at være pga at hunden får dårlige oplevelser.

    Der er da mange der mener at en hund skal kunne begå sig med alt og alle.


  • #26   20. jul 2018 Ja det er jeg enig med dig i max. Børn andre hunde.. Jeg er ikke velkommen vild med allende forventninger til hunde....

  • #27   21. jul 2018 Coffey var alenehund de første knap 3 år af sit liv.
    Den socialisering han kom igennem handlede om at kunne være nær andre hunde uden at beskæftige sig med dem.
    Tre undtagelser - tre schæfere gik han tur med, en af dem passede vi hjemme sammen med Cof.

    Da Bels kom til afslørede der sig en hund med en engels tålmodighed, et meget fint og nuanceret sprog og stor forsigtighed.
    Siden da har han ageret venlighund en masse gange når hvalpe og unge hunde har fået dårlige oplevelser.

    Bellen, der har fået den samme type socialisering er en kælling, gider ikke hvalpe og tæver, men accepterer fint at gå ture ved siden af et par bekendte hanhunde...


  • #28   21. jul 2018 Det der betyder allermest er genetik smiley Med de to jeg har nu har jeg ikke gjort noget videre ud af at de skulle møde andre hunde. Det er lidt ligemeget for mig. De har deres hundevenner som vi møder på gåturene og det er så det. På træningspladsen skal de kunne koncentrere sig om at træne uden at tænke for meget over de andre hunde. Clinton tilhører en race hvor jeg ikke vil forvente at han kan med andre hanhunde som voksen. Det er begyndt at komme nu: ikke at han ryger i hovedet på dem. Han gider dem bare ikke og siger skrid hvis de kommer for tæt på. Han kommer ikke op at slås han siger bare skrid. Perle er den eneste hund jeg nogensinde har haft der lader til at have et behov for at lege med andre hunde. Jeg har ikke gjort noget for at hun skal være sådan: det er bare sådan hun er:)

  • #29   21. jul 2018 Jeg anbefaler altid faste lege gåtur venner hvis man vil den slags. Jeg mener det er en misforståelse at fordi man er social dyr så skal man møde en million andre og kramme dem. Det gør mennesker heller ikk smiley

  • #31   21. jul 2018 Ag de ejere har da vist ikke meget øje på dem...

  • #33   21. jul 2018 Som sagt, spændende at høre om jeres erfaringer.

    Da jeg boede på Østerbro, var jeg dagligt i Fælledparken med min schæferhund - jeg cyklede med ham (løst iøvrigt !!) gn København, når jeg skulle nogen steder. Han var altid med mig når jeg var hos venner og den slags.
    Han var vist det, man kan kalde street-wise - jeg så ham aldrig slås .. måske tiderne var anderledes dengang, sådan helt generelt ?

    Med min flytning til landet ændredes mange ting - og jeg holder min hund til mig og andres væk, som det er nu.
    Det virker for mig smiley

    Iøvrigt - denne her faldt jeg lige over :

    Malle der sprang over indhegningen og direkte i hovedet på os.

    - hvem F smider en hund i en "indhegning" et sted, hvor der er så mange andre hunde - og forventer, at den pænt bliver derinde ?

    Jeg har været til VM´er i udlandet siden 2010 - jeg oplever hunde i trailere, i bure eller i snor !
    Det andet er da for idiotisk - godt at det ikke var en rigtig malle i "det humør" smiley


  • #35   21. jul 2018 Så må man da håbe, at den "malle" lærte det .. og at din hund syntes det var ok, at agere træningsremedie smiley

  • #37   21. jul 2018 Charmerende ejer, der tager så meget hensyn til sin hund ... alt det kunne have været undgået, hvis han havde smidt sin hund i en trailer / et bur / en snor ...



  • #38   21. jul 2018 Jeg synes det er et spændende emne, da jeg ikke synes at man ligesom kan finde noget rigtigt interessant at læse om emnet.

    Min erfaring er, at det er vigtigere at undgå at en hvalp får en dårlig oplevelse, end at den møder mange forskellige hunde. Personligt ville jeg aldrig tage en lille hvalp med i hundeskov. Det er i mine øjne alt for risikabelt.

    Det sagt, så tror jeg også det er vigtigt at en hvalp får lov til at gå sammen med nogen gode store hunde. Om det så er to eller 10 tror jeg ikke betyder så meget.

    Reelt tror jeg at race betyder mere end socialisering hvis det kommer til, at man gerne vil have en hund med i hundeskoven, og nyder at have en hund der evner den slags.


  • #40   21. jul 2018 Jeg kan sørme godt forstå, at der er mange hundeejere, der får et forskruet syn på socialisering og hundeleg, når der bliver udbudt hvalpelegestue - med en arrangør som ellers er uddannet instruktør og hundekonsulent og har deltaget i VM med sin hund - og det bliver serveret med følgende ordlyd:

    "Ingen tilmelding - alle er velkomne
    Alder fra 9 uger og skal have første vaccination

    - hvalpene sætter vi sammen i passende grupper
    - hvalpene lærer at kommunikere med hinanden
    - hvalpene lærer at læse hundesprog
    - hvalpene lærer at floklederen starter og stopper al leg
    - hvalpene hygger med hinanden
    - hvalpene lærer hvad lederskab er"


    Og dem er der MANGE af... dem der: *gisp* socialisering er mega vigtigt! sæt blot din lille hvalp sammen med 10 andre og så bliver den socialiseret og lærer hundesprog!


  • #41   21. jul 2018 #39

    Ja, det lyder bestemt hyggeligt smiley

    Jeg må indrømme at jeg ikke bevæger mig rundt medbringende min hund, steder hvor folk bærer sig SÅ tåbeligt ad. Det er helt sort det der smiley


  • #42   21. jul 2018 Fünke - hvor i alverden har du set det der henne???

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #44   21. jul 2018 Der ændre da ikke på at det er uansvarligt. Jeg ville da ikke være et sted hvor min hund kan møde hunde der ikke er under kontrol.

    Men hver sin lyst.


  • #45   21. jul 2018 Jeg tror det kommer rigtig meget an på hundens personlighed, og så hvad den har haft af oplevelser.

    Jeg lavede også for et godt stykke tid siden en tråd om socialisering, fordi jeg synes det er har en klang af at man skal være social med sin hund, og det er ikke min erfaring at der kommer noget godt ud af at prøve at overbevise ryffe om at alt og alle (2- som 4-benede) er fantastiske.

    Jeg tror også det bedste man kan gøre er at vise sin hund at man træder foran og klarer ærterne. Viser Fido så interesse, så kan man jo vurdere om der kunne være værdi i at de fik lov at hilse. Min erfaring siger også bare at man skal være varsom for folks "rolige" hunde kan godt vise sig ikke helt at være rolige ud fra mit synspunkt smiley

    Jeg tror på få faste legekammerater, hvis hunden har behov for det.

    Mht. at være steder hvor der er hunde der ikke er under kontrol, så skal man da helt lade være med at gå turer i offentligheden, hvis man vil undgå det smiley


  • Hama
    Hama Tilmeldt:
    apr 2015

    Følgere: 2 Svar: 259
    #47   21. jul 2018 Martine jeg er faktisk enig med dig, mine hunde har heller aldrig skulle hilse på andre hunde, men bare forholde sig roligt ved siden af mig.

    - det var nemmere da jeg havde Schæferhunde, da kunne jeg normalt altid selv bestemme om andre skulle holde deres hunde for sig selv.

    Nu hvor jeg er blevet "lidt" ældre smiley og er gået ned i hyrdehunde race "stor sheltie" smiley
    så er det besværligt som f.eks.i dag da vi gik hjem fra stranden på en meget smal sti her møder vi to små selskabshunde i de "forb-----"- flex snore.

    Jeg tager min helt tæt ind til mig på min venstre side og har hende væk fra de andre.
    Selvfølgelig går hunden over mod min med " min hund er fredelig" hvortil jeg svare "det er min bestemt også, men jeg gider ikke hun skal hilse på alle hunde hun møder" efter et par minutter hvor jeg prøver at få kontakt til min hund siger ejeren " jeg skal måske helst gå videre" smiley smiley


  • #48   21. jul 2018 Problemet er vel også at hvis man selv har en hund der ikke gider fremmede og der så kommer en stormende... Selvom man har styr På egen hund....

  • #50   21. jul 2018 Martine - det var en begivenhed på facebook for hvalpelegestue smiley

  • #52   21. jul 2018 #51

    Bestemt kan man - men når jeg er til konkurrence, forventer jeg at jeg er sammen med ligesindede og ikke tomhjernede "jeg sætter en bette lille hegn op og så lærer den det nok en dag" fjolser.

    Der er en forskel - konkurrenceverdnen er ikke forlignelig med "den virkelige verden" - ikke i min sport ihvertfald.

    Interessant, at man er så ligeglad med overgreb overfor ens egen hund smiley


  • #54   21. jul 2018 Hvem der er ligeglad?
    Dem, der smider deres hunde i indhegninger, der ikke kan holde dem inde .. og dem, der mener det er "godt" at have hundene i disse indhegninger, på trods af at deres egne hunde er blevet overfaldet / rendt x flere.

    Når du skriver det her "ikke for hundens skyld" - øh jo, det er netop for min hunds skyld, at jeg har købt en dyr trailer med store bure, ventilation og mulighed for ham for at ligge udstrakt uden at skulle bøje i benene .. istedet for at smide ham i en indhegning hvor han uden problemer kan hoppe ud, så jeg kan "tage ham i hovede og røv" og smide ham tilbage ...
    Det må da bestemt være bedre for en hund at blive kylet lidt rundt med, end at ligge fredeligt og roligt i et bur i en trailer, som den er vænnet til fra hvalp.

    Beklager - her bliver vi ikke enige. Jeg har lige læst et opslag fra en facebookven om hendes hund, der er blevet overfaldet til et AG arrangement ikke mindre end TRE gange - hvis det er jeres version af "for hundens skyld" .. så må jeg blot erkende, at vi ser meget forskelligt på, hvad der er godt for hundene ...


  • #56   21. jul 2018 Du synes det er synd for en hund at være i bur - det er der mange, der gør. Ren uvidenhed smiley

  • #58   21. jul 2018 Det er der så mange andre der har smiley

  • #60   21. jul 2018 Mine hunde er ret så tilfredse med at have base i buret, hvor de kan ligge i fred for mennesker og hunde.
    De kommer ud og hygger lidt med os og kommer i bilen igen.
    Min oplevelse er, at hunde i indhegninger til sådanne arrangementer bliver overstimulerede ad pommern til.
    De har ikke noget helle.



  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #62   21. jul 2018 Men sådan er det også her og der. Altså er det sådan lidt ok,og noget man må finde sig i,hvis man bevæger sig uden for egen matrikel. Mine hunde har aldrig forladt deres have og det er mit ansvar.

    Hvis man oplever flere gange hunde der springer ud til ens hund er der da noget der ikke fungerer. Det er ikke noget man burde udsættes for uanset at det også sker andre steder.


  • #63   21. jul 2018 Jeg bliver så glad for det der "bestemme lidt selv og bare være hund" - det er næsten ligeså godt som når folk trækker "mor-kortet" når sommerferieplanen på arbejdet skal planlægges.

    Læs CHs indlæg - hun har fuldstændig ret.


  • #65   21. jul 2018 Usandt = jeg lyver?

    Hvorfor i alverden tænker du at jeg står til regnskab overfor dig?


  • #66   21. jul 2018 Denne uge har vi oplevet følgende:
    - Malle der sprang over indhegningen og direkte i hovedet på os.
    - 2 BC der sprang over hegnet efter os.
    - En Aussie der fløj på Archie i startområdet så hårtotterne fløj.
    - En schæfer der stak af fra sin ejer på gåturen og kom stormende direkte ind i Buster med hele ryggen rejst. Så jeg måtte virkelig op og markere for at få den væk.


    Dejlig harmoniske hunde ... tydeligt for enhver smiley


  • #69   22. jul 2018 AG -

    Jamen fair nok - du accepterer at dine hunde bliver overrendt af andres, for det har de iflg dig ikke noget imod.
    Så må det jo være sådan.
    Jeg har det anderledes - jeg passer på min hund og gider ikke, at deltage i konkurrencer, hvor det er 10-4 og nærmest forventeligt, at han skal lægge krop og psyke til andres manglende evner til at tage lidt ansvar.

    Dine hunde - dit valg.


  • #71   22. jul 2018 AG -

    Ja, det gør jeg - men hvad er relevansen lige her ? Jeg er nødt til at bevæge mig ud i offentligheden, og der lever jeg med risikoen for en anden hund, der kommer drønende hen til min.
    Når jeg er til konkurrence forventer jeg, at folk ved hvad de har med at gøre - og jeg har endnu til gode, at opleve områder med løse hunde, kun begrænset af små hegn. Hunde, der ikke er i snor er i trailer eller bil - længere er den ikke for mig.
    Du accepterer og lever med de risici der følger med, med de her hegn.
    Det vil jeg ikke - jeg holder mig blot væk fra steder, hvor folk opfører sig så åbenlyst idiotisk.
    Min hund skal ikke overrendes fordi andre mener, at deres hund ikke kan overleve i et bur ..
    Du har det anderledes og så er det jo bare sådan.

    Min hund er - som du kan se hvis du læser startindlægget - også enormt god til ignorere andre hunde og, selvom det to gange er glippet for mig mht at holde andre væk, rigtig god til at begå sig med andre hunde.


  • #73   22. jul 2018 Bur/trailer kan man jo ikke byde hunden 8-10 dage i træk som sådan et stævne varer.

    Hvorfor kan man ikke det ?

    Jeg har forstået, at du synes det er 10-4 at dine hunde bliver overrendte - jeg har det anderledes, og på samme måde som jeg accepterer din holdning, bliver du nok nødt til at acceptere min.

    Jeg har været til VM´er siden 2010 - jeg har aldrig, as in NEVER, oplevet en hund, der er hoppet over et hegn og drønet over til en anden hund.
    Du har oplevet det en masse gange og lever med det - fint for mig, bare det ikke er min hund, der skal udsættes for det.

    Tråden - som så mange andre ting i livet - har udviklet sig, så nu taler vi om hvordan folk agerer til diverse stævner og konkurrencer.
    Det er jo helt op til dig, hvad du vælger at kommentere på smiley


  • #75   22. jul 2018 Okay, det er bare din holdning - fair nok - den skal du have lov at have smiley

    Når du vedbliver at komme steder, hvor folk ynder at smide deres hunde inde bag hegn, så de spæner ud og render over til andres hunde, må man retfærdighedsvis formode, at du ikke har de store problemer med dette ?
    Du beskriver jo også, at det ikke er "bidske og potente racer" der er flest af til jeres stævner - og så er det vel OK når ens hund kommer ud af disse her uønskede møder, uden sår og skrammer ?
    Ellers forstår jeg ikke helt relevansen af den oplysning ?

    Af en eller anden årsag vil du ikke læse at langt de fleste hunde er søde og rare og opsøger ikke andre hunde.

    Jo, men igen - jeg er ligeglad !
    Jeg vil ikke - ønsker ikke - accepterer ikke, at andre hunde løber over til min. At det sker når jeg er på offentlige steder, er desværre en del af det at være hundeejer, men F ikke når jeg er til konkurrencer, hvor jeg forventer at folk har noget mere hundekund - og kendskab end den gennemsnitlige hundeejer, som man løber ind i på stranden eksempelvis.

    At der står 800 hunde og ikke løber hen til min er ligegyldigt, hvis der er en der gør.
    Af en eller anden årsag, vil DU ikke forholde dig til den del af mine indlæg smiley

    Jeg er med på, at du lever med den risiko der er forbundet med små hegn - jeg vil det ikke og det er såmænd blot det jeg skriver.
    Det kan godt være at du ikke synes det er OK at de løber over til dine hunde - men du beskriver jo selv at de er søde og omgængelige og at der ikke "går noget af dig" ved at det sker.

    Jeg har det anderledes - og det er det jeg giver udtryk for her.





  • #77   22. jul 2018 smiley

    Men tro det eller lad være - jeg er glad for at vide, at hvis jeg en dag forvilder mig til jysk congo, så kan jeg være helt tryg for at min hund ikke bliver overrendt, hvis jeg render ind i en med en DSG og en BC .. selvom vi ikke er enige i ret meget, respekterer jeg din kunnen med dine hunde.

    Ja, tænk engang smiley


  • #78   23. jul 2018 Jeg tror først og fremmest, at det handler om genetik (racer), når vi snakker om hvor gode/dårlige hunde er til at omgås andre hunde/opleve nye ting.
    Har man en psykisk stærk hund, vil den kunne håndtere at blive socialiseret i hoved og røv, eller ikke at blive det, uden de store problemer.
    Og så handler det i høj grad også om ejer af hunden. En usikker/stresset/ustabil ejer, vil kunne påvirke hunden i negativ retning.


  • #79   23. jul 2018 Den omgangsform, der var - og stadig er kan jeg forstå - ved agilitystævner var en af årsagerne til at jeg droppede sporten tilbage i 2006. Af en eller anden grund så var det helt OK at BC'ere og sheltier dinglede løst rundt og 'kom til' at rende over til andre hunde. Når man så stod med en hund, der IKKE brød sig om kontakt med andre hunde og som sagde SKRID til en lille sheltie, så var det min hund, der bliver set skævt til og mig der bliver bedt om at sørge for at min hund ikke kunne komme i kontakt med andre hunde. DET var dælme op ad bakke at komme til startområdet, når man skulle løbe spidsrod mellem telte med hunde bundet i lange liner (ofte uden opsyn eller med ejere, der ikke lige havde øje på hunde), små underlige hegn som hundene så let som ingen ting kunne forcere og sågar hunde, der var løse omkring 'lejren' (for de løber jo aaaaldrig hen til nogen andre smiley ). Der var også folk der blev smækfornærmede når jeg bad dem holde afstand på ca 1 m i startområdet: Carlson skulle ikke lige have en BC til at snuse ham i måsen inden han skulle ind og løbe. I pauserne mellem løbene lå mine hunde i deres bure det meste af tiden. Og den tid de ikke lå i burene var de i kort snor. Jeg blev simpelthen så træt af at det var mig og mine hunde, der var problemet, når mine hunde på ingen måde udgjorde et problem for andre end dem, der sked lidt på at hunde ikke må være løse på stævnepladsen og at man skal vise hensyn til hinanden.
    Mht socialisering så holder jeg på at genetik er den allervigtigste faktor for om hunden bliver velfungerende eller ej. Hundessprog - og interaktion med andre hunde - er ikke noget hvalpen først lærer, når den flytter hjemmefra. Det er noget den allerede har lært rigtig meget af af sine søskende og sin mor. Er det råmateriale man står med (hvalpen) resultatet af dårlig avl på fx overforsigtige og nervøse forældre, så kan man socialisere herfra og til juleaften; det bliver aldrig rigtigt godt.


  • #80   23. jul 2018 Hvad var egentlig normalen dengang at hunden ikke var helt så meget familiemedlem som den er i dag?

    Kom de bare ikke rigtig ud blandt andre hunde? Og hvis de gjorde hvordan foregik det mon?

    Har selv været i et lidt fattigere kvarter i Tyskland. Mange havde op mod 5 hunde med sig. Alle hunde rendte løs, også med ind i den lokale købmand smiley

    Hundene holdt sig meget i nærheden af hinanden og dertilhørende menneske. Der blev ikke ventet på dem. Sakkede de bagud måtte de løbe flokken op.

    Jeg så et enkelt hundemøde, hvor 2 hunde som fulgtes med hver deres menneske kom så tæt at den ene hund følte sig presset, så den lavede udfald mod den anden hund.

    Den anden hund trak sig. Menneskerne klukkede lidt og de fortsatte hver sit.

    Mon hundene i sådan et område virkelig lærer at hvis du går for langt fra flokken kan det have store konsekvenser, og dermed holder de generelt bare afstand og passer sin egen business?


  • #82   23. jul 2018 Jeg har to ret forskellige hunde, som er opvokset (og socialiseret) forskelligt.

    Bella var egentlig en ret selvsikker hvalp, og var meget opsøgende på andre hunde. Hun trivedes med at komme i det hjørne af hundeskoven, hvor hun legede med de sædvanlige kammerater. Den dag i dag er hun altid venlig over for fremmede hunde, hvis jeg lader hende få løs line. Holder jeg igen i snoren, knalder hun af på dem.

    Dorit voksede op med Bella og en håndfuld faste kammerater (de hunde vi træner med). Hun er elendig til at møde nye hunde, og skal have lov til at lære dem at kende langsomt og over tid. Det kan sagtens tage hende flere måneder at lære en ny hund at kende.

    Begge mine er ekstremt skarpe på træningspladsen, og vil kun have kontakt med de 5-7 hunde, som er fast del af vores træningsgruppe.

    Jeg går til rally med den lille, og har brugt virkelig lang tid på at forklare folk at Dorit ikke gider kontakt med andre hunde. Rally og AG har sådan en ret afslappet holdning til det med at lade hunde hilse, og selvom jeg siger at min hund bider, sker det ret tit at andre lader deres hunde komme for tæt på. Hver gang resulterer det i en markering fra Dorit, og folk synes det er sært at jeg har sådan en sur hund smiley

    I lydighed er der langt større respekt, og i de højere klasser er der ALDRIG nogen der lader hundene komme tæt på hinanden, uden at det er aftalt forinden. I begynderklassen (C-klassen) sker det at folk tænker legestue, og det sker da også at en hund skrider fra en øvelse og render hen til en anden, men det er nu forholdsvis sjældent.

    Mine hunde skulle så hverken bo i trailer/bur i en uge, eller campere med et lille hegn. Førstnævnte fordi de imo skal have plads at bevæge sig på, sidstnævnte fordi mine hunde ikke ville få fred for andre hunde og aldrig ville få slappet af. Og hvis det var de eneste to alternativer, vill jeg nok bare vælge at blive hjemme smiley

    Når vi er til konkurrencer, er hundene enten i bilen i løbet af dagen, eller i et bur langt væk fra alle andre. Aldrig om jeg ville sidde midt i alt virvaret med mine hunde! Særligt til rally, ville mine hunde jo ikke lave andet end at bede andre hunde om at fise af, fordi folk ikke formår at holde styr på deres dyr.


  • #83   23. jul 2018 Måske border og sheltie har nogenlunde samme carte blanche som labber ?

    Jeg synes det lyder fuldstændigt idiotisk, det du skriver Mette - og jeg kan så konstatere, at forholdende ikke har ændret sig, eftersom en faceven fik sin aussie overfaldet ikke mindre end tre gange til et AG stævne .. og alle tre gange af bordere.

    Jeg kan da også huske, da jeg stod med min hund og der kom 3 bordere løbende som ikke var venligt stemt. Den kamp jeg havde for at undgå at han kom løs fra mig ... og så de kommentarer, der fulgte efter gjorde da, at ham jeg har nu får lov til at klare skærene selv.
    Jeg ser rødt når hundeejere opfører sig på den måde - uanset race, skal man F holde kræet til sig.



  • #84   23. jul 2018 gjorde da, at ham jeg har nu får lov til at klare skærene selv.

    .. og nej, det gør han naturligvis ikke. En border der er blevet revet midt over af en malinois .. nope, det er ikke fair.


  • #85   23. jul 2018 De bordere vi har i klubben, er også temmelig ..... udfarende. Særligt når de er i flok smiley Vi har en enkelt som har 5-6-7 stykker, og de er skide gode til at passe sig selv og hinanden, og laver aldrig bøvl. Men resten vil mægtig gerne angribe, og helst i flok. Og de føres sjovt nok aldrig i snor, for ejerne har jo totalt styr på dem smiley smiley smiley Jeg erkender blankt at jeg lader Bella få fuld snor når de kommer ræsende, og så lader jeg hende om at banke dem på plads. Dorit bliver skovlet op, og så brøler jeg af kræene og ejerne.

    Min egen forsigtige teori om de der bordere er, at de bliver så topstressede af AG, at deres små hønsehjerner er blevet til røræg, og de totalt mangler alle former for sociale kompetencer. De er fra hvalpe blevet smidt ind i en verden hvor der konstant råbes og skriges, og hvor de skal finde sig i at blive rendt over ende af alle de andre hunde. Så hvordan skal de blive bedre end det de er opvokset i?


  • #86   23. jul 2018 Vi har da vidst været ret heldige til de få AG konkurrencer vi har været til smiley

  • #88   23. jul 2018 Nøj, jeg er glad for kulturen i IPO-miljøet..

  • #90   23. jul 2018 AG

    De tre BC´er der kom brasende op i hovedet på mig og min hund var muligvis meget kloge - de bemærkede da ihvertfald, at jeg havde et solidt tag i min hunds halsbånd, så de kunne godt stå en meters penge fra ham og gø hysterisk smiley

    Aj, seriøst .. der ER et problem med BC´erne ... du kan jo læse det herinde, jeg kan fortælle dig om ikke mindre end TRE på en enkelt dag, der overfaldt en ung aussie.

    Jeg fra min side er da glad for, at jeg har en hund, der kan lave mos af dem hvis de kommer - det virker ikke rigtigt som om ejerne tager problemet alvorligt.


  • #91   23. jul 2018 #88

    Metoo smiley

    Hold op, der ville ske ting og sager, hvis folk opførte sig så idiotisk til vores konkurrencer smiley smiley smiley


  • #93   23. jul 2018 Jeg forstår ikke den der "når jeg ikke kan se det, eksisterer det ikke " måde ...



  • #94   23. jul 2018 AG, du har sgu da selv beskrevet lignende situationer smiley Ja, BC’er er generelt intelligente, men mange af dem der dyrker AG er topstressede angstbidere som ikke har hjerne tilbage. Og at de er intelligente, er jo ikke ensbetydende med at de ikke er aggressive.

    Men det kommer bag på mig at du ikke ved hvem jeg skriver om - du siger jo at du kommer en masse ude i min klub, så du må jo have set det ved selvsyn.


  • #97   23. jul 2018 Hvad er det så, de er, de hunde, vi får beskrevet i tråden?

    Hvis ikke aggressive eller udfarende overfor andre hunde - hvad så?

    Eller er det bare løgnehistorier der fortælles, mon? Er det atter engang den, der er forklaringsmodellen når uhensigtsmæssig adfærd påpeges?


  • #100   23. jul 2018 Jeg har ikke stort kendskab til BC - har selv kun kendt en enkelt nærgående, en dejlig hund, der dog havde lidt bøvl med nerverne i enkelte situationer.

    Det er egentlig heller ikke så relevant.
    Schæfere kan have ret så massive egetkønsaggression blandt tæver - og blandt andet derfor er der i miljøet en kultur, der varetager hundenes interesser. Folk sørger for, at hundene ikke bliver konfronteret med andre medmindre man har givet tilsagn.

    Folk har hundene med på sidelinjen af konkurrencebanerne og disse beskæftiger sig ikke med hinanden medmindre det er aftalt.
    De hunde er mestre i at ignorere hinanden... Det har de nemlig lært.

    Jeg synes det er en uskik at man ikke sørger for den slags, når man er i et hundemiljø, hvor mange hunde samles.


  • #102   23. jul 2018 Det er egentlig heller ikke så relevant.

    Det er nemlig lige nøjagtigt bimlende ligegyldigt i denne her sammenhæng.

    Jeg er sådan lidt WTF over at se et billede af to hunde i en kurv, ledsaget af et "tydeligvis møgaggressive" ... det minder mig lidt om alle billederne med muskelhunde og små børn smiley

    Det er ret tydeligt, at visse ejere af racen ikke tager det seriøst og lader traditionen med at lade hundene løbe løst rundt fortsætte.

    Igen kan jeg kun glæde mig over IPO-folkets tilgang til tingene - og at min hund er en bc langt overlegen, hvis ejerne vedbliver at mene, at den skal fise op i hovedet på ham.


  • #103   23. jul 2018 Jeg ser så slet ikke samme stressede og aggressive BC’ere i lydighed og rally. Men i lydighed er der heller ikke den der “vi lader bare hundene fise i hovedet på andre”-mentalitet.

    Jeg tror at det er knyttet ret meget op på valg af sportsgren. Og AG, du kommer tydeligvis ikke nok ude i klubben, når du ikke ved hvem jeg beskriver. De siger nu også at du max er der to gange om året, så måske er det bare for længe siden du har været på visit smiley


  • #106   23. jul 2018 Det er da ikke relevant om schæferhunde eller pudler eller breton´er eller .. er mere eller mindre aggressive end bc´er .

    Det, der er relevant her er, at bc ejere begynder at tage deres ansvar og holde deres hunde væk fra andres når det ER et problem til stævnerne.
    Og kan de ikke selv nå til den indlysende løsning, så må der laves regler for det.

    Om en schæferhund er drøn aggressiv overfor min hund er jeg ligeglad med - indtil at ejeren er ligeså ansvarsløs, som vi kan læse her i tråden at bc ejerne er.

    Derfor er relevansen til at overse. Det, der betyder noget og altid vil betyde noget er, om ejeren tager hensyn.
    Og det gør de jo helt tydeligt ikke hele tiden.
    Traditionen skal laves om - væk med de der hegn og hold hundene i snor.

    Så får I ikke alle de episoder med hunde, der bliver overfaldet .. nemt og enkelt.


  • #107   23. jul 2018 Men tilbage til spørgsmålet - som jeg mener har relevans :

    “Hvad er det så, de er, de hunde, vi får beskrevet i tråden? ”

    ???


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #108   23. jul 2018 Der er bestemt ikke mit indtryk at bc er mere aggressive en andre racer. Vi ville se det samme med mange andre racer hvis de blev samlet på samme måde.

    Man kan ikke dømme en hel race pga af et par oplevelser.


  • #110   23. jul 2018 @81: Det var også sådan reglementet var dengang jeg løb AG. Det var der mange der sked højt og flot på. Det hjalp sjældent at påtale det overfor arrangørene; det var en meget indspist verden smiley
    ... og det har jeg lidt på fornemmelsen at det stadig er smiley
    @83: Jamen det var fuldstændig idiotisk og til sidste følte jeg mig så ugleset med mine Irske Terriers, der jo altså ikke var superduper venlige overfor andre hunde at jeg droppede sporten. Selvom både hundene og jeg rent faktisk elskede selve agility'en.


  • #112   23. jul 2018 @81: Det var også sådan reglementet var dengang jeg løb AG. Det var der mange der sked højt og flot på. Det hjalp sjældent at påtale det overfor arrangørene; det var en meget indspist verden
    ... og det har jeg lidt på fornemmelsen at det stadig er


    - som svar på #109

    Det lyder fantastisk og rosenrødt og alt det der .. men når virkeligheden er en anden burde I måske tage det seriøst og sørge for, at hunde ikke bliver overfaldet til jeres stævner.



  • #113   23. jul 2018 AG, det er skam en af dem du har nævnt (flot namedropping, i øvrigt). Du har tidligere banket mig på plads og fortalt at du kom ude i klubben ret tit, så du vidste nok cirka det der var værd at vide om min klub. Bortset fra, at de der kommer i klubben, fortalte mig noget andet.

    Men det er jo så egentlig ikke relevant for tråden. Det der er relevant er den der ligegyldighed der er med at holde styr på sine kræ til AG, og da der jo selvsagt er mange BC’er der dyrker AG, så er det ret naturligt at BC’en trækkes frem som en af de racer der virker lidt skudt i låget i det regi.

    Men ellers synes jeg faktisk at du selv har beskrevet det ret godt i dit første indlæg her i tråden. Kom til IPO VM i Randers til oktober, og se om du vil opleve én eneste hund der springer på en anden. Din blev sprunget på 4-5 gange på en uge smiley

    Er IPO og AG i øvrigt på samme areal til VM? For så kan man jo faktisk risikere samme cirkus der. Det kan så nok være at BC’erne pakker sammen inden de flyver på en malle der står med tænderne først smiley


  • #115   23. jul 2018 Kan schæfere løbe agility? smiley smiley

  • #118   23. jul 2018 Jeg kan ikke se alle de løse aggressive BC’er der stormer rundt. Kan I?

    Det er sjovt, at samtlige dine oplevelser aldrig involverer din egen race smiley

    Jeg kan kun gentage hvad jeg allerede har sagt, jeg kan ikke følge, at fordi man ikke ser det, så sker det heller ikke.

    At der er nogen, der oplever at få deres hunde overfaldet af BC - nope, det kan ikke være rigtigt, for du har ikke set det.
    Jamen så er det jo bare sådan og A må se syner.


  • #119   23. jul 2018 Men.... De er åbenbart ikke bedre end at de skal have deres eget VM. Lidt som nordbakker der har egne mesterskaber i spring smiley

    Jeg har set labber og tervuren løbe AG sådan ret godt, men jeg har svært ved at se en schæfer for mig. Men jeg må jo kigge forbi til VM og se om jeg kan overraskes smiley


Kommentér på:
Den der socialisering ...

Annonce