{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.259 visninger | Oprettet:

Hjælp - vi mangler forslag til race! {{forumTopicSubject}}

Vi er en familie på 2 voksne og en pige på 9 år, som bor i parcelhus med have.
For lidt over 1 år siden blev vores New Foundlænder aflivet efter et godt langt liv. Vi planlægger at skulle have hund igen, men er gået i stå, da vi ikke kan finde racen - hvis bare man kunne få en lille New Foundlænder ville det være nemt.
Hvad leder vi efter?

Størrelse:
Mellem 10-20 kg. Min mand og jeg har det lidt svært med de helt små hunde, men det skal være en hund som vores datter kan komme alene hjem til uden at blive tromlet ned af en begejstret unghund. Desuden er mine forældre i mellemtiden flyttet i en lejlighed, hvor der ikke er plads til en større hund.

Pels:
Det er ikke så vigtigt, efter at have haft Newfer er stort set alt andet nemmere.

Aktivitetsniveau:
Planen er 3-4 gåture i hverdagen af 20-30 minutters varighed hver. Derudover længere ture i weekenden og hundetræning. Hvis racen egner sig, vil vores datter gå til agility og/eller jeg vil træne sporarbejde.

Andet:
Meget vigtigt:
det skal være en hunderace som kan med børn, og som er psykisk stabil! Vores datter er for nyligt blevet bidt i ansigtet af en cocker spaniel, så det er vigtigt at det er en race man kan stole på.
Den skal heller ikke være aggressiv overfor andre hunde.
Derudover skal den kunne gå løs, når vi har den med til vores ødegård i Sverige.
Den skal være alene hjemme 6-8 timer hver dag.

Racer vi har overvejet og/eller fravalgt:
Cocker spaniel: den er fravalgt da min erfaring er, at der er rigtige dejlige cocker spaniels, og så er der nogle der i variende grad er lidt utilregnelige.
Sheltie: fravalgt, de er for følsomme/nervøse (jeg havde sheltie som barn)
Puddel: fravalgt, det vil min mand ikke have
Havanaise: vi overvejer, men jeg er bange for at den kan få alene hjemme problemer. Min mand er ikke pjattet med racen
Corgi: en mulighed, men jeg mangler at få min mand og datter med på ideen. Jeg er også bange for om den er for gøende.
Beagle: fravalgt, den den ikke kan slippes løs i en svensk skov
Golden retriever: det er min mands drømmehund, men den er fravalgt fordi den er for stor.

Kom endelig med jeres input!



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp - vi mangler forslag til race!
  • #1   2. jul 2018 Man går aldrig fejl af http://koebhund.dk/
    Der kan man søge på temperament, størrelse og pelspleje. Og der er altid foreslag til racer, der minder om den race man er inde og se på.

    God jagt.


  • #2   2. jul 2018 Jeg har allerede brugt siden en del, men er ikke blevet markant klogere af det. Jeg synes der er flere ting som der ikke står, men som kræver at man kender racen bedre for at vide. F.eks er det ikke altid klart for psykisk stabile racen er.

  • #3   2. jul 2018 Evt kontakt opdrættere af de racer, som du finder interessante. Du kan også tage på den næste udstilling v DKK eller et skue i dit område. Datoer er lagt i kalender på DKKs hjemmeside.

  • #4   2. jul 2018 Prøv at læse lidt om den japanske spids, den passer fint med det I ønsker og kan tilbyde. Den vejer dog lidt mindre, da den primært består af pels smiley

  • #5   2. jul 2018 Et lille tip: Jeg ville ikke fravælge alt for mange racer på baggrund af individer I har mødt. Meget kan variere i samme race, fra linje til linje.

    Min erfaring er, at valg af opdrætter og dens linjer + socialisering betyder RIGTIG meget.
    - Collien har ry for at være en lidt sky/reserveret/nervøs hund, og det er vores på ingen måde - og det er hans søskende, mor, far + mors søskende osv. heller ikke, overhovedet smiley


  • #6   2. jul 2018 #5 man er også nødt til at følge ens mavefornemmelse.
    Hvis jeg var i tvivl om valg af race, havde jeg også en liste på forhånd med racer, som jeg aldrig i livet ville have ind af døren. Ikke selvom det "kun" er efter møde med et par uheldige individer i racen. Nogle af de møder har sat dybe spor. Tror TS har samme holdning.


  • #7   2. jul 2018 Jeg kan bakke op om collien, men køb kun efter mentalt sunde linjer.


  • #8   2. jul 2018 #6 Helt sikkert, og det er også helt okay. Det var også mere i forhold til at man jo møder mange hunde gennem sit liv, og de repræsentere jo ikke nødvendigvis racen specielt godt (kan både være positivt og negativt), og det er værd at have i mente, når man er på udkig smiley

  • #9   2. jul 2018 Collien er en skøn hund smiley ellers så måske finsk lapphund? Jeg har kun mødt gode og skønne eksemplarer der.

  • #10   2. jul 2018 Hvad med en toller..

  • #13   2. jul 2018 Gravhund til agillity?

  • #15   3. jul 2018 Ud over de forslag der allerede er kommet, kunne i overveje følgende_
    Dansk/svensk gårdhund
    Clumper spaniel - minder lidt om en lille newf i udseendet (tungere end de 20 kg, men ikke så høj)
    Glen of imaal terrier
    Softcoated weaten terrier
    Norsk buhund
    Västgötaspids
    Cairn terrier
    En lille labrador



  • #21   3. jul 2018 Ziva vejer 20 kg. Hun er dygtig til spor og kunne godt gå til agility. Racen er oftest tålmodig og godmodig og kan nemt lære at gå løs. En 9 årig kan hun ikke vælte men i søndags væltede hun min venindes dreng i iver for at de skulle lege. Det er en mulighed hvis man kigger efter linjerne at få en af de mindre. Særligt hvis man ønsker en tæve.

    Se hun har lige størrelse som en lille hund til at putte med på skødet i sofaen smiley

    Pelsen findes ikke nemmere og du behøver ikke overveje hvor støvsugeren skal stå - den skal bare stå fremme. De smider en del pels i øjeblikket men deres kærlighed er enorm.

    Racen er mere aktiv end de fleste regner med og det kommer bag på nogle når de bliver teenagers.


    profilbillede
  • Ansofie K
    Ansofie K Tilmeldt:
    jul 2018

    Følger: 1 Svar: 46
    #23   3. jul 2018 karry blue. jeg har mødt tre af dem og den første tænke jeg aldrig i livet om jeg skulle have den race så mødte jeg to andre, mega lækker hunde. vagtsomme men ikke larmenede, elsker at lave tricks, lære nemme, pels som man vil have (dog en masse pels hvis man ønsker pels arbejde) vægt mæssig ved jeg ikke om de under de 20 kilo, men virker som store hunde.

  • #24   3. jul 2018 Kerry blue opfylder med stor sandsynlighed ikke kravet om at kunne med andre hunde. Ellers en lækker hund.

  • #25   3. jul 2018 #AboutMyDogs: Japansk spids - det er ikke en race jeg kender, men den lyder til at være en mulighed! Er der noget man skak være opmærksom på? Kender du en gid kennel på Sjælland?

  • #26   3. jul 2018 @15 og @23: De nævnte terriers ryger jo nok på kravet om at den skal kunne gå løs ved ødegården i Sverige. Og så er der det med at den skal kunne med andre hunde. Bevares både Soft Coated og Glen of Imaal er i den nemmere ende af 'terrierskalaen' og mange individer kunne fint opfylde kravene. MEN der er så også mange der IKKE kan smiley Cairn terrier og løs på ødegård er lidt et modsætningsforhold smiley De er mega selvstændige og skrider gerne afsted på jagt. Jeg har Irsk Terrier, (som jo er meget nært beslægtet med soft coated). Flere af mine har sagtens kunnet rende løse rundt på fx mine svigerforældres landbrug - et par enkelte har IKKE kunnet rende løse. Ham jeg har nu kan sagtens rende løs, meeeen radius er stor smiley Vi har nu selv købt et lille landbrug og vi har ikke fået hegnet endnu. Han løber ikke væk, men det genere ham ikke at være rendt hen til nogen af naboerne - de nærmest bor 300 m væk smiley Jeg har jo min gang i terrierkredse og kender en del både Soft Coated og Glen ejere. Deres hunde er på præcis sammen måde som min. Min mor har Cairn Terrier og det er lidt det samme - dog med langt større selvstændighed. Kerry Blue er meget ofte eget kønsaggressive.
    Det vil være lidt et satset at vælge en terrier når to af kravene er at den skal kunne rende løs på en ødegård og kunne med andre hunde. Det kan man ikke garantere med en terrier smiley Det er hunde med korte lunter og stort jagtinstinkt smiley


  • #28   3. jul 2018 Mht. Collien; jeg ved der findes fantastiske hunde i racen, men der findes også dem der er mere sky.
    Jeg leder efter en race, hvor der er stor sandsynlighed for at få en robust hund.
    Vi var tæt på at vælge en cocker, selv om jeg vidste at der er stor forskel på hundene.
    Men så oplevede vi følgende: nogle af vores venner har en 2 år gammel cocker. Faren er tidligere hundetræner og har arbejdet med hunde professionelt. Han har nøje udvalgt hunden og trænet den. Men et liv i en børnefamilie kan godt være lidt kaotisk alligevel. For nylig var vi på besøg, sammen med andre (=4 børn ialt), hunden løber ind til børnene der er i et lille værelse. Kort efter bider den uprovokeret min datter i ansigtet. Hun når heldigvis at trække ansigtet tilbage, så det bliver kun til et mindre sår ml øjene hvor hunden overmund ramte, og mindre sår nederst på kinden hvor dens undemund ramte. Men det kunne have været gået helt galt!

    Og når de kan få en cocker hvor det kan gå galt, så kan helt sikkert vi også.
    Det samme har jeg med Collien, hvad gør vi hvis vi får en som har tendens til at være sky...


  • #29   3. jul 2018 Vedr. Tolleren:
    Den har jeg også haft på listen, men har lidt en mistanke om at de kan være lidt sky. Jeg er lidt i tvivl om de kan trives i et hjem hvor der løber legekammerater ind og ud af døren. Det virker som om det mere er en voksen-hund? I må meget gerne komme med jeres erfaringer med Tolleren.


  • #30   3. jul 2018 Vedr. Cavalier og Gravhunde: det nægter min mand, de er i hans optik “gammel dame hunde”, ligesom pudlen, og når man har haft New Foundlænder så er det svært at se sig med disse hunde.

  • #31   3. jul 2018 Vedr. terrier: jeg har haft kigget på en Soft Coated, som ikke skulle være så terrier-agtig, men jeg tror ikke det går. Vi har også kaniner som går i en indhegning i haven...

  • #32   3. jul 2018 Vedr. Labrador:
    En lille labrador ville være oplagt! Min mand er 100% på og racen passer godt til vores behov.
    Men hvor finder vi sådan en?
    Jeg har googlet og googlet; kennelerne skriver ikke størrelsen på deres hunde, men blot at de er “racetypiske”.
    Formel 1 har tidligere været små, men nu skriver flere at det er de ikke nødvendigvis længere.
    Så hvis I kender nogle der opdrætter små labrador, så sig til!


  • #33   3. jul 2018 Vedr. schapendoes:
    De er på listen, men jeg kan forstå at de kan have alene-hjemme problemer.
    Er der nogen med erfaringer med racen som kan uddybe?


  • #36   3. jul 2018 Maj-Britt: Nu tænker jeg ikke, at det er det reelle billede man ser for nogen racer til agility, da det ligger meget langt nede på agility folks liste, at lære deres hund at være rolig når de ik er på.

  • #40   3. jul 2018 "Jeg ved der findes fantastiske hunde i racen, men der findes også dem der er mere sky.
    Jeg leder efter en race, hvor der er stor sandsynlighed for at få en robust hund. "

    Jeg vil ikke mene det er svært at finde en robust collie, så længe man er opmærksom på, at det er dét man vil have. Det handler om at lave sit forarbejde ordentligt som køber, når man vælger opdrætter smiley

    Helt fair, at du ikke ønsker en collie - men du skal være ligeså "varsom" i dit valg af opdrætter, selvom du vælger en race hvor der er flere mentalt sunde linjer. Der jo aaaltid vil være opdrættere, som ikke er lige så grundig som alle, og endda nogen som bare gør det for pengene - så uanset race, vælg din opdrætter med omhu smiley


  • #41   3. jul 2018 Charlotte: Jeg kender flere japanske spids som fungere rigtig godt som familiehund og træningsmakker, det er en utrolig nem og lærevillig hund.
    Jeg kender ikke nogle kenneler.
    Det du skal være opmærksom, når I besøger en kennel/opdrætter er om hundene/hunden virker afbalanceret. Den må IKKE være sky, så skal i ikke købe derfra uanset hvad opdrætter siger.

    De kan godt lide at hører deres egen stemme, men de kan sagtens trænes til ikke at gø unødvendigt. Man skal bare være obs på det allerede når den er hvalp.


  • #43   3. jul 2018 @42; Nok ikke noget dumt bud.
    Mht toller så skal man være meget opmærksom på stress. Nogen af dem er temmelig højtkørende på en uheldig måde. Jeg kender dygtige hundeførere der har prøvet kræfter med toller og virkelig har fået kam til deres hår. Ikke fordi de ikke er lærenemme og rigtig gerne vil arbejde, men fordi det kammer for dem. Ikke alle tollere er selvfølgelig sådan, men jeg har oplevet at mange af dem er.
    Mht terriers og små kæledyr som fx kaniner, så kan 99% af dem godt lære at lade de små byttedyr være når man er der. Men man kommer ALDRIG til at kunne stole på at de ikke nedlægger dem når man vender ryggen til. Min Irske Terrier Clinton er glad for mine kaniner og hopper gerne ind i burene til dem når jeg fx fodre dem. Han snuser til dem og logre glad med halen og det går fint så længe kaninen forholder sig i ro. Han 2 år gammel og hans jagtinstinkt er vågnet nu så det øjeblik fx en kanin er sluppet ud så vil han rende efter den og fange den. Soft Coated og Irsk er som sagt meget tæt beslægtede smiley Helt oprindeligt var det samme 'race' smiley


  • #45   3. jul 2018 Spidshunde og ikke Huskier (har en venlig HG'er lært mig for nyligt), er absolut ikke villakvarters egenede hunde i mine øjne.

    Samlige i vores by gøer som en i helvede.

    Men med min meget begrænsede viden om små hunde, så synes jeg at Labradoren lyder som et godt valg. Det er en hund der typisk kan med andre hunde, og da det jo er en af de kloge racer, så kan de jo nærmest lære alt. smiley

    Men ellers kan jeg ikke hjælpe, jeg ved kun noget om rigtige hunde (plus 50 kg). smiley


  • #47   3. jul 2018 Min egen erfaring med tolleren er blandet. På mig føles det som om der er stor forskel på linier og køn indenfor racen. Jeg har mødt hanner der var meget fremme i skoene både med hunde og mennesker , men også søde og rare..

    Hvis jeg var jer ville jeg kigge efter en rolig tæve (måske af ældre dato end en hvalp) og så være virkelig obs på forældrene. Kan i lide dem begge og deres sind er i nået langt.


  • #49   3. jul 2018 Jeg har lige læst igen og jeg trækker mine terrier-forslag tilbage. Det er rigtigt at det er lidt for usikkert om det kommer til at gå godt på en ødegård i Sverige.

    Jeg tænker klart labrador, norsk buhund eller clumber spaniel. Den sidste er dog ikke ret stor antalsmæssigt i DK og det kan være svært at finde en hvalp.


  • #50   3. jul 2018 Clumber tænker jeg vil gå helt kold på både træning og ødegård. Det jeg kender til dem fra Spaniel klubben er det bestemt ikke en sund hund.

  • #51   3. jul 2018 Jeg kender kun en clumber og den er vældigt træningsvillig. Ikke som en ft spaniel, men den er fint samarbejdsvillig. Det er nok ikke lige racen som bliver nok ikke agilitychamp, men det stod også noget om spor træning.
    Det er heller ikke mit indtryk at den jeg kender stikker nogen steder, men den kan selvfølgelig være en enlig svale.


  • #52   3. jul 2018 tror skam ikke den stikker af - tror bare ikke dens fysik er til den slags.

  • #53   3. jul 2018 Det er lidt synd, at din mand helt afviser en puddel.
    Jeg synes faktisk, det er den, der passer bedst til jeres kriterier smiley


  • #54   3. jul 2018 Måske Stabyhoun kunne være interessant.

  • #55   3. jul 2018 Jeg er jo absolut ikke fan af brune labber, men vi har en enkelt i klubben, som tilfældigvis også opdrætter dem. Hun har mor og en tæve efter moren. Den lille er vel ved at være 2 år. De er ret små, virkelig søde, perfekt temperament og kan faktisk arbejde lidt. Jeg kan sendes hendes navn i en pb - jeg er sikker på at hun glad og gerne skriver lidt om egne hunde og henviser til opdrættere med samme lille type hund.

    Og ellers er corgien stadig et kig værd for jer! Ja, de kan være gøende, men det er altså relativt nemt at træne. Dog kan de gø ret meget når de er overgearede - men det gør sig vist gældende for nær sagt alle racer.

    Jeg har en corgi (cardigan) på 4 år, og jeg bliver stadig imponeret over hvor cool hun er. Hun tager ting som de kommer, er absolut ikke frygtsom, nem at holde styr på (har ikke noget særligt jagtinstinkt), meget nysgerrig over for alt der er nyt og så er hun ufattelig kærlig. Hendes størrelse gør hende nem at have med at gøre, og samtidig for stor til at børn kan finde på at løfte hende. Og så har hun et udseende der ikke skræmmer folk, så hun er en fornøjelse at have med ud i verden. Jeg henviser gerne til et par opdrættere i din del af DK, som med garanti gerne vil vise dig et par eksemplarer.


  • #57   3. jul 2018 #29

    Hej Charlotte,

    Jeg tror du skal holde fast i din fornemmelse mht. tolleren smiley

    Der findes absolut tollere som er glade for alt og alle, men det er ikke mit indtryk at det er normalen.

    Tolleren er noget mere på tærene end en golden. Jeg er ikke glad for denne sammenligning.

    Både toller og golden elsker vand og at apportere på land og i vand. Andre sammenhænge tror jeg ikke jeg lige kan komme på.

    Mit indtryk er at tollerens grænse er langt tidligere end en goldens, og en golden typisk er glad og opsøgende på fremmede. Ret omvendt af en toller smiley


  • #58   3. jul 2018 Har I kigget på Miniature Australian Shepherd?

    Jeg kender ikke rigtig noget til den, hvilket måske er derfor den popper op i hovedet på mig. Måske er der nogle krav den ikke passer under.

    Synes det er ligemeget hvilken race jeg tænker på, så er der et af kravene som ikke rigtig går.

    Dansk spids (nogle har dog jagtlyst) er også et bud, men det er ikke sporarbejde der ligger lige først for sådan en. Dog kan alle hunde jo li' at bruge næsen, men de kan vidst godt have lidt svært ved at fordybe sig i et spor som en "næse-hund" vil gøre det.

    Et bud mere, som I selvfølgelig selv skal undersøge nærmere, er Chodsky pes

    Min hjerne kører lidt i selve størrelsen, så igen.. Jeg ved ikke om den ryger på nogle af de andre krav smiley


  • #60   3. jul 2018 #35
    Hvis valget er mellem en hengiven/trænbar race og en selvstændig/robust race så er det helt sikkert det sidste!
    Vi har jo haft New Foundlænder i 9år - og hende vi havde var meget selvstændig og robust, selv ift. andre Newfere. Hun levede lidt efter devisen “der er ingen grund til at bede om tilladelse, når man er ligeglad med tilgivelse”. Hun var sgu helt sin egen, kostede os mange grå hår, men hvis jeg kunne få den umulige hund i strl 20 kg ville jeg slå til med det samme!


  • #61   3. jul 2018 tror altså også corgi er et godt bud

  • #63   3. jul 2018 Det er er hvalp vi leder efter.

    Det er ikke nødvendigt at den skal bruges til sporarbejde, det er kun hvis det var en hund som ville værdsætte det.


  • #65   3. jul 2018 @58:
    Vi er ikke til aussier, det skyldes egentlig ikke racen, men at vi gik til hundeleg, hvor der var et par stykker, som altid skulle provokere vores Newfer, og selv om hun satte dem på plads fattede de bare ikke at hun vejede 3x så meget som dem og ikke fandt sig i den slags pjat. Så vi er blevet liiiidt trætte af racen.

    Chodsky Pes er et interessant forslag. Ulempen er lidt at de er meget sjældne i Danmark, så muligheden for at vælge en god opdrætter bliver mere usikker. Jeg kan desuden se at en norsk opdrætter fraråder dem som familiehunde, da de har brug for meget stimulering og samvær for at trives. Den bliver desuden beskrevet som en sensitiv race, hvilket får mine alarmklokker til at ringe....


  • #66   3. jul 2018 Finsk lapphund?

    Vi har en i familien og hun er glad for alt og alle. Er dog lidt i tvivl om hvor meget jagt der er i dem smiley

    Västgötaspids?


  • #67   3. jul 2018 Schapendoes er forsat på listen - kom endelig med jeres erfaringer, de er guld værd!

    (Jeg ville ønske at der på racebeskrivelser også stod “ulempen ved denne hund er “ - for alle racer har jo nogle negative sider, man skal bare finde en race hvor den ulempe der er betyder mindre for en)

    Corgi er også på listen - jeg har bare svært ved at overtale mand og datter til denne race!


  • #70   3. jul 2018 Eurasier.
    Den er selvstændig, men absolut trænbar. Jeg går til Rally med min og er der altid fuld fokus.


  • Marie A
    Marie A Tilmeldt:
    feb 2016

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 158
    #72   3. jul 2018 Jeg er vild med Schapendoes, er gode venner med en opdrætter og kender derfor en del hunde fra hende af. Selv har jeg Bichon havanais, og jeg synes racerne minder meget om hinanden. De er glade, træningsivrige og legesyge hunde, der knytter sig meget til hele familien.

    Jeg har hørt om alene hjemme-problemer i begge racer, og der oplever jeg at det kommer det an på forskellige ting, mange formår ikke at træne det ordentligt med hunden, der er de voksne hunde som aldrig har prøvet andet end at gå i flok, og så er der hunde med dårligt sind, der er bange for det meste og deribland at være alene. Specielt hos havaneser laves der mange useriøse kuld, da de er blevet enormt populære, så alt kan desværre sælges.

    Men med tanke på det du skriver i #60: de falder ind under "hengivne/trænbare" racer, mere end i "selvstændig/robust". Dog her kommer det igen lidt an på linjer, da der findes dem der er meget svære at motivere. Ellers synes jeg at de begge passer godt ind i det du beskriver i dit startindlæg - så længe de får lov til at bruge hovedet hver dag. Og så vejer de fleste havanesere under 10 kilo smiley Men schappen er jo noget større smiley


  • #73   3. jul 2018 Min golden dreng vejer 23,5 kg, så han er ikke meget større end det, som I søger, og min gamle golden tæve vejede 20 kg, da hun var ung, så det er muligt at få mindre goldens, men så skal I gå efter jagtlinjer. De kræver så også mere aktivering end udstillingslinjerne.

    Men ellers lyder corgien altså som et godt bud til jer.


  • #74   4. jul 2018 Jeg stemmer også for Corgi. Tag familien med ud og møde nogen corgier - det skylder de sig selv før de afviser den. Det er racer som skal opleves - jeg kender rigtigt mange corgiejere som blev omvendt efter første møde smiley

  • #75   4. jul 2018 @69: vi har kun en villahave, så jeg tror at “de rigtige” jagthunde kan blive for stor en mundfuld.

  • #77   4. jul 2018 Vedr. Eurasier:
    Jeg har indtrykket at det er en lidt reserveret hund, som ikke er så interesserede i fremmede.
    Planen er at vores datter kommer hjem til den efter skole og tit vil hun have veninder med. Hunden skal derfor helst være venlig stemt overfor fremmede børn, og meget gerne også være interesesseret i at snakke med dem.

    Er det nogen der kan bekræfte/afkræfte?


  • #80   4. jul 2018 #78 - jeg har også været VILD med staby´en.
    Men indenfor de sidste få år, synes jeg, at antallet af dem, nærmest er eksploderet, og jeg har desværre mødt et par stykker med et lidt "sært" sind. (Bange for mørke, meget lydfølsomme osv.)
    Er lidt bange for, at avlen måske er gået for stærkt?


  • #82   4. jul 2018 Det er rigtigt at eurasier er noget reserveret over for fremmede. Corgien er derimod glad for godt og vel alle. De er generelt virkelig gode til børn (når de har lært ikke at hyrde dem), og så er de helt som Maj-Britt beskriver. Man skal nødvendigvis have rigtig meget humor for at bo sammen med sådan én, og så skal man være meget langt væk fra diverse dominansteorier - ellers får man hurtigt grå hår smiley

  • #86   4. jul 2018 min eurasier tolererer fint fremmed børn. Når min søn på 8, tager venner med hjem , bliver de snust til og ikke andet.
    Hun er reserveret på den måde at hun ikke tager godbidder fra fremmede eller hopper op ad nogen, heller ikke os. Hun er ret lydig, men er der en kommando der ikke giver mening, så får man blikket: hvorfor ??


  • #87   4. jul 2018 hm.. en selvstændig og robust hund, der godt kan egne sig til lidt agility med et barn, som kan bruges til lidt spor, som ikke er for stor, som kan tages med på ødegårdsferie i Sverige, som er venlig overfor fremmede og ukompliceret i omgang med andre hunde. Jeg får faktisk lidt en Finsk Lapphund på nethinden nu. Jeg har en veninde der opdrætter racen så jeg kender den rimeligt godt smiley Den kunne faktisk godt passe på jeres ønsker. De er ret gode til spor faktisk smiley De kan som regel godt være løse; der er lidt jagtinstinkt i dem og kan da godt finde på at rende efter noget, men det er slet ikke som mine terriers, der decideret kan finde på at stikke af på jagt. Lapphundene holder sig som regel ret tæt på deres mennesker og skulle de lige rende efter noget kommer de hurtigt tilbage.

  • #88   4. jul 2018 Jeg er jo absolut ikke fan af brune labber, men vi har en enkelt i klubben, som tilfældigvis også opdrætter dem. Hun har mor og en tæve efter moren. Den lille er vel ved at være 2 år. De er ret små, virkelig søde, perfekt temperament og kan faktisk arbejde lidt. Jeg kan sendes hendes navn i en pb - jeg er sikker på at hun glad og gerne skriver lidt om egne hunde og henviser til opdrættere med samme lille type hund.

    Må jeg også bede om navnet på den opdrætter? smiley


  • Helle A
    Helle A Tilmeldt:
    mar 2019

    Følger: 1 Svar: 1
    #89   21. mar 2019 Jeg vil altså anbefale en cocker spaniel (selvom du er skeptisk i din besked). Vi har haft tre af slagsen i familien, og de har alle været fantastiske på hver deres måde. En cocker er en familiehund ud over alle grænser, og især vores nuværende - Elias - er først rigtig glad når hele familien er samlet :'). Min mand har ham med på jagt; jeg løber ture med ham i skoven og han kan snuse så det halve kunne være nok.
    Str. mæssigt virker det som om, den skulle passe godt på jeres ønsker.
    Vi har altid haft salt/pepper farvede cockere. Jeg har hørt at de røde skulle være mere aggressive...? Vi har i hvert fald aldrig oplevet andet end kærlighed og glade dage med vores cockere.
    Bh. Sofie, <a href=" https://www.kantbylykkebo.com">Kant By Lykkebo</a>


  • #90   21. mar 2019 Her kommer en opfølgning:
    Vi har endt med at få os en lille Golden hvalp. Hun er af jagtlinier, og hendes forældre vejer kun 22-25 kg, så selv om hun bliver lidt større end hvad vi egentligt ledte efter, så var det det vi nemmest kunne gå på kompromis med smiley


  • #91   21. mar 2019 Tillykke med hende. Og så fik din mand da sin drøm opfyldt.

  • #92   21. mar 2019 Næ hov, man må da ikke skrive man har købt hvalp, og IKKE vedhæfte mindst 1 billede! smiley

Kommentér på:
Hjælp - vi mangler forslag til race!

Annonce