Import(regler) {{forumTopicSubject}}
Jeg ser tit folk, der søger steder, de kan købe gode hunde hos i udlandet. Jeg har også selv valgt at købe i udlandet, da jeg mener at kunne finde nogle spændende linier samt den type hunde, jeg kan lide.
Men så kommer vi til den del, hvor hunden skal til DK.
Fra nogle lande skal der foreligge en blodprøve, der siger at hunden har antistoffer mod rabies. Køber man en hvalp, kan man således først få den hjem, når den er 8 mdr. Idet den skal være 3 mdr før den blivet rabies vaccineret, så skal der gå 30 dage, før blodprøven kan tages, og tidligst 120 efter at blodprøven er taget, kan hunden bringes til landet.
Nogle vælger så at hente hunden selv, så kan man jo bare lade være med at besøge grænsekontrollen, så ser de jo ikek papirerne(tror de).
Men det virkelige problem opstår så, når hunden skal registreres i DKK(hvis man har tænkt sig at bruge den til udstilling og avl). For de har åbenbart fundet på noget nyt. Man skal udfylde sådan en seddel her: http://www.dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Ansoegning_import.pdf
Her skriver man under på, at importen er foregået efter de gældende regler, og man kan hives i retten på dette, hvis det ikke passer, vil jeg tro?? Og hunden bliver vel taget i karantæne oveni. Og de tjekker jo alle papirer, hunde pas osv, så der er ikke nogen vej udenom.
Dette fandt jeg ud af, efter at have indsendt alle papirerne på min nye import(fra Bosnien), fik besked på at jeg lige skulle udfylde sådan en seddel og sende over. det har jeg aldrig prøvet før.
Men deler bare min oplevelse, for at folk ikke lige pludselig står med en hund, der er alt hvad de har drømt om, men så er reglerne ikke blevet fulgt, og så vil DKK ikke registrere hunden, ærgerligt.
Nu var min hund importeret efter reglerne, da Bosnien har samme rabies status som resten af Europa, men fra f.eks Serbien eller Thailand, skal der foreligge en blodprøve.
Var der andre, der kendte til denne nye "ide" de har fået i DKK? Går ud fra, at det netop er fordi det er nemt bare at køre hunden over grænsen, nu hvor grænserne er åbne, så kommer de om ved det på den måde.
maj 2005
Følger: 77 Følgere: 77 Hunde: 4 Emner: 47 Svar: 1.634
Det er noget de indførte allerede tilbage i 2002 - el 2004, kan ikke huske helt nøjagtig - men det var for at komme alle de ulovlig importerede hunde til livs.
nov 2006
Følger: 52 Følgere: 53 Hunde: 7 Emner: 184 Svar: 9.227
Men det er i princippet også ligemeget hvornår den kom, nu er den her i hvert fald:-)
okt 2006
Følger: 66 Følgere: 62 Hunde: 7 Emner: 274 Svar: 4.722
Synes at det er super at DKK er blevet lidt mere obs på en opstramning på lige dét område...
jan 2006
Følger: 30 Følgere: 30 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 45
Kennel ejeren siger han kaneder til alle reglerne da han sidste år sendte flere hunde til bla. Norge og Sverige men er reglerne de samme.?
Hvis ikk hvem skal man så ringe til for at høre hvilke regler der er håber meget nogen kan hjælpe
nov 2006
Følger: 52 Følgere: 53 Hunde: 7 Emner: 184 Svar: 9.227
Det bliver jo spændende med den nye hund, held og lykke med det:-)
jan 2006
Følger: 30 Følgere: 30 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 45
Kunne du evt skrive alt info inde på min profil så jeg har det på skrift for jeg kan ikke rigtig gemme det herinde fra
nov 2006
Følger: 52 Følgere: 53 Hunde: 7 Emner: 184 Svar: 9.227
dette er hvad der skal være i ansøgningen: :
Ansøgning om tilladelse
For at kunne få en tilladelse, er det en forudsætning af dyret er ID mærket med chip eller en letlæselig tatovering, samt at det ledsages af et dyrepas eller et veterinærcertifikat afhængigt af, om dyret kommer fra EU eller et land uden for EU.
Følgende oplysninger skal derfor sendes til den lokale fødevareregion:
Dyrets art, race, fødselsdato og ID-nummer angives.
Indførselssted og dato for indførslen angives.
Ansøgerens navn og adresse.
Hvis det ikke er ansøgeren selv, der henter hvalpen eller killingen til Danmark, skal navn og adresse på den person, som har ansvaret for dyret under transporten oplyses.
Opdrætterens navn og adresse.
En skriftlig erklæring fra dyrets opdrætter om, at dyret er født hos opdrætteren, og at det ikke har været i kontakt med vilde dyr, som kan have været udsat for rabiessmitte. Den skriftlige erklæring skal være underskrevet af opdrætteren, men kan scannes ind og sendes via mail. Erklæringen kan også underskrives med digital signatur.
jan 2006
Følger: 30 Følgere: 30 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 45
Men kan man få den blanket nogen steder eller skal man selv sørge for at lave noget med alle oplysninger??
nov 2006
Følger: 52 Følgere: 53 Hunde: 7 Emner: 184 Svar: 9.227
jan 2006
Følger: 30 Følgere: 30 Hunde: 2 Emner: 6 Svar: 45
håber sku jeg kan finde ud af det... smiler
Import(regler)