{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.343 visninger | Oprettet:

Blandings hvalpe/hunde er dyre!? {{forumTopicSubject}}

Jeg ved ikke, om det bare er mig, men jeg syntes godt nok mange, af blandings hvalpe/hunde er dyre. Jeg har set flere annoncer hvor folk vil have 7.000 - 10.000 kr. for en blandings-hvalp. Samtidig er der nogen der "bare" vil have 2900 - 3500 kr. for hvalpe af blandet racer. De skriver alle, at hundene er vaccineret, chippet og har sundheds-bog. Så hvad er det lige der gør forskellen?. Jeg vil til hver en tid, købe en blandinghund, da jeg har stor erfaring med disse, MEN jeg vil ikke give hverken 7.000 eller 10.000 kr.
Hvad siger i andre?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Blandings hvalpe/hunde er dyre!?
  • #1   14. feb 2018 Jeg ville aldrig købe en blandingshund, men hvis jeg skulle, så skulle prisen ikke over 3000kr.
    Gider ikke betale en masse for - højest sansynlig - ugennemtænkt avl.
    Det er vildt de priser folk vil have, men nogen er jo åbenbart villige til at betale det. Og det gælder da især hvis vi snakker de blandinger som får et smart designernavn, så smider folk glædeligt en masse penge.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 971
    #2   14. feb 2018 Det der gør forskellen er at nogle af disse "avlere" er klogere end andre..

    hvorfor tage 3000 kr. hvis du kan tage 8000 kr, og stadig få solgt hvalpene smiley


  • #4   14. feb 2018 Ja det har du ret i... men vi søger bare videre, og vi finder nok den hund vi vil have, og til den pris vi vil give smiley

  • #5   14. feb 2018 Jeg tænkte det samme E.
    Ikke to blandingshunde er ens, så det er umuligt at have erfaring med så bred en skare.

    Jeg tænker du skal læse lidt op på god kontra dårlig avl smiley
    Man avler med bog af mange grunde, gode grunde, for racens, hundens og køberens skyld.


  • #6   14. feb 2018 Hvis man har haft 3 hunde i blandingen Labrador/Rottweiler/Schæfer, ja så har man da erfaringen med blandings - hunde, vil jeg da mene

  • #7   14. feb 2018 jeg kender da også til "dårlige" eksemplar af racerene hunde, men det var ikke det spørgsmålet gik på... men tak for jeres svar

  • #11   14. feb 2018 Jeg ville heller ikke give så meget for en blanding.

    Mht. erfaring eller ej, så kan man vel sige at du har erfaring med blandinger af labrador/rottweiler/schæfer, men det er på kanten, for det kommer jo an på hvor meget der er af hver race i hunden, og hvordan hver enkelt race kommer til udtryk.

    Der kan være store individuelle forskelle i racerne, og endnu større i en blanding af tre forskellige racer.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #12   14. feb 2018 På den ene side er det galt at man ikke tester på blandings avl. Hvis man så gør det bliver det for dyrt. Det er ikke let.

    Hvis jeg skulle have en blanding,ville jeg gerne have,at man har undersøgt og gjort noget ud af kuldet. Så er der jo ikke den store forskel i udgifter i forhold til avl med tavle. Så er ? Hvorfor man så ikke bare køber sådan en.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #14   14. feb 2018 Pia. Det er der da ikke en der skriver. Ts har gode erfaringer og det har man vil lov at have.

  • #16   14. feb 2018 "På den ene side er det galt at man ikke tester på blandings avl. Hvis man så gør det bliver det for dyrt. Det er ikke let."

    - Ja, for der ligger med sikkerhed resultater bag alle de dyre blandingskuld smiley


  • #17   14. feb 2018 Og da især i flere generationer bagud smiley

  • #18   14. feb 2018 Og hvis der ikke gør er det ret nemt at finde ud af det. smiley

  • #19   14. feb 2018 Jeg gav knap 3000 for hver af mine blandings hunde, hvilket jeg synes er rimeligt. Siger DKK ikke også noget med at kostprisen er deromkring?

    Og mht erfaring, mine to er kuldbrødre, dvs samme mor og far, samme alder, opvækst og liv gennem de sidste snart 9 år. Og de er meget forskellige, både i bygning og sind, og man skal gå til dem på hver deres måde.

    Så at kalde det erfaring med blandingshunde baseret på 3 hunde af samme blanding, tja, det vil jeg nok ikke.
    For de tre hunde kunne være så forskellige, som havde de været tre forskellige racer.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #20   14. feb 2018 Man har jo selv en forpligtelse til at undersøge hvad man køber og betaler for. Selvfølgelig kan man ikke se generationer tilbage på en blanding. Det er man da udmærket klar over i forhold til sit valg.



  • #21   14. feb 2018 Synes også det er helt absurd.
    Det højeste jeg selv ville betale for en blanding ville være 4000 kr. Dette fordi man ikke på samme måde kan sikre sundheden...

    Min søster fandt sin blanding til 2000 kr, så det er muligt. Desværre har han så også rigtig dårlige hofter...


  • #23   14. feb 2018 Jeg gav 2200 for min blandingskøter (internat). Det passede mig egentlig fint, men meget mere end det vil jeg ikke give for hverken blandingshvalp eller voksen hund.

    Jeg er måske lidt dobbeltmoralsk, for skulle jeg købe hvalp, så var den med tavle. Med voksen hund er der andre faktorer i spil smiley


  • #24   14. feb 2018 Jeg forstår godt, at opdrætter til blandningshunde tager de ublu priser, når folk er dumme nok til at betale. Den kloge narre den mindre kloge.

  • #25   14. feb 2018 Jeg ville aldrig give mere end kostprisen for en blandingshund.

    Men ok, jeg kommer nok aldrig til at købe en alligevel. Beauceron 4ever for mig smiley


  • #27   14. feb 2018 100% Rottweiler og 100% Labrador, det må da give en høj pris på afkommet, også den dyreste hund jeg har haft kr 1.500,-

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #28   14. feb 2018 Min første hund var en blanding. 250 kr. De bedste penge jeg nogensinde har givet ud.

  • #31   15. feb 2018 Hvad en blandingshund ender med at koste afhænger 100% af hvad køberne er villige til at betale smiley Og kan man virkelig sælge sine blandinger for 7000-10000 kr så er der vel ikke andet at sige end 'well done'. I nogen racer koster hvalpe med stamtavler ned til 6000 kr. Jeg tror ikke der er ret mange racer hvor hvalpe med stamtavle koster mere 15000 kr pt. Begge mine racer ligger omkring 12.000 kr (i DK).
    Jeg har kendt mange fine og skønne blandingshunde, men også mange 'nitter'. Akurat som jeg har kendt mange hunde med stamtavle, der var gode og skønne hunde og nogen med stamtavle, der absolut ikke var. Selv har jeg ingen interesse i at have en blanding. Ikke fordi jeg tror at stamtavlehund er bedre end andre. Men fordi jeg vil vide hvad det er for en hund jeg får. Jeg vil vide mere om pågældende kombination end blot at de har en stamtavle og at der kommer stamtavle på hvalpene. Jeg vil vide noget om sundheden i linierne og noget om hvad de har præsteret på konkurrencebanerne. Jeg bruger i den grad en stamtavle til at vælge kuld fra! I min ene race er der et par af linierne, der indeholder noget mentaltitet (usikkerhed) jeg bare ikke vil have inden for dørene igen. Det kan jeg ret let vælge fra ved at chekke stamtavler smiley
    Når jeg en dag skal have mig en ny Dobermann vil jeg gerne - igen - have muligheden for at styre langt uden om udstillingslinerne. Det er en mulighed jeg kun har hvis jeg vælger hvalp med stambog fra en stambogsførende organisation der rent faktisk har et register jeg kan kigge i smiley Men en blanding aner man ikke helt hvad det er man får; det genetiske udfaldsrum er slet og ret for stort. Og der er kun yderst sjældent nogen der har lavet et blandingskuld, der reelt ved noget om hvad de hunde de har blandet indeholder af genetik. De kender tæven og ofte hannen. That's it. Der er ingen der aner om morfaderen havde E-hofter og et skidt temperament.
    SÅ stamtavler handler ikke om snobberi. Det er et redskab man kan bruge til at vælge hund. Er man ligeglad med hvad ens hund reelt indeholder og glad nok for en lidt mere tilfældigt valgt hvalp og skal man fx ikke bruge den til noget specifict. Ja, så er stamtavlen nok lidt mere ligegyldig smiley


  • #32   15. feb 2018 Jeg vælger med stamtavle - af indlysende årsager - men skal man bare ha en hund til at tøffe lidt rundt i hjemmet og gå et par ture .. ja, så må jeg indrømme, så gad jeg heller ikke betale alt for meget for sådan en.

    Men hver sin lyst jo smiley


  • #34   15. feb 2018 Naturligvis skal den det - men jeg vil vove den uhyrlige påstand, at den opgave er der en masse hunde, der kan udføre - også dem, uden stamtavle ..

    Som sagt - lad de, der mener at der skal være tavle på kræet få tavle på - og lad sådan en som mig, der mener det er totalt overkill hvis Fido bare skal være tøffehund, mene det smiley


  • #35   15. feb 2018 Jeg synes også det er vildt og jeg ville aldrig give 10.000 for en blandingshund.
    Lucky kostede 5000 kr og det var mange penge for en uden tavle, men da jeg valgte ham var det ikke pengene jeg tænkte på, Lucky har givet mig så meget som ikke kan købes for penge og har sparet mig for så meget på andre punkter, så jeg fortryder ikke at jeg betalte prisen og kunne nok finde på det igen.
    Rosa kostede omkring 3500 kr hvilket jeg synes var en helt fair pris for en lille sød mus smiley


  • #36   15. feb 2018 Jeg er jo vist iøvrigt ikke den eneste med den opfattelse.

    Sakset fra DKKs Hunden (og ja, jeg er skam medlem af DKK)

    Brugshunden malinois er en af de få racer, som primært opdrættes indenfor DKK. Her var der 86 registrerede individer i hunderegisteret i 2016, og heraf var de 77 fra DKK.

    Så deeet ..... smiley


  • #37   15. feb 2018 Det er fordelen ved voksen blandingshund, man kan teste det man får, og se hvordan den er faldet ud smiley

    Med hvalp er det et lotteri...


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #38   15. feb 2018 Men en tøffehund skal vil også være sund og rask. Her er det da en god idé at betale lidt mere for en hund der kommer fra hunde der er testet. Det må kunne lade sig gøre uden at snakke de store summer.

    Altså også når vi snakker uden tavle.


  • #39   15. feb 2018 Blandingshunde kan nu også være ganske sunde og raske smiley

    Vi har faktisk været mere til dyrlæge med dem ældste af vores stamtavlehunde, på hendes fire år, end vi var i hele vores blandingshunds liv.

    Det er bare ren uheld, for det er ikke noget, man har kunnet se i hendes stamtavle på forhånd.


  • #40   15. feb 2018 Jeg gav 700,- for min renracet dalmatiner uden papirer smiley Han var dog 3 år på daværendetidspunkt.
    Om Herr og fru Danmark skal købe blandingshund eller ej vil jeg ikke blande mig i, men jeg synes også priserne oftes er kunstige høje.....
    Jeg har givet 7.500 ,- for min nuværende Aussie med stamtavle. Det synes jeg er en fair pris..... Jeg ville max. give 10.000 for en stamtavle hund og max. 1000-3000 ,- for en blanding afhængig hvilke racer m.m


  • #41   15. feb 2018 @36: Tror også man får lidt svært ved at finde en Irsk Terrier uden en DKK/FCI stambog. Jeg har snart 25 års jubilæum med racen og er i de år kun stødt på ét kuld uden stamtavle - som opdrætteren forøvrigt var brændt inde med og de var 6 mdr gamle smiley
    .... pheeewwww et arbejde med 5 røde djævle på den alder smiley


  • #42   15. feb 2018 Prisen afhænger jo af udbud og efterspørgsel. Jo mere sjælden og eftertragtet en vare (hund) er, jo højere er prisen sædvanligvis også.
    Jeg så for nyligt fransk bulldog hvalpe til salg for 12000 kr. i farven bluemerle. Er sikker på at de nok skal få hvalpene solgt.
    Jeg ville ikke selv give 12000 kr for en FB uden stamtavle i en ikke-godkendt farve.

    Omvendt, så ser jeg egentligt hellere at hvalpene bliver solgt mega dyre, så man sorterer de mest “useriøse” fra. Folk tænker immervæk lidt mere over det, hvis de skal bruge 12000 kr. på en hund, fremfor hvis de skal bruge 500 kr.


  • #44   15. feb 2018 Er godt klar over at prisen ikke sorterer alle fjolserne fra. Men tænker, at hvis man har råd til at bruge 12000 kr på at købe en hund, så er der større chance for at man også har råd til dyrlægeregningerne. Fremfor hvis man kun kan skrabe 500 kr sammen til at betale for en hund.
    Men nej, en høj pris, er ikke en garanti for seriøse købere.


  • #45   15. feb 2018 1. Jeg fatter ikke at man gang på bliver forarget over at nogen formår at sælge hvalpe til en 'for' høj pris smiley

    2. Falder alle tavle hunde inden for racetypisk temperament som er til hensigt?

    3. Langt de fleste, ja vel stortset alle blandinger kan med basal hundeviden og forståelse, blive fine tøffe familie hunde. Hvis Sally som BC rotte mix var sat op til salg herinde med en lausy salgs tekst og dårlige billeder - så var der vel med stats garanti blevet oprettet et emne om denne uhyr og springfarlige bombe blanding smiley

    JEG er stadig overbevist om at en rundkørsel statistisk og potentielt er sundere end tavle hunde. Jeg tror at det er essentielt for sundhed at have totalt nye og fremmede gener og ikke kun "tilstrækkeligt uden for grænsen" af indavl.
    Dels fordi at ups kuld med overhængende sandsynlighed involvere et sundt individ der kan springe, løbe og lugte sig frem til tæven.

    Burn me smiley
    smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #48   15. feb 2018 Ida. Hvis det er rigtig,er der da noget helt galt. På den ene side har vi avl med tavle. Her undersøger man for det ene og det andet og har tavlen som redskab.

    På den anden side har vi blandings avl. Her er det mere tilfældigt og ofte undersøger man ingenting.

    Man burde jo fører med flere længder, i forhold til sundhed med tavle avl. Så hvis det du siger er rigtig,så er tavle avl, ikke bedre i forhold til useriøs avl. Altså som helhedsbillede. Tankevækkende.


  • #49   15. feb 2018 Det er jo også bare min egen hypotese smiley

    Og hvis blanding og tavle er lige sunde, hvorfor så tavle ?
    Tavle avl udnytter kun sit potentiale i linjer eller racer der har et helt specifikt formål.
    En vovet påstand, men mange avler ikke ultimativt for sundhed. Udseende og særpræg kommer i 99/100 tilfælde over sundhed og selvom det går på kompromis af sundhed.

    Havde man et pragteksemplar set med sundhedsbriller, MEN med et udseende afvigelse der ikke høre under normen, så ville den ikke indgå i avl. Den anden vej ville være acceptabel.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #51   15. feb 2018 Som det er nu er har tavle avl jo flere fordele. Flere seriøse opdrætter. Tavlen som redskab. Hunde der bliver undersøgt for sygdomme.

    Hvis det ikke er nok til at lave sundere hunde,i forhold til tilfældige blandinger,må blandinger også være sundere. Hvis fordelene var modsatte ville det da ændre sig i nu mere.


  • #53   15. feb 2018 Der er så mange variabler at det ville være umuligt at komme til en konklusion. Uden at vide en daddel om Genetik, Så jeg vil min teori være at en gang ryst posen med gener ekstremt langt ude i træet har et øget potentielt positivt udslag.

  • #54   15. feb 2018 Hvis folk er villige til at give så meget, så er det klart priserne ryger derop..

    Selv foretrækker jeg en genbrugshund til mellem 0 og 1.000 kr


  • #55   16. feb 2018 Om tavledyr er sundere end blandinger generelt skal jeg ikke gøre mig klog på.

    Men jeg har været uheldig og oplevet ringe sundhed med mine 2 tidligere tavlehunde, eksens ene og mine forældres ulvehund. Til gengæld har de 3 blandingshunde, eksens ene og mine 2, aldrig fejlet noget.

    En ting der dog undrer mig er, at heterosis åbenbart kun anderkendes af landbruget og andre, hvor resultater og sundhed vejer højere end eksteriør. Hvorfor skulle heterosis ikke også slå igennem hos hunde?


  • #56   16. feb 2018 En tavlehund er jo ikke pr. definition sund. Der avles også på dårlige dyr med tavle, og der er racer hvor god sundhed stort set ikke eksisterer.

    Så tavlen giver ikke i sig selv en sund hund, men kan være et redskab til at styre uden om de usunde individer. Bruger man den ikke til at undersøge noget, gør den i sig selv hverken fra eller til for sundheden - så er det bare rent tilfælde og famlen i blinde, som med blandingshunde.

    Bruger man ikke tavlen til at undersøge linjerne - ja, så kan det jo være ligegyldigt om man køber med eller uden tavle, og i så fald ville jeg nok også spare de penge, og købe uden tavle i stedet.


  • #57   16. feb 2018 Det har du ret i smiley

    I mit tilfælde var 3 ud af 4 af tavlehundene valgt på baggrund af sundheden tilbage i linjerne. Men det havde desværre ikke det ønskede udkomme. Selv kuld, der på papiret så fantastiske ud, kan jo desværre ende ud som "nitter".

    Jeg skal helt sikkert have tavlehund igen engang. Men det bliver velvidende, at tavler og sundhedsresultater, som altid, ikke er nogen garanti for at hunden ikke fejler noget. Men blot en indikation eller sikkerhed for, at hunden måske ikke fejler de mest åbenlyse af racens skavanker.


  • #58   16. feb 2018 Bestemt, man kan altid være uheldig, og ikke alt er genetisk, så det kan spores i linjerne. Desværre. Gid der fulgte en garanti med tavlen smiley

  • #59   16. feb 2018 Det kommer jo også i høj grad an på hvad det er man vil have.
    Jeg vil feks have en hund hvor jeg kan nogenlunde forvente et vist udseende og en vis adfærd og sind. Disse grunde er mine årsager til at vælge racehund. Var jeg ligeglad med hvad hund jeg fik så selvfølgelig find en blanding hvor arbejdet er gjort lige så godt som inden for racerne ( i øvrigt held og lykke med at finde det opdræt)
    Derefter vægter jeg selvfølgelig sundhed og genetisk variation højt - for jeg er en af dem der tror på en small genetisk pulje er roden til meget ondt. Ikke alt for indenfor biologien kan man også bare være pisse uheldig. Genetik er jo en stor masse af tilfældigheder. Og inden for avl forsøger vi så at styrer disse tilfældigheder på bedste vis. Nogen gange lykkes det lidt og nogen gange ikke. Jeg tror på udavl er for racens bedste i det lange løb. Det kan godt være der er enkelte generationer der ikke har fordel af det men i helheden så mener jeg jo større diversitet indenfor racen jo bedre.

    Hvis man er en af dem der er ligeglad med om øret står op eller hænger og om hunden vejer 5 eller 25 kg. Så forstår jeg godt man synes genetikken bag en blanding giver bedre mening. ( underforstået avlsarbejde på samme niveau som inden for en race).
    I min optik er det værste faktisk raceavl uden det overblik stambogen giver. Det er fandme farligt for generationerne i fremtiden ikke at ane hvad man sætter sammen af måske mere eller mindre tætbeslægtede hunde.

    I forhold til pris... ja hunde er blevet en dyr vare generelt. Både med og uden bog. Det er også blevet ufattelig dyrt at holde hund.
    Jeg synes personligt prisen bør afspejle udgifter og kvalitet i opdrættet. Så hvad jeg vil give for en hund afhænger af disse ting. Og det synes jeg da altid man kan tillade sig at spørge til. Din hvalp koster 8000kr hvad har den da kostet at lave og hvad gør du for at lave et ordentligt stykke arbejde i den hvalp til mig? Hvad får jeg for mine penge med andre ord?


  • #60   16. feb 2018 @45:
    "JEG er stadig overbevist om at en rundkørsel statistisk og potentielt er sundere end tavle hunde. Jeg tror at det er essentielt for sundhed at have totalt nye og fremmede gener og ikke kun "tilstrækkeligt uden for grænsen" af indavl. "
    Tjaaa bum bum øverst i statistikken over antal aflivninger fordelt på race står 'Blanding'.....
    Det er ganske korrekt at større genetisk spredning giver større sansynlighed for vitalitet, men blander man nu to racer som fx labrador og schæfer - begge populationer med en stor mængde sammenfaldende sygdomme. Så mindsker man ikke risikoen for fx HD smiley
    @55: Mht heterosis så er princippet det samme hos hunde som hos landbrugsdyr. Problematikken er bare en anden; i landbruget er det primært noget man bruger for at øge den potentielle produktion. Fx giver det større kuld med bedre levedygtighed hos grise i F1 generationen (F1 generationen er en krydsning). Det vil dog ikke være helt ligemeget hvad det er man krydser; mange hunderacer er meget nært beslægtede. Fx er det ikke sikkert at man vil vinde ret meget ved at krydse golden og lab. Der er racer man forsøger at redde ved at lave systematisk indkrydsning af andre racer. Fx Norsk Lundehund, hvor man krydser islandsk fårehund i et forsøg. Og jeg vil tro at der kommer andre af den slags tiltag i en nær fremtid fordi en race enten er blevet så lille at den ikke kan stå alene eller fordi der er så høj frekvens af sygdom i populationen at den ikke kan overleve på sigt (fx Engelsk Bulldog og formegentlig også Fransk Bulldog).


  • #61   16. feb 2018

    statistisk set, lever racehunde længere end blandinshunde i følge en rapport fra Københavns universitet. Men der står en masse spændende i rapporten udover det, hvis andre vil læse

    https://www.google.dk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.bull-image-gruppen.dk/materiale/dokumentation/2007-aflivning-af-familiehunde-i-danmark.pdf&ved=2ahUKEwin1cnhparZAhWLXMAKHV_FBp0QFjAAegQIDRAB&usg=AOvVaw0_DlnB75Me8QgjvJyj2czh



    profilbillede
  • #62   16. feb 2018 Og set på årsager, blanding vs racehund, er der ikke nævneværdig forskel



    profilbillede
  • #63   16. feb 2018 Karina, tak for det link, det er en virkelig spændende undersøgelse, sådan hele vejen rundt.

  • #64   16. feb 2018 Helt vildt!

    Andre årsager er denne liste, hvor næsten 45% af dem der aflives i denne gruppe, er pga flytning eller manglende tid.



    profilbillede
  • #65   16. feb 2018 Det er nemlig en rigtig spændende rapport. Håber de snart laver næste i rækken.
    Når man nærlæser den så ser man racerne boner ud på nogle af sygdoms parametrene i forhold til blandinger. Men ser man på indsamlingsgrundlaget så forstår man hvorfor smiley
    Personligt tror jeg de fleste racer har noget de er i højere riciko for end andre hunde og ellers så ligger de som sådan gennemsnitlig og da er det hip som hap om det er en blanding eller en racehund.
    Tilgengæld er adgærdsproblemer større ved blandinger. Og om det så skydes hundens miksede ophav eller manglende vejledning i køb og træning. Eller dårlig opdræt i forhold til socialisering eller ja bare ringere ejere? Det ved ingen.
    Men det er i hvert fald hvad jeg læser ud af rapporten.

    Så mit overordnede billede af at vil man vide hvad man køber og går ind til så er det stadig racehunden der er det bedste bud og så fokus på de racerelaterede problemer så sundheden følger med!


  • #66   16. feb 2018 Jeg tænker også der sagtens kan være der er hunde der er aflivet af adfærdsmæssige årsager, men adfærden bunder i en fysisk lidelse.

    Måske man med racehunde er mere obs på hvad de genetisk kan være disponeret for, og derfor oftere finder en konkret årsag, fremfor adfærd/aggression?


  • #67   16. feb 2018 Mette - Det er da ikke et argument for sundhed. Hvad er de aflivet for?

    Når man tager med i "ligningen" at blandings hunde har de værste forudsætninger både i form af ejere der ikke får trænet, gået til dyrlægen og gerne spare på foder budgettet med det skodeste "dyrlægens" foder, ingen tavle til at gå uden om sygdom, så er det vel, meget godt at de klare sig så fint i sundhed - ifht aflivning smiley

    Det siger vel også lidt at nogen racer skal tjekkes i hoved og røv for at sikre at de ikke er bære af alle mulige skavanker. Nogen flere end andre. Min lille konspirations teori er at man om 20-30 år er nød til at bruge hunde som Maller eller andre sunde racer/individer til at ændre på en knækket race.


  • #68   16. feb 2018 Johnny - Måske er det lige netop derfor, at de fremstår sundere. Fordi deres ejere ikke vil bruge en masse penge på dyrlægebesøg, lange udredninger, undersøgelser osv.

    Mange hunde kan jo gå mange år eller et helt liv med dårlige hofter eller albuer, PL og diverse andre skavanker, fordi det simpelthen ikke bliver opdaget eller undersøgt.

    Mange tavlehunde får lavet diverse undersøgelser "bare fordi", for at tjekke status på fx HD, AD osv. Hvis blandingerne ikke får lavet sådanne undersøgelser, er det jo logisk at de kan fremstå sundere.

    Jeg kender ihvertfald MANGE blandinger, hvor jeg tænker, at kom den til dyrlægen og for alvor blev tjekket grundigt, ville man finde alverdens skavanker. Hunde der bevæger sig atypisk, har en underlig adfærd, har skæve ben osv. Men mange vil simpelthen ikke give så mange penge for undersøgelser, som de synes er unødvendige. Og bliver de skæve ben, HD, dårligt syn, mærkelig vejrtrækning osv. ikke konstateret og diagnosticeret nogle steder, så indgår det jo heller ikke i nogle statistikker.


  • #69   16. feb 2018 Johnny nu er der jo mange hunde der aflives fordi de er syge på en eller anden måde smiley

  • #70   16. feb 2018 Enig CTS - Det er samtidig noget der taler imod mutts. I grunden så tror jeg at det er så random hvad udfaldet er, uanset mix eller ej. Miljø og påvirkning har større indflydelse. tror jeg smiley

  • #71   16. feb 2018 CTS - det tror jeg, du har ret i.
    Aqui er HD-fotograferet, og Zeven bliver det snart (begge DKK-hunde)
    Men Lanka og Qimmit, som er blandinger, har jeg aldrig så meget som overvejet at få fotograferet.... Det betyder ikke, at de ikke ville være blevet udredt, hvis de havde fået smerter, var blevet halt, eller havde ændret gangmønster. Men jeg ville aldrig gøre det "bare fordi" smiley


  • #72   16. feb 2018 Jeg har lidt den samme oplevelse som CTS skriver at mange blandinger formegentlig ville få en diagnose hvis hunden blev undersøgt. Jeg har dælme oplevet mange blandinger som nærmest ikke kunne rejse sig op pga dårlige hofter. Ejer aner simpelthen ikke at det er et problem.
    Noget af det værste jeg har oplevet var en blandning af to store aktive racer jeg havde på et hold engang. Jeg snakkede med ejer om den fordi jeg synes det så ud somom den havde smerter, når den skulle fx sitte eller dækker. Ejer mente ikke umiddelbart at der var problemer; den var bare sådan en dejlig stille og rolig hund (med det den var blandet af ville jeg forvente glad hoppebold, der aldrig stod stille). Ejer ville avle på hunden fordi den var så dejlig stille og rolig.
    Nå, men den skulle alligevel snart til dyrlæge fordi de skulle have den rabiesvaccineret så den kunne komme med på ferie. Da dyrlægen så undersøgte den kunne både ejer og dyrlæge godt se at den virkelig havde stærke smerter. Så den kom i røngten. Den havde virkelig dårlige hofter og blev aflivet med det samme. Ejer fortalte mig historien kort tid efter og havde det virkelig dårligt over at hun ikke selv havde tænkt den tanke at hunden måske var stille og rolig fordi den undgik at bevæge sig fordi det gjort for ondt.
    @70: Det lidt pudsige er at man finder ud af at der er mere og mere som man gik og troede blev bestemt af miljø, der viser sig at være genetisk bestemt smiley


  • #73   16. feb 2018 Den der med at hvis man er villig til at betale en høj pris for en hund, så har man også råd til en stor dyrlægeregning , og hvis man ikke vil give så meget, så har man ikke råd til dyrlægen den holder altså ikke.

    Der er noget der hedder sygeforsikring, som er en KÆMPE hjælp ved store regninger, og super smart når dyrlægen kan lave direkte skadesrefusion med forsikringen.

    Jeg vil ikke give mere end 3000 for en hund uden tavle, og min grænse for en tavlehund er nok på omkring 10,000 . Men jeg har altså ikke haft problemer med at betale de knap 12.000 Mailos sidste omgang løb op i, eller de knap 14.000 Ozzys sidste omgang løb op i, for jeg har netop sygeforsikring på mine hunde, og dyrlægen har derfor sendt regningen direkte ind til forsikringen. Det gør de gerne når en regning er på over 5000.-



  • #74   16. feb 2018 Rikke - Der er da heldigvis også nogen der gerne vil betale. Det er jo ikke sådan det skal forståes. Og ja, mange har da sygeforsikring på deres hunde. Men det er mit indtryk, at det primært er tavlehunde det har forsikring.

    Jeg kender ingen med blandinger, der har sygeforsikring. Inkl. de to tavleløse mine forældre har haft. Måske det bare er min omgangskreds der er totalt uansvarlige smiley


  • #76   16. feb 2018 Jeanette - Nogen ender jo med meget større dyrlægeregninger, end det de betaler for forsikringen.

    Vi har ihvertfald kun været glade for vores. Ligesom vi også er glade for alle vores andre forsikringer, som jo foregår på samme måde smiley


  • #78   16. feb 2018 Selvfølgelig ved man at man selv betaler, men jeg kan sgu ikke bare lige hive 10.000 ud af kontoen fra den ene dag til den anden, så for mig er sygeforsikringen en KÆMPE tryghed , og den har redet vores røv flere gange.

    Vi er vidst ved at være der, hvor forsikringen har "tabt penge" på os, fordi vi har været uheldige og er ramt ind i 4 dyre omgange ( 3 operationer og en CT scannin + røngten) .

    Jeg vil aldrig undlade en sygeforsikring på mine hunde, for så vil jeg netop risikere at skulle aflive min hund, fremfor at give den behandling, fordi jeg ganske enkelt ikke har pengene ( selvom min dyrlæge med garanti gerne ville lade os afdrage, men jeg vil hellere have det ud af verden med det samme) . Man er ikke selv herre over hverken sygdom eller skader, og når man har 2 hunde har man dobbelt risiko for store regninger lige efter hinanden, ergo er det ikke sikkert en opsparing gør noget nytte, hvis den lige er tømt smiley


  • #79   16. feb 2018 Det må være dejligt at være så hellig og ansvarlig Jeanette, men det kan du jo så også kun fordi du har en mand der tjener kassen, du har jo selv ytret du ingen penge tjener. Så heldige kan vi ikke alle være smiley

    Ja undskyld jeg bliver spids, men syntes dælme det er en nederen kommentar at komme med, at folk er uansvarlige fordi de vælger en sygeforsikring. Det er da NETOP ansvarligt, når man ved man ikke bare lige kan hive 10.000 op af lommen fra den ene time til den anden.


  • #81   16. feb 2018 "Jeg kan heldigvis selv betale.....så ansvarsfuld er jeg "

    Ej Jeanette, nu er du både dum og arrogant at høre på! Så du har ingen forsikringer overhovedet? Hverken på hus, bil, dig selv, hest eller hund? Slet ikke? Tillykke, du bliver forsørget. Vi er andre der ikke er så "heldige".

    Jeg giver 1.500 kr/år pr. hund. Den ene har kostet forsikringen 0 kr på 4 år. Den anden har kostet .... vel omkring 70.00 kr på 7 år. Havde jeg ikke haft forsikring, var hun nok blevet aflivet. Fordi jeg er sådan en der forsørger mig selv smiley


  • #83   16. feb 2018 Men ikke ud over de lovpligtige? Har din mand ikke kasko på sin bil? Eller er han lige så ansvarsfuld som dig, og betaler selv sine skader?

    Sorry, jeg kaster simpelthen op over at du kan sidde og kalde fok for uansvarlige, fordi du har en mand der betaler alt for dig.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #85   16. feb 2018 Det giver da en tryghed at have forsikring hvis uheldet er ude. Det giver jeg gerne et par hundrede om måneden for. Det da kun hvis man har penge nok at det ikke kan betale sig. Selv her kan det være en god idé.

    Et enkelt besøg hos dyrlægen,kan komme til at koste mere, i forhold til hvad man betaler i forsikring i hundens levetid.


  • #86   16. feb 2018 Jeanette, jeg gider ikke kravle ned på dit niveau. Din mand, dine penge, din fornøjelse. Men lad være med at se ned på folk der selv skal arbejde for at tjene til føden.

  • #88   16. feb 2018 Sofia, Jeanette skriver det modsatte - at ansvarsfulde mennesker ikke spilder penge på forsikringer, men selv betaler.

  • #92   16. feb 2018 Forsikringer er jo sådan en slags 'kollektiv opsparing' så der er flere der har råd til at betale dyrlægen, mekanikeren osv. Jeg har haft mine hunde sygeforsikret så længe det har været almindeligt. Kun på to har jeg for alvor brugt min forsikring. Jeg kunne sagtens betale regningerne uden en forsikring. Men det var sg* alligevel meget rart at slippe med 10.000 istedet for 33.000, da Perle fik Leptospirose smiley
    Jeg har da også min bil forsikret, jeg har en indboforsikring, en villaforsikring, en ulykkesforsikring osv. Det er altsammen noget man tegner og håber at man aldrig nogensinde får brug for det. Jeg har det fint med at vide at mine indbetalinger kommer andre til gode, hvis jeg ikke selv får brug for dem. Jeg har det også helt fint med at nogen tjener penge på at sørge for at den slags kan ske smiley


  • #93   16. feb 2018 "Selv følgelig har jeg forsikringer"

    HAR du? smiley
    Det er da godt nok uansvarligt at lade andre betale ens regninger. Eller nowet smiley Det er da voldsomt dobbeltmoralsk at være efter folk med sygeforsikringer, når I selv har andre forsikringer. Hvor er forskellen lige? Jeg troede du var så ansvarlig, at forsikringer (udover lovpligtige) ikke er nødvendige for dig/jer..

    Sofia - Bemærk lige smileyen efterfølgende. Det var en JOKE smiley det skal ikke tages så alvorligt som du sætter det op smiley jeg mener ikke, at det er uansvarligt ikke at have forsikring, så længe man har råd til at punge ud smiley


  • #95   16. feb 2018 Min lille konspirations teori er at man om 20-30 år er nød til at bruge hunde som Maller eller andre sunde racer/individer til at ændre på en knækket race.

    Hvis du har ret, så håber jeg at malleejere vil give folk med syge racer et STORT RUNGENDE NEJ !!! - når de kommer og spørger om de må bruge mallerne til forbedring.



  • #96   16. feb 2018 Martine - Det måske ved første tanke en ekstrem tanke. Men hvis man konstant avler temperament og optimal anatomisk funktion ud af hunden, kombineret med absurde særpræg der kontinuerligt tager til, så må man på et tidspunkt når bunden et sted. Og så må der jo kun vær en vej op.

    https://www.youtube.com/watch?v=R7flhfV31-0


  • #97   16. feb 2018 Ja, jeg lægger edderdylme ikke hanhund til !

    Jeg er jo af den overbevisning, at hvis en race har flere syge end sunde individer, så luk og sluk den.

    Der er så mange racer, så at holde liv i skravlet og de, der skal lide hele livet ?
    Det bliver et nej herfra ...


  • #98   16. feb 2018 Ja det lyder da som en fed idé at krydse en malle med engelsk bulldog......

  • #99   16. feb 2018 Hold da ferie en sjov debat det her... smiley

    Vi vælger tavlehund, selvom vi bare ønsker en hund der generelt ligger på sofaen og hygger, netop fordi jeg gerne vil sikre mig en race, som lever op til de krav. Det er ikke alle hunde der kan leve op til det. Det ville være synd hvis jeg fik en eller anden mega aktiv race.

    Ved en blandingshund kan jeg være uheldig, at få nogen egenskaber som ikke lige passer til min livsstil. Uanset hvad sælger påstår, så aner jeg jo ikke hvad jeg får. Det gør jeg ved en tavlehund. For selvom der kan være små forskelle i individerne, så bliver en Grosser aldrig til en Appenzeller. Heldigvis! smiley

    At jeg så så skal betale ekstra for de egenskaber jeg gerne vil have, og at dens forældre er tjekket i hoved røv, gør jeg med glæde! For jeg vælger normalt meget sunde racer. Foreksempel fravalgte vi Berneren, da den race er meget sygdomspræget. Den sikkerhed kan jeg aldrig få med en blanding.

    At nogen vil betale 5000 eller mere for en blanding er da bare super. Dem om det. Det er jo nok fordi, at så får de den blanding de drømmer om. At de så ikke ved 100 procent hvad den er blanding af, er jo deres sag. Ligesom dem der kalder deres hund for raceren uden tavle, de ved det jo reelt heller ikke 100 procent i alle tilfælde om det er sandt hvad sælger siger.

    Det gør os med tavlehund reelt heller ikke (der kan jo snydes naturligvis), men sandsynligheden er alt andet lige meget større for, at vi betaler for hvad vi gerne vil have.


  • #100   16. feb 2018 #98De ville helt sikkert være både sjove, charmerende og kloge. Men jeg ville næppe have lyst til at dele hjem med en.??

  • #103   18. feb 2018 Ja for tavle opdrættere tjener jo ikke en rød reje når der lige spyttes 8-10 hvalpe ud til 10.000/stk smiley Samtlige 100.000kr går til udgifter, det ved alle da smiley Og skulle der være 2-3.000kr til overs, så betaler de helt sikkert skat af det smiley

    ps. jeg er som udgangspunkt pro tavle smiley


  • #104   18. feb 2018 Hvad der er for dyrt afhænger jo i bund og grund af hvad den enkelte er villig til at betale.
    Men har selv to blandinger og 3-4 renracede bc'er med tavle.

    Blandingerne har jeg begge fået som omplaceringer, den ene gratis og den anden gav vi et symbolsk beløb på 2.500 for. Men ville aldrig købe en blanding som hvalp må jeg indrømme.
    Aner ikke hvad jeg får og der er så rigeligt til salg som unghunde og voksne, hvor jeg har en rimelig fornemmelse af at vide hvad jeg får.
    Er efterhånden også ret ferm til at rydde op i andres rod, eftersom kun 2 af mine 6 hunde er nogle vi har fået fra hvalpe og de 4 andre kom med hver deres issues, som er fixet igen. Det skræmmer mig ikke at overtage noget som andre har bøvlet lidt i - Bare jeg ved hvad jeg får.

    Men det er så også lidt specielt hos os, fordi blandinger eller tavleløst ikke vil være aktuelt længere - Har brug for at øge mine odds for sindssygt gode arbejdshunde så meget som overhovedet muligt. Og det er lidt svært med noget så specifikt som hyrdning.


  • #105   18. feb 2018 Johnny - nu er det jo langt fra alle racer der får 8-10 hvalpe som standard, men ellers er jeg som udgangspunkt enig xD

    Og ja blandingshunde er blevet latterligt dyre, men der må jo være nogle der er dumme nok at give det for dem.

    Iøvrigt lidt morsomt at sidde og sige man ikke har sygeforsikring på sin hun og at man selv betaler ved kasse 1 når man ingen penge tjener selv?


  • #109   18. feb 2018 Vi har valgt forsikring på vores hunde, af en simpel grund.

    Jeg ville aldrig, som i aldrig nogensinde bruge 30.000 kroner på at fikse en hund. Det selvom vi nok har råd. Jeg vil simpelthen sige afliv, det er bare en hund. Det vile den bedre halvdel nok blive en kende sur over! smiley

    Med en forsikring kommer jeg nok til at betale meget mere end 30.000 kroner i længden, men det er over mange år og føles anderledes.

    Men, jeg undrer mig lidt over, at høre at nogen er på overførelsesindkomst, og stadig sige, at de bare lægger penge til side. Der satser man godt nok på, at ens hund ikke bliver hårdt ramt synes jeg, eller også så sparer man helt vildt!

    Eller også, så er det mennesker der ligesom jeg, også er klar til at tage konsekvensen (for dyrt i forhold til aflivning). Intet af det er jo forkert, det er bare en holdning.


  • #113   18. feb 2018 @Jeanette.
    Det er ikke lige sådan at en forsikring fungere, men det finder du nok ud af.. smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #114   18. feb 2018 Jeannette. Det er ikke andre der betaler. Forsikringsselskabet har altid overskud og er en forretning. Altså er man med til at betale til en fælles pulje og har mulighed for hjælp om man får brug for den.

    Du får det til at lyde som om at man får noget foræret og andre betaler. Modsat dig er man selv med til at betale.


  • #117   18. feb 2018 @Sofie.
    Jeg tænker ikke på nogen specifikt for at være ærlig.

    Jeg tænker mere på folk generelt i alt almindelighed. For min holdning er, at jo lavere indkomst, jo klogere er det at tegne en forsikring. For alt andet lige er rådighedsbeløbet til uforudsete udgifter så meget lavere.

    Medmindre man er formuende eller har andre i ryggen, så er det ret dumt at droppe forsikringer sådan generelt.

    Det er ingen hemmelighed, at fravalg af forsikringer ses hyppigere blandt mennesker som er lavt uddannet, lavindkomst eller har psykiske eller misbrugsproblemer.

    Det er lidt synd synes jeg for både ejer og hunde. For uanset hvem man, hvad man er, hvor mange penge man har i banken, og om man har x fysiske eller psykiske probleme eller er misbruger, så tror jeg egenligt at vi alle elsker vores køtere lige meget.

    Ja, måske de to sidste grupper jeg nævner måske endda en tand mere, da de nok har mere brug for kærlighed end de andre.

    Måske det bare skulle være lovpligtigt med sygeforsikring til hunde, dem der piver over det, vil være dem der ikke har råd til at have hund alligevel, og hvad, de sidste to procent af hundeejerne og de klarer sig helt sikkert nok... smiley


  • #118   18. feb 2018 Jeg har ikke nogen sygeforsikring på mine hunde.
    Det vil jeg sandelig da godt have lov til selv at bestemme.


  • #120   18. feb 2018 Jeg fik mine på 8 forsikret i sommers, intet problem, der skulle bare laves en attest fra dyrlægen og så er det en lille smule dyrere

  • #122   18. feb 2018 Jeg har sygeforsikring på min - det har indtil videre ikke kunnet betale sig.
    Den forrige havde en sygdomshistorik, så det i stort omfang rigeligt kunne betale sig.

    Jeg vil altid have forsikring på min hund - jeg kan slet ikke se fordelen ved at lade være smiley


  • #123   18. feb 2018 Jeg har ikke min sygeforsikret. Der var så mange forbehold, hos de selskaber jeg kontaktede, at det kunne være det samme.

    Derfor har jeg en opsparing, der må stå for skud ved sygdom. Men efter et par meget syge hunde, så er jeg også meget afklaret med, hvor meget og hvilke typer sygdom/skade jeg vil/ikke vil behandle på.

    Det ville være en løgn, hvis jeg sagde at penge igen indflydelse har på hvad min hund skal igennem. Men der er også mange andre problemstillinger i spil.

    Med Ulvar ville et sprunget korsbånd fx. være en dødsdom. Ikke pga. prisen, det skulle jeg nok kunne klare. Men han er ikke typen jeg vil byde at skulle igennem den slags længere forløb.


  • #124   18. feb 2018 Med så mange hunde, så er det for mig fuldstændig tosset ikke at have dem sygeforsikret.
    For 3 af dem har det været en dårlig forretning - to andre har tilgengæld betalt forsikringerne hjem for samtlige hunde i flere år.
    Det kan ikke rage mig mindre hvad andre gør.
    Det er jo et personligt valgt hvad man selv har det bedst med.
    Kaia er diskus opereret - Det er ikke ligefrem billigt + genoptræning. Men det var i den grad til at overskue når forsikringen hjalp og har nu en lille hund på 8 som intet har mærket til ryggen siden og fungere fuldstændig som før.


  • #125   18. feb 2018 Jeanette - det mener du ikke alvorligt vel? Forsikringsselskaber er altså en virksomhed som også betaler husleje, lønninger osv.

  • #126   18. feb 2018 "Hvis jeg betaler 1500 pr. månede , er det 18.000 kr om året

    Jeg får fx. brugt 10.000, ergo har forsikringsselskabet 8.000 kr til en anden hundeejers dyrlægeregning"

    Hvor pokker betaler man 1500 kr om MÅNEDEN for en sygeforsikring?

    Og dit regnestykke og dine udtalelser hænger jo ikke sammen. Hvis vi tager udgangspunkt i dit (nok lidt urealistiske) regnestykke ovenover, så har man jo netop lige præcis SELV betalt sine regninger, gennem den månedlige indbetalinger til forsikringen.

    Så hvordan hænger det på nogen måde sammen med, at man lader andre betale ens regninger?


  • #128   18. feb 2018 Man ved jo i virkeligheden ikke, om man nogensinde kommer til at stå med så dyr en regning, at en sygeforsikring kunne have betalt sig.

  • #130   18. feb 2018 Jeg ved det ikke, hvis det er blandinger. Vil tro der er forskel på tavlehundene. Du kan jo prøve at tjekke på forsikringernes hjemmesider. Jeg vil tro, at de fleste har en prisberegner.

  • #131   18. feb 2018 Ja efter asgers operation så kan vi trygt forsætte med at have ham forsikret - den operation har betalt for hans livs lange forsikringsindbetalinger. Ham taber vi ikke penge på mere... så er vi den bekymring mindre smiley

    Nej ærligt så ja en forsikring er jo en måde hvor man solidarisk hjælper hinanden hvis uheldet er ude. Jeg betaler lidt for i andres hunde når i ikke kan nå til. Og i betaler lidt for mine når uheldet er ude her. Og det er da helt ok. Det er jo sådan en forsikring virker.
    Og ja i et samfund som vores så er der også lige et firma bag der skal tjene på at lave denne service. I princippet kunne man jo bare aftale det samme nogle venner imellem og lave fælles opsparing.

    Men når man lige står og skal vælge mellem at få vovsen aflivet i sin bedste alder efter et lorte uheld og bekoste 6000kr på dette. Eller at sige vi går all in og smider over 20.000kr efter hele pakken så bliver man sgu glad for de andre der også betaler for man har den mulighed. Så tak til jer smiley


  • #132   18. feb 2018 Ideen med en forsikring er jo heller ikke, at den skal kunne betale sig. Det var dog den mest usolidariske tankegang man kan forstille sig. Selv for en ultraliberal er den tosset.... smiley

    Ideen med en forsikring er, at man aldrig skal stå i en situation hvor en økonomisk byrde eller trist situation, gør at man må fravælge sig nogen muligheder på egne eller andre muligheder grundet økonomi. Så simpelt er det.

    @AG
    Alka forsikrer hunde op til 10 år. Men de gør mange andre selskaber nu også, men det er nok noget dyrere og med flere forbehold jo ældre hunden er. Lidt ligesom det er gældende for Sygeforsikringen Danmark for mennesker.


  • #133   18. feb 2018 Min schæferBLANDING koster 1.700 kr/år med ansvar, sygeforsikring, genoptræning og medicin. Min corgi (med tavle) koster 1.500 kr/år med samme vilkår. Schæferen har de et kæmpe underskud på. Corgien har de et overskud på (som pt tæller 4 års præmie uden udbetalinger).

    Jeanette, din diskussion er så langt ude i hampen! At du i det ene indlæg siger at du har regninger for 10.000 kr om året og en forsikring derfor sleeeeeet ikke kan betale sig, og i det næste finder ud af at forsikingen så koster 1/8 af hvad dine regninger koster om året, er bare ....... virkelig dårlig hovedregning! Det ville (forudsat at du faktisk HAR regninger for 10.000, og ikke lige har regnet faktor 10 forkert), være en overordentlig god ide for dig med en sygeforsikring. Men ok, din mand, hans hovedpine.


  • #135   18. feb 2018 Jeanette - Jeg hedder faktisk Anya, så svært er det vel ikke (:

    Jeg synes dine argumenter er helt i hampen men okay det gør jo ingen forskel for os andre om du har sygeforsikring. Hvis din mand gider forsørge dig så er det jo hans valg (:


  • #138   18. feb 2018 Ja beklager xD men det er mit ømme punkt smiley

  • #139   18. feb 2018 Men er det ikke lidt spøjst, at man ABSOLUT ikke vil betale for andres regninger og synes det er uansvarligt at lade andre betale for sig - når man samtidig lader sig forsørge af en anden?

    Er det så ikke din mand, der betaler dine regninger, Jeanette?


  • #142   18. feb 2018 Jeanette - Du skriver dette: "Jeg kan heldigvis selv betale.....så ansvarsfuld er jeg"

    Du sætter lighedstegn mellem det at betale sine regninger selv og det at være ansvarsfuld. Så må det vel næsten være det modsatte, hvis man IKKE betaler dem selv?

    Hvem der skulle betale dine regninger, hvis andre mennesker ikke skulle? Øøøhh.... smiley

    Har du ikke gennem halvdelen af tråden givet udtryk for, at du synes det er forkert (eller hvad du nu vil kalde det) at lade andre betale ens regninger? Det skal man jo selv gøre, ikke?

    Det gør du bare ikke selv... smiley


  • #143   18. feb 2018 "Hvem f..... skulle ellers betale mine regninger ?"

    Jeg kunne jo sige det samme om forsikringen smiley
    Det er jo det samme princip. Jeg kender bare ikke de mennesker, der betaler mine regninger. Eller, det er jo så kun en del af regningen, de betaler. Resten betaler man jo selv.


  • #144   18. feb 2018 Hvis man er forsørget af ens ægtefælde betaler man vel heller ikke selv.

  • #146   18. feb 2018 Så betaler du lige så meget selv som folk der bliver forsørget af staten gør..

  • #147   18. feb 2018 Så med denne sætning: "Jeg kan heldigvis selv betale.....så ansvarsfuld er jeg" siger du altså IKKE at det at betale selv er ansvarsfuldt? Eller hvad? Hvad er det så du vil sige med det?

  • #148   18. feb 2018 Jo, det synes jeg nu man gør, altså betaler selv, selvom det er manden der kommer med indtægten.

    Hvordan folk vælger at leve deres liv, er jo tja folks eget valg.

    Var jeg selv en "holdt" mand, ville jeg nok ikke side og fremføre mig selv på den måde, men mennesker er forskellige... smiley


  • #150   18. feb 2018 Martin - Det er vel som man ser det.
    Men jeg synes sgu ikke at man (mere eller mindre indirekte) kan punke folk for at bruge sygeforsikring, fordi man så lader andre betale en del af ens regninger - og så samtidig ikke selv betaler sine egne.

    Folk bestemmer da selv hvordan de lever, men bidrager man ikke selv med en indkomst, kan man vel heller ikke sige, at man selv bidrager til at betale regningerne.

    Der er jo i princippet ikke forskel. Om man har en forsikring eller et familiemedlem til at betale - man betaler ikke selv.


  • #151   18. feb 2018 Jeanette - Så du siger, at du med den sætning ikke mener det, du helt bogstaveligt skriver? At det at betale regninger selv gør én ansvarsfuld?

    Ja sorry, så er det heller ikke nemt at regne med smiley


  • #152   18. feb 2018 Hold nu op. Når man lever sammen så betaler man sgu også ind imellem for hinanden. Hvis vi nu også skal til at vurderer om vi økonomisk tjener på at være i vores forhold, så er vi fandme ude på et skråplan!
    Nu vil jeg gå ud og afmåle den mængde mælk kæresten har betalt for, så hun ikke bruger mere end hvad godt er til morgenmaden i morgen...


  • #153   18. feb 2018 Ginne - Der er forskel på at deles om økonomien og så være forsørget af en.

  • #154   18. feb 2018 Frk. Jensen vel er der ej. Kærlighed er kærlighed og hvordan mennesker vælger at sammensætte deres forhold og fordele deres økonomi - det vedrøre kun dem!

    Det er på ingen måde mere eller mindre uansvarligt at vælge forsikring til eller fra!
    Så længe man tar ansvaret når hunden kræver behandling!



  • #155   18. feb 2018 Det har intet med kærlighed at gøre..

    Hvis jeg bor sammen med en vendinde og vi begge bidrager er det da noget andet end hvis jeg forsørger hende...


  • #156   18. feb 2018 Jeg går da udfra det har alt med kærlighed at gøre for Jeanette og hendes mand. Det håber jeg i hvert fald for dem smiley

    Og hjælper du din fiktive veninde så går jeg ud fra det selv samme - kærlighed, men måske blot af en lidt anden karakter..


  • #157   18. feb 2018 Det er da ikke fordi jeg synes der er noget forkert i, at blive helt eller delvist forsørget af sin partner. Sådan foregår det vel for mange, der har fællesøkonomi i større eller mindre grad. Det er da helt normalt, og helt i orden.

    Det JEG opponerer imod, er at man tilsyneladende notorisk er imod sygeforsikringer, fordi man så lader andre betale ens regninger - mens man så selv har en anden til at betale sine egne regninger.

    Det er udelukkende det dobbeltmoralske i at sige at det er ansvarsfuldt at betale sine regninger selv og at det er ens eget ansvar, ikke andres - og så samtidig netop ikke SELV betale sine regninger, for det har man en anden til at gøre.

    Det er IKKE fordi jeg har noget imod at man bliver forsørget. Det er udelukkende den der "man skal betale selv - bare ikke mig", der triggede mig.

    Ja, jeg kan da være ligeglad, og det er jeg jo i grunden også. Men, som sagt, så synes jeg bare, det er lidt spøjst.


  • #158   18. feb 2018 Cts - jeg er helt uenig med dig i hun ikke selv betaler.
    Jeg synes så også man selv betaler når man vælger forsikringsmodellen.
    Faktisk synes jeg jeres diskussion er lidt tåbelig..

    Men jeg synes ikke om, man fordi man er uenig - eller i hvert fald ikke vil forstå meningen fremfor at dikterer i hvad skrevet står - vælger at hive personlige livsforhold op på en så skæv måde.
    Det synes jeg var lidt for upassende og derfor bestemte jeg mig for at sige nej fandme nej. Så det tar jeg mig ret til at opponerer imod. smiley



  • #159   18. feb 2018 Hvordan kan du være uenig i at hun ikke selv betaler? Bidrager man ikke til indkomsten, hvordan kan man så være med til at betale? Sådan helt sat på spidsen?

    Jeg hiver nu også kun personlige forhold ind, fordi det bliver gjort så kraftigt opmærksom på, og bliver brugt som argument. Vælger man da, må man da kunne acceptere, at der bliver svaret på det.

    JEG synes det er dobbeltmoralsk. Og vælger man selv at hive sine personlige forhold ind i debatten, er det vel ok, at jeg svarer tilbage på det?


  • #160   18. feb 2018 Fordi hendes mands indkomst også er hendes.

  • #161   18. feb 2018 Det må så være en holdningssag smiley

    Som sagt er det helt sat på spidsen - det ER jo mandens penge der bruges.


  • #162   18. feb 2018 Altså rent juridisk så nej. Med mindre man laver ægtepakt og særeje og sådan noget.

  • #163   18. feb 2018 Selvfølgelig.

    Ser man helt nøgternt på det, er det jo hans penge der bruges og som hun lever for. Men igen - det må være en holdningssag.

    Jeg kommer aldrig til at se min kærestes penge som mine, heller ikke når vi engang får fællesøkonomi.


  • #164   18. feb 2018 Deres penge.. deres valg.

    Og sov godt inden denne del af diskussionen også bliver udelukkende for diskussionens skyld smiley


  • #165   18. feb 2018 Læs lige hvad jeg skriver, Ginne.

    Jeg har på intet tidspunkt skrevet, at det ikke er deres valg. Faktisk lige modsat. Det er slet ikke det det handler om. smiley

    Jeg kommenterer blot på dobbeltmoralen.


  • #166   18. feb 2018 Hvor mange diskussioner er for andet, end diskussionens skyld - ihvertfald på et forum som HG? smiley

  • #168   18. feb 2018 Regningerne bliver jo betalt, så ja, det kan da komme ud på ét.

    Meeeen... "man skal betale selv - med mindre man har nogen til at betale for sig"....

    Anyway. Fedt at have en, der vil forsørge én og betale ens regninger - gid jeg havde sådan en. Det har jeg så ikke, så i stedet har jeg en sygeforsikring, der vil betale for mig. smiley

    Same same.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #169   18. feb 2018 Der hele kommer jo af,at hun får det til at lyde som om at dem der har forsikring,ikke tager ansvar. Som om at man tager noget fra andre og det er noget vrøvl.

    Det kommer til at lyde nedenladende. Om det så er ment sådan er jeg ikke så sikker på.


  • #170   18. feb 2018 Nå, men det skulle i grunden ikke handle om Jeanettes økonomiske valg. Jeg syntes egentlig bare det var lidt spøjst med dobbeltmoralen. Det var såmænd bare det.

    Jeanette og alle andre kan da gøre lige nøjagtig som de vil. Hvis regningerne betales, er det jo ligegyldigt hvem der gør det.

    Om det så er en selv, ens mand eller sygeforsikringen, er vel ligemeget og i princippet det samme. Det var egentlig bare der jeg ville hen smiley


  • #171   18. feb 2018 Og i øvrigt helt enig, Max.

  • #172   19. feb 2018 Jeg er fuldstændig enig med CTS.

    En andens indkomst bliver altså ikke ens egen bare fordi vedkommende vil forsørge én.


  • lars p
    lars p Tilmeldt:
    apr 2012

    Følger: 7 Emner: 3 Svar: 17
    #174   19. feb 2018 Det giver ingen mening at blandingshunde er så dyre.. det er jo kun fattige mennesker Der nøjes med er lyskryds.. hvis man har pengene betaler man selvf gerne mere for st vide hvilken race man har..

  • #177   19. feb 2018 Tror det er det man kalder udbud og efterspørgsel. Og er det en "unik" blanding, og folk vil betale, er hunden jo åbenbart det værd.

    Hvis køber og sælger er tilfreds med prisen, er det jo vel den rigtig pris..


  • #178   19. feb 2018 jeg vil til enhver tid foretrække en genbrugshund, fix og færdig fra internat, og måske har den endda lært de mest basale komandoer som sit og dæk, samt den er renlig, what is not to like der....min gamle internat hund fylder 13 år nu her d 1 marts, jeg købte ham som adfærdsvanskelig da han var 7 måneder gammel....tro mig han er lige som han skal være

  • #179   19. feb 2018 lidt gråsprængt men elsker stadig kattene

    profilbillede
  • #181   19. feb 2018 Ved godt det ikke lige har med blandings hunde at gøre, men nogle der kan fortælle hvorfor udstillingslinier er dyre end brugs udgaven, indenfor delte racer (ser det ofte hos labrador og schæfer med dkk tavle) er det fordi det er dyre at lave en udstillings champion eller fordi der er flere der ønsker hvalpe af udstiillingslinier, eller noget tredje?

  • #182   19. feb 2018 Tja, de to internatshunde jeg har haft har ikke haft noget graverende med i bagagen.

    Ingen af dem kunne dog med uopdragne hanhunde. Noget der ville være et problem, hvis man var typen, der mener at alle hunde skulle kunne sammen. Men det mener jeg ikke, så jeg ser det ikke som noget problem smiley

    Men ja, der vil jo altid være en grund til at en voksen hund skifter hjem. Nogen gange skyldes det ejeren og nogle gange hunden. Men én families problemhund kan jo være problemfri i et andet hjem. Og fordelen ved en voksen blandingshund er jo, at man kan se hvad man får, og hvordan blandingen er slået ud.

    Jeg ville ALDRIG have købt en ruhåret hønsehund, labrador og riesenschnauzer hvalp på 8 uger! GISP! Jeg ville slet ikke føle mig tiltrukket af den blanding.
    Men med Ulvar betyder det ikke andet, end at jeg har racerne i baghovedet, når han reagerer på en bestemt måde. Jeg kunne jo se, hvordan han var endt ud smiley


  • #184   19. feb 2018 Prisen på en hvalp/hund bestemmer sælger helt selv.
    Det er op til køber om de vil betale, og hvor kritisk de vil være.
    Jeg ser faktisk hellere en høj pris end en lav pris for en hund, så spontane køb ikke opstår.
    Helt generelt så jeg helst, at man prismærker efter kvalitet, som med de fleste andre varer.
    Feks. er der generelt en "fast" pris for en race med tavle. Og det undrer mig, for så må det betyde at alle hunde i en race er ens. At genetik, test, brugsegenskaber mm intet betyder. Jeg mener en hund bør prismærkes efter kvalitet, og det arbejde der er lagt i avlen, fremfor efterspøgelse og "aftalte priser". I alle andre brancher går man efter kartel dannelse, og det er da masser af i hunde verden, men det kigger man ikke på.
    Og når man ser på pris og kvalitet, så giver det ikke mening, at man kan købe en relativ sund race med stamtavle og med masser af sundhedstest til feks. 7000 kr, men at man skal give 20.000 kr. for en engelsk bulldog med stamtavle, som måske ikke er testet for noget som helst, og er notorisk kendt for skavanker.
    Prisen på en hund bør afspejle kvaliteten og arbejdet der ligger bag, og det gør det hverken med eller uden tavle, eller blandinger.


Kommentér på:
Blandings hvalpe/hunde er dyre!?

Annonce