{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.891 visninger | Oprettet:

Kastrere 8 mdr. gammel hund(hvalp?)? {{forumTopicSubject}}

Jeg faldt lige over et salgsopslag på FB, hvor en 8 mdr. gammel hund (hvalp, vil jeg nærmest sige), sælges grundet.. tidsmangel eller sådan noget.

Det er en blanding af SBT og OEB, 8 mdr. gammel hanhund.... Som for nylig er kastereret. Hunden er blevet kastereret i håb om at få en mere afbalanceret og renlig hund...

Jeg undres virkelig: Er det ikke stadig bare en hvalp? Vil en dyrlæge VIRKELIG gøre det?? smiley

Jeg synes det lyder som værende rigtig, rigtig tidligt, og undres meget over, at en dyrlæge vil gøre det. Jeg tror da i hvert fald ikke min egen dyrlæge ville..

Det ville svare til at Easy skulle kastereres om 1-2 måneder.. Og han er jo stadig bare en sjov, fræk, sød og dejlig hvalp, synes jeg!

Nu ved jeg generelt det ikke anbefales at kastrere herinde uden god grund, men jeg ved ikke så meget om det: Af nysgerrighedens skyld, hvilke følger vil der potentielt være for denne her hund?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kastrere 8 mdr. gammel hund(hvalp?)?
  • #2   23. okt 2017 smiley

  • #3   23. okt 2017 Da Tucker var omkring 5 måneder anbefalede min daværende dyrlæge at få ham kastreret. Vi gik til "hvalpetræf" hos denne dyrlæge og her var et par gange hvor Tucker forsøgte at humpe nogle af de andre hvalpe - deraf dyrlægens anbefaling.
    Heldigvis valgte jeg en second opinion herinde fra og gudskelov for det, for ellers havde jeg nok stået med en kastreret hund nu smiley

    Jeg blev en del klogere ved lige at vende det herinde - skiftede dyrlæge, droppede "bunkemøde med hvalpe" og fandt en meget nem løsning på Tuckers stress-humpning. Nu roses jeg i stedet af den nye dyrlæge for at have en intakt hanhund.

    Problemet er at mange stoler blindt på dyrlæge, hundetræner og alle slags adfærdsbehandlere og det kan man jo egentlig godt forstå, for disse BØR jo vide noget.


  • #4   23. okt 2017 Der er ganske mange dyrlæger, der anbefaler kastration når hunden er cirka 6-8 mdr. Mange steder anbefales det jo ALTID at få kastreret sin hanhund, medmindre den skal indgå i avl. Det er helt rutinemæssigt, at hanhunde kastreres - jeg har i forbindelse med vagtdyrlægebesøg mere end en gang fået spørgssmål til, om min hanhund virkeligt skulle forblive intakt, dengang han var yngre. Kun et "den er avlsgodkendt" kunne ligesom retfærdiggøre det valg.

  • #6   23. okt 2017 Der er flere problemer ved at kastrere tidligt:
    Fejlvækst - tøndevækst
    Manglende/forkert psykisk modning
    Pelsproblemer
    Manglende kønspræg og lugt


  • Albusandme
    Albusandme Tilmeldt:
    aug 2016

    Hunde: 1 Emner: 30 Svar: 245
    #7   23. okt 2017 Altså vi fik en fin indkaldelse til unghundetjek, da Albus var omkring 6 måneder, hvori vi også skulle tale om muligheden for kastration.

    Jeg havde dog lovet Albus at han skulle få muligheden for at vise mig, at han kunne administrere sine kugler. Så det blev der sgu ikke noget af herfra smiley

    Har godt set opslaget. Hunden er blevet for stor og vild for dem. 8 måneder gammel. Så har man i mine øjne ikke gennemtænkt det at få hund. Eller hvilken race man fik. Albus har sgu også testet min tålmodighed engang imellem, og vice versa. Så sent som i sidste uge fangede jeg ham, med min mobil på badeværelset, med Dyreværnet på linjen (igen). Denne her gang var det fordi aftenturen havde været for kort, på grund af regnvejret.

    Så er det altså bare på med regntøjet smiley


  • #8   23. okt 2017 Boss og Paya blev neutraliseret som 5½ måneders. Jo de var bare hvalpe, og vi gør det helt sikkert ikke så tidligt igen - men vi har heldigvis ikke haft nogen problemer med dem. smiley
    Vi gjorde det fordi vi ville undgå: løbetid, frustreret hanhund, strinten mm. og det undgik vi da også. Kan dog tydeligt se på vores andre hunde, at en psykisk modning har været godt til dem.

    Vores anden tæve var knap 2 år og det samme bliver vores tredje tæve. Vores anden hanhund skal slet ikke kastreres. (med mindre at han af en eller anden grund bliver trukket fra udstillinger/avl, så bliver han kastreret)


  • #9   23. okt 2017 Man er så håbløst bagude mht. tidlig neutralisation af hunde. Ved katte gøres det konsekvent. Og ja, da bruger "modstanderne" de samme argumenter, der bare ikke holder vand, fordi det er gjort i rigtig mange år, og der er ingen større forskel på at neutralisere tidligt fremfor sent.

    Det skulle da lige være, at en tidlig neutraliseret kat vokser en smule længere end en, der forbliver fertil noget længere. Og at en tidlig neutraliseret kat kommer hurtigere på benene efter neutralisation.

    Det kunne hundeverden godt lære lidt mere af.

    Jeg overvejer selv, om Balder skal kastereres snart.


  • #10   23. okt 2017 Jeg ville aldrig kastrer uanset alder medmindre der var en sygdom til årsag.
    Simone hvor ville du kastrere Kayzer hvis han ikke skulle bruges på udstilling eller til avl?


  • #11   23. okt 2017 Susanne, nu er der jo efterhånden ret stor enighed om, at neutralisation hæmmer udviklingen af led og knogler. Et amerikansk studie har vist en markant øget forekomst af AD/HD ved neutraliserede hunde - med den lille tvist at de hunde typisk er neutraliseret som 3-4-5 måneder gamle.

    Jeg er også en af dem der altid vil overveje at neutralisere, hvis hunden ikke har brug for at være intakt. Men det er en vejovervejet opvejning af fordele og ulemper, og skal under ingen omstændigheder ske, før hundens knogler og led er færdige med at vokse.


  • #12   23. okt 2017 Man kan simpelhen ikke sidestille to arter i forhold til det her...

  • #13   23. okt 2017 Jeg er glad for, at jeg ikke opdrætter hunde. Så var de neutraliseret, inden de flyttede hjemmefra. smiley

    Argumenterne er hørt før. Og de er blot trættende i længden. Der er mange for og imod, men da det ikke rigtig praktiseres hos hunde, er undersøgelserne begrænsede.


  • #14   23. okt 2017 Det praktiseres i USA i vidt omfang. Der er masser erfaring.

    Hunde er ikke katte.


  • #15   23. okt 2017 Men Susanne der er altså også de hunde der får problemer med sygdom efter kastration

  • #16   23. okt 2017 Der er også de hunde, der får problemer med sygdom, fordi de ikke er neutraliserede. smiley

  • #17   23. okt 2017 Ja Albert blev det fordi han var syg, som kun kastration kunne hjælpe med, men nu er det så bare noget andet han har problemer med. Han har været syg lige siden og på daglig medicin.
    Havde jeg vist at det kunne være en følge, så havde jeg tænkt mig om en ekstra gang


  • #18   23. okt 2017 Jeg tror også det er godt at du ikke opdrætter hunde, Susanne. Så blev vi da enige så langt smiley

  • #19   23. okt 2017 Max blev aflivet, fordi han netop IKKE var kastereret og blev syg pga. dette. Der er også rigtig mange tæver, der bliver syge.

    Næh nej tidlig neutralisation. Det må være vejen frem. Så slipper man også for tågehjernelilly, der liiiiiiige mener, at hendes lille Chihuahua da heeeelt sikkert liiiiige skal være mor med naboens bulldog.


  • #22   23. okt 2017 Maj-Britt, præcis!

    Og både tyre og orner slagtes, så det må også være vejen frem for hunde. Lad os afskaffe hanhunde, så er vi ude over problemer med at de bliver syge smiley


  • #23   23. okt 2017 Lamme kommentarer. Måske skulle man også tidligt neutralisere mennesker. Det ville løse en del problemer.

  • #26   23. okt 2017 Seriøst Susanne? Du taler åbenbart som du har forstand. Og det klæder dig ikke!

    Jeg bliver aldrig træt af denne: hvis man møder mere end to idioter på en dag, skal man måske kigge indad. Hint: kig indad smiley


  • #27   23. okt 2017 Blev Max syg af ikke at være kastreret Susanne? Hvad hed den sygdom?

    Men som jeg skriver, så skal der ligge noget bag før man kastrere, og så alligevel vil jeg tænke mig om en ekstra gang, om jeg kan gøre andet end kastration. For ja det har hjulpet på en ting ved Albert, men han har så bare fået andet at døje med smiley


  • #29   23. okt 2017 Hvad er egentligt forskellen på at kastrerer en han og sterillisere en tæve.
    Synes det virker som om det er mere velanset at tæver bliver sterilliseret forbyggende.
    Tæver kan vel også blive ramt af trælse bivirkninger, samt det er en størrer omgang de skal igennem.


  • #30   23. okt 2017 Har klippet en doodledoodle i salonen. Prøv at kig på kennel specialdogs. Hvalpene er neutraliserede når de hentes som 8 ugers.
    Ejer prøvede at refærdiggøre den ublu pris med, at så er de jo også neutraliserede som 7 ugers....
    Tror nok jeg så underlig ud i hovedet og blev stram i betrækket. Er ikke sikker på jeg ser den i salonen mere smiley


  • #31   23. okt 2017 Åh det gør helt ondt at høre Louise smiley

  • #33   23. okt 2017 Jeg kan ikke se idéen ved at kastrere hanhunde .- eller dyr generelt, hvis de ellers fungerer som fertile dyr.
    Det er det samme indenfor kaninverdenen nu. Ét kig på frikanin viser at hvis du skal være en ordentlig kaninejer, så neutralisere du dit dyr nærmest inden den er kommet hjem. Jeg har fået min han kastreret som 5 års, da han til sidst var så hormonpræget at han ikke kunne være i sig selv og humpede alt han kom i nærheden af. Ellers havde jeg ikke gjort det.

    Hvis dyrene fungerer som fertile, hvorfor så ikke lade dem være det?


  • #34   23. okt 2017 Jeg glemte at nævne risikoen for knoglekræft ved tidlig kastration. Den er forøget.

  • #36   23. okt 2017 Men hvorfor er der forskel på en kasreret han og en steriliseret tæve?

    Godt være at jeg er lidt tung, men det undrer mig, at kastration frarådes og sterilisation anbefales.


  • #44   23. okt 2017 For mig er neutralisering noget, der bør foregå på indikation for begge køns vedkommende.
    Man roder med den helt basale kemi og det synes jeg bør tages alvorligt.


  • #45   23. okt 2017 .... hvis Bellen til stadighed bliver kraftigt falsk drægtig efter hendes kuld hvalpe, så bliver hun steriliseret. Er der kommet balance gør hun ikke.



  • #48   23. okt 2017 Tæverne forandrer sig i mindre grad.
    Risiko for inkontinens, dum pels og fedmetendens er nok de mest almindelige bivirkninger.
    Nogle bliver lidt taktilsky og mere gøende.


  • #49   23. okt 2017 De mister ikke kønspræg som hannerne kan gøre.

  • #51   23. okt 2017 Jeg kunne aldrig finde på at kastrere Sky med mindre det var for at redde hans liv.
    Diana derimod, hvis hun får en livmoderbetændelse, så vil jeg ikke være bange for at få fjernet underlivet på hende.
    Hun har 7-9-13 endnu ikke haft underlivsbetændelse - kun urinvejsinfektion. Men kommer der noget der minder om det, og det ikke kan kureres, så vil det ikke tage mig mere end 2 sek at tage beslutningen.

    Hvorfor løsningen altid er kastration ang. alle problemer med hanhunde, det må guderne vide - for det er da virkelig ikke alting, som kan løses den vej.


  • #53   23. okt 2017 Falsk drægtighed forværres stille og roligt fra løbetid til løbetid, det hjælper ikke at tæven får et kuld hvalpe, tværtimod.

  • #54   23. okt 2017 Det er også min oplevelse, about..

    Jeg tænker ikke det er særligt sandsynligt at Bels beholder motoren..


  • #55   23. okt 2017 Hvad er det for sygdomme, som hanhunde får af ikke at blive kastreret? Det er vel nærmest kun testikelkræft, som kan forebygges ved kastration eller?
    -spørger fordi det nu er nævnt et par gange i tråden, bl.a. af Susanne.

    Maya - jeg ved ikke om det ligefrem tilrådes pr automatik at neutralisere tæver. Men argumenterne for det er dog noget bedre end for kastration af hanner. Hvis man nu, uanset om man har han eller tæve, opvejde fordele og ulemper ved indgrebet, inden det evt. blev gjort, så ville det på +-siden altså se noget bedre ud for tæven, og hvor tungt man vægter de fordele der er, er jo så op til den enkelte.
    For hanhunde er det jo ret begrænset med fordele: Man får ikke lavet nogen ups-kuld, er der mange intakte tæver i nabolaget slipper man (måske) for alt for meget stress ved løbetider og HVIS hunden skulle have en overproduktion af testosteron, så slipper man jo også for dette... men det er altså ikke ret svært at undgå upskuld uden kastration og de færreste hanner overproducerer testosteron... så tilbage er evt. mindsket stress, hvis der er mange intakte tæver i nabolaget. Det er lidt tyndt grundlag, er det ikke?


  • #56   23. okt 2017 Hope - jeg kan så ikke forstå, at du generelt er imod kastration af alle arter uden medicinsk grundlag. For nogen arter hænger kastration og livskvalitet/dyrevelfærd jo sammen.
    Katte f.eks. LANGT de fleste katte render frit uden at være begrænset til egen matrikel. Dvs. at ingen kastration = masser af killinger foruden formentligt også slagsmål mm. Dertil holdes en kastrat sig i reglen også tættere på hjemmet.
    Jeg skal være den første til at ønske, at folk der ikke bor virkeligt langt fra naboerne holder kattene inde eller bag hegn. Men det gør folk ikke, så kastration giver bedre dyrevelfærd både for katten selv og for alle de killinger, den så ikke sætter til verden.

    Hvad heste angår, så kan RIGTIGT mange (voksne) hingste ikke gå med andre hingste/vallakker, så medmindre man har muligheden for at have ham gående som stodhingst (og det er nok for 95%) af hesteejere ikke en mulighed, eller man har en af de ikke så voldsomt mange hingste, der fint kan gå med vallakker eller andre hingste, så er hingsten dømt ti at liv i ensomhed... og det er sgu ikke optimalt for et flokdyr som hesten.
    Vi har haft hingst som vi forsøgte at have gående med min godmodige og underdanige vallak. Det gik simpelthen ikke, og til sidst blev han kastreret. Du drømmer ikke om, hvor meget det gav ham, da han komme på fold med selskab... og han har ellers aldrig været helt isoleret - på stald kan de nå hinanden over boksvæggen, og det har fungeret fint, også da han var hingst, ligesom han altid har gået på fold klods op og ned ad de andre. Men at få adgang til rigtig social kontakt gav ham et helt andet liv.

    Så jeg er ABSOLUT fortaler for kastration hos de dyr, hvor det giver mening - hun er bare ikke rigtigt iblandt dem, hvis de er sunde og raske mentalt og fysisk. Er de ikke, så må man jo vurdere, om kastration ville hjælpe eller ej.


  • #57   23. okt 2017 Må indrømme at jeg ville ønske, at der var forsket mere i det her emne, for jeg føler mig ikke overbevist, og oplyst nok, til at kunne sige hverken for eller imod en tidlig kastration, eller kastration/sterilisation i det hele taget.
    Jeg har selv fået kastreret en mastiff tidligt, da han var under 1 år, og oplevede absolut ingen problemer ved det. Han blev en stor, flot fyr, med masser af selvtillid og et smukt maskulint ydre.
    Og jeg kan egentligt godt se en klar fordel i at flere hunde blev neutraliseret, som unge, så der ikke kom så mange ups-kuld, eller ikke-gennemtænkte kuld.
    Men som tingene er nu, føler jeg mig ikke oplyst nok, til at kunne sige klart for eller imod tidlig neutralisering.


  • #58   23. okt 2017 Michelle
    Ved ikke om " Hvad er det for sygdomme, som hanhunde får af ikke at blive kastreret? Det er vel nærmest kun testikelkræft, som kan forebygges ved kastration eller? " også var ment til mig :)?

    Albert blev kastreret efter 2 omgange med betændelse i prostata og valgte kastration for at komme det kvit.


  • #59   23. okt 2017 SBT Mom -når du ved noget om det, så er den også til dig smiley
    Tak for info, så er der da lidt mere end testikelkræft. Selv er jeg yderligere kommet i tanke om testikeltorsion, som jeg kan huske en herinde engang skrev om, at hendes hanhund havde fået.
    Men går ud fra, at disse sygdomme trods alt ikke er så hyppigt forekommende, at det kan svare sig at kastrere sin hvalp forebyggende(?) smiley

    Ann-Marie - jeg ville også byde mere forskning velkommen. Men det forskning der er, har i hvert fald ikke rigtigt overbevist om om, at tidlig neutralisering er en god idé. De mentale bivirkninger kan jo diskuteres (hvor meget skyldes kastrationen, hvor meget skyldes miljø osv.). Men rent fysisk er der jo også påvist nogen problemer med tidlig neutralisering.


  • #60   23. okt 2017 Men efterfølgende må jeg indrømme at stadig kan være i tvivl om det var det rette at gøre for Albert. Men det er alligevel for sent nu smiley
    Men havde der ikke været noget med ham var han i hvertfald aldrig blevet kastreret. Jeg havde en godt fungerende hanhund, så havde ikke andre årsager til at gøre det smiley


  • #61   23. okt 2017 Jeg tænker at sådan nogen infektionsværk der formentligt ville komme igen og igen, må være ganske træls for hunden, så hvis kastration forhindrer dette, giver det god mening at gøre det.
    Jeg tænker mere sådan, når man står med sin sunde og raske hvalp, så er risikoen for, at den får det vel så lille, at man ikke ligefrem behøver kastrere forebyggende.


  • #62   23. okt 2017 Nej jeg ville ikke gøre sådan noget forebyggende. Albert blev først fikset da han var 6 år :).

  • #63   23. okt 2017 Ved vores hanhund (blev han som 3 årlig) har en kastration betydet, at hans pels er begyndt at vokse helt vildt.

    Åbenbart tror en Grosser, at piller man bollerne af den, så bliver den til en Berner. smiley

    Desuden, så er han kommet på skånekost, da han virkeligt tager hurtigt på nu.

    Udover det, har han heldigvis ikke ændret sig, og mange troede i forvejen at han var en blanding af en Rottweiler/Berner da racen ses så sjældent. Så det går nok... smiley



  • #65   23. okt 2017 Prostatakræft og testikelkræft er det en kastration forebygger. Begge dele er hyppige, men som regel først meget sent i livet.

    Bonus er at det kan nedsætte forekomsten af forhudsbetændelse. Og så fjerner en kastration jo effektivt det ultimativt grimmeste på en han(hund) smiley


  • #66   24. okt 2017 Har man ikke lavet en masse undersøgelser i USA, hvor det jo er normalt at neutralisere tidligt ?

    Problemet ved sådan nogle undersøgelser er jo så bare, at mange ting spiller ind. Både gener, opdrætter, ejer, foder og miljø vil jo påvirke en hunds udvikling, så det er vel nærmest umuligt at konstaterer om en hund med adfærdsproblemer er blevet det pga. tidlig kastration, dum ejer, arveligt belastet eller ?
    Jeg har selv haft flere kastrater, og har ikke oplevet dem specielt anderledes end min ikke-kastrerede hanhund.
    Jeg har en kastreret hanhund nu, som er voldsomt mistroisk/usikker overfor fremmede mennesker og hunde. Men han er tidligere gadehund, så hans usikkerhed kan jo også skyldes dårlige oplevelser ?

    Jeg anbefaler normalt ikke en kastration, medmindre der er en god grund, fordi jeg kan være usikker på hvor meget det påvirker en hanhund psykisk.
    Men sterilisation af en tæve, har jeg ingen problemer med at anbefale, heller ikke selvom det er tidligt. Da jeg ser flere fordele ved at neutralisere tæver, end ulemper.


  • #67   24. okt 2017 Min omplaceringshund er kastreret 6 mdt gammel (ikke af mig).

    Det er jo svært at vide hvordan han havde været, hvis han var forblevet intakt, men nu er han vældig fjollet og en ret nervøs hund. Han underkaster sig alt og alle og er bange for en del ting. Det kan også skyldes en ret kedelig opvækst uden gåture, men kun med tisseture i haven.
    Jeg har nu fået en hvalp og min kastrat elsker hvalpen, man kan slet ikke finde ud af at stoppe legen med ham igen. Om det har noget med hans tidlige kastation at gøre er også svært at vide.

    Jeg ville ikke selv kastrere så ung en hund, faktisk ville jeg kun kastrere hvis der var medicinske problemer tror jeg (har endnu ikke haft en hund jeg har kastreret).



    J


Kommentér på:
Kastrere 8 mdr. gammel hund(hvalp?)?

Annonce