{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.065 visninger | Oprettet:

Er du enig med din træner i "alt".. {{forumTopicSubject}}

.. Eller kan i godt træne hund et sted hvor der er delte meninger om visse ting angående hundene? smiley

F.eks. hvis en træner er af typen der mener at hunden vil bestemme - men dette på ingen måde har indflydelse på den træning han/hun yder for dig og din hund? Men hvor det er trænerens mening i "det private".

Jeg spørger, fordi jeg faktisk er lidt i tvivl om hvad jeg selv synes. På en måde er det meget fjernt for mig, at folk kan have den tro, men når det ingen indflydelse har på træningen..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er du enig med din træner i "alt"..
  • #2   26. aug 2017 Men hvorfor, hvis det ikke har indflydelse på træningen? smiley

  • #3   26. aug 2017 Jeg kender ingen mennesker, hvor vi er enige om alt mht hundene, så nej - heller ikke på træningsbanen er jeg enig med min træner i alt.
    Jeg lytter gerne til forslag, men tilpasser det til os selv. Ikke alt teori fungerer i praksis altid. Og racer er utroligt forskellige.


  • #4   26. aug 2017 Ja jeg er absolut enig med min træner i det grundlæggende i at eje, føre og træne hund. Elllers ville jeg ikke gå der.

    Jeg tror ikke man kan træne hund, uden ens grundlæggende holdning kommer til udtryk i måden man træner på. Hvis en træner feks mener at hunde gerne vil tage magten og bestemme, så tror jeg bestemt også du vil kunne se det i vedkommendes måde at træne på.


  • #5   26. aug 2017 Eksemplet jeg har nævnt, er hvad jeg fandt ud af fra min ene træner i denne uge - denne person har jeg altså været på hold hos i et år uden at ane det smiley Så jeg synes jo netop ikke, at det er noget der har været til at se. Jeg ville da netop stå helt af, hvis en person begyndte at snakke om at min hund prøvede at bestemme.

  • #6   26. aug 2017 Nej jeg var ikke enig med ham i alt, og han havde det fint med det smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #7   26. aug 2017 Hvorfor skulle man låse sig selv fast. Hvis nogen har noget jeg kan bruge tager jeg imod det. Så er jeg ligeglad med hvad deres holdninger ellers er.

    Jeg ser det kun som er problem hvis man ikke selv kan sortere i det.


  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 8 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.034
    #8   26. aug 2017 Nej, mine trænere og jeg er ikke enige om alt, men vi har et ret ens syn på hund generel dominansteorier etc.

    Det vigtigste for mig er egentlig, at mine trænere er villige til at lære og parate til at give slip på deres "kæpheste" og forsøge noget nyt, hvis træningen ikke virker.


  • #9   26. aug 2017 Et eksempel: På træningsbanen bliver hunden ved med at fejle en øvelse den kender godt. I stedet for at udføre øvelsen, som indeholder et fremløb giver hunden sig til at snuse på halvvejen.
    Træneren der mener at hunden vil bestemme tror jeg ikke på vil håndtere dette på samme måde, som træneren der ikke mener at hunden vil bestemme, men at der er en grund til alt adfærd.


  • #10   26. aug 2017 Og det handler vel ikke om at være enige i hver enkelt øvelse. Men generelt være enige i metoder og tilgang.

  • #12   26. aug 2017 Jeg har aldrig oplevet at være helt enig med mine hundetrænere, men så længe at de er åbne for at jeg kan bringe mine egne idéer, holdninger og tanker med ind i træningen, så er det fint med mig.

    Det skal dog siges at jeg absolut kun har haft trænet på hyggeplan, for at socialisere mine hunde. Ved ikke hvor godt det ville fungere, hvis jeg gik meget op i træning ?

    PS. Er stoppet til hundetræning undervejs i et forløb, fordi vi fik en ny træner på holdet, som var et højtråbende fjols, som jeg absolut ikke brød mig om. Så der er helt klart grænser for, hvor forskellige holdninger vi kan have.


  • #13   26. aug 2017 Det kommer helt an på, hvad vi var uenige om. Er det ex. et hold, hvor der ikke trænes med klikker, men er det helt okay, at jeg bruger min, så er det intet problem. Er det en træner, som vil have, at jeg viser min hund hvem der bestemmer, så ville jeg vælge et andet hold.

    Men jeg tror aldrig, at jeg finder en træner, som jeg er 100% enig med. Der vil altid være småting, som gøres forskelligt, eller som ikke passer til en bestemt hund.


  • #18   27. aug 2017 På min træningsplads diskuterer vi hver eneste træningsgang hundetræning. Det er meget vi er enige om, og meget vi er uenige om.
    Det fede er, at man kan lade sig inspirere af andres måder, man behøver ikke at kopiere 100%.

    Alle selvtræner hos os, men alle hjælper hinanden. Det giver mange bud på løsninger, noget kan bruges, noget ryger ud til højre.

    Grundsynet varierer lidt, men ikke så meget at der ikke kan findes fornuftig common ground. Jeg tror det er nødvendigt for at man kan samarbejde konstruktivt.

    En god træner har i øvrigt en palet af muligheder så hver enkelt fører kan nås og hjælpes selvom vedkommende træffer egne valg og har nogle grænser.

    En træner, der kun bekender sig til een måde at gøre tingene på og ikke kan se alternativer synes jeg ikke er så anvendelig som hjælper.


  • #19   27. aug 2017 Jeg har været dybt uenig med nogen af mine træner om mange ting, men har de kunne hjælpe mig med mit problem og jeg ser et godt samarbejde og min hund udvikler sig, så jeg lidt ligeglad med at deres hunde lever et andet liv end mine. Så længe der hunde ikke lider nød, hvilke de ikke gør.

  • #23   27. aug 2017 De fleste af os tænker jeg, har fanget adfærd (og dermed shapet)

    Altså belønnet for noget, hunden selv har taget initiativ til.

    Den helt klassiske er hvalpe og øjenkontakt.


  • #24   27. aug 2017 Som regel ja, men jeg har gået hos trænere, hvis principper jeg var dybt uenige i. Det har jeg gjort fordi det var min mulighed for at lære programmet fulgte jeg bare med og lod som om jeg gjorde som der blev sagt (virkelig irriterende kursist-type!).
    Jeg synes faktisk godt man kan lære noget af en træner man ikke er enig med og jeg har også oplevet at blive positivt overrasket over trænere jeg troede jeg ikke var enig med.


  • #25   27. aug 2017 Jeg kan se ud fra svarene at det ikke er noget jeg som sådan behøver tænke mere over, jeg kunne bare ikke helt slippe tanken i går.

    Trænerens undervisning har jeg på intet tidspunkt oplevet mærket af den tro og det er også derfor jeg netop var lidt splittet om det var en "deal-breaker" eller ej. Når min hund har været lidt uden for "pædagogisk rækkevidde" ( smiley ) har jeg aldrig fået at vide at den vil bestemme. Så når vi nu er tilfredse med stedet og træningen, så vil jeg ikke lade forskellige meninger kommer i vejen.


  • #26   27. aug 2017 Jeg har ikke nogen træner - men ham, jeg går på kursus hos 1 gang årligt, er jeg tusind procent enig med mht lydighed og forsvar, altså ideen i den træningsmetode, der ligger bag det senere resultat.

    Ellers træner jeg blot med mit team - som alle træner (forsøger ihvertfald), at træne efter samme principper .. der kan vi sagtens være uenige, jeg lytter da bestemt også til hvad de andre siger, men de har nu sjældent ret smiley


  • #29   28. aug 2017 Nej, jeg er ikke 100% enig med nogen af mine trænere. VI har lidt forskellige holdninger og indgangsvinkler til forskellige ting. Jeg oplever det som positivt og 'sundt'; begge parter tvinges jævnligt til at tænke over om det man gør nu er det rigtige.

Kommentér på:
Er du enig med din træner i "alt"..

Annonce