{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.132 visninger | Oprettet:

sabrina E
sabrina E
Tilmeldt:
12. jul 2017
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1

Min chihuahua får anfald {{forumTopicSubject}}

Hej med jer! smiley
Jeg håber en af jer kan hjælpe, da dyrlægen desværre ikke kan komme med et generelt svar.

Jeg har en dejlig lille Chi pige, hun blev i maj måned 3 år gammel og er sund og rask.
Hun begyndte for små 5 måneder siden at få sit første anfald, det var meget voldsomt, og har indtil videre været det voldsomste hun har haft.
Anfaldene kan komme nærmest ud af ingen ting, eller efter en gåtur.
Hun får blanke øjne, bliver helt stiv/fastfrosset i blikket samt ryster i hele kroppen. Det tager ca. 2-3 minutter før hun er "normal" igen.
Hun er derefter meget træt, og vil helst være for sig selv.
Er der nogen der kan fortælle mig hvad der kan være årsagen til det, da det bekymre mig meget, og dyrlægen ikke kan komme med et svar..? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min chihuahua får anfald
  • #1   12. jul 2017 Epilepsi måske???

  • #2   12. jul 2017 Epilepsi??

  • #3   12. jul 2017 Det lyder som de andre også siger som epilepsi, men pga. hundens alder da anfaldene begyndte = omk 2½ år, så tror jeg det er sket f.eks. af et slag eller fald.
    Det undre mig dog at dr.dyr ikke gør mere ved det, når den har haft flere anfald, for sker det kun sjældent = 1-2 anfald pr år, så ser mange dyrlæger gennem fingerene med det, hvis hunden ikke ellers påvirkes af anfaldene.


  • #4   12. jul 2017 Prøv at film et anfald, og tag det så med til dyrlægen så de kan se det.

  • #5   12. jul 2017 Jeg tror egentligt ikke at det vil hjælpe, at film et anfald, for har man set et anfald, har man nærmest set dem alle
    De fortæller heller ikke hvorfor hunden får disse anfald. Kun hvis hunden har været ude for en "ulykke/uheld" kan man måske regne ud hvor i hovedet den en blevet skadet. Men oftest bliver de jo "bare" medicineret mod anfaldende når de
    kommer. smiley

    Lader den også vandet = tisser den når den får disse anfald ?


  • #6   12. jul 2017 Da vores gamle puddel fik anfald, ville dyrlægen slet ikke behandle hende uden at have set anfaldet.

  • #7   12. jul 2017 Sorry Krøllet smiley . Jeg havde totalt overset at dr.dyr slet ikke havde set et af denne
    hunds anfald.. smiley
    Kunne være at en time eller 2 mere, ville hjælpe lidt på mit syn. smiley


  • #10   12. jul 2017 Din hund er ikke sund og rask når den får anfald.
    Den skal udredes hos en specialist. Der kan være mange årsager til kramper. Som regel scanner man hunden, for at se om noget i hjernen er årsagen.
    Du skal have fat i en anden dyrlæge.


  • sabrina E
    sabrina E Tilmeldt:
    jul 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1
    #11   12. jul 2017 Tusind tak for alle svarene. Det er en stor hjælp.

    Nej hun hverken får fråde om måneden eller lader vandet under hendes anfald.
    Derfor udelukkede dyrlægen allerede epilepsi nærmest inden vi trådte ind af døren.
    Jeg spurgte, om han nu var helt sikker på at der skulle være fråde om måneden ved hvert et anfald, ved tale om epilepsi. Og hans svar var Ja.
    Der er blevet skiftet dyrlæge.

    Siden det første anfald har der i alt været 4.


  • #12   12. jul 2017 Epilepsi. Min gamle hund fik heller ikke fråde om munden eller var utæt. Hun fik anfaldene i forbindelse med løbetid og under stressede situationer.

  • #14   12. jul 2017 Jeg vil anbefale dig at kontakte Christina Gulløv som praktisere på Land og By dyreklinik. Hun er specialist indenfor neurosygdomme og har skrevet en PhD i epilepsi hos hunde. Fantastisk dygtig.


  • #15   12. jul 2017 Idiopatisk epilepsi starter ofte omkring 2 års alderen, så det skal i hvert fald ikke være det, der indikerer, at det ikke er epilepsi.

    Og så er jeg enig med de andre her, anfaldene kan være alt fra kortvarige absenser (kortvarigt blackout) til meget voldsomme og også meget langvarige anfald.
    Stress kan være en udløsende faktor for anfald, men de kan også komme som du beskriver det ud af ingenting. Jeg har haft en kat med epilepsi, og hun blev anfaldfri, efter jeg lod hende sterilisere. Omvendt har jeg kendt hunde, der fik anfald mens de sov eller i forb. med at de vågnede. Det kan være rigtig svært at afgøre, hvad der trigger anfaldende for den enkelte hund.

    Jeg håber, den nye dyrlæge kan hjælpe dig og din hund.


  • #16   12. jul 2017 Jeg har det tæt inde på livet selv med en af mine hunde, som også pludseligt begyndte at få anfald.

    Mindst en gang om måned i år, men jeg vil slet ikke tænke på hvor mange han ellers har haft som jeg ikke har opdaget/set.

    Min hund blev sendt til scanning (jubii for en sygeforsikring og at de godkendte det smiley ). Hunden havde væske i hjernen, men hvorfra eller hvorfor kunne de ikke se. Han fik en behandling med prednisolon, i de 2 uger kunne jeg tydeligt se en ændring i hans adfærd, han var blevet en helt normal hund. Efter endt behandling faldt han tilbage til at være "sindsforstyrret"

    Efter 2 anfald i sidste uge får hunden nu medicin mod epilepsi. Jeg er spændt på om der bliver ændring i hans adfærd og om jeg opdager flere anfald.

    Jeg er sikker på at min hund ved at han har de anfald, om han har smerter ved jeg ikke, selve anfaldene tager ca 5-6 minutter, og han er så meget tissetrængende bagefter.


  • #17   12. jul 2017 Lige et lille heads up, hvis din tæve er fertil smiley

    Der er epilepsiformer hos hunde, der er hormonelt udløst. Det er ikke noget, de almindelige dyrlæger tænker så meget over.
    Jeg vil anbefale dig at føre en løbetids-dagbog, hvor du skriver detaljerne om løbetiden ned.

    Det kan hjælpe dig i en udredning.


  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #18   12. jul 2017 Som andre også har forslået, siger jeg også specialist. Rikke Fast på Anicura Aarhus dyrehospital er super dygtig. Hende vil jeg anbefale dig.

  • #19   12. jul 2017 Som CH skriver kan det være hormon betinget. Men sådanne anfald kan også være grundet tbe (fra flåtbid) eller en sygdom i bugspytkirtlen. Så det er enormt vigtigt for din lille hunds skyld at hun bliver tjekket hos en specialist og ikke bare en dyrlæge, der famler i blinde.

  • #24   21. jan 2020 Altså jeg er lost nu...

    Det sker fordi struben er for kort så der ikke kan komme luft igennem?
    Hvis man så stikker en finger i halsen så skulle det hjælpe?

    Er det fordi at når fingeren lukker definitivt for luft indtaget den vej, så kan de suge det ind gennem røvhullet eller hvad?



Kommentér på:
Min chihuahua får anfald

Annonce