{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.504 visninger | Oprettet:

Camila B
Camila B
Tilmeldt:
2. jan 2017
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6

Sår/skorpe? Hjælp! {{forumTopicSubject}}

Hej

Jeg skriver herinde, da vi virkelig gerne vil funde ud af hvad vores hund, en Akita Inu, fejler.

Han har det her... Sår/udslæt/skorpe noget på sin krop. Det har faktisk stået på i noget tid og er kun gradvist blever værre. Vi har været ved vores dyrlæge 3 gange og har prøvet alle mulige ting, men der er ikke rigtig noget der hjælper helt?

Det startede egentlig med han havde det lidt oven på sit hoved og nakken. Der gik vi til dyrlæge og fik noget medicin, som faktisk virkede rigtig hurtigt.

Efter en del tid kom det ligesom langsomt igen og sad på dele af hans ryg, hvor vi igen tog til dyrlæge og han fik nogen nye indsprøjtninger og piller.

Vi har givet ham loppekur, hvis det nu var noget loppeallergi eller lignende. Det har ikke hjulpet, men han har så heller ikke lopper.

Vi har også prøvet at ændre hans foder til noget kornfrit, da nogen foreslog han måske havde allergi overfor foder med korn. Det lod også til at hjælpe lidt, men gjorde ham ikke rask.

Han taber pels på grund af det og han ser ikke helt ud som han burde. Han plejer jo at have den der tygge bløde underpels, men den har han stort set ikke på kroppen mere. Han har det stadig omrkring halsen og er dejlig vamset der, men resten, der er ligesom kun dækhårene tilbage. Så han er ikke helt skaldet, men har ikke den samme plysset pels mere.

Han klør sig selvfølgelig, men ellers er han glad og spiser og er ligesom han plejer. Så hans humør og spisevaner etc. er præcis som det plejer. Han har bare de her sår/skorpe ting lidt hist og pist på kroppen, som han hele tiden klør i og slikker på.

Status nu er, at han har lidt af det her på skulderen, lidt på låret, lidt på halen, men værst er det i hans lysk, lige pt. Vi har for nyligt været ved vores dyrlæge igen, som stadig ikke rigtig ved hvad det er. Han gav ham en sprøjte med noget depot medicin, som ville virke over en 3-4 uger. Vi så også forskellen. Sår skorpe tingene forsvandt ikke, men han kløede sig ikke hele tiden mere.

Vores dyrlæge mener det bare kan være en skavank der er kommet med alderen (Han fylder snart 10 år). Han er som sagt stadig i godt humør, tosser rundt og spiser som han plejer, men vi synes det er synd han skal gå og klø hele tiden smiley Så vi vil få en tid ved vores nærmeste dyrehospital og høre om deres læger har en ide om hvad det er.

Er der nogen af jer der har set/hørt om det her før og ved hvad det kan være?? Jeg har taget et billed af hvordan hans lysk pt ser ud og så tæt på, for at se hvordan det der sår/skorpe noget ser ud. Han er ikke helt dækket med det. Bare lidt hist og pist, men den ene side af lysken har det værst.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sår/skorpe? Hjælp!
  • #1   13. apr 2017 Altså virkelig et gæt og måske lidt langt ude bud, men hvad med skab?

  • Camila B
    Camila B Tilmeldt:
    jan 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #2   13. apr 2017 Det var også en af vores første indskydelser, men han er jo ikke helt skaldet pga. af det og der hvor han er i lysken, der er det fordi han har kløet/slikket så meget i det.

    Og burde en dyrlæge efter 3 besøg ikke kunne vurdere om det er skab eller ej :/?

    Vedhæftede et af de nyeste billeder jeg har af ham. Der kan man godt ane han er lidt tyndere i pelsen på låret og lidt på skulderen. Det er ligesom de steder der er ramt, udover i hans lysk.


    profilbillede
  • #3   13. apr 2017 Det var også et lidt langt ude bud smiley
    Men skab er vel at de klør sig og får hårløse pletter, og tør hud?
    Men jo, det burde dyrlægen jo kunne se eller undersøge.


  • #4   13. apr 2017 Har I været ved en specialist?

  • Camila B
    Camila B Tilmeldt:
    jan 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #5   13. apr 2017 Ikke endnu. Vi har indtil videre kun været ved vores egen dyrlæge 3 gange, men vi har som sagt besluttet at få en tid ved vores dyrehospital og høre om de måske har en ide om hvad det er, eller kan få os videre til nogen der gør, eftersom vores egen dyrlæge nu efterhånden er kommet frem til det nok er en skavank der er kommet med alderen.

  • #6   13. apr 2017 Jeg tror ikke på en skavank der er kommet med alderen. Så jeg ville prøve en anden dyrlæge, evt. en specialist i hudsygdomme smiley

  • #7   13. apr 2017 Jeg kan slet ikke forstå at jeres dyrlæge ikke har sendt jer til en hudspecialist for lang tid siden.
    Men så tjener vedkommende jo ikke flere penge på hunden.

    Opsøg en hudspecialist, det er det bedste for hunden og i længden bliver det billigere.

    God bedring med den, håber at der hurtig findes en løsning


  • Camila B
    Camila B Tilmeldt:
    jan 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #8   13. apr 2017 Det ser ud til vores lokale dyrehospital faktisk har en dyrlæge ansat, med speciale i hudsygdomme. Så tror det er hende vi skal prøve at have fat i smiley

  • #9   13. apr 2017 Enig med de andre. I skulle allerede have været henvist til en specialist, eller selv have opsøgt en.

    Og det er ikke nok at vælge et hvilket som helst dyrehospital, der skal jo være en specialist i dermatologi, ellers risikerer I fortsat, at smide penge ud af vinduet, og forlænge diagnosticering og dermed komme i gang med den rette behandl.

    Jeg fortryder, at jeg ikke selv, kom til en specialist med min hund i tide. Men dengang (for snart 10 år siden), var det at gå til specialist med ens kæledyr, ikke noget som der var de store muligheder for.


  • #10   13. apr 2017 Find en dyrlæge som er uddannet indenfor dermatologi, flere dyrlæger har det som en særlig interesse område, men er ik uddannet, så det er værd lige at undersøge.

  • #11   13. apr 2017 Den en Akita Inu du har - så jeg ked af at sige det - men det der ligner SA.
    en autoimmun sygdom der ikke kan helbredes eller gives medicin for.

    den hund skal omgående til en der ved noget om SA

    http://www.jawt.co.uk/articles/understanding-sebaceous-adenitis





    profilbillede
  • #12   13. apr 2017 jeg vil anbefale dig at søge hjælp på facebook gruppen her
    det er en gruppe for hunde med SA

    https://www.facebook.com/groups/182023095200511/?fref=ts


  • #13   13. apr 2017 ofte kan tilstanden hjælpes med specielle olie bad.

  • #14   13. apr 2017 Jeg vil så mene at man tager sin syge hund til en dyrlæge som er specialist i hudsygdomme INDEN man får sin hund diagnosticeret på Facebook.

  • #15   13. apr 2017 Anni

    nu skrev jeg jo så også at hunden skulle til en som viste noget om SA.
    hvilket de fleste alm dyrlæger ikke gør. - ergo noget specialist.



  • #17   13. apr 2017 Det kan også være hypothyreose evt. Crusings som er stofskifte sygdomme. De kan give mørkfarvning af hud, fortykket eller tynd hud og hårtab de steder jeres hund har. Er sjældent forbundet med kløe. Og er vist ret alm. Hos de japanske spidser. Det skal i behandling straks. Kan stilles ved blodprøve.
    Find gerne ny dyrlæge.


  • #21   14. apr 2017 SA kan også sagtens udspringe senere i hundens liv.
    men den har altid haft det liggende i sig.

    jeg kender flere vis hunde først fik det da de var 8-9 år.


  • #22   14. apr 2017 fik det = det har vist sig.
    for de har selvfølgelig altid haft det sådan set. uden det kommet frem.


  • Camila B
    Camila B Tilmeldt:
    jan 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #23   28. apr 2017 Tak til alle der har skrevet!

    Vi er nu lige kommet tilbage fra specialisten og hun har lidt forskellige teorier om hvad det er. Eventuelt cushing, hypotherose og lidt andet, dog er hun ret sikker på det er det der SA. Sebaciøs Adenitis.

    Han har fået en ny tid, hvor han skal i narkose og så vil de tage nogen blodprøver og biopsier, for at afklare helt præcist hvad det er. Hvis det er SA, så siger hun at det også kan 'holdes nede' med medicin.

    Han vil ikke blive kureret, men vi kan give ham medicin der vil hjælpe og dæmpe det. Også fordi han, udover SA, også er sund og rask og ikke har andre skavanker end det. Så med den rigtige medicin skulle han gerne holde nogen år endnu smiley

    Det er også rimelig sikkert vi ikke skal tilbage til vores gamle dyrlæge mere. Vi er ret knotten over at han efter 3 besøg ikke har haft den fjerneste ide om hvad det var, eller henvist os til specialist...


  • #24   28. apr 2017 Super at I får rette hjælp.

    Hvis dog bare alle var klar over, hvor gode specialisterne er smiley


  • Camila B
    Camila B Tilmeldt:
    jan 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #25   28. apr 2017 Vi fortryder virkelig meget vi ikke gik til specialist med det samme. Vi har altid haft gode oplevelser med vores dyrlæge og brugt ham i mange mange år. Det er i hvertfald slut nu.

    Nu er vi bare glade for vi endelig har fået en slags afklaring på det og Silver nu kan få den hjælp han behøver.


  • #27   28. apr 2017 godt i kom afsted til en der kunne hjælpe smiley

    SA kan godt se ret ubehageligt ud - men heldigvis kan langt langt de fleste - leve mange gode år med det smiley
    man kan desværre ikke kurere SA - men der kan sikkert gives noget medicin der kan dæmpe det.
    og skulle han så få sådan et udbrud igen - så ved jeg blandt andet at mange andre har gode erfaringer med at give hunden et Olie bad.


  • #28   28. apr 2017 En dyrlæge der har set det samme problem 3 gange og ikke har anden løsning end at blive ved med at kræve betaling det er ikke en god dyrlæge.
    De behøver ikke vide alt om specialer men en hver idiot ved da at hvis mine kompetencer ikke slår til så må jeg bede dem søge anden hjælp. Og har dyrlægen ikke lært at Google hund, hud og speciale så er det da op ad bakke.

    Hold op hvor vi finder os i meget som dyreejere...

    Ts - dejligt du har fået gang i en løsning. Godt for dig og hunden.


  • #30   28. apr 2017 Ændrer ikke på at alm dyrlæge er til alm ting... dårlig mave vaccine osv... knogler/led, hjerte og hud, da sparer man penge ved at rejse den meget lange vej til en specialist.. i mit tilfælde 10 min længere væk.

  • #31   28. apr 2017 Birgitta - lige for at sikre jeg ikke misforståes, så er det ikke ejerne eller nogen der mener anderledes jeg beskriver som idioter. Det jeg langer ud efter er når en fagperson ikke erkender sin egen inkompetance..

  • #32   28. apr 2017 Og hvis den alm. Daglige dyrlæge kunne løse problemet så ingen alarm. Så tar man da gladeligt den nærmeste og faste dyrlæge. Men denne har jo forsøgt 3 gange og stadig ikke løst hundens problem... Så burde man simpelthen henvise videre...

  • #36   28. apr 2017 Min egen dyrlæge sender mig videre til specialist når der er noget de ikke mener de selv er dygtige nok til og det er jeg virkelig glad for.
    Og det skal lige siges at de er byens største klinik og har meget af det nye udstyr, men der er alligevel ting hvor de ikke mener de kan være med.
    De henviser feks. til Jens hvis hvis det er noget der kræver mere end en tænd der skal hives ud, de henviser til Faxe ved større operationer med led og de henviser til Landbohøjskolen ved hjerteting.


  • Camila B
    Camila B Tilmeldt:
    jan 2017

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
    #37   28. apr 2017 Jeg kan sagtens se det fra begge parter af. Det er også en del af vores ansvar og vi bebrejder også os selv, at vi blindt har stolet på vores dyrlæge igennem mange år og hans erfaring, i stedet for med det samme at sige "Det her kan han nok ikke klare. Vi må til specialist med det samme." Så vi har også skyld i ikke at reagere noget tidligere.

    Dog har vi som sagt været ved vores vanlige dyrlæge 3 gange med samme problem. Hver gang har han nærmest ikke rørt ved Silver og undersøgt ham og bare givet os noget medicin som skulle ordne det, uden rent faktisk at give os en diagnose. Det var gætterier og vi fik medicin derefter, som virkede i korte perioder, men hvor vi så måtte komme igen og igen.

    Den tredje gang vi kom spurgte vi også om han eventuelt kendte nogen der måske havde hørt om det der var galt med Silver eller kunne henvise os til nogen. Der var hans konklusion "Det er nok bare fordi han er gammel. 10 år er vel den alder de kan nå? Så det er en skavank med alderen, der ikke kan gøres så meget ved." Der var ikke nogen henvisning. Han konstaterede bare at han ikke anede hvad der var galt og det nok bare var fordi Silver efterhånden var gammel og fik nogen skavanker ud fra det.

    Det var så efter det besøg vi besluttede os for at prøve at undersøge nogen andre muligheder. Vores vanlige dyrlæge havde ingen anelse om hvad det var og vi havde faktisk tanken om hvorvidt Silver skulle aflives, da vi simpelthen ikke kunne finde en løsning og vi syntes det var synd, at han bare gradvist skulle blive mere og mere skaldet og klø og slikke sig hele tiden, uden vi kunne gøre noget.

    Så når vi så kommer hen til en specialist og hun nærmest med det samme siger "Yep. Jeg er ret sikker på det er det her, men kan også være det her, det her eller det her. Vi tager nogen tests, så i kan få medicin." Så bliver vi lidt knotten over at vores egen dyrlæge ikke har henvist os, når vi selv spurgte om sådan en mulighed, og bare har stillet sig tilfreds med svaret: Han er bare gammel.

    Vi stolede blindt på vores egen dyrlæge, da vi jo som sagt har haft ham igennem mange mange år og gik ud fra at med hans mange års erfaring så kunne hjælpe os. Så det var også dumt fra vores side af og derfor fortryder vi, at vi ikke bare selv tog kontakt til specialist fra starten af. Både for at spare os 3 ture til dyrlægen, men også så Silver kunne få den rigtige hjælp tidligere.

    Men det er jo også let at være bagklog. Det vigtigste er at vi nu har fået afklaring og Silver får den hjælp han skal have.


  • #38   29. apr 2017 Jeg synes ikke I har gjort noget forkert. Hvis ikke man ved, at der findes specialister på mange områder i dag, så er det jo klart man ikke er gået i den retning.

    Det med specialister inden for dyrlæger er en forholdsvis ny ting, er min opfattelse.

    Jeg har ligesom jer stolet virkelig meget på min dyrlæge, i mange mange år. Han har været supergod til alle de almindelige ting, og småskavanker etc. og med en kronisk syg hund (foderallergi), så kan det blive til en del besøg, og mange penge, man ligger i den dyrlæges hænder ...
    Så da min hund fik en lille knude i en af brysterne, for nogle mdr. siden, tog jeg hende selvf. med til dyrlæge.
    Han erklærede, at han var ret sikker på, at det var cancer, at en biopsi/operation ikke ville kunne anbefales pga. knudens beliggenhed, hundens alder (snart 10 år), og det, at hun er allergihund.
    De ville kunne hjælpe med symptombehandl. når det kom dertil, og så selvf. aflivning. Jeg var knust ...

    Men et eller andet sagde mig, at der var noget ravruskende galt med den diagnose ... ingen ordentlig udredning ... en hund der ikke udviser tegn på, at der skulle være noget galt, og så en dødsdom?

    Jeg tog hende derfor til en specialist i onkologi.
    Hun nålebiopsede min vov på stedet (krævede ingen bedøvelse eller noget som helst), og hun kan ikke bekræfte, at det skulle være cancer overhovedet, (knuden er meget lille, så der var ikke meget materiale). Det kunne lige så godt være en svedkirtel eller lign.
    Skulle knuden vokse, så var der i hendes øjne intet til hindring for, at fjerne den. Den sidder et sted hvor det skulle være ret nemt, og min hunds almentilstand er super fin, i forhold til hendes alder, og på trods af hendes allergi ... iflg. cancerdyrlægen.

    2 helt helt forskellige diagnoser/prognoser ... Jeg er såå glad for, at jeg fulgte min intuition. For hvis det viser sig at være cancer, så har jeg nu chancen for at tage det i opløbet, der er ret stor mulighed for helbredelse, eller i hvert tilfælde 3 raske år mere, end hvis jeg bare havde accepteret dødsdommen, og ladet stå til, hvis knuden blev større, eller der ville komme andre symptomer.

    Min egen dyrlæge sagde i øvrigt at min hund var 4 kilo for tynd, og cancerdyrlægen sagde, at min hund vejede det hun skulle ...

    Det er ikke nemt.

    I har hele vejen handlet i jeres hunds bedste interesse, ud fra den viden, I havde til rådighed. I har intet gjort forkert.

    Jeg håber det bedste for jeres hund.

    Birgitta: En dyrlæge SKAL vide hvor dennes kompetencer ikke rækker. Og det er IKKE op til dyrlægen, at spekulere i hvad dyrenes ejere vil bruge af penge (mange dyr i dag er trods alt sygeforsikret, så prisen er oftest ikke længere, den største bekymring).

    Det er nogle virkelig mærkelige argumenter du bruger, for at forsvare det svineri, som ofte ender med fejldiagnoser, fejlbehandlinger etc. foretaget af inkompetente dyrlæger.


  • #40   29. apr 2017 Jeg synes faktisk det er en rigtig god ide at gå tilbage til dyrlægenog fortælle denne diagnosen og hvad specialisten finder af behandling til hunden.
    Alle kan lærer af det da.

    Birgitta - hvad er det jeg gerne vil have ret i?

    Det kan godt være min retorik var hård - idiot er måske et stærkt ord. Men brugen af det var egentlig ment som et udtryk for rystelse af at en fagperson ikke kæres mere om sin patient, kunder og sit fag end til at trække på skuldrene...
    jeg synes faktisk det er skræmmende at vi på et forum kan gætte mere rigtigt end dyrlægen der er uddannet til sit fag... har set hunden gennem hele dens liv og med problemet 3 gange..
    så kan vi diskuterer om jeg var i et retorisk skarpt hjørne lige der, men det er jo underordnet sagens kerne.


Kommentér på:
Sår/skorpe? Hjælp!

Annonce