{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.279 visninger | Oprettet:

Hvalpe - Møde andre hunde + komme ud {{forumTopicSubject}}

Jeg har et hvalpekuld som rammer 5 uger her om lidt. De har været et smut med ude i haven et par gange, og er ellers blevet socialiseret med mennesker, kat og miljøet indendørs.
- Men hvordan er det med at møde fremmede hunde, samt at komme med ud i nærområdet, osv?

Nu er jeg blevet mødt af flere holdninger på det punkt. Nogle mener det er godt for socialiseringen, at komme med ud i det fri, at gå en tur ned gennem gågaden, samt møde andre hunde, og evt husdyr.
Andre siger det er rigtig skidt, grundet risiko for udefrakommende sygdomme, såsom Parvo.

Jeg er endt der hvor jeg slet ikke ved hvordan jeg skal forholde mig, for for mig at se er der fordele og ulemper ved begge dele.
Men hvad gør I?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe - Møde andre hunde + komme ud
  • #2   11. feb 2017 Jo, de kommer ud i haven et par gange om dagen, og ideen er at øge udeturene. Vi er kommet lidt senere i gang, da vi har haft en nabo der yndede at smide piller ud af sit vindue. Han er heldigvis indlagt nu, og haven er gennemgået.

    Med fremmede hunde mente jeg selvfølgelig også hunde vi kender, men som ikke er en del af husstanden. Ville ikke turde lade dem hilse på komplet fremmede, grundet vi ikke kender deres temperament og natur.
    Er dog helt og holdent blevet frarådet at lade dem hilse på nogen hunde overhovedet, med undtagelse af egen husstands, grundet risiko for sygdomme.

    Er skam godt klar over hvordan socialisering foregår, men det var de modstridende råd mht møde med hunde + at komme udenfor haven som jeg var kommet i tvivl om, efter modstridende råd fra forskellige opdrættere + alle de selvproklamerede eksperter. Gode hunde, der kan give gode oplevelser, skal jeg nok sagtens kunne finde smiley

    Så jeg kan godt med sindsro lade dem hilse på farmand, naboens gamle rolige tøs, og komme med på en bytur?


  • #3   11. feb 2017 Ja endelig smiley

  • #4   11. feb 2017 Tur i gågaden mv lader jeg køber om.
    Mine hvalpe er udenfor så meget de vil, fra de er fire uger gamle. Der møder de en masse forskellige underlag, flyvende tøj over dem, larm og forhindringer.
    Derudover tager jeg dem med en tur i snor med ad vejen, for at vurdere dem væk fra flokken samt snortræne. De får også lov til at møde køerne, som går på en mark 200 m fra huset i udkanten af den lille by.
    Jeg tager flokken samlet i bilen og kører til den indhegnede træningsplads, både for at vænne dem til bilen, men også for at vise dem en bid af verden. På pladsen løber de og leger, og så går turen hjem igen efter ca. 20 min.
    Jeg får besøg af venner med hunde, der er vant til at komme hos os, så jeg kender de voksne hundes reaktioner på hinanden. Det er super sundt for hvalpe at opleve andre hundes sprog.
    Fremmede hunde lader jeg dem ikke møde. Det er for stort et sats.


  • #5   11. feb 2017 Mine er ude fra de får fast foder, det vil sige ca 3 uger, de er så ude når de har spist og sovet så de lærer at gøre sig rene ude;)
    Venlige fremmede hunde møder de fra ca 6-7 uger og altid på hjemmebane, de er med i bil samlet fra ca samme alder og fra 7 ugers alder prøver de at være med både ude at gå og i bilen enkeltvis


  • #7   11. feb 2017 Jeg vil have hvalp fra et kuld, hvor den ikke har været ude og opleve noget, andet end naturligvis i haven hos opdrætter, og sammen med dennes hunde.
    Jeg vil selv stå for prægning på min hvalp, og jeg vil selv vide hvad der sker for den så jeg ved hvorfor den reagerer som den gør.

    Men jeg er også sær smiley


  • #9   11. feb 2017 Næ - jeg gør som sidst ... køber hos en dyrlæge smiley

  • #10   11. feb 2017 Men du aner jo ikke hvad den har oplevet hjemme hos opdrætter, Martine. Med mindre den da bare kun har set indersiden af en hesteboks.
    Der opstår prægning af både den ene og anden karakter, når man har voksne hunde gående sammen med et kuld hvalpe.
    Et reaktionsmønster kan allerede være etableret der.
    Og så er der langt flere fordele end ulemper ved at opdrætter viser hvalpene en lille bid af verden i hvalpens eget tempo.


  • #12   11. feb 2017 Malene -

    De sidste 4 hunde jeg har haft, har ikke haft skygge af problemer med noget som helst af hverken nye ting, nye underlag, nye miljøer, andre hunde osv ... den eneste hund jeg nogensinde har haft, der var påvirket, var en helt anden race, som iøvrigt havde været ude til "både det ene og det andet".

    Så jeg er ikke helt enig med dig lige der Marlene - der er bestemt nuancer imellem at købe en hvalp, der har gået i en box i 8 uger, til en hvalp, der har været ude og opleve en masse med opdrætter.

    Jeg vælger den i midten smiley


  • #14   11. feb 2017 Jeg tror det kommer an på racen - jo mentalt stærkere race, jo mindre nødvendighed for at blive "socialiseret". Men det er jo bare min erfaring.

  • #15   11. feb 2017 Og så mener jeg iøvrigt også, at en god opdrætter kan vurdere sine hvalpe - hvis vedkommende kender sine linier - uden at skulle have dem med en masse steder. Det er ihvertfald min oplevelse - især med den sidste af de hvalpe jeg har fået - alt hvad hun sagde om Czhaplin har passet indtil videre - det er faktisk ret imponerende smiley

  • #19   11. feb 2017 #16

    Det ved du bedst selv smiley


  • #21   11. feb 2017 Lens -

    Jeg kan sagtens se hvad du mener - men det er jo ikke helt ligegyldigt, hvordan en hund som jeg bruger til konkurrence agerer. Hvis den er bange for nye ting og ikke kan komme over det - så dur det ikke.
    Hvis den ikke kan omstille sig og hurtigt vænne sig til nye omgivelser - så dur det heller ikke.
    Hvis den ikke kan acceptere at være samme sted som andre hunde uden at reagere alt for voldsomt på disse - så dur det heller ikke.

    Der jeg vil hen er, at hvis du køber en hvalp, der har det "i sig" - så behøver en sådan hvalp på ingen måde at blive udsat for alle de her ting for ikke at reagere voldsomt på dem.
    Mao jeg behøver ikke at opdrætteren har spænet rundt med dem - de ER som de skal være og JEG som ny ejer kan starte prægning og forme min hvalp som jeg vil have den.

    Den hund du taler om - det er jo ekstremt - det er et dårligt liv den har haft, men mon det havde været helt og aldeles anderledes, den måde den opførte sig på, hvis opdrætteren havde brugt tid på at tage den forskellige steder hen som hvalp ?
    Jeg mener at man som hvalpe-ejer bærer et stort ansvar for hvordan ens voksne hund kommer til at blive.


  • #22   11. feb 2017 Isabelle -

    Slettede den del af mit indlæg, for det var faktisk ikke det du kommenterede på i første omgang.
    Jeg har ingen mening om hvorvidt du er en god eller dårlig opdrætter - og kan godt se at det var uheldigt formuleret - men jeg er altså bare på R... over Czhap´s opdrætter og hendes evne til at se, hvilken hvalp(e) hun stod overfor.


  • #23   11. feb 2017 OT - tre racer ? Hvilke tre racer er det ?

  • #27   11. feb 2017 Hvis mine indlæg på nogen måde har givet anledning til en opfattelse af, at jeg mener at hvalpene skal bures inde i 8 uger indtil jeg kommer og henter en, er jeg bare ikke ret god til at udtrykke mig så det kan forstås hvad jeg skriver.

  • #29   11. feb 2017 Så er det godt, at jeg har valgt en så rolig race som min, når jeg nu har det på den måde smiley

  • #31   11. feb 2017 Jeg har endnu til gode at opleve en malleopdrætter, der har haft hvalpe i deres stue.

  • #32   11. feb 2017 Martine - Jeg kan godt følge dig, selv om jeg selv socialiserer mine hvalpekuld lidt mere, dog uden at gå over gevind smiley

    Ghini fik jeg som en ret "rå" hvalp, hun havde set opdrætterne (mor + voksen datter), samt de hvalpekøbere, der kom på besøg og så havde hun boet i en tryg familieflok med sine 5 søskende og 6 voksne whippets. Hun havde kun set opdrætters indhegnede grund langt inde i de svenske skove, været på en enkelt køretur til dyrlægen og havde prøvet at have et halsbånd og en snor på et par gange.

    Hun er en super cool hund og det var da fedt at opleve hende erobre verden og opleve, at hun ikke væltede, når hun blev præsenteret for nyt, men bare tog alt i stiv pote.

    Det eneste sted jeg har oplevet, at hun har en "brist" i forhold til den ret isolerede hvalpetid er, at hun ikke tisser på græs, det havde hun ikke set før hun kom til DK og det kan åbenbart ikke bruges som tisseunderlag smiley

    Mit første whippetkuld blev født i oktober og de kom i haven mange gange i løbet af døgnet fra de var ca. 4 uger, fra 3 uger blev de lukket i vores overdækkede carport.
    Tiden de var ude blev bare afpasset så de ikke blev for afkølede smiley



  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #34   12. feb 2017 En hund der er opvokset i stald/hundegård, kan da være ligeså god til at leve inde,som en hund der vokset op inde under varme dyner. Jeg er enig i at meget er i generne.

    Jeg mene det er fint at man gør et arbejde med hundene inden de kommer i nye hjem.Man ser bare en tendens til at nogen i god mening tror de skal det hele.

    Kører bil,strand,by,andre hunde og listen er lang. Jeg mener det kan blive for meget og gøre mere skade en gavn. Hvad er det man skal nå?. Man må formode at hunden nok skal få lov at opleve nye ting i sit næste hjem.

    Jeg tror det er den fokus der har været på at hunden skal nå alt inden den er 16 uger,for der efter er det slut. Det er noget af det dummeste jeg har hørt.


  • #36   12. feb 2017 #33

    Stueopdræt ? Hvad er det ?


  • #37   12. feb 2017 Kirsten H

    Det er det, jeg mener.

    En hund, der genetisk er "cool" behøver ikke alle de gøremål hos opdrætter. Jeg tænker altid når jeg ser de lister om alt det de har prøvet "nå, endnu en opdrætter, der ikke er helt sikker på, at de hvalpe der bliver smidt over disken i hendes butik, holder når musikken spiller".

    Som sagt - de tre sidste jeg har haft (maller) har ikke prøvet noget særligt i deres hvalp-hos-opdrætter tid. Ikke dermed sagt, at de bare har stået i en box og kigget længselsfuldt ud på dagslyset ...
    Og de har bare været KLAR til livet alle tre - jubbiiiiii - nu skal der dæleme ske noget.

    It´s all in the genes smiley


  • #38   12. feb 2017 Mit kuld er lige flyttet hjemmefra .. de har været med alle de steder jeg har været, når jeg har fået fri fra arbejde ..
    mine voksne hunde er altid med mig, så det har hvalpene også været smiley


  • #40   13. feb 2017 Isabelle - jeg er ret sikker på, at det ville være til stor underholdning for mange smiley

  • #41   13. feb 2017 Jeg har heller ikke købt hvalpe fra opdrættere der havde hvalpene ud og opleve en pokkers masse. De har oplevet opdrætters hus og have og har været en tur hos dyrlægen for at blive vaccinerede, helbredsundersøgt og er blive chipmærket osv. De har ikke været ved stranden, i gågaden, på hundetræningsbanen og mødt 30 forskellige eksempler på de racer, de evt kommer til at møde som voksne. Jeg begriber faktisk heller ikke at man kan finde på at tage uvaccinerede hvalpe med på så smittebefængte arealer som indhegnede træningspladser er (typisk lufter hele omegnen jo hunde der uanset at det er en træningsplads). Jeg foretrækker faktisk - ganske som Martine - at lave miljøtræningen selv smiley
    Jeg har købt hund steder, hvor mentalitet hos forældredyr betyder pokkers meget. Jeg har endnu ikke haft en hund, der var nervøs ved at gå på ukendt underlag, trækker sig fra folk, der vil hilse på den, er bange for at køre bil eller tog, var bange for andre hunde osv. Jeg har aldrig haft en hvalp, der ikke bare fulgte med mig ud i den store verden fra dag 1. Fx har Clinton har fra starten af bare gået med ind i værkstedet med larmende maskiner. Han har aldrig trukket sig fra en larmende maskine, men går istedet hen og undersøger, hvor lyden kommer fra. Han går ikke i sort fordi underlaget bevæger sig eller fordi en bulldog lyder lidt astmatsisk. Det med hvalpens måde at håndtere nye situationer og ukendte ting på handler SÅ meget om genetik smiley
    Det vigtige for mig er at forældredyrene er sunde i hovederne, at opdrætteren sørger for at den tidlige prægning er i orden (på mennesker, lyde, lugte osv) samt at hvalpen har en tryg opvækst uden unødigt stress. Så skal jeg nok sørge for resten smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #44   13. feb 2017 Selvfølgelig er det ikke kun. Har du hvalpe lukket inde og aldrig ser dagens lys, kan selv den bedste hvalp blive ødelagt. Det er der så heller ikke nogen der har skrevet andet.

    Vi er nogen der mener at det ikke er nødvendigt at skulle 117 ting. Hvis hunden ikke har det der skal til,vil det ikke gøre nogen forskel alligevel.


  • #45   13. feb 2017 Hvis hunden er dårlig fra starten af kan alverdens oplevelser hos opdrætter ikke rette helt op på det faktum.
    Omvendt - så behøver en god hvalp ikke at køre hverken i S-tog, linie 6 ml Svanemøllen og Valby osv .. for at være netop dette.

    Som jeg skrev for "længe siden" - der er forskel på racer, og jeg tænker at det måske er en god ide for opdrætter at give gas med de racer, der har brug for det - og så giver det jo lige pludselig god mening smiley


  • #47   13. feb 2017 Lens -

    Jeg aner ikke ret meget om chi - andet end at når man møder dem så står de i langt de fleste tilfælde for enden af en snor og gør hysterisk.
    Det kan du vælge at kalde "sund" genetik - jeg vil så bare ikke være enig med dig.

    En hvalp, der tager tingene oppefra og ned - en hvalp, der bliver forskrækket - en hvalp, der kommer over de ting den bliver forskrækket over ved egen (og minimal) hjælp fra ejer, en hvalp, der ikke gør af alt den ser. En hvalp, der er miljøstærk og tør gå på forskellige underlag uden problemer.
    Det er imo en hvalp, der er som de bør være - og når jeg nu for 4. gang i træk for mallernes vedkommende, 3. gang for schæferhundenes oplever at de opfører sig på den måde, vidende at de ikke har været slæbt rundt og "oplevet" - så må jeg så bare erkende at jo, it IS all in the genes.

    Jeg havde en aussie - som var blevet introduceret til en masse ting i hvalpetiden hos opdrætter - den var virkelig skidt, bange for mennesker, hunde, dyr (kaniner (!) ), trapper, gulve osv osv osv ..
    Det er gener vi taler - ikke en dyt andet.


  • #48   13. feb 2017 Og ja, så er der de ekstreme situationer som Max skriver om - men et sådant sted er der vel ingen af "os herinde" der køber hvalp.

  • #51   13. feb 2017 Åh Isabelle - læs nu indlæg #48 .. jeg magter ikke at gentage mig selv hele tiden.

  • #52   13. feb 2017 #49

    En "sund individtilpasset socialisering" ... hvad indebærer det for min race ?


  • #54   13. feb 2017 Jeg har det lidt sådan, jeg har intet krav der hedder at min hvalp skal have været udsat for 87 forskellige underlag inden jeg henter den som 8 ugers, men det betyder heller ikke at jeg ville klappe i mine hænder over en staldhvalp der ikke har set andet end en hesteboks i 8 uger.
    Hvorfor er det at man ikke kan vælge den hvalp midt imellem?


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #55   13. feb 2017 Selv i et godt kuld,kan der være hunde der falder uheldig ud. Det hjælper en gåtur og alle andre tiltag ikke på. At man kører en tur på stranden eller andet mener jeg er fint. Ikke at det er nødvendig. Det mere det at nogen mener,at de skal have have prøvet det ene og det andet,før de kommer i nye hjem

    Bliver hunden ødelagt af lyden fra en støvsuger,fordi at den ikke har hørt det inden den er 8-9 uger,er det altså avlen der har slået fejl og ikke pga manglende socialisering.


  • #56   13. feb 2017 Enig, hvis lyden af en støvsuger kan slå ødelægge en hund så den er klar til at få sprøjten så er det satme avlen der er noget galt med.
    Fedt at opdrætter har haft hvalpene med på stranden, med ude at køre, en tur i gågaden, men intet krav fra min side af.
    Jeg tror ikke at hunden bliver hverken bedre eller værre af at have oplevet de ting eller ikke.


  • #57   14. feb 2017 #53

    Du vil bare have ret her smiley

    Jamen fair nok - jeg vil pakke al min erfaring fra de sidste 5 hunde jeg selv har ejet væk. De er ikke blevet behandlet efter den måde du foreskriver og så er det jo bare ikke godt nok ....

    Tænk at jeg ikke har kunnet gennemskue, hvor dårligt socialiserede de egentlig var - og at jeg i det mindste ikke spottede det, efter at have haft dem i nogle år.

    Imponerende


  • #59   14. feb 2017 Det er der jo heller ikke nogen, der har sagt de ikke gør ...

  • #62   14. feb 2017 Nej Lens - jeg VIL ikke misforstå, jeg læser bare hvad du skriver og reagerer på det smiley

    Isabelle - det burde fremgå i alle mine indlæg og om ikke andet, burde det være ret indlysende.


  • #64   14. feb 2017 Nej Lens - det er vi altså ikke smiley


    Nogle gør bare det samme med et helt kuld, og det er langt fra altid optimalt. Enkelte hvalpe kræver mindre, andre mere, og det behøver ikke fordele sig på de samme områder.


    Jeg er ikke enig i det her.


  • #67   14. feb 2017 Undskyld TS at tråden tog lidt en drejning. Du skal gøre som din mavefornemmelse fortæller dig er bedst smiley At tage uvaccinerede hvalpe ud steder hvor der færdes hunde med ukendt vaccinationsstatus er et kæmpe sats. Tager hvalpene skade af at opdrætter har en lang liste af ting hvalpene skal udsættes for ? De fleste gør sikkert ikke.
    Betyder gener eller miljø mest ? Tja, jeg vil jo nok hævde at det er generne; det er jo dem der er 'grundlaget' for det hele. God prægning, passende socialisering osv kan ikke rette op på dårlige gener. Men betyder prægning så slet ikke noget ? Jo, det betyder rigtig meget, men god prægning er ikke nødvendigvis det samme som at udsætte hvalpene for en alen lang liste af ting de skal have været udsat for inden den forlader opdrætter. God prægning er at lære den sin omverden at kende i passende doser så den får tillid til at verden er god og at den kan stole på mennesker. I de første 8 uger synes jeg at tryghed er langt vigtigere end at have prøvet at gå på pressinger, køre bil eller komme til stranden. Man skal jo tænke på at der i forvejen sker rigtig rigtig meget i hovedet på en lille hvalp i den korte tid den har hos opdrætter til at udvikle sig. Og rent naturligt er de 7-8 uger jo det tidspunkt, hvor de er klar til at komme med på eventyr uden for hulen og det trygge nærområde, opleve verden og for alvor blive en del af en større sammenhæng.
    Mht anerkendelse af at genetikken betyder temmelig meget for hundens mentalitet så ville jeg ønske at opdrættere - over en bred kam - ville tage det mere seriøst. Der avles slet og ret alt for ukritisk. Uanset hvilken race, der er tale om så vil det ikke skade at avle efter mentalt stærke hunde, der ikke lader sig skræmme af alt og ingenting. Man kan sagtens lave signalfølsommer border collies der er træningsnarkomaner samtidig med at de er robuste rent mentalt. Man kan også sagtens lave familiehyggehunde, der er robuste mentalt og hvorfor skal en lille selskabshund ikke også være robust og stærk mentalt ? Lad nu være med at avle på hunde der er nervørst anlagte, bange for ditten eller datten, usikre overfor andre hunde, skudrædde osv osv osv. En mentalt robust hund kan ryste ubehagelige oplevelser af sig. Den er ikke gal på sorte hunde resten af livet fordi den engang blev overfaldet af en sort hund og den er ikke skudræd hele livet fordi den en gang blev forskrækket. Det skal da ikke være forbeholdt en lille håndfuld brugsracer og nogle rimelig hardcore terriers at være sikre på sig selv og deres omverden og have afreaktionerne i orden så de kan ryste dårlige oplevelser af sig.
    Når jeg har begynderhold er der er næsten altid en eller to på holdet der er bange for mennesker, bange for at køre bil, bange for bilerne på vejen, bange for de andre hunde, bange for skuddene på skydebanen vi er naboer til osv. De er både blandinger og racerene og i de fleste tilfælde har opdrætter fulgt de gængse regler for prægning og socialisering osv (jeg spørger jo ind til hvordan hunden har haft det i sin opvækst smiley ). Men det ændrer altså ikke på at de har avlet på hunde, der ikke burde avles på. Og DET er dælme synd for både hvalp og køber.


  • #68   14. feb 2017 Jamen det er skam helt fint at tråden har udviklet sig. Jeg følger lidt med her på sidelinien, og synes det er ganske interessant.

    Jeg har indtil videre kun haft hvalpene ude i haven, hvilket de er utroligt glade for, og ikke kan få nok af. De har hilst på faren til kuldet, og det er så det for nu.
    Vi bor i et boligkvarter, hvor der kører biler lige ude ved siden af forhaven, så trafik kan de opleve uden at forlade området. Skal de se lidt heftigere trafik, så skal vi ikke mange meter væk alligevel.
    De har set en balje med vand, og soppet lidt, og rendt rundt på en pressening, hvilket dog ikke var planlagt, men den lå der altså, og var åbenbart morsom at lege med smiley
    Jeg har dyrlæge et godt stykke væk, så køre bil kommer de til at prøve helt af sig selv. Alt i alt tager jeg tingene som de kommer..
    Hvalpene virker robuste nok. Deres mor bryder sig ikke om ting der rystes, af åsager vi kender til. Hvalpene elsker det tilgengæld.
    De har også hørt en motorcykel starte, hvor kun én lige blev lidt usikker. Vi skal dog have hvalpene med ud på en skydebane, da det er vigtigt for os at de bliver bekendte, og trygge, ved lyden af skud, samt vigtigt at vide om nogen viser skudangst.

    Begge forældre er heldigvis nogle gode hunde hele vejen igennem.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #69   14. feb 2017 Grisen. Vi kunne ikke være mere uenig. De små selvskabsracer viser da om noget at dårlig avl slår socialisering til enhver tid.

    At en hund bliver brugt til noget bestemt viser jo intet om hvad den ellers kan. Tværtimod. For en brugshund er det jo selvfølgelig ikke ønskelig at hunden er blød i forhold til mennesker,hunde osv. Det burde sige Sig selv.

    At tro at der ikke bliver stiller store krav i forhold til brugshunde kunne ikke være mere forkert. Folk har store forventninger til det de køber. Der vil være hunde der ikke kan leve op til det præcis som med alle andre racer.


  • #70   14. feb 2017 Nogle af de krav der stilles til brugshunde for at de skal kunne bruges med success til fx IPO er jo faktisk krav som andre racer også kunne drage fordel af. Fx at de skal kunne tåle at blive presset mentalt uden gå i sort eller pakke sammen.
    Noget så simpelt som at tage mulige avlskandidater igennem en mentalbeskrivelse og så sortere dem med dårlige afreaktioner fra kunne gøre en temmelig stor forskel i løbet af ret få generationer. Det er fuldstændig ligegyldigt om man er brugsmalinois, collie eller chihuahua; dårlige afreaktioner er noget skidt og gør livet lidt vanskeligere for både hund og ejer.


  • #73   14. feb 2017 At tro at der ikke bliver stiller store krav i forhold til brugshunde kunne ikke være mere forkert. Folk har store forventninger til det de køber. Der vil være hunde der ikke kan leve op til det præcis som med alle andre racer.

    Folks uvidenhed om brugshunde er utrolig - jeg tænker på at de mennesker jeg træner med, som jo alt andet lige også har iPO hunde og fra 3 forskellige racer, alle har hundene indendørs, de fleste har unger som er sammen med de her hunde også, og kun en foruden mig, har hunde, der er i løbegård om dagen når ejer er på job.

    Men det kan man jo skrive en masse gange - det fiser bare ikke ind ...


  • #76   14. feb 2017 @71: Øv, hvor trælst. Hvad med at kigge i Sverige ? Jeg tager til Sverige til MH med mine irere. I DK har racen ikke nogen ønskeprofil, mens den svenske specialklub har både ønskeprofiler og mentalbeskrivelsesarrangementer smiley

  • #77   15. feb 2017 Faldt over det her i en anden tråd og synes egentlig at det understreger min pointe om det vigtige i at lægge mere vægt på mentalitet i avlen - også af selskabshunde:
    "fik selv alina da hun var 3 mdr og hun havde aldrig set andre hunde end sin mor og far og søskende.. det var et kæmpe arbejde, hun var så bange.. "
    I min optik avler man ikke på sådan en hund - uanset hvor sød og dejlig hun ellers er. Jeg har skam også haft købt hvalp, der var 12 uger gammel ved afhentning og aldrig havde set andre end sin mor og sine søskende. Det var en Ruhåret Foxterrier. Den var sg* ikke bange for andre hunde smiley Jeg overtog en Irsk Terrier på 6 mdr, der efter at den flyttede fra opdrætter 8 uger gamme ikke havde oplevet andet end en villahave i Nivå; Intet kunne bringe den hund ud af fatning. Genetik, genetik og atter genetik smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.277
    #80   15. feb 2017 Prøver igen. At en hund er vokset i stald/hundegård betyder intet i forhold til om den kan leve inde hos den næste der får den.

    Det vigtigste er at den er af god avl og får kontakt med mennesker. At en hund er vokset op inde,siger jo intet om hvorden den er passet. Fint at man har det ønske,men at bilde sig selv ind,at det skulle være bedre i forhold til det andet, holder ikke.

    Det vigtigste er hvad hunden er lavet af og hvordan den bliver passet. Ikke hvor den opholder sig når den skal have ro.


  • #82   15. feb 2017 #78

    Hvordan katagoriserer du så en hvalp, der er født indendørs - ovenikøbet i stuen, har levet der indtil den var omkring 4 uger. Derefter flyttet ud i hundegård, hvor der var både indendørs - med gulvvarme - og udendørs, med diverse former for legetøj / "agilityting". En opdrætter, der tog ferie fra hvalpen var 6 uger og indtil afhentningstidspunktet og var hjemme det meste af tiden. Som åbnede hundegården og døren til sit hus og lod hundehvalpene selv bestemme om de ville være i indendørs hundegård, udendørs hundegård, have eller i huset - som også inkluderer stuen.

    Er det staldopdræt - stueopdræt .... eller hvad ?

    Jeg er sq forvirret smiley


  • #83   15. feb 2017 Jeg overtog min første malinois´ mor da hun gik på pension som 8 årig. Hun havde i starten af sit liv boet i Holland, flyttede til Danmark som 4 årig og havde hele sit liv aldrig prøvet at være inde i et hus.
    Hos os skulle hun selvfølgelig ind - efter at have stået på stive ben på et gulvtæppe (!) kom hun hurtig over sine forbehold og efter en tilvænning på en dags tid eller to lå hun og flød i sofaen sammen med kæresten, mig og vores anden hund.

    En hund med en stærk psyke - og hun var dæleme IKKE blevet socialiseret nogensinde.

    I


Kommentér på:
Hvalpe - Møde andre hunde + komme ud

Annonce