{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.056 visninger | Oprettet:

Noget med at respektere hunden .. {{forumTopicSubject}}

Ingen hunde er ens - ingen racer er ens - ingen individer i samme race er helt ens ... hvordan kan det så i grunden være, at folk forventer, at de allesammen skal agere på samme måde ?

At en hund ikke kan lide andre hunde - så er den dæleme ikke socialiseret godt nok og nu skal den bare møde en masse andre "søøde hunde", så kan den lære det og den bliver så glad og får et langt bedre liv.

Hvis en hund ikke bryder sig om mennesker - så vader man i opslag om at ejeren "søger mennesker til at lære hunden at elske alle folk".

Jeg tænker - hvorfor ikke bare acceptere at hunden har en grænse ? Hvorfor er det så essentielt, at de allesammen skal være "ens" ? Hvorfor skal alle hunde elske hinanden ? Og elske alle mennesker ?

Jeg har været sammen med en, der havde en ung hund som tydeligt viste, at den bare ikke havde lyst til at være sammen med fremmede - den havde nok i sig selv og ejeren. Men nej, den skulle da bestemt lære at "dutte" på folk - og når den gjorde det, så fik den en guffer ...

Jeg (vi) har 4 maller. Den ene er så social og glad for mennesker så det nærmest er idiotisk, de to andre er OK med folk, de er ikke super interesserede, men venlige og accepterer - og hygger sig ok med - at folk rør dem og siger dav.
Den sidste vil uden tvivl hugge til hvis nogen stikker hænderne ned til ham - han gider ikke folk.

Ingen af hundene får lov til at rende sammen med andre fremmede hunde - jeg har set dem de få gange der er kommet en spænene op til dem bagfra så jeg ikke har nået at stoppe den - og de 3 af dem er pænt ligeglade.
Den sidste er en stor og stærk og hurtig hund - og han er også venlig nok, men løber dem "midtover" - og hygger sig gevaldigt med den leg, som jeg endnu har til gode at se modparten kunne se komikken i.
Så han skal da "lære at lege pænt", ik ??

Eller skal man ikke bare acceptere, at han er på den måde ?

Ham den sure er på sin måde ... i de 7 år han har levet har han kun bidt en, som var tusind procent selv ude om det - og jeg lufter ham dagligt steder, hvor der kommer folk og hunde, ikke i stort antal, men vi møder dog ind imellem nogen.

Det er på ingen måde noget problem og vi accepterer blot, at han er sær i den retning.

Hvad nu hvis nu vi tvang ham ud i at han skulle møde en maaaaasse mennesker, som skulle smide kiks i hovedet på ham? Han skulle smides ud i en situation som han tydeligt ikke havde lyst til at befinde sig i, han ville højst sandsynligt ende med at bide nogle af de kloge hoveder, der skulle "omvende ham" - og så kunne jeg oprette en tårevædende tråd om at "det er med blødende hjerte at jeg nu bliver nødt til at aflive Fido"

... når det i virkeligheden kunne være undgået - hvis jeg enten havde valgt en langt mere social hunderace, .. eller fortalt min hund, at den kunne stole 100% på mig, og at jeg naturligvis accepterede dens grænser og aldrig overtrådte dem - så den aldrig skulle behøve at forholde sig til fremmede mennesker, når den nu så tydeligt signalerede, at det havde den ingen interesse i.

Hvorfor er vi herhjemme blevet så dårlige til at respektere racers / individers forskellighed ?
Hvorfor drøner vi over vores hundes grænser og tvinger dem til at være som brune labradors allesammen ?
Hvorfor køber vi blandinger af potente racer, og nægter at opdrage dem på en måde, som gør at vi trænger igennem ?

Og hvorfor er der så mange hunde der bliver aflivet - blot fordi ejeren ikke slog til ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Noget med at respektere hunden ..
  • #1   1. apr 2016 Folk køber hunde fordi mange tror alle hunde er ens, og de vælger derfor ofte bare søde hvalpe, hunde som de godt kan lide udseendet på. Folk mener jo også, at det blot er et spørgsmål om træning, socialisering osv og alle hunde bliver ens.

    Bor indre kbh og her er der spændende nye hundeejer med racer, som de på ingen måde har tænkt sig at opfylde deres behov. Det er jagtlinier, som skal være sofahunde uden nogen form for reel aktivering/træning. Det er potente racer, som skal lege med små pelshunde, og ejerne af begge hunde magter ikke den opgave at sige fra på deres hunds vegne!


  • #2   1. apr 2016 Socialisering som svaret på alle spørgsmål ses jo både tidligt og sent her på hg. Du kan snart ikke læse en tråd om et problem uden, at et af de sædvanlige gabehoveder kæfter op om socialisering og dårlig opdræt(ter).
    Mange problemer kunne undgås, hvis man blot købte en hund med mindre rygrad, end een selv smiley


  • #4   1. apr 2016 Jeg tænker at det er et menneskeligt behov at passe ind alle steder, og det overføre "vi" så til vores hunde.
    Så ret beset er det rendyrket egoisme.


  • #5   1. apr 2016 Åh! Jeg har lige deltaget i et meget kort opslag på FB. Ejeren har lige slettet det fordi hun ikke kunne lide svarene...
    Familien har haft en hund i 1 måned. En Schæferblanding. I går fik den rusket deres Chihuahua og nu skal Schæferen aflives kl. 14.
    Familien tør ikke have hunden længere, for tænkt hvis den æder et af deres børn næste gang og et nyt hjem vil man ikke give hunden.
    Hunden er 1 år og 3-4 måneder.
    Spild af liv!!!


  • #6   1. apr 2016 Syntes bestemt at man skal respekter hvis man har en hund der ikke er meget for fremmede mennesker og andre dyr,, altså når man har prøvet sig frem og fundet ud af det smiley min tidligere rottweiler (tessa) blev mere og mere nervøs over for andre mennesker, trods hun blev socialiseret meget, jeg begyndte at se de tegn ved hundetræning og derefter sagde jeg altid til folk, lad hende komme til jer og lav ingen hurtige bevægelser, hun skal lige se jer an,, de folk hun hurtigst accepterede, var folk der havde hunde med sig, men de venner jeg havde, som gav sig tid til at lære tessa at kende, dem elskede hun overalt på jorden, en kammerat som passede hende nogen gange, fortalte folk at de ikke skulle komme på besøg, for han og hans datter, fik tessa på besøg og nogen gange ringede de og spurgte efter hende, så de havde en god grund til far-datter weekend uden folk ville plage om alt muligt smiley jeg havde kun folk på besøg som tessa accepterede og skulle der dukke en op hun ikke kendte, fik personen pænt afvide at de skulle lade hunden være, det samme når vi besøgte folk og de evt fik gæster, så fik de samme besked.. Dem tessa elskede, elskede nok hende endnu mere pga de havde vundet hendes venskab,, det tog tid, men at vinde et hundehjerte, er altid tiden værd.
    Tessa ændrede sig desværre da vi flyttede fra landet til byen, før elskede hun alle hunde og var en god opdrager af utidige hunde til træning,, kiggede væk når andre hunde var aggressive, ja jeg blev endda bidt at en engelsk bulldog, pga tessa ikke ønskede at slås og kiggede væk og den anden hund åbenbart var opsat på at være en kælling,så jeg fjernede den anden hund og så fik jeg hul i benet, men efter vi flyttede til byen gik det ned at bakke, hun blev angrebet af en anden hund og derefter blev hun utryk ved andre hunde og ja næsten alt andet, så hun blev kun 3år, men ingen skal leve i frygt,, jeg ved hvordan det føles og det skulle min hund ikke leve med.
    Vi mennesker elsker bestemt heller ikke alle, så skal man heller ikke tvinge sin hund til det.
    Man skal lære sin hund og kende og har den nogle særlige "krav" skal man elske og respekter den for det,, altså alt efter hvad de "krav" er smiley


  • #7   1. apr 2016 Dana er som regel en lalleglad køter, men efter hun er blevet *voksen* gider hun ikke andre tæver end lige dem hun kender. Hun gider slet ikke hvalpe, den grimme lyd kommer helt nede fra maven, når hun møder en hvalp. Hun vil slet ikke hilse hvis hun er i snor, insistere fremmede på at hun skal hilse, må jeg gemme et frådende monster bag ved mig, mens jeg klart højt og tydeligt siger : De skal IKKE hilse smiley
    Anton gøer af alt og alle hvis vi møder andre hunde, han har nok i Dana, og vil ikke snakke med fremmede hunde.
    De skal ikke tvinges ud i at blive Åh så socialiseret, for det er de skam, de gider ikke, og derfor skal de ikke tvinges til det.
    Til gengæld ELSKER Anton ubetinget alle mennesker han møder både hjemme og ude, han går helt amok hyler og piver og vil bare op til alle. Dana er mere forbeholden, folk hun ikke kender skal ses an, men når hun finder ud af at de ikke er farlige, bliver hun sit lalleglade jeg og er næsten ikke til at stoppe igen.
    Møder vi folk som vi stopper og snakker med, sætter hun sig bare ned og venter tålmodigt, til mor er færdig med at holde palaver, også selv om andre har hund med, den skal bare holde sig på afstand.
    Vi skal ikke tvinge vores hunde til noget de bestemt ikke har lyst til, men kan godt se en pointe i at træne en hund til at kunne være ligeglad med det den møder på sin vej når man lufter den i snor, det er træls hvis man har et frådende monster hængende i snoren hver gang man møder folk eller hund, der blot går på det modsatte fortorv smiley


  • #9   1. apr 2016 Jamen jeg er helt enig, synes at den her disneyfisering af hundene er ved at tage overhånd.
    Det skal være så lyserødt det hele, alle skal elske alle og være søde og finde sig i alt.

    Mange ting er et spørgsmål om træning, men langt fra alt, og det bør vi acceptere og leve med.




  • #11   1. apr 2016 Altså jeg tænker jo også egoisme: Jeg synes sådan en hund er vældig pæn/macho/sej/smuk whatever. Så skal jeg have sådan en uanset om den passer til mig og min livstil og om jeg reelt har kompetancerne til pågældende hunderace eller ej.
    Den race, der står mit hjerte tættest, som jeg på ingen måde kan tænke mig at være foruden er en race, hvor 95% simpelthen bare ikke har lyst til at være social med andre hunde. Jeg acceptere det og pådutter ikke mine hunde fremmede hundes selskab. Af de fleste i min omverden udråbes mine hunde, som problemhunde, der er dårligt avlede og dårligt socialiserede. Og hvis jeg havde en krone for alle dem der har sagt 'du skal da vist arbejde med noget socialisering af din hund', så ville jeg godt nok have mange 1-kroner smiley Jeg har dælme også måttet lægge ører til meget fordi jeg vælger en race, som jeg ved ikke kan med andre hunde som kønsmoden. Der er mange der simpelthen ikke forstå at jeg sådan set er ret ligeglad med om mine hunde kan indgå i 'en stor lykkedelig familie' med alle de hunde vi møder på vores vej.
    Det lidt paradoksale er at min Dobermann er sådan en hund, der kan med alle andre hunde og som godt kan løbe rundt og lege med fremmede hunde i en stor lykkedelig disney-agtig scene. Hende tør folk så ikke lade deres hunde løbe sammen med for hun er jo en 'farlig hund'. Det eneste farlige ved hende er at hun er lidt af en damptromle så andre hunde har det med at vælte til alle sider når de leger med hende smiley
    Jeg tror at vi måske i DK har en lidt for disneyficeret opfattelse af hunde som sammen med en eller grad af almen udbredt hensynsløshed (almindelig høflighed er snart ikke eksisterende) skaber en del problemer for vores hunde, der jo i bund og grund er høflige væsner der ikke ønsker konfrontationer.
    Jeg har rejst en del med mine hunde. DK og USA er de eneste steder jeg har været, hvor man har den holdning at hundene helst kunne med alle andre hunde. Det lidt pudsige er at i lande, hvor hunde generelt har det lidt friere; hvor de fx ikke har snorepåbud over det hele. Jamen der viser ejerne generelt mere hensyn til hinanden og hundene virker slet og ret bedre til at kommunikere med andre hunde. Jeg har været i nogle fede countryparks i UK hvor man kan gå lange ture med sine hunde løse. Man møde en del andre løse hunde men ikke nogen der kommer hen i hovedet på en. Og man snakker lige sammen inden man giver sine hunde lov at lege. Det samme oplever jeg i sverige og som danske bliver man helt paf over at der findes høflige og hensynsfulde mennesker - egentlig ret skræmmende smiley


  • #12   1. apr 2016 Åh ja, jeg fik også at vide at jeg ikke havde socialiseret Lia godt nok fordi jeg ikke ville lade hende være alene med en fremmed tæve i dennes hjem. smiley



  • #14   1. apr 2016 Mette Marie, sådan erindrer jeg også at det var herhjemme i "gamle dage" mere frit og mere afslappet

  • #15   1. apr 2016 MLA: Ja, der er desværre sket et eller andet med omgangsformen i vores samfund som jeg virkelig har det svært med. Fx i morges var jeg lige inde i vores lille lokale brugs og købe en bolle på vej på arbejde. Foran mig stod en eller anden dulle (og jo, det var en dulle med megasilikone læber og det hele) med hovedtelefoner i ørene og betalte. Kassedamen spurgte hende om hun ville have bon'en med - ingen reaktion - kassedamen spurgte lidt højere - ingen reaktion. Tredie gang nærmest råbte kassedamen. Dullen tog irriteret den ene høretelefondims ud og sagde et surt NEJ, drejede om på hælen. Nå, jeg købte min bolle, gik ud til min, satte mig ind og kørte. Dullen sad i en lille dåse af en bil og knappede løs på telefonen. På vej ud på hovedvejen kom dullen i dåsen pludselig ræsende fra venstre ind foran mig, tværs ind over fortorvet og cykelstien smiley Jamen godt at min bil har bremserne iorden smiley
    Inde i butikken synes jeg hun var ret øretæveindbydende og den trang blev ikke mindre af at hun var ved at skaffe mig en ny kofanger på vej ud fra Brugsen. Altså når man skal kommunikere med et andet menneske - kassedamen - så er det iflg. min opfattelse almindelig pli at rette sin opmærksomhed mod dette menneske. Dvs. ud med øredutterne. Og så skader et lille smil og en venlig omgangstone jo bestemt ikke nogen. Pågældende kassedamen i Brugsen er faktisk et rigtig flinkt, rart og hjælpsomt menneske smiley
    Og det er lidt den samme 'mig først' jeg oplever med folks hunde; min hund skal have lov at rende løs og mere eller mindre gøre hvad den vil. Bliver din hund så sur på min søde løse hund, så er det din hund og dig, der har et problem smiley


  • #16   1. apr 2016 Jeg hentede en tæve i Polen i efteråret, den skulle sælges fordi den ikke kunne med den ældste tæve i huset og fordi den var asocial og i øvrigt var den ikke god med børn. Jeg kender linjerne godt og vidste at det ikke var rigtigt. Og jo tæven var både asocial og havde en konflikt med den ældste tæve - siden tæven forlod huset i Polen har jeg INTET set af begge issues. Hvorfor var det så et problem i Polen?

    For det første så var ejer ung og mente at hundene (4 intensive bordere) skulle kunne lege og løbe frit indenfor som de ville. Det resulterede i, at stressniveauet var skyhøjt og den ældste tæve som et udslag af stress og frustration havde banket den unge.
    For det andet havde den unge (min hund nu) været i spøgelsesalderen og var blevet utryg ved fremmede. Ejeren havde så prøvet at tvinge hende til at hilse på alle, lokket hende med godbidder osv. Det havde til sidst resulteret i at hunden var decideret utryg ved fremmede mennesker - noget der slet ikke ligger til hverken individet, linjerne eller racen.

    Fra hun kom hjem til mig har jeg kontrolleret hendes hilsen og ikke givet hende lov til at tage stilling til fremmede mennesker selv eller opsøge fremmede. Jeg har ikke haft ET eneste problem. Jo det største problem er at hun er en anelse for social og hilser lidt voldsomt når hun får lov. I sin teenageperiode har hun haft brug for at fører hjalp hende ved at tage ansvaret og sætte rammer for hende. Det har fører slet ikke gjort - tværtimod. Resultatet var en usikker hund.
    I dag er hun overdrevet social, når hun får lov og så bor hun i øvrigt med et barn på halvandet år nu som hun elsker overalt på jorden. Hun er desuden også verdens bedste hund med andre - helt ukompliceret og med et fint sprog.

    Det har virkelig lært mig meget om, hvor meget rod man kan lave, hvis man ikke respekterer hunden og hjælper den på en konstruktiv måde. Nogle hunde trives med at blive lokket og belønnet for alt muligt, andre trives altså med at overlade ansvaret til fører.


  • #17   1. apr 2016 Helt enig Mette Marie!

  • #19   1. apr 2016 Isabella: Jamen jeg nyder bestemt også at min Dobermann kan med alle hunde. MEN jeg lader hende jo altså ikke rende hen til alle hunde - med eller uden snor; det er jo ikke sikkert at dem vi møder vi nyde hendes selskab smiley Det synes jeg er helt almindelig hensynsfuldhed.

  • #23   1. apr 2016 Jeg ved Junior ikke har hilsebehov... dog labtæver kan friste smiley

    Jeg har daglige "diskussioner" hvor folk VIL have deres hunde skal hilse på min... det er trættende.

    Problemet er dog overkommeligt med en Lab, som ikke døjer med egetkønsaggressivitet.

    Da jeg havde Elmo, 16 kg farlig kamphund, var folk til tider mere påpasselige, men der havde jeg flere problemer, da han netop hakkede hårdt hvis det var løse hanner. Folk blev så pisse sure på mig, når Elmo kom med en reaktion, og det var så min skyld, at deres løse hund var i "fare"?


  • #25   1. apr 2016 Krumme jeg ville nok heller aldrig eje en stor vogter her i indre kbh, men uanset hvad race man har, så savner jeg ansvar og respekt fra andre hundeejere... De er så uvidende ..

  • #26   1. apr 2016 Martine så længe den "floskel" om at hunden er hvad vi gør den til er en opfattelse ufattelig mange hundeejere har, så kommer vi ikke et skridt videre smiley


  • #28   1. apr 2016 Martine

    100% enig, det kan ikke skrives bedre


  • #29   1. apr 2016 Super indlæg TS. Med RR hanhund nr 2 forsøger jeg ikke at pådutte min hund noget som helst. Han er socialiseret efter alle kunstens regler, men tåler ikke andre hanhunde. Jeg tager mine forholdsregler og i en alder af 8 år får han ikke lov at møde nye hunde. Dog kan en Ridgeback altid bruges, han er super racistisk. Mennesker har han heldigvis ingen problemer med.

  • #30   1. apr 2016 Jeg nyder også enormt meget at Thøffen er sådan en rigtig "forstadshund", som af natur er venligt indstillet over for alle mennesker, og langt de fleste hunde.
    Jeg har oplevet ham vred en gang, og det var da en Saluki angreb ham, og havde vi ikke fået skilt de stridende parter, så havde mynden fået nogen seriøse buller-bank.

    Når det så er sagt, så mener jeg helt bestemt at man som ejer har pligt til at respektere sin hunds ønske om ikke at hilse på alle mulige mennesker og/eller hunde. Og så er jeg enig i at rigtig mange hundeejere er helt utrolig uvidende.


  • #31   1. apr 2016 Vi lever desværre i et samfund, hvor vi forventet at alt (også levende individer) kan agere præcis som det passer os. Respekt som TS skriver i sin overskrift, tror jeg desværre ikke der er meget tilbage af, når man ser flere og flere købe højdriftige hunde af den ene eller anden slags og forventer at de er sofakartofler, leger sødt med andre hunde og bliver børnenes legetøj smiley

    Hvorfor er det mon så utrendy at få en hund der passer til ens livsstil ? Og hvorfor er det mon så utrendy at acceptere at det er levende væsener med grænser ?


  • #33   1. apr 2016 Det er vel, som Isabelle siger; Det er så meget nemmere, hvis hunden kan med alt og alle. Hvis den ikke kan det, så skal man til at indrette sit liv efter hunden, og DET er i hvert fald besværligt (eller.. smiley )

    Jeg kender det selv fra mine forældre. Både min egen og mine forældres hund udviklede på samme tidspunkt et kæmpe problem med børn pga en meget uheldig oplevelse, da de var ca. 6mdr gamle.
    Jeg kontaktede min hundetræner, som anbefalede, at jeg holdt Coco for mig selv, gik udenom børn, etc. og så på sigt måske begyndte at introducere børn. Idag er hun snart 3 år, og hun opsøger, hvis hun er løs, gerne større børn selv (de er jo super spændende!) men hvis børnene er små og viser for meget interesse, er de stadig meget farlige... Jeg kender desværre ikke nogen med børn, så det har været svært at gøre mere end at lære hende, at jeg nok skal sørge for afstand, når der er børn.
    Mine forældre lavede den klassiske med deres hund - hun skal bare være mere sammen med børn, have godbidder af børn, nusses af børn, etc. Og de har idag en hund, jeg på ingen måde ville stole på ikke kunne finde på at bide, hvis en uheldig situation opstår. Og det er først nu her, da de var ca.2,5år, og hendes "aggression" er virkelig voldsom, at jeg har kunnet få dem til at lytte. (og en række andre problemer er opstået som følge af den voldsomme usikkerhed, hun nok lider af) Og de er endelig begyndt at lære deres hund, at de nok skal håndtere situationen, at hun ikke skal være nervøs, de skal nok beskytte hende/fjerne hende fra situationen.
    MEN det er jo SÅ besværligt! Især min far er fuldstændig umulig at overbevise om, at det er en fordel at lave nogle ting om i hverdagen. NEJ, for hunden skal bare passe ind! Det er dælme ikke dem, der skal indrette sig efter hunden..!

    Så vi tager musseskridt her... Men det er dog i det mindste i den rigtige retning nu smiley


  • #35   1. apr 2016 Er en hund angst, mener jeg dog, at man er forpligtet til at træne den på den rette måde. Ellers har den jo et dårligt liv.

    Enig - men så er det jo spørgsmålet hvad "rigtig" er ?


  • #39   2. apr 2016 Der har du præcis svaret, Isabelle: "hvis hun vil". Mine forældre lavede det man i fagtermer kalder flooding, og da Bibbi bare blev værre, begyndte de at holde hende fast, imens børnene klappede - ja, for de ville jo være sikker på, hun ikke kunne snappe ad børnene...
    Det stoppede med det samme, jeg hørte, at de havde gjort det, men jeg er bange for, at det er den gode side af et år, at det stod på...

    Og faktisk vil jeg mene, at langt de fleste hunde, som er angste, har langt bedre af at lære, at ejer nok skal sørge for tingene. Opsøgen skal nok komme, når det andet er på plads. Hunde er nysgerrige af natur. Og når de begynder at virke interesserede, så kan man jo rose adfærden med en godbid eller andet. smiley


Kommentér på:
Noget med at respektere hunden ..

Annonce