{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
735 visninger | Oprettet:

Kopiere dårlig adfærd? {{forumTopicSubject}}

Hey,
Håber i nyder valentinsdag med den person i elsker.

Jeg har længe gået og kigget lidt på min næste hunderace. Ikke fordi jeg skal have ny hund foreløbigt, men det er rart at kunne drømme lidt, samt forberede sig bedst muligt denne gang. Da jeg selv synes jeg har lavet fejl og taget dårlige beslutninger før.
Når, mine hunde er meget reserverede og bryder sig ikke om fremmede, hverken mennesker eller hunde. Jeg vil ikke have ny hund, før min ældste ikke længere er her (hun har slem gigt og holder desværre nok ikk så længe). Den lille er en rigtig dejlig hund, meget lydig, loyal, kærlig, glad og arbejdsvillig - men hun er meget utryg ved fremmede (både hunde og mennesker) og har altid været det. Hun gør (kun når folk kommer i hjemmet ikke ude) og kan til tider være udfarende hvis folk ikke respektere hendes grænser. Plejer bare at bede folk ignorere hende, så tager hun selv kontakt hvis hun ønsker. Når hun først lærer folk at kende er hun meget kærlig og er sindssygt glad for de mennesker hun kender. I toget er jeg nødsaget til at have hende i en lukket taske, da folk ikke kan finde ud af at spørge, før de stikker fingrene over til hende »(
Jeg ved jo at hvalpe tager meget til sig den første tid og kopiere adfærd fra familien. Er umiddelbart kommet frem til at en FT cocker ville passe rigtig godt til mig og min livstil, det er jo umiddelbart en meget social og udadvendt race - men ville hvalpen kopiere Dipsy's adfærd, hvis den så hende agere negativt overfor fremmede?
Jeg ville selvfølgelig socialisere hvalpen alene og forsøge at give den sit eget syn på verden, men den ville jo ikke kunne undgå at se Dipsy's mistro i fremmede.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kopiere dårlig adfærd?
  • #1   14. feb 2016 Cocker spaniels har en del udfordringer på temperamentet, så jeg ville bestemt være nervøs for at adfærden skulle smitte.
    Men hvis du vælger en hvalp fra mentalt afbalancerede forældre, og præger den rigtigt på verden, så har du bestemt bedre odds.
    Du er med på at FT-typen kører utroligt højt i gear, ikke? Det er ikke bare en hyggehund, og slet ikke en taskehund. Den skal bruges.


  • #2   14. feb 2016 Det kan du godt risikerer hvalpen kopierer trods du ellers gør alt for undgå det, jeg har en cocker der gør som din, trods jeg var opmærksom på træningen og hvor det krævede ekstra opmærksomhed fra dag 1- da vi fik ny hvalp sidste år, kan hun være skeptisk overfor fremmede, de andre ting er det så lykkes at forebygge, at træningen er lykkes 100% f.eks med gø, tilskriver jeg mest vi bevidst er gået over i racer der ikke har tendens til at være højt i gear, være gøende osv. - Fordi du i forvejen har lige netop de problemer ville jeg personligt gå langt uden om en FT. cocker - endda også uden FT´´et.

  • #3   15. feb 2016 Tusind tak for svar. Rart at få det fra nogle andres øjne smiley

    Malene - Okay, var ikke klar over at temperament's "fejl" også var udpræget i jagt modellen. Troede det primært var nogle af udstillings linjerne?
    Jeg ønsker en hund med drive, da hunden skal bruges til agility på konkurrence niveau. Er skam klar over at den skal bruges, ønsker en brugshund smiley

    Rikke - Okay, var egentligt ikke klar over at FT cockeren var skeptisk og gøende. Det er da en meget diskvalifiserende fejl for en jagthund at gø? Det blir svært at finde en hund der kan blive succesfuld indenfor agility, der ikke kører i højt gear. Det var egentlig derfor at jeg gik udenom hyrdehunde og over i jagthunde, da jeg udfra erfaring fandt dem mere ligevægtige, sociale og knap så gøende.. men det er måske ikk tilfældet helt generelt? smiley


  • #4   15. feb 2016 De FT-cockere jeg har mødt, har også været ret gøende, når de kørte op i stress, som de jo ofte gør, fx. iftm agility. Jeg oplever derimod ikke, at det er et problem, når de istedet bruges til det, de er lavet til.

    Hvad med én af de racer, der rent faktisk kan blive lynhurtige og superdygtige til agility UDEN at køre op? Mellempuddel fx.?


  • #5   15. feb 2016 Er puddlen ikk netop gøende?
    Den må gerne gø under træning.. Skal bare helst have et naturligt socialt sind og ikke være reserveret. Så Dipsy har mindst mulig chance for at påvirke smiley
    Synes da at have set ret succesfulde cockere smiley


  • #6   16. feb 2016 Nu spørger jeg sikkert dumt.
    Men hvad er forskellen på en Cocker og en FT Cocker?
    Er det nogen specielle linier?
    Kan man se forskel på dem?


  • #7   17. feb 2016 FT cockeren hovedsageligt avlet udfra jagt egenskaber. De ser ret anderledes ud udseendes mæssigt, de er ofte mindre og har mindre pels - men det kan variere, da der ikke fokuseres på udseende. Man kan sige at det er brugs varianten af cockeren smiley

  • #8   17. feb 2016 Tak for info.
    Så er det "almindelige" Cockere, vi har heroppe.
    Der er en kennel, som har sommerhus i nærheden, og de er her tit.
    De lufter hundene 2 eller 4 af gangen.
    Det er skønne hunde med et rigtig godt temperament, men der er sandelig også gang i dem.


Kommentér på:
Kopiere dårlig adfærd?

Annonce