1.922 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 31 Svar

Hvordan handler man sikrest hund/hvalp Hvordan handler man sikrest hund/hvalp

Hej
Jeg er ny herinde og kunne godt tænke mig at vide hvordan man sikrest handler hund/hvalp hvis man ikke lige går efter en ægte stambogsført af slagsen. Har prøvet et par gange at skrive på et nævnt mobil nr i en annonce hvor den første så skrev " Ring mig op" hvilket jeg ikke gjorde og kort efter blev jeg ringet op fra skjult nr af en mand der talte gebrokkent dansk og sagde han ringede for Anja. Den næste der bad mig ringe checkede jeg på nettet hvor der stod det var et fup nr. Den sidste hund vi havde var en Dansk Svensk som vores søn forelskede sig i hos en legekammerat. Den blev 17 år og døde for nogle år siden. Jeg går efter en allergivenlig blandingshund men jeg syntes godt nok det er en jungle fyldt med svindlere. Nogen gode råd Please...


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Tilstoppet toilet 1.000 kr.
  • Hænge gardiner op 500 kr.
  • buske med rødder graves op og fjernes 3.000 kr.
  • Montering af hasvik skydedøre. 300 kr.
  • Hurtig løsning af småopgaver 1.050 kr.
  • elektriker 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hvordan handler man sikrest hund/hvalp
  • #2   9. okt 2015 Man handler sikrest hund ved at vælge en uddannet DKK opdrætter. Kun sådan ved du reelt hvad du køber og er sikker på at baglandet, baggrunden og videnen er i orden.
    Med en blandingshund aner du ikke hvad du får.


  • #5   9. okt 2015 Hvis jeg en dag vendte 180 grader og pludselig ville have en blanding, ville jeg gå på internat og finde en. Det er efter min mening det sikreste; hunden er voksen og man kender ca. til hvilke sygdomme, der er/kunne være + sind er også udviklet og kendt (af personalet altså smiley )

    Du kan ikke købe en blandingshvalp, som er allergivenlig som udgangspunkt. Du kan købe en blandingshvalp, og håbe den har de allergivenlige gener fra whichever race forældrene nu engang er, men du kan ikke være sikker.

    Vil du være sikker på at få bestemte kvaliteter hos en hund, må du, efter min mening, kigge efter DKK stambogsførte hunde, da man her kan tjekke linjer langt bagud og sikre sig, at hvalpen vil få/har de kvaliteter, man ønsker smiley

    Derudover så kan man aldrig gardere sig mod allergi 100%, min bror er fx allergisk overfor hundens spyt (udover skæl og støv, som sidder i pelsen), så selvom jeg har en "allergivenlig" hund, så kan han stadig ikke tåle den..


  • #7   9. okt 2015 Man tager ud og kigger på hunden smiley

  • #9   9. okt 2015 hvorfor ikke allergivenlig renracet hund, så ved man da hvad der er i den ...

  • #10   9. okt 2015 Altså "allergivenlig" og "blanding" hænger ikke ret godt sammen. Der findes blandinger du sikkert godt kan tåle, men du kan ikke gennemskue hvilke du kan tåle og hvilke du ikke kan før de er voksne.
    Det mest fornuftige altså at købe en racehund med tavle, fra en ordentlig opdrætter.


  • #11   9. okt 2015 Tak til Majbritt for linket det er da en kæmpe hjælp?? Er Som skrevet ren novice på området og var bare slet ikke klar over at der var så meget svindel og spekulation inden for det område. Da det ikke nødvendigvis er en hvalp jeg går efter er det gået op for mig at der åbentbart er nogen der har fundet ud af snyde godtroende fjolser som mig. Jeg er ikke ude på at spare penge men troede ikke at det var så vigtigt med stambog når jeg bare skulle have en hygge og familiehund. Jeg er allergiker men tåler nogle hunde så jeg vil benytte mig af linket. Tak

  • #12   9. okt 2015 Hvad nu hvis den er renracet dog uden stambog og begge forældre kan ses og er ok. Hvorfor vælger nogen stambogen fra til deres hvalpe eller er det fordi de ikke kan stambogføres? Er nået frem til at det nok skal være en Bichon, cotton tular eller en puddel. Er der nogen der har erfaringer med disse rent allergimæssigt?

  • #13   9. okt 2015 Ingen er 100 procent allergi-sikre, det kommer også an på hvad man har allergi overfor ved hunden og hvor slemt det er

  • #14   9. okt 2015 Det er fordi de ikke kan stambogsføres.
    Man kan ikke fravælge en stambog. Det er fup og humbuk, hvis nogen bruger den sætning som salgstrick. Gå udenom den slags!


  • #15   9. okt 2015 Der kan være mange årsager til et kuld ikke får stambog.
    Den langt overvejende er nok at tæveejeren ikke ved hvordan, hvad der skal til og ikke vægter det nok.
    Men der er også årsager som at opdrætter er smidt ud af klubberne, at hundene er syge og ikke må lave hvalpe med stambog, at forældrehundene ikke selv har stambog - igen af en årsag. Opdrætter vil ikke sælge hvalpe der har papirerne i orden - Feks for at kunne undgå skat, sælge uden købskontrakt og stille køber dårligt i forhold til reklamationer, undgå dokumentation på avlsomfang..
    Jeg plejer altidat sige at hvis opdrætter springer over der - hvor springer opdrætter så også over?

    Jeg kender en del bichonopdrættere og en del med coton. Og det er skønne hunde. Men køb kun fra opdrættere der kan og vil vejlede dig i pelsplejen. Den er meget omfattende.( det samme med pudlen).
    Jeg har selv en bichon race - bolognesen. Og to af mine hvalpe blev solgt til allergifamilier, og de er glade for deres racevalg.
    Da allergi er meget individuelt, så tag ud og besøg de opdrættere du vælger uden medicin, og mærk efter nogle timer om du reagerer på dennes hunde. Besøg flere gange! Så du er 100 på du tåler hundene.


  • #16   9. okt 2015 En seriøs opdrætter vil ikke sælge deres hvalp til dig uden at have mødt dig først. Så ud og besøg forskellige opdræt og snak med opdrætter smiley

  • #17   9. okt 2015 Ville bestemt heller ikke købe en hund/hvalp uden at besøge den der hvor den kommer fra. Er faktisk i forbindelse med spørgsmål om besøg jeg har haft de kedelige oplevelser. Derfor alle mine spørsmål så jeg kan være bedre klædt på til min søgen efter min nye "Bedste Ven" ?? Tak for råd jeg kan bruge det hele ??

  • #19   9. okt 2015 Prøv evt. at holde øje med hvornår der er en DKK udstilling nær dig (datoer kan findes på DKK's hjemmeside). Her vil du have rig mulighed for både at hilse på de forskellige racer, samt opdrættere. Og evt. danne dig et indtryk af hvilke opdrættere/racer du har lyst til at besøge.

    I din situation, hvor du har allergi, ville det være rigtigt trist at få købt "den forkerte" hund. Kun med en stamtavle kan du sikre dig at hunden rent faktisk er den pågældende race.
    Der findes desværre masser af eksempler på hvor folk har købt en tavleløs hund, som man fik oplyst var én bestemt race eller blanding, hvor det så efterfølgende har vist sig slet ikke at passe. Det er en stor chance at tage, når du på forhånd ved at allergi er et problem.

    God fornøjelse med "jagten" på den perfekte hund smiley


  • #20   10. okt 2015 At tage er smut forbi en dkk udstilling for at møde racerne og snakke med opdrættere. Er både en god og dårlig ide.
    Man skal ikke forvente at opdrætterne har tid til lange snakke, så er det langt bedre at møde dem hjemme, hvis de har mange hunde med kan de nemt fremstå arrogante og ikke interesseret. Men i virkeligheden vil de virkelig gerne snakke de har bare travlt med deres hunde, de vil jo gerne have de bedste resultater med hjem.
    En udstilling er en stresset men skøn begivenhed.
    Hvis nogle kom til mig lige inden jeg skulle i ringen for ar høre om min race, ville jeg bide hovedet af dem ikke med vilje. Men jeg bliver SÅ nervøs... Jeg vil gerne snakke og fortælle bare ikke omkring de øjeblikke hvor jeg skal i ringen.

    Tag ud kig på racerne, hils på opdrætterne og hundene, sig du overvejer racen, få et telefon nr. Giv dem et kald når weekenden er ovre og spørg om du må komme på besøg..


  • #27   10. okt 2015 Tusind tak for indspark smiley

  • Charlotte U
    Charlotte U Tilmeldt:
    okt 2015

    Følger: 9 Svar: 3
    #28   10. okt 2015 Kære Hanne, dyrlæger i USA er ikke i tvivl, mixed breed er generelt mindre syge end racehunde
    Allergivenlig hund er en uden underhuld, eller en hårløs, derudover skal hunden vaskes en gang imellem, og ikke fælde. Af de små er malteser eller coton tular fx rigtig godt valg, men det kan også være en maltipoo, malteser blandet med puddel, eller coton.
    Jeg har både haft racehunde, og blandningshunde.
    I en fin kennel kan der være alt for få menneskehænder til hvalpene, det er en katastrofe adfærdsmæssigt.Du risikerer udover kennelhoste , også at hunden bliver syg, fx allergi, det er fordi der ikke kommer nyt gen-materiale ind i renracet avl.
    Privat skal du være opmærksom på om der er en sød mor-hund , bor de indenfor reelt ? eller i et bryggers /bur ?, for så hjælper det ikke at det er stueopdræt.
    Derudover skal du sikre dig at de er dyrlægetjekket, vær obs på sundhedsbogen, og hvad får de at spise,( for meget forskelligt kan ødelægge tarmen fuldstændigt) Har de noget at lege med, har de gamle sko ?( så ved du hvad din hund gnaver i de næste 15 år), gider mor-hunden dem ?, kommer der lyde nok, oplevelser, mulighed for renlighedsstøttende miljø. Og er der overhovedet nok til at kæle med dem individuelt, eller er der børn der taber dem..Meget at tænke på, og altsammen vigtigere end "her har de prøvet at køre i bil/gå i line/været i bad /på trimmebordet etc. "
    Vælg din hvalp selv, du skal ha den som 8 uger, så kan du selv nå at præge den med alt det den evt mangler at opleve, du skal være velkommen i det hjem hvor du vælger fra, mere end bare en halv time een gang.Eu pas er mærkeligt at de har fra start, kan være fordi de er import fra østeuropa- syge Eller at opdrætter
    skruer prisen op enten via billigt besøg hos tysk dyrlæge, så duer passet ikke når du skal bruge det. eller bare vil ha 12000 ialt.Husk at du skal til dyrlæge alligevel v 12 uger og der kan du få pas for få hundrede kr.
    Kh


  • Charlotte U
    Charlotte U Tilmeldt:
    okt 2015

    Følger: 9 Svar: 3
    #31   10. okt 2015 Jeg syntes at jeg er meget fair i mit indlæg.
    Enhver der kan læse kan sætte sig ind i at mange sygelige lidelser og sygdomme hos hunde er racerelaterede og de er "arveligt disponeret" for at få dette eller hint.
    Du har DKK stående i din profil, jeg angriber ikke dig, men giver råd og fakta.


  • #33   10. okt 2015 Men netop seriøse opdrættere der bruger stamtavlen som materiale går jo efter at opdrætte eventuelle genetiske "fejl" ud af hundene, der findes næppe mange der avler blandinger der ligger det samme arbejde i det ...

  • #35   10. okt 2015 Isabelle, jeg tror at der henvises til denne artikel: http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/health-of-purebred-vs-mixed-breed-dogs-the-data

    Men man skal jo liiige tænke over USA vs. Danmark, vi er ikke ligeså ekstreme her som de nu har et glimrende ry for at være smiley


  • #39   10. okt 2015 Jeg elsker lidt mår folk udtaler sig om kenneler når de tydeligvis aldrig har været på en. Den kennel jeg købte min hund af havde på det tidspunkt 4 hunde, nu er der tre, og de er naturligvis helt almindelige familiehunde.

    I øvrigt kommer Harry Potter ikke fordi og tryller de sygdomsbærende gener væk fordi man blander racer.


  • #43   10. okt 2015 Isabelle, der findes delebiler, så kan man vel også have delehund...

    Jeg skal da aldrig ha hvalp fra kennel smiley det er jo der de får kennelhoste smiley


  • #44   10. okt 2015 Får man så også fåresyge hvis man har får? smiley

  • #46   10. okt 2015 Hvis det hænger sådan sammen, så skal jeg aldrig have en Kinesisk Hårløs smiley smiley

  • #49   10. okt 2015 Og hvad er det for en slags babyer?!!

  • Charlotte U
    Charlotte U Tilmeldt:
    okt 2015

    Følger: 9 Svar: 3
    #50   11. okt 2015 Jeg er rigtig glad for at mit indlæg bliver læst.
    Mødte lige en bekendt,hun har givet 10000 for en fransk bulldog, den har livslang allergi, og er på specialfoder, klør sig alligevel, Det har racen vist nogengange...Nå men hun kan jo sagtens udstille den alligevel ikk? Heldigvis betalte de ikke ekstra for EU passet, den må nemlig ikke komme med fly, ikke for allergi, nej , det må de fladansigtede racer ikke med mange flyselskaber, det er jo det med at de har problemer med vejrtrækningen,- altså udover det med at øjnene kan falde ud af ansigtet og at de ikke kan føde egne hvalpe ( Engelsk Bulldog får kejsersnit) Men de kan alligevel ikke så godt tåle varmt vejr , så pyt med fly. De kan jo godt få præmie alligevel , hvis den ikke er fejlfarvet altså, og det er jo vigtigt , det er så vigtigt at man i kennelklubber anbefaler at fejlfarvede hvalpe aflives.....


  • #52   11. okt 2015 Min EB er født ganske naturligt. Og FB har ikke øjne der er i fare for at falde ud.....

  • #53   11. okt 2015 EU pas har da intet at gøre med om den må komme med fly eller ej.

    Man kan jo komme til udlandet med bil, cykel, båd eller endda gå over grænsen.

    EU pas er jo så den må tages ud af landet. Uanset om den er raceren eller blanding


  • #54   11. okt 2015 Jeg tror Charlotte U er fuld....

  • #56   12. okt 2015 Er en fransk bulldog virkelig nede i 10.000kr igen? Hold da op..
    Og giv bare et link til hvor en stambogsførende klub anbefaler aflivning af fejlfarver! Utroligt man tror på sådanne skrøner. Fejlfarvede hvalpe sælges billigere og med avlsforbud. Men de får precist den samme gode og kærlige opvækst som alle de andre hvalpe i kuldet. Og alle de opdrættere jeg kender er endnu mere kræsne med et godt hjem til hvalpe med fejl. Netop fordi man skal kunne stole på hvalpen ikke kommer i avl senere.


  • Bente M
    Bente M Tilmeldt:
    aug 2013

    Følger: 1 Svar: 26
    #62   12. okt 2015 Kære Pia K: Man kan altså først søge om et kennelmærke hos DKK, når man har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse på 4 moduler smiley Og langt de fleste kennelmærker gives til private små stueopdræt, som gerne vil have kennelnavnet påført deres hvalpes stamtavler. Jeg har lige være på sådan et kursus med 170 deltagere, og os med 1 eller 2 kuld hvalpe pr. år var langt i overtal. Jeg har en Coton, og når jeg tjekker hjemmesider med denne race, så har jeg kun fundet kenneler med få familiehunde - ingen stordrift der smiley Hvis for øvrigt en opdrætter har mere end 2 kuld om året, kræves der ud over Opdrætteruddannelsen også at man gennemfører Hundeholderuddannelsen.
    Det er lidt ærgerligt, at ordet Kennel af mange forbindes med "hundefabrikker", for intentionen med et Kennelmærke er jo, at det skal være et kvalitetsmærke, der betyder, at indehaveren har tjek på sin avl. Jeg kan faktisk med min ene hund søge kennelmærke nu, hvor jeg har gennemgået opdrætteruddannelsen, men jeg tøver lidt, netop fordi så mange desværre misforstår begrebet.


  • Bente M
    Bente M Tilmeldt:
    aug 2013

    Følger: 1 Svar: 26
    #64   13. okt 2015 Hej Pia,
    Jeg havde det første kuld hvalpe i 1999, og da var reglen om opdrætteruddannelsen en betingelse for kennelmærke. Hundeholderuddannelsen derimod er først indført fuldt ud implementeret ved lov pr. 1. jan 2013
    BEkendtgørrelsen lyder sådan:
    3.3. Ikrafttrædelse
    Uddannelseskravet for den eller de personer, der har det daglige ansvar for virksomheden, træder i kraft den 1. august 2010. For virksomheder, der før den 1. august 2010 er meddelt tilladelse til hold af hunde som led i erhvervsmæssig handel med hunde og erhvervsmæssigt opdræt af hunde, finder kravet dog først anvendelse fra den 1. januar 2013.
    Justitsministeriet, den 3. februar 2010

    Du har ret i, at vi er kørt lidt af sporet smiley


Kommentér på:
Hvordan handler man sikrest hund/hvalp

Annonce