{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
11.721 visninger | Oprettet:

M
M
Tilmeldt:
23. apr 2013
Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179

Kendskab til Old English Bulldog {{forumTopicSubject}}


Jer der har eller har haft Old English; Hvordan var jeres hunds temperament? Personlighed? Aktivitetsniveau?
Kunne den med andre hunde, krævede den meget og den slags? (Positive/Negative sider)

Jer der kender nogen med Old English;
Hvad er jeres indtryk af racen?

Jeg spørger udelukkende fordi jeg synes det er rigtigt svært at finde noget om racen på nettet. Og jeg er nysgerrig på hvordan racen egentlig er generalt, så at sige.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kendskab til Old English Bulldog
  • #2   19. okt 2014 Læs denne tråd, den er meget informativ vedr den "race"

    http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/575981-til_jer_der_overvejer_at_koebe_en_oeb__


  • #4   19. okt 2014 Som du ved har jeg jo en OEB dreng på 15 uger. Vi har haft ham i 3 uger. Umiddelbart har han et godt og roligt temperament, og er super god med børn. Han er faktisk helt vild med dem smiley han er en lille flab, og kan være utrolig stædig. Lige da vi fik ham hjem var han ret usikker og bange jo, men han klarede det bare super flot. Blev hurtig renlig. Allerede nu er han faktisk ret doven, sådan til sammenligning med andre hvalpe. Han er ikke en der render væggene tynde. Nyder leg, men ikke for vildt og voldsomt. Eneste negative ting ved ham er at han allerede er meget dominerende overfor andre hunde. Så meget jeg ringede og tog en snak med avler om hvad jeg egentlig skulle stille op når det skete. For det er jo ikke alle ældre hunde der siger fra smiley

    Hvordan er din egen? smiley


  • #7   19. okt 2014 Lisa.. Jeg ville få noget hjælp af en, som har forstand på hunde... din hvalp er IKKE dominerende..

  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #8   19. okt 2014 Har godt læst den tråd men synes den handler mere om sundhed fremfor personlighed og er egentlig meget interesseret i hvordan andres OEB opfører sig smiley Har mødt nogle stykker med OEB som spørger rigtig meget ind til min hund da de ikke kender så meget til racen, for den ikke er så udbredt endnu. Og jeg kan jo kun fortælle hvordan min er.
    Selvfølgelig er der forskel men ligesom andre racer burde der være nogle fællestræk.

    Jeg kan dog ikke helt se problemet i det Lisa skriver om Dominans. Hunde dominerer ikke mennesker nej, men de dominerer da hinanden?

    De OEBer jeg har mødt er generalt dominerende overfor andre hunde. Min egen er også rigtig dominerende overfor de hunde han møder.
    Han er stædig. Han elsker vild leg - det bedste han ved er at slæbe rundt på grene så store som stammer. Jo tungere jo bedre.
    Han er utroligt menneskeglad, men ikke så glad for andre hunde. Han er nem at have løs fordi han holder sig til os. Han stikker ikke rigtig af, hvis han ser en anden hund for han vil meget hellere snakke med mennesker.
    Han er egentlig meget god til at lære selvom han umiddelbar virker som om han ikke fatter så meget.

    Jeg lavede da klart nogle fejl i hans opvækst, men den fejl jeg helst ville rette op på er den måde jeg socialiserede ham.
    Jeg lod ham lege med andre hunde alt for tit, og alt for mange hunde. Også på en gang. Jeg tror det er en af grgrundene til han er så ustyrlig overfor andre hunde.
    kunne jeg ændre det ville jeg have sørget for at han vidste at alle hunde ikke var legekammerater. Og jeg ville have sat playdates op i stedet for at gå i hundegården!


  • #9   19. okt 2014 Din hund er IKKE dominerende.... den kan være stresset... have dårlig adfærd... dominerende NEJ.

  • #10   19. okt 2014 Sakset fra Dyrekassen,.
    Det forklarer ganske godt, hvornår og hvorfor det er så vigtigt, at en hvalp socialiseres lige fra start på ALT muligt!

    Socialiseringsperioden
    Den vigtigste tid i en hunds liv er fra hvalpen er tre uger, og frem til den er cirka 16 uger. Alt hvad hvalpen lærer eller ikke lærer i denne periode, er altafgørende for, hvordan den senere bliver som voksen hund. I denne periode er hvalpens såkaldte indlæringsvindue åbent, og det er her hvalpen danner de grundlæggende erfaringer, den skal trække på resten af livet. I denne alder er hvalpen udstyret med en masse sund gåpåmod og nysgerrighed overfor omverdenen, men herefter lukker indlæringsvinduet igen stille og roligt, og hvalpen vil derefter gå ud i verden med mere tilbageholdenhed og forsigtighed end tidligere. Perioden er derfor aldersbetinget, og glipper du den, er skaden sket – ingen hund kan rejse tilbage i tiden og blive hvalp igen.
    De erfaringer hvalpen gør sig i socialiseringsperioden, kan hvalpen efterfølgende hente frem – også som voksen - og holde op mod de oplevelser den får senere i livet. Jo mere man har oplevet som lille, jo mere skal der til at skræmme en som stor. Det er derfor vigtigt med mange og overvejende gode oplevelser i socialiseringsperioden. Og husk at hvalpen lærer både godt og skidt lige godt i perioden. Får den en masse negative erfaringer, kan det have alvorlige konsekvenser for dens fremtidige personlighed og komme til udtryk via skyhed, tilbageholdenhed eller endda aggressiv adfærd.


    Hvalpens hjerne udvikles
    I perioden fra tre til 16 uger udvikler hvalpens hjerne sig og her dannes grundlaget for den voksne hunds hjerne. Når hvalpen er blot tre uger gammel, har hjernen allerede dannet det antal hjerneceller, som en voksen hund har brug for. Herefter er det kun antallet af forbindelser mellem cellerne, som skabes. Hvor mange nerveforbindelser, der bliver skabt, og hvordan de organiserer sig mellem hinanden, afhænger i høj grad af, hvor mange og hvilke oplevelser hvalpen får i sin socialiseringsperiode.
    Hvalpens hjerne udvikler sig fra cirka otte procent af voksenstørrelsen ved fødslen til cirka 80 procent ved 16 ugers alderen. De sidste 20 procent opnås, når hunden er et år gammelt. Hjernes massive udvikling i socialiseringsperioden siger en masse om, hvor meget der sker med din kommende hund i de første fire måneder, den lever, og hvorfor en mangelfuld socialisering – og dermed udvikling af hjernens nerveforbindelser - kan have alvorlige konsekvenser for hundens evne til at færdes i vores verden på længere sigt.


    Socialisering
    Socialiseringsperioden deles op i to kategorier, som du skal træne med din hvalp: socialisering og miljøtræning.

    Socialisering er den del, hvor hvalpen skal udvikle de sociale færdigheder, der er nødvendige for at fungere optimalt sammen med både andre hunde, andre dyrearter og mennesker. Hvalpen skal i perioden derfor møde andre hunde af forskellige racer, køn og alder – og alle skal være venlige hunde med et sundt hundesprog. Det er vigtigt, at hvalpen møder andre hunde jævnligt, og at møderne er positive for hvalpen. En unghund kan være hård ved en lille hvalp, og derfor skal du holde øje med hundene, når de leger og afbryde dem, hvis legen bliver for voldsom. Ellers får hvalpen dårlige erfaringer med andre hunde, og du kan risikere at lære den at slås. Mange ejere finder tryghed i at gå til hvalpetræning, hvor de bliver vejledt af en instruktør – også under leg.
    Hvalpen skal naturligvis også socialiseres på mennesker. Den skal have en masse positive oplevelser med så mange forskellige mennesker som muligt. Hvalpen skal lære, at mennesker kan være store eller små, sidde i kørestol, stå på skateboard, at de kan have skæg, bære turban eller solbriller, og at de kan have forskellig alder, alt fra små børn, til teenagere og ældre mennesker. Hvalpen forsynes på denne måde med et så alsidigt billede som muligt af, hvor forskelligt mennesker kan se ud og opføre sig. Skal hvalpen kunne omgås andre dyr såsom heste, får eller katte, skal den også vænnes til det i socialiseringsperioden.


  • #11   19. okt 2014 M .. nu er sundheden/mangel på samme et kæmpe problem for racen.. samt deres sind spænder alt for vidt... de burde være mere ens inde for samme race.

    OEB- tråden som er linket til er rigtig god, og masser af god info.



  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #13   19. okt 2014 Har godt læst tråden flere gange og ved desværre godt hvordan det står til med racen. Hånden på hjertet, jeg ville aldrig selv vælge den race. Jeg synes det der foregår med den er synd og skam. Havde heller ikke forventet en lang liste over "sådan er OEB" for det ER så svært at sige når avlen er som den er.
    Men nu står jeg bare med en OEB og har godt nok kæmpet en stor kamp for at lære racen at kende. Og det er svært.


    Men jeg har læst og læst og læst så meget som jeg kunne få fat i om hunde generalt, og jeg er virkelig nødt til at spørge alligevel; dominerer hunde ikke hunde?
    Jeg er som sagt udmærket godt klar over de ikke dominerer mennesker, men er det ikke noget andet hund og hund imellem?


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #15   19. okt 2014 Det er heller ikke så meget det jeg tænker på når jeg tænker dominans.

    Jeg har fx læst at når hunden står helt stift foran den anden hund og så lægger den ene pote på ryggen af den anden, så dominerer den?


  • #17   19. okt 2014 Hvad betyder det så når min hvalp humper andre hunde? Han kæmper for at komme øverst, om det er med hovedet, en pote over eller decideret humperi? Hvordan skal det ellers tolkes da? Nu er det jo mig der ser og oplever hunden mens det sker?
    Og jeg irettesætter det! Vil ikke have det


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #18   19. okt 2014 Lisa, det er nok lidt svært at sige uden at vide super meget om hunden, men min hund gjorde det fordi den var stresset.
    Tror det er den mest almindelige grund, men det kan også være pga usikkerhed. Min hund begyndte på det i en tidlig alder og var en pestilens overfor andre.

    Hvis jeg var dig ville jeg aftale playdates og så gå en tur sammen med den anden ejer og hund, uden hundene leger sammen. Nogle gange ville jeg lade dem dem lege sammem efter gåtur, andre gange ikke. smiley Og selvfølgelig altid fjerne hunden så snart den humper. Hvis han humper skal han vide at så stopper alt leg og sjov.


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #19   19. okt 2014 Det er i hvert fald det råd jeg har fået mange mange gange og tror det er en god ide smiley

  • #20   19. okt 2014 M - det er langt fra alle hunde han får lov at snakke med, og har så sent som i dag bare været på gåtur med hans onkel Loui. Der var ingenting. Men da vi så kom hjem og de fik lov at lege, gik der ikke længe før Elvis begyndte på humperiet. Jeg stopper ham i det selvfølgelig, for Loui gør det ikke. Men kan bare ikke forstå hvorfor det skulle være stres eller usikkerhed, da han ikke ellers er det??

  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #21   19. okt 2014 Min hund er heller ikke stresset generalt men han stresser omkring andre hunde. Han skal virkelig LÆRE at omgås andre hunde.

    Hvordan, er et godt spørgsmål og håber en med lidt mere erfaring kan svare dig på det smiley
    Vores adfærdsbehandler sagde vi skulle gøre som jeg skrev ovenover. Lade ham møde fremmede hunde, men uden leg. Kun gåture. Han skal lære at mødet med andre hunde foregår stille og roligt.


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #22   19. okt 2014 Selvom der ikke er en facitliste til OEB, så har jeg tit set OEB'er være som du beskriver din hvalp. Min egen var, og er, ligesådan. Meget voldsomme.

  • #23   19. okt 2014 Jeg aner intet om den race sorry TS.


    Men Lisa.. Min Lucky humpede andre (eller sine bamser) når han blev overtræt, for så begyndte han at stresse. Så her hjalp det simpelthen at fjerne ham fra det, og så give ham time out hvor vi bare slappede helt af.. Det endte altid med at han faldt i søvn, og så var der ingenting når han vågnede igen..

    Så når din hvalp begynder at humpe, så prøv at fjerne ham, og så sæt dig et stille sted hvor din hund er tryg og kan slappe af og så bare nus ham ligeså stille, og se om han ikke falder til ro og evt i søvn. smiley


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #24   19. okt 2014 Jeg synes ovenstående lyder meget fornuftigt faktisk, har ikke selv tænkt på det før.


  • #25   19. okt 2014 Det var i hvert fald sådan det var for Lucky..

    Jeg fik også at vide han var dominant, da jeg var til chihuahua træf med ham, fordi han humpede en anden hvalp efter lang tids leg.. Jeg vidste heldigvis noget andet, så jeg tog ham op og rigtig nok gik der maks 1 minut så sov han smiley
    Han var så også endnu nemmere at se det på inden, for når han blev træt, begyndte han at blive våd under øjnene. så jeg kunne heldigvis tit nå at stoppe det inden det kammede over.

    men ved Lucky var det så også både andre hunde og hans bamser. Og det kunne godt komme uden at vi nødvendigvis var meget igang eller vilde med ham, men når han ikke selv kunne finde ro nok til at sove når han var træt, gjorde han det og så kom jeg selvfølgelig og hjalp ham. smiley

    Han gør det stadig selvom han snart er 2 år, hvis han stresser lidt for meget op om aftenen ved sengetid.. Det er sjældent det sker, men det hjælper stadig at få ham til at falde til ro. smiley


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #26   19. okt 2014 Nogle gange virker det som om min hund ikke kan indse at han faktisk er rigtig træt.
    Hvis han har lavet rigtig meget en dag kan han alligevel finde på at humpe mig om aftenen. Forleden aften prøvede jeg det stik modsatte af hvad jeg normalt gør; jeg bad ham dække ved siden af sengen, og så sad jeg i sengen og lod hånden køre fra hans mundvige og ned af siden i 10 minutter. Han faldt hurtigt til ro og kort efter sov han tungt.


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #27   19. okt 2014 Jeg tænker lidt Lisa, at din hund er jo ikke særlig gammel så han bliver hurtigt træt. Så måske hans humping har noget med det at gøre.
    Jeg kan se på min hund når han bliver træt fordi han begynder at blinke med øjnene (misse med øjnene) og får trætte hængende øjne. Prøv at se hvordan din hvalp reagerer i situationen. Altså de små ting ved hans kropssprog.


  • #29   19. okt 2014 Han humper IKKE mennesker. Overhovedet! Heller ikke børn. Han humper KUN andre hunde han leger med. der er kun to han ikke har gjort det på, og de har tydeligt sagt fra når han bare har ville lægge poten over dem.
    Jeg tror ikke det har noget med træthed at gøre, for der er ingenting herhjemme om aftenen? Så søger han bare hen i hans kurv eller lægger sig til rette i sofaen.


  • #30   19. okt 2014 Maiken - du behøver så absolut ikke blive spydig! Vi er vel herinde for at dele erfaringer og lære? Så bevares at jeg er så dårligt oplyst!

  • #31   19. okt 2014 Lisa, lucky gør det heller ikke på mennesker.. Og han gjorde det heller ikke altid bare fordi han var træt.. Men fordi han blev overtræt og opkørt og dermed begyndte at stresse..

    Det lyder som om din hund kommer i en situation som den ikke kan overskue mere. Det er derfor den gør det.. Det er jo kun dejligt hvis han kan finde ro normalt. Men han skal have hjælp til at falde til ro og komme væk fra situationen når han begynder på det der. DET ER IKKE DOMINANS!
    Det er altså hårdt for en lille hvalp at skulle lege, og hvis han ikke selv kan stoppe igen, bliver han træt..


  • #33   19. okt 2014 For at svare på spørgsmålet, så var Asta rigtig kærlig over for sine mennesker. Fremmede gad hun ikke og ofte var hun bange for dem. Det på trods af at hun blev socialiseret på alle leder og kanter.

    Hun var generelt meget usikker.

    Hun havde det svært med andre hunde, og var sådan set ligeglad med køn.


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #34   19. okt 2014 Lisa ringer vel til opdrætter af samme grund som hun spørger herinde: for at blive klogere og få råd smiley

    Ingen vidste alt i starten. Man er ikke en "dårlig" hundeejer fordi man tror nogle bestemte ting, man er (i mine øjne) en dårlig hundeejer hvis man ikke spørger om råd og prøver at blive klogere. smiley


  • #36   19. okt 2014 Hvis en hvalp er påfaldende doven, så tænker jeg hjertefejl...

  • #37   19. okt 2014 Hmmm ... Tja måske i har ret. Han gør det ikke ved min mors gamle labber som på ingen måder leger voldsomt. Vi vil gå en masse korte ture med andre hunde, og så vil jeg se om det hjælper at fjerne ham fra situationen når det sker smiley vil bare hjælpe ham bedst muligt jo smiley vil lige læse artiklen, Maiken smiley
    Avler har sagt jeg skal stoppe ham i det smiley


  • #38   19. okt 2014 Jeg vil anbefale at du stopper ham inden han gør det.

  • #39   19. okt 2014 Yes! Tak smiley selvfølgelig, inden smiley

  • #40   23. okt 2014 Nu har jeg ikke læst alle de andre kommentarer smiley

    Men vi har selv to OEB'er - der er vidt forskellige!

    De er begge enormt kærlige og behagsyge (meeeen man er vel bulldog, og tager tid at træne lydighed smiley )

    Arnold har tænd/sluk knap, og han elsker at sove..
    Amiee derimod er mega hyper og skal løbe rundt, lege og slåsse med Arnold smiley

    Det har meget at gøre med hvilke linjer hundene er ud af, og derfor mener jeg det er vigtigt at "studere" inden man vælger sig en OEB.. Så man har en fornemmelse af hvad man får hjem..


  • #41   23. okt 2014 Jeg har simpelthen ikke noget negativt at sige..
    Dejlige kærlige hunde..

    Jo, de kan være svære at træne - men det kommer på et eller andet tidspunkt


  • #42   7. jan 2019 Jeg har et plejebarn af en old englis bulldog .der er blevet så sød og veltrænet jeg låner hende en gang mellem hun går altid uden snor inde på Frb .og hun lystre mig .jeg har lært hvilke hunde hun ikke kan med og når der er optræk til ballade .og jeg stopper hende inden ber hende om at sætte sig hver gang vi ser en anden hun og lade hende Bente til jeg siger Goo ..jeg låner hende kun .en gang imellem ..mødte en hunde ejer der var meget overrasket over jeg faktisk havde styr på hende ..jeg er opmærksom på hende og irettesætter hende og lader hende vide at hun skal lystre mig når vi møder andre hunde ..og hun har lært at gå på vejene og ikke løbe over vejen og hun venter ved alle lyskryds ind til jeg kommer og stiller mig .først når jeg giver tegn til at krydse gør hun det .men det kræver jeg er opmærksom på hende og andre hunde .hun er meget interesseret i mad og hunde i. hvergang vi ser en hund får hun kommandoen i.enten et lille pist eller stop .eller hendes navn .og skal hun hurtig lystre .er det sæt dig .og vis hun ikke sætter sig viser jeg hende hvad jeg mener og holder fast i det . Og stopper først når hun sider .bagefter går jeg lidt væk og hele tiden holder jeg hende fast med setmmen eller blikket ...jeg kan gå hende til hunden hun er interesseret i og spørge om vi må hilse ..jeg giver hende masser af kærlighed og gode berøringer bløde kærtegn godbidder og altid sød ved hende .hun ved at det altid føles godt ..hun stoler på mig ..jeg er altid den samme bliver ikke pludselig mærkelig og skifter . gode ture rundt om på Frederiksberg jeg træner hende i at blive sidende ned imens jeg går fra hende ..når hun virker lidt og modvillig for at hun skal vide jeg bestemmer ..enten er hun extrodinær god hund ..jeg holder meget af hende hun er stærk og en bandit hun elsker at lege vildt med de hunde der kan klare hun er stærk ..og små hunde gider hun ikke mere da hun ved de ikke leget lige som hende .hun er 2 år .og har efter hånden lært hvem man kan lege med .vi har lege daths men lære hele tiden nye hunde at kende ..

  • #43   7. jan 2019

    profilbillede
Kommentér på:
Kendskab til Old English Bulldog

Annonce