{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.736 visninger | Oprettet:

Sophie-Amalie K
Sophie-Amalie K
Tilmeldt:
24. feb 2014
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7

Rottweiler {{forumTopicSubject}}

Hej kloge mennesker smiley

Min kæreste og jeg har i er stykke tid snakket om at anskaffe os en hund. Vi er er begge enige om at vi godt kunne tænke os en rottweiler, men da vi gerne vil være på den sikre side, vil jeg nu spørge nogle til råds, som evt. Har lidt mere forstand, end vi har.

Hvor, hvordan og hvorlederes finder vi den rette hund?
Har i nogle bud på kenneler, eller lign?
Og hvad med hensyn til pris?

Vi vil meget gerne følge med fra den bliver født, så vi ved 100% hvad det er for en hund vi går ind til.

Vi er et aktivt par og ungt par, som bor i hus med have.
Håber at nogle kan svare på hvor vi finder vores forhåbentlige fremtidig hund smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Rottweiler
  • #1   24. feb 2014 Der er faktisk et rigtig fint kuld til salg herinde med DKK stamtavle og prisen ligger på omkring 10.000 kr, det er en rigtig god ide at købe med tavle da de er på Obs listen og ved tavle er forældre tjekket for sygdomme og mentaltestet. Rottweilerklubben gør rigtig meget for medlemmerne. Hvor er i fra, hvis i vil besøge kenneler i nærheden?


  • #3   24. feb 2014 I skal tage kontakt til nogle af os opdrætter af Rottweiler og komme ud og se vores hunde og høre lidt om hvad vi kan tilbyde jer som ny ejer og køber af en Rottweiler
    så kan i selv bedømme hvor og hvordan i ønsker jeres hvalp skal være fra


  • #4   24. feb 2014 vom Hause Desteny har to kuld i foråret som dælme ser lækre ud smiley http://www.vomhausedesteny.com/ ... super at i vil følge forløbet tæt - så kan hunden også vælge jer, hvilket personligt har betydet virkelig meget for vores valg... Så gør det jo ikke noget at finde en kennel i nærheden smiley og ja, vælg én med pæn tavle, mentaltestede forældre, og med sind efter hvad i ønsker (brugs/udstilling).. Hellere give de tusinde ekstra for en sund hund.. HD/AD scoren er vigtig, men desværre ikke 100 % forudsigende..

    Åh en spændende tid i har i møde!!! Håber i finder en dejlig hvalp smiley


  • #5   24. feb 2014 i skal lige være opmærksom på at det kan gid problemer med hunde der har de store a Tybiesk hover da de kan blive dømt ned på udstillinger ,det er kun i øst lande de får en noget med hjem på

  • #6   24. feb 2014 Jeg går ud fra at hunde og hesteopdræt, ikke ligge så langt fra hinanden i den forstand, at det er vigtigt at de kommer ordenligt til verden og har god menneskelig kontakt og det smiley vi er fra Roskilde, så kender i evt. Til den i havdrup, Tølløse eller hedehusene?
    Og ja karoline, har det også sådan. Vil gerne have at hunden er med til at vælge os. Jeg ville alligevel ikke kunne vælge mellem alle de guldklumper! Jeg ville sikkert bare tage dem alle smiley Ej, jeg ser helst at vi ikke kun vil have den, men at den også vil med os hjem smiley


  • #7   24. feb 2014 Den der med at lade hvalpen vælge holder sjældent -typisk afhænger det jo altså af hvilken hvalp der lige er frisk og veludhvilet og "klar til kamp" når man er der -det kunne være en hvilken som helst af de andr ei kuldet der var kommet hen til en, hvis man var kommet 2 timer senere smiley

    I øvrigt hjælper mange opdrættere gerne med at få valgt den hvalp i kuldet der passer bedst til ens ønsker...


  • #8   24. feb 2014 Jeg synes så ikke beliggenhed har så meget at sige, men måske har jeg bare været heldig smiley

    Jeg fik billeder hver uge af Fadia, jeg hørte om hver gang der skete noget i udviklingen, jeg besøgte hende 2 gange inden jeg fik hende hjem smiley
    Og det trods at opdrætter bor i Jylland og jeg i Nordsjælland smiley

    Jeg vil nu ikke mene at det er hverken køber eller hvalp, der skal stå for valget som sådan.. Man har selvfølgelig også ret til sin mening, og yndlingshvalp, men med en race som rotten synes jeg det er langt vigtigere, at opdrætter får hvalpetestet kuldet, og ud fra det sat det rette par sammen mellem hvalp og køber smiley

    Men ja som skrevet mange gange i tråden..
    Ud og besøg opdrættere, find ud af hvad I vil med jeres kommende hund i forhold til træning, udstillinger o.s.v.. Find ud af hvilke krav I har til en kommende hund i form af stamtavlen og dermed linjerne bag hundene..

    Med en stamtavle har I alle muligheder for at få en god hund, i og med at mentaltest HD/AD fotos o.s.v ligger som avlskrav herhjemme på racen smiley


  • #9   24. feb 2014 Ligger alle rottweilere til omkring 10.000? Vi har ikke tænkt os at skulle på udstilling ovs. Så afstamning har ikke nogen betydning for os. Vi ønsker at få en sund og rask hund, som vi kan træne, lege og hygge os med.

  • #10   24. feb 2014 Sophie -og afstamningen ER netop en væsentlig del af det at få en sund og rask hund smiley

    uanset hvad man skal bruge hunden til, ønsker vi jo alle at den er sund. Og de bedste odds for at undgå f.eks. HD, AD mm er at vælge hvalpe ud af en afstamning der ikke har disse sygdomme. Derfor er afstamning ikke uvæsentlig, selvom det "bare" er en familiehund man vil have.
    -tavlen i sig selv er dog ikke garanti. Det er vigtigt at man faktisk undersøger hvad der gemmer sig i den og ikke bare regner med at så længe man har tavlen så er alt fint


  • #11   24. feb 2014 og så er rotten jo på OBS-listen. Ved at vælge med DKK-tavle er du sikret at forældrene er mental-testet. Det er nok ikke et dårligt skridt i forhold til at undgå at racen forbydes på sigt.

  • #12   24. feb 2014 Sophie...
    Må jeg spørge hvor meget I kender til rotten som race?

    Afstamningen er jo langt fra kun noget man skal bruge i forhold til udstillinger..
    Det er noget du skal bruge, for at sikre at du giver din kommende hvalp bedst mulige vilkår for at være sund og rask, i både krop og sind..

    Uden en tavle, har du ingen som helst mulighed for at vide, hvad der ligger bag forældre dyrene.. Og hvad der ligger længere ude i linjerne..

    Er I klar på at måske ende med en hund, der ligger noget drift bag, som dermed kræver en stor mundfuld af træning o.s.v for at blive en god hund?

    Er I klar på at stå med en hund med svær HD/AD fordi forældrene og hundene længere ude, ikke er tjekket for dette, og måske ikke viser tegn på at have dårlige hofter?



  • #13   24. feb 2014 Jeg så bare nogle hvalpe der var til salg, hvor stamtavle ikke fulgte med, med begge forældre havde stamtavle og var testet ovs. Så det var mere det, som var min pointe smiley og ja. Vi er forberedte og villige til gå til hundetræning med vores hund smiley

  • #14   24. feb 2014 Nu er Rotten jo en ret stor mundfuld for de fleste... så jeg ville se om komme ud til forskellige avlere.. udstillinger og så se hundene og tale med deres ejere.

    Stamtavlen har i bund og grund ikke det store at gøre med udstilling... det sikre dig på bedste måde i at få en sund og rask hund.. både fysisk og mentalt.

    Når det kommer til Rotten, så ville jeg helt bestemt betale det den koster med stamtavle... købsprisen bliver aldrig det dyreste.... det at have hund er dyrt.


  • #15   24. feb 2014 Sophie..
    Hvis begge forældre var med tavle, hvorfor var der så ikke tavle på hvalpene?
    Der er ALTID en grund, og som regel er det en vigtig grund..

    Du svarede ikke på, hvad du/I kender til racen? smiley


  • #16   24. feb 2014 Ja, det havde jeg faktisk ikke tænkt over smiley ved faktisk ikke hvorfor det ikke var på dem. Men ja, vi kender godt racen. Vi kender flere som har dem smiley

  • #17   24. feb 2014 Lige Rotten ville jeg aldrig turde købe uden DKK tavle. Jeg har set alt for mange ustabille Rotter til at tage den chance. Derudover er Rotten på OBS listen. I har oven i købet en alder hvor i måske om nogle år tænker i børn. En ustabil Rotte og børn... jeg gyser.

  • #18   24. feb 2014 Hvis begge forældre har tavle, men hvalpene ikke har, så skylde det typsik at avler enten ikke fandt det vigtigt at teste sine avlsdyr for relevante lidelser, eller at de fik dem testet med for dårligt resultat -ingen af delene siger ret meget positivt om avler.

    Skulle jeg have hund uden tavle, ville jeg foretrække et godt gammeldags gadekryds fremfor en renracet uden tavle -simpelthen fordi der gerne af en grund til at man avler uden, når nu forældrene ER renracede


  • #19   25. feb 2014 Ja, det giver egentlig meget god mening! Så må vi se os om efter en fin DKK tavle smiley

  • #20   25. feb 2014 Der står at grunden tilbage de ikke har nogen tavle, er fordi at de kun avler som hobby. Begge forældre har dansk tavle og alle forfædre har god AAog HD status?

    Burde der så stadig være "noget galt" med hvalpene?


  • #21   25. feb 2014 Til at smiley

  • #22   25. feb 2014 Tja. Hvis du ser på prisen for hvalpene kontra den pris de kunne have fået. Gang forskellen med antal hvalpe, og spørg så dig selv om nogen ville sig nej tak til den fortjeneste bare fordi.... Jeg tvivler. Der er altid en grund, og det er sjældent den sande sælger giver.

  • #23   25. feb 2014 Hvad med mentaltest... ret vigtigt lige netop ved denne race.

    Hvad med AD og HD længere tilbage i "familien"??


  • #24   25. feb 2014 Jamen hvorfor er hundene ikke godkendt til avl?
    Jeg tror ikke på at man avler uden tavle, hvis hundene er avlskåret smiley


  • #25   25. feb 2014 LANGT de fleste opdrættere avler kun som hobby -det er meget få der har det som erhverv (og de der har skal man i reglen holde sig fra), så det er et ret dårligt argument for ikke at lave tavle på hvalpene.

    Og at forfædrene er testet er self et plus, men ikke en garanti for at avlsdyrene er i orden -de skal osse være testet for relevante arvelige lidelser, og mon ikke det er der skoen trykker? man har ikke gidet ofre de par tusinde det koster at få lavet røntgen og en mentaltest af hundene... eller osse har man ikke vidst tilstrækkeligt om det. Begge dele ville få mig til at vælge den avler fra


  • #26   25. feb 2014 ellers kan det være de ikke blev god kendt på Mand taltesten bare det de er skud ræd er nok til de ikke består

  • #27   25. feb 2014 Laika..
    Jamen det er jo ikke ønskeligt for racen, så ergo er det vel fair nok?
    Ellers kunne man jo også ligeså godt avle på hunde med farvefejl f.eks smiley

    Jeg mener nu at man har en ønskeprofil på racerne af en grund, og en hund der ikke kan godkendes ud fra dem, bør ikke være i vores avl.
    Der er masser af genmatriale i racen både i DK og i udlandet, så hvorfor avle på eksemplarer som ikke kan godkendes? smiley


  • #28   26. feb 2014 Henriette Rotte Mor det har du rat i, det er jo ikke alle der tænker sådan mange gange er det penge det drejer sig om ,de fortæller bare ikke hvorfor de laver hvalpe uden tavler ,

  • #29   26. feb 2014 Laika..
    Vi er helt enige, synes dælme det er en skam!


  • #30   26. feb 2014 håber bare at opdrætter af Rottweiler lige tage og tænker sig om en gang mere hvem de sælger til og gør brug af det med den bod så stor at dem der køber hvalp ikke laver de nummer med at hvalpe uden tavle,

  • Michael J
    Michael J Tilmeldt:
    sep 2008

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 6
    #31   2. mar 2014 Hej TS,

    Jeg er selv den glade ejer af to skønne rotter, og selvom det er en krævende race så ville jeg ikke bytte for noget i verden:-)

    Hvis I ønsker at købe hos gode og seriøse mennesker så kig på Stensby.dk, de har lige fået et kuld hvalpe og der bliver hvalpene opdrættet og socialiseret efter alle kunstens regler. Jeg er sikker på I ikke vil fortryde det:-)

    Hilsen
    Michael


Kommentér på:
Rottweiler

Annonce