{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.664 visninger | Oprettet:

Udstilling - Salg af hund? {{forumTopicSubject}}

Som de fleste ved så har jeg jo Meeko, en fin shetland sheepdog dreng på snart 1 år (:

Jeg købte Meeko med tanke på udstilling og måske avl alt efter alle de ting som nu skal tages i betragtning der.
- Men sagen blev jo så at Meeko har det man kalder svære sorte aftegn og har derfor en uønsket pelsfarve, og bliver dermed aldrig noget stort indenfor udstilling tænker jeg.

Det skal hertil siges jeg elsker ham højt alligevel, og at han er smuk i mine øjne.

Men hver gang jeg taler med meget udstillingsprægede mennesker, så får jeg rådet om at sælge ham og købe en der er mere egnet, og første gang jeg fik det råd overvejde jeg det kort, men blev hurtig enig med mig selv om at jeg elsker ham for højt til bare at gøre dette. Desuden er jeg jo ung og har hele livet foran mig til at nå de ting jeg gerne vil.

Det eneste jeg er mega skuffet over er at opdrætter ikke vejledte mig bedre og at jeg ikke lyttede til de folk der kendte til stedet.

Hvorfor er det den sætning nogle folk altid kommer med? Er det så nemt for nogle bare at gøre dette?

Jeg skal aldrig af med Meeko, han er min vuf og jeg elsker ham med alt det han er smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Udstilling - Salg af hund?
  • #1   13. jan 2014 Nogle mennesker køber hund kun med udstilling, eller avl for øje. Så de vil jo gå efter noget de kan bruge til det, og det bør man hvis det er det man ønsker med sin hund smiley

    Men at sælge ham nu kan jeg godt forstå at du ikke vil, det vil da også være alt for dumt smiley


  • #2   13. jan 2014 Jeg ved jo ikke om det er sådan det forholder sig, men kan det tænkes at de siger sådan fordi du "beklager" dig over at han har en uønsket farve og er ved at være trætte af at høre på det ?

    Og mht råd og vejledning herinde...
    Nogle gange har de stride ****** altså ret.. Og nogle gange siger de ting der er lidt øv at få at vide, men som i sidste ende faktisk er en hjælp.


  • #3   13. jan 2014 Jeg kan godt forstå man vælger at omplacere, hvis man har flere hunde og dermed begrænset plads, og så nyeste hund viser sig at have fejl. den tager jo pladsen for en anden hund.
    jeg kunne ikke selv sælge en hund med skønhedsfejl. der skulle graverende fejl til, før jeg kunne returnere.


  • #4   13. jan 2014 Ib - årh det ved jeg ikke. Jeg føler ikke selv jeg brokker mig over ham. For det meste kommer det i en sammenhæng af de spørger hvor og hvorfor jeg har købt ham - jeg fortæller det inkluderet i at jeg så siger jeg havde håbet på udstilling men at det nok ikke bliver til meget andet end at få ham avlsgodkendt, fordi at han jo har en uønsket farve og dertil siger de tit hvorfor jeg så ikke omplaceret eller lignende .

    Jeg ved ikke, har snakket med nogle kompetente opdrættere som mener man sagtens kan bruge ham i avl trods hans skønhedsfejl, så længe alt det andet fungere, det handler jo om at opveje det hos tæven så.

    Men det ikke noget jeg har taget vild stilling til endnu. Har da en lille drøm om at få et afkom fra ham fordi jeg synes hans personlig bliver bedre og bedre (: men kunne ikke drømme om at lave andet end DKK hvalpe HVIS det endelig skulle komme op og vende.

    Malene - forstår hvad du mener (:


  • #5   13. jan 2014 Jeg kan se hvorfor man som opdrætter vælger at gå af med den nyeste, hvis en fejl "opstår".. Vi har selv været omkring tanken, og siger det til os selv hver dag - for vi har interesse i avlen og udstilling, og så duer det ikke at vi har en/to tæver, der hverken kan gå på udstilling eller i avlen.. Men at gå fra tanken til realitet - Der er lang vej.. For vi er også "bare almindelige mennesker" der elsker vores hunde ekstremt højt, og der skal ske noget alvorligt før vi vil gå af med dem - altså mere end en skønhedsfejl!

    Men som sagt, som opdrættere har tanken været der.. Som almindelige hundeejere kunne det aldrig falde os ind..


  • #6   13. jan 2014 Jeg købte en gang en hund med stamtavle hvor det viste sig at den ene sten ikke ville falde ned Jeg kontagtede opdrætter og fik den besked at hun gerne ville tage ham tilbage og jeg så kunne få en anden men nej det kunne jeg ikke for man forelsker sig da i sin lille ny hvalp

  • #8   13. jan 2014 Anya Okay.
    Det kan sagtens være jeg husker forkert, men er / har han ikke været noget nervøst anlagt ? Og med noget på øjnene og "forkert" farve ?
    Jeg ville ikke lade ham indgå i avl, men det kræver selvfølgelig også at der er en tæveejer, der ønsker at bruge ham.

    Jeg er ikke i tvivl om at du er glad for ham og at han i dine øjne er den bedste hund i verden.. men derfra og så til at være egnet avlsmateriale, der er altså et stykke vej smiley


  • #10   13. jan 2014 Det jeg synes er øv for dit vedkommende er, at opdrætter ikke har vejledt dig bedre.
    Selvfølgelig skal man selv sætte sig ind i racestandarden, men når man er ny i en race, er det altså ikke alt man har styr på og så burde opdrætter hjælpe.

    Jeg ville aldrig selv skille mig af med en ikke udstillingsegnet hund, men udstilling her er også kun en hobby, det at hunden passer i familien er vigtigst.

    Forstår godt at man kan sælge en hund, der ikke lever op til de krav man har, hvad enten det er eksteriør, brugsegenskaber eller andet, men det skal gøres med omtanke.

    Til gengæld forstår jeg så ikke, at man køber en hvalp, hvis hovedformålet med anskaffelsen er avl/udstilling. Det er umuligt at spå om en 8-9 ugers hvalp, vil udvikle sig som ønsket, meget kan gå galt undervejs.
    Selvfølgelig er sandsynligheden størst, hvis hvalpen er efter forældre, der har de ønskede kvaliteter, men det er jo ikke givet, at afkommet bliver som forventet.

    Skulle jeg have en hund, hvor hovedformålet var avl/udstilling, ville jeg købe en unghund/voksen hund, hvor man med garanti kan vurdere hundens kvaliteter/mangler. Prisen vil med stor sandsynlighed være højere end hvalpeprisen, men så er man også sikker på, at hunden har de kvaliteter som ønskes.


  • #11   13. jan 2014 Maiken - så du mener simpelthen at fordi han er cea bærer og blå så må han ikke avles på? Blå er faktisk en godkendt farve. Cea avler stort set ALLE på indenfor shelties. Bare kig på hvalpelisten.

    Ja det er min egen skyld at han har cea, fordi jeg var naiv og troede på det opdrætter sagde til mig omkring denne sygdom. - Hertil skal dog siges jeg hellere vil have end hund med cea end HD for så længe det "kun" er crd formen så får han aldrig nogle mén af det.

    Ønsket om udstilling var der inden jeg fik ham og man kan squ godt udstille en hund og nå til langt selvom den har crd. Ønsket om avl er ikke alfa omega, kunne bare være fedt med en hvalp der var mere farvekorrekt og havde hans sind også.

    Ved virkelig ikke hvorfor du antager at jeg vil skille mig af med ham når det står sort på hvidt at det vil jeg netop IKKE. - Men det valgte du måske at overse?


    Ib - Hmm, jeg ville ikke kalde ham nervøst anlagt. Det kommer an på hvad man lægger i ordet. Han har været ude for nogle mindre heldige ting som gør han ikke er så tillidsfuld lige med det samme, men jeg ville ikke kalde ham nervøs som det er pt. Men jo han har CRD, som er en øjensygdom uden mén også er han en smule for sort ifølge standarden.

    Og inden folk prikker mere til mig for det med CRD, så er det altså IKKE hvad jeg taler om nu, for det er ikke relevant i forhold til udstilling og man kan altså godt udstille uden at avle, som var min første antaget plan da jeg ikke synes man kan sige man vil avle på noget før de er voksne.


  • #13   13. jan 2014 Maiken - For fremtiden så bliv ude af mine tråde. Du VIL hakke på mig, det er lige meget hvad jeg siger så læser du det ikke men høvler mig ned for noget andet eller det samme igen.

    Jeg har ingen steder skrevet at jeg SKAL avle, ej heller at Meeko var købt til det. Ville jeg avle havde jeg købt en tæve.

    MEN, man kan squ godt udstille alligevel og det er dét tråden går på. Lidt belastende at du kører det over på avl konstant.

    Fint at du ikke kan lide mig men så hop da min tråd over.

    Denne tråd omhandler det at omplacere en hund fordi den ikke egner sig til det man havde tænkt sig med den. I dette tilfælde udstilling, men i princippet kunne der have stået agility, rally eller andet.

    Alle ting om avl gider jeg IKKE svare mere på nu. Jeg har ikke en plan om at skulle avle i nogen nær fremtid og har i øvrigt aldrig haft det. Jeg skrev kun jeg synes det kunne være sjovt at få et afkom fra ham, men den tanke har jeg os haft om de 3 shelties hos mine forældre og de har sjovt nok aldrig fået hvalpe heller.

    Det må squ da være tilladt at tænke noget kunne være sjovt/rart uden at blive anklaget for at ville avle på en "syg" hund.


  • #14   13. jan 2014 Da jeg har hund på hygge / hobbyplan, så ville jeg aldrig skille mig af med en hund fordi den ikke er perfekt til udstilling / agility / IPO / spor / flyball mv.

    Jeg KUNNE måske finde på at omplacere, hvis hunden ikke egner sig som familiehund og kan udgøre en risiko for mit barn ( der i øvrigt opdrages til at behandle hunden ordentligt og ikke lades alene med hunden )

    Hvis jeg havde hund på et professionelt plan, som feks narkohund, ja så ville jeg skille mig af med den, hvis den ikke kunne bruges til jobbet


  • #15   13. jan 2014 Maiken - Hvorfor er det sværere at udstille en merle ?

    Hører det samme hos whipperne om de sort/hvide, men sandheden er nok nærmere hos whipperne, at betragtes en farve som svær at udstille, er det ikke farven den er gal med, men hundens øvrige kvaliteter.


    Selvfølgelig ses det, at en dommer foretrækker en bestemt farve, men i sidste ende går det vist lige op, da man næste gang kan rende ind i en med en anden yndlingsfarve.


  • #17   13. jan 2014 Maiken - Er det ikke fordi den sort/hvide er mest almindelig og der derfor er flere højt præmierede i den farve.
    Der ligger en merle i top 3 for sidste år (har bemærket den, da den er fra samme kennel som Alfas far).

    Jeg tror adrig, der har været en sort/hvid whippet champ herhjemme, men det hænger klart sammen med antal og kvalitet.

    Hos whipperne hedder det sig, at man har størst chance med en particolour i farverne hvid/brindle, det er så også dem, der er flest af smiley


  • #19   13. jan 2014 Maiken - Det er det.
    Om den kan arbejde ved jeg ikke, men det er en smuk hund, der kan flytte sine ben smiley


  • #20   13. jan 2014 Glemte lige, der er ingen, der skal spørge mig, hvor mange penge jeg har brugt på, at gøre Ghini til DKCH smiley Når konkurrencen er stor, er det svært.

  • #21   13. jan 2014 Hos sheltien er det så i øvrigt ikke sværere at nå op med en merle. Jeg kender en der har en merle som er multi champion og han er også rimelig sort af en blå i hvert fald i forhold til de blege man tit ser.

    Jeg tror det er det samme med merle som med zobel, det kommer an på dommerens præference af nuance indenfor farven.

    Maiken - Forstår i øvrigt ikke du er så hurtig til at dømme mig til alverdens dårlige ting, når du ikke selv bryder dig om at blive dømt og sådan.


  • #23   13. jan 2014 Ejer af - Uhm jeg har nu aldrig hørt om at merle og CEA hører sammen (:

    Men han HAR cea, den form der hedder CRD og ikke medføre nogle mén eller noget.

    Min Opdrætter bildte mig desværre ind da jeg begyndte at komme derude at cea-crd er godartet og at det derfor ingen indflydelse har og videre i den smøre.
    - Da jeg altid har lært at det først hedder sygdom når der er symptomer eller at det er noget som gør skidt, hvilket altid har været logisk i mine øre så troede jeg på hende, og set i bagspejlet var det nok ikke det smarteste at gøre (:


  • #24   13. jan 2014 Hej anya smiley

    Nej jeg ville aldrig kunne skille sig af med en hund fordi de f.eks ikke har det store talent indenfor agility.

    watson bliver aldrig den hurtigste, men vi nyder begge at starte, og han bliver bedre og bedre. Tyson derimod har været et talent fra start. Men sædan er alle hunde jo forskellige.

    watson har også crd i mild grad, men kunne aldrig finde på at avle på ham, ej heller med en god tæve.

    tyson er øjenlyst fri hd tjekket og alt der hører til. Han er dru. Mange folk fatter ikke jeg har købt dru. Men den kennel gpr så meget op i sundhed og avler kun på gode og frie dyr. DET vil jeg gerne støtte.

    Men det er svært anya. Hvad tænker du omkring det? Det er jo din hund :-):-)

    Knus


  • #25   13. jan 2014 Mener hvad du tænker dine ønsker er med ham for fremtiden? smiley det jeg mente.

  • #27   13. jan 2014 Jeg synes det er forkert at sige du ikke vil nå langt med ham på udstillinger pga hans farve.

    Jeg har en blenheim cavalier, der skal farven være fordelt 50/50 brun/hvid med symetrisk maske, jeg købte en overtegnet (for brun) han hund med en stor smudge (brun plet i hoved) og valgte at bruge ham til udstilling alligevel, min hun er super godt bygget, den er harmonisk at se på og bevæger sig som en drøm, og det kan dommerne godt se, og i sidste ende er det altså konstruktion før farve.

    Min Bazil er nu 2½ år, han er Tysk juniorchampion, VDH Juniorchampion og jeg satser stærkt på at gøre ham færdig som Champion i Tyskland til sommer, når vores år er gået dernede.

    Jeg fik også afvide af rigtig mange at jeg ville aldrig vinde noget med ham og jeg ville aldrig opleve at blive BIR eller lign med ham, men nu har jeg stået som BIR hvalp i Fredericia og som voksen BIR i Bremen sidste år, så buhu til dem, man kan hvad man vil.

    Så hvis din hun er velbygget og kan bevæge sig, så skal du bare lære at vise den 100 % så har den samme muligheder som alle andre.

    Jeg har taget flere handler kurser, og ingen kan sige til mig i dag at jeg ikke kan vise min hund, for han stråler i ringen smiley


  • #28   13. jan 2014 Mette - ja hehe ..
    - Altså pt er mine tanker med ham at begynde at træne regelmæssigt med ham så vi får det sidste lydighed på plads, og derefter noget agility. Han elsker at løbe så tror han vil synes det sjovt. Derudover er min plan at udstille ham i Roskilde, fordi jeg har lovet min mor det og derefter i Køge fordi det er en specialiseret sheltie dommer og jeg vil gerne vide hvad sådan en tænker om ham.

    Ejer af - Det går nok. Jeg er heller ikke altid bedst til at formulere mig xD

    Nadja - Det lyder da godt, super at høre det kan lade sig gøre (: Nu ved jeg ikke så meget om din race, men jeg tror problematikken i sheltien ligger i at der er farver som er fortrukket af langt flere, som zobel og kan da godt se det havde været nemmere med sådan en.

    Nemmere, specielt fordi jeg oplevede at blive virkelig skuffet over Meeko's kritik da han kun fik VG, men det os fordi han blev dømt som værende tricolour, og det er han altså ikke.

    Jeg ved godt at jeg synes det kunne være super hyggeligt at lave hvalpe på ham, men lige pt så er det ikke noget jeg overvejer, fordi han jo netop har cea. Selvom den er uden mén og sådan, så synes jeg bare kun det er noget man gør hvis alt andet viirkelig spiller på hunden. Og det ved jeg jo ikke om det gør endnu, han har endnu ikke fuld pels eller fuld personlighed (:

    Jeg synes bare det skuffende fordi jeg jo netop gav SÅ mange penge for ham for at kunne udstille, men det altså ikke sjovt at udstille hvis man aldrig får lov at opleve ens hund shine i forhold til andres.
    - Tænker lidt at så kan man jo ligeså godt købe en hvilken som helst hund når det bare er familie/hygge hund der skal bruges (:


  • #29   13. jan 2014 Pepsi har også en uønsket farve indenfor Aussie. Han er overtegnet i hovedet, hvid må ikke være dominerende. Jeg ville sikkert kunne udstille ham, men det trækker nok en del ned....

    Jeg snakkede ikke med opdrætter om udstillinger og avlsgodkendelse. Det var først da jeg kom hjem med ham, jeg tænkte det kunne være sjov at prøve, når man nu endelig havde en tavlehund smiley

    Da jeg efterfølgende nærlæste standarden, så jeg jo til min store ærgelse at han var fejlfarvet......

    Men uanset hvad elsker jeg min lille basse og kunne ALDRIG skille mig af med ham pga skønshedsfejl.
    Hans personlighed og væsen bliver jo ikke ringere af, at han er for hvid i hovedet smiley

    Jeg vil nu sætte alle kræfter ind på lydighed, rally og agility fremfor udstillinger og avl smiley

    Kan godt forstå du ærger dig, men sådan er livet engang imellem.... Kan ikke forstå hygge udstillere og hygge avlere kan tænke tanken om at omplacere hunden, fordi den ikke lever op til forventningerne. Men forstår udmærkede rendyrkede/seriøse opdrættere, der bliver nød til det, hvis en avls han/tæve ikke lever op til det de er købt til smiley


  • #30   13. jan 2014 Jeg tænker lidt udfra de her indlæg at den opdrætter ikke har haft helt rent mel i posen.. Først bilder hun dig ind at en sygdom, som ligger til racen, ikke betyder noget overhovedet og så sælger hun dig en "fejlfarvet" hund til udstilling.. Super træls, men så kan man jo sige "så har man lært" at det nok ikke var den bedste opdrætter på jorden desværre smiley

    Jeg har selv købt med henblik på udstilling, og min opdrætter vidste det og forklarede, hvorfor det kunne være en god hvalp, jeg ville få fra hende pga. linier og sådan, men jeg ville ikke kun omplacere, hvis det havde vist sig, hun ikke duede til udstilling! Dog kan jeg sagtens forstå folk, som gør det.

    Mht. at Meeko ikke kan blive champion eller lign. Læs lige Kirstens H's kommentar igen; "Glemte lige, der er ingen, der skal spørge mig, hvor mange penge jeg har brugt på, at gøre Ghini til DKCH Når konkurrencen er stor, er det svært."
    Det tager mere end tre udstillinger for de fleste at se de store resultater. Der er jo heller ikke tidsbegrænsning på, du kan bruge hele Meeko's liv på at samle ind til en champion titel smiley


  • #31   13. jan 2014 Kirsten H - Hæh.. Vi går stadig på udstilling med en næsten 5 år gammel hund, der endnu ikke er Champ(har kun ét Cert) så man skal heller ikke spørge os hvor mange penge det koster os smiley Af fire hunde (hvoraf tre endnu har haft muligheden for at få CERT) har vi i alt fem Certer - hvoraf de tre er på Ollie, og de to sidste på Qira og Mystique - og vi havde 5 års "jubilæum" i udstillingsringen d. 8. december 2013..

    og til Anya - Men udstilling er jo heldigvis ikke bare kun certer og titler.. Vi går på udstilling fordi vi synes det er sjovt, og det er en god måde at komme i kontakt med andre der har samme interesse smiley Vi bruger, som du selv også er inde på, kritikkerne til vores avlsarbejde - hvad går igen på kritikkerne og hvad ændrer sig fuldstændig fra gang til gang.. For os er det ikke så meget om de bliver BIR den ene dag og får GOOD den næste (hvilket vi har oplevet), så længe kritikken er fair og noget vi kan bruge til at udvælge avlspartner.. Så vi som opdrættere ikke bare går i vores egen lille boble af lykkelig uvidenhed om vores hundes fejl ..

    Jeg synes du skal gøre op med dig selv - er det udstilling du vil brænde for? Er det dér hvor du og Meeko finder jer bedst til rette? For så synes jeg helt klart du skal fortsætte og så bare tage de dårligere dage med, og glæde sig over de gange, hvor det går godt smiley


  • #32   13. jan 2014 Jeg må sige jeg heller ikke forstår opdrætterne ikke siger højt. Denne hund egner sig ikke umiddelbart til udstilling da...
    Så har opdrætter sin røv fri.. Og opdrætter ved det jo godt. I hvert fald de fleste..


  • #33   13. jan 2014 Melanie - Ghini var godt nok kun 3½, da hun fik sit 3. cert., men så har hun også stillet på 80% af alle mulige udstillinger smiley

    Alfa har desværre skadet sit forben (en overskåret bøjesene) så hun er blevet "platfodet" og løber ikke længere rent. Havde hun været skadesfri, var hun fortsat blevet udstillet i ny og næ, selv om hun med næsten 100% sikkerhed aldrig ville få et cert.

    Hun er stor, 6 cm. over standardens max. og 18 kg (Ghini vejer 12 og ligger lige omkring max. højden), men er godt skruet sammen og har været særdeles velgående, så på trods af sin størrelse er hun et par gange blevet placeret som nr. 3 i sin klasse ud af 8-10 deltagende. Hun er så også blevet smidt ud med "good" smiley

    Hun vil altid være min fantastiske hund og jeg synes det har været sjovt at udstille hende selv om hun ikke er en oplagt vinder smiley



  • #34   13. jan 2014 Anya i min race er der og 4 forskellige farver og der er klart nogen farver der vinder mere end andre, men en god dommer kan godt se det er konstruktionen og ikke farven der gør en god hund.

    Min hund er kun blevet vist 1 gang i Danmark, hvor han ikke blev placeret, men har dog fået excellent hver gang.

    I Tyskland klare han sig bedre og bedre med alderen, sidste gang vi var der blev han BIR, så det var jo fedt, men det var også en racespecialist vi havde som dommer, dagen før var det en allround og der blev han kun nr 2 i sin klasse, så det gælder også om at finde de rigtige dommere til ens hund, for det er meget forskelligt hvad en dommer kan lide inden for de forskellige racer, og det lære du kun ved at udstille ham, jeg har da også haft dommere der synes min var alt for typet eller for overtegnet eller stor, men man lære hvem man skal stille for efterhånden.


  • #35   14. jan 2014 Ja der er vist en her der skal læse på sin lektie før man begynder at råde andre til hvad man skal . og nu det er sagt så var min sidste collie Europa champion og jeg ved godt hvordan man gør så syntes ærlig talt at du skulle læse lidt om hvordan tingene foregår og lade være med og blande dig i andres sager og mindst af alt give andre råd du har vist selv nok og slås med mvh charlotte

  • #36   14. jan 2014 Charlotte - hvad fanden har det med sagen at gøre? Du avler uden tavle, igen sundhedscheck og tager det samme som en DKK avler gør for dine hvalpe?

    Og hvad er det lige jeg har af problemer? Jeg har haft en opdrætter som ikke havde helt rent mel i posen, lidt ligesom dig, forskellen er bare der stadig er tavle på min hund og gad jeg bruge nok penge på det, så skulle han nok blive champion, som flere her også siger?

    Fej foran din egen dør først smiley
    - Min hund er sundhedstjekket, samt tjekket for arvelige sygdomme. Mere end hvad dine hvalpe er.


  • #37   14. jan 2014 Altså .. meeko er jo skøn. Om han er fejlfarvet eller ej.

    Og hvis du kan lide udstillinger, så gør det. Det handler ikke om at få noget med hjem noget med hjem hver gang smiley

    Sådan ser jeg på det smiley


  • #38   14. jan 2014 Jeg har meget svært ved at sætte mig ind i at man vælger at sælge sin hund fordi den ikke er egnet til udstilling, avl, agility m.m
    Mine hunde er min famile og elsker dem på godt og ondt. Hvis de egen sig til noget så det bare bonus.
    Men det skyldes jo nok at jeg har hund på en anden måde end en opdrætter eller en som løber agility på højt plan. Måske ser jeg anderledes på det hvis jen F.eks. En dag bliver bidt af udstilling

    P.S. Synes også Meeko ser skøn ud smiley


  • #39   14. jan 2014 Nanna - tro mig, det havde jeg også i starten smiley

  • #40   14. jan 2014 hvorfor kun i starten?

  • #41   14. jan 2014 Camilla - Fordi i starten tænkte jeg at det var enormt koldt og kynisk bare at omplacere en hund fordi den ikke lige egnede sig til avl/udstilling.

    Men efter jeg har fået tavlehund, og er begyndt at snakke med mange opdrættere, samt komme på udstillinger, hvor man også snakker med mange hunde, så kan jeg godt se hvorfor nogle mennesker som har kennel og brænder for at avle gør det. Ellers dør deres kennel jo til sidst? (:


  • #42   14. jan 2014 Okay, troede du mente for dit eget vedkommen og hund.

  • #43   14. jan 2014 Nårh nej nej (:

    Meeko bliver hos mig for altid smiley Elsker det kræ, med alt hans sort og selektive hørelse xD


  • #44   14. jan 2014 Godt at høre smiley han ser også skøn ud.

  • #45   14. jan 2014 Camilla - Tak, det er han også. Jeg tror bare mest af alt jeg er skuffet fordi jeg regnede med at en opdrætter som havde så mange års erfaring for udstilling, ville være mere ærlig. Tænker hun har opdrættet i omkring 50 år og det er hendes hunde som i en overgang vandt ALT på udstillinger, så hun burde have kunne se at han ikke ville være ideel til udstilling fra starten af? (:

  • #46   14. jan 2014 Ja, det er super ærgerligt at opdrætter ikke er oprigtig og fortæller eller vejleder dig bedre en somså. Min crested dreng var også købt med henblik på udstilling, det måtte jeg vinke farvel til da han øre opstilling ikke er korrekt. Jeg må vente til jeg engang får overskud til tre hunde og så finde min kommende (udstillings)stjerne - for begge mine drenge er selvfølgelig stjerner selvom de ikke kan stille op på udstilling smiley

  • #47   15. jan 2014 du er vist en lille 23 årig som bare har for meget tid. kan ikke forstå hvorfor du har så travlt med mine.mine hunde bliver tjekket har sundhedsbøger og alt som de skal og jeg kender til hvordan de skal se ud og kan gi super vejledning men du beskylder mig for at sælge for dyrt og ikke vide hvad jeg laver syntes du skulle undersøge sagerne før du beskylder folk . du skal vist feje for din dør for du har vist ikke styr over dine hunde , tingene for dig hænger vist ikke sammen husk at sørge for at få tingenes rette sammenhæng så går den måske også bedre for dine hunde.

  • #48   15. jan 2014 Men sagen blev jo så at Meeko har det man kalder svære sorte aftegn og har derfor en uønsket pelsfarve, og bliver dermed aldrig noget stort indenfor udstilling tænker jeg.

    - Var du ikke klar over dette inden køb? Altså, at han har svære sorte aftegn, hvilket er uønsket.


  • #49   15. jan 2014 Charlotte - for det første så er det virkelige sørgeligt at du som voksen person ikke kan skrive ordenligt til andre. For det andet så har jeg kun én hund og har fint styr på ham. Hvad er det lige jeg ikke har styr på? Du kender hverken mig eller min hund, så det at jeg har fået en hund der er for sort i følge standarden har ikke rigtig noget at gøre med ikke at have styr på ham.

    At hunde har fået et generelt sundhedstjek er ikke lig med de er tjekket for arvelige sygdomme. Men måske du skal få styr på dine egne ting, for når man ikke engang kan finde ud af at få lavet tavle på dine hvalpe, så burde man nok vente med at avle i dit tilfælde, men ok det vel nogle rare penge at få i lommen hvis nogle hopper på at give så mange penge for en hund som de kan bruge til det samme som enhver anden blanding der koster under det halve.
    Ærligt så lyder det ikke som om du har noget at lade nogle hører men jeg kan godt se jeg har ramt et ømt punkt hos dig da jeg spurgte på din annonce. Lidt sørgeligt du så gider bruge din tid på at finde mine tråde for at tilsvine mig, men dig om det.


    Kicki - Nej det var jeg ikke. Jeg synes selv jeg havde læst standarden og spurgt i forhold til de ting jeg ikke var sikker på. Men opdrætter sagde selv at han ville egne sig fint til udstilling, så var nok temmelig naiv bare og stole på hende fordi hun har opdrættet i mange år og det er hendes hunde der tit vinder på udstillinger.


  • #50   15. jan 2014 Hmmm, ja, det er selvfølgelig ærgerligt, at han ikke helt lever op til standarden. - Men nu ved du det, og så har du en anden viden, til næste gang du køber.

    Jeg kender intet til din race, eller standarden hertil.
    Men jeg kan se fra min egen race, at der er nogle der heller ikke helt lever op til standarden, men de klarer sig alligevel rigtig godt på div. udstillinger.

    Jeg tror det er vigtigt, at man husker sig selv på, at det blot er en skønhedskonkurrence for hunde. Og ikke alle finder ens hund lige skøn.

    Så vidt jeg husker har Meeko været på to udstillinger? Den ene gik rigtig godt, og den anden knap så godt. - Så op på hesten igen, og tilmeld dig nogle udstillinger, han skal nok prøve, at få en super kritik igen.


  • #52   15. jan 2014 Kicki - Ja smiley det er sandt. Som sagt så er det nok også bare den manglende vejledning som er mest skuffende, men jeg elsker ham jo og han vil altid være min stjerne (:

  • #54   15. jan 2014 Maj-britt : Ja jeg havde læst den og jeg er dybt uenig med dig for jeg synes ikke der er tvivl om han er blå. Men det jeg da ked af hvis du er.

    Isabelle - spændende med Kela. Glæder mig til at se små uldtotter :b


  • #55   15. jan 2014 Der er så præcis derfor at det er yderst sjældent at finde en opdrætter der tør sælge en 8-ugers hvalp som 'udstillingsstjerne og avlstyr'. Jo, en garvet opdrætter der kender racen godt kan godt se om en hvalp har potentiale - og så kan de alligevel tage fejl og hvalpen udvikler sig en forkert retning smiley Hvis ikke du har været meget klar i spyttet til opdrætter om at du ønskede dig en hund, der kunne få titler på udstillinger, så har du købt dig en 'familiehund'. Er man køber og ønsker sig en udstillingshund, så ville jeg da formode at man havde nærlæst standarden så nøje at man selv kan sortere fx en uønsket farve fra.
    Mht udstilling af merle Sheltier, så har jeg hørt at det ikke er fordi det er svære at udstille en merle, at de ikke vinder en hel masse. Det er slet og ret fordi der er mange dårligt byggede merle Sheltier, da det er blevet en 'modefarve' så man kan sælge alt og dermed er der nogen der er knapt så kritiske inden de laver hvalpe - også med stambøger. Men om det er sandt ved jeg ikke ????
    Og så til dit spørgsmål om at skille sig af med en hund, der ikke passer til det man vil bruge den til alligevel. Det er altså ikke så unormalt at gøre. Det er ikke nødvendigvis noget der er 'let', men det kan være det bedste for alle parter. I fx brugshundeverdenen og agilityverdenen er det noget man ser ske med jævne mellemrum. Og jeg ville godt selv kunne finde på det: Jeg har plads i mit liv til at have to hunde i træning og ikke mere. Jeg brænder for min sport og den er en stor del af mit liv. Hvis jeg fik en hund, som viste sig slet ikke at have evnerne/mentaliteten til det jeg vil bruge den eller som jeg slet ikke havde kemi med, så kunne jeg godt finde på at omplacere den. Jeg har en enkelt gang haft en hund, som slet ikke duede til det jeg ville bruge hende til (lydighed og agility). Hun var i forvejen en omplacering og havde nogle lig i lasten samt en mindre brist, der gjorde hende lidt vanskelig. Da jeg tog imod hende viste jeg selvfølgelig godt at det var et sats om jeg kunne få en LP/AG hunde ud af hende. Det kunne jeg så ikke, men en hund som hende kunne jeg simpelthen IKKE sende videre og jeg synes ikke det ville være fair at aflive hende, da hun var en sund og rask hund og grundlæggende sød hund. Hun trivedes jo rigtig godt som sofapude og rotteudrydder så hun blev hos mig til hun døde 13 år gammel. Men jeg skal da ærligt indrømme at det engang imellem irriterrede mig at have en hund gående og 'fise husleje af', som jeg ikke kunne bruge i træning og konkurrence. Jeg havde så heldigvis en anden samtidig som sagtens kunne bruges smiley
    Jeg kender flere der har enten selv sendt en hund videre eller som har modtaget en videreformidlet hund (agilityhunde, lydighedshunde og brugshunde) og det er da det bedste for alle parter at hun og fører passer sammen og at hunden passer til det man vil bruge den til !


  • #57   15. jan 2014 Mette - Jeg er meget enig. Men nu skal man jo huske at standarden tolkes forskelligt, og at det er forskelligt hvad de lægger mest vægt på.

    Det lidt trættende i bliver ved med at lægge ord i munden på mig. Jeg HAVDE læst standarden, men når der er sagt så havde jeg aldrig intresseret mig for udstillinger før jeg tilfældigvis endte på en omkring vinter '12.
    Jeg valgte at stole på min opdrætter fordi at hun har opdrættet længe, vundet enormt med sine hunde.

    Men jo næste gang jeg skal have en udstillingshund, så er det da helt klart noget jeg er mere obs på.


  • #58   15. jan 2014 Det er svært. For hvis man ikke kender hunden, kunne jeg faktisk godt blive i tvivl om han er blå. Men det er mere fordi jeg aldrig har set en blue merle have så store sorte aftegn, og ved det er meget uønsket.

    men det er vel heller ikke det der er vigtigt. Kan godt forstå det er træls, men så ved man hvad der skal tjekkes op på inden, hvis man vil nå langt indenfor udstillingen.



  • #59   15. jan 2014 Hm, det jeg da ked af. Personligt synes jeg ikke der kan være nogen tvivl om det, men sådan kan vi jo være forskellige (:

  • #60   15. jan 2014 Skal du da ikke være ked af smiley

  • #63   15. jan 2014 Jeg er ikke i tvivl, men det ok i andre er.
    - Det bliver han ikke mindre værd i mine øjne af.


    profilbillede
  • #66   15. jan 2014 Her er et billede af ham som 2 dage gammel, og hans pletter på ryggen er jo desværre forsvundet som han er vokset, og det troede jeg ærligt ikke de ville.

    Emma - Mange tak.

    Det korte af det lange er at JEG var for naiv og stoede på opdrættere ord, også havde jeg nok forelsket mig lidt for meget til at sige nej da jeg lærte sandheden om det med cea. Ja det er helt min egen fejl, det ved jeg godt og har lært af det.

    Men egentlig synes jeg det lidt ærgeligt i alle bliver ved med at sige jeg ikke har gjort det godt nok, for troede det var en god ting at stole på sin opdrætter, men næste gang vil der nok være noget mistillid efter alle de kommentarer herinde og den behandling jeg har modtaget efter jeg fik Meeko hjem.


    profilbillede
  • #68   15. jan 2014 Ja kunne ikke finde det andet jeg havde. Men da han var lille havde han blå pletter på ryggen men de er desværre forsvundet. Men det er heller ikke pointen, vi har fastslået han er for sort og sådan er det jo.

  • #70   15. jan 2014 Hold da op den er flot Maj-Britt smiley Sådan ser en BM også ud i min verden

  • #71   15. jan 2014 Minion - min pointe er at jeg har lært min lektie, næste gang jeg skal have en hund så stoler jeg ikke blindt på opdrætter og hvad denne har at sige.

  • #72   15. jan 2014 Den blue merle som du har der er satme smuk... smiley

  • #73   16. jan 2014 Mht til startindlæg ....

    Jeg ville klart kunne svare Nej !

    MEN jeg er også lidt sær op det der område med "konkurrencer" som en udstilling jo kan være, hvis man går efter de gode/bedste placeringer ...

    Jeg ejer ikke det der skal vinde/være bedste gen ... jeg elsker at spille og dyste, men for at være med, for det sociale og lærerige i det, og bliver ikke skuffet over ikke altid at vinde ....

    Så ja, jeg synes du skal sige op et vist sted med placeringerne, deltag i udstillinger hvis du synes det er et spændende miljø at være i, hvis du får noget ud af det, og ikke mindst hvis samværet omkring det er hyggelig menneske hund samvær for dig og Meeko .... brug det som en god hyggelige og lærerig vej, så den dag du får hunden med det rigtige standard udseendende så er du godt forberedt ....
    Og lad være at gå dig på at placeringer og præmier , jeg ved det er nemt at sige når man ikke ejer genet for den slags, men herregud så længe du ikke er en kennel med et navn/ry der skal værnes om eller noget der skal opbygges for at der skal være økonomisk forrentning i smukke dyr, så tag det for hvad det er og hyg dig ....

    Selvom Meeko ikke er standard (hader virkelig det begreb), så er der ingen grund til at du ikke tager på udstilling med ham, tag afsted for alle de andre ting du/I nyder ....


  • #74   16. jan 2014 Anya....Du må virkelig ha mig undskyldt (ja du må gerne blive gal på mig) Enten har du for meget fritid...eller...mangler opmærksomhed....eller...løbet tør for emner ??? Du har en utrolig smuk hund og hvad du fortæller, en meget dejlig hund, så opretter du sådan en tråd, pga af at den er fejlfarvet smiley Hvis du spurgte den...ville den 100% gå gennem vand og ild for dig, selvom du kan ha dage, hvor du er morgengrim kl 21 smiley Hvis der bliver en næste gang, hvor du skal ha en hund mere, så skal du da selvføldig stadig lytte til opdrætteren, men husk bare at finde den rigtige opdrætter.....Kender udmærket hende du har din dreng fra smiley I andre tråde er du en af de første der råber op om at hvalpekøber, skal finde en god opdrætter, sætte sig ind i racen, gøre et godt forarbejde, inden man køber. Det har du så ikke, meeeen du har stadig en dejlig smuk hund som har brug for dig smiley

  • #75   16. jan 2014 Marianne - Hvorfor skulle jeg blive sur? Er lidt ked af anklagen om at have for meget fritid eller mangle opmærksomhed.

    Men derudover har du ret. Jeg gjorde ikke mit forarbejde godt nok, jeg var naiv og troede man kunne stole på opdrætter, for jeg havde vel glemt at de også bare gerne vil sælge deres "produkt".

    Så ja , jeg går ud fra du hentyder til tråden om sheltie kenneler? Og Ja jeg er begyndt at sige sådan til folk, for jeg synes det ville være ærgeligt at nogle lavede samme fejl som jeg har gjort.

    Jeg TROEDE jeg havde gjort det godt nok, og jeg valgte at vende det blinde øje til herinde da folk advarede mig fordi til dels så stolede jeg på opdrætter, da hun jo har meget erfaring og dels så synes jeg nogle herinde er hurtige til at kaste om sig med knap så pæne ting selvom der ikke er voldsomt belæg for det.

    Ja det er min helt egen fejl at jeg idag står med en hund som har cea, har en farvefejl og købt hos en opdrætter der ikke overholdt sin egen kontrakt, men jeg elsker ham stadig og jeg har lært utrolig meget af denne turbulente oplevelse


  • #76   16. jan 2014 Det var ikke nogen bestemt tråd Anya, det var bare generalt, at du råde andre smiley Madammen som du beskriver, har så meget erfaring, det var i collien, det er ikke så mange år hun har haft sheltien. Hun har så mange frivillige til at gøre det beskidte arbejde, hun sviner alle til som ikke gør det på hendes måde, hun er ikke bange for at flytte grænsen bare lidt mere ang indavl smiley Hun er hadet af rigtig mange, både på udstilling, skue, træning, DKK, DCK, DSK Hvis det ikke går efter hendes hovede på udstilling, ja så er dommeren den første til at blive belært og ALLE i ringen er de næste, derefter klager hun over dommeren. På udstilling vi du se hende med en kæmpe stak nr til alle de hunde der er med. Unge piger der hjælper til, den ene efter den anden bliver hevet ud af sit bur, halen hænger slapt/bange ned, sørgmodige øjne møder en, så tænker man stakkels hunde. Osv..osv..osv..osv kunne blive ved desværre smiley Noget i stil med skrev jeg til dig, det kan jeg faktisk godt huske nu.

  • #77   16. jan 2014 marianne - Jeg kan altså ikke genkende det billede du sætter op. Jeg ved jo kun hvad jeg selv har oplevet og da jeg kom derude og snakkede med hende, der havde hun ikke særlig mange til at hjælpe eller noget som helst der mindede om.

    Da jeg kom derud første gang blev jeg taget godt imod der var kun hende og en anden ældre dame, hundene, var ude i gården og virkede glade og imødekommende. De ville super gerne hilse.

    Moren til Meeko er lettere reserveret men er noget af det kærligste jeg nogensinde har mødt ellers. Jeg er så forelsket i den tæve, fordi havde bare den sødeste udstråling og personlig.

    Jeg ved godt at mange siger de ting som du lige har skrevet, og der er ting jeg ikke tvivler på er sande nu, men jeg er en meget naiv person og har svært ved at tro det værste om folk før jeg oplever det. Uanset hvordan man vender og drejer det så tog hun godt imod mig og var sød ved mig den tid det varede.

    Jeg har da set bagsiden af hende nu. Jeg har os for nyligt hørt at hun engang har lavet en merle/merle parring som ikke endte godt, kan dog ikke huske om det var ved et uheld.


  • #78   16. jan 2014 Anya.... du har heldigvis kun set meget lidt af den grimme side. Selvføldig er hun da venlig, du smider jo mange penge i hendes kennel. Men vent til du køber nr 2 fra et andet sted, så håber jeg at du med et smil på munden, tænker tilbage på denne tråd....For der vil du møde, hvem hun i virkligheden er smiley Jeg kender hende tilbage fra 1991 på det tidspunkt havde hun ca 70 hunde, så hun havde brug for alle de frivillige hun kunne finde, så kan du jo nok selv regne ud, hvor meget personligt kontakt hun havde med hver hund ???? Hun arbejde også dengang. Jeg havde købt en hund fra hende, tog toget fra Ikast til Århus hver onsdag med 2 hunde, vi trænede ringtræning på kennelen, Alice Christensen var træner. Vi tog sammen afsted til de forskellige udstillinger, rundt i Danmark, jeg hjalp med at gøre hunde istand hos hendes datter, som jeg overnattede hos meget tit. Så jo jeg kender hende MEGET godt, har desværre ikke så meget godt at sige om hende mere. Men engang lavede hun nogen af de bedste collie her i landet smiley

  • #79   16. jan 2014 70 hunde???! o.O Det lyder helt sindsygt .. Hun har nogen af 20 stykker nu og har lige beholdt endnu en fra et kuld. Personligt synes jeg ikke det hænger sammen med hun tit sagde til mig at hun skulle til at trappe ned og sådan, men hende om det. Jeg har droppet kontakten dertil. Hun behandlede ikke Meeko særlig fint på Herning udstilling og jeg er HELT klar over at min næste hund i hvert IKKE kommer derfra. - Medmindre hun sælger Meekos mor, men det tvivler jeg stærkt på sker.

    Hun har kun 1 rendende derude nu og hende har jeg ikke mange pæne ord om, så det tror jeg bare jeg nøjes med at sige (:

    Jeg har desværre os fået indtryk af at hun engang lavede nogle smukke og gode hunde, men der er gået lidt for meget "sport og penge" i at avle nu.

    Da jeg kom der snakkede hun om at hæve prisen til 14.000 kr. o.O


  • #80   16. jan 2014 @ Marianne T .... puha en omgang ...

    Men som almindeligt menneske der bare elsker at have hund så er det bare rigtigt svært når man skal ud og købe hund ....

    Man vil jo så gerne være ansvarlig, se sig ordentligt for, have en sund hund og støtte en god opdrætter der gør noget godt både for racen og for de hunde opdrætteren har og sælger ....

    Jeg kan forstå at Sheltie verdenen ikke er bedre end den indenfor min race ...
    Da jeg skulle have hund igen, tog jeg på udstilling, talte med opdrættere, og havde også senere kontakt til flere rundt om i landet, både i telefon og på mail ....

    Men puha, der er hønsegård blandt opdrættere, der var ikke de ting jeg både direkte og indirekte måtte ligge øren til om dem indbyrdes .... den ene ikke bedre end den anden til at tale dårligt, både om personerne og om deres hunde, måde at avle på, seriøsitet, ansvarlighed osv ....

    Så synes virkelig det var MEGET svært at gennemskue, og hvem skal man tro på... man er ikke i miljøet og mange historier bundene i gamle konflikter, gammelt nag, misundelse og jeg ved ikke hvad ....
    Så står man der som helt almindelig køber, en der bare gerne vil have dem gode hund, men uden mulighed for at skelne skæg fra snot ....

    Så kan godt forstå man kan "forføres", på et tidspunkt er man jo nødt til at træffe et valg ...

    Jeg har heldigvis fået 2 super gode hunde, men begge de opdrættere jeg har fra er ikke inde i varmen ved den toneangivende klike af opdrættere, og tro mig når jeg taler med de hippe folk i opdrættet (tager stadig op udstilling og kigger af og til ) så kan jeg føle deres mishag når de finder ud af hvor jeg har mine hunde fra ...



  • #81   16. jan 2014 Hanne - lige præcis det med at alle nedgør hinanden kan jeg genkende, Hold op det er slemt og som privatperson, 23 årig - hvem tror du så på??

    Jeg har tit fået smidt i hovedet at jeg ingen livserfaring har fordi jeg kun er 23 og min opdrætter må jo have meget så (;


  • #82   16. jan 2014 og jeg var dengang 51, så selvom min livserfaring nok er større end din, Anya, så var jeg ikke bedre stillet kan jeg love dig ....nu var det så for mig bare sådan at der ikke var mange skottetæver på den tid, så jeg endte med dem jeg kunne få, var så møgheldig at de er så dejlige og gode som de er ...

    Var i søgningen endda en tur ved an tysk opdrætter 500 km nede i Tyskland og troede jeg skulle hente hvalp, men der var jeg dog så fornuftig at da jeg ikke kunne lide hvad jeg så (hvalpen på 9 uger var decideret aggressiv), så takkede jeg nej ... kørte hjem uden hvalp og i lejet bil da min egen brød sammen på turen, så det var en begivenhedsrig tur smiley smiley


  • #83   16. jan 2014 smiley What !!!!!!!!!!!!!!! 14000 ja ja hun bliver klogere, det får hun dem næppe solgt til smiley Hvis din hund var "Perfekt" i hendes øjne, og du gjorde hvad hun sagde, behandlede hende som en Dronning.....Så var du godkendt i slænget. Hun ved ikke hvornår hun skal stoppe med at beholde flere hunde, og tage sig af dem hun har. For hun er den hun er, mer kræver mer, hun skal ses høres, så har hun det bedst. Så skide med hvordan hundene har det psykisk. Mange af dem passer slet ikke til alt det udstilling, men mere som familie hygge hund.... Hun gik over til Sheltie pga hendes alder og helbred smiley

  • #84   16. jan 2014 Hanne - hehe , Hatten af for dig smiley

    Marianne - nej det kan man da håbe hun ikke gør og ellers er jeg enig.


    Men kort sagt så har jeg lært en masse af alt dette, og skal jeg have tavle hund igen så bliver der os gennemtjekket. Dog har jeg overvejet at skifte race næste gang fordi jeg gerne vil udstille men jeg ved ikke rigtig om jeg gider alt det pelspleje der er ved en sheltie og de fås ikke i korthåret jo xD


  • #86   16. jan 2014 Pia - er du ironisk eller?

  • #87   16. jan 2014 Hold da kæft hanne...jeg er helt paf over det du skriver, kunne ikke ha skrevet det bedre selv smiley Man skulle tro at du har med mig, da jeg mødte en opdrætter indenfor collier. Vi var ikke mere end lige kommet ind af døren, før fanden brød løs !!!!! Der blev nævnt så mange navne, som kun blev fortalt dårligt om, jeg var total mundlam. Hvilken dommer som spillede golf med hvem. Hvem der bagte småkager med hvem. Vi kom ikke så meget i på hundene, før jeg nævnte dem smiley Sådanne et besøg skal opleves, før man tror på det. For 2 år siden, på udstilling i herning, stod jeg meget tæt på Anya`s opdrætter, det gik ikke så godt for nogle af hendes hunde. Så hun stod og råbte i ringen, at det var en skid dommer og hun ville klage. Da hun kom tættere hen hvor jeg stod, sagde jeg hendes navn meget højt, hun kikkede på mig og jeg sade til hende "xxxx så accepter da for hunden alle dine 2 pladser, at dommeren bedre kan lide andres Sheltier" Måske der blev lidt stille der hvor jeg stod og alle kikkede på mig. Jeg gik min vej og ønskede alle en god dag smiley

  • #89   16. jan 2014 Marianne - hah Ja nogen gange kunne hun vist godt trænge til at blive sat på plads.

  • #90   16. jan 2014 @ Marianne, ja det er slemt ... ved ikke om det gælder blandt alle racer, men fristes efterhånden til at tro det gælder indenfor om ikke mange så flere racers opdrættere ...

    Sidste gang jeg var på udstilling for at se mig omkring, da faldt jeg over en race jeg aldrig havde mødt før (Clumber Spaniel), stoppede op og talte med en opdrætter, og hilste på de dejlige hunde, llige pludselig stod jeg midt i et inferno af råb mellem hende og en anden opdrætter der stod og overfusede hende, hende jeg stod hos tog pænt til genmæle så et voldsomt og meget lidt kønt scenarie udspillede sig midt i hallen ..... efter den anden var gået kom der så (selvfølgelig) en masse mindre pæne og syrlige bemærkninger, men alene at overvære det var nok til jeg tænkte mit, og tænkte at skulle der stå kommende købere så var det da en ualmindelig grim repræsentation for racen, og det kan da skræmme de fleste købere langt væk ...


  • #91   16. jan 2014 Pia - ah Ja okay på den måde smiley

  • #93   16. jan 2014 Jeg tror det gælder mange racer, at der er en hulens masse fnidder opdrætterne imellem og det er synd og skam for det gavner bestemt ikke racerne.

    Jeg har oplevet lignende historier både med whippets og gravhunde. Det er også en af grundene til, at jeg har hentet de to sidste whipper i Sverige. Ikke, at der ikke er brådne kar der også, for det er der, men jeg oplever en helt anden mentalitet opdrætterne imellem også på udstillingerne.

    Den varme og åbenhed jeg har mødt hos både Ghinis og Yotas opdrættere kan ikke beskrives og der er skabt venskaber for livet.

    At komme op til Yotas opdrætter, med 30 års erfaring, se 4 lækre 6 ugers tævehvalpe og høre hende sige til Thor, min søn, du har frit valg, men vi gennemgår dem sammen, for du skal efter min mening have den mest udstillingsegnede, ja så har man da tabt sit hjerte smiley

    Et godt venskab, har jeg så også med Alfas og Xingus opdrætter, men hende har jeg også kendt siden jeg var 10 år gammel smiley



  • #94   16. jan 2014 Hanne den race er jeg også faldet lidt for smiley Vi ved jo selv herinde fra hvordan debatterne kan være smiley Det forgår indenfor alle racer, man har bare selv et vælg, om man vil deltage eller ej....Jeg har bestemt mig for,at når jeg skal ha den næste hund, vil jeg besøge rigtig mange kenneler, ud fra de besøg vil jeg så vælge hvor den skal være fra. Jeg vil frasige mig al dårlig, snak om andre opdrætter. Det er faktisk lidt uhyggeligt hvordan opdrætter, kan sætte så sødt et ansigt op, dernæst være en kælling.Tit er der også god kemi, så man vælge selvføldig at stole på opdrætteren og det burde man også kunne smiley

  • #95   16. jan 2014 Kirsten - det lyder bare skønt .

    Jeg overvejer I hvert fald kræftigt at min næste skal være korthåret smiley


  • #96   16. jan 2014 Jeg har været med til nogle myndeudstillinger ( som tilskuer) og det var faktisk den hyggelige og venlige stemning der var der, der gjorde at jeg også selv kunne tænke mig at udstille.
    Jeg skal så ikke kunne sige om det skyldes at dem jeg fulgtes med har hunde fra det "rigtige" sted.
    Jeg er ikke sikker på jeg synes det er helt så venligt og hyggeligt i colliekredse, men omvendt har jeg kun stillet med Zantos så få gange at jeg egentlig ikke rigtig kan sige noget om det endnu


  • #97   16. jan 2014 Bare vent "Ib" jeg skal nok kommer på et tidspunkt og gøre det hyggeligt smiley Anya..Tror mig når du har en korthåret, har du mange fler hår alle vejne. smiley De lange hår er da nemme at fjerne

  • #98   16. jan 2014 Det vil jeg glæde mig til Marianne smiley

    Ja det er nemmere at have en langhåret i hverdagen, men huha altså... At gøre en langhåret udstillingsklar er altså ikke sådan bare lige...
    En korthåret kommer bare i bad.. tørrer på 5 minutter og får lige renset ørerne, og så er det det


  • #99   16. jan 2014 Hår på tøjet er jeg ret ligeglad med, men jeg vil rigtig gerne udstille jeg synes bare de er besværlige at udstille fordi der er så meget der skal være rigtigt -.-'
    - Det er jo næsten en kunst i sig selv at kunne


  • #100   16. jan 2014 @ Anya, det tror jeg såmænd gælder for alle racer uanset udseende, er det ikke pelsen er det så nok noget andet ...

  • #101   16. jan 2014 *Ib* - Jeg hygger mig også og kan snakke med stort set alle, men der er nogle, der ikke bliver behandlet pænt og som absolut ikke er inde i varmen.

    En anden ting, som generer mig er at, der altid kun er spredt klappen af vinderne, kan man ikke lide vinderhunden eller dennes opdrætter klapper man ikke, det synes jeg er uopdragent og vi er nogle stykker, der prøver at ændre den mentalitet smiley

    I Sverige klapper stort set alle uanset syn på vinderhundene og det hjælper gevaldigt på stemningen ved ringsiden smiley

    Anya - Uanset hvilken race du vælger, vil der være en pokkers masse ting, der skal være i orden og det er uhyre vigtigt at kende racens standard stort set udenad og ikke mindst forstå indholdet.
    Det læres ikke på en halv time, men ved at kigge på hunde, hunde og endnu flere hunde, spørge opdrættere, dommere og andre ejere af racen om detaljer, fejl og mangler ved de hunde man ser.

    Kigge stamtavler og se hvad forskellige kombier giver af afkom, hvilke linier slår stærkt igennem, hvilke er svagere. Kigge på hvilke fejl, hvor arveligheden er høj, hvilke der er knapt så gennemslagskraftige.

    Efterhånden finder man den type, der tiltaler en og kan målbevidst vælge linier, hvor man med stor sandsynlighed får det ønskede.
    Der går stort set ikke en dag, hvor jeg ikke lige er inde og tjekke et par whippetstamtavler smiley og jeg kigger hvalpebilleder i en uendelighed for at se hvordan udviklingen typisk er fra hvalp til den voksne hund.

    Det hjælper mig, når jeg skal vælge en lovende hvalp fra kuldet, man skal kunne se de kvaliteter i en 6-8 ugers hvalp, som man ønsker den voksne hund også får.
    Eks. mangler en hvalp forbryst eller brystdybde er sandsynligheden for at den nogensinde får det lille, men er begge dele veludviklede på hvalpen, er sandsynligheden større for, at den også som voksen har disse kvaliteter.
    Samtidig skal man hele tiden have i baghovedet at selv den mest lovende 8 ugers hvalp, kan vokse helt ud af proportioner og ende som noget knapt så heldigt.

    Jeg bruger ingen tid på pelspleje, men til gengæld bruger jeg temmelig meget tid på at holde Ghini i absolut topform, 200 gram +/- gør forskellen på om hun ligner en "stjerne" eller det modsatte.

    Hun skal have passende muskelmasse og skal motioneres en del i trav, så de effektive bevægelser vedligeholdes.
    Alt afsløres på de meget korthårede hunde, ingen fejl kan skjules bag en stor pels.


  • #102   16. jan 2014 Kirsten - tak for forklaringen smiley virkelig godt skrevet .

  • #103   16. jan 2014 Jeg har faktisk også været afsted på et par udstillinger i Myndeklubben for at kigge lidt, da jeg drømmer om at få mig en saluki en dag, og jeg blev faktisk varmt modtaget af alle og folk var søde til at svare på spørgsmål osv, så det var en dejlig oplevelse begge gange, lige nu er det cavalieren jeg har og udstiller, men skal 100 % have en saluki en dag smiley

  • #104   17. jan 2014 Anya - Det var så lidt smiley

    Nadja - Jeg har som sagt heller ingen problemer, men det ved jeg andre har/har haft.


  • #105   17. jan 2014 Kirsten så tror jeg det er i alle klubber, der vil altid være dårlige tabere smiley

  • #106   18. jan 2014 Det er smadder ærgerligt at du bagefter finder ud af at du måske skulle have tacklet tingene anderledes - men nu har du det med i bagagen og er forhåbentligt blevet klogere til næste gang.
    Jeg selv har haft flere år til at undersøge min drømmerace, der har bare ikke været mulighed for at kunne have hund eller hvalp, før nu.
    Vi har været rundt og besøge flere kenneler, endda været i Norge og vi troede faktisk det var der vi skulle finde vores hvalp.
    Vi besluttede os for at besøge en sidste kennel herhjemme, som jeg egentlig godt havde luret på før.
    Der var bare den rigtige kemi, ikke mindst med opdrætter men også med hundene.

    Vi var faktisk skrevet op til en hvalp sidste år, fulgte med fra da parringen skete og holdte jævnligt øje med facebook omkring opdateringer.
    Vi var da også helt ekstatiske da hvalpene endelig kom - men vi havde lovet os selv at vi ville ikke have en hvalp for enhver pris, det skulle være en hvalp der passede til de ønsker vi havde, som blandt andet skulle udstilles.
    Vi fulgte hvalpene og var ude at besøge dem, men vi havde aldrig helt den mave fornemmelse af, at det her kunne blive vores hvalp. For ingen af dem var helt præcist det vi ønskede.
    Vi valgte at vente, så vi sagde faktisk pænt nej tak til en hvalp - noget af det sværeste jeg faktisk har gjort, især fordi vi stadig ville have fra samme kennel.
    Vi ville hellere vente end at gå på kompromis og måske bagefter fortryde - selvom man ville elske hunden overalt på jorden, så er det jo ærgerligt at man inderst inde går og tænker at hvis man bare havde ventet så havde man fået lige præcist det man har drømt om...

    Men som jeg plejer at sige, intet er så skidt at det ikke er godt for noget. For det gav mig en chance for at komme tættere på opdrætteren på en anden måde. Jeg har fx været ude hos dem flere gange og lært hvordan man groomer til udstilling, samtidigt med at jeg selv forsøgte mig med udstilling så jeg var sikker på at det var det jeg ville.
    Det føler jeg virkelig er kommet mig til gode nu smiley

    Så Anya, du er nu så meget klogere end sidste gang - næste gang ved du at man er nødt til at undersøge flere kenneler og lytte til sin mave fornemmelse og ikke mindste - have IS i maven. For det ER svært at stå for sådan en lille hvalp.
    Men jeg ville synes det var ærgerligt at du valgte sheltien fra - hvis det er din drømmerace - kun fordi du har en dårlig erfaring med en enkelt opdrætter. Der er mange forskellige opdrættere både i ind- og udland.

    Jeg håber du kan bruge det til noget, selvom det blev lidt langt smiley


  • #107   18. jan 2014 Tak Camilla, det er så rigtigt og rigtig godt skrevet.

    Altså jeg undersøgte godt nok flere kenneler, men jeg tror jeg endte hurtigt derude fordi det dengang jeg boede hjemme og vi havde sheltier var det hendes kennel der dominerede når man fik sheltiebladet og sådan.

    Jeg ved endnu ikke hvilken hund/race jeg ender med når jeg får nummer 2, men jeg ved der skal 100 % gøres mere ud af det hvis det skal være en udstillingshund, og at uanset hvad så skal sundheden være i orden.


  • #108   18. jan 2014 Man skifter jo også mening med tiden, omkring de ønsker man har, måske er man endda blevet klogere eller har fundet ud af at den nye drøm er at komme langt indenfor en anden form for hundesport.
    Jeg havde for nogle år siden ALDRIG set mig selv i en udstillings ring og derfra valgt kennel ud fra dette samt min meget sparsomme viden.
    Jeg er idag GLAD for at jeg på det tidspunkt ikke havde mulighed for at få en hvalp, for så havde jeg også fået en hvalp fra en kennel, som jeg idag ikke kunne drømme om at få hund fra. Det er ikke kun pga linier, men set tilbage var der også flere alarm klokker der ringer, som jeg dengang ikke lagde mærke til.

    Igen troede jeg at min drøm var at få fra en bestemt kennel - smukke hunde og man så stort set altid hende og hendes hunde i diverse blade.
    Skæbnen ville at vi aldrig kom så langt til at besøge hende, hvilket jeg idag er glad for. Ingen tvivl om at hun stadig laver smukke og gode hunde og jeg har virkelig respekt for hendes arbejde - men jeg har ikke samme kemi med hende, som jeg har med den opdrætter jeg har fundet nu.

    Det kan være en jungle at finde den rigtige opdrætter, og for at gøre det endnu sværere, så er den rigtige opdrætter for mig, ikke nødvendigvis den samme for dig. smiley

    Så nyd din dejlige hund, lad dig ikke begrænse af hvad andre synes i skal eller ikke skal - gør det som i har lyst til. Og når du så en dag når dertil at du tænker i hund nr 2, så giv dig GOD tid - det kommer dig så meget til gode bagefter. Giv dig selv lov til at tænke over det eller sige fra. Det er OKAY at vente og ikke at gå på kompromis hvis man har nogle specifikke ønsker smiley


  • #109   3. feb 2014 Jeg plejer altid at sige der er 2 slags hundeejere.

    Dem der har hund pga udstilling/ avl/ lydighed/ agility/ fortsæt selv.

    og

    Dem der udstiller/ avler/ går llydighed/ agility/ fortsæt selv fordi de har hund.


    Jeg købte selv min Sweetie med ønsket om en avls/udstillings-hund - og det vidste opdrætter godt. Men realiteten er at jeg har fået en super skøn familiehund, som absolut IKKE egner sig til udstilling.
    Da jeg sagde det til opdrætter bad hun om billeder og efter at have set dem, fik jeg tilbud om en anden hvalp. Eneste betingelse var at jeg skulle betale for registrering af den nye hvalp. Jeg kunne altså stadig beholde min Sweetie.
    Men min boligsituation gjorde at jeg ikke kunne tage imod den nye hvalp uden at skulle af med en af de andre. Bare tanken fik mig til at tude, så ingen ny hvalp til mig. Til gengæld elsker jeg min lille Sweetie og hun skal aldrig nogle steder.


  • #110   4. feb 2014 Lotte - ah sådan har jeg aldrig tænkt over det.
    - Men ja, min opdrætter vidste os jeg ville have en udstillings hund, men selvom han ikke er den mest egnede så kan han sagtens blive udstillet. Han er min solstråle og elsker ham med hans fejl smiley

    Jo han kan da os gå mig på nerverne men i bund og grund så tuder jeg ved tanken om ikke at have ham, og det gør at jeg ved at han skal blive hos mig smiley


Kommentér på:
Udstilling - Salg af hund?

Annonce