{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.603 visninger | Oprettet:

Erfaring m. overskåret sene? {{forumTopicSubject}}

Min stakkels lille malletæve har fået skåret en sene over ved et uheld under løb på en ganske alm. græsmark. Senen er én, man kalder den "overfladiske bøje-sene" på venstre forben. Den kan ikke repareres. Faxe Dyrehospital v/ Ken Lindeblad har været inde over og har kun kunne anbefale 3 ugers ro. Det vil hun selvfølgelig få. Prognosen skulle så være, at hun derefter vil have 2 meget flade midtertæer på venstre forben, hvilket selvfølgelig giver en generel "flad" pote at se på. Jeg har fået at vide, at det vil hun sikkert kunne leve "fint" med.

Mit spørgsmål er dog, - om andre har været i samme situation og om de evt. kunne fortælle lidt mere om, hvad jeg - eller rettere min hund - muligvis har i vente?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Erfaring m. overskåret sene?
  • #1   29. okt 2013 kun 3 uger? Og ingen gips eller nowet?

    Jeg har aldrig oplevet det ved hunde, heldigvis, men min gamle springhest har haft samme sene skåret over, blot på bagbenet, og her blev benet fixeret, så sene-enderne i ro og fred kunne "finde hinanden" og vokse sammen -ved heste har man tidl syet den slags, men sjældent fået ret godt resultat ud af det, men får senen lov selv at hele, er der faktisk ret god succes med opheling af den slags.

    -problemet med en hund, tænker jeg, er nok at overbevise kræet om at den skal være i ro, at finde ud af at lufte den uden at belaste/forstyrre osv, osse derfor jeg undre mig over at benet ikke er fixeret


  • #2   29. okt 2013 Har jeg ikke, men ønsker god bedring med hunden smiley

  • #3   29. okt 2013 Heller ingen erfaring med hund her, kun mig selv, men kan forestille mig at det er lidt det samme princip som ved Michelles hest og din vaps.

    Skar ved et uheld meget dybt i min lillefinger, og stræk-senen (bøjesenen) blev skåret over. Jeg var midt i vildmarken i Sverige, og kunne ikke søge læge i en uges tid - Fingeren var ved at hele, og var-utroligt nok - uden betændelse, da jeg kom til DK, og ventede derfor med at tage til læge. Tog først afsted, da min finger begyndte at se sær ud. -Kunne ikke strækkes ud, og krummede underligt..

    Lægen fortalte, at det kunne være undgået, hvis jeg havde søgt læge ret hurtigt, for at få min finger "fixeret" - eller rettet ud - så sene-enderne kunne vokse sammen. Jeg fik en skinne, men det var for sent, så har en meget krum lillefinger i dag, og har også delvist mistet følelsen i fingeren.

    Der er imidlertid ingen smerter...

    Ved jo slet ikke om det samme gælder for hunde...


  • #4   29. okt 2013 Rie -min tanke er jo netop osse at en sene vel er en sene altså set i forhold til opheling -arten har nok mere betydning for hvor nemt/svært det er at give de rette betingelser for en god opheling, og evt osse for hvor stor betydning skaden får for brugen af dyret 8eller sig selv smiley ) senerehen

  • #5   29. okt 2013 Michelle

    Jeg kan kun gentage, hvad specialisten, Ken Lindeblad fra Faxe har sagt. At sy denne skade har aldrig vist sig med et ordentligt udkomme.

    Der er et spinkelt håb om at seneenderne kan finde sammen, - men det er meget spinkelt. Sener vokser meget langsomt.

    Fiksering giver andre skader, fik jeg fortalt, for når ledene ikke bliver brugt og dermed smurt i meget lang tid, opstår der ledskader, fik jeg fortalt.

    Tak for jeres input.


  • #6   29. okt 2013 Lise -at sy det ville jeg osse være betækelig ved (udelukkende på baggrund af arfeing fra heste dog).

    Ang sammenvoksning, så er der ved heste stor succes med den tilgang -men som sagt fikseres det jo så. Jeg fik orklaret at problemet omkring det at lade det vokse sammen selv, er at når enderne begynder at nå hinanden og kun lige er begyndt at vokse sammen, skal der ikke meget belastning/bevægelse til, før de rykkes over/frahinanden igen -stedet er jo svagt. Derfor fikserer man
    -men igen, det er jo ved en hest.

    Jeg kan sagtens forestille mig at det vil være hårdt for andre dele af kroppen, når man fikserer et ben/flere led... omvendt skal det vel opvejes med faren ved ikke at gøre det.

    Jeg har, som nævnt, aldrig oplevet det ved hund, men jeg tænker bare at det vel må være svært at få til at vokse sammen, når hunden (det er jo nærmest uundgåeligt) bevæger sig, og derfor hele tiden får rykket lidt ved enderne så de ikke får 100% ro til at vokse sammen.
    -min hest havde streng boksro i 4-5 mdr, derfor tænkte jeg osse at 3 uger lyder af meget kort tid at skulle holde hunden i ro..

    Håber nogen med hunde-erfaringer kommer på banen -og rigtig god bedring med vapsen smiley


  • #7   29. okt 2013 Alfa har ødelagt samme sene og det lader ikke til at genere hende. Det er kun mit blik det generer, for den ser temmelig mystisk ud.

    Jeg skriver lader til, for damen har begyndende slidgigt i sine skuldre og løber derfor ikke med samme kraft som tidligere, men som jeg kan vurdere det, er det ene og alene skuldrenes skyld ikke potens.

    Jeg skal tage billede af den, når vi er ovre weekenden og lægge ind.

    Et godt råd, er at holde kløerne meget kortklippede, de bliver "skubbet" længere frem når poten er så flad.
    Alfa skal bedøves og have sine brændt her i nær fremtid.


  • #8   30. okt 2013 Michelle

    Ja, der er åbenbart forskel på, hvordan man behandler hunde og heste, men tak for dine input *s*

    Kirsten

    Tusind tak for den opmuntring! Og også mange tak for info vedr. neglene. *s*
    Kan du huske hvor lang tid der gik, før din holdt op med at halte?
    Var der noget du gjorde for at lindre hendes smerter?
    Er det normalt, at man får brændt neglene ved det her handicap? Hiro har i forvejen en ret lang type "harefod" fremfor min nye hvalp, som har meget runde "kattepoter".


  • #9   30. okt 2013 Lise - Når jeg får taget billede af Alfas pote, vil du forstå, hvorfor jeg vil have neglene brændt.
    Hendes kløer buer ikke meget og nu hvor poten er flad slides de ikke meget.
    Whipperne har normalt en afrundet pote, med meget tykke trædepuder.

    Min egen computer er til reperation, så jeg kan ikke uploade billeder før mandag.

    Jeg kan ikke helt sætte tid på, da seneskade og skuldersmerter kom næsten samtidigt, men jeg vil skyde på, at der gik 5-6 uger.

    Hun har fået smertestillende for skuldrene og det har selvfølgelig også virket på senen.

    Jeg bruger nu en bandage fra back on track, når hun løber frit og den befinder hun sig godt med, hun stiller sig frivilligt mellem mine ben, når hun skal have den på og det tolker jeg som et godt tegn. Hun hader normalt dækkener og lignende og prøver at komme af med dem, men bandagen lader hun sidde.

    Det er et valg foretaget i samråd med dyrlæge og massør og hun bærer den kun, når hun er ude og en ½ times tid efter løb.

    For skuldrene får hun et tilskudsfoder til greyhounds om det også har hjulpet på seneskaden kan jeg ikke sige.
    http://www.medicanimal.com/product/~product_id=203399

    Status pt. er, at hun ikke har fået smertestillende en måned og løber uden halten.
    Det er et halvt år siden det hele startede med både skulder og sene.


  • #10   30. okt 2013 Tak Kirsten

    Jeg kan allerede nu sagtens følge dig mht. at holde neglene ekstra nede.

    Tak for alle dine forklaringer. Det er virkelig en god hjælp.


  • #11   30. okt 2013 Det var så lidt smiley
    Håber Hiro heler hurtigt og ikke får de store problemer med poten.


  • #12   30. okt 2013 Kirsten

    Tak, me too smiley


  • #14   30. okt 2013 Tak Søren

    Håbet er lysegrønt smiley


  • #15   7. nov 2013 Et billede af Alfas pote, sjov ser den ud.

    profilbillede
  • #16   7. nov 2013 Samme pote, ubelastet.

    profilbillede
  • #17   7. nov 2013 Hendes massør mener jeg skal vente med at få kortet kløer, da disse har en funktion i forhold til hendes fodfæste ved hurtigt løb og han mener ikke de påvirker hendes gangfunktion, så nu ser vi lige tiden an.

    Hun er i en positiv udvikling pt. og løber fuldstændig uden halten smiley


  • #18   7. nov 2013 Tusind tak, Kirsten.

    Hiro er på den sidste uge blevet en hel del bedre. Hun halter næsten ikke mere. Hvor lang tid mon der gik, før din blev haltfri?

    Mht kløerne, så har jeg ikke gjort andet end at klippe kløerne så korte, som muligt.


Kommentér på:
Erfaring m. overskåret sene?

Annonce