{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
873 visninger | Oprettet:

Nysgerrig {{forumTopicSubject}}

Nu har vi jo den der hundelov der så jeg har lige en scenarie til jer i lige skal vurdere.

Det er til agility træning, hvor hunde er løse og løber med hindanden.

Det er ca 4 gang alle hundene mødes og der har intet været før.

Pludselig ryger to hunde i totterne på hinanden sådan for alvor, hvor den ene bider hul på den anden, men ikke sådan at de skal syges.

Hvordan står begge hunde i sådan en situation, men specielt den der gjorde mest skade?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nysgerrig
  • #2   23. apr 2013 I dette eksempel træner hundene enkeltvis på de forskellige forhindringer i starten da de alle er begyndere og derfor imellem hinanden, så de også lære at koncentrere sig om ejeren og ignorere andre hunde.

  • #3   23. apr 2013 Det giver jo ingen mening! Hvis ikke hundene har den grundlæggende lydighed på plads, så hører de slet ikke hjemme på et agilityhold. De skal ikke være sociale - de skal træne!


  • #4   23. apr 2013 Vil i ikke godt bare svare på det scenarie som jeg stiller?




  • #6   23. apr 2013 Jamen så kan jeg så fortælle jer at det er noget der er sket og nu spørger jeg igen er i ikke søde at svare på hvad jeg spørger om?

  • #7   23. apr 2013 Hun spørger om noget smiley hvis i ikke har et svar så lad dog være at skrive alt det der !.

    Jeg ved desværre ikke hvorfor smiley


  • #8   23. apr 2013 Jeg vil mene at man indvilger i den risiko der er ved at have løse hunde på samme sted, når man går til træning under de forhold. Præcis som når man slipper hundene til leg.
    Ejeren af den bidende hund bør erstatte dyrlægeregningen, men derudover tænker jeg ikke at der skal ske noget.


  • #10   23. apr 2013 Tak for svar, som kunne bruges til noget! smiley

    Malene og huskierne: Jeg mente også at det var på "eget ansvar" self skal forsikringen betale dyrelæge regningen. Men hvad kunne det skyldes, når nu hundene har været sammen uden problemer 3 forrige gange før denne? smiley (altså hvis du måske har en ide?)

    Hvorfor skulle man det Ulla?


  • #11   23. apr 2013 Jeg tror godt jeg ved hvad du mener..... Jeg går selv til træning, og agilityholdet træner lige ved siden af os...

    Sidste gang, var der også to som røg i totterne på hinanden. De var så uheldige at de skulle øve sammentidlig.

    Jeg ved ikke hvorfor sådan noget sker, men jeg tror at sådan er deres natur bare. Nogle hunde kan lide hinanden, andre kan ikke....


  • #12   23. apr 2013 Ressourceforsvar eller jagt, kunne være årsagerne.

    Hvis min Nanna er løs, og en anden hund sætter i løb, så løber hun efter. det er et instinkt for slædehundene.
    Vi havde en episode, hvor hun løb over til en apporterende hund, som straks gik i ressourceforsvar! Den troede hun ville stjæle genstanden.
    Da stoppede vi så til lydighedstræning. Det var ikke os.


  • #13   23. apr 2013 Denise A: Ja, det er underligt syntes jeg, at det bare lige sådan klik slår ud, når de kender hindanen.

    Malene: Jeg kan så fortælle at den ene hund var en DSG og den anden en Cavalier king charlse (staves)

    og den som kom mest til skade var CKC (forkortelse)


  • #15   23. apr 2013 Ulla M: Hmmm.... så ville timerne jo være uendelig lange hvis ikke man kune øve individuelt på de forskellige forhindringer?

  • #16   23. apr 2013 Vi havde 2 hunde på holdet, som røg i totterne på hinanden, fordi ejerne ikke tænkte sig om lige i et splitsekund. Godt nok var begge hunde i snor, men den ene fik et ordentligt hak i øret...

    Heldigvis blev det løst i god ro og orden, da begge hundeførere kunne se, at det var egen skyld. Ejer betalte selv dyrlægeregning og der skete ikke mere ved det...

    Men jeg kan da godt frygte, hvad der ville ske, hvis den ene af to parter vælger at melde til politiet...


  • #17   23. apr 2013 Ro på ! Uheld kan altså ske også selvom hundene ellers er rimeligt lydige: Agility er jo en sport der får nogle hunde helt op og ringe stressmæssigt - husk lige det inden i dømmer om hvornår man bør komme på en ag-bane.
    Jeg har selv - for mange mange år siden og før den fordømte hundelov - været ude for at min hund blev skambidt på en agilitybane. Jeg trænede et meget professionelt sted, hvor man kun trænede, hvis man virkelig var seriøs med sin agility og dyrkede konkurrencer ret intenst. Træneren havde mange mesterskaber bag sig - DM, NM og VM. Der var styr på hundene og vi havde normalt ikke problemer med at træne forskellige kombinationer på forskellig baner med vores hunde løse for de var jo på arbejde. BANG - ud af det blå - røg en anden hund på min en aften. Min hund var en ret underdanig type (trods det at hun var en terrier), der ikke skulle nyde noget med at slås med andre hunde, så hun nåede at blive bidt rigtig alvorligt mange steder af den anden (en labrador forøvrigt). Ingen kan sige hvorfor den anden pludselig forlod sin fører midt i det hele og 'nakkede' min på den måde (tror næppe at min har signaleret 'røv' til den anden for hun var typen der var 100% fokuseret på mig når vi var på banen). Min måtte babubabu afsted til vagtdyrlæge og rimpes sammen så godt det nu kunne lade sig gøre (der manglede fx et stort stykke af venstre baglår og der var kritiske huller i brystkassen). Hun fik men for livet både fysisk og psykisk. Modpartens forsikringsselskab betalt selvfølgelig regningerne til dr.dyr og ejeren var helt utrolig ked af hvad hendes hund havde gjort. Den blev aflivet da den lavede samme stunt et par mdr senere (på en anden bane for hun fik at vide at hun ikke var velkommen der hvor jeg trænede mere).
    Så til TS: Uheld kan jo ske men så længe der ikke har skullet sys i nogle af hundene så bør der ikke ske mere end at overfaldshundens ejer giver en stor undskyldning. Og så skal man nok ikke lade den træne løs sammen med andre til man har set den lidt an igen. Ejeren af den overfaldne hund bør selvfølgelig sikre sig at hunden ikke har fået nogen forbehold for banen eller stedet.


  • #18   23. apr 2013 Mette Marie A: Der var ingen angriber/angrebet, begge hunde var lige gode om det, den ene fik bare bedre fat end den anden, da den ene var ældre og stærkere + mere selvsikker.

    Men ingen af hundene skulle sys heldigvis, og ingen af hundetrænerne fik forbud mod at komme igen. De andre som trænede på stedet var hurtige og fik tjekket den som så værst ud og den anden blev ikke bebrejdet da det var begges skyld.


  • #20   23. apr 2013 Det var begge hunde skam også, og har begge gået til generel lydighed.

  • #21   23. apr 2013 Uheld sker. Der har formentlig været signaler forud for "diskussionen", som I har overset.

  • #22   23. apr 2013 Altså selvom hundene er enddog MEGET lydige så kan der altså stadig ske uheld og kan man ikke acceptere det så skal man nok holde sig laaaaangt væk fra træningspladser. Jeg har da set lydíghedschampions komme i klammeri med andre hunde. Når adrenalinen suser rundt i kroppen og hundene er tændte så kan sådan noget ske.
    TS når begge hunde var lige gode om det og der ikke skete noget alvorligt så bør der ikke ske andet end at de siger undskyld til hinanden og så måske ikke lige træner med de løse samtidig.


  • #23   23. apr 2013 Mette Marie A: Ok det lyder godt at der ikke er mulighed for at gå videre med det.

  • #25   23. apr 2013 Nej, det vil jo kræve at den ene part politianmelder eller går til en dyrlæge der politianmelder.

  • #26   23. apr 2013 Ja på det hold jeg træner har vi to baner med omkring 3-4 hunde på hver bane,

    Og der er så to hunde fri der løber banerne og når de er færdige og er i snor næste hund osv. osv.

    Synes måske 4 løse hunde på en gang lyder af meget, men det skal jeg ikke blande mig i smiley

    Jeg tror ikke der kan gåes videre med sådan en sag, den hun der blev bidt hul på, der skulle modpartens hundeforsikring gerne dække dyrlægeregningen.


  • #27   23. apr 2013 En lækker kælling: Normalt er der 6 løse hunde på banen så man skulle da næsten tro at 4 ville gøre det nemmere for dem men....

  • #28   23. apr 2013 Nu ved jeg ikke hvad "hold det er" ..

    Jeg træner selv på konkurrence hold, og der har man altså styr på sin hund, den skal blive liggende ved start fx. selvom der hopper en løbsk tæve frem og tilbage.
    Og hundene bliver altid ved ejeren selvom de er uden snor.

    Men på det hold jeg var for 14 dage siden, øvet kalder man det vel.
    Der er der mange blandede imellem, og der er det ikke alle der har lige meget styr på deres hund ..
    Morgan blev da overfuset 2 gange forrige gang til træning, af to hanhunde de andre IKKE havde styr på, selvom jeg havde morgan i snor på og vi stod pænt og ventede på det blev vores tur.

    Så min erfaring er at hvis man er på et konkurrence hold er der altså mere styr på hundene, hvilket jeg også mener der skal være.


  • #29   23. apr 2013 På vores hold er løbske tæver ikke ønsket/tilladt så der skal de blive hjemme.

    Vores skal også blive sidende indtil der bliver sagt fremad. Før må de ikke bevæge sig.

    Vores er et intro hold, dvs det mindst øvede hold der findes.


  • #30   23. apr 2013 Se allerede der at der ikke må komme løbske tæver, siger mig at holdet bare ikke er "godt nok" ... og med så mange løse hunde på en gang, er jo ikke legetime. De skal også lære at forholde sig roligt når andre løber.

    Men okay fair nok hvis ikke man vil have en hund der hører til konkurrencer fordi der har været en løbsk tæve på banen tidligere, ja så kommer man ikke langt.


  • #31   23. apr 2013 Kan faktisk godt se hvad du mener smiley hmmm....

  • #32   23. apr 2013 For til konkurrencer må tæverne gerne deltage smiley
    Så de steder der siger de ikke må komme forstår jeg ikke, der skal bare lægges lidt mere arbejde i fra han hunde ejeren, og det er vel også det værd, hvis hunden så hører i skarpe situationer ..

    Så som konkurrencer eller når de er på arbejde fx.
    Politiets hunde osv.


  • #33   23. apr 2013 Ja det giver god mening, det ville være pænt træls, hvis hunden stoppede op til konk. pga en tæve lige havde løbet der.

  • #34   23. apr 2013 Hejsa når et slagsmål mellem 2 hunde sker på en træningsplads, dækker ejerens forsikring, hvis der er tegnet en udvidet en, dækker også på udstilling. Var der sket træneren noget, har klubben en forsikring som dækker. Der er ingen grund til at lade sin løbske tæve blive hjemme fra træning, man giver den bare 2 -3 dage før træning klorfyl (købes ved matas) så lugter tæven ikke og problemet med hanner er løst smiley Ang løse hunde på agilitybane er måden man træner på, det har overhovedet ikke noget med lege at gøre, lige det modsatte. På den måde er ejeren tvunget til at bruge mere kropspog, for at få hundens opmærksomhed, det giver et stærkere bånd mellem ejeren og hund, hunden bliver også mere lydig, end hvis der var en snor mellem dem. Da jeg var træner på agility, var det lige præcis den måde der blev trænet på, var der en hund der gang på gang smuttede, tog man linen på igen og trænede mere lydighed. Jeg tror at grunden til at det gik galt, er at de to hunde har set sig gale på hinanden inden, nedstiret hinanden uden nogen har bemærket, det var sådanne ting jeg som træner holdt øje med. Jeg vil helt sikker (hvis jeg var træneren) køre stram lydighed mellem de to hunde, en tid fremover, med masser af provokationer, så de blev sat på plads og selvføldig bruge line til træning smiley

  • #35   23. apr 2013 Tusind tak for de gode råd marianne T smiley

Kommentér på:
Nysgerrig

Annonce