{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.850 visninger | Oprettet:

Det kunne have været et barn... {{forumTopicSubject}}

I forbindelse med den forfærdelige sag om Schæferen Thor, der nok bliver aflivet om et par timer fordi den i forskrækkelse brød huden på en mindre hund, har jeg set argumentet "det kunne have været et barn" et par gange.

Og så kan jeg ikke lade være med at tænke på validiteten i det argument, sådan helt generelt.

Helt ærligt - og det lyder måske kynisk - Og hvad så, hvis det havde været et barn?

Vi står overfor et valg. Enten bliver vi nødt til at acceptere at hunde er rovdyr og har nogle reaktionsmønstre, som vi ikke har kontrol over - hvilket indebærer, at mennesker, inklusive børn, en gang i mellem er objektet for reaktionerne. Eller også skal vi simpelthen glemme at holde hunde som kæledyr.

Og hvad så, om et barn får en skramme fra en hund, der siger fra overfor grænseoverskridelser eller er blevet forskrækket fordi barnet har haft en adfærd, der ikke har været hensigtsmæssig omkring hunden?
Dør det af det?

Vil vi have hunde i DK eller vil vi ikke?

Hvis vi vil det, så må vi acceptere, at de ER hunde. Ikke marionetdukker....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det kunne have været et barn...
  • #2   30. jan 2013 Lige kopieret fra DKK's gruppe på FB smiley
    "DKK skrev igår, at sagen om Thor - efter vores vurdering - er udtryk for forkert sagsbehandling. På den baggrund har DKK sammen med Dyrenes Beskyttelse opfordret Politiet til at revurdere sagen. De to foreningers henvendelse kan ses her:
    http://www.dkk.dk/nyheder/Nyheder-10415 "

    Enig med TS!


  • #4   30. jan 2013 Super skrevet CH. Jeg er helt enig.

    Argumentet holder ikke, for mange hunde reagerer helt anderledes overfor et barn. I de tilfælde hvor hunde markerer på børn, er der sket tydelig grænseoverskridelse fra barnets side eller forskrækkelse fra hundens.



  • #5   30. jan 2013 Jeg synes ikke man kan stille det sådan op! Med mindre jeg læser forkert, jeg ser det ikke som enten eller.
    Selvfølgelig er vi nødt til at acceptere at hunde er levende væsener og til tider reagerer uventet. Men der skal og bør være grænser!

    Men jeg studser også over den kommentar, selvom jeg sgu nok kunne give den i diskussionens hede. Fordi en hund bider en anden hund eller markerer er det langt fra ensbetydende at den kunne drømme om at røre et menneske!


  • #6   30. jan 2013 Hørt!

    Fatter heller ikke helt det med at hunden skal lære at omgås barnet og ikke barnet der skal lære at omgås hunden.

    Forstå mig ret. Det er jo en balancegang


  • #7   30. jan 2013 Vi lever i dyb fornægtelse, hvis vi tror, vi kan få hunde til at lade være med at markere overfor både mennesker (herunder børn) og andre dyr uanset hvad der er gået forud - og så samtidig stadig være hunde.

    Vi lever i en tid, hvor vi former alt efter vores forgodtbefindende - og ærligt, hvis vi laver mere om på hundene, så har det intet at gøre med hunde mere.

    JA, man kan blive bidt af en hund. JA, det sker. Det gør det også for børn. Enten må vi acceptere det, leve med det, kan vi ikke det, skal vi ikke have hundehold i DK.



  • #8   30. jan 2013 Jeg synes det er ret skræmmende, at hunde tilsyneladende ikke længere har lov til at opfører sig som det de er, og sige fra på deres eget sprog. Utrolig skræmmende at det er kommet så vidt!

  • #9   30. jan 2013 Jeg har i mange år været hestepige, og kommer til at associere over til den "verden".

    Heste er (ligesom hunden) et dyr som vi holder "på trods" af dens naturlige instinkter. Vi lærer dyret noget, og lærer selv at gebærde os, så at der tages mest mulig hensyn til dyrets adfærd og instinkter. Men uanset hvor meget vi træner med heste vil de altid have deres instinkter intakt. En hest der reagerer ud fra instinkterne kan være lige så farlig som en hund, hvis ikke mere. Man har f.eks. flere gange læst om piger der er døde eller blevet svært skadet, fordi en hest har sparket dem. Hesten har formentlig sparket fordi den blev bange eller følte sig truet til grænsen. Selvom det kan lyde barsk, så er det den risiko der følger med, når man beskæftiger sig med heste...

    Og hvor vil jeg så hen med det? Ja jeg er jo selvfølgelig godt klar over at det ikke er PRÆCIS det samme, men kan bare ikke lade være med at tænke over, hvorfor man kan acceptere at hesten handler efter sine instinkter, men hunde ikke må? Og jeg mener naturligvis ikke at der bare skal gå laissez-fair i vores hundeopdragelse, men hvorfor er det så svært at acceptere at hunden har instinkter?


  • #10   30. jan 2013 Det ER i øvrigt ikke noget nyt. Børn er blevet bidt af hunde altid, det vil de blive ved med.
    Hunde har altid bidt andre hunde, det vil de blive ved med...

    Hundebid skal begrænses så vidt muligt, men forsvinde gør de ikke før vi ikke har flere hunde...


  • #11   30. jan 2013 Jeg er fuldstændig kold på det punkt, måske grundet min opvækst i grønland, men bider en hund et menneske (uanset alderen på dette og situation) så vil jeg lade hunden aflive...
    Men at hunden markerer på en anden hund er jeg ret ligeglad med, især når der ikke skete mere skade.
    Jeg tror ikke at fordi Thor markerede på den anden hund, at den vil gøre det igen og slet ikke på børn.
    Men jeg er lidt overbevist om, at hvis hunden først oplever at kunne sige fra med bid overfor mennesker vil den være med tilbøjelig til at gøre det igen. Det var i hvert fald vores erfaringer på grønland...


  • #12   30. jan 2013 Spændende tanker, Mette S.
    Paradokset er interessant.



  • #13   30. jan 2013 ENIG!

    For at være helt firkantet så er de sku ikke tjent med at være i et land det laver love så ALLE hunde bliver født med en dødsdom hængene over hovedet!



  • #14   30. jan 2013 Jeg er helt overordnet enig med CH smiley
    Jeg ville blive bundulykkelig, hvis en af mine hunde snappede efter et barn eller bed et barn - uanset situationen.
    Men er vi ikke også nødt til at acceptere, at børn ikke altid er lige gode til det der med at omgås hunde, og at der derfor kan opstå situationer, hvor hunden siger fra? At hunde altså ikke altid har andre muligheder en at snappe/markere, fordi alle andre signaler er blevet overset/-hørt?


  • #16   30. jan 2013 på nogle udviklingspunkter er hunde jo som børn.... som et barn der endnu ikke har fået et sprog at reagere med........ eller de har ikke det sprog som den moderne verden mener de skal reagere med...... det verbale....hvordan skal vi så straffe et barn der bider.... skal det tvangsfjernes eller skal forældrene straffes fordi de ikke har opdraget deres barn "godt nok"....... for børn der bider bliver jo ikke aflivet.

    Selvfølgelig skal de rigtigt hårde forbrydelser straffes.... men en lille rift der bliver til en byld er squ ikke skambidning .... for så har jeg da oplevet flere gange at en hund eller kat i flokken har skambidt en anden.


  • #17   30. jan 2013 Christina, deroppe ja, uanset hvilken situation det er ville jeg aflive dem. Vi prøvede én gang at lade en hund beholde livet efter den bed (hvor den blev provokeret) fordi vi tænkte at det kunne ikke passe osv.. En uge senere angreb og skambed den min lillebror fuldstændig uprovokeret. Min lillebror sad på slæden hvor hunden stod foran, hvor den vendte sig og angreb. Der lærte vi, at de hunde altså bare er anderledes.

    Man skal leve i en gensidig respekt - derfor stoler jeg heller ikke 110% på hunde, en hund kan være nok så sød og rar, men den kan også presses..
    Herhjemme er det jo noget andet, jeg synes man skal kigge på situationen. Men personlig ville jeg nok lade mine aflive hvis de markerer. Det er bare en ting jeg ikke kan tolererer, derfor undgår jeg også at putte dem i en presset situation. Men jeg er selv tidligere offer for angreb..


  • #18   30. jan 2013 Jeg er indehaver af en hund der ikke kan lide børn, og han vil bide hvis hans behov for afstand ikke respekteres. Men så er det mit ansvar at sørge for at han ikke bliver sat i den situation. Ja det er pisse besværligt og ja, han er bundhysterisk. Men han er min hund og jeg vil så nødigt undvære ham. smiley

    Jeg er helt enig med CH. Hunde er hunde og bid/markeringer bør begrænses, men det forsvinder ikke så længe vi holder hund.


  • #19   30. jan 2013 Jeg accepterer mine hundes vilde natur, og lærer mine børn - og min omgangskreds - at forstå hundene bedre.
    Det er ikke hundene, der skal forstå os. Vi skal forstå dem, for det er os, der vælger at de skal være her.


  • #20   30. jan 2013 Grøndlandshunde er altså et kapitel for sig selv. De socialiseres jo slet ikke som vi kender det herhjemme. De lever udenfor og er vilde. De færreste kan leve som familiehund - hvilket også forklarer hvorfor vi kun har én (eller i hvert fald kun ganske få) registreret grøndlandshund i polarhundeklubben

  • #21   30. jan 2013 Lige præcis Malene. Og derfor mener jeg at vores domitiseret hunde i hvert fald ikke bør bide.. Og hvis de gør, jamen ud.. Men altså, det er min grund holdning, så er der jo altid undtagelser.

  • #22   30. jan 2013 Jeg kunne heller ikke bo sammen med en hund, der havde bidt et menneske. Markering og at sige fra er noget andet. Vi kommer kun derud, fordi vi er så dårlige til at se signalerne før markering/brummen.

  • #23   30. jan 2013 Selvfølgelig undgår man ikke bidskader, men er det ensbetydende med at de ikke skal begrænses?



  • #24   30. jan 2013 Jeg synes, der er væsentlig forskel på om det er mit eget barn og egen hund, hvor jeg kan kontrollere situationen og sørge for hensynsfuld omgang med hinanden.

    Jeg ville være meget lidt tolerant overfor at andres hunde kom for tæt på mine børn og ikke kunne lide børn, blev forskrækket over at der var andre i skoven eller lignende der resulterede i at hunden bed ud.

    Men okay, den situation opstår så heller ikke i den perfekte verden, hvor vi alle holder opsyn med vores hunde og har nogenlunde kontrol over dem.

    Og nej, er helt enig i at et bid i en anden hund overhovedet ikke er lig med lignende reaktion over for mennesker.


  • #25   30. jan 2013 Kaj, de skal begrænses alt det man kan. Men det kan altså ikke indebære at aflive alle hunde, der markerer på andre hunde.
    Eller markerer på børn eller voksne.

    Det er en fejl, der er sket, men det er ikke en hund, der er syg i potten. Det er en hund, der skal beskyttes mod oplevelser, den ikke kan håndtere.

    Begynder man at aflive hunde for markeringer - sting eller ej - så bliver man nødt til at fortsætte - og det kommer til at afkræve mængder af aflivninger. Eller at vi afskaffer hunde som kæledyr, alternativt forvansker dem til en skygge af det, hunden engang var.


  • #26   30. jan 2013 Helt enig med CH!

    Mvh
    Én der som barn havde en vovse siddene i armen fordi hun ikke kunne holde nallerne for sig selv smiley
    (Jeg lever i bedste velgående - og det gjorde hunden også flere år efter uden efterfølgende episoder af nogen art)


  • #27   30. jan 2013 Igen fuldstændig enig med CH!

  • #29   30. jan 2013 Synes heller ikke det er rimeligt at aflive for en enkelt markering eller et bid.
    Men jeg synes derimod det er ok at aflive dissiderede agressive hunde hvor ejeren ikke har kontrol over dem! Selvom omplacering til et ordentligt hjem er ren utopi!
    Det er et svært område, og der er desværre mange der ikke vil indse hvad de har mellem hænderne!



  • #30   30. jan 2013 Godt spørgsmål, Lille Solstråle.

    I danskerne hjerteformede og lyserøde, fluffy opfattelse af optimalt hundehold sker det jo nok hele tiden....

    Tager man de realistiske briller på med en smule flair for hundes naturlige egenskaber, så er det sgu nok ikke så ofte...


  • #31   30. jan 2013 At lade et barn så fysiske (og nogen psykiske) skrammer på livet ikke voldsomt? Altså, jo vi holder hund her i Danmark, men man kunne jo overveje om hunden er blevet for meget?! Der er flere og flere der behandler sine hunde som små børn, og vægter dem højere end andre børn (fair nok), men hvis de bider er det sgu ikke fair. En hund der markerer bider sgu ikke igennem huden, det er ikke nødvendigt for dem.

    Jeg tror at mange af skaderne også kommer af, at vi som ejere sætter dyrene i situationer hvor der er risiko for at de kan bide. Fordi folk tror deres hunde er ligeværdige familiemedlemmer.
    I må ikke tage fejl af, at jeg har også min hund med. Men når alt kommer til alt, så er det et dyr og skal behandles derefter. Min hun får ikke tøj på (han har underuld) han sover altså i soveværelset (sengen ofte) osv. Men jeg kunne ikke drømme om, at tage ham med hjem til fremmede børn der kunne ske at være bange for hunde, er jeg i tvivl spørger jeg eller lader ham blive hjemme. Og kan børnene ikke finde ud af, at omgås ham, jamen så kommer han i bilen eller i buret. Jeg kunne ALDRIG drømme om at lade ham markere også sige, at det var barnets egen skyld...


  • #32   30. jan 2013 Jeg måtte også en tur på skadestuen som lille, da jeg troede jeg kunne klappe en gravhund der sov, den blev bange, så min underlæbe fik en tur.

  • #33   30. jan 2013 Line, jeg kan ved gud ikke se hvordan man sidestillelse af accept af hundes natur og deres reaktionsmønstre og det, at menneskeliggøre hunde. Det er jo altså modsætninger.

    Og nej, man får sgu ikke skrammer på livet af at en hund markerer. I så fald lever vi i en nation af ødelagte mennesker. Med 500.000 hunde så er der edderbukme mange der har fået en røffel af en hund og har overlevet - fysisk og mentalt.

    Jeg synes det emmer af hysteri og vores ret til at holde hund er truet.


  • #34   30. jan 2013 I mit tilfælde, var det i hundens hjem.
    Jeg forstod ikke da det blev sagt nej fra de voksne åbenbart, for jeg fik et bid - og jo der var hul.
    Men mine forældre bebrejdede på ingen måde hunden - de bebrejdede mere sig selv fordi de ikke havde holdt øje med mig.
    Og der synes jeg forskellen i dag er - nogle forældre/hundeejere forventer bare at hunden tolere alt fra børn og bliver "hysteriske" når det går galt.. selvom det nemt kunne være undgået.

    Og jeg havde/har ingen mén - ud over et lille ar fra en tand på armen... men det er jo selv skyld i.


  • #35   30. jan 2013 Jeg er blevet bidt i fingeren af en puddelblanding med hul og blod og det hele (sikkert min egen skyld) - ingen psykiske mén herfra smiley
    Jeg har haft en bokser hængende i armen (ikke min skyld men totalt sindssyg hund - den fik vist for mange bank af ejer) - ingen psykiske mén af den episode heller.


  • #36   30. jan 2013 At bide en anden hund er slet ikke det samme som at bide et barn, og det kan man ikke sammenligne. Den anden hund er en artsfælle og de taler samme sprog. En markering er deres sprog for "stop så" som de begge forstår. En hund kan da også markere et barn, men der skal ved de fleste hunde heldigvis en del til, men barnet skal lære at omgås hunden så det ikke vil være nødvendigt for hunden på noget tidspunkt at markere overfor barnet.
    Ikke at forglemme at selv den bedste hund, kan ved et uheld komme til at bide sin ejer.
    Nu har jeg en tæve på 4 år og en hvalp på 13 uger. Hvalpen vil lege hele tiden, den voksne vil også gerne lege, men absolut ikke hele tiden. Så markerer hun overfor hvalpen for at sætte en grænse,og hun kan da godt markere så hvalpen kommer med et piv. Skal min 4 årige tæve så også aflives???


  • #37   30. jan 2013 Jeg synes ærligt talt det er ret skræmmende, at selvom vi er kommet så langt indenfor hunde verdenen på mange områder - så havde vi tilsyneladende mere respekt og forståelse for hundens natur for 15-20 år siden.

  • #38   30. jan 2013 Det er ikke det samme nej, men det er ligeså sandsynligt at en hund markerer på et barn som på en hund, hvis den bliver forskrækket.

    Og det er virkeligheden, det må vi forholde os til.



  • #39   30. jan 2013 Super tråd CH! Fuldstændig enig!

    Jeg er så træt af den der, hvis, hvis og hvis.


  • #40   30. jan 2013 Nogen hunde har altså "bidekontakt" ( i mangel af bedre ord) når de markere og andre har ikke...

    Men inden det bliver alt for "en markering gør ingen skade" så vil jeg lige have på plads at det ikke er det i mener vel?

    Tænker bare at et bid det "rigtige" sted jo altså godt kan være rigeligt slemt.

    Men det er stadig KUN en markering... Om den sidder i ansigtet eller armen...


  • #41   30. jan 2013 Nej, markeringer kan sagtens lave skade. Og det er det, vi må leve med.

    Det er hundens måde at kommunikere på og det må vi leve med.


  • #43   30. jan 2013 Hvem ind i *** lader da så også børn stå og rive en hund i ører og mund?? smiley Nu er jeg forarget smiley

    Mine børn opsøger overhovedet ikke fremmede hunde, den ene er endda noget tøvende, selvom jeg står ved siden af og siger at han gerne må hilse på en storlogrende golden...

    Men derimod synes jeg at NOGLE hundeejere og NOGLE forældre mener, at verden er deres legeplads og skabt kun til dem og at de ikke behøver holde øje med deres "hundebarn"/menneskebarn. Og det er så ikke særlig optimalt, for der skulle gerne være plads til os alle sammen smiley

    Er ikke helt sikker på, at jeg synes, den ene gruppering har noget at lade den anden høre...:)


  • #44   30. jan 2013 Jeg blev som avisbud bidt af to hunde, en schæfer og en jagthund af en art. Ruhår måske. Schæferen havde set mig mange gange, men en dag var den ude med far i carporten, og sprang hen og bed migibenet, da jeg kom med avisen. de havde selv børn. Vi meldte det ikke til nogen, men kom jeg og døren var åben, lagde jeg avisen ved vejen på muren. Ikke om jeg skulle derind igen.
    I dag var den hund vel blevet aflivet, hvis man havde meldt det. Jeg synes, det var op til ejerne at vurdere,og det synes jeg stadigvæk.
    Jeg ville heller ikke aflive, hvis mine egne hunde markerer, men inderligt håbe, at de aldrig kommer i den situation.


  • #45   30. jan 2013 Enig CH

    Og så er børnekortet jo ikke det eneste trækkes jævnligt, der er jo et helt sæt skæbnekort der vælges i alt efter hvad behovet er.......

    Smid kortene ud og få den hundelov revideret........


  • #46   30. jan 2013 Jeg har også været avisbud, men er 7-9-13 aldrig blevet bidt.

    Den farligste var at blive jagtet ind i mine forældres hus af 2 rottweilere. Det blev ikke meldt, fordi de lovede at hegne ind og sørge for det ikke skete igen.


  • #48   30. jan 2013 Jeg er meget uenig heri.
    Jeg blev som barn bidt i fingeren af en schæfer, den tog fejl af en lille pind & min finger, det kan ske. Jeg fik ingen psykiske men, hunden overlevede. Min stedsøn blev for ti år siden overfaldet af naboen schæfer, han løb og spillede bold med en kammerat, da hunden sprang igennem hækken, og sad lige i benet på ham, fire huller i låret efter hjørnetænder. Desværre blev hunden ikke aflivet, på trods af, at vi meldte det - dengang hed det, at hunden skulle have bidt gentagne gange, før man kunne kræve en aflivning. Min stedsøn har fået men, han kommer simpelthen ikke i hjem, hvor der bor schæfere.

    Jeg holder virkelig meget af min hund! - Men jeg elsker mine børn. Første gang min hund markerer med et bid eller andet, ville jeg kører den direkte til dyrlægen! Hvis min hund ikke kan sige fra ved blot, at brumme en smule (så vi kan høre det), eller rejse sig og gå, så hører den ikke hjemme i mit hus!
    Mine børn ved hvordan de skal omgås hunden. - Da jeg ikke ved, hvordan evt. legekammerater omgås hunde, bliver vores hund simpelthen lukket væk, når der kommer fremmede børn på besøg!


  • #49   30. jan 2013 Men kicki, det der skete for din søn vil jeg ikke kalde en markering. Det vil jeg nærmere kalde umotiveret overfald og der er en kæmpe forskel på det og en markering. Og det er så absolut ikke i orden smiley


  • #50   31. jan 2013 thor/det kunne have været et barn

    Nu skriver jeg noget der er totalt subjektivt.

    Men jeg har det altså sådan nogen gange(måske afhængigt af mit humør).,at,der kommer børn med forældre der siger:
    gud,hvor er han sød,må vi klappe :
    ;;ja,siger jeg,når jeg har DET humør på.

    Så,kommer der forældre med børn der siger:

    Gider du ikke fjerne kræet,den har lige tisset op af bænken vi sidder på,altså mopsen tisser op af bænkens ben,og så fortsætter familien,desuden kan vi ikke lide hunde,og er bange for dem.Altså min lille småtykke mops,der desværre ELSKER børn ,får et "fur".

    Nå,så møder man en børnehave,med pædagoger,der siger:
    gider du ikke lige fjerne din hund,børnene er bange for hunde,jamen han er i snor,råber jeg,og hiver i kræet,så han er ved at kvæles.

    Nogle dage efter,møder man en familie med børn,gud hvor er han sød må vi "aeh",hader det udtryk.

    Så,kommer der en sød ældre mand,nej hvor er han sød,bider han ;;ja,siger jeg så.

    .Så er det jeg ser i "bagspejlet",div.forskellige episoder,positive som negative,at min elskede mops ihvertfald,ikke skal stå til rådighed,for børn såvel som voksne,som synes han er dejlig(og DET er han)og andre der snerre af ham.

    Så,ja undskyld,men alt efter mit humør,,siger jeg ja,eller nej til "klapning".
    Og,det er nogen gange synd,for mopsen(som for alle mopse)fordi de elsker alle voksne og især børn. Men min mops er ikke til "fals".

    Iøvrigt har jeg 4 børnebørn,så jeg er ikke børnfjendsk.

    Hvor meget det her indslag har noget at gøre med historien Thor,ved jeg ikke,havde bare lyst til at,komme ud med de tanker jeg har gjort mig vedr.en hundeverden/menneskeverden

    hilsen
    vibeke


    Min,hund skal IKKE stå til rådighed,som det nu behager


  • #51   31. jan 2013 Så prøv følgende:

    Hvis nogen spørger om de må klappe den sig:
    1 Øjeblik.

    Tag din ryksæk af og kig i den.

    Kig da på moderen/faderen igen og sig:
    Ja jeg har forbindingskassen med.


  • #52   31. jan 2013 nody body is perfect

    kan godt lide lidt humor herinde.
    Men jeg har ikke en rygsæg.
    Tror du en plastic pose,med en falck kasse er lige så godt ;;selvom jeg ved at en rygsæk,har mere autoritet

    hilsen
    vibeke


  • #53   31. jan 2013 CH sagde:
    "Det er en fejl, der er sket, men det er ikke en hund, der er syg i potten. Det er en hund, der skal beskyttes mod oplevelser, den ikke kan håndtere."

    Nogle gange kan der siges så meget rigtigt på bare to linier og så står det klart hvad der er rigtigt og forkert.


  • #54   31. jan 2013 måske smiley det var mere med en ryksæk behøver man jo ikke have kassen med, mere effekten af at sige ja men du bliver bidt

  • #55   31. jan 2013 søren og mik OG ryan F

    Altså Verner kunne ikke drømme om at bide nogen somhelst,tværtimod,vil han utrolig gerne kysse,alle som hilser på ham.

    Og,hvis jeg skal være helt ærlig,har jeg ALDRIG sagt,at Verner godt kunne finde på at bide,for det aner han ikke hvad det er.

    Kort og godt,det er kun Verners menneske,altså mig,der af og til bliver irriteret,over :
    Nej,hvor er han nuttet,må vi "aeh"
    en halv time senere:
    Tag din hund i snor,siger pædagogerne,vi har børn der bange for hunde.Så,jeg tager Verner i snor,igen,og tænker,næste gang idag,jeg møder far og mor + børn,der gerne vil "ahe",ja,så siger jeg et rungende NEJ.

    Det kan godt være jeg er en "strid" banan,vedr.at klappe og ikke klappe,Verner,men stadig,er min elskelige,fredelige,og børneelskende mops,ikke "til fals".
    Gider faktisk ikke,vurderer om vi nu møder hundeelskere,eller pædagoger som er bange for, at de børn de nu har ansvaret for,får et traume,ved at møde en helt uskadelig mops.
    Så,der hvor jeg går,sammen med andre hundevenner,er der lige kommet en megastor børneinstituation,og der er en dejlig legeplads,som de selvfølgelig bruger.Så,vi lidt "halvgamle" hundeejere,tager efterhånden,altid vores "kræ" i snor.Vi gider faktisk ikke diskuterer,om vores hunde er løse,eller farlige.
    Så den enkeltes udvej for os,er hund i snor.
    Så,i mit tilfælde,at "ahe",kommer helt an på mit humør.
    Egoitisk,ja,men sådan er det,og mopsen overlever.

    hilsen
    vibeke


  • Kida
    Kida Tilmeldt:
    sep 2011

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 20
    #56   1. feb 2013 Ja hvis min hund nogen sinde bed umotiveret ville jeg da bestemt også få den aflivet med det samme.
    Dog hvis det er advarsels bid så ville jeg ikke.

    Havde en schæfer for 8 år siden, da vi var ude og gå tur kom der en mand bag fra og pludselig stak hånden ned i hovedet på hende, hverken hende eller jeg havde set ham, hun snappede derefter ud efter ham, han trak hånden til sig og så var der skideballe til mig.
    Synes bestemt ikke i sådanne situationer man skal dømme hunden for at være aggresiv eller andet.
    Ingen skal komme bag fra noget dyr uden de har set en og tro man kan snakke.

    Jeg har da lært fra hel lille at man altid skal spørger om man må hilse inden man bare går hen til fremmede hunde.


  • #58   1. feb 2013 Går der hul er det skambid og hunden skal gemmes af vejen af dem der er hævet over loven.......

    Øhm nej jeg mener den skal aflives........


  • #60   1. feb 2013 Isabelle - Ryan tager fejl!!!
    Der forefindes en Højesteretsdom der har afgjort, at hvis man går hen og klapper en hund, der sidder bundet foran en forretning og derfor bliver bidt (hul eller ej), så er det ens egen skyld og dermed også ens eget ansvar.
    Sagen omhandlede en gravhund, der havde bidt en dreng i fingeren (der gik hul), mens den sad bundet foran en forretning. Sagen endte i Højesteret, der gav hundeejeren medhold. Desværre havde politiet presset ham til at aflive hunden.


  • #61   1. feb 2013 Line, er det en sag der er kørt efter marts 2010 - altså efter den nye lovgivning?

  • #62   1. feb 2013 CH - jeg kan ikke huske det og kan heller ikke umiddelbart finde sagen. Men den var i en eller anden avis (muligvis en lokalavis), som jeg har læst på nettet.
    Men mener altså det var efter den nye lovgivning - men jeg er som sagt ikke sikker.


  • #63   1. feb 2013 http://www.tv2oj.dk/arkiv/2011/7/8?video_id=20690&autoplay=1

    Det er den her - kan bare ikke lige finde afgørelsen (endnu - leder videre). Og den er fra juli 2011 dvs. efter den nye lov.


  • #64   1. feb 2013 http://www.tv2oj.dk/artikel/86429:Randers--Hunde-ejer-frifundet

    Og der var den.
    Mener altså bare at have læst, at den endte i Højesteret, hvor han også vandt, men at han havde aflivet gravhunden.


  • #65   1. feb 2013 Hvis et bid kræver sting er det skambid, men for at aflive under §6 stk 5, skal der også vurderes at hunden overfalder.

    "§6 Stk. 5. Hvis en hund ved et overfald har skambidt et menneske eller en anden hund, skal politidirektøren lade hunden aflive."

    Det er der hvor retten har været uenig med politiets afgørelser i de sager jeg har set.


  • #66   1. feb 2013 Housebuster, der, hvor den også hænger lidt er, hvorvidt det er biddet, der kræver sting, eller behandlingen af biddet, der gør.



  • #67   1. feb 2013 Ja det er problematisk at man ikke laver en konkret vurdering af hvorfor der skal syes. Men der er politiet "undskyldt", for loven er med dem.
    Derimod kan jeg ikke følge politiadvokatens konklution vedr. overfald.
    Han siger at eftersom der ikke blev bidt i selvforsvar, så må det automatisk være et overfald. Han glemmer det mest oplagte, nemlig at det er et uheld.


Kommentér på:
Det kunne have været et barn...

Annonce