{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.147 visninger | Oprettet:

dominerende handhund (langt) {{forumTopicSubject}}

Hejsa..
Sagen er jeg venter barn. har tidligere skrevet om jeg har en dominerende hanhund. Jeg er nervøs overfor hans adfærd overfor børn og hvalpe og gæster i hjemmet. Jeg kommer med nogle eksampler.

Min mor har været på besøg tidliger. Vi var ude og gå og hende mand og min mor kom forbi, De er inde i huset da vi kommer hjem, Han knurer lidt af dem, og jeg siger nej til ham og beordre ham hen på tæppet. giver ham fri og han går hen under bordet og snakker med min mors kæreste og kigger op på min mor og knurer.

vi har gæster, Der er et tre årig barn der kravler under fadrens stol,hunden lægger på tæppet 2 meter væk fra ham, han rejser sig med høj haleføring, jeg er opmærksom og her knurer han af barnet, tidliger har han knuret af et par piger der står i en døråbning den aften.

Han knurer af andre hvalpe i hundeskoven. han går direkste hen til 10-12 uger hvalpe og knurer af dem. den er sten sikker hver gang,

Han knurer af min svigermor når hun kommer ind af døren. hun snakker som sådan ikke med ham, fordi hun ikke bryder sig om hunde.

Jeg ser lidt et problem her, for i stedet for at vælge og gå væk, opsøger han problemerne. f.eks. går han hen til barnet og min mor og knurer. Jeg stoler ikke på ham, og tænker hvad så når vi får et barn til juli. Der er længe til og det kan nå at rettes op. har snakket med adfærdbehandler, hun mener ikke jeg skal se det som et stort problem for hun tror det bliver anderledes når det er vores barn.
Men tænker om den dominerende adfærd vil hjælpe med en kasterration?

Jeg er ikke meget for det. hunden er en blandingshund så han skal jo ikke bruges til avl eller noget.

Er der nogle der har prøvet noget linende?

puha det blev langt, håber på nogle gode råd?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  dominerende handhund (langt)
  • #1   1. jan 2013 Hvis du vælger Kastration så prøv med en Kemisk først. Går det helt galt er der fortrydelsesret på den da den ikke holder mere end ca 6 måneder hvorimod den operative ikke kan fortrydes.

  • #5   1. jan 2013 Jeg ville ikke få et barn, med sådan en hund i huset smiley

  • #9   1. jan 2013 Det er IKKE en dominant hund du har!

    Det er derimod en hamrende usikker hund du har! Han SKAL vide at du har styr på lortet, for ellers må han jo selv...

    Det betyder at det er DIT ansvar, ikke at sætte ham i situationer han ikke kan magte.
    Hold jer langt væk fra hundeskove, der er alt for mange stress faktorer og så må i igang med at træne... opgaven er overhovedet ikke umulig, men du skal have bygget hans tillid til dig op, så han kan slappe af, fordi han VED at du har styr på tingene smiley


  • #10   1. jan 2013 Min opfattelse er ikke hunden er usikker. for der er ikke jo ikke alle mennesker. Der er heller ingen problemer med unghunde og voksne hunde. Langt fra er min hund usikker. Min oplevels af den er at den passer på flokken. børn udviser en mærkelig adfærd som hunden ikke forstår. et barn der kravler rundt på gulvet og er lige i øjenhøjde med hunden.

    Den dag mine forældre var kommet hvor vi var ude og gå tur, var de jo bare kommet ind i huset og var der da vi kom tilbage. så er passer han jo på.

    Det med hvalpenene har jeg ikke nogle forklaring på.

    Fremmeede gæster er folk der kommer i hjemmet. Det er ofte folk som ikke er vand til hunde han reager på. Det kan være de udviser en adfærd der gør at han reager sådan.

    Men vil ønske at vi kan ændre det. Og derfor snakker vi kasteration. Han er en enorm sød hun og holder virkelig af ham. siger nej til ham i hundeskoven hvor han knurer af andre hvalpe. og roser ham når han går væk. i går var der mindre børn i hundeskoven der var der ingen ting. der fik han både godbider og det hele. Så tænker det har noget at gøre med han beskytter han domæne.


  • #11   1. jan 2013 Din hund er usikker. Meget usikker.

  • #12   1. jan 2013 Når jeg lige sidder og læser hvad jeg skriver, kan jeg godt se min hun kan være usikker i de situationer, men tænker også stadig prøver at han viser han er højre i hearakiet end børnene og hvalpene

  • #13   1. jan 2013 Din hund burde slet ikke have så travlt med at passe på!

    Det har han fordi han er usikker... du spørger om nogen har prøvet det samme.. det har jeg.. big time!

    En hund er ikke dummere end at den nok kender forskellen på børn og voksne smiley -han ser IKKE børn som en trussel, -han er usikker på dem!



  • #15   1. jan 2013 Drop alle tanker om hieraki smiley -gør dig selv den tjeneste.

    Du skal ind på et helt andet spor... din hund er ikke ude på at styre noget-som-helst.
    Allerhelst vil han gerne at du har styr på det hele, så han kan tage en slapper.



  • #17   1. jan 2013 fint i skriver han er usikker.. men i stedet for at blive havlet ned vil jeg heller have nogle forslag til hvordan jeg kan træne det..


  • #18   1. jan 2013 Hvilken race drejer det sig om?


  • #20   1. jan 2013 hey... det var en tankegag.. spørger om nogle gode råd og ikke blive haglet ned...


  • #21   1. jan 2013 En del tænker, Usikker hund = Med hund der kravler langs væggen og som bliver bange hvis man siger bøh.

    Men sådan er det ikke. Din hund er tydelig usikker på børn og han ved ikke hvordan han skal omgåes dem, og her skal I hjælpe ham videre.

    Drop alle tanker om at hunden vil overtage Verdensherredømmet, for det vil han ikke.


  • #25   1. jan 2013 Nu kan jeg se at han ikke er så gammel, men adopteret fra en uvis fortid. Det kan besværliggøre dit projekt lidt hvad angår at få hans usikkerhed vendt. Du ved reelt ikke hvorfor han er bange/usikker eller hvad der er sket ham. Men én ting er sikkert, du skal have trænet ham helt fra bunden med at møde ALLE slags mennesker og stille ham i alle mulige situationer, hvor han ser det som noget positivt - dvs masser af godbidder og ros. Gamle med stok, kørestol o.lign. Børn i alle aldre - tag ham med på legepladser (i snor) hvor du har en bunke godbidder med - og så fodrer ham imens børnene løber rundt. Lad være med at pres ham til at hilse på nogen, lad ham observer i starten..og langsomt gå fra det til hilse fasen - men det tager laaaaang tid. Alt det skulle han jo reelt have lært allerede som hvalp ved sin opdrætter, hvis han havde været fra DK.

    Jeg har en laaaang liste med 117 ting, som en hvalp skal have mødt før de 16 uger. Hvis den ikke når det, bliver det op af bakke, da læringsfasen lukkes ned efter de 16 uger, hvad angår sociale færdigheder....og det er ekstremt svært at lære en unghund det..men det kan gøres...hvis man er villig til at betale blod, sved og tårer for det. God "kamp" og læring smiley


  • #27   1. jan 2013 Line, -jeg er ked af hvis du føler dig haglet ned, det er bestemt ikke hensigten!

    Jeg, personligt, blev bare lidt ivrig, for damnit jeg kender det her, jeg har en masse erfaring med en hamrende usikker hund. Og vil meget gerne give noget videre smiley


  • #29   1. jan 2013 Jeg må nok indrømme, at jeg ikke ville vælge at have barn sammen med en hund, som viser den adfærd. Træning kan gøre meget, men han vil altid være mærket af, ikke at være blevet korrekt socialiseret som hvalp.
    Din hund er utryg ved børn. Snart får du et barn selv. Det er ikke realistisk at have øjne på barn og hund konstant, så jeg kunne frygte en konfrontation mellem de to en dag - og her taber barnet altså.

    Så enten tænker jeg omplacering til en hundekyndig person, og ellers tænker jeg 6 mdrs intensiv træning sammen med en dygtig adfærdsbehandler, og herefter altid gitter mellem hund og barn, da du ikke kan stole på ham.
    Ville jeg selv leve sådan - nej. Men måske nogen vil.
    Rigtig meget held og lykke.


  • #30   1. jan 2013 Sylvester, nej en usikker hund kan ligeså vel tænke, angreb er det bedste forsvar.. Forsvind! Jeg er bange når du er så tæt på mig.. Det er altså basal hundeadfærd.

  • #31   1. jan 2013 Der er mange der forveksler en hund der puster sig om med en med overskud. Det er det slet ikke. Det er en hund, der bliver nødt til at forsvare sig mod omverden og som mange siger i tråden er, er det en usikker hund.

    Og tricket for sådan en hund er jo, at give den noget mere overskud. Der er mange veje til målet, men det første er, at undgå at udsætte den for situationer, hvor den føler sig ubehageligt til mode.

    Personligt ville jeg ikke vælge at gå i hundeskoven med den - ligeså meget for andres skyld som for hundens egen. Det kan virke ret voldsomt på en usikker hund og den kan få behov for at fortælle andre hunde, at de skal fjerne sig.

    Knurren og markeringer er afstandssøgende signaler. Hunden siger at man skal fjerne sig fra den, at den er presset, når den knurrer og markerer.

    Så ville jeg sætte fokus på at få opbygget noget selvtillid. Få erstattet de for hunden anstrengte situationer med gode ting. Det kan være leg, guf, opgaver, samvær med sin ejer.
    Og samværet med ejeren er altid et godt sted at starte. Som regel vil et godt etableret bånd mellem hund og ejer gøre, at den stoler på, at ejeren kan passe på den - og så behøver den ikke at brumme eller gø for at få andre til at gå væk.

    Overskrid aldrig dens grænser, for det næste værktøj efter knurren er markering - og efter det, er det reelle bid. Og så er hunden virkelig presset.

    Så TS, du må i gang med at lave en masse selvtillidsopbyggende aktiviteter med din hund og så se på den og lære, hvornår det er, den bliver presset, så du kan undgå at komme i de situationer med den.

    Kastration - det vil jeg på det kraftigste fraråde af årsager som andre allerede har nævnt.


  • #32   1. jan 2013 Snip Snip...af med kuglerne... og få en dygtig adfærds terapeut til at kigge på din hund.

  • #33   1. jan 2013 Jeg har været turen igennem med Nova som var rædselslagen for børn. Hendes usikkerhed kom frem netop med adfærd som af rigtig mange blev forstået som voldsomt dominerende. Det har kostet blod, sved og tårer at rette hende og hun acceptere kun børn af venner og familie og kærestens søn efterhånden som hun lærer dem at kende. Om hun som ung havde kunnet leve med "egne" børn ved jeg ikke..
    Hun har også haft problemer med hunde, voksne mænd, alene hjemmeproblemer og blev først renlig da hun var over et år.
    Jeg endte med at tage en adfærdsuddannelse for at hjælpe hende.


  • #34   1. jan 2013 Jeg kan se at din hund er adopteret fra Rumænien..hvor gammel var den da den kom til DK?

    Vores syn på hunde og deres syn på hunde er desværre ikke det samme...din hund kan i en ung alder have været udsat for hændelser der kræver lidt arbejde og hjælp


  • #35   1. jan 2013 Jeg er meget enig med flertallet i denne tråd. Jeg havde selv en hund der reagerede som trådstarter beskriver, har endda oplevet ham løbe ret langt for at lave udfald mod et barn og han var ikke dominerende han var hammer usikker og desværre havde han nok opdaget at angreb var det bedste forsvar. Jeg havde adfærds psykolog på ham, som gav mig et trænings program, hvor jeg langsomt skulle nærme mig "triggerne" for hans adfærd, deriblandt børn, samtidig med at jeg gav ham super lækre godbidder.



  • #36   1. jan 2013 Sylvestersen: det er ikke et spørgsmål om at have ret , men et spørgsmål om viden. Nova ville da hun var ung altid farer frem og gø i vildskab frem for at løbe selvom hun var bange.

  • #37   1. jan 2013 Sylvester: Du bør ikke føle dig så forfulgt
    1 det er ikke sundt smiley
    2 Det bliver lidt trættene at læse i længden

    Grunden til du sjældent får ret er at du meget henholder dig til længst forældet "viden"
    I dag ved man lidt mere end man gjorde for 30 år siden.
    I dag ved man jo for eksempel også det ikke er godt at slå børn, At rygning er skadeligt og meget andet man ikke var så obs på dengang vi var børn.
    .
    Om 30 år er noget af den viden der er i dag også forældet og de som ikke følger med vil få at vide de tager fejl.
    Sådan er det bare. Verden udvikler sig


  • #38   1. jan 2013 Drejer det sig om en adopteret hund fra Rumænien???

  • #39   1. jan 2013 sylvestersen: Det har da ikke noget med dig at gøre at jeg svare som jeg gør, men fordi jeg har oplevet det selv. Har du aldrig hørt om ordsproget "et angreb er det bedste forsvar"
    Jeg har mødt een dominerende hund, den havde ingen grund til at reagere negativt på noget den hvilede så meget i sig selv.
    Begrebet dominerende er godt nok misforstået.


  • #40   1. jan 2013 Helle G

    Ja tråden gør...men der er vidst lige nogle interne diskussioner som ikke rigtig hjælper TS


  • #41   1. jan 2013 Nu er det her ikke frygtsomhed og angst, men usikkerhed.

    Og nej, Sylvestersen, det her handler ikke om dig.

    Det handler om trådstarters hund og det ville være klædeligt, om debatten blev holdt med respekt for det!



  • #42   1. jan 2013 Det er efterhånden ret mange tråde som kommer til at handle om sylvestersens forfølgesels tanker og oldnordiske citater fra en hundetræning som var en gang, trættende i længden, det var så bare mon menig:)' TS hind lyder spm en typisk usikker hund, der skal arbejdes med tryghed, afstand og masser af positive oplevelser med børn, kastraktion vil være en meget dårlig ide.

  • #44   1. jan 2013 Jeg mangler meget kilde eller link i alle dine tekst gengivelser.
    TS har jo ikke en jordisk chance for hverken at se hvem eller hvornår de ting du skriver er sagt.

    TS: Din hund er usikker. Jeg tvivler på kastration vil hjælpe. Men hvis du alligevel prøver så *Peger op på sit første indlæg*


  • #47   1. jan 2013 Bodil D: Jeg deler din mening i allerhøjeste grad. Og så har offerrollen aldrig rigtig klædt nogen..

  • #50   1. jan 2013 Få en god adfærdsbehandler til at vurdere din hund.
    Vi kan ikke uden at have set hundes adfærd sige om det er usikkerhed eller dominans den udviser.
    Jeg troede også at min hund var nervøs når han gøede af alle, men adfærdsbehandleren kunne se på ham, at han ikke var bange for noget som helst.
    Han ville bare overtage verdensherredømmet smiley
    Det er en vigtig Info til hvordan problemet kan afhjælpes.
    Min hund er blevet meget bedre efter besøget fra adfærdsbehandleren.


  • #53   1. jan 2013 Der er faktisk ingen, der nævner angst ud over dig, Sylvestersen. Usikkerhed, er det ord, der bruges.
    Og det er klassisk at folk forveksler en hund, der puster sig op med en, der er dominant efter den gængse begrebsforståelse.

    Men en dominant hund vil netop IKKE reagere ved at puste sig op, tværtimod er den hamrende ligeglad og har overskud til at håndtere de allerfleste ting, den bliver budt på.
    Og det gør den med stoisk ro og ALDRIG med afstandssøgende signaler.

    TS gør to ting - beskriver hundens adfærd og beskriver hendes fortolkning af adfærden. Mange er ikke enige i fortolkningen, men tager udgangspunkt i adfærden. Og det er faktisk sådan udvikling skabes.


  • #54   1. jan 2013 Jeg vil give Sylvestersen ret i, at fra ca 17-24 mdr alderen indtræder den psykiske modning ved hunden. Men det er ikke "kun" for at finde en evt partner den udviser anderledes adfærd. man skal se det stadie i hundens liv, hvor den er ved at "falde på plads" i hovedet mentalt. Derfor er det ekstremt svært at træne hunde i den alder, da de opfører sig meget som teenagere, der også lider af "hjerne under ombygning" syndrom. Hunden skal helst have de basale kommandoer på plads før 17 mdr alderen, da det først er efter de 24 mdr..man virkelig kan træne hunden igen - og har den intet lært før da, bliver det endnu svære at lære den noget.

    (Har taget DKKs hundeholder uddannelse, hvor alt dette er en del af uddannelsen)


  • #55   1. jan 2013 Sylvestersen, din træner er uddannet af Lone Greva og jeg kan garantere dig, at hun ser ganske anderledes på de ting, du fremlægger her end du gør.

    Jeg er ret sikker på, det vil være rigtig fornuftigt at lytte til din træner. Sådan for alvor lytte!

    Her er Lone Grevas syn på noget tilsvarende denne tråd:
    (link fjernet)


  • #56   1. jan 2013 En mere her:

    (link fjernet)


  • #59   1. jan 2013 Jeg kan også lægge hele bøger herind, men det er vel ikke nødvendigt?

    Den du kopierer kan genfindes i gemmerne fra 80'ernes træningspladser...


  • #60   1. jan 2013 Det er ikke nutid - det er en kopi. Og den er tudsegammel. Har den selv liggende...

  • #62   1. jan 2013 Ja, hundens udvikling er den samme, men vores viden om den er bestemt ikke den samme.
    I halvfjerdserne var der en flok videnskabsmænd, der drog nogle konklusioner, som de siden hen har forkastet. De har erkendt, at de har fejlfortolket, men skaden er sket fortolkningen har ramt bredt i den almindelige befolkning.

    At brugshundeklubberne halter bagefter i den henseende er nok lidt forventeligt, men også beklageligt. Heldigvis er der strømninger der, der rører på sig. Det er godt for hundene, der i årtier er blevet misfortolket og desværre derfor også nogle gange behandlet fuldstændig forfejlet.

    Hvad dine hunde angår, Sylvestersen, så er de fuldstændig ligeså irrelvante som din person i denne sammenhæng.
    Ligesom min og alle andres er.

    http://www.youtube.com/watch?v=tNtFgdwTsbU


  • #63   1. jan 2013 Tro mig Sylvestersen, den ENESTE, der drejer tingene her over på dig er dig!

    Og nej, det er sgu ikke en udelt fornøjelse.

    TS har fået en masse gode svar og hun kan faktisk følge, hvad der skrives. Og helt ærligt, det er som at slå i en dyne, så jeg gider ikke mere...



  • #65   1. jan 2013 Det kunne være sundt at læse lidt Turid Rugaas og Anders Hallgren. Måske lidt Lone Greva.


  • #69   1. jan 2013 Sylvestersen - fra starten af tråden var du nysgerrig og skrev følgende:

    "Jeg håber bare, at der vil komme gode råd, jeg vil gerne lære noget om hvorledes Hunde ejeren her skal reagere. Håber du får enslydende svar, det er ikke let, når der kommer 50 forskellige løsninger. jeg vil følge godt med , i de svar du vil få."

    Du har faktisk fået det du bad om, for der er kommet mange meget enslydende svar fra mange kompetente hundemennesker, der gerne vil hjælpe TS med at finde nye vinkler og ideer til at arbejde med hunden.
    Der vil altid være variationer i detaljerne, men generelt er der en rød tråd i langt det meste der er kommet frem.

    Jeg ved at det kan være svært at give afkald på en overbevisning man længe har haft, specielt når man står midt i en debat, men det viser jo det store i mennesket når vi kan ændre holdninger igennem meningsudvekslinger med andre. For mig selv har det også været en bitter pille at sluge at jeg tidligere har brugt metoder, der i dag vil betegnes som dyrplageri, men som den gang var sådan jeg lærte at træne mine hunde. Jeg ville ønske jeg kunne gå tilbage og ændre på de ting, men jeg er så glad for at jeg har taget nye ting til mig og ikke bare
    gentager mine gamle uvaner, af frygt for at indrømme at jeg tog fejl.


  • #70   1. jan 2013 ulla: Be affraid - be very affraid smiley

  • #71   1. jan 2013 Sylvestersen. Jeg har haft en helt vidunderlig dominerende Schæfer hanhund! Han blev brugt som terapihund for voksne fysisk og psykisk udviklingshæmmede. Han var så totalt bom stærk og overskudsagtig, at han ikke bare tolererede anderledes mennesker, han havde en eventyrlig overbærenhed for både dem, børn i alle størrelser, småhunde, ja alt og alle. Alle blev mødt med mild og venlig imødekommenhed, medmindre det var store kønsmodne hanhunde, der forflyttede sig skyndsomt ved et enkelt blik fra Enco. Jeg har aldrig hørt ham knurre eller gø. Ubudne gæster blev, hvis de ikke fortrak fra matriklen fastholdt i en hånd indtil enten jeg eller min mand dukkede op, men de kunne ikke fremvise den mindste skramme. Han overlod storsindet resterne af sit foder til tæverne, kunne rengøre den mindste Pomeranianhvalp uden den væltede og tørre næsen på et hvilket som helst spædbarn. Han hvilede i den grad i sig selv og sit selvværd, at man skulle være ualmindeligt dum for at komme til skade med ham.
    Og han behøvede ikke spor andet end sin attitude for at udtrykke sin totale overlegenhed overfor fremmede mennesker og hunde.
    Og jeg havde en voldsomt "blødsindet" Grand Danois som gøede højt og rungende, blev "stivbenet og langhalset" overfor alle ukendte. Hun var bestemt ikke dominerende selvom hun kunne virke skræmmende, faktisk tværtimod. Hun var kun opdragelse og træning fra at blive en dødsensfarlig angstbider.


  • #74   1. jan 2013 Faktisk viser studier af vilde ulve, i modsætning til de studier der i tidernes morgen blev begået i flokke af sammenbragte, ikke familiært tilknyttede flokke, at det er de unge tæver der forlader flokken. Og det er sandsynligvis for at undgå indavl. Hannerne bliver i familieflokken og bidrager til dennes overlevelse.

  • #76   1. jan 2013 Gu' er det så, Maj-Britt, du er totalt underlegen der *GGG*

  • #77   1. jan 2013 juice overtager verdens herrerdømmet!!

  • #79   1. jan 2013 MB - du har bare ikke noget at skulle have sagt der hjemme! Selv dit skægdyr rækker tunge af dig og det kan jo kun betyde at du er nederst i fødekæden *GG*

  • #81   1. jan 2013 Jeg må nok sige, at efter jeg har læst dit lange indlæg- Sylvester - så må jeg indrømme det jeg har læst og lært ikke helt stemmer overens med det du beskriver. Jo tak, hundens udvikling er inddelt i faser, men jeg har ikke på noget tidspunkt lært eller læst noget om, at hunden skal lære sin fører at kende eller vide, hvem der dominerer i huset.

    Derimod har jeg læst og lært om positive reinforcement dvs belønning af ønsket adfærd. Al omgang med hunden skal foregå i en positiv omgangstone, så hunden vil dig - at den ser dig, som det mest fantastiske og sjove. Det at lære nyt og evt farligt (i hundens optik) ses ikke som farligt, når blot vi mennesker gør det til noget sjovt FYLDT med belønning og i positiv ånd - dvs blød stemmeføring.

    Hvalpen skal fra starten møde menneskekontakt for at blive præget af mennesker, og senere skal mennesket lære hvalpen at begå sig i menneskets samfund - men på en sådan måde, at hvalpen føler sig sikker på sig selv. Dvs alt skal gøres med glæde og leg. Hvalpen bliver præget af moderen fra start til at "tale hundesprog" og forhåbentlig har selv samme hvalp søskende, så den lærer at indgå i et fællesskab og lærer "omgangstonen" hunde imellem.

    Menneskets opgave er at lære den alt det andet, dvs social omgang med en verden, der faktisk ikke er indstillet på hundens præmisser, men på menneskets.
    Derfor skal hvalpen lærer en hulans masse, men på en sådan måde - at den ikke bliver bange for at lære endnu mere nyt.

    Hvalpe der tages for tidligt, spærres inde uden menneskekontakt og i det hele taget ikke får den rigtige prægning de første 8 uger af moderen samt eventuelle søskende - aner intet om hundeverden eller det at begå sig. Og bliver den så samtidig kastet ind i menneske verden, hvor intet foregår på dens præmisser, men på en måde, den ikke har lært at forstå eller begå sig i - så bliver den med stor sandsynlighed skræmt fra vid og sans!

    Og derfor tror jeg - uden at vide det, at TS hund netop er..skræmt...den udviser den eneste adfærd den umiddelbart kan føle tryghed ved, da den ikke kender til andet og ikke har lært andet.

    Og ja, der findes undtagelser, der afviger - dvs aggressive hunde på trods af ovenstående er overholdt, men det er en helt anden diskussion ...Undskyld mit lange svar


  • #82   1. jan 2013 Ok, du har så IKKE set klippet med David Mech og heller ikke læst den lille passage, som BATDOG har lagt ind.

    Så bliver det godt nok lidt svært at underbygge noget, når det ikke bliver kigget på.


  • #83   1. jan 2013 Nu fik jeg set det klip CH - og jeg kan godt lide han selv indrømmer at studier vedr hunde og ulve har ændret sig siden 1970´erne smiley

  • #84   2. jan 2013 Jeg var i Herning med min Broholmer, og det er rigtigt at der som regel er ro i Broholmerlejren. Men at det er fordi hundene ved de er stærkest, har jeg ikke hørt før. Broholmere er jo generelt meget rolige og meget omgængelige hunde, men jeg tror ikke, de hænger sammen med deres styrke. De er bare ikke meget gøende når de ude.

    Derudover er de fleste broholmereejere meget bevidste om, at de har en meget stor og stærk hund. Vi har et kæmpeansvar alene pga hundenes størrelse, og det tager vi meget alvorligt. Jeg ved at min unghund er i den fase, hvor han puster sig op overfor andre hanhunde af en vis størrelse - men han får ikke lejlighed til det, da vi altid er 2 skridt foran ham, og meget hurtigt kan se på ham, hvilke hunde, han vil reagere på. Disse kommer han så bare ikke i nærheden af. Vi kender vores hunde - derfor er der ro i lejren


  • #85   2. jan 2013 Der er også altid ro på en newfoundlænder udstilling , at samme grund som hos broholmerne; de ved at der intet er at hidse sig op over: Mennesket har tjek på det hele smiley

  • #86   6. jan 2013 Hej Folkens. Tak for jeres mange svar. Grunden til jeg først svare tilbage nu, er fordi Nakkefoldsscanningen ikke gik som forventet. Så jeg skal ind og have fjernet i morgen da der var en fejl ved fostret der ikke kunne redes smiley
    Men jeg er instillet på at arbejde med min hund. Jeg elsker ham over alt på jorden. men hvis jeg kunne gøre det om havde jeg fået en hvalp fra stueopdræt der var vandt til børn. men jeg må bare i gang med at arbejde med ham.
    Jeg bor sammen med min kæreste, men det er mig der står for træning af ham og sørger for han bliver socialiceret mellem andre hunde.
    Nag. Usikkerhed, kan jeg godt se hvad i mener, men jeg mener ikke han er gennerelt usikker, men han er usikker overfor nogle enkelte situationer. Jeg kan sagtens gå i hundeskov og der er ikke noget med andre hunde. Det er hvalpe der er et problem med, ofte store hunderacer. de små "ser" han ikke. så tror ikke jeg vil holde ham være fra hundeskov.
    Jeg er altid ved ham når vi er i hundeskov, og når der er hvalpe, vil jeg kalde ham til mig, og belønne ham når han går væk i stedet.
    Der var nogle børn i hundeskoven en dag, der var der ingen ting. han har også været i nærheden af børn vil gadefest hvor de kælte for ham, der var der heller ikke noget.
    Det er hjemme i hjemme det går galt.
    Når min venindes dobberman hvalp er på besøg på 5 mdr. han er meget enrgisk kammer det også over og så bliver han meget bestemt over for ham, så jeg tænker også om det kan være teritorisk blandet med usikkerhed?
    eller når svigermor kommer hjem til os, og hun måske er usikker og han kan mærke det. Den da han knurrede af min mor er jeg sikker på hun også var usikker.
    Planen er jeg starter på lydighed igen her inde i det nye år. vi har gået til lydighed fra 5-8 mdr. han er 9,5 mdr nu og jeg har haft ham siden 4,5 mdr. han har været i dk siden 3,5 mdr. det jeg ved om ham er han blev afleværet med sine søskende i et shelterområde hvor han har gået med andre hvalpe. han har aldrig gået på gaden. han har været i hænder i shelterne.
    Men vil snakke med en adfærdstræner om ham. Men nu har jeg jo også lidt mere tid til at træne med ham i.
    mvh. Line




  • #87   6. jan 2013 Hej Folkens. Tak for jeres mange svar. Grunden til jeg først svare tilbage nu, er fordi Nakkefoldsscanningen ikke gik som forventet. Så jeg skal ind og have fjernet i morgen da der var en fejl ved fostret der ikke kunne redes smiley
    Men jeg er instillet på at arbejde med min hund. Jeg elsker ham over alt på jorden. men hvis jeg kunne gøre det om havde jeg fået en hvalp fra stueopdræt der var vandt til børn. men jeg må bare i gang med at arbejde med ham.
    Jeg bor sammen med min kæreste, men det er mig der står for træning af ham og sørger for han bliver socialiceret mellem andre hunde.
    Nag. Usikkerhed, kan jeg godt se hvad i mener, men jeg mener ikke han er gennerelt usikker, men han er usikker overfor nogle enkelte situationer. Jeg kan sagtens gå i hundeskov og der er ikke noget med andre hunde. Det er hvalpe der er et problem med, ofte store hunderacer. de små "ser" han ikke. så tror ikke jeg vil holde ham være fra hundeskov.
    Jeg er altid ved ham når vi er i hundeskov, og når der er hvalpe, vil jeg kalde ham til mig, og belønne ham når han går væk i stedet.
    Der var nogle børn i hundeskoven en dag, der var der ingen ting. han har også været i nærheden af børn vil gadefest hvor de kælte for ham, der var der heller ikke noget.
    Det er hjemme i hjemme det går galt.
    Når min venindes dobberman hvalp er på besøg på 5 mdr. han er meget enrgisk kammer det også over og så bliver han meget bestemt over for ham, så jeg tænker også om det kan være teritorisk blandet med usikkerhed?
    eller når svigermor kommer hjem til os, og hun måske er usikker og han kan mærke det. Den da han knurrede af min mor er jeg sikker på hun også var usikker.
    Planen er jeg starter på lydighed igen her inde i det nye år. vi har gået til lydighed fra 5-8 mdr. han er 9,5 mdr nu og jeg har haft ham siden 4,5 mdr. han har været i dk siden 3,5 mdr. det jeg ved om ham er han blev afleværet med sine søskende i et shelterområde hvor han har gået med andre hvalpe. han har aldrig gået på gaden. han har været i hænder i shelterne.
    Men vil snakke med en adfærdstræner om ham. Men nu har jeg jo også lidt mere tid til at træne med ham i.
    mvh. Line




  • #88   6. jan 2013 Line L - tak for din update. Jeg er frygtelig ked at det på din og kærestens vegne, at graviditeten ikke går som planlagt smiley
    Men det lyder opmuntrende at du ikke har mistet modet ang. din hund. Held og lykke med træningen.


  • #89   6. jan 2013 Øv sikke noget smiley
    Jeg håber du er ok.

    En kort bemærkning til det, du skriver - jeg tror også det er relevant at kigge på ressourceforsvar ud fra det, du beskriver. Især når tingene stort set udelukkende foregår i hjemmet.
    Ressourceforsvar tenderer lidt manglende tillid, hvilket jo stemmer glimrende overens med hans tidlige opvækst.

    Der er nok lidt at arbejde med og fra flere kanter smiley


  • #90   6. jan 2013 Jeg er ked af dit tab smiley Føler med dig
    Angående dit oprindelig indlæg
    Så kan man tit misforståes på skrift
    Og hvad man selv tænker kan læses anderledes af andre
    Jeg er sikker på du har de bedste intentioner med din hund og at du nok skal få arbejdet med ham.

    Hvis du ønsker hjælp er du velkommen til at skrive - Lever med en hund som er meget usikker og vi arbejder meget med det - Så hvis der er noget konkret du vil have hjælp til så bare skriv smiley


  • #91   6. jan 2013 Line, -allerførst.. det er jeg pokkers ked af at læse! Det er en grim omgang i er igennem lige nu. Alle de bedste ønsker herfra!

Kommentér på:
dominerende handhund (langt)

Annonce