Når hunde mødes {{forumTopicSubject}}
Hej alle.
Har en tæve på 11 år, som er glad for alle mennesker. Børn og voksne. Derhjemme kan du få hende til alt med en godbid i hånden. Dog er hun på tur nærmest umulig at komme i kontakt med, og trækker meget i snoren - hun er halvt gravhund, så hun er ret styret af næsen.
Har øvet rigtig mange kontaktøvelser derhjemme osv. Og det går fint, lige ind til hun finder en lugt der er mere spænende. Dog kan vi godt gå lige ude foran huset på asfalt, hvor hun kan fokusere og koncentrere sig - men øvelse gør mester.
Jeg har så et spørgsmål: hun gør udfald når hun ser andre hunde. Hvis hun får øje på dem på lang afstand er hun meget opmærksom, stiller sig sådan frem i selen, og snoren bliver stram. Hvis den anden hund er langt nok væk, kan man begynde at løbe den anden vej og rose hende for at følge med. Hvis man går på en sti, og der kommer en anden hund forbi, vil hun gerne hilse - men hun har stadig helt løftet hale osv.
Hvis de andre ikke lader deres hund hilse kan hun finde på at fare frem og gø, og hoppe frem i selen. Og være umulig at komme i kontakt med..
Mit spørgsmål er derfor: Hvor meget må hundene "slås" eller være voldsomme - uden at de bider - når de mødes, men det stadig er normalt? Jeg er nok lidt pylret ift. Til det, da det ville være forfærdeligt hvis hun skadede en anden hund eller selv kom til skade. Hun har reageret voldsomt én gang over for en hvalp, hvor hun stod hen over den og gøede, men ikke gjorde tegn på at bide.
Hvad er jeres erfaringer?
Mvh. Marie
dec 2012
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 1 Svar: 11
Hvis du på nogen måde kan finde pengene til det, ville jeg få fat i en god adfærdsbehandler. Vedkommende kan gå en tur sammen med jer og bør gerne kunne se, hvad "problemet" bunder i og hvordan I bedst træner det.
Vi har selv brugt en adfærdsbehandler, da vores hund blev overfaldet samtidig med sin kønsmodning, hvilket gjorde ham lidt kulret og forvirret ift. andre han-hunde (ikke bare alm. teenageri).
Det var alle pengene værd, også selvom jeg er på SU og dermed ikke verdens rigeste person, fordi vi fik råd og vejledning der var skræddersyet til lige vores hund og de specifikke situationer vi oplevede som udfordrende.
Samtidig fik vi hurtigt resultater og det trængte vi godt nok til, da vi var ved at gå ud af vores gode skind.
Jeg ved, at du også kan få telefonisk rådgivning via DKK og DCH, endda gratis mener jeg. Så det kan du også overveje at benytte dig af i første omgang.
apr 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 989
Det jeg egentlig helst vil finde ud af er bare om hendes opførsel er normal, og om man tør lade hende hilse på andre tæver..
Hvilken adfærdsbehandler brugte du (og hvor kommer du fra?) :). Vi Bor i Aalborg..
sep 2006
Følger: 8 Følgere: 19 Hunde: 5 Emner: 6 Svar: 1.827
Der er såmænd intet unaturligt i hendes adfærd, en ældre tæve der lige vil sikre sig fornøden respekt, men det kan være livsfarligt for hende, hvis hun lige får "pustet sig op" overfor den forkerte hund.
apr 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Hunde: 2 Emner: 2 Svar: 9
apr 2010
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 2 Emner: 118 Svar: 989
Samt at forholde mig rolig, så hun ikke fornemmer at jeg er nervøs - og det er jeg heller ikke så længe hun jo er i snor..
Nej, vil også hellere lade hende lege med andre uden snor, men det tør vi nærmest ikke fordi vi ikke ved hvordan hun vil reagere + at hun er dygtig til at stikke af ;-).
Dengang med hvalpen: hvalpen kom ind i vores hus - altså hendes territorium - og var for det første i en transportkasse. Da hun ville hilse på hvalpen var den meget hidsig og ville også lege meget vildt.. Den hoppede med poterne op i hovedet på hende og bed hende i ørene osv.. Og da den efter 5 minutter blev ved og ved, ville hun egentlig sætte den på plads. Da hun stod ned over den og gøede, fjernede vi dem fra hinanden for at undgå at hvalpen kunne komme til skade..
De andre hvalpe vi har haft på besøg har været lidt mere rolige og ladet hende bestemme, og de lå i kurv sammen efter en times tid - dog var de alle hanhunde..
Når hunde mødes