{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.888 visninger | Oprettet:

Shiba Inu!! {{forumTopicSubject}}

Shiba Inu:

Min far og farmor bor sammen, og nu da min far er gået på pension, ønsker de at få en hund. De har førhen haft en schæfer og en king charles spaniel.
Min far er meget aktiv, og cykler/løber lange turer, men min farmor vil samtidig gerne have en hund hun kan sidde og kæle med derhjemme.
Min far er faldet for Shiba Inuen, så jeg kunne godt tænke mig at høre nogle erfaringer fra folk der har kendt/kender eller ejer/har ejet denne hund, da jeg ikke giver megrt for racestandarterne længere. Hvis de fik en ville det blive en tæve.

Har nogle konkrete spørgsmål:
-Hvordan er den med små hunde (chihuahua og lignende)? Er den meget voldsom i leg, eller lav tollenrance? Kan den nemt finde på at skade mindre hunde?
-Er det en hund en ældre dame også kan gå hygge tur med engang imellem? Og omvendt, kan den holde til aktiv løbe og cykleturer?
-Hvordan er den med katte og lignende hvis den vokser op med dem? (Dog ikke sammen med dem hver dag).
-Hvordan er helbredet hos dem?
-Hvad er dine gode og dårlige erfaringer med racen?

Kender I eventuelt nogle gode Shiba opdrættere i Europa, gerne en der opdrætter sort/tan farven?
Tak!!!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Shiba Inu!!
  • #4   16. dec 2012 Tak for oplysningerne!! Og tak for linket Maria! Tror jeg vil prøve at kontakte den kennel, de bor tæt på hvor jeg bor kan jeg se :)!

  • #5   16. dec 2012 Det mest positive jeg kan fortælle om Nidhøg er at de er gode sælgere og det er det...

    I DK er der pt en opdrætter jeg ville købe Shiba af og det er fra Fuma-ki.

    Personligt ville jeg kigge ud over landegrænserne.

    Alle de Shibaer jeg kender er meget forskellige og racebeskrivelserne holder ikke stik.

    Tag evt. en sludder med Karin som er racerepræsentant her er kontakt info:

    Karin Bankov
    Ejbydalsvej 251, Ejby
    2600 Glostrup
    Tlf. 40528711 (bedst kl. 19-21)
    E-mail: shiba@spidshundeklubben.dk


  • #6   16. dec 2012 ...endvidere...det mest generelt rammende raceprotræt af Shibaen jeg er stødt på til dato er skrevet af Jannie Friis Bøgh som osse er herinde på HG ...det kan læses nedenfor

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Racebeskrivelse Shiba.

    Indledning/formål.
    Jeg har valgt at lave en racebeskrivelse af shibaen, da dette er en race hvis både udseende, størrelse, sind og temperament tiltaler mig.
    Jeg vil i opgaven komme kort ind på shibaens historie, da denne har stor indflydelse på vores tids hunde. Ellers vil jeg komme ind på shibaens adfærd, temperament, opdragelse, træning, aktivering og hvem der skal, og ikke skal have en shiba.

    Shibaens historie kort fortalt.
    Shibaen er den mindste af de oprindelige japanske spidshunde, og navnet betyder kort og godt lille hund. Der er fundet knogler og tegninger der kan dateres tilbage til omkring år 500 (1) før Kristus, så det er en af de ældste racer man kender til.
    I perioden 1868-1912 blev det i Japan almindeligt at krydse shibaen med importerede racer, som f.eks. Engelsk setter og pointer, hvilket gjorde shibaen en sjælden hund. Men omkring 1928 påtog en gruppe entusiaster at beskytte og bevare racen. I 1934 blev racens standard lavet og i 1937 blev shibaen udnævnt til ”naturmonument”. Under 2. verdenskrig var racen igen ved at uddø, men et seriøst og målrettet avlsarbejde har gjort at racens antal i dag er stabilt.
    Shibaen hører ind under kategorien søgende og stillende jagthunde (2) , deres funktion på en jagt er altså at opspore byttet og holde det ”fast”, til jægeren kommer (3). De blev først og fremmest brugt til jagt på småvildt og fugle, men er også blevet brugt til bjørne og vildsvine jagt. Shibaen er kun ca. 40 cm i skulderhøjde, så for at stille sig alene op foran en bjørn indtil jægerne kom, har det udover at være vågen og udholdende, krævet en god portion selvstændighed, mod og dristighed (dumdristighed). Hvilket også kommer til udtryk hos vores tids shiba.

    (1) www.biodyr.dk (fundet i ruiner fra jomon-epoken)
    (2) Se evt. bilag 2 for andre racer i kategorien søgende og stillende jagthunde.
    (3) En shiba er normalt ikke så let til at give hals, som mange af de andre racer
    i denne kategori.

    Adfærd og temperament.
    Jeg har set shibaens væsen beskrevet, som en blanding mellem spidshund, terrier og kat. Denne beskrivelse syntes jeg er meget rammende for de shibaer jeg er stødt på. En shiba er stolt, loyal, modig, intelligent, adræt, stædig, renlig og energisk.
    En shiba knytter sig meget kraftigt til sin familie (ikke nødvendigvis kun en person). De er naturligt reserveret og mistænksomme over for fremmede, gælder både dyr og mennesker, hvilket dog ikke skyldes at racen er sky. En fremmede skal ses an og godkendes, før der tages kontakt, dette kan godt tage mere end et møde. Det kan godt lade sig gøre at ”lave” en shiba mere udadvendt, det kræver en stor arbejdsindsats fra opdrætterens side. både med hensyn på prægning/socialisering på fremmede dyr og mennesker, men ikke mindst på avlsarbejdet, da temperament er arveligt og fordi hvalpene præges af tævens adfærd og sind.

    Med en shiba er det vigtigt at man fra dag et får skabt en god social kontakt med hvalpen, da dette er af stor betydning for kommende samarbejde og samliv. Shibaen modner mentalt i en forholdsvis ung alder (omkring 2 år), så det er også vigtigt at starte tidligt på miljøtræning og socialisering, hvis man ikke får gjort dette er risikoen for en utilpasset og nervøs anlagt hund ret stor.
    Som sagt er socialisering alfa og omega for at få en ”god” hund, hvis man ikke sørger for at få hvalpen introduceret til den store verden. Især andre hunde af samme køn, da shibaen, som mange af de andre racer i gruppen af stillende jagthunde, har det med at blive aggressive over for hunde med samme køn som dem selv.
    I dag bliver racen sjældent brugt som jagthund, men jagtinstinktet er stadig intakt. Dette i kombination med deres selvstændighed, skarpe sanser og store aktionsradius, gør at en shiba kan være svær at holde styr på uden snor. Hvis noget fanger hundens interesse skal det undersøges. Dette er efter overbevisning ikke noget de gør for at løbe væk fra ejeren, men fordi det er så indgroet i dem at jægeren kommer til dem, hvis man først begynder at råbe efter hunden er det som og den tænker ”ja, ja kan du ikke se, at jeg er på vej”.
    Som før sagt er shibaen avlet til at holde fast på et bytte, lige meget hvor stort det er. Det vil sige at man i gennem tiderne har valgt, at avle på de hunde der har været mest selvstændige, modige og dumdristige. Man har altså fået avlet meget af den naturlige forsigtighed ud af shibaen, hvilket ikke altid er lige smart i er verden fuld af farlige elementer som f.eks. biler. Det er altså op til os som ejere, at lære dem at stoppe op og tænke fra tid til anden. Dette kræver gensidig tillid hund og ejer imellem, hvilket er en af grundstenene i arbejdet med en shiba.
    Hvis en shiba er aktiveret både mentalt og fysisk, er det en stille og værdig hund. Der er rolig og behagelig inde, men aktiv og livlig ude.

    Opdragelse.
    Shibaen kan være en interessant og udfordrende hund at opdrage, ikke fordi den behøves at være svær at opdrage, men fordi man bliver tvunget til at tænke ”uden for boksen”.
    Shibaen er ikke en race man kommer langt med, hvis man er af den holdning at opdragelse skal gøres med hård hånd. Shibaen er en blød hund, der ikke tåler, eller vil finde sig i en hårdhændet opdragelse. Men man kommer heller ikke langt med at behandle den som en skødehund, og give den helt frie tøjler, gør det vil en shiba i mange tilfælde overtage styringen, for en flok skal jo have en leder.
    En shiba skal opdrages kærligt men samtidig konsekvent, det nytter altså ikke noget at give hunden lov til at få mad ved bordet fordi der er gæster, eller fordi den ser sød ud, hvis den ikke plejer at må få det.
    Shibaen har stor tiltro til sig selv og hvad den er i stand til, den ser sig selv som midtpunkt i familien. Her er det vigtigt ikke at give efter hundens krav på opmærksomhed, men at vente, så det er dig der bestemmer hvornår der tid til opmærksomhed. Dette kan f.eks. gøres ved at kalde på hunden når den er på vej væk igen efter at have ”tigget” om opmærksomhed.
    Mange shibaer vi prøve at teste deres ejer en gang imellem, f.eks. ved at gøre noget, de ved de ikke må. Her gælder det om at være bestemt og stå fast, indtil hunden acceptere hvem der bestemmer.
    Man må aldrig miste besindelsen og bruge hårde og voldelige metoder i opdragelsen af en shiba, heller ikke selvom sandsynligheden for at en shiba på et eller andet tidspunkt vil drive sin ejer til vanvid er ret stor. Shibaen vil i tilfælde af hårdhændede opdragelses metoder, sandsynlig ende med at den mister al respekt og tillid til sin ejer. Da den er så tilpas selvstændig og ”katteagtig”, vil den gå sine egne veje og klare sig udmærket uden. Det vil tage lang tid og kræve en meget stor indsats at genoprette tillid og respekt.
    Man skal altså ved opdragelsen af en shiba være blød og bestemt, hvilket også gælder ved træning af racen.

    Hvad med træning/indlæring?
    Når man træner en shiba skal man huske, at det er en selvstændig og intelligent. De vil ikke nødvendigvis gøre hvad du beder den om, medmindre den kan se et formål med det, altså at den får nogle af dens motivationer opfyldt . Racen er ikke ”behagesyg”, og det er ikke tit at en shiba gør noget bare for at glæde sin ejer. Men den elsker at lære nye ting og er meget lærenemme, når de selv gider.
    Man bør træne en shiba med bløde metoder og bruge sjove og varierende øvelser. Godbidder kan være en god motivation(4), men de skal være gode, f.eks. Lever eller hjerte.
    Når det gælder træning af en shiba er det ikke en god ide at træne i lang tid afgangen. Hunden vil hurtigt begynde at kede sig ved gentagelser, og så får hverken hund eller ejer noget ud af træningen, 5 min. flere gange om dagen er bedre end en ½ time på en gang. hvis en shiba ikke gider, at træne er man ikke i tvivl, den nægter simpelthen at samarbejde.
    Shibaen er meget selvstændig og har en stor aktionsradius, så når man starter træningen er der et par at de øvelser der er vigtige at starte tidligt med, indkald og afstandslydighed. Indkald er en øvelse der skal vedligeholdes hele hundens liv, et godt indkald kan give hunden et mere frit liv. Men man kan dog ikke fjerne racens frihedstrang, så man kan ikke slippe dem løs alle steder. Det er altid en god ide at gå til hundetræning, måske får man ikke så ud af det træningsmæssigt, men socialiseringer altid godt. Det er også en god ide (ved alle racer) at vende dem til at blive håndteret (negleklip, pelspleje, tandtjek m.m.), i en tidlig alder. Da racen er reserveret er det godt at vende dem til at fremmede mennesker, som dyrlægen, godt må tage lidt på dem, ellers kan det blive et problem senere.
    Med et samarbejde bygget på hundens præmisser, tillid og træningsmetoder, der bygger på hyppige og præcise positive forstærkninger, f.eks. klikker træning, kan man nå langt med en shiba.

    (4) Dette kan enten være i form af godbidder eller ros (opmærksomhed).

    Aktivering.
    Jeg har valgt at dele aktivering op i de fem behovsgrupper vi har haft om i timerne, og give nogle eksempler på disse. Aktiveringsdelen er ikke kun påtænkt shibaen, men langt de fleste racer, da de alle har brug for både fysisk og mental aktivering.
    kompleks fysisk aktivitet/kropskontrol.
    • Ture til skov og strand, hvor hunden kan få brugt kroppen på andre måder end den plejer.
    • Ture i hundeskoven (5), hvor den kan strække helt ud, og få brugt nogle uvante muskler.
    • Agility, hvis man ikke har adgang til en agilitybane kan et væltet træ eller en legeplads være muligheder. Man skal selvfølgelig passe på hunden ikke falder ned, ikke kun fordi den kan komme til skade men den kan også mindstetilliden til ejeren.
    • Svømning.
    • Ture til byen, hvor der er mange nye sanseindtryk, og man er nødt til at gå pænt. (er tit en udfordring for både menneske og hund)

    Næsearbejde.
    • Søgearbejde som foder spredt i haven, eller rundt om i huset eller finde gemt person.
    • Dissideret sporarbejde, f.eks. kaninslæb (for nylig vandt en shiba 1. præmie på 400 m. i dette)

    Problemløsning.
    • Colaflaske, paprør, Bustercube, smartdog eller et af, de mange andre aktivitetslegetøj man kan købe.
    • Lad hunden tænke selv, f.eks. hvis den går den ”forkerte” vej om et træ eller lignende. Eller hvis den har fået snoren under benet.

    Indlæring.
    • lære at begå sig i den menneskelige verden, som at hilse pænt på gæster, være alene hjemme m.m.
    • forskellige kunster, f.eks. gi pote, spille død, rydde op efter sig selv (her mener jeg så legetøj), der er rigtig mange ting de kan lære.

    (5) Man må kun have sin hund løs i hundeskoven, hvis man har 100 % kontrol over hunden, hvilket jeg finder ret usandsynligt at nogle hundeejere har, slet ikke shibaejere.

    Social interaktion
    • Leg med mennesker og hund, eller bare det at møde andre.
    • Gå til hunde træning, agility eller lignende.
    • tillid - og kontaktøvelser (f.eks. øjenkontakt, kontakt ved lineføring, ligge på gulvet og kæle i ro og mag og lave dæmpende signaler som at smaske, blinke, gabe)

    Shiba eller ej.
    Hvis man leder efter en race, der skal bruges som ren hygge /skødehund, eller til lydighedskonkurrence, er shibaen nok ikke den rigtige race. Ikke fordi den ikke kan hygge eller være lydig, men fordi en shiba er sin egen, på en katteagtig måde, tingene bliver gjort på deres præmisser ellers bliver de slet ikke gjort. Det er heller ikke en hund for mennesker der gerne vil have en hund der ikke behøver alverdens motion/aktivering, shibaen er en jagthund der behøver en del motion og samtidig elsker at blive udfordret mentalt.
    Den ideelle shibaejer er en tålmodig person, der samtidig er overbærende og har humor, men som samtidig ved hvor grænserne skal sættes og kan være konsekvens. Det skader helle ikke hvis man er et naturmenneske der kan lide at gå lange ture.
    Hvis en shiba er ordentligt aktiveret både fysisk og mentalt, kan det godt lade sig gøre at have dem i lejlighed, men hvis de først begynder at kede sig, kan ejerens tålmodighed og humor, hurtigt blive sat på prøve
    Shibaen er en race, der virkelig skal arbejdes med og kan nogle gange drive sin ejer til vanvid, men kan man overkomme dette er det utroligt givende, når ens arbejde giver resultater.



  • #7   16. dec 2012 Tusinde tak Reiki, har lige printet det du har skrevet ud til min far.
    Tror du så det vil være en dårlig ide at tage over og besøge Nidhøg? Kender du til deres hundes sundhed og mentale tilstand? Du kan evt. sende en PB hvis det er.


  • #8   16. dec 2012 Er der meget størrelses forskel på Shibaer?
    Når vi har kigget videoer af dem, synes jeg nemlig at der er en den forskel på størrelsen, fra hund til hund.
    Tæver er vel oftes mindre end hanner?


  • #9   16. dec 2012 Selvtak smiley

    Som skrevet tidligere det pæneste jeg har at sige om Nidhøg er at de er knalddygtige sælger også er dét det.

    De andre år har der været et gåtur arrangement mellem jul og nytår...du kan evt. holde øje med om der er noget i år på følgende links

    http://www.facebook.com/groups/263425748305/
    http://www.shiba.spkhund.dk/ klik på ''aktiviteter''
    http://uk.groups.yahoo.com/group/shiba-dk/links

    ...tænkte at det kunne være givende for jer at møde Shibaer og Shibafolket IRL smiley


  • #10   16. dec 2012 DKK standarden foreskriver ....skulderhøjde for hanner : 40 cm og tæver : 37 cm. Der er en tolerance på +/- 1.5 cm.




  • Aleksander Halwas H
    Aleksander Halwas H Tilmeldt:
    jun 2013

    Følger: 1 Svar: 1
    #11   19. jul 2013 køb den shiba inu og se den her video
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tLWcMrDTny8


Kommentér på:
Shiba Inu!!

Annonce