{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.804 visninger | Oprettet:

Det er snart svært at købe hvalp {{forumTopicSubject}}

Synes til tider jeg kan blive overrasket over hvor mange "krav" der er til at blive "godkendt.

Sommetider når jeg læser alle de "krav", så kan jeg egentlig godt forstå hundehandlere stor trives i dagens dk.

Selvfølgelig skal opdrætter ikke sælge til hvem som helst, men ærlig talt, så synes jeg mange krav er helt i hampen.

Her bare lidt som er fundet tilfældige steder, folk kan jo selv fylde på
------------------------------------

Man skal besøge opdrætter inden de har hvalpe

Når hvalpene er besøgsklare, skal de besøges mindst 4 gange

Sender man en mail fordi man har set et kuld hvalpe annonceret, må man ikke spørge til prisen

Køber må ikke være under 25 år

Du skal bo i hus

Du må ikke have børn under 3 år

Du skal gå på jagt ( ingen krav om x.antal jagter om året)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det er snart svært at købe hvalp
  • #1   10. nov 2012 ja og du må ikke have kat, eller fuldtidsarbejde..

  • #2   10. nov 2012 Det har jeg ikke oplevet endnu. Det vigtigste har været at vi ville være aktive med hundene. Der hvor vi købte Elli var de meget overraskede over at vi selv gerne ville møde tæven inden hun fødte.

  • #3   10. nov 2012 Jeg så en opdrætter der ikke sælger til familier med børn under 8, eller hvis man ikke var meget hjemme/ ikke havde en meget stabil hverdag....

  • #4   10. nov 2012 Stella, med en border forstår man godt at de sætter det krav, for en border har jo brug for motion.

  • #5   10. nov 2012 alle hunde stiller krav, bordere, cavaliers, labradorer. Uden undtagelser. Så er det jo alt efter hvem man er, om man kan fungere med det smiley

    Jeg synes der er langt fra, at i al almindelighed gerne ville møde kommende hvalpe ejere, også til at opstille decideret KRAV på hjemmesiden..

    Udstillingskrav er der også flere og flere der har

    Krav om sundhedsundersøgelser

    Krav om foder!

    Hvalpekøber skal udfylde spørgeskemaer løbende om hvalpen


  • #6   10. nov 2012 Line bæk

    Ja, men jeg vil nu påstå at en border kræver mere, både mentalt og fysisk end fx. en cavalier smiley


  • #8   10. nov 2012 Pernille, der kan kravet jo så være at hunden skal have lov at komme i sofaen....

  • #9   10. nov 2012 Hehe, altså jo der er jo selvfølgelig noget forskelle fordi de er avlet til forskellige ting. Men gårdhunden som går for en nem race, der har vi fået opdraget en der er vant til meget lange løbe ture, og det har resulteret i, at han altså kræver lange ture.. smiley
    Men nu må vi også holde os til emnet i tråden ::))

    Har du ikke oplevet at surfe rundt, og tænke "hvad fanden er det for nogle krav at sætte?!" ? smiley


  • #12   10. nov 2012 puha håber da ikke jeg støder ind i besøgs kravet. Når jeg endeligt vælger hund nr 2 er det så sandlig ikke sikkert det lige bliver naboens hvalpe.
    Jeg har ikke bil og lider af angst for små rum med mange mennesker. Jeg har ikke adgang til bil da min bil ejene veninde er imod at købe hund til de priser jeg kigger på. Derfor ville besøgs kravet helt automatisk forhindre mit køb.

    Udstillings krav vil dermed naturligvis også diske mig.

    Prisen vil jeg da også gerne kende inden jeg laver en fast aftale. Selvom jeg har en nogenlunde pris er det jo ikke alle som tager det samme for hvalpe.
    Hus ejere jeg ikke kun en lille bitte have til et rækkehus så der ville jeg også falde ud.

    Jeg syndes ellers selv jeg er en ret god hunde ejer. Jeg vælger hund efter mine evner og hunde racens behov. Jeg er i fuld gang med at finde noget andet at bo i fordi jeg vil have hund nr 2 og ikke må her. Jeg går hjemme da jeg er førtidspensionist og min/e hund er det primære i mit liv. Er da lidt ked af hvis de begrænsninger jeg har med rejser og hus kommer til at koste mig drømme hunden.


  • #13   10. nov 2012 Jeg har såmend heller ikke haft problemer med at købe hund, men jeg har så heller ikke opsøgt de kenneler der decideret har flagret sådan med betingelserne. Og de steder jeg har set er, er heldigvis af racer uden for min egen interesse smiley

    Jeg vil dog til hver en tid, hvis jeg stødte på det i min egen eftersøgen efter hund, vælge at ringe til opdrætteren og snakke, hvis de har nogle hunde jeg oprigtig er interesseret i.


  • #14   10. nov 2012 Jeg har heller ikke haft problemer med at finde de rette hunde, eller at købe dem ..
    Men har nu set mange annoncer med rigtig mange krav, og nogle underlige krav imellem.


  • #15   10. nov 2012 jeg har krav til mine hvalpekøbere
    deriblandt at de skal besøge os inden aftalen er endelig bindene, gerne inden vi har hvalpe og en gang imens vi har hvalpe, men ihvertilfælde en gang inden køb.

    derudover må hunden ikke blive brugt i avl udenfor FCI og må ikke videreformidles uden vores samtykke.
    vi skal følge hvalpen hele dets liv.

    det kan godt være i synes det er meget, men jeg ønsker ikke at sælge til folk jeg ikke har set ansigt til ansigt
    der er så meget hovedløst avl lige for tiden og det ønsker jeg heller ikke mine hvalpe bliver en del af.
    for at jeg som opdrætter skal kunne vide hvordan mit opdræt bliver og hvad jeg gør fejl og hvad jeg gør rigtigt, så er det vigtigt for mig at kunne se hvordan hunden bliver som voksen og hvordan den er sundhedsmæssigt og temperamentmæssigt
    derfor disse krav


  • #17   10. nov 2012 Hvis man ikke sælger til småbørns familier, hvad gør man så hvis køber pludselig er gravid efter en måned ?

  • #18   10. nov 2012 jeg er erfaring med at dem, der som det første spørger om prisen og ikke andet, ja dem høre jeg ikke mere fra, selvom de får et pænt svar

  • #20   10. nov 2012 I min verden må der heller end gerne være nogle krav, det viser jo bare at opdrætter ikke er ligeglad med hvor hvalpene ender. smiley

  • Charlotte
    Charlotte Tilmeldt:
    aug 2012

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 856
    #21   10. nov 2012 Der er aldrig blevet stillet et af de krav til mig, og jeg har ikke stillet et af de krav til mine hvalpekøber .

  • #22   10. nov 2012 Jeg synes det er helt ok med sundhedsundersøgelserne - hvis opdrætter så betaler helt eller delvist. For hvis man kræver noget - så må man også give noget. Også vil det i øvrigt være helt fint med mig, hvis opdrætter ærligt siger: "hør her lille gertrud, mine hunde koster 1000,- mere end gennemsnittet for racen, men så betaler jeg tilgengæld at den bliver undersøget for race relateret sygdomme."
    Men jeg gider ikke, hvis jeg SKAL sundhedsundersøge min hund for egen regning, og hvis jeg ikke får det gjort inden kræet er 18 måneder, så er det kontraktbrud.

    Man skal vel som køber vel også have lov til, at stille nogen krav til opdrætterne. Det er nemlig opdrætterne der sidder med trumf kortet, de kan jo bare nægte at sælge hunden.

    Som køber kunne jeg da godt ønske:
    - billeder hver uge, samt beskrivelse af udviklingen.
    - at lille hvalpen bliver socialiseret og oplever noget nyt hver uge.
    - at hvalpen er vant til halsbånd el. sele og ikke mindst snor
    - at tæven går ved hvalpene til de er min. 8 uger (har oplevet hvor hvalpene så gik i hundegård, og moren kun kom derind når de skulle have mad, fordi hun skulle blive pæn til udstilling igen..)
    - at hvalpen er vant til andre almindelige husdyr
    - at hvalpen er vant til børn

    og listen kunne da nok blive ved smiley Og det virker bare vildt overvældende når det er listet op på den måde - synes jeg.




  • #23   10. nov 2012 Den med jagthunden kender jeg godt og er ret udpræget inden for "min" race. Og jeg synes det er super fint, for det er ved gud ikke hund for hvem som helst.
    At man ikke må spørge til prisen er efter min mening noget fis. Det er ikke det der afgør hvor jeg køber, men det er nu alligevel temmelig væsentligt for mig, om hunden koster 12000kr eller 7000kr. Jeg vil hverken tvinges til at besøge x antal gange eller til at holde kontakten til opdrætter. Det skal være mit valg.


  • #24   10. nov 2012 Jeg kan blive lidt overrasket over alle de krav, jeg har godt nok købt hest flere gange end jeg har købt hund, og jeg har aldrig mødt krav fra heste sælgere der bare minder om de krav man kan læse fra hunde opdrættere, og beløbbene er en del større ved hestekøb ( ikke at prisen er primær)
    Jeg syntes man selvfølgelig skal forsøge sikre sig at ens hund/hvalpe kommer til en godt hjem men man skal passe på med at sætte krav som for det første ikke kan kontrolleres og for det andet så behøver en køber der kan opfylde alle ens krav ikke være en god hundeejer i det daglige. For mig handler det mere om kemi, og mavefølelse, den kan man få ved at tale i telefon, man behøver ikke 4 besøg eller kontrolskemaer, det gad jeg ikke:-)
    Sidst så er hundekøb dem omvendte verden, normalt er det køber der stiller krav, men i hundeverdenen er det sælger, det bedste må være at man begge stiller krav.


  • #25   10. nov 2012 jeg vil hellere kalde det forventnings afstemning end krav, og det gør man nemmest ved dialog end ved et afkrydsningsskema

    Jeg taler med folk, og får de svar jeg skal bruge, ligger de for langt fra min verden, må jeg meddele at jeg ikke mener at de bør købe enten fra mig eller racen


  • #28   10. nov 2012 Jeg synes det er fint, der stilles krav til eventuelle købere, da det kan fjerne useriøse hvalpekøbere. Opdrættet kan jo så vælge at lempe lidt i deres krav, hvis de alligevel finder køber godkendt. Vi havde også rigtig meget kontakt til vores opdrætter, og fortalte alt om vores hverdag. Både så hun var sikker på der var tid til en hund, der kræver en noget mental stimulans. Samtidig har racen svært ved at være alene hjemme. Vi arbejder 8 timer om dagen, og fandt en fantastisk løsning på dette, som sælger også opfordrede til. Sælger havde krav til besøg af hvalpene, men da det ikke var lige til at komme forbi for os (vi købte i udlandet) accepterede sælger vi tog alt på afstand, hvor vi flere gange om ugen kunne kigge på hendes opdaterede blog, og følge med i alt smiley
    Jeg har jævnligt kontakt med min opdrætter, da hun er interesseret i at høre hvordan det går, samt jeg kan fortælle om vores resultater i konkurrencer.


  • #29   10. nov 2012 Line Bæk - der er bestemt også nogle hvalpekøbere der kommer her med en lang liste som de læser op af når de er på forbesøget

    dine krav er for øvrigt helt relevante og jeg ville da heller ikke selv købe hvalp hvis disse krav ikke var opfyldt


  • #30   10. nov 2012 Med sundheden, der forventer jeg til gengæld ingen tilbagebetaling for f.eks hd/ad, det mener jeg så man gør for ens egen skyld og for at opdrætter kan se udviklingen på kuldet.

  • #31   10. nov 2012 Altså når man får taget røngentbilleder for at fastslå status

  • #32   10. nov 2012 Isabelle, det var bestemt heller ikke på nogen som helst måde ment som noget til dig smiley Altså der er bare nogen kenneler som kræver meget af deres købere, men som så ikke lever op til helt speciffikt mine krav smiley Jeg har aldrig kigget nærmere på dit opdræt, så ved intet - men er kun glad for at du er så imødekommende og åben mht. opdrættet smiley

    Connie: så må du vel også næsten støde ind i nogle krav, som du mener er fuldstændig meningsløse?
    Lige så vel som en køber kan mene det er helt i låget at opdrætter kræver man kommer på udstilling.

    For ikke at skabe nogen misforståelser: så bliver alle mine sundhedsundersøgt for alle racerelateret sygdomme krav eller ej smiley Og jeg udstiller også, og træner etc. Jeg er generelt ikke selv skræmt af krav. Men rigtig mange af mine veninder som ønsker hunde, uden det store hummumhej, og de skal bare bruge dem til sig selv, kan godt finde det MEGET skræmmende at læse på hjemmesider at de skal "godkendes", eller "vælges med omhu".

    Jeg "stemmer" for flatrunners indlæg om, at med en samtale når man langt! Hvis man tager én ting af gangen, så går det nok. Man kan ikke fuldstændig sikre sig mod idioter. De er overalt og kan sagtens fremstå som troværdige mennesker.


  • #34   10. nov 2012 Vil da mene det er iorden at man sætter krav som opdrætter/sælger, og som køber.

    Men at man er tvunget til at gå til træning, komme til årlige sammenkomster, skal bo i hus, skal skal skal .
    Det syntes jeg ikke om.
    Men syntes da ofte det er rimelige krav der stilles, men der er nu også nogle der er helt hen i vejret.


  • #35   10. nov 2012 Okay smiley

    Jeg synes egentlig heller ikke, at de fleste opdrætteres krav er urimlige. Jeg synes bare at de bør undlade at skrive dem på hjemmesiden, fordi det altså potentielt kan skræmme nogle søde og oprigtige mennesker væk. Fordi når man så sidder og snakker sammen, så er det jo bare almindelig sund fornuft man kræver smiley Fra begge parter. Og som din egen erfaring jo også viser - så er vi alle mennesker, og hvis du møder en, som du gerne vil sælge hvalp til, så er du vel villige til at gå på kompromis med fx. et udstillingskrav smiley


  • #36   10. nov 2012 jeg valgte faktisk helt fra at skrive andet end aktive hvalpekøbere på min hjemmeside, jeg har via andre opdrættere erfaret at hvalpekøbere er snu, de lærer svarerne udenad på forhånd hvis kravene stilles op, og så er du lige vidt, du har hermed solgt til en hvalpekøber der er fuld af løgn

    Ved at have en god dialog med en potential hvalpekøber, ligger de fleste ikke engang mærke til at de har givet oplysninger til mig, og det er de mest oprigtige svar du kan få


  • #37   10. nov 2012 Lige som køber sætter sine krav sætter opdrætter sine. Og det bedste er når man er enig om tingene. Er man ikke det, så lad vær at indgå en handel.

  • #38   10. nov 2012 Og jeg kan godt forestille mig opdrætter sætter visse krav fordi racen har disse krav. Eller denne opdrætters linier. Feks ingen børn hvis man har en race der ikke egner sig til dette, eller hus med have til nogle af polar racerne.

  • #39   10. nov 2012 Vi har før købt hund hvor opdrætteren krævede at vi fodrede med et bestemt mærke hundefoder. Det gør vi aldrig igen! Synes det var irriterende smiley

  • #40   10. nov 2012 men Natasja jeg er søger ikke dit venskab, men et kendskab til hvordan hvalpen udvikler sig som voksen, både hvad angår temperament, udseende og sundhed, den viden får jeg kun hvis du giver tilbagemeldinger, det er slet ikke for at snage i dit privatliv eller være venner

    så til dit spørgsmål må jeg sige for opdrætter og kommende hvalpes skyld, jeg bliver kun en bedre opdrætter hvis jeg kan følge hvalpene og lære af det.

    Line - jeg tror ikke jeg har fået urimelige krav fra køberne, men nogle gange har jeg undret mig over spørgsmålene


  • #41   10. nov 2012 Rene:. tror altså at du lader de få opdrætter tælle for flertallet. Det er altså ok nemt med de fleste racer, at finde en opdrætter, men sunde og fornuftige krav. Men ønsker du en hvalp smidt i nakken uden krav, så ja, så er det sikkert en hundehandler du skal til .... håber jeg da..

  • #42   10. nov 2012 Alfisten: selv om man ikke ønsker en besøgsven:-) så kan man godt være en god hvalpekøber. Der kan stadig være ting om skal overholdes, uden at man skal ses. Vi har da heller ikke kontakt til alle vores hvalpekøber, men de ved alle, at vi er det hvis de får brug for os....men vi kontakter dem ikke.

  • #43   10. nov 2012 Jeg skal jo ikke købe hvalp.....

    Sad bare og læste en tråd herinde og begyndte så at kigge annoncer osv. for at se hvilke krav der er kommet på siden sidst smiley

    Nu er Floyd´s opdrætter jo i tråden her og jeg følte på ingen måde der var nogen krav stillet på forhånd, inden jeg kom op og besøgte hvalpene og opdrætter.

    Som jeg også skriver i start indlægget, så skal man jo ikke sælge til hvem som helst, men at liste en række krav op på en hjemmeside, det synes jeg virker forkert, så hellere at opdrætter stiller en masse spørgsmål når man er der, og på den måde "screener" evt. hvalpekøbere......

    Opdrætter følger Floyd og mig tæt, via mails, billeder og når hun levere foder osv, det er super altid lige at have hende i baghånden, til alle de "dumme" spørgsmål, samt råd og vejledning


  • #44   10. nov 2012 uh det bli'r spændende at skulle ud på hundemarkedet igen kan jeg læse smiley

  • #46   10. nov 2012 Jeg sider lidt og tænker.
    Hvad gør de opdrætter som kræver besøg hvis de får henvendelse fra udlandet om en hvalp, eller hvis de selv ønsker at købe hvalp i udlandet? Rejser de så frem og tilbage, eller forlanger dette af køber mere end den ene gang hunden skal hentes?
    Hvis ikke hvorfor så med danske købere?
    I mit tilfælde for eksempel kan en tur til Jylland være mere krævende og problematisk, end det for mange vil være at rejse til syd europa. Hvis en fra syd europa for eksemplets skyld kan købe uden at komme på besøg. hvorfor kan jeg så ikke?


  • #48   10. nov 2012 Har ikke selv oplevet det, men jeg ryster os gang på gang på hovedet over alle de, i mine øjne latterlige krav og ønsker.

    Jeg ønsker at købe en hund og når den er købt, betalt og hentet, ja så er det MIN, længere er den ikke.


  • #49   10. nov 2012 Jeg er helt i tråd med Connie -meningsfyldte krav er en god ting.

    Enhver seriøs opdrætter ønsker af følge sit afkom, ellers kan man da ikke vurdere, om ens opdræt er en succes eller om man skal skifte kurs. Det gælder både mht. sundhed, mentalitet og eksteriør. Det handler på ingen måde om venskab eller kiggen over skulderen - men et ønske om at vide, om man har gjort sit arbejde som opdrætter godt nok.

    Rent juridsk mener jeg dog ikke man som opdrætter kan kræve fordring med besked foder resten af hundes liv osv.

    For mig som køber er det en selvfølge at besøge opdrætter inden fødsel. Det giver den bedste mulighed for at se hinanden an og se opdrætterens voksne hunde, når hvalpene først er der, er fokus jo naturligt på dem.

    Mange opdrættere at min ene race, Broholmeren, vægter træning meget højt, og med en så stor og stærk race, synes jeg det er ok, så længe man ikke blander sig i, hvor køberen går til træning. Mange broholmeropdrættere sælger ikke til folk, der bor i lejlighed, og med en så stor hund, der ikke har godt at trapper til daglig, giver det også mening.

    På trods af at vores opdrætter bor ved Limfjorden og vi i odense, var vi på 1 besøg inden fødsel, samt 4 besøg efterfølgendende. Med vores 1 hund var vi kun på et besøg da han var 5 uger. Den anden var 6 måneder, da vi fik ham, og ham tog vi med hjem i forbindese med 1. besøg. De 2 er dog fra samme opdrætter - og har samme far, så både opdrætter og vi vidste, hvad vi sagde ja til.

    Hvis jeg nogensinde skal opdrætte, vil jeg dæleme også stille krav til - og have forventninger til evt. købere, det er jeg slet ikke i tvivl om.




  • #50   10. nov 2012 Der er godt nok mange meninger om dette emne... Men jeg synes også nogle af kravene om at købe hund er meget laterlige.. F.eks. det med at det ikke må være legelighed, det synes jeg personligt er noget være fis at sætte som krav. Jeg har en stor hund en blanding mellem labrador og irsk setter, så i kan vel selv regne ud hvor aktiv hun er smiley Og jeg bor i legelighed. Plus vi også har en lille hund, og det går ganske fint. Jeg har også oplevet flere menensker som har hund i hus med stor have, hvor hunden aldrig kommer ud kun i haven, og det synes jeg er synd. Det positive ved en legelighed er at hunden kommer ud en del gange, for man har ikke en have man bare lige kan smide den ud i. Det andet som jeg støtte meget på i tråden her var prisen. Jeg kan godt forstå at nogle hunde f.eks. race rene hunde koster noget, men at give f.eks. 13.000 kr for en hund, det vil jeg aldrig nogensinde gøre, og det har overhovedet ikke noget med at man så ikke er en god hunde ejer eller noget. Hunden er et levende væsen, og stadig på mange måder et rovdyr, og jeg synes ikke rigtig at man kan købe sin bedste ven for penge..... Jeg er også under 25, og plus jeg er på su. Jeg elsker mine hunde mere ind noget andet, og jeg glæder mig også til at jeg skal have nr 3 en gang, når vi flytter....Hvis jeg ringede til en opdrætter fordi jeg vil høre om hvalpene som snart ville komme til verden så vil jeg nok ikke som det føreste spørger om prisen, men jeg vil spørger for det er ikke alle mennekser der har 10.000 kr til og gå ud og købe en hvalp for det har jeg i hvert fald ikke. Det med besøg forstår jeg heler ikke, i sær ikke hvis det f.eks er i KBH du køber hvalpen og det er i Århus du bor, så vil jeg komme max to gange. smiley

  • #51   11. nov 2012 til et spørgsmål længere oppe, ja så har mine hvalpekøbere fra Sverige også været på besøg her inden hvalpen flyttede hjemmefra.
    og det var bestemt ikke noget jeg skulle rykke for, det var helt naturligt for dem.

    da vi købte Bianca i Norge, så vi ikke kennelen før vi hentede hende og opdrætter lagde slet ikke op til det.
    Fannys opdrætter i Sverige kendte vi i forvejen, så der var kontakten etableret.

    min race er en nem race og har derfor ikke haft krav hverken til alder på folk eller hvor de bor.
    på sigt kunne jeg dog godt finde på at sortere førstegangskøbere, der bor i lejlighed fra.
    jeg har set flere eksempler på at det kan være for stor en mundfuld for folk at få gjort hvalpen renlig, når den skal op og ned af trapper.
    Det er i hvert tilfælde en ting jeg vil have med i baghovedet til næste hvalpekuld.
    måske de andre steder der har krav der virker mærkelige, har erfaringer der gør at det bliver lige de krav, de sætter til hvalpekøbere.



  • #52   11. nov 2012 Selvom vores næste hvalp også kommer fra udlandet, VIL jeg på besøg mindst en enkelt gang inden vi skal have hvalpen hjem.....
    Det er da et absolut must for mig....
    Bevares det er en halvdyr omgang, der også kræver en overnatning.... Men altså.... vil man have hund eller ej? Og gerne den rigtige hund...

    Dette er min drømmehund, og jeg er faktisk ret kold overfor, hvor meget tid/besvær/penge det koster.... smiley

    Synes det er helt fair, at opdrætter stiller krav.... for det gør jeg da så sandelig også til opdrætter smiley


  • #53   11. nov 2012 Connie, lidt sjovt med det omkring renligheden og trapper, der er min erfaring ud fra det jeg hører at de fleste i lejlighed får gjort hundene renlige meget hurtigt, selvom det kræver en del ture op og ned.

    Personligt har jeg ikke haft renligheds problemer med hverken Fie eller Floyd.

    Hvis man opdrætter f.eks gdér , så kan jeg sagtens forstå opdrætter fravælger folk der bor i lejlighed, grundet trapperne


  • #54   11. nov 2012 sådan har jeg også altid tænkt også at folk jo ved det fra start af, at hvalpe skal ned hele tiden, men efter et par uheldige situationer, kommer de købere som bor i lejlighed i hvert tilfælde i 3. grads forhør omkring det med at have tålmodighed til renlighedstræningen.


  • #55   11. nov 2012 Vores gamle Nala fik vi nærmest smidt i nakken, hvis ikke vi tog hende ville hun blive skudt, så ingen krav der..

    Der var som sådan heller ingen krav da vi købte Emmi, men nærmere gode råd og vejledning, så heller ikke her har vi været udsat for en masse krav.

    Men har da set annoncer hvor der stilles krav til køber, nogle mere forståelige end andre..


  • #56   11. nov 2012 Mine hvalpekøber fra Norge, Tyskland og Holland har været på besøg inden afhentningen. Køber fra USA har ikke, men har har jeg skrevet sammen i over 1 år og måtte acceptere at et besøg ikke var realistisk.
    Vi har også haft besøg fra Bornholm:-) så det med at er besøg fra et sted i Danmark skulle være uoverskueligt, holder ikke i min verden. Men kan køber forklare mig hvorfor det skulle være det, så tager vi da en snak om det.


  • #58   11. nov 2012 Alfisten: nej det er ikke hvalpen, køber eller opdrætter dette udelukkende drejer sig om - det drejer sig om at finde det rette match.... og derfor bør man mødes og sikre at man er enig omkring tingene. Du vil vel heller ikke være ligeglad med hvem der henter en hvalp?? du må da have krav og en ide om hvilken type mennesker du vil overlade hvalpen til? jeg kigger ikke efter at de som mennesker skulle falde i min smag - de skal jo ikke være mine venner - men jeg skal tro på at de er gode hundeejer.

  • #59   11. nov 2012 Jeg så Zenta EN gang inden jeg hentede hende og det var kun for at vælge hvalp. Hentede hende 2 uger senere og det var det.

  • #60   11. nov 2012 Og ja I læste rigtigt, jeg så først Zenta da hun var 6 uger gammel.

  • #61   11. nov 2012 Vi mødte også først Emmi da hun var 6 uger, er der noget galt i det??

    Jeg havde forinden haft flere lange telefon samtaler med opdrætter og fået mailet billeder.. Men min mand arbejder meget, så vi kunne ikke få det til at passe inden. Ud fra billederne var Emmi min farvorit. Vi vidste at der var to tæver at vælge imellem.. De var så dejlige alle sammen så det kunne såmænd have været hvilken som helt af dem vi havde valgt. Der var ikke den store forskel.

    Emmi var dog den der blev ved med at vende tilbage og kravle op på skødet af mig, og hvem kan stå for det.. Ud over det tissede hun på mig et par gange smiley


  • #62   11. nov 2012 Åbenbart Tine, for man skal jo helst besøge hvalpen et par gange. Og opdrætter skal jo kunne vælge køberen og finde ud af hvilken hvalp der passer til køberen. Jeg valgte nu selv min hvalp. Som jeg gerne ville.

  • #63   11. nov 2012 Vi valgte også selv..Opdrætter syntes det var et godt valg. Men som de selv sagde havde de aldrig haft et kuld hvor hvalpene var så ens - ikke af udseende..

  • #64   11. nov 2012 nu er det ikke kommende ejer der vælger hvalp her og slet ikke hvis vedkommende først vil komme og hente hvalpen når den skal hjemmefra eller kun kommer en gang.

    den livligste hvalp kan ligge og sove, den dag i er på besøg, giver det noget fingerpeg om temperament, nej da.

    hvis i kom flere gange og så hvalpene i mange situationer, jo så vil jeg tage jeres ord med i overvejelser.
    men nu er det jo sådan at i ikke er de eneste der skal have hvalp, det er der x-antal købere der skal og de skal matche til hvalpene, det er nogle gange noget af et puslespil og jo mere jeg kender køberne og ved hvad de vil have, jo bedre kan jeg finde den rette hvalp.

    sidste gang jeg havde hvalpe var det sådan at DKKs markør pludselig ringede da hvalpene ikke engang var 6 uger og sagde han kom i morgen, jeg måtte så have fat i hvalpekøberne, der heldigvis var enige med mig begge to om hvilken af tæverne der skulle være deres.
    hvis vi ikke havde mødtes flere gange og haft så god kontakt, hvordan tror i så det var blevet?

    hvalpekøberne får her lov til at bestemme hvad hvalpen skal hedde, det kan ligeså godt være det samme på stamtavlen som kaldenavnet, det er det letteste for alle parter



  • #66   12. nov 2012 Når jeg skal købe hvalp på et tidspunkt, ville jeg da være ked af, hvis opdrætter prøvede at prakke mig en hvalp på, som ikke var den, jeg helst ville have. Har gjort det en gang før, gør det aldrig igen!

    Synes, det er ok, at opdrætter i fællesskab med køber hjælper med at udvælge den rigtige hvalp, men hvis opdrætter alene vil beslutte, hvilken hund, jeg skal leve sammen med de næste mange år, så er det ikke der, jeg skal have hvalp fra.


  • #67   12. nov 2012 hvis hvalpekøber vil med på råd om hvilken hvalp der skal være deres, ja så kræver det altså herfra at de kommer mere end en gang.

    igen er i jo som regel ikke de eneste købere, hvad hvis alle vil have samme hvalp, skal det så gå efter først til møllen?

    men jeg har det fint nok med at nogle folk så vælger hvalp et andet sted fra, det er de i deres gode ret til


  • #68   12. nov 2012 Hvis opdrætter ville vælge den hvalp der skulle være min ville jeg finde et andet sted.



  • #70   12. nov 2012 mange tak Allergisk overfor snobber

Kommentér på:
Det er snart svært at købe hvalp

Annonce