{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.433 visninger | Oprettet:

KD
KD
Tilmeldt:
18. aug 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 142 Svar: 1.552

ris/majs/biproukter i foder {{forumTopicSubject}}

Vi er rigtig mange der går op i hvad vi putter i vores hunde. Og jeg er ingen undtagelse, men flere ting kværner rundt på øverste etage.

Ris og majs. Hvorfor er det nu så skidt? Er det ikke bare fyldstoffer, som i visse tilfælde kan være en god idé?

Og biprdukter (hår negle etc). Det ønsker vi ikke i hundemaden, men min kæreste har flere gange spurgt nærmere ind til dette, og jeg kan ærlig talt ikke komme med et kvalificeret svar.

Han siger at i naturen ville de jo også få hår og negle som en del af kosten. Når de nedlægger et bytte spiser de det jo som dyret nu engang er beklædt, og renser tænder på knoglerne, så er benmel en skidt ting?

Pt. får vores hund et foder hvor der slet ikke er korn i, og der kommer utrolig meget ud igen af den anden ende. Skulle man ikke mene at hvis hunden kunne udnytte foderet rigtig godt når nu der ikke er ting i som de ikke kan nedbryde? Der burde altså ikke komme så meget ud igen.

Vi ved at vores hunde ikke er strikt carnivore som katten er, så det skal jo ikke være udelukkende kød.

Go ahead!

Hvad synes DU der et godt foder (nævn evt, mærke). Hvorfor/hvorfor ikke?

Hvad ligger til baggrund for din udtalelse? Har du hørt det fra nogen, og hvad er deres baggrund. Hvis du har læst det et sted vil jeg meget gerne have et link med i besvarelsen også.

smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  ris/majs/biproukter i foder
  • #1   3. sep 2012 Vil lige sige det er en super debat, så jeg følger lige med smiley

  • #2   3. sep 2012 Vi fodrer med forskellige korn- og majsfri mærker, fordi vi ikke gider betale for ting, hunden ikke optager.
    Hvis din hund har for store mængder afføring, giver du den muligvis for meget mad. Ellers kan det være proteinkilden, dvs. Kødet, der ikke er optimal for lige netop din hund.


  • #3   3. sep 2012 Følger lige med da jeg overvejer at skifte foder på Bazil.

    Er der nogen der har erfaringer med Tholo`s foder?


  • #4   3. sep 2012 For mit vedkommende handler det om, at jeg har en sart hund, så kan jeg få pillet så meget ud som muligt, af det der kan give lagermider, så er jeg glad - samtidig handler det også om prisen.
    Jeg synes ofte det er en dyr pris at betale for noget der reelt set ikke koster alverden. Se bare på nogle af RC's produkter.


  • #5   3. sep 2012 Dejligt med gode besvarelser. Mangler stadig lidt kilder på udtalelserne.

    Jeg tænker at kød kan blive for stor en del af foderet, da man jo som sagt skal have i baghovedet at det er en hund og ikke en kat. Hunde spiser ikke udelukkende kød.


  • #6   3. sep 2012 Men hvem siger at hunde ikke optager ris, majs, korn osv? De er vel omnivorer og kan derfor optage andet end kød... Eller hvad?

  • #7   3. sep 2012 Nadja

    Det er Tholo vi fodre med, og faktisk er det super godt herhjemme med undtagelse af at der kommer for meget ud i den anden ende. Det kan ikke være mængden for får den mindre er den sulten.

    Men ellers er den i rigtig pæn foderstand og har fået en flot blank pels der ellers var begyndt at blive mat. Den vokser og tager på som den skal. Og er glad og mæt. smiley


  • #8   3. sep 2012 SR

    Du må ikke hænge mig op på det, men mener det er grundet stivelsen. Køer har fx 4 maver til at klare stivelsen i græsset og derfor kan de sagtens fordøje dette. (heste er i denne sammenhæng en underlig fætter smiley ). Mener også det kommer an på hvor stor blindtarmen er.

    Fx er nogle gnaver pseudo drøvtyggere og spiser det man kalder blindtarmsafføring. Det er blødere end det alm. afføring. I denne blindtarmsafføring er der noget som endnu ikke er helt nedbrudt og de spiser det derfor igen for at køre det igennem systemet endnu engang.


  • #9   3. sep 2012 selvfølgelig optager hunde kornprodukter, men optagelsesgraden er meget lavere for visse kornarter end for kød. Der er faktisk også stor forskel på optagelsesgraden af forskellige slags kød

    MEN nu spørger ts IKKE om korn. men om ris, majs og biprodukter.

    Majs kan også være allergen, og der findes hunde som er allergiske for majs. Ris har jeg aldrig hørt om en hund der ikke kan tåle (men måske findes det?). Ris og Majs har dog også positive effekter på hundens fordøjelse, bland andet fordi de indeholder kostfibre. Derfor sætter man ofte hunde med fordøjelsesproblemer på et foder med ris og lam eller ris og laks.

    Problemet med animalske biprodukter i hundemad, er at man ikke kan vide hvad det er. Så et hvert foder der indeholder animalske biprodukter ville jeg vælge fra.

    Mine forslag til godt foder (efter pris):
    - Olivers (indeholder dog havre som er lavallergen og godt for fordøjelsen)
    - Kingsmoor Pure
    - Arion laks og ris
    - Taste of the wild


  • #10   3. sep 2012 Men igen - jeg har endnu til gode at se ordentlig dokumentation på det du beskriver. Jeg forstår ikke denne kornforskrækkelse og anser det primært som et modefænomen.

  • #11   3. sep 2012 Jeg har eks en hund der får et foder prmært med korn i. Det er til hunde med dårlig lever og indholdet er spaltet så det let optages og ikke belaster leveren. Mener I seriøst at hun er bedre tjent med et kornfrit foder?
    Og hvad med min brugshund, som har et enormt energibehov. Jeg har prvet diverse kornfri produkter, men når en hund på 19 kg skal have over 500gr for bare at holde vægten, så går ideen lidt af det


  • #12   3. sep 2012 Alfisten: hvad med calcium/fosfor indholdet i hvalpefoder? Det spiller jo også en stor rolle.

  • #13   3. sep 2012 Malinois B

    Tak der kom du med en formulering som jeg ikke lige selv fuik med. Nemlig at det jo kan give noget rent fordøjelsesmæssigt. Der skal fibre til. Det ved vi jo.


  • #14   3. sep 2012 Jeg har for lææææænge siden oprettet et lignende emne; mit omhandlede bare OM hundene kunne optage fjer og næb lige så godt som reelt kød - og svaret var niks; proteinerne er ikke det samme, og hundens krop optager det forskelligt (jeg kan ikke huske de helt tektiske begreber)..

    Så nej; jeg vil ikke betale for biprodukter af den ene grund at hunden ikke optager DET foder lige så godt som et med reelt kød..

    Mht korn, ris og majs er jeg ikke så forskrækket - dog fodrer jeg kornfrit da min ko (vist nok og måske) er allergisk for majs, derudover spiser han kun ganske lidt, og får derfor et foder med mange nærringsrigtige stoffer, så han ikke behøver 600g for at få hvad han skal have =)

    Han vejer 43 kg (lidt for tyk, det arbejder vi på) og spiser 250g daglig..
    - Ikke meget, men nok til at han ikke føler sult og ydermere får vitaminerne han skal have =)

    VAR han sulten, jamen så finder vi et foder med fyldstoffer som korn - og klarer den med større mængde mad, men ikke flere nærringsrigtige stoffer... hvis det giver mening ; )


  • #15   3. sep 2012 Sjovt du har det sådan med koen, Nina. Jeg har oplevet det stik modsatte med Spot. Selv med et kornfrit sportsfoder skulle han have 550gr for at holde vægten. På Eukanuba Performance får han 300gr dagligt.

  • #16   3. sep 2012 Jeg giver også ren fedt i foderet. Og som sidebemærkning så fungerer mine tæppetissere også klart bedst på et foder med korn.

  • #17   3. sep 2012 Aflisten

    Hos os er problemet bare ikke at vovse får for meget af Tholos foder. Får han mindre er han sulten, og han er i en rigtig pæn foderstand.


  • #18   3. sep 2012 Jeg synes hvalpefoder fra de kornfri mærker er helt forkert i sammensætning. Orijens har eks et proteinindhold på over 40 og et meget højt calcium/fosfor niveau. Skræmmende at folk fodrer hvalpe med det!

  • #19   3. sep 2012 Jeg ønsker ikke at betale for affald. Hvorfor fylde hundene med ting de ikke kan optage?

    Jeg bruger Wolfsblut.


  • #20   3. sep 2012 Tholo er et godt foder. Vi bruger det, sammen med Kingsmoor Pure (den nye med havfisk er netop indkøbt), TOTW, Wolfsblut, Hike mv. Hver hund har sit mærke, fordi de har så forskellige behov.


  • #21   3. sep 2012 Ny som medløber: så er vi jo lidt tilbage hvor vi startede! For hvem siger at det er affald og at hunden ikke optage det?


  • #22   3. sep 2012 SR - ja jeg giver jo bare efter hvad hunden trives på - og hvad jeg har samvittighed til ; )

    Jeg vil ikke betale for foder hunden har svært ved at optage, det virker jo tosset at give foder som hunden bruger mere energi på at fordøje, end hvad den optager haha..
    - og så vil jeg helst ikke betale dyrt for affaldsprodukter som hunden alligevel ikke har særlig gavn af =)

    Kaoz KAN ikke spise 600g - med mindre det er rå lever eller duer, så kan han spise 900g (ret præcist, men han levner det sidste når han får et helt kg *GG*)


  • #23   3. sep 2012 Det er affald for mig og det er jo det jeg handler ud fra smiley

    Der må jo være nogen der har fundet ud af at de ikke kan optage det.. Men når det er sagt giver det jo ret god mening.


  • #24   3. sep 2012 http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/398148-optagelse_af_raavarer___toerkost

    Mit lille tankeeksperiment... Nogle brugere har vist slettet sig i løbet af de 2 år *GG*


  • #25   3. sep 2012 orv der er meget læsning der.... giver du et resume når du har læst færdig Natasja? smiley

  • #26   3. sep 2012 Alle knogler kan mærkes tydeligt.

    Hvordan viser en hund at den er sulten? Søgende efter mad hele tiden?


  • #27   3. sep 2012 Når Kaoz mangler mad (han er sær med mad) virker han på ingen måde sulten, nærmere rigtig dårlig og kvalmeagtig over en tom og skrigende mavse =/

  • #28   3. sep 2012 Ja det kunne jeg da læse... Hold da op...

    Men det var et resume jeg ville have; ikke pirke min nysgerrighed så jeg selv læser, det er snyd ; )


  • #29   3. sep 2012 Jeg ville ønske, jeg kunne finde undersøgelse om forskelligheden i hundes evne til, at optage næringsstoffer fra forskellige fødeemner.

    Min egen erfaring siger nemlig, at der er forskel.
    Alfa elsker majs, både rå, tørrede, kogte, ja i alle afskygninger og lige gyldigt i hvilken form hun får dem i, er der ikke antydningen af hele/ufordøjede majs i hendes afføring.
    Det samme gælder for Ghini.

    Får Xingu majs, kommer en stor del igennem systemet ufordøjede, og det har jeg også bemærket, at de har gjort ved nogle af mine tidligere gravhunde.

    Fodrer jeg Alfa (18 kg) med totw, wolfsblut, acana, taber hun vægt, selv om hun får en dagsration på over 500 g også hvis, der tilsættes ekstra fedstof.
    Energiniveauet hos hende falder og hendes almene kondition bliver elendig.

    På RC 4800 kan hun nøjes med 280 g. og kondition pels mv. er fin.

    Xingu trives helt fint på totw.


  • #31   3. sep 2012 Alfisten - Det eneste jeg har observeret ufordøjet hos Alfa, var da hun havde ædet godt ½ kg. vildfugleblanding, der kom solsikkekernerne ud ufordøjede ellers intet.

    Hos Xingu er der også jævnligt små stumper gulerødder og andre grøntsager, der passerer ufordøjede.


  • #32   3. sep 2012 Aflisten

    Hvorfor er denne søgen så stoppet efter hun får en større mængde mad?


  • #33   3. sep 2012 Åhh jeg synes det er en jungle det her, nu har jeg fodret med RC i næsten 10 år, men synes bare ikke Bazil fungere ordenligt på det, men de her kornfrie fodre det er ikke til at finde ud af???

  • #35   3. sep 2012 Karin hvad pokker skal man vælge af dem ??? Hælder nok pt mest til Tholo eller Kingsmoore Pure da de er Dansk produceret, men aner det ikke

  • #37   3. sep 2012 Jeg er heller ikke kornforskrækket, kan bare se at Bazil ikke fungere så godt på RC længere så vil gerne skifte og kan vi undgå en masse ting han ikke skal bruge så gør vi det

  • #39   3. sep 2012 Kingsmoor fåes ikke i mindre end 4 kilo poser - Tholo ved jeg ikke

  • #41   3. sep 2012 Man kan få gratis smagsprøver hoc både Tholo og Kingsmoor.

    Tholo sender man bare en mail, så får man de prøver man ønsker.

    Om hunden fungerer på det synes jeg man er nødt til at købe en hel sæk og se tiden an. Tog noget tid før vores vovse fik blank pels igen smiley


  • #42   3. sep 2012 du kan få en prøve på kingsmoor pure ved at skrive her:
    (link fjernet)


  • #43   3. sep 2012 nå har jeg gået over på vom og hundemat .som er et færdig blandet kjøttprodukt..

    og jeg kan mærke stor forskjell på da de fikk tørrfoder...

    Hundenes pels har blivet meget bedre og hanhunden som røytet meget har nesten holdt opp med det.

    Med tørrfoder fikk de mindre megnde mad , men lave måske 3 kæmpe pølser om dagen og hanhunden hadde nemt med at få løs mave osv . nå får de jo mere kødt og hundene laver kun 1 til 2 meget små pølser om dagen og hanhundens mave er helt perfelt...

    apetitten til hundene er meget bedre da de ælsker maden meget...

    og med en af de billige tørrfoder her i norge som har vundet " bedst i test " så når jeg regnet ud dags forbruket af foder så er det faktisk billigere at give hundene vom og hundemad istedet for tørrfoder ( regnet ikke ut kg pris , men hvor mye det kostet per dag at fodre hundene )

    http://vomoghundemat.no/

    tæven får nu nr 33 og så tilsætter jeg selolje

    hanhunden får nr 25 med laks ... men skal gå over til nr 25 til tæven også...

    jeg betaler 1200 nokk for 100 kg...

    min mors bicon frise som ikke spiste godt og var meget kræsen ælsker også foderet , nu synes min mor det er sjovt at give hunden mad , da hunden hopper af glæde og spiser opp med det samme , tidligere så kigget hun på min mor og snuste og gikk og evt tok en tørrfoder i munden og spiste eller spyttet ud...

    jeg er meget fornøyd med foderet og det er hundene også smiley


  • #44   3. sep 2012 nu er det jo ret indviklet at importere fra Norge - fordi det ikke er et EU-land. Det vil sige at produkter (ikke vareprøver) fra Norge skal fortoldes inden det kan leveres i Danmark.

    Det skulle undre mig at det kan betale sig at få her til landet direkte fra en norsk butik??


  • #45   4. sep 2012 glemte at sette den danske linken ind ...

    vet ikke hvad det koster i danmark da

    http://www.vomoghundemat.dk/

    så det kan købes i danmark og uansett så er det ikke mad man kan sende med post da de er dyp frosset,,,, jeg købte en 500 g for at prøve først , og nu køber jeg 5 stk 20 kg av gangen...


  • #48   4. sep 2012 Da Luna som hvalp fik tørfoder med korn i, havde hun konstant mave problemer. Lige meget hvilket foder.

    Derfor vælger jeg kornfrit foder nu. Jeg aner ikke med sikkerhed om det skyldtes korn, men det er det eneste, jeg lige kan se...


  • #49   4. sep 2012 Bruger kingsmoor orginal, og mine hunde er glad og aktive, og flotte pelse.
    Husk også hvad en "ulv i naturen" spiser først, når den har nedlagt et bytte dyr. Mavesækken, og hvad mon gemmer sig der i ? - ikke kød.


  • #50   4. sep 2012 KD- For noget tid siden skiftede jeg fra vores normale foder til et kornfrit. Resultatet var det samme som du beskriver. Min hun havde afføring 3-4 gange om dagen, hvor det normalt er 1-2 gange. Har de samme tanker som dig omkring optagelsen af foderet. Jeg kan godt lide at det er kornfrit, men gider simpelthen ikke en hund der skider så meget.
    Vi er nu tilbage på vores sædvanlige foder og planlægger at blive der. Er ikke super kornforskrækket, så jeg vælger det hunden fungerer bedst på smiley


  • #51   4. sep 2012 Jeg er gået over til kornfrit foder med succes.

    Mindre mængde afføring
    Flot pels
    Ingen allergi mere
    Spiser op hver dag hvilket ikke skete før


  • #52   4. sep 2012 Jeg fodrer med wolfsblut nu;)

  • #53   4. sep 2012 Rigtig mange gange tak for alle jeres besvarelser! smiley

Kommentér på:
ris/majs/biproukter i foder

Annonce