{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.944 visninger | Oprettet:

Udstationeringsfamilie. Hvorfor? {{forumTopicSubject}}

Nu skal denne tråd slet ikke ses som et angreb eller en brokketråd eller noget i den stil, det er kun ren nysgerrighed fra min side omkring det med udstationeringsfamilier.

Læste lige en annonce om en der søgte en udstationeringsfamilie til en hund... og da jeg havde læst den tænkte jeg: "Hvad er fordelen for udstationeringsfamilien?"
Ja de får selvfølgelig en hund i hjemmet, hvilket jo er en glæde, men opdrætteren beholder ejerskabet samt alle indtægter ved avl...
Rent automatisk tænkte jeg, det er da lidt udnyttelse af en anden familie, er det ikke? At de skal betale ALLE daglige udgifter samt dyrlægeregninger osv, mens opdrætteren tjener pengene på hvalpene.

Igen er det ikke et angreb på nogle, men bare et spørgsmål fordi jeg ikke kender til det her koncept med udstationering.

Jer der udstationerer eller jer der har en udstationeringshund. Hvad er ideen med det? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Udstationeringsfamilie. Hvorfor?
  • #2   14. feb 2012 Der kan jo være lavet aftaler om at opdrætter betaler alle udgifter til avlgodkendelse og så er der også nogle som får penge for de hvalpe som er blevet solgt.

    Det bliver aldrig dyre at have en udstationering end hvis man selv havde købt hunden.


  • #3   14. feb 2012 Man får jo en gratis hund.

  • #4   14. feb 2012 Og opdrætter står jo for alle udgifter i forbindelse med hvalpene

  • #5   14. feb 2012 Jeg synes det er en super god løsning

  • #6   14. feb 2012 Ud over alt det ovenstående:

    Nogle udstationeringer er mere "blide" end andre, f.eks. kan hunden blive din efter et kuld (tæve), eller efter 3-4 år (både tæver og hanner).
    Udstationering er meget mere anvendt i Sverige end i Danmark og der fungerer det godt.

    Men der kan være et krav i aftalen om, at du ikke må flytte langt væk fra din oprindelige bopæl, så man kan være lidt bundet.


  • #8   14. feb 2012 TS jeg har tit tænkt på det samme. Jeg har lige et tillægsspørgsmål. Hvis det drejer sig om en tæve og denne skal have hvalpe. Flytter den så hjem til opdrætter lidt før fødslen og bliver der til hvalpene er otte uger? Eller bliver den hos familien?

  • #9   14. feb 2012 vores udstationering ser således ud:

    Vi står på ejerskabet SAMMEN med opdrætter.
    Vi får 2 hvalpes pris hvis tæven har de aftalte prøver når hun får hvalpe.
    Vi overtager tæven 100% efter hun har lagt 8 hvalpe. (1 el.2 kuld)
    Vi afholder udgifterne og hunden er vores. Opdrætter har kun krav på hvalpene. Dette er der skrevet under på.


  • #10   14. feb 2012 margit: tæven bliver her ved hvalpe.

  • #11   14. feb 2012 Man ender jo med en gratis hund i sidste ende. Og tit efter 1 kuld hvalpe bliver ejerskabet overdraget til familien.

  • #12   14. feb 2012 Den tæve jeg kender til flyttede hjem til opdrætter 1-2 uger før fødsel og blev hentet igen da hvalpene var 8 uger.

  • #14   14. feb 2012 Jeg er super glad for min udstationeringstæve.

    Jeg har fået en gratis hund. Jeg har fået den bedste tæve i kuldet. Jeg har godt samarbejde med opdrætter. Jeg er med i beslutningsprocessen omkring valg af hanhund til parring. Jeg får prøvet at være med til at opleve alt i forbindelse med et kuld hvalpe. Opdrætter har betalt alt i forbindelse med avlsgodkendelse.

    Jeg synes det fungerer fantastisk med at have en hund på foder.


  • #15   14. feb 2012 Ok, sådan som I skriver det kan jeg godt se fordelen ved det for begge parter... Annoncen var jo ikke så uddybet, så da jeg læste den tænkte jeg bare, at det var for at opdrætter tjente penge uden at skulle betale andre udgifter end avl... Altså det lød som udnyttelse for mig, men nu hvor I har uddybet det, kan jeg da bestemt godt se at det er en god løsning smiley

    Tak for jeres svar, så blev jeg så meget klogere smiley


  • #16   14. feb 2012 Margit N
    Tæven får hvalpene hos opdrætteren, som sørger for tæven og ikke mindst hvalpene til de er 8-10 uger gamle.

    Hvis man er opdrætter, vil man jo gerne sikre sig at hvalpene får den helt rigtige opvækst og prægning 24/7 - det kan man ikke "udlicitere".


  • #17   14. feb 2012 Hmm det med hvor tæven bor imens den har hvalpe er åbenbart lidt forskelligt.

  • #18   14. feb 2012 Suzy:
    ved jeg ikke om det er, men kunne godt lyde som om det er den samme vi har set... er nemlig mere end 4 år...

    Altså jeg tror ikke jeg kunne undvære min hund i 12 uger, han skulle engang passes hos mine forældre i tre uger hvor jeg besøgte ham en weekend og jeg var da ved at gå ud af mit gode skind fordi han ikke var hjemme hos mig... Så jeg ville nok ikke kunne, men kan godt se fordelen i det for nogle...


  • #20   14. feb 2012 Krumme:
    Mener der stod i annoncen noget om at hunden ville være hos opdrætter mens den var gravid, og så kan det jo hurtigt blive til mere end 8 uger....

    Det er jo en smagssag om man vil have hund på den måde, synes det er en rigtig fin ordning, tror bare ikke jeg selv kunne det, altså undvære hunden i de uger selvom jeg kunne besøge den smiley


  • #22   14. feb 2012 Det lyder også af meget for hunden at være væk hele drægtigheden som du skriver... :-S
    Min hund kan slet ikke finde ud af at være væk fra os i mere end et par dage... Hvis jeg afleverer ham hos mine forældre og tager væk nogle timer ligger han foran havelågen indtil jeg kommer tilbage... Nu er han selvfølgelig en hanhund, men med ham ville sådan en ordning aldrig fungerer hehe...
    Og jeg ville heller ikke kunne det hehe... Skal have min hund hos mig hver dag smiley


  • #23   14. feb 2012 Hanne:
    Sådan tænker jeg også lidt, men mon ikke opdrætter og familie mødes ind imellem så hunden kender omgivelserne?!


  • #24   14. feb 2012 Jeg har udstationeret 2 tæver.

    De kommer hjem tl mig 10-14 dage før de skal føde og bliver så til hvalpene er væk. Udstationeringsværten er selvfølgelig velkommen til hver en tid.

    Mine piger bliver tit passet her hjemme, så de er vandt til, at være her og kender de andre hunde, så ingen problemer der.

    Jeg betaler nok mere end almindelige opdrættere med udstationeringshunde, da jeg er dyrlæge og derfor selvfølgelig bla. står for vaccinering. Jeg betaler desuden maden. Værten skal holde hunde sygeforsikret og betale for det. Ellers betaler jeg egentlig det meste andet.

    Jeg har ret til 2 kuld og her efter eller ved 5 år overgår ejerskabet til værten.

    Jeg synes det er en fin ordning for alle parter og min udstationeringsvært er også glad.


  • #25   14. feb 2012 "normalt" er det kun i barselsperioden, at hunden er hos opdrætteren. De fleste kommer tilbage til udstationeringsfamiien, når hvalpene er 8 uger, men i nogle situationer flytter ikke alle hvalpene ikke før de er 9 eller 10 uger, hvis opdrætteren ikke føler at de er helt klar.

    En anden fordel ved at udstationere, er at hunden måske skal trænes til brugsprøve eller lignede, og det er ikke altid at en opdrætter kan nå det på flere hunde.

    Jeg har ALDRIG hørt om en DKK opdrætter (eller en SKK-opdrætter) lader hvalpene vokse op hos udstationeringsfamilien. Det er jo opdætteren der lægger navn til hvalpene, og dermed står inde for at hundene er mentalt og fysisk sunde.

    Og ja, nogle kan leve udmærket med en udstationeringshund og andre kan ikke, hvis ikke, kan man jo heldigvis købe sin helt egen.


  • #26   14. feb 2012 Maj-Britt:
    Ja når det er sådan at hunden er vant til omgivelserne hos dig, så er det jo heller ikke noget problem (jf det Hanne og jeg snakkede om)... Og når du så samtidig betaler så meget selv, ja så er der jo næsten ingen ulempe for familien i det smiley

    Men kan det betale sig økonomisk for dig? Jeg ved jo selvfølgelig ikke om det er det økonomiske aspekt i det, der gør at folk vælger denne løsning eller om det er det at opdrætte, men det lyder som om det er en dyr omgang for dig at bruge denne metode. Hvad nu hvis hunden kun får 1-2 hvalpe så kan det vel ikke gøre op for de udgifter du har haft?

    Ikke fordi jeg mener det skal gå op i penge overhovedet, jeg er bare nysgerrig... smiley


  • #27   14. feb 2012 Maria: Mit opdræt giver underskud - længere er den ikke :o) Om underskuddet så er lidt større pga en udstationeringshund, så må det være sådan.

    Jeg vil gerne have de fordele det gider at kunne have flere potentielle avlshunde i spil og det er ikke gratis. Alternativt var de alle hos mig, hvor jeg så alligevel skulle betale en masse og samtidig sørge for flere hunde, end jeg egentlig magtede - eller nøjes med, at have 1-3 avlshunde med de begrænsninger dette medfører.


  • #28   14. feb 2012 hos os forløber det sådan at hvis opdrætter finder hunden egnet til avl bliver hun parret med en han han vælger, hun går tiden ud og lægger kuldet her. Opdrætter kommer og går som det passer ham i den periode hvalpene er her. Dette er en løsning valgt da vi kun bor 16 min fra hinanden og har et godt forhold til hinanden. Når hvalpene er 10 uger, tager han dem der evt. ikke har fået nyt hjem -hjem til ham.

  • #29   14. feb 2012 Maj-Britt:
    Jeg kunne heller ikke forestille mig det ligefrem ville give overskud med alt det du betaler smiley

    Sarah:
    Så du står faktisk også for hvalpene når de kommer? Så er der da ikke meget opdrætter tilbage i opdrætter?!

    Rosa:(skiftede du lige navn midt i det hele???)
    Min hund kan heller ikke finde ud af at blive passet andre steder. Han er ekstremt mor-pattet, så selvom min kæreste er der går han og leder efter mig eller ligger og venter på mig.... Så her ville det heller ikke kunne gå, men det kan jo være at de hunde der bliver brugt til det sagtens kan finde ud af det...



  • #30   14. feb 2012 Maria: Så er det nu heller ikke værre :o) Jeg har cavaliere, så udgifterne til mad er ikke vilde og eftersom jeg jo kun betaler materialer til de fleste dyrlæge-krævende ting, går det nok endda :o)


    De to tæver jeg indtil nu har boende ude, har boet hos mig de første hhv. 1½ og 2½ år, så de er lige så meget hjemme her som i deres udstationerings-hjem, så jeg synes ikke der er "indkørings-dage", når de kommer.


  • #31   14. feb 2012 Maria: ja i dette tilfælde gør vi, men det er fordi vi vælger at sige det vil vi gerne og opdrætter mener vi kan vægte denne opgave. Normalt fødes hvalpene hos ham.
    Dette er et særtilfælde.


  • #32   14. feb 2012 Rosa:

    "...nej...de lider også, men de skal jo bare affinde sig med det :("

    Hold op hvor lyder du da bare fordømmende! Hvordan kan du sidde og sige at alle udstationerings tæver lider når de er hjemme hos deres opdrætter??? Det kan du da af gode grunde ikke vide noget som helst om....


  • #33   15. feb 2012 He he... mine piger ser nu ikke særligt lidende ud, når de er her hjemme :o)

    Tænk på, at vi opdrættere gør at for penge, så det ville aldrig kunne gå an, at have en tæve til at føde her hjemme, som ikke trivedes. Man risikerer jo, at hun ikke kan koncentrere sig om fødslen og man så skal ud i kejsersnit ($$) eller at hun ikke tager sig godt nok af hvalpene og en eller flere dør ($$) - det ville aldrig kunne gå!

    Nej, jeg tror fint skeptikere kan slappe af. Måske kan jeres hunde ikke trives i en pasningssituation, men det er jo ikke ensbetydende med, at ingen hunde kan trives med det.

    Der skal jo desuden ikke avles på en udstationering for enhver pris. Hvis hunden er så nervøst anlagt, at den ikke trives andre steder end hos udstationeringsværten, ville man nok ikke vælge, at bringe den slags videre i avl. Det afhænger nok af racen, men i min race, ville et sådan temperament ikke gå an.


  • #34   15. feb 2012 Maj Britt, kunne vi ikke bare lege at vi har sofus i udstationering fra dig af:) så:)

  • #35   15. feb 2012 Nej jeg tænker også at de hunde jo må have det godt hos opdrætteren siden det kan lade sig gøre op til flere gange... Så jeg ser det egentlig heller ikke som et problem. Tænker lidt at hvis hunden er vant til at være hos opdrættere længere tid ad gangen fra helt lille af, så går det vel.. Det er vel egentlig ikek værre end hvis man som par går fra hinanden og hunden så er dele hund mellem hjemmene... Min hund har jo bare ikke været vant til det fra lilla af, jeg har jo altid været med når han var andre steder, så er nok derfor han ikke helt kan finde ud af det hehe...

  • #36   15. feb 2012 Rosa. hvor pokker har du fra, at hunden lider? ingen af mine udstationeringstæver lider når de er her... tvæt imod... hun bor og føder i vores soveværelse - værten kan være hos hende, alt det de ønsker - mit er deres fødehjem og jeg passer dem gerne, hvis værten skal noget, så det er meget hjemmevant her.

  • #37   15. feb 2012 Rosa. hvad regner du med, at du kan gøre bedre, end en erfaren opdrætter, under en fødsel? men modtager jo ikke en udsatoneringshund fra en opdrætter, men ikke har tillid til. Desuden så er værten velkommen hos mig, under fødslen ved at det har været en stor oplevelse for dem og startsskudet for, at de selv vil prøve engang at få et kuld hvalpe.

  • #38   15. feb 2012 Platugler:
    *Synes godt om*


  • #39   15. feb 2012 Når vi møder hvalpe der født hos os, selv efter rigtig langt tid, så kan de kender os og de går helt bananas af glæde over at se os.

    Selvfølgelig er vi et kendt ansigt for tæven og vi har ikke haft andet end positive oplevelser - hvad ville du ellers gøre, hvis du havde brug for dyrlægehjælp? det er jo ikke sikkert at det er et kendt ansigt?

    Det vil jo altid være idioter her i verden... både hos opdrætter og værter... så det er jo op til vært og opdrætter at vælge den rette samarbejdspartner. At der er tumper, betyder ikke at man kan skære alt og alle over en kam,


  • #40   15. feb 2012 for min race, der tager du bestemt fejl. Jeg kan godt huske den historie, men den siger jo intet om det at udstationere... det er jo at trække alle over en kam.
    Når en tæve har hvalpe, så er det dem og ikke dens ejer den er interesseret i.


  • #41   15. feb 2012 nu talte jeg ikke om gæster... som en boxer dog altid vil tage imod med kyshånd - men opdrætteren. Men som du jo selv siger, så er det hvalpene og ikke personerne der betyder noget for tæven.

Kommentér på:
Udstationeringsfamilie. Hvorfor?

Annonce