{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.275 visninger | Oprettet:

Hvornår er man en erfaren hundeejer? {{forumTopicSubject}}

Jeg jeg sidder og læser om en masse hunderacer lige for tiden og falder hele tiden for dem, der kræver en erfaren ejer. Jeg undrer mig egentlig lidt over, hvordan man sådan lige får den rette erfaring. For hvis man f.eks. vil have en Cane Corso eller anden hund, som kræver erfaring, så nytter det jo ikke noget at man kun har erfaringer med eksempelvis Gravhunde, Puddel osv. Eller gør det?

Jeg selv har haft Collie i 9 år og en Papillon i ca. 3 år. Da jeg boede hjemme. Nu kunne jeg godt tænke mig en SBT eller en Bullterrier, men er gået lidt væk fra Bullterrieren, da jeg har læst og hørt at den er meget stædig og svær at opdrage. SBT'en er dog heller ikke en "førstegangshund", da der også står i diverse bøger og hjemmesider at den kræver en ejer, med nogen erfaring.

Håber mit spørgsmål er forståeligt:o) Altså, kan man få den rette erfaring fra en hunderace som slet ikke er samme type som den man egentlig vil have?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår er man en erfaren hundeejer?
  • #1   18. jan 2012 Du mangler et godt spørgsmål:

    Hvordan fanden bliver man erfaren med en race der kræver erfaring inden man anskaffer sig den smiley


  • #2   18. jan 2012 Mulle> Det er egentlig lidt det mit spørgsmål går ud på, jo:o) På et eller andet tidspunkt bliver man jo nød til at "kaste sig ud" i den race, man inderst inde helst vil have.

    Jeg vil virkelig gerne have en SBT, men jeg er jo har jo ingen erfaring med den type hund. Hverken Collie eller Papillon, kan vist siges at mine om SBT, he he...


  • #4   18. jan 2012 Jeg syntes at en erfaren hundeejer er en som selv har haft hund, altså hunde hos mor og far tæller ikke med mindre man selv har gået på et træninghold med hunden. Ellers syntes jeg en erfaren hundeejer en en som har trænet med sin tidligere hund, har lært basis omkring træning og kropssprog, både ens egen og hundens. At det ikke "bare" er en sofa hund man har haft.
    Men vigtigst af alt at man villig til at gå på et hold fra hunden er hvalp.
    Erfaring kan også være hvis man har haft en mishandlet hund eller ligende og rette op på den, da det giver utrolig meget erfaring og læredom om hunde.


  • #5   18. jan 2012 Syntes godt om

  • #6   18. jan 2012 Jeg betegner en erfaren hundeejer som en der har haft med den pågældene race at gøre ofte. Jeg vil kalde mig erfaren indenfor schæfer men en fx en jagt hunde vil jeg aldrig kunne omstille mig til. Jeg mener ikke at fordi man kender en races - sind , arbejdesglæde , temprament , osv. Så kan man ikke tage alle mulige hunde, for alle kræver noget forskelligt.
    Det er bare min mening! PS GODT INDLÆG.:)


  • #7   18. jan 2012 jeg er vokset op med en pudel hjemme ved mine forældre - og har anskaffet mig en SBT som min første egen hund. Syntes selv jeg håndtere ham rigtig fint. Men har også gået til træning med ham siden han var 8 uger - læst en masse bøger om hundtræning og spørger hvis der er noget jeg er i tvivl om.
    Ingen tvivl om at jeg laver en masse fejl som jeg måske ikke vil lave ved den næste - men alt i alt har jeg en rigtig dejlig nogenlunde lydig hund (han er 10 mdr) Han er godt socialiseret og kan derfor pt med stort set alle hunde, også selv om han er ret dominerende.
    Men jeg vil ikke betegne mig selv som en erfaren hundeejer endnu, det syntes jeg kræver nogle flere år med egen hund - evt flere forskellige hunde før jeg vil påstå jeg er det.
    Self kan erfaring ikke opvejes af at læse og gå til træning med hunden, men syntes selv det er et godt skridt på vejen.


  • #8   18. jan 2012 Jeg vil betegne mig selv som en erfaren hundejer.

    Jeg er vokset op med hunde, og har også selv gået til både lydighed og agility med dem, mens jeg boede hjemme. Så min første hund som voksen, blev da også en omplacerings-husky på 11 mdr. Igennem årene har jeg derudover haft både beagle, schæfer og hyrdehundeblandinger, så jeg har efterhånden været igennem de fleste "grupper".

    Alligevel er der helt klart racer, som jeg ikke ville kunne håndtere. Fx. border colliens behov for træning og aktivering - og doberman, rottweiler osv. som kræver en noget mere konsekvent opdragelse end jeg trives med.


  • #9   18. jan 2012 jamen godt spørgsmål smiley

    Næh, det er jo svært at have decideret erfaring med en race, som man ikke har haft inde under huden...

    Du kan jo så som du selv nævner slå på at du har generel erfaring med hunde omend af en anden race og at du har fulgt hvalpehold, lydighedshold, agility før.

    Hvis der er et meget stort spring fra de hunderacer som du kender godt, så kunne man måske "låne" en hund af den nye race til at prøve at gå ture med, evt. tage med på et hold (hvis det kan lade sig gøre) eller passe i nogle dage mens den retmæssige ejer er på ferie?

    Da vi fandt en omplaceringsschæfer, som vi overvejede kraftigt at få hjem, der kunne jeg træne sammen med opdrætterne en gang om ugen på deres ejendom og dermed få en hel del hjælp og vejledning fra nogen, der kender racen.


  • #10   18. jan 2012 Enig med *Bulldog* det kommer ikke alene an på hvor mange hunde man har haft, men hvor meget man går op i det ansvar det er at have en hund, der findes mange mennesker der har haft hund hele livet men stadig ikke har nogen viden, og så findes der mennesker der har en hund men som træner, søger råd hos proffesionelle og læser alt på nettet, ( med en naturlig skeptis og fornuft)
    Det vigtigste for mig er at man er ærlig overfor sig selv når man vælger rase, og stiller sig selv spørgsmålet hvad vil jeg bruge hunden til, kan jeg være konsekvent nok til at håndtere en eks Rotweiler så den bliver rolig og afbalanceret, hvor meget tid har jeg om dagen til træning, pelspleje eller andet der kræves. Hvis alle nye hundeejere var ærlige overfor dem selv så slap vi også for alle de annoncer hvor man sælges hunde man har haft 3 uger, det er uansvarligt og synd for hunden.


  • #11   18. jan 2012 Meget relevant tråd... syntes godt om.

    Nogle mennesker er fænomenale til at "tale" hundesprog - andre opdager ikke hunden skal tisse efter 30 år


  • jonas a
    jonas a Tilmeldt:
    sep 2008

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #12   18. jan 2012 Godt spørgsmål, og som mange allerede har svaret, så mener jeg også at man er en erfaren hundeejere, når du kan læse og forstå hunde. Her mener jeg ikke at du behøver at være hunde psykolog, men blot at du ved hvordan en hund reagere, og kan tyde de signaler som er er ens for alle racer.

    Et godt eksempel på en som ikke forstå hunde er min svigerfar.

    Når han vil have vores hund til at lægge sig i kurven siger " Kan du så være en sød hund at lægge dig ned", hvorefter der ingen reaktion fra hunden er. Hvorefter han konkludere at "det kunne den ikke finde ud af". Det viser efter min mening at han ikke har den store forståelse for hvordan en hund fungere, tænker, eller lystre.

    MVH
    Jonas
    www.hunderacer.info


  • #14   18. jan 2012 hmm godt spørgsmål..
    jeg er født i en hundekurv og min første legekammerat var en schæffer hvalp.. har været med til træning og udstilling altid.. har sammen med min mor haft en malteser kennel, med der til hørende hvalpe osv..

    MEN jeg har kun haft 2 hunde selv.. sammenlagt har jeg 34 års erfaring med hunde, dog kun 3 år med egen hund..

    tror som sagt længere oppe, at det har noget at gøre med hvor godt du kan læse hunde.. har da rendt ind i såkaldte hunde adfærds terapeuter som ikke ku kende forskel på en usikker og en vred hund..

    det er meget individuelt, kommer meget an på indstilling og holdning smiley
    derfor er det jo dejlligt vi har så mange forskellige racer smiley ..


  • #15   18. jan 2012 Hos os drømmer/drømte vi om at få ren rottweiler, men igen som du siger så er det en hund som passer til erfarende hunde ejer selvom han er vores 3' så havde ingen af os den store erfaring med rotter, så vi fik en blanding af noget vi kendte i forvejen( labben) og en rott.. vi er endt med en lab af udsende men med en rottweilers sind smiley for vores vedkommende var det en god løsning..
    Men jeg ville også mene at hvis man er sat godt ind i hvad det er for en hund man vil ha og har læst om racen osv. så sys jeg bare man skal kaste sig ud i det, den bedste erfaring er jo ens egen smiley


  • #16   18. jan 2012 Tusinde tak for jeres svar. Jeg er absolut også enig i at det handler om hvor opsat man selv er på at lære at "læse" hundens sind (og hvor god man bliver til det) og temperament og være klar over at den opgave man "gaber over" kan være én af de større og jeg tror på at alene dén viden gør ejeren ekstra obs på vigtigheden af opdragelse og socialisering osv.
    Jeg tvivler faktisk ikke selv på at jeg godt ville kunne magte en SBT og vil selvfølgelig også gå til træning med den.
    Jeg tror at jeg venter (hvis jeg kan) et års tid endnu, da jeg lige pt går og overvejer at tage en uddannelse mere, hvis det er muligt og vil helst kende mine arbejdstider osv. og finde ud af om jeg overhovedet har nok at tilbyde en vuffer.

    Mht. til blandinger, som du *Teen Kaos* * nævner, så er det fuldstændig udelukket, da jeg vil have en renracet hund. Både pga. hundeloven, som den er lige nu, men også fordi at jeg vil vide hvad jeg køber, når jeg køber min hund. Jeg er desuden ikke så stor tilhænger af at man blander racer på kryds og tværs uden at lægge nogle tanker bag. Og desuden slet ikke de mere "potente" racer, som f.eks. Rottweileren.
    Det er ikke for at pege fingre af dig og syntes at det er fint at det har virket for jer, med en blanding:o)


Kommentér på:
Hvornår er man en erfaren hundeejer?

Annonce