{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.123 visninger | Oprettet:

Det med løse hunde... {{forumTopicSubject}}

Der har på det seneste været en del tråde med folk der brokker sig over løse hunde, der ikke er i kontrol. Med god grund. De er hamrende irriterende, når man vil gå med sin hund i fred eller træne i fred!

Men jeg vil gerne sætte et perspektiv mere på, som jeg ikke har set herinde før - Til hvis nogle af dem med løse hunde, skulle læse med, selvom de næppe svarer. For ansvar for egen og andres hunde gider de jo ikke vise, når bare deres hunde er sød.

Men trods din hund er sød. Så er den et rovdyr. Med drifter og jagtinstinkter. Og hunde er ikke de eneste dyr der bliver luftet. Jeg er træt af, ikke at kunne gå en fredelig tur med mine ildere, uden at skulle være konstant på vagt for løse hunde. For selvom hunden kan med andre hunde og med katte, så er der virkelig mange, der mener at ildere er legetøj eller mad. Og selv hvis den ikke gjorde og den skulle nå forbi mig (tro mig, jeg er ikke rar mod hunde, der kommer stormende mod mine ildere! Jeg vil ikke risikere deres liv, fordi andre ikke kan holde styr på deres kræ!), så tro mig, så vil 4 ud af de 5 ildere jeg har, bide sig fast i snuden på kræet og ikke slippe før de bliver lirket fri.

Så tænk venligst over hvad der sker, den dag du møder andre dyr end hunde, der bliver luftet, når du vælger at slippe din hund. Måske tænker du: 'jeg har sgu aldrig mødt sådan en, så hvorfor skulle jeg gøre det'. Det er sjovt. Det tænker de folk jeg møder også, første gang de møder mig med deres ildere... Men de møder os sgu og deres hunde får et los, hvis de ikke kan kalde den til sig og den hopper op (tager jo ilderen op først, så får hunden en chance mere for at opføre sig pænt) =)

Så endnu en god grund til at få styr på jeres hunde =)

Og TAK til alle jer, der har styr på jeres hunde og til alle jer, der siger noget til folk, der har løse hunde uden kontrol over dem. Måske forstår de det en dag... Når deres hunds snude sidder i dens baghoved, fordi den kom for tæt på min ilder =)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det med løse hunde...
  • #1   24. sep 2011 Btw. jeg er altså sød ved løse hunde og deres dumme ejere. Jeg bliver kun sur på dem der ikke gider prøve at kalde deres hunde til sig. De andre prøver jeg at være flink overfor og eventuelt give dem træningstips...

  • #2   24. sep 2011 vi har faktisk lidt et dilemma med det med vores løse hund... vi træner meget indkald og ingen problemer der... da jeg var på stranden på et tidspunkt kom der fire med deres hunde gående fordi, og vores hund kom med det samme vi kaldte.....

    Men sidst vi var i hundeskoven og gik i mod en anden med samme str hund lagde hun sig halvvejs mellem os og dem og ventede på at de kom hen til hende, men hun ignorede vores tilkald totalt :-(....

    Vi arbejder intens med det, og går også til hundetræning... Jeg ville bare havde det mega dårligt hvis det skete igen og der var en der flippede på mig, for jeg mener jo ikke noget ondt med at slippe hende i hundeskoven når jeg normalt har kontrol over hende...

    skal sige at i går mødte vi en hare i løb ude på marken, Ami var løs men blev ved os da vi bad hende om det... så ved ikke om der var et engang tilfælde i hundeskoven...


  • #3   24. sep 2011 TrustNo1 - Imod avl - Adopter nu! :
    Jeg har det på præcis samme måde, jeg er også rigtig godt træt af løse hunde, og så er jeg egentlig ligeglad med hvilken løs hund det er og hvor godt den er trænet. Jeg ville da også gerne kunne gå en tur og træne med min hund uden at blive forstyrret. Hvis min hund skal snakke med en anden hund så vil jeg da gerne selv sige go' for det.


  • #4   24. sep 2011 Skal så også siges at vi kun går løs med vores hund når vi er i hundeskoven og på stranden hvor der bades med hende... i parken og på andre åbne områder der er hun i snor, netop for at vi ikke vil forstyrre nogen der træner deres hunde...

    pånær en kæmpe plænen som vi er så heldige at have overfor vores hus, men der kommer aldrig andre end os...

    regner ikke med at folk står i hundeskoven og træner, da det netop er et sted til at slippe hunde løs ?? eller tager jeg fejl?


  • #5   24. sep 2011 Bølle render fri i skoven og han ELSKER det, og han kommer ikke altid når jeg kalder.
    Så jeg har ik kontrol over ham, men jeg ved han ik ku gøre andre hunde eller mennesker noget, så den frihed skal han ha lov at ha :0))))


  • #6   24. sep 2011 DigOgMig . er det ikke meget normalt at man slipper dem fri i hundeskoven? altså uanset hvor godt den høre efter?
    I vores hundeskov er der da mange inkl. mig selv ( men føler mig lidt undskyldt når jeg har en teenagere) smiley Som skal kalde på vaps en ekstra gang, kontra når vi er på normal gå tur så høre han efter første gang han bliver bedt om at vente..


  • #7   24. sep 2011 Nova: men det er vel ikke i orden at han løber hen til andre hunde ligegyldig om at han er sød og rar?

    Min hund var meget utryg/stresset når vi færdes ude, det var selvfølgelig noget jeg brugte meget tid på at træne da det var et stort problem, men vi havde godt nok svært ved at kunne gå og træne i fred for mange folk lod deres hunde løbe hen i hoved på min hund, nogle gange reagerede han okey andre gange blev det for meget og han lavede udfald mod den løse hund men resultatet var altid det samme jeg havde en syg hund det næste døgns tid. Jeg kan virkelig ikke forstå at man kan være så ligeglad med andre mennesker at man ikke lige spørg først.
    Ofte har jeg passeret folk og deres hunde (på afstand) og trukket væk fra dem , så langt jeg kan komme, alligevel lader folk deres hunde løbe (ofte langt) hen til os uden at de så meget som forsøger at kalde på hunden. Det er bare ikke i orden.


  • #8   24. sep 2011 Har kun en gang olevet at vi har mødt en anden hund mens han har været løs, og jo han løb hen og snusede til den og jeg ku ik kalde ham til mig, jeg hentede ham selvfølgelig.
    Men jeg syntes at i skov og strand skal hunde ha lov at være frie så længe det ik er agresive hunde.


  • #9   24. sep 2011 Nova: men du ved jo ikke hvordan de andre hunde har det med fremmede hunde, nu har jeg selv oplevet at ha en hund der ikke trives med at få fremmede hunde i hoved og det gjorde ikke den store forskel om den løse hund var rar, jeg synes det er respektløs at lade sin hund løbe hen til fremmede hunde (især hvis de er i snor) uden at spørge først, vi skal jo alle kunne være her.

  • #10   24. sep 2011 Nova: nu ved jeg ikke om du mener hundeskov, men de fleste skove er det forbudt at ha hunden løs.

  • #11   24. sep 2011 Jeg ved at hvis jeg kommer ud for igen at jeg ikke kan kalde Ami til mig i hundeskoven, så er ansvaret på min side hvis hun bliver bidt/overfaldet.... men jeg håber ikke at hvis man har en nervøs anlagt hund at man så tager i hundeskoven hvor det er tilladt at have hunde løse? eller er det mig der er forkert på den her?

    Det er det eneste sted at jeg egentlig har Ami løs, pånær steder hvor jeg er % sikker på at der ikke kommer andre... har to gange haft hende løs på strand, men der er hun kommet i snor så snart vi skimter en anden hund...


  • #12   24. sep 2011 der skulle stå 110 % smiley


  • #13   24. sep 2011 akinagro: det lyder lækkert... :-)... vi bor også på landet, men har 4 naboer tæt på, heldigvis et tomt forsamlingshus med en kæmpe kæmpe kæmpe plæne hvor vi kan træne, strand og markveje... men ingen skove... og hun elsker at finde pinde i skoven og de nye dufte der er dernede... så der går turen hen engang i mellem :-)... og som skrevet før,.. har kun oplevet engang hvor vi ikke kunne kalde hende til os... og der lagde hun sig ned indtil den anden hund kome hen til hende....

    men ville da være ked af hvis hun overrumblede en nervøs hund... og ville nok blive rød i hovedet og undskylde mange gange... men synes heller ikke vi vil undvære de ture i hundeskoven pga en enkelt episode smiley


  • #14   24. sep 2011 Jeg kan godt acceptere at et indkald mislykkes, hvis ejer kommer og henter sin hund så hurtigt de kan og evt. undskylder, det jeg synes er respektløs er hvis man ved at hunden ikke kommer og man bare lader den rende hen til andre hunde og mennesker uden at tage sig af det. Men hvis man ved at man ikke kan kalde hunden til sig så må man være meget opmærksom på omgivelserne så man kan få fat i sin hund inden den genere nogle, det er altså det ansvar man påtager sig når man får hund.

  • #15   24. sep 2011 Et hundeliv i snor evig og altid, det synes jeg altså er dyrplageri!

    En vuf skal da have lov at strække bennene, og turbo lidt rundt i det morgen dugfriske græs!

    Jeg tror ikke man kan have 100% styr på en hund måske 99%, men man kan have 100% et øje på den, og derved afværge uheldige situationer.


  • #16   24. sep 2011 Teitur J: dejligt svar, og dejlig holdning.

    Det som jeg oftest læser omkring emnet er at en 15 kg hunds 'kvælertag' med sin mund, på en 40 kg hund, ikke ser ligeså drabeligt ud som en 40 kg hunds 'kvælertag' på en 15 kg hund...

    Og ja det ser godt nok lidt drabeligt ud ind imellem, men det er nu engang sådan hunde leger, og det eneste 'hold fast redskab' en hund er udstyret med er deres mund.

    For det meste er min hund tilfreds med at få lov at hilse 5-10 sekunder, når vi møder en af de mindre artsfæller. Men jeg spørger da altid nye folk vi møder om de må hilse, for han elsker når han for lov. Vil folk ikke hilse, så er der også plads til det. Jeg synes bare det er synd at nogle hunde går glip af denne vigtige socialisering, og håber det bare er størrelsen på min hund som gør det, så de får lov at hilse på andre mindre hunde.

    For det meste falder man jo i snak mens hundene hilser, og det er jo også meget hyggeligt smiley


  • #17   24. sep 2011 Nete G: Jeg mener at loven vist er sådan har hvis du har 110 % styr på din hund skal den kun havde snor på hvor der er skiltet med at snor er påkrævet...

    3. I byer og områder med bymæssig bebyggelse skal hunde holdes i snor eller være ifølge med person med kontrol over hunden. Den lokale politivedtægt kan bestemme, at hunde på visse steder altid skal føres i snor.


  • #18   24. sep 2011 § 3. I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem. En hund anses ikke for at være under ledsagelse, fordi den er under tilsyn fra besidderens bolig eller forretningslokale. Føres hunde i bånd, skal dette være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren.

  • #20   24. sep 2011 Er dejligt at høre at der findes nogen derude der ikke sprænger i luften hvis det kan misse med indkaldet... smiley er jo selv blevet skræmt af de indlæg der har været her på HG om folk der så trætte og mega sure på dem der ikke kan indkalde deres hund, uden at tænke på at det måske var første gang ud af 100 den ikke lystrede.... så er jeg ikke så nervøs i hundeskoven mere, for må da indrømme at de sidste par gange har jeg trippet lidt ved om jeg skulle møde andre og hun ikke ville lystre en gang til ... smiley

  • #21   24. sep 2011 Teitur J. : ved ikke hvilke hundeskove du har været i, men den vi kommer i der ligger i nr. alsve er 12 Ha stor... og faktisk sjældent vi møder andre dernede.... og hvis vi møder nogen går man altid mod hinanden, hvilke betyder kort hilsen og videre... :-).... det har gjort at vores hund nu ikke er nervøs for fremmede mennesker og hunde mere pga de gode oplevelser i den skov smiley

  • #22   24. sep 2011 Teitur J. Lige min mening :-).... også derfor vi ikke har hende løs andre steder end der hvor vi ved at alle andre også har deres hund løse, eller vi ved at der ikke kommer andre.... så er der ingen der kan blive hidsige over løse hunde :-)....

  • #23   24. sep 2011 Heh Teitur J, vi kan godt være uenige om hundeskovene.

    Jeg synes de er geniale, og vi har kun haft gode oplevelser indtil nu. For det meste møder vi en hund + ejer indenfor 5 minutter og dem vi har mødt er der for hundens skyld, så vi slår følge og går en runde mens hundene tumler rundt. Møder tit en eller flere som kommer imod os på turen rundt, men de hilser jo bare og går videre. De hundeskove vi kender til, er jo kæmpe arealer hvor der er masser at plads til mange gåtur flokke.

    Det største problem ved alle 'de andre' hunde, er de har som regel været i vandet, og skal så helst læne sig op ad mine bukse,r når jeg nusser dem...


  • #24   24. sep 2011 Vi elsker også vores hundeskov, vi kunne faktisk godt bruge der var lidt flere dernede når vi kom :-).....

    Men kan godt forstå Teitur med de hundeskove hun har været i... må være ærlig at vi ikke bruger hundepose med mindre det ligger lige midt på stien... ude i krat osv samler vi ikke op... men ser faktisk heller ingen høm høm dernede....

    Klaus L: gamle bukser og gummistøvler er en god ting ... he he smiley


  • #25   24. sep 2011 Vi er også andre steder hvor hun kan være løs... vi har mange markveje og grønne områder her hvor vi bor hvor der ikke kommer andre end os.... og min far ejer et landsted og rigtig mange hektar jord med mark og vand så der er vi også tit.....

    slipper hende bare ikke steder som parker osv hvor jeg ikke ved om der kommer andre og jeg måske ikke kan kalde hende til mig smiley


  • #26   24. sep 2011
    Teitur - Ej hvis du så kommer til Vestsjælland på et tidspunkt så tag vaps med i Høng hundeskov smiley Jeg sys den er helt i top og tilpas stor smiley og lige på en anden side af hegnet er der en sø hundene kan bade i smiley Det må i gør smiley Tror ikke I ville fortryde det smiley


  • #27   24. sep 2011 Teitur J - Kan jeg godt forstå.. Til tider er der dog så mange dernede at man næsten står og venter på at der er nogen der skal komme ud af selve skoven, den er delt op med stor skov og stor græs areal smiley lidt træls, men det betyder vel bare at andre sys den er lige så i orden som jeg gør smiley

  • #28   24. sep 2011 Noget som jeg ikke lige kan se nogle nævner i denne tråd er at der altså også er folk som er bange for hunde, nogle er jo virkelig RIGTIG bange for dem! Der kender jeg et par stykker selv.

    Synes bare ikke at det er i orden at slippe sin hund.
    Går selv i hundeskoven med min hund ret ofte - hvor hun både kan røre sig og snakke med andre artsfæller. Herhjemme går vi lange ture hvor hun får lang snor, men vi slipper hende aldrig.


  • #29   24. sep 2011 Teitur J :

    Jeg mener bare at man skal tage hensyn til andre mennesker og dyr ved at holde sin hund i snor, og det er MIN holdning smiley


  • #30   24. sep 2011 Hvad med alle dem der rent faktisk er bange for hunde (både børn og voksne og hunde) og går på stier og i parker med en konstant frygt for der ligepludselig kommer en hund farende i fuld fart der "bare" vil hilse!!!!.... ????
    det kan da ikke passe at man ikke kan komme i alm. parker, gå tur osv. hvis man ikke er hundemenneske eller elsker hunde....

    Hvis man vil have sin hund løs må det være steder med tilladelse til det eller på ens egen grund eller lign....

    Man har et vidst ansvar når man anskaffer sig en hund og det er da bl.a. at tage hensyn til andre på offentlige steder...


  • #31   24. sep 2011 kender det al for godt.... den første hund Mille mødte som hvalp var en stor løs hund der farende og oversnuste hende og ikke gad rende væk... ikke ligefrem den bedste start for en lille hvalp at møde verden på...! det må selv alle tilhængere af løse hunde da give mig ret i...!!!!!

    Der skal være plads til alle. Det er for egoistisk kun at tænke på sin egen hunds ret til at være løs alle steder...


  • #32   25. sep 2011 Godmorgen smiley tror nu vi alle er rimelig enige herinde om at man kun har sin hund løs på offentlige steder hvis man har 110% styr på sin hund, at der så findes nogen derude der er total ligeglad og lader deres hund hilse på alt og alle, de mennsker synes jeg nu heller ikke er for kloge...

    men tror ikke at man får disse mennesker til at stå frem herinde smiley


  • #33   25. sep 2011 Skrevet af Sanne Rosbøg, EkstraBladet.dk

    Det er sensommer – og stadig varmt nok til ekstra lange ture med den firbenede ven. Men hvis ikke du har fulgt med i lovændringer, strammede regler og højere bødetakster, kan det blive en dyr fornøjelse, og du kan vende hjem med en bøde i baglommen. ¨

    Naturstyrelsen (tidligere Skov- og Naturstyrelsen) kører denne sommer en kampagne mod løse hunde i skoven. Når en hund løber løs i krattet i skoven, kan den skræmme rådyr og andet vildt så meget, at de længe efter hundens færden ikke tør vende tilbage. Det kan blive fatalt for rålam eller harekillinger, hvis forældrene ikke tør nærme sig dem, fordi de lugter af hund. Og selv den mest velopdragne hund kan få færden af et byttedyr og stikke af midt under den ellers så hyggelige familie-skovtur.

    På med linen
    I langt de fleste skove er det dog lovligt at have sin hund med, så længe den har snor på, og med en flex-line eller en lang sporline kan det være en dejlig oplevelse for hele familien. Der er masser at snuse i, især hvis du tager godbidder eller pølsestykker med og smider i skovbunden. Det kræver næse- og hjernearbejde for din hund at finde dem. Sjove lege med hunden (og børnene), der skal hoppe over åer og balancere på træstammer, er også god motion og aktivering for både dig og din hund. Resultat: En træt og rolig hund. Og tørstig, så husk vand!


  • #34   26. sep 2011 Det er da lidt af en modsigelse smiley

    Min hund render ikke længere væk fra mig en hvad hun ville gøre i en flex eller spor line...

    og så skulle der gerne være skilte de steder for det er påbudt at have snor på sin hund, og de regler håber jeg da at folk med hunde holder..


  • #35   26. sep 2011 Jeg kan stadig ikke forstå det er så svært at holde sin hund i snor med mindre det er skiltet med de må rende løs.
    Jeg går tur med min lama og ALLE de hunde vi har mødt tænder helt af når de ser ham, hvilket har resulteret i spark og slag med min pisk, det er ikke en rar oplevelse for min lama, hunden eller mig. Den dag min lama tænder af på en hund der kommer stormende vil hundeejeren opleve at se 200 kg lama trampe på sin hund og så ved jeg ikke hvor fedt det bliver at insistere på ens hund skal have ret til at rende løs alle steder.
    Vi går ikke tur der hvor hunde må rende løs netop fordi jeg ved hvordan hunde reagerer på ham, men jeg forventer så osse vi kan gå tur alle andre steder uden at møde løse hunde.


  • #36   26. sep 2011 Heidi og Fam..: som sagt før så er der også rigtig mange der respektere det at gå uden snor kun er for dem der har 100 % styr på sin hund...

    Tror stadig ikke vi finder nogen der tør stille sig op i denne gruppe og sige at de altid har hund løs og skider på hvad andre mener...

    Som du kan se ud fra vores indlæg så tager vi vores forbehold når vi slipper vores hunde løs :-).... altså kun der hvor vi ved der ikke kommer andre eller i hundeskoven...

    At man så egentlig gerne må havde sin hund løs med mindre der er skiltet med andet er der desværre mange mennesker der ikke læser grundigere, de ser bare overskriften, men det med småt siger jo at man så også skal kunne kalde sin hund til sig...om det så er andre hundem hare, fugle eller lama'er man møder på sin vej smiley


  • #37   26. sep 2011 DigOgMig . :
    Problemet er jo netop at vi har med dyr at gøre og du kan aldrig have 100% kontrol. Jeg har mødt hunde på vores ture hvor indkald normalt er helt på plads men når de ser/høre/lugter min lama er der intet der er på plads for han virker på dem som en rød klud på en tyr.

    Et godt eks.: En betjent er ude og træne hans tjenestehund på en af de omkring liggende marker som bakker lidt så vi ikke kan se ham da vi kommer gående, hunden opdager min lama og kommer stormende, betjenten efter råbende på hunden, lamaen bliver urolig og gør klar til at forsvare sig selv, jeg råber NEJ uden resultat og det ender med jeg sparker og slår hunden med pisken for at den ikke skal gå på lamaen, betjenten for fat i hunden og giver mig en sviner for jeg tillader mig at gå med en lama (i snor) på off. vej og forsvare min lama mod hans hund.

    Jeg ved godt der ikke er mange hunde der har set en lama før og derfor ikke ved hvordan de skal forholde sig til det, men det retfærdiggøre slet ikke de oplevelser løse hunde giver min lama og mig på vores ture ud i landet.


  • #38   26. sep 2011 Jamen vi er helt enige :-)... Jeg går kun løs med min hund i hundeskoven og på de omkringliggende marker og markstier her hvor vi bor fordi jeg ved der ikke kommer andre der... samt ude ved min far da han ejer rigtige mange ha jord der gør at vi både kan være ved mark og vand der på privat grund smiley

    Så jeg er helt enig med dig... vi føler vi har styr på vores hund men ville aldrig gå løs med hende på offentlige steder som skov, by osv... man ved jo aldrig når der kommer nóget spændende forbi smiley


  • #39   26. sep 2011 DigOgMig . :
    Præcis smiley
    Jeg har heller ikke mine hunde løs andre steder end hjemme i haven/marken for der er jo ikke nogen grund til at generer andre mennesker/dyr med mine hunde.


  • #40   26. sep 2011 Præcis smiley he he...

    må dog indrømme at jeg har prøvet en enkelt gang at slippe hende løs på strand fordi alle de andre hunde der var løse ... men det gik også fint og det var et sted hvor folk vidste at i den periode var der løse hunde på stedet... smiley og hun kom når jeg kaldte... Men tror ikke vi prøver det igen... det er jo med hjertet i halsen hele tiden fordi man er bange for at der sker noget med andres eller ens egen hund....


  • #41   26. sep 2011 DigOgMig .

    Hehe, det er osse helt fint at bruge stranden og slippe sin hund i den periode hvor man må, jeg kommer først på stranden efter den periode fordi jeg forventer jeg så kan tage min lama i lang line så han kan bade og lege i vandet, men tit kan det ikke lade sig gøre igen fordi folk ikke respekterer andre og får snor på hundene, rigtig meget øv for bla. os smiley


Kommentér på:
Det med løse hunde...

Annonce