Hvilken race - Førstegangshund/familiehund {{forumTopicSubject}}
Hej,
Nu har jeg set rigtig mange tråde herinde, hvor folk har fået gode råd, så nu vil jeg selv forsøge lykken...
Vi er en familie på 3 - To halv-modne vokse (+30 år) samt vores søn på 2 måneder.
Det er ikke her og nu, vi søger hund, men næste sommer hvor sønnike så også vil være fyldt 1 år pg der er lidt mere rytme i hverdagen igen Vi vil dog gerne lægge os fast på nogle racer allerede nu, så vi dels har tid til at læse om dem (og dermed finde den helt rette) og dels finde en god kennel.
<b>Lidt om os og hvad vi kan tilbyde hunden:</b>
Farmanden i familien er vokset op med hund (bl.a. irsk setter og lab/flatter-blandinger)
Moren har siden barnsben læst en masse bøger om hunde og set stort set alle hunderelaterede programmer i TV, men har kun haft hund - engelsk cocker spaniel - i 1 år (hvorefter broren fik allergi og den blev solgt)
Moren er selvstændig, så hunden har mulighed for at komme med på arbejde, blive luftet midt på dagen osv.
<b>Hvad ønsker vi os/ønsker vi os ikke af en hund?</b>
Vi ønsker en familiehund, der synes godt om børn (sønnike skal naturligvis lære at omgås hunden på dens præmisser)
Vi ønsker ikke en hund, der kræver daglig pelspleje, men det gør ikke noget, at der er lidt pelspleje
Vi ønsker ikke en superaktiv hund (her tænker vi f.eks. border, setter o.lign.), men er omvendt heller ikke interesseret i en hund, der slet ikke er til leg og aktivitet
I og med at det er familiens første hund, vil vi hellere have en hund, der er til den nemme side rent opdragelsesmæssigt end en udfordring (den kan vi så evt. tage, hvis vi skal have en hund nr. 2 på et senere tidspunkt)
Moren kunne godt tænke sig at "gå til noget" med hunden, men har jo ingen erfaring i dette, så det er svært at sige konkret hvad, dte skulle være, men det kunne f.eks. være spor (på hyggeplan)
Vi vil gerne have en hund af en vis størrelse (skal helst gå over knæene)
Vi håber meget, at der er nogen, der har nogle gode bud, så vi kan låne en stak bøger her i sommerferien og læse mere om Jeres forslag
aug 2007
Følger: 41 Følgere: 82 Hunde: 8 Emner: 516 Svar: 12.487
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.787
Jeg tænker at muligvis vil en Euraiser passe godt til jeres famile både af sind og mht. dens motions behov, dog er der noget pelspleje men der kunne man tage vapsen med til hundefrisør.
Her er lidt om Euraiseren som er lånt fra www.eurasierklubdanmark.dk
Historien om Eurasieren
Eurasieren er en forholdsvis ny race, som blev skabt i 1960’erne af tyskeren Julius Wipfel. Han parrede en Wolfspitz (Keeshond) med en Chow-Chow, og kaldte denne ”race” for WolfChow. WolfChow’en var dog ikke perfekt for Wipfel og han parrede den med en samojede for at få det vi i dag kender som Eurasieren.
Eurasieren er en middelstor spidshund med halvlang pels og tyk underuld. Pelsen er ikke længere end man kan ane kroppens harmoniske opbygning.
Eurasieren er en familiehund, som knytter sig til hele sin familie. Den er velafbalanceret og rolig af temperament og har en høj irritationstærskel. Eurasieren kan umiddelbart virke som sin egen herre, men det er blot dens rolige og selvsikre temperament der gør, at hunden hviler i sig selv.
Eurasieren kan være reserveret over for fremmede og tager ikke altid kontakt til mennesker den ikke kender. Dog er den hverken nervøs eller aggressiv over for fremmede.
Eurasieren er ingen vagthund men en udmærket ”alarm-hund”, da den er meget opmærksom.
Eurasierens forfædre har givet hvert sit til at eurasieren er som den er:
Fra Wolfspitzen, som i gamle dage var vagthund på de hollandske både, har den fået det vagtsomme uden at være larmende
fra Chow-Chow’en har den fået sit rolige og lidt reserverede gemyt
fra Samojeden har fået sine stærke og kærlige bånd til familien
Eurasieren findes i mange farver, dog er hvid, hvidbroget og leverfarvet ikke tilladt. Nogle eurasiere har maske, dvs. de har mørke aftegninger på snuden og nogle gange omkring øjnene.
Eurasieren er lærenem og hvis man opdrager den med tillid, konsekvens og ikke mindst kærlighed, er der ingen grænser for hvad man kan lære sin eurasier.
Vil man have en hund som lystrer blindt og hører man til dem der går ind for en hård opdragelse, er det IKKE eurasieren man skal have.
Eurasieren egner sig heller ikke til at være lænkehund, den elsker sin flok og elsker aktivitet, dog behøver den ikke timelange motionsture.
Eurasierens pels kræver ingen større behandling. Den skal børste igennem et par gange om måneden og et bad et par gange om året er nok. Eurasierens pels er nemlig selvrensende, hvilket gør at eurasieren sjældent lugter af hund. Ca. 2 gange om året fælder eurasieren sin underuld, og det kan man børste af med en kam eller karte. Ulden er lige så blød som mohair og kan bruge til håndarbejde, når først den er spundet til garn.
Hvis man anskaffer sig en Eurasier, har man en ven for livet.
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
*Moren kunne godt tænke sig at "gå til noget" med hunden, men har jo ingen erfaring i dette, så det er svært at sige konkret hvad, dte skulle være, men det kunne f.eks. være spor (på hyggeplan)*
En lab skal nemlig bruges. Det er for så vidt lige meget hvad man bruger den til, bare den bliver stimuleret både fysisk og mentalt.
jul 2010
Følger: 10 Følgere: 10 Hunde: 4 Emner: 41 Svar: 618
nov 2004
Følger: 62 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 881 Svar: 10.787
Fik formuleret mig noget klodset mht Euraiseren's pelspleje og mener naturligvis som beskrevet ''Hisorien om Euraiseren.''
maj 2008
Følger: 23 Følgere: 26 Hunde: 4 Emner: 172 Svar: 2.818
Jeg har desværre en del hanner i adfærdsbehandling, og fælles for dem er enorm voldsomhed, lille samarbejdsevne, ekstrem høj sexualdrift, så selvom labradoren går for at være en nem hund, så er det altså en sandhed med modifikationer.
Hvis det skulle være en labrador, ville jeg anbefale jer en tæve.
Det samme kan jeg faktisk sige om goldens. Der er alt for mange oversexede, usamarbejdsvillige, voldsomme hanner.
En boxer er også en ret livlig og tl tider meget voldsom hund, og bestemt en hund i den meget aktive katagori.
Pudel er et godt bud, - berner sennen er ligeledes en hund, som har noget krop, men ikke det store aktivitetsbehov. Pas dog på temeperamentet her, - der dukker desværre lidt for oftel bernere op med skyhed/usikkerhed.
De franske bassets ( basset vendeen og fauve de bretagne ) er bestemt også et godt bud. De er ikke så høje, men der er masser af hund, robusthed og legeglæde. De kan dog være mere sværere at træne end eksempelvis labradors.
Alm. collier ( enten langhårede eller korthårede ) er jo også en nem hund. Her er der nok noget pelspleje, men det er en alsidig hund for en familie, - synes pæn stor, men har egentlig ikke så meget krop, og den har det ikke med at brase ind i folk og fæ, som labradors og goldens kan finde på. En let og elegant hund, som også kan bruges på en træningsplads, især hvis man kigger sig godt for og ikke kun vælger fra forældredyr som kun er avlet med show for øje.
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
*Labradoren er der desværre rigtig mange, som "går fejl i byen af".
Jeg har desværre en del hanner i adfærdsbehandling, og fælles for dem er enorm voldsomhed, lille samarbejdsevne, ekstrem høj sexualdrift, så selvom labradoren går for at være en nem hund, så er det altså en sandhed med modifikationer.*
Enig. Labradoren er nok en af de mest misforståede racer:-(. Men hvis man evner at få den brugt rigtigt, så ER den nem:-)
mar 2006
Følger: 65 Følgere: 65 Hunde: 1 Emner: 499 Svar: 20.350
Retrieverklubben kan hjælpe med yderliger vejledning.
http://www.dansk-retriever-klub.dk/
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.034
men ellers syntes jeg her er mange gode bud..
det lyder til i kan tilbyde gode forhold og gerne vil have lidt at arbejde med --
jun 2011
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 7 Svar: 28
Da vi for ca 3.år siden begyndte at snakke om at få hund, fandt jeg enelleranden side på nettet, hvor man kan taste sine ønsker/krav til hunden ind.
Siden endte med at fortælle os, at vi skulle have en Grosser Schweizer. Ingen af os kendte denne race, så vi fandt et par hunde rundt om i landet vi kunne hilse på.
Det endte naturligvis med at vi faldt for denne hunderace, og det lykkedes endelig for 14 dage siden at få hentet netop den hund vi ville have.
Jeg kan desværre ikke huske siden og ved heller ikke om den findes mere.
Selvom den kun kommer med et forslag til hunderace, ramte den plet i vores tilfælde.
Da vores krav til race til forveksling lignede Jeres, synes jeg du skal kigge her :
http://grosserguiden.dk/intro_til_racen/intro_til_racen.html
okt 2009
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 2 Emner: 30 Svar: 325
Vi har selv labrador, og af alle hunde vi har haft har det været den nemmeste at opdrage på. Hun er sød og kærlig og vi har aldrig haft nogen problemer med hende.
Jeg vil foreslå dig at gå til noget alm. hvalpetræning i starten og senere måske hoppe på noget jagthold, da det ihvertfald er det labradoren tit og ofte bliver brugt til - og elsker
held og lykke..
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
Uuhhh, den gør ondt, hva`??.......*GGGG*
Jeg vil sige at I kan vælge en lab- eller en goldentæve.
Lise har ret i at hannerne kan bliver meget "fysiske" hvor en tæve, oftest, er mere lydhør og lidt mere forsigtig.
Flatten er den smukkeste af retrieverne (efter MIN mening) men den bliver bare aldrig voksen. Derfor skal JEG ikke have flatcoated.
jun 2011
Følger: 15 Følgere: 37 Hunde: 1 Emner: 134 Svar: 3.626
Hvis hunden ikke skulle gå jerover knæene, så ville jeg klart anbefale en Cavalier king charles spaniel. Bedre familiehund findes ikke. Den er ikke agressiv overfor hverken andre/fremmede mennesker eller dyr. De er nemme i pelsplejen og meget nemme at træne + at de elsker at putte sig ind til deres ejere, som for mig er rigtig hyggeligt om aftenen.
mar 2008
Følger: 8 Følgere: 23 Hunde: 8 Emner: 24 Svar: 3.204
Der er forslået mange gode racer, så jeg vil ikke tilføje nogen. Men måske nogle andre tanker....
Tag ud og besøg nogle kenneler og træningssteder, få et indtryk af de forskellige hunderacer. Aftal evt. at passe en hund en weekend, så i kan se, hvordan dagsforløbet passer ind i jeres normale dagsforløb!
Gør jer selv den tjeneste, at se hvordan forældrene er temperamentsmæssigt og energimæssigt, måske specielt hvis i vælger labrador - det kan være en god ledetråd.
Sørg for at tage fat på opdragelsen med meget kærlig hånd fra starten, så er indlæringen meget nemmere end hvis man venter.
Og til sidst glæd jer, der er næsten intet der beriger ens tilværelse som en hund!
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
Jeg kan tilføje, at vi umiddelbart havde overvejet en tæve, og det lyder jo godt i forhold til, hvad der bliver skrevet ovenfor. Derudover skal vores kommende hund have DKK-tavle.
<b>Retrieverene</b>
- Er der nogen, der kan ridse de største forskelle op blandt retrieverne?
- Der er, så vidt vi ved, to linjer, og jeg tænker, at vi med vores "krav"/manglende erfaring skal vælge en af udstillingslinjer?
- For labbens vedkommende: Vi har læst, at der er mange uheldige eksemplarer blandt de brune, men ER det muligt, at finde en afbalanceret brun lab, eller er det bedre at gå helt udenom denne farve?
- For goldens vedkommende: Vi har hørt, at der findes amerikanske goldens - adskiller de sig mentalt fra de "alm." goldens eller er det kun udseendet?
- Er der nogen, der kan anbefale nogle kenneler, vi kan overveje (evt. i PB)?
Af andre racer som er nævnt ovenfor og som vi umiddelbart synes lyder interessante, men ikke selv havde overvejet så meget, er Eurasieren og Berneren.
Vi ved, at Berneren døjer meget med kræft, så det er selvfølgelig noget, vi vil tage os i agt for, hvis valget falder på denne, men er der andet, som vi bør være obs på?
Og er der nogen, der kan anbefale gode berner-kenneler?
Eurasieren er helt ny i vores univers, men ud fra beskrivelsen ovenfor lyder den umiddelbar interessant.
Er der noget, vi bør være obs på i forhold til racen?
Og er der nogen, der kan anbefale gode Eurasier-kenneler?
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
Jeg kan desuden tilføje, at mht. kenneler har det ingen betydning, hvor i landet det er. Vi kører meget gerne efter den rette hund
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
Vi vil netop gerne gøre forarbejdet ordentligt for at sikre det bedst muligt match mellem os og den kommende hund, så vi på den måde allesammen kan få de bedste betingelser for mange gode år sammen
jun 2011
Følger: 15 Følgere: 37 Hunde: 1 Emner: 134 Svar: 3.626
Hvad mener du?
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
Temperamentet er den største forskel på retrieverracerne.
Jeg ville HELT glemme farverne. I skal have en god og sund hund med et fornuftigt hovede, så glem farverne.
De amerikanske goldens (og her håber jeg ikke at I har kigget på nogle på sydsjælland??????) findes der ikke mange af i Danmark. Vel kun et par stykker.
Jeg vil gerne forsøge at hjælpe jer med at finde et par labkenneler, som I kan besøge:-)
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
Hvad mener du? :-)*
Krummes bemærkning var til mig..........*G*
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
mar 2008
Følger: 8 Følgere: 23 Hunde: 8 Emner: 24 Svar: 3.204
http://berner-sennen.dk/ kig f.eks. under kredse og se om der er nogen i nærheden af jer.
(link fjernet)
Vil i se en masse bernere i nærheden af Kbh (ved ikke hvor i bor) så http://www.bricksite.com/bernerskoven/velkommen
Og eller så er i velkomne hos os hvis i har lyst, vi har pt. to hvalpe på 7 og 9 mdr. - de er så absolut i lømmelalderen, herlige og vidunderlige. Og så har vi også en tæve på 5 år hos os ind imellem.
Berneren lider meget under kræftsvøben, og desværre også med problemer med hofter og albuer. Der er dog gode opdrættere, der målrettet avler på længelevende linier med focus på gode og sunde hunde.
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
Tak for din uddybning Mht. temperamentet er du så enig, når der bliver skrevet ovenfor (Mette H), at labben er mere aktiv end goldens? Eller har du en anden opfattelse?
Vi bor i Valby.
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
Mht. de gode opdrættere er det så nogle, man vil kunne få oplyst af specialklubben, hvis valget faldet på berneren?
Mht. bernerskoven: Vi bor i Valby, så det er jo ikke så langt væk. Det lyder rigtig hyggeligt. Det kunne bestemt være sjovt at kigge forbi, når vi kommer på den anden side af sommerferien.
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
Den anden er en krudtugle og altid med på sjov og ballade. Hun går ikke af vejen for at drille og der er fuld fart på hende.
Så at kunne generalisere er umuligt for mig........*G*
JEG synes dog (og det står HELT for min egen regning) at goldentæverne er blevet lidt "presset" at se på. Og det skriver jeg emd sorg i hjertet, for jeg har haft goldens i henved 30 år og den race står mit hjerte meget meget nær. Der er bare ingen steder, jeg synes at jeg ville købe fra. Derfor blev det labber istedet.
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
jun 2011
Følger: 15 Følgere: 37 Hunde: 1 Emner: 134 Svar: 3.626
Jamen så forstår jeg det også meget bedre!
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 143 Hunde: 5 Emner: 1.141 Svar: 38.530
Krumme er til de store "barske" hunde. Og så er det svært at indrømme at en lab kan være skøn..........*GGGGGGG*
mar 2008
Følger: 8 Følgere: 23 Hunde: 8 Emner: 24 Svar: 3.204
Men berner-debatten kunne også være et rigtigt godt sted at spørge om gode opdrættere. Der færdes mange derinde, både DKK-folk og fra andre Berner raceforeninger, nogle gange kan det godt betale sig at forhøre sig lidt omkring, hvis man ikke er fast besluttet på en bestemt avlsforening.
Under alle omstændigheder, så er der avlere både indenfor DKK og udenfor, der avler målrettet på sunde, længelevende hunde.
Vi er lidt ubeslutsomme på punktet, har en DKK-hvalp og en DDH-hvalp. Har kun haft DKK tidligere, men fandt det vi søgte med hensyn til sundhed(tror vi) hos en DDH-hund denne gang, så nu prøves det....
mar 2008
Følger: 8 Følgere: 23 Hunde: 8 Emner: 24 Svar: 3.204
Bernerens pels er ikke så slem at holde, som det måske kan se ud til. En børstning en gang om ugen, det er fint - pelsen er temmelig selvrensende, når de er blevet våde og beskidte, så tørrer skidtet bare og drysser af (stakkels gulve;-)) nogle timer efter er de rene og fine igen.
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
dec 2007
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 14 Svar: 151
jun 2008
Følger: 36 Følgere: 37 Emner: 88 Svar: 1.778
mar 2006
Følger: 65 Følgere: 65 Hunde: 1 Emner: 499 Svar: 20.350
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.146
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.146
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
- Inden da må I dog meget gerne komme med relevant input her i tråden, hvis I har lyst? Såsom:
- hvad er den største forskel på pembroke og cardigan?
- Hvad skal vi helbredsmæssigt være obs på?
- Kan I anbefale nogle gode kenneler?
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.146
og her http://www.hunderacer.com/welsh_corgi
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.146
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.146
okt 2009
Følger: 13 Følgere: 19 Hunde: 2 Emner: 78 Svar: 1.395
Den vil meget gerne "gå til noget" og lære nye ting, men har også sin egen mening om tingene, hvilket er charmerende men også kan kræve lidt humor en gang imellem. Det er generelt en meget rask race, døjer ikke med nogen racerelaterede problemer og er også meget stabile rent mentalt.
Forskellen på cardigan og pembroke ligger i at det er to vidt forskellige racer. Cardien er en udpræget hyrdehund mens pembroken hælder lidt i retning af en spidshund med hyrdegen. Pembroken er mindre, mere spinkelt bygget og har mere busket pels samt mere spids snude og ører.
Hvad gode kenneler angår vil jeg ikke fremhæve den ene fremfor den anden (men kan naturligvis anbefale mig selv, hehe), der skal du kigge hjemmesider og kontakte nogle forskellige kenneler og finde ud af hvem du sympatiserer med. Jeg synes ikke generelt vi har nogen dårlige cardigan-kenneler i dk.
sep 2010
Følger: 1 Emner: 29 Svar: 91
Vi vil nu låne nogle forskellige race-bøger til ferien og se om vi ikke kan komme forbi Vejen-udstillingen en af dagene, så vi kan blive lidt klogere på de forskellige racer og forhåbentlig komme lidt nærmere den endelige beslutning.
Herefter vil jagten på en god kennel blive indledt, og næste sommer har vi forhåbentlig et nyt familiemedlem
Racerne vi i første omgang vil læse op på/undersøge nærmere er:
Labrador
Golden
Berner Sennen
Eurasier
Corgi (Cardigan/Pembroke)
feb 2013
Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 1
maj 2008
Følger: 23 Følgere: 26 Hunde: 4 Emner: 172 Svar: 2.818
Jeg ville kontakte en stor træningsplads, f.eks. Dch, og så se hundene og deres ejere "in action". Det får du meget mere ud af end at se på hundene i en udstillingsring.
Her vil du også få et mere reelt billede af, hvordan hundene er og hvilke ting slås med hos de forskellige racer.
Prøv evt. også at se, om du kan få lov til at lege lidt og gå med nogle af hundene. Det giver en hel anden fornemmelse selv at have en hund i hånden end at stå og se på den.
Jeg gav eksempelvis her for nylig min veninde, som er på udkig efter en ny og meget samarbejde race lov mulighed for først at gå med en jagtgolden. En meget samarbejdsvillig og opmærksom hund. Bagefter fik hun lov til at håndtere min lille malletæve på 21 kg. Også en meget opmærksom og samarbejdsvillig hund.
Hun fik SÅ meget ud af at fornemme forskellen på de to hunde. Hun kom tilbage og sagde, at den power som mallen udviste under leg var alt for meget til hende, men jagtgolden var lige i øjet.
sep 2011
Følger: 19 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 41 Svar: 413
En leonberger er en stor hund. Den elsker sin familie andre mennesker og dyr. Den er utrolig god med børn. Meget mild og godmodig, hviler i sig selv, og sætter ikke de store krav til motion. Det skal dog ikke forståes som om den kan nøjes med en håtur om dagen. Den kræver skam at blive aktiveret både fysisk og mentalt.
Den kan sagtens trænes, og er ikke "dum", men den er ikke en pleaser, og gider ikke gentage en øvelse flere gange. Du kan sagtens gå til feks. Rally og lydighed med en leonberger.
Pelspleje er der lidt af. Jeg børster maggie en gang i ugen, og oftere når hun fælder.
jul 2012
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 6 Svar: 93
jun 2006
Følger: 4 Følgere: 68 Hunde: 5 Emner: 907 Svar: 17.427
Nærmest ingen pelspleje
ca 50 cm i skulderhøjde
Blid og forsigtig omkring børn
Rimelig lærenem.. Og der er plads til fejl fra ejers side.
Vil gerne samarbejde, men ikke den oplagte lydighedshund.
Af "noget man kan gå til" er Lure coursing oplagt ( en slags væddeløb)
Agility er bestemt også en mulighed.
Spor måske knap så oplagt, men de kan godt
mar 2008
Følger: 8 Følgere: 23 Hunde: 8 Emner: 24 Svar: 3.204
nov 2008
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 237 Svar: 3.146
sep 2011
Følger: 19 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 41 Svar: 413
Hvilken race - Førstegangshund/familiehund