{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.298 visninger | Oprettet:

Sebastian K
Sebastian K
Tilmeldt:
25. jul 2007
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 2

problemer med ny hvalp {{forumTopicSubject}}

Hej

Vi har anskaffet os en dejlig japansk spids. Han er 10 uger gammel og vi har haft ham i 2 uger.

Vi er dog rigtig meget i tvivl om hvordan han har det med os. Han er generelt ligeglad med os, med mindre han skal ud og forsøge, vi skal lege, eller han skal have godbidder.
Når vi går tur, vil han ikke med os. Lige meget hvor meget vi prøver at rose ham og opfordre ham til at komme, så sætter han sig bare ned og stritter imod. Når vi er hjemme, holder han sig altid for sig selv. Når han laver noget han ikke må og vi venligt men bestemt beder ham og at stoppe, løber han fra os eller bider os. Når vi har været væk fra ham og vi kommer hjem igen, kommer han ikke og hilser eller bliver glad. Han løfter lige hoved og kigger på os og lægger sig igen, eller går væk fra os.
Det undrer os rigtig meget, da han ellers er en utrolig uadvent hund, som hilser på alle og ikke er til at få med igen.

Er det normal adfærd for så ung en hund? Vi havde forventet at han ville knytte sig til os, da vi brugt utrolig meget tid sammen med ham og vi har været sammen med ham næste 24 timer i døgnet i 2 uger. Vi synes det er rigtig
Hvad kan vi gøre for, at han får mere lyst til at opføre sig pænt? Og får lyst til at være mere sammen med os?

Og lige et tillægs spørgsmål. Han har kun fået 1 vaccination endnu og han skal først han den 2. om to uger. Vi ønsker ikke han bliver smittet med noget imellem tiden, hvor er der størst risiko for, opfanget nogle bakterier? Vi prøver at holde ham væk fra andres hundes ekskrementer, snegle osv.

Vi håber der sidder nogle derude, med et par gode råd smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  problemer med ny hvalp
  • #1   24. maj 2011 Jeres lille hund har ikke tillid til jer, den skal opbygges. Og det kan man ikke ved irettesættelser og korrektioner.
    I skal ikke, heller ikke venligt og bestemt, fortælle den, hvad den IKKE må, men lege ind i den, hvad i gerne vil have at den gør.
    Så flyt fokus fra; "Det må du ikke"! Til; "Fantastisk, hvor er du dygtig, når du gør!!"
    Det er meget angstprovokerende for så lille en hvalp, at blive slæbt ud i en stor og uforståelig verden, og så i selskab med nogle mennesker den ikke kan være sikker på beskytter den ved fare.

    Så tillid og positiv indlæring i et udviklingsafpasset tempo, altså skru forventningerne til jeres lille hund, der jo stadig er en meget lille baby ned til et realistisk niveau.


  • #2   24. maj 2011 rigtig flot indlæg Marietta

    ang vaccine, så skal i ikke være bange for at tage hvalpen med ud....dels har den endnu nogle antistoffer fra moderen, hvis hun da er ordentlig vaccineret og dels virker 1. vaccine jo allerede...

    det er dog en god ide at holde ham fra snegle og høm-høm'er


  • #3   24. maj 2011 Er enig med Marietta, ydermere kan en japansk spids være en meget selvstædig hund.

    Med hensyn til vaccinationer, så skulle den være dækket godt nok ind hvis tæven(moderen) har været fuld vaccineret, for den videre giver antistofferne til hvalpene gennem mælken. Nogle giver deres hvalpe en puppy vacine, mange mener den er overflødig da den ikke dækker for alle sydomme. Man anbefaler oftes at hvalpen bliver vaccineret som 12 ugers og igen som 16 ugers, da de der kan få den som dækker for alle sygdomme. Den hedder DHPPI2, I se i hundens sundhedsbog eller vaccination papir hvad den hedder den som hunden har fået.

    Hvis det var min hvalp ville jeg ikke trække den væk fra ting den gerne vil snuse til da det er en naturlige del af at udforske verden og det at være hund, den skal selvfølgelig bare ikke spise det.

    Ydermere mere ville jeg melde mig til et hvalpe socialiserings hold og efterfølgende et hvalpe træning hold, så I kan lære kontakt øvelser mv.


  • Sebastian K
    Sebastian K Tilmeldt:
    jul 2007

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 2
    #4   24. maj 2011 Jeg synes også vi prøver på dette. For at tage et eksempel: Her forleden lå han og bed i vores bord. Jeg tager noget af hans legetøj og leger med ham, for at få ham til at bide i det. Det virker i 2 min, hvorefter han vender tilbage til at bide i bordet. Jeg siger venligt "nej du må ikke bide i bordet" og prøver at lege videre med legetøjet. Det virker ikke og han bider videre i bordet. Jeg trækker ham forsigtigt væk derfra men jeg og prøver at lege videre med ham. Han reagere ved at bide og gø af mig hvorefter han går sin vej.
    Har i nogle foreslag til, hvordan jeg kunne have taclet den situation bedre?


  • #5   24. maj 2011 Lige kort for det første når man irettesætter en hund, hedder det ikke nej - du må ikke ........., det hedder bare NEJ, og det skal heller ikke siges venligt det skal siges bestemt. Men man skal passe på med ikke at bruge nej for ofte så det til sidste bliver en vane. Ydermere skal en nej altid efterfølges af ros, evt dygtig og det skal kommet hurtig - i det split sekund han stopper den uønskede adfærd.

  • #6   24. maj 2011 I jeres situation ville jeg også bruge en godbid hver gang der bliver rost.

  • #7   24. maj 2011 sådan var min nelli os i starten, der ville hun kun være sammen med jebbe, og hvis jeg tog hende op gjorde hun alt for at komme væk, men det kommer lige så stille, sørg for at lave nogle sjove ting med den, tag i skoven, hundeskoven, lav nogle øvelser så kommer det lige så stille, nelli hænger konstant på mig nu.
    i har jo os kun haft ham i 2 uger.


  • #8   24. maj 2011 Det er selvfølgelig også vigtig at du lære hvalpen hvad nej betyder.

  • #9   24. maj 2011 Stoppende kommandoer er uden effekt, så længe de endnu ikke er indlært! Og bør under alle omstændigheder først indlæres når tilliden er på plads...
    Jeg ville være gået ud i køkkenet og fundet et fint nyt kødben, lokket min lille hund hen til mig, så langt væk at den nåede at glemme bordbensprojektet. Derved erfarer hunden, at det kan betale sig at opsøge sit menneske, at det udelukkende er rart og positivt.


  • #10   24. maj 2011 En god idé er, altid at have små lynhurtigt fortærede godbidder inden for rækkevidde, der bruges til at belønne enhver velset adfærd på sekundet, samt nogle mere tidskrævende, der bruges som afledning ved uhensigtsmæssig adfærd.
    Som oftest er det kendte legetøj ikke nok, når en der er igang med at lære verden at kende, har sine egne "opdagelsesprojekter" !!


  • #11   24. maj 2011 Enig Sunshine! Man skal tænke; "Vil du ikke hellere?" Og; "Kunne det ikke være sjovere?"

  • #13   24. maj 2011 Jeg vil klart anbefale jer hurtigst muligt at tilmelde jer et hvalpehold smiley
    Det er simpelthen noget der styrker båndet mellem jer og hunden smiley
    Og så kommer den lille ud og møder andre hvalpe og får nogen sjove oplevelser sammen med jer!


  • #14   24. maj 2011 Sebastian smiley
    jeg er selv ny hvalpeejer, så her er lidt af det som jeg har brugt til at skabe tillid mellemmin og vovserne smiley

    nu har jeg jo små hunde, men går ud fra at din hvalp heller ikke er så stor endnu.
    det jeg ser som en god ting ved at have små hunde er at du kan læfte dem. og nogen vil måske tænke at det skal man bare ikke med små hunde, for det er stadig hunde, men det har altså virket for mig smiley

    Hver eneste gang mine piger har sovet, har jeg taget dem op så de kunne sove på mit skød, mens jeg taler meget beroligene til dem, måske stryge dem lidt over ryggen en gang eller to, bare så de forbinder ae/kæl med min dejlig beroligende stemme. hver gang vi ser tv er hunden på mit skød eller ligger ved min side så den ser mig som sin trykke base.
    jeg har ikke bare kastet hunden ud på lange gå ture, jeg har valgt det samme sted hver gang vi skulle ud, ladet hunden gå rundt og snuse på den ene meter som jeg har udvalgt mig som dens kommende første tisse sted, så taler jeg til hende HELE TIDEN! mens vi er ude og såvel inde, hvalpen bliver mit midtpunkt.
    selvom hunden ikke forstår hvad du siger så snak til den hele tiden i den første tid, og det skal være i det samme rolige tonefald altid, og så ros hele tiden,. når mika eller kaya har lavet noget de ikke må og jeg ikke har kunne få deres opmærksomhed har jeg bare taget dem op og taget dem med et andet sted hen hvor jeg har taget noget lejetøj eller noget i den stil, og så har vi ellers bare givet den gas med at lege smiley


Kommentér på:
problemer med ny hvalp

Annonce