{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.493 visninger | Oprettet:

Kastration. Dyrlægeanbefaling hvalpe.. {{forumTopicSubject}}

Da Coffey var 9 uger tog vi til hans første dyrlægebesøg til helbredsundersøgelse og vaccination.
Som man ofte gør, fik vi en lille fin mappe med hjem med sundhedsbogen og diverse brochurer for dette og hint.

I mappen lå også et par informationssider fra det pågældende dyrehospital, en af dem angående sterilisation og kastration.

Dette fik mig til at spærre øjnene op - for ud over en lang række af lovprisninger af sterilisation så er der et lille afsnit om kastration ligeså.

Læs med her:
"Kastration af hanhunde kan være en god idé, især hvis der er optræk til adfærdsproblemer. Hanhunde kan være dominante overfor mennesker, aggressive mod andre dyr, de kan strejfe og mange strinter. Kastration er ikke en 100% løsning til alle ovennævnte problemer, men den hjælper langt de fleste hanhunde, især hvis de bliver kastreret i en tidlig alder.

JERES HUND ER SNART I DEN ALDER, HVOR DEN OPNÅR MEST VED AT BLIVE STERILISERET ELLER KASTRERET.

Mhv. Dyrehospitalet"

Jeg synes det er SÅ beskæmmende, at en dyrlæge laver en anbefaling som den ovenstående til nybagte hundeejere, der opfatter dyrlægen som en autoritet også hvad angår adfærd.
Hvad siger I?

Er det ok, at en dyrlæge bruger sin autoritet på det fysiske område til at lave anbefalinger på det adfærdsmæssige område?

Jeg vil anbefale at læse denne artikel og perspektivere en smule i forhold til ovenstående anbefaling:
http://www.canis.no/bibliotek/artikler.php?id=238


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kastration. Dyrlægeanbefaling hvalpe..
  • #1   15. okt 2010 Nej, det er absolut ikke ok!

    Jeg ville nok miste så meget tillid til denne dyrlæge, at jeg ville vælge at finde en anden dyrlæge...


  • #2   15. okt 2010 Der er jeg af en anden mening....

    Jeg synes det er okay. Mange ser disse indgreb, som overgreb, men men, hvis man ikke vil avle, synes jeg det er en god ide. Vi bor idag, meget tæt befolket, og det KAN afhjælpe en masse unødige problemer.

    Brevet er jo generelt, men jeg tror, at mange adfærdsbehandlere er enige.


  • #3   15. okt 2010 Men det er rigtigt, at hvis en hanhund er angstbider og bange, må man bestemt ikke kastrere!

  • Nathja B
    Nathja B Tilmeldt:
    jan 2010

    Følger: 1 Svar: 46
    #4   15. okt 2010 CH: Måden var måske en smule skræmmende, men en gennemsnitsdyrlæge laver vel omregnet en eller to af den slags indgreb om dagen, selvfølgelig ikke alle, men vi kan vel godt blive enige om at det er den mest almindelige operation for en alm. dyrlæge, som ikke har specialiseret sig indenfor et bestemt område.

    Så selvom i ikke mener en dyrlæge lærer om adfærd, så er jeg temmelig sikker på de lærer om fordele/ulemper ved de operationer de foretager, også de adfærdsmæssige. Derudover kommer den mangeårige erfaring på området, så hvis nogen skulle kunne lave sådanne anbefalinger, så mener jeg da dyrlægen er et ret godt bud?


  • #5   15. okt 2010 Jeg synes også det er betænkeligt, især hvis det er henvendt til ejere af en 9 uger gammel hvalp og der ikke står noget om både fordele OG ulemper ved kastrering - og da især så tidlig kastrering.

  • #6   15. okt 2010 "The Paranoia Blues"......

    Jeg synes der er mange anklager mod dyrlæger. At de bare vil tjene penge, både med operationer og foder.
    Det må være trist ikke at have tillid til sin dyrlæge. Det vil jo altid være et valg, som man selv tager i sidste ende.

    Men tilbage til indgrebet, så tror jeg især, at det er mændene, som er imod kastration. I wonder why? smiley
    (Det er bare svært, at se med de få initialer)



  • #7   15. okt 2010 Charlotte - The Paranoia Blues?

    Når der foreligger dokumentation for, at kastration præcis giver de problemer, som man forsøger at forebygge, synes du så ikke, at det er uheldigt at det ligger som en generel anbefaling fra en dyrlæge?


  • #8   15. okt 2010 Jeg er hunkøn. smiley

  • #9   15. okt 2010 Jeg er også hunkøn...

    Og jeg er i øvrigt ikke mod kastration, men jeg er i den grad imod kastration som er ubegrundet sundhedsmæssigt eller mentalt - og der med alle forebyggende kastrationer.



  • #10   15. okt 2010 Nej. jeg vil altid fraråde mine hvalpekøbere at få neutraliseret en hanhvalp uden anden grund end fordi de alligevel bare vil have den som familiehund.

    jeg har oplevet en hanhund som var blevet kastreret som 5 mdr. ......dyrlægen havde anbefalet det fordi den var for aktiv for de middelalderene/ældre mennesker der havde købt ham....vi mødte ham på et træf som 1½ årig.....aldrig har jeg mødt en mere krybende , forskræmt og bange hund.....

    faktisk har vi i racen bedre succes med at hvis en hanhund SKAL neutraliseres...fx. hvis han er kryptokid og bor sammen med fertile tæver , så bliver den tilbageholdte sten fjernet og sædstrengen til den sten der er på plads bliver afbrudt.... men forbliver på sin plads.....derved er han stadig en hanhund, men ejeren har papirer på at det ikke kan være en ikke avlsgodkendt han der er far til et kuld. hvis man ikke vil have en rigtig hanhund, så kan man købe en tæve.......som jeg i øvrigt oplever der er meget mere adfærdsfnidder med når de er flere sammen... men det er nok raceafhængigt.


  • #11   15. okt 2010 Estrid, det var da en super måde at gøre det på.

    Da vi fandt ud af at Cassius var kryptorchid gik vi til et væld af dyrlæger, og spurgte til lige præcis den løsning du foreslår der, men det lykkedes faktisk ikke at opspore en.
    Til gengæld fik vi en masse god information om, at kryptorchisme ikke længere automatisk medfølges af en anbefalilng om kastration.
    Og vi gjorde ikke noget.

    Vi sidder nu muligvis med endnu en kryptorchid hvalp - og her vil vi gøre det sammen.

    Jeg har det også sådan, at jeg ikke forstår, at man køber hanhund, hvis man ikke bryder sig om hanhundepræget. Jeg er klar over, at en kastreret hanhund og en tæve ikke har samme sind - men jeg kan ikke fange hvorfor man kirurgisk fjerne noget af det, som giver hunden dens særegne personlighed....



  • #12   15. okt 2010 Jeg synes virkelig det afhænger af den enkelte hund, om en kasteration er tilrådelig i forhold til adfærd.
    En nervøs hund bør aldrig i mine øjne kastereres..
    Men derfra og til at sige det dyrlægen skriver er helt forkert... Mange oplever da at deres kastererede hannere, stopper med strejfen, markeringer indendøre og kan dulme egetkønsagression..
    Og jeg går da ud fra dyrlægen altid vil tage en snak med ejeren, inden operationen udføres.. Så man får snakket både goder og negative sider igennem..


  • #13   15. okt 2010 Ginne, problemet er, at med sådan en seddel der entydigt anbefaler kastration af hanhunde er, at man ikke kan gå ud fra noget som helst. Det KAN faktisk være, at det afspejler dyrlægens holdning til kastration generelt.

    Man må sige, at efter have læst sådan et stykke papir, så er man mere misledt end vejledt, og det er da kritisabelt, IMO.


  • #14   15. okt 2010 CH : Jo jo, men nu spurgte du jo, hvad vi syntes, og så får du min mening.
    Vi har prøvet kemisk katration på vores gravhund. Den virker i 6 måneder, og har været super godt for ham, og kan være et forsøg værd ved tvivl.
    Men den med at lade stenene blive, er også rigtig godt. Det ville jeg bestemt foretrække, og synes det er for dårligt, hvis dyrlæger ikke vil gøre det. Må lige forhøre mig rundt omkring.

    Estrid : Den med det ældre par, hvor hunden blev krybende, lyder også skidt. Jeg ville ikke lave det indgreb, før hunden var blevet ældre. Man ved jo ikke, hvordan den var blevet uden operation.

    Men der er altså mange han hunde, som ville få så meget ro, ved at blive kastreret.


  • #15   15. okt 2010 Jeg må så indrømme, at de kastrerede hanhunde jeg har kendt har været overdrevent rolige. Nu ved jeg så godt, at jeg er vant til Belgiere, der kører i 10. gear, men alligevel er det forholdsvis unge hunde, hvor jeg synes at aktivitetsniveauet svarer til en hund, der er en 7-10 år ældre. Ikke, at man dog kan lave nogen form for statistik eller komme med nogen konklusion på kun de 4-5 hunde.

    Jeg er bestemt ikke imod kastrering, men mener at man i allerhøjeste grad skal opveje fordele og ulemper i forhold til den enkelte, individuelle hund og ikke bare blindt undlade at kastrere/kastrere.


  • #16   15. okt 2010 Jeg så en stor Grand Danois i Fælledparken, dengang jeg boede på Østerbro .. han blev skampulet (ja, undskyld sproget, men det var altså det han gjorde) af stort set samtlige hanner, der kom forbi - og han stod bare der med hængende hoved og gjorde INTET !!!

    ALDRIG om jeg ville frekventere en sådan dyrlæge igen ! Øv, hvor er det smagsløst og det kan KUN være pga penge !


  • #17   15. okt 2010 - Martine - : Det lagde jeg også mærke til da jeg kom i hundeskovene for mange år siden med min første hund. Var der en hund, der bare virkelig blev humpet og mobbet af de andre, så var det i 99% af tilfældene en kastreret hanhund. Min egen tæve gjorde det også - ikke at hun fik lov til det.

    Jeg vil så sige, at det ikke gælder alle hanhunde, de kastrerede terrier jeg har kendt har alle kunne sige eftertrykkeligt fra, men det er jo som regel også hunde med en attitude der vil noget. smiley


  • #18   15. okt 2010 M.I.

    Ja, og det mest forfærdelige er egentlig, at mange af de hanner der bliver kastrerede, bliver det fordi de ikke skal udvikle aggression når ejerne skal gå tur med dem i hundeskovene !

    Det er SÅ synd for de arme hanner smiley


  • #19   15. okt 2010 :o(
    Det er sgu synd.....

    Med hensyn til at finde en anden dyrlæge - det gør jeg så ikke. Den dyrlæge jeg har nu, har jeg fulgt med fra hendes egen klinik til dette dyrehospital og jeg har ikke kunnet finde en bedre dyrlæge i mit område. Hun er super - men jeg må sige, at dyrehospitalets holdning tager jeg afstand fra.


  • #20   15. okt 2010 CH -

    Fair nok - jeg var vist lidt hurtig på aftrækkeren. Min første oplevelse med mit dyrehospital var da også spørgsmålet (da Flax skulle registreres og de bad om navn, fødselsdato, køn osv)
    "Er han kastreret ?"

    HELL NO !!¨

    Men bortset fra det, er de nogle super gode dyrlæger, så kan godt forstå at du ikke vælger din dyrlæge fra.


  • #21   15. okt 2010 Tavlesnob DKK : Det har intet med magt at gøre. Så er det da magt, allerede når man tager en hund ind i sit varme hjem, med for lidt plads, og lader den ligge alene 8-10 timer hver dag.

    Det er jo helt vanvittigt, så mange hunde som blir' aflivet her i landet. Så jo, der er masser af problem hunde, og ejere.

    Det er billigere, at kastrere end at sterilisere. Det kan være en af grundene, til at vælge en hanhund. Men magt, NEJ.

    Og det med kønsforvirring fra de andre hunde ville jo hjælpe, hvis der var flere som blev kastreret. Eller at lade stenene blive siddende, som tidligere omtalt.


  • Nathja B
    Nathja B Tilmeldt:
    jan 2010

    Følger: 1 Svar: 46
    #23   28. okt 2010 Hvis vi som mennesker ikke tog hanhundene ind i vores hjem, men lod dem blive i deres optimale miljø, ja så er det da en temmelig dum ide at neutralisere dem - MEN MEN MEN det gør vi jo, så måske mange hundeejere neutraliserer deres hanhunde af kærlighed i stedet for magt. De fleste hanhunde får jo konstant skæld ud af deres ejere for de ting testiklerne står for så at sige, nemlig at løbe efter tæverne med tungen ud af halsen, humpe, pisse op af alt og alle osv osv... Hvor fair er det?
    Uvidenhed og selvretfærdighed er ikke ulovlig, men det burde det til gengæld være...


  • #24   29. okt 2010 Nathja - de FLESTE hanhunde får konstant skældud?

    Løber efter tæver, humpe, pisse op af alt.... Er det, hvad du tænker, at de fleste intakte hanhunde gør?

    Jeg forstår ikke hensigten med din sidste sætning, vil du forklare den?


Kommentér på:
Kastration. Dyrlægeanbefaling hvalpe..

Annonce