{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
853 visninger | Oprettet:

Hvor blev tråden om chien og fuglen af {{forumTopicSubject}}

Jeg sidder og skriver bl.a. om de klip jeg har set på YT, netop hvor folk er i haven med hunden/hvalpen og der så pludseligt er en fugl der styrtdykker og flyver væk med "sin fangst/føde".
Det var da et relevant emneog der varda ingen grund til at lette det, da det ER en reel fare for de helt små racer.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvor blev tråden om chien og fuglen af
  • #1   12. aug 2010 BeklagerIgen Igen Igen igen, for manglende bogstaver og mellemrum, men min pc har mistet næsten alle sine taster.

  • #2   12. aug 2010 Det klip er også lavet med spædbørn, marsvin o.l. *ss*





  • #3   12. aug 2010 Hmm Ok Tak for svar Tanja,
    Det var måske ikke et "alvorligt" ment indlæg
    Selv om det jo er sket mange, mange gange i områder hvor der lever store rovfugle ?


  • #4   12. aug 2010 Mange og mange... jeg tvivler nu stærkt *ss*

  • #5   12. aug 2010 Tror nu altså også mere det bare er en vandrehistorie :o)
    Har hørt den såå mange gange, med helt samme overordnede træk.. He!


  • #6   12. aug 2010 jamen hvorfor dog, chièr har samme størrelse om mange fugles normale byttedyr, så når de ikke er opmærksom på faren fra oven så udnytter fuglene den den da.

    Jeg har selv min nuværende lille chi i snor når vi er et sted hvor derind imellem kommer ørne forbi, og det gør jeg efter råd fra naturstyrrelsen, fordi jeg ringede og spurgte pga, jeg tar mine hunde med ud på bl.a.fælleden og andre gode lufte og "fuglesteder" hvor der lever mange mus/byttedyr" ", heldigvis bor der kun tårnfalke som nøjes med mus, men andre steder i DK får vi jævnligt besøg at ørne, og jeg vil ikke risikere at miste min lille vuf pga. mine store piger elsker at jage mus og mår i de områder som de besøgende ørne også foretrækker.

    Faren er altså reel når selv naturstyrrelsen siger at man skal være meget opmærkom og altid holde så små hunde i liner.
    Jeg mener "Better safe than sorry" *Ss*


  • #7   12. aug 2010 Jeg er helt enig i at der er mange vandrehistorier, det er der altid, uanset emnet.
    Men da naturtyrrelsen bekræftede min frygt, så er jeg heltsikkert mere opmærkom afhængigafhvor vi er
    Jeg godt klar over at der er mange på YT der laver skræmme-videoer, men uanset om de er fake eller sande, så sker de slags jo, selv lam blir taget i USA og Mexico og andre steder hvor bestandene af store rovfugle er meget større end i lille DK,
    Vi har heldigvis kun ørne på visse tider af året når de laver nogle kortere "mellem-landinger" ;o))


  • #8   12. aug 2010 Enig Linnea. Måger er ådselsædere/altædende og angriber ikke levende dyr el.mennesker, med mindre de bekytter deres unger/æg i rederne, men der klatter/ski*er de bare og flyver lavet over det/den de vil "jage" væk..
    Jeg tror IKKE på at en måge nogensinde har ædt en hund, med mindre at hunden var død iforvejen.


  • #9   12. aug 2010 Jeg har arbejdet sammen med en der fik taget sin chi af en måge da de lige havde hentet den i norge og var på vej hjem med færgen.

  • #10   12. aug 2010 Chiki.My star in the sky. Loved and missed.R.I.P. S <-- Jeg arbejder på en havn i et frysehus. Og vi har tit problemer med måger der angriber selv om de ikke har unger. Det kommer vel meget an på om der er mulighed for at skaffe føde og hvor villige de er til at kæmpe om det.

  • #11   12. aug 2010 A & D Jeg er enig i at de vil kæmpe for madsteder o.l.. Jeg har set et program fra England hvor nogle måger "af ukendte grunde" havde set sig gal på P-vagten på en stor P-Plads, Alle andre havde ingen problemer.
    TV-holdet fik ham til at klæde sig ud på forskellige måder og han lavede om på hans måde at gå på, men Nope.. mågerne genkendte ham hver eneste gang så de dykkede ned og "bombarderede" ham med klatter, som normalt når han havde sin uniform på ;o)) Det var ret sjovt at se.

    Ang.den måge der tog en Chi, der spekulere jeg som en gal, for hvordan i alverden bar den sig ad ? den har ingen kløer og næbet er heller ikke ikke udformet til at transportere en chi-hvalp, ihvertfald ikke ret langt.
    Ved du mere om den ubehagelige færgetur, eller retter sagt hvordan mågen bar sig ad ?


  • #12   12. aug 2010 Som jeg har fået det fortalt stod de alene på dækket kort tid efter færgen var lagt fra kajen. Og mens de så deres hvalp stå og snuse lidt til det underlig underlag kom en måge dykkende og samlede havlpen op. Ced ikke hvordan den samlede den op men kunne forestille mig at det var med næbet da det er det eneste jeg kan få til at give mening. Og så ellers ud over rælingen på færgen hvor den slap hvalpen så den faldt i vandet.

    Vi har en del måger på arbejdet som kan finde på at angribe os hvis de kan se vi går og fejer rejer op ude på kajen. Det går jeg ud fra er for at beskytte "deres" føde.


  • #13   13. aug 2010 Det lyder egenligt meget muligt, især pga.det med at den kun fik hvalpen med et stykke ud over rælingen.
    Jeg har bare aldrig set/hørt at en måge har taget små "pelsdyr" men de stjæler og æder jo gerne æg og små forsvarsløse unger fra deres nabo`er, men det er såvidt jeg ved kun nogle få mågearter.

    Jeg vil godt tro at de kan være ret aggresive, i oplever da "lidt"på jobbet så ;o), nu er havmågerne jo også nogle store sataner, *S*


  • #14   13. aug 2010 Den med mågen er også en vandrehistorie. Jeg har hørt en en del gange før - I ved, som den nu her - en kender en, der kender en.

    En måge har svømmefødder, der på ingen måder har den samme funktion som en rovfugls fødder.
    Den bruger sit næb til fangst, og vi er oppe i kjove-størrelsen, hvis en mågefugl skal kunne bære så stort et bytte i sit næb.

    I forhold til ørne og små hunde, så er det temmelig usandsynligt at en ørn så meget som vil nærme sig et menneske for at fange noget som helst. De er så sky, at de holder sig MEGET langt væk fra mennesker.


  • #15   13. aug 2010 CH. Jeg mener også at ha hørt den før, men sådan er det jo med vandre historier ;o) lige da jeg havde skrevet det sidste indlæg sad jeg og tænkte tilbage på mågernes adfærd, udfra de gange jeg selv har sejlet med færger,
    "Det BURDE jeg self.ha gjort inden jeg skrev/sendte indlæget hehe"
    men jeg kan ikke huske at ha set en eneste der fløj helt ind over dækket, jeg har kun set dem ved færgen når folk har kastet mad el.andet ud over rælingen mens vi stadig lå i havn, og de har altid holdt sig ude over vandet.
    Jeg kan som jeg også skrev tidligere, heller ikke forstå hvordan de skulle kunne "transportere" en hvalp, pga.næbets og føddernes udformning..

    Ang.Ørnene, så blev jeg nervøs pga tårnfalkene dykkede efter mus meget tæt på mig og hundene ude på fælleden"da vidste jeg ikke hvor små de faktisk var, så derfor kontaktede jeg naturstyrelsen", for når hundene løber løst på steder hvor vi får ørne på besøg, så blev jeg bange for at en ørn el.større rovfugl ville kunne ta min lille chi,og det sagde de i naturstyrelsen at flere arter kunne, jeg kan ikke huske navnene derfor blev det bare til "ørne" *Ss*


  • #16   13. aug 2010 Vi har ikke så hulens mange ørne repræsenteret i Danmark og som ynglepar kan det vel sagtens tælles på to hænder ;o)
    En af grundene til at vi har så få er netop, at de er så sky. De skal have enormt meget plads væk fra mennesker og de fjerner sig så snart der kommer mennesker i nærheden.

    Det hænder, at der er rovfugle - mest musvåger her i landet - der får sær adfærd. Man hører en gang i mellem om stakkels løbere, der bliver jaget af musvåger i skove. Dette er enten en musvåge, der har knald i kasketten eller ligger på rede.
    Også de er menneskesky og ville aldrig dykke ned og dermed sætte sig selv i en skrøbelig situation ;o)

    Det kunne være rigtig sjovt at høre Dansk Ornitologisk Forening om det samme - lur mig, om de ikke er uenige med Skov- og Naturstyrelsens medarbejder ;o)


Kommentér på:
Hvor blev tråden om chien og fuglen af

Annonce